Malta og Gozo – Middelhavets Perler

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Fornem den romantiske tidløshed på de gyldne middelhavsøer Malta og Gozo, og oplev nogle af verdens ældste og mest imponerende kulturhistoriske skatte

Korsriddere, fønikere, Paulus, arabere, Odysseus og englændere er blot nogle af de personer og kulturer, der har ladet sig betage af Malta. På denne rejse får du en enestående mulighed for at opleve det smukke ø-rige. 
Det lille land byder ikke blot på nogle af Europas flotteste strande, det dejligste azurblå Middelhav, livlige fiskerlejer og undervandsgrotter med alverdens fisk, men også på nogle af verdens mest imponerende kulturhistoriske oplevelser. 

Her finder du ruiner, der er ældre end pyramiderne, et væld af imponerende katedraler, gigantiske forhistoriske klippetempler, store fæstningsværker fra korsriddernes tid og den UNESCO-fredede hovedstad Valletta. En af dagene vil det også være muligt at tage på en lille vandretur i den skønne maltesiske natur.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Malta. Ankomst og afslapning
Dag 2
Byrundtur i den UNESCO-fredede Valletta med Stormesterens Palads.
Dag 3
Det megalitiske tempel Hagar Qim, Den Blå Grotte og fiskerlandsbyen Marsaxlokk
Dag 4
Mosta kirke, St. Paul’s Grotte, byen Mdina, lokalt maltesisk kunsthåndværk og San Anton Gardens
Dag 5
Heldagsudflugt til øen Gozo. Calypso-grotte og Ramla Bay, Citadellet i Victoria og Xlendi-bugten
Dag 6
Dag til egne eventyr
Dag 7
Historiske Vittoriosa, små landsbyer og klippekyster
Dag 8
Fly til København

Hoteller

Qawra Palace Hotel

Qawra (udtales Aura) Palace Hotel er officielt et 4-stjernet hotel. Vi har dog valgt at kalde det for 3+ for ikke at skuffe nogen. Hotellet har en dejlig restaurant og fra den hyggelige udendørs café har man en pragtfuld udsigt over Salina Bay. Derudover har hotellet blandt andet også en bar, et pizzeria, udendørs og indendørs pool, sauna, jacuzzi med mere. Den centrale beliggenhed i et af Maltas mest populære områder ved St. Paul’s Bay og Bugibba sikrer yderligere adgang til alverdens restauranter, vinbarer, forretninger og kontanthæveautomater lige uden for døren. Alt dette kombineret med hotellets komfortable, afslappede og venlige atmosfære sikrer et dejligt ophold på den gyldne ø. 

Hotellet består af 392 værelser fordelt på 8 etager. Vi bor i dobbeltværelser i kategorien Inland view med udsigt mod hotellets indre gård med palmetræer og en minigolfbane. Det er muligt at tilkøbe værelse med havudsigt mod et mindre tillæg. Alle værelser har balkon, bad og toilet, aircondition, tv, hårtørrer og minikøleskab. Der er elkedel og kopper på værelset, og kaffe, mælk m.v. kan købes i hotellets minimarked. Der er gratis Wi-Fi på hotellet og sikkerhedsboks på værelset stilles til rådighed mod et depositum på 20€ for nøgler, som refunderes ved tilbagelevering af nøglen

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
8.498,–
København
Hotel Qawra Palace
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Vi tager forbehold for eventuelle ændringer af det planlagte program. Selve programindholdet vil ikke blive ændret, men rækkefølgen af udflugter kan variere pga. åbningstider mv.
Dag 1
Fly København – Malta. Ankomst og afslapning
Velkommen til Malta

Øriget Malta består af tre beboede øer; Malta, Gozo og Comino. Sidstnævntes indbyggerantal kan dog tælles på én hånd. Selvom Malta er et moderne europæisk land, hersker her en stemning af romantisk tidløshed – og det er ikke blot grundet de tætte bånd til ridderhistorien. Ude på landet blandes italiensk arkitektur med engelske røde postkasser og telefonbokse. I Maltas smukke hovedstad fra 1500-tallet, Valletta, er der for nylig bygget et parlament og et friluftsauditorium på ruinerne af byens gamle operahus tegnet af den berømte italienske arkitekt Renzo Piano. Især på Gozo er det stadig muligt at støde på heste og hestevogne på landevejene, og overalt tårner de mange og mægtige romersk-katolske kirker sig op over små landsbyer.

