Rejs til Nepal

Nepal er et lille, eventyrligt kongerige på sydsiden af Himalaya. Snedækkede, forrevne bjerge, smukke hindutempler, forgyldte buddhistiske klostre og en venlig, fredsommelig befolkning gør Nepal til et særpræget og næsten mystisk land. Langstrakte gletsjere, brusende floder, store skove med meterhøje rododendrontræer, frodig jungle og grønne rismarker overgås kun af bjergenes utrolige storhed.

Indbyggere 31,5 mio.
Hovedstad Kathmandu
Sprog Nepali og lokalsprog
Det nepalesiske flag er det eneste i verden, der ikke er firkantet
Vidste du...

Kathmandu-dalen huser hele syv af UNESCO’s verdenarvssteder på et område, der ikke er større end 15 km2.

Under Dasain-festivalen er himlen dækket af drager. Dragerne sættes op for at minde guderne om, at de ikke behøver sende mere regn mod jorden.

Nepals geografi

Nepal kan opdeles i fire meget forskellige zoner. Længst mod nord ligger Centralhimalaya med verdens højeste bjerg, Mount Everest på 8848 meter. Her er klimaet barskt polarklima, og sneen bliver liggende hele året. Syd herfor kommer Forhimalaya med en del snedækkede tinder, men også beboelige dale. I den tredje zone er bjergene blevet til skråninger med nåletræer og vildtvoksende medicinalurter. Allerlængst mod syd er en smal stribe land, der veksler mellem ris- og sukkerrørsmarker, ubeboelige sumpe samt jungle med tigre, leoparder og det sjældne indiske næsehorn. Nepals hovedfærdselsårer er et kompliceret netværk af stier, der forbinder dale og landsbyer. Vandrestierne, der kan give enhver vandre-entusiast hede drømme, leder gennem rismarker, skove og snedækkede bjergpas og forbi romantisk forfaldne religiøse monumenter.

Nepals befolkning

Trods de mange buddhistiske bygninger, man uundgåeligt vil møde på vandreture rundt i landskabet, er størstedelen af nepaleserne hinduer. Buddha er født i Nepal, og hans lære var udbredt, indtil nordindiske hinduer indvandrede og snart oversteg buddhisterne i antal. De buddhistiske monumenter har fået lov til at blive stående, fordi de også benyttes af hinduerne. Der skelnes stadig mellem 11 forskellige folk eller stammer, og de hinduistiske befolkningsgrupper, der stammer fra Nordindien, regner sig endnu i dag for fornemmere end de tibetanske buddhister.

Seværdig­heder i Nepal

Nepal er vandrefuglenes land, og da man stort set kun kan komme rundt til fods, vil en rejse til Nepal næsten altid indeholde en vis portion vandreture. Man skal dog passe på sig selv og bruge nogle dage til akklimatisering, hvis trekkingen foregår i højderne. Her er belønningen til gengæld øjeblikkelig i form af nogle af verdens mest sublime naturscenerier – og ikke alle vandreruter er hard core bjergvandring. Er man ikke til ugelange vandreture, er der stadig masser af muligheder for en fin ferie i Nepal. Nyd for eksempel uhindret udsigt til Mount Everest i Daman. Se, hvad hippierne kom efter i Katmandu. Fyld op med bedeflag og anden buddhist-merchandise i Pokhara. Vær vidne til tibetanske pilgrimmes ultimative religiøse overgivelse, når de kaster sig på jorden foran Bodhnath. Oplev fattige, hinduistiske nepalesere ofre værdifulde gaver som bøfler, geder og kyllinger til gudinden Kali i templet Dakshinkali, eller tag på elefantsafari i Chitwan Nationalpark og se på næsehorn, aber og tusindvis af fugle. På alle rejser til Nepal er der garanti for en hel række af unikke og anderledes oplevelser.

Nepal og Bhutan – Himalayas højdepunkter

Oplev det bedste af Nepal og Bhutan med storslåede naturoplevelser og særegen kultur i både landsbyer og hovedstæderne Kathmandu og Thimphu

  • 04-10-2024
  • 13 dage
  • 41.998,–
fra København
Del denne side