Byernes by Paris og krydstogt på Seinen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev historiske klostre, middelalderbyer og magiske Paris på dette krydstogt ad en af Europas mest fortryllende floder

Sejl med på dette rolige flodkrydstogt på Seinen. Her har du chancen for at udforske og tage på opdagelse på Alabasterkysten. Se det gotiske ”frilandsmuseum” Rouen, og de imponerende klostre St. Jumieges og St. Martin de Boscherville. Du kan også besøge Claude Monets hjem i Giverny.
Et af rejsens helt store højdepunkter er naturligvis mageløse Paris, som med rette drager besøgende fra hele verden. Byens livsnerve – Seinen – løber gennem byen og har i århundreder været samlingspunkt for digtere, malere, filosoffer, romanforfattere, arkitekter, kærester og ulykkeligt forelskede.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Afrejse fra København, ankomst til Paris. Byrundtur, indtjekning på skibet og afsejling
Dag 2
Rouen. Mulighed for byrundtur til fods gennem ’det gotiske frilandsmuseum’.
Dag 3
Le Havre. Byrundtur til fods i havnebyen ved Seinens munding og mulighed for udflugt til billedskønne Honfleur
Dag 4
Caudebec-en-Caux. Mulighed for udflugt til klosterruten med besøg i de imponerende klostre Jumièges og Skt. Martin. Fransk chansonaften om bord.
Dag 5
Vernon. Mulighed for udflugt til Giverny med besøg i Monets hus med den idylliske have og berømte åkandedam
Dag 6
Conflans-Sainte-Honorine. Byrundtur til fods og mulighed for besøg i kunstsamlingen på Château de Chantilly og parisisk cabaretshow
Dag 7
Paris. Mulighed for orienterende byrundtur i kosmopolitiske Paris med de største seværdigheder, herunder Eiffeltårnet og Champs-Élysées
Dag 8
Paris og hjemrejse

MS Seine Comtesse

Sejl med på opdagelse på dette komfortable og moderne 4-stjernede flodkrydstogtskib

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har 75 kahytter og en lille butik.

Tryk her for at se oversigt over kahytstyper 

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
13.998,–
København
14.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København, ankomst til Paris. Byrundtur, indtjekning på skibet og afsejling Afsejling kl. 20.00

Vi flyver til Paris og lander i Byernes By. Efter ankomsten tager vi, hvis tiden tillader det, på en kort orienterende byrundtur i bus. Når vi er klar, bliver vi kørt til Seinens bred, hvor vores skib venter på os. Vi bliver indlogeret i vores kahytter og kan nu gå på opdagelse om bord på skibet, inden vi spiser første middag sammen.
Sidst på aftenen stævner vi ud på Seinen, og vores afslappende flodkrydstogt er i gang.

Dag 2
Rouen. Mulighed for byrundtur til fods gennem ’det gotiske frilandsmuseum’. Ankomst kl. 14.00, afsejling kl. 19.00

Lige efter frokost ankommer vi til det levende gotiske frilandsmuseum Rouen med sine mange kirkespir og gamle bindingsværkshuse. Her skal vi på byrundtur til fods gennem Normandiets historiske hovedstad. Trods den historiske bymidte er Rouen alligevel en by fuld af kontraster: gamle bindingsværkshuse og kirker i centrum står på en baggrund af store havnekraner og byggeri fra efterkrigstiden, som står på Seinens bred. Forfatteren Victor Hugo kaldte Rouen "byen med de hundrede spir". Selvom mange af byens bygninger blev destrueret under anden verdenskrig, især i forbindelse med de allieredes invasion af Normandiet, er der i dag stadig næsten 2.000 bindingsværkshuse, som gør Rouen til en charmerende by, man kun kan være fascineret af.

I Rouen er der mulighed for at komme med på en guidet byrundtur til fods.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 3
Le Havre. Byrundtur til fods i havnebyen ved Seinens munding og mulighed for udflugt til billedskønne Honfleur Ankomst kl. 05.00, afsejling kl. 19.00

Le Havre er en af Frankrigs mest betydende havnebyer, med dens moderne skyline, der skærer sig frem mod himlen. Byen, der er beliggende ved munden af Seinen, blev hårdt ramt under anden verdenskrig og har siden gennemgået en bemærkelsesværdig forvandling.
Le Havres historie strækker sig over 500 år tilbage, hvor byen blev grundlagt af kong Francis I som en ny havn. Byen blev totalt ødelagt under bombardementerne i 1944, men genopstod