Stemningen forstærkes af det gyldne lys, øriget året rundet er badet i. Det særlige lys skyldes refleksioner fra Middelhavet, som altid er lige i nærheden, i en kombination med de karakteristiske gule kalkstenshuse, der findes over hele øriget.

Malteserne er et varmt, imødekommende og humoristisk folkefærd. Formentlig grundet landets historie som en tidligere britisk koloni, er malteserne præget af britisk høflighed og sort humor, kombineret med den sydlandske fyrighed. Sproget lyder arabisk, men er blandet med italienske, franske og engelske gloser, og maden bærer sicilianske og mellemøstlige præg, som tilsættes lokale ingredienser såsom kanin og honning.

Øriget bærer tydeligt præg af sin historie – læg fx mærke til de små lokale fiskerbåde, hvis stævne er dekoreret med malede øjne, som skulle være et værn mod ”onde øjne” altså forbandelser. Traditionen stammer helt tilbage fra den fønikiske kultur omkring 1000 f. Kr.

Efter ankomsten til lufthavnen på hovedøen Malta kører vi til vores hotel. Om aftenen er der, ligesom de følgende dage, middag på hotellet.

Dag 2
Byrundtur i den UNESCO-fredede Valletta med Stormesterens Palads.
Valletta

Maltas hovedstad Valletta er en af de eneste beboede byer i verden, hvor den originale byplanlægning er fuldstændig bevaret. Ridderne fra Johanitterordenen grundlagde Valletta i 1566, og på små fem år blev der anlagt fæstningsværker, kirker, ordenshuse og 2.000 private hjem. Valletta er på UNESCOs verdensarvsliste og med 320 historiske monumenter et af de mest historisk koncentrerede områder i verden.

I dag er byen hovedsæde for regeringen, og det er nemt at gå på opdagelse i byens gader, hvor man konstant finder charmerende gyder og pladser samt butiksfacader, der ligner butikker fra 1930’ernes England.

Byrundturen starter med Stormesterens Palads, bygget i det 16. århundrede som hovedkvarter for Johanniterordenens stormestre. Herefter var bygningen hovedsæde for de engelske guvernører, da Malta var britisk koloni (1814-1964), og i dag er den fungerende parlamentsbygning og præsidentbolig.

Vi oplever den smukke by til fods og for den som har lyst, bliver der også tid til at besøge den store St. Johns katedral som er et besøg værd for den historisk interesserede, alternativt kan man vælge at nyde en kop kaffe eller en forfriskning i solen. (Entré til katedralen ca. 15€).

Katedralen blev opført i årene 1573-78 som ordenskirke for ridderordenen. Hver væg og stolpe er rigt ornamenteret og dekoreret, og det maltesiske kors og våbenskjold kan ses overalt i kirken. Gulvet er et langt farverigt kludetæppe i sorte, blå, røde, lyserøde og gule marmorgravsten, som hver fortæller en historie om en ridders liv og levned. Det verdensberømte maleri af Caravaggio, som viser Johannes Døberens halshugning, hænger også her i kirken. Vi ser naturligvis også dette mesterværk, som nærmest suger beskueren ind i maleriet.

Malteserne er katolikker, og som besøgende i deres kirker bedes du huske på at være tækkeligt klædt. Shorts, korte kjoler eller ærmeløse bluser er ikke tilladt.

Vores rundtur i Valletta- slutter i De Øvre Barracca-haver, der blev anlagt midt i byens forsvarsværk i 1661, som et rekreations- og eksercitsområde for riddere. Fra haverne er der en fantastisk udsigt over Grand Harbour og Vittoriosa og Senglea.

Dag 3
Det megalitiske tempel Hagar Qim, Den Blå Grotte og fiskerlandsbyen Marsaxlokk
Den berømte fiskerlandsby Marsaxlokk

Efter morgenmaden begiver vi os ud på nye oplevelser. Vi begynder med et besøg ved det megalitiske tempel Hagar Qim, et af de bedst bevarede og mest stemningsfulde forhistoriske templer i Malta. Templet dateres tilbage til 3600-3000 f.Kr. og er dermed den ældste stenkonstruktion i verden, ældre end pyramiderne i Egypten. Indgangen til Hagar Qim er blevet restaureret og giver et godt indtryk af, hvordan det så ud engang. Tidligere havde templet et tag af træ, men det er selvfølgelig for længst væk. Vi kører til den lille fiskerlandsby Wied iz-Zurrieq. Her finder vi Den Blå Grotte, som i virkeligheden er flere grotter, der udgør et af de mest imponerende og specielle syn på Malta. Grotternes beliggenhed, sollyset og havet skaber tilsammen et utrolig smukt syn af spejlinger og genspejlinger i alle nuancer af blå. Hvis vejret tillader det, kan vi komme på sejltur ind i grotterne (ikke inkluderet). Det kræver dog, at havet er nogenlunde roligt. Turen fortsætter til fiskerlandsbyen Marsaxlokk, som har bevaret sit maltesiske islæt. Gamle huse ligger ved byens havnefront, og en flåde af de farverige fiskerbåde, luzzu, vugger i havnen. Det daglige marked ved havnen sælger mest souvenirs, men er stadig en oplevelse. Det var her i Marsaxlokk, at den tyrkiske flåde lå under Den Store Belejring i 1565, og også Napoleons hær gik i land her under franskmændenes invasion i 1798. Den rolige havn har sidenhen været skueplads for flere internationale begivenheder blandt andet mødet i 1989 mellem Mikhail Gorbatjov og George Bush.

Dag 4
Mosta kirke, St. Paul’s Grotte, byen Mdina, lokalt maltesisk kunsthåndværk og San Anton Gardens
Mdina

Vi begynder dagen i Mosta, hvor vi besøger ”Mirakelkirken”, Europas tredje største kuppelkirke. Det tog indbyggerne i Mosta 27 år at bygge kirken, men resultatet er også et pragteksemplar af et imponerende bygningsværk. Dernæst besøger vi St. Paul’s Grotte i Rabat. Det siges, at det var her St. Paul opholdt sig, da han kom til Malta i år 60 efter Kristi fødsel, efter at have lidt skibbrud på en rejse fra Kreta til Rom, og det var herfra han prædikede og spredte den kristne religion i Malta. Derfor er grotten nu om dage et yndet mål for pilgrimme, som valfarter hertil fra hele verden. Herefter besøger vi Mdina og tager på vandretur i de stille gader. Byen ligger på et 213 meter højt plateau, og fra byens bastioner er der en fremragende udsigt over næsten hele øen. Der har boet mennesker i området siden bronzealderen. Fønikerne grundlagde her en handelsplads i år 1000 f.Kr., romerne byggede her og araberne gav byen sit nuværende navn, der på arabisk betyder befæstet by. De byggede da også en voldgrav og en stor mur, som skulle adskille byen fra resten af landet.Mdina var Maltas første hovedstad og har traditionelt været byen, hvor Maltas adel og de rigeste familier byggede deres paladser. St. Pauls (Paulus) katedral er byens imponerende kirke, som er viet til apostlen Paulus. Ifølge overleveringen var det netop på dette sted, at Paulus døbte den romerske statholder Publicus i år 60.Vi ser også nærmere på traditionelt maltesisk kunsthåndværk i Ta’ Qali Crafts Village, hvorefter vi besøger San Anton Gardens. Haven er åben for offentligheden, selvom paladset indenfor havens mure er officiel bolig for Maltas præsident.

Dag 5
Heldagsudflugt til øen Gozo. Calypso-grotte og Ramla Bay, Citadellet i Victoria og Xlendi-bugten
Dramatiske Dwejra

Ved ankomsten til Gozo og havnen i Mgarr tager vi med det samme på opdagelse. Vi starter med at køre ud til den daværende Calypso-grotte, som menes at være den samme som i Homers ”Odysseen”, hvor den smykke nymfe Calypso holdt Odysseus som kærlighedsfange i syv år. Grotten er i dag lukket ned og er i sig selv ikke videre imponerende, men den fantastiske udsigt over Gozos flotteste sandstrand Ramla Bay, kendt for det røde sand, gør besøget det hele værd.

Herefter fortsætter vi til Gozos hovedby Victoria, som forvirrende nok også kaldes Rabat. Det skyldes, at byen blev omdøbt fra Rabat til Victoria i 1897 i forbindelse med engelske dronning Victorias diamantjubilæum. Vi oplever byen på en gåtur og besøger citadellet, hvorfra man har en fabelagtig udsigt over byen. Citadellet blev bygget i 1687-1711 ovenpå en kirke, som blev ødelagt under et jordskælv. På grund af pengemangel blev kuplen dog aldrig færdig, men forestillingen om den er bevaret indenfor i form af et maleri.

Vi besøger på vejen en lokal butik med maltesiske specialiteter og håndlavede traditionelle varer og fortsætter dernæst til den hyggelige lille fiskerlandsby Xlendi, som ligger smukt ud til vandet. Her er der mulighed for at spise en rigtig god frokost på en af de mange restauranter og cafeer ved vandet. Efter frokost er det tid til at sige farvel til Gozo. Efter en kort færgeoverfart og en køretur ankommer vi til vores hotel på Malta.

Dag 6
Dag til egne eventyr
Valletta

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd. Hvis vejret er til det, er der mange sandstrande at besøge på øen. Ghajn Tuffieha, Golden Sands, Ghadira Bay og Paradise Bay er nogle af de mest populære. Du kan også tage til den større by Sliema, oprindeligt et lille fiskerleje, som i dag er en af Vallettas fineste forstæder. Her er en fantastisk udsigt over Vallettas gamle bydel og et rigt café- og forretningsliv med god shopping findes langs med havet og havnen. 

Tillader vejret det og har man lyst til at være lidt mere aktiv, kommer rejselederen til at planlægge en vandretur i løbet af dagen.

Dag 7
Historiske Vittoriosa, små landsbyer og klippekyster
Fisk er typisk på menuen i Malta

Vi tager på gåtur rundt i Vittoriosa, en af de tre historiske byer Vittoriosa, Cospicua og Senglea. Det kan være forvirrende at høre de lokale referere til disse tre byer, da de foruden de latinske navne også alle tre har maltesiske navne, nemlig Birgu, Bormla og Isla. Det var i fiskerlandsbyen Vittoriosa (Birgu), at johanniterridderne først slog sig ned ved ankomsten til Malta i 1530, inden de flyttede til Valletta. I Vittoriosa reparerede og udvidede ridderne de ældgamle fæstningsværker i området, Det betød dog også at netop dette sted blev tyrkernes mål, da de i 1565 gik til angreb på Malta. Den kendte stormester Jean de la Valette ledte ridderne holdt længe stand mod osmannerne men efter belejringen indså man at man måtte finde et mere sikkert sted og man valgte herefter at bosætte sig i Valletta. Birgu mistede sin betydning, men fik navnet: Civitas Victoriosa – Sejrsbyen. I dag har byen en ny flot marina med super yachts og en dejlig havnepromenade. I 1941 og 1942, under 2. Verdenskrig blev de tre byer næsten bombet dagligt med store ødelæggelser til følge. Nu om dage udgør byerne et stort og tæt sammentømret samfund, som mestendels ernærer sig ved skibsværftsdrift.

Vittoriosa er en lille og meget hyggelig by, som kun er 800 meter lang og 400 meter på det bredeste stykke. Som om navneforvirringen ikke var nok, står alle gadeskilte i byen på maltesisk, mens man kun kan opdrive turistkort på engelsk. Ganske charmerende!

Der bliver tid til en lille frokost på egen hånd inden nogle af Maltas små hyggelige landsbyer venter. Vi besøger et par af de mindre landsbyer, hvor vi stopper og lader vores nysgerrighed udforske byerne til fods på må og få, og får også lov til at nyde skønne udsigter langs den imponerende Maltesiske klippekyst.

Dag 8
Fly til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 8.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering

Dobbeltværelse med havudsigt: kr. 1.298,- pr. person
Enkeltværelse (standard): kr. 1.448,-
Enkeltværelse med havudsigt: kr. 2.648,-

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder 
 • Fly København – Malta t/r
 • Udflugter og entréer jf. program
 • Indkvartering på hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter 
   
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge fx til chauffør (beregn ca. 5 euro)
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Malta

Her kan du få mere at vide om Malta: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/malta
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Eller følg med i rejseleder Niels Lauridsens rejseblog fra Malta

Hånden på hjertet

Fly

Vi har i de fleste tilfælde valgt afgange med mellemlanding. Flyvning tager sammenlagt ca. en time mere, men prisen har været så fordelagtig, at vi slet ikke var i tvivl om vores valg.

Hotel

Vores hoteller ligger i Bugibba og St. Paul’s Bay området, som af nogle måske kunne betegnes som et lidt mindre interessant område af Malta. Hotellerne er dog nøje udvalgt på baggrund af at hotelprisen gør os i stand til at udbyde denne lille rejse til en fordelagtig pris, samtidig med at de er store nok og vant til at håndtere grupper uden dog at være megahoteller. Desuden er de centralt beliggende, så kørselsafstand til de største seværdigheder ikke bliver for stor.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk god og spændende rejse Det er rent faktisk meget svært at finde noget at klage over. Hotellet var rigtig godt med en fantastisk udsigt ud over bugten, og maden såvel ved morgen buffeten som ved aften buffeten var vare rigtig god med et godt varieret udbud af gode retter, så der var noget for enhver. Busturenes chauffør var bare af den helt rigtige støbning som kørte godt og sikkert og som bare var herlig. Og så rejselederen / guiden var bare fantastisk. Hun var bare en perle af fineste slags. Hendes viden om øen og dens historie gav os alle en god forståelse og kendskab til øens udvikling. Det var bare en fornøjelse at deltage på de udflugter der var med i programmet.
Date published: 2019-03-11
Rated 2 out of 5 by from Et rejsemål som vi formentligt ikke skal igen Vi var meget spændte på at komme til Malta, og havde set frem til en smuk og dejlig ferie. Indtrykket før ferien var fantastisk, men godt ankommet til destinationen blev vi skuffede. Turene vi var på, var meget identiske, og for at sige det pænt så var det kedeligt efter et par dage. Vores guide forsøgte virkeligt at få det til at glide men hun var på en stor/svær mission, som var svær at løse. Albatros havde også lavet om på dagsprogrammet, og dette uden at have informeret os om dette på forhånd. Det var meget skuffende at vi ikke fik den lovede havn rundfart, og ikke mindst at gå turen på de 6 til 8 km var taget ud af programmet uden forvarsel.
Date published: 2021-11-21
Rated 4 out of 5 by from Malta - en historisk interessant ø Malta er historisk set en meget spændende ø og på denne rejse får man et rigt indblik i denne omskiftelige og til tider barske historie. Man skal dog ikke forvente så meget guf for øjnene, da alle bygninger er af den samme, svagt gule kalksten, som Maltas undergrund er dannet af. Og da det er sparsomt med vegetationen på den forholdsvis golde ø kommer den nemt til at fremstå lidt trist. Men knald på farverne kommer der til gengæld når man træder indenfor i øens mange kirker og palæer, hvor udsmykningen er overdådig. Husk de gode travesko og evt. en stok så du bedre kan holde balancen på brostenene og det til tider kuperede terræn.
Date published: 2017-11-30
Rated 4 out of 5 by from En fin novemberuge i dejligt vejr Stort set en god og vellykket tur. Vi var dog meget skuffede over, at der var så uhørt lidt tid i Marsaxlokk, som vi havde glædet os meget til at gense. Vi kom ud af bussen 12:25 og var på farten igen 13:05. Det var søndag, der var mange mennesker og et stykke vej at gå, så vi nåede kun lige ned til den første del af havnen og boderne, før vi igen måtte begive os op mod bussen. Årsagen til hastværket var, at bussen skulle være tilbage på hotellet til 13:45 for at køre for en anden gruppe. Vi ærgrer os over, at vi ikke bare blev der og selv fandt vej hjem. Vi var meget glade for vores guide, hendes store viden, gode humør og konduite.
Date published: 2018-11-13
Rated 2 out of 5 by from mango gode oplevelser - men dog et tyndt program rejseleder god. Urimelig indblanding af lokal agent. Aflysning af udflugt gr. regn - uden at tage hensyn til lokal vejrmelding om tørvejr et par timer senere. Ingen erstatning i stedet - ikke engang en kop kaffe. Grund skulle være at der ikke sejlede en færge - måske rigtigt - men så kun den ene færge. Resten af dagen afgik færgerne som planlagt. Bussen på Gozo kunne jo godt have ventet et par timer så noget af udflugten kunne være gennemført. Havde forventet at der var flere dage med heldagsudflugter. Rejsen hedder rundtur - men oplevede ikke der var tale om en rundtur. Blot et tyndt udvalg af de mange spændende steder der kunne have været set/oplevet.
Date published: 2018-11-18
Rated 3 out of 5 by from En rejse med mange kulturelle oplevelser Det kulturelle indhold ved guide Henriette Brink var en stor oplevelse. Desværre var opholdet på vort hotel under middel. Dels var hotellet beliggende afsides og i et trist kvarter, dertil med ringe faciliteter. I restauranten var såvel morgenmåltid som aftensmad meget lidt spændende. Frokostpauser når vi var på ture var for korte, idet restauranterne ikke kunne nå at servere måltiderne så vi kunne nå at spise op inden den afmålte tid var udløbet. Især var det frustrerende på turen til Marsaxlokk at vi i hast skulle forlade serveringen fordi vi absolut skulle være retur på hotellet kl.14.00, Tur til Landsbyen Safi burde ændres til et formiddagsbesøg
Date published: 2019-05-02
Rated 5 out of 5 by from En god og spænden rejse Det var en god og spænden rejse ,hvor jeg synes man fik en masse spænden indtryk af maltas historie fortalt på en god måde af rejselederen. Spænden at opleve steder hvor korsridderne har haft et tilhørsforhold til og se deres bygninger som jo stadig er der. De blå grotter var rigtig flotte med de forskellige farver vand og klipperne.
Date published: 2017-09-17
Rated 4 out of 5 by from Interessant rejse Det var en spændende rejse og vi fik set noget af Malta, vi ikke havde set før. Programmet på visse dage var for stramt tidsmæssigt. Vi fik ikke set alt på lokationen og middagspausen for kort. Systemet med lokal guide i kombination med Albatrosguide kunne undertiden virke lidt tungt. Guiderne var udmærkede og meget vidende om Malta.
Date published: 2018-03-11
 • y_2022, m_11, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_233
 • loc_da_DK, sid_MTRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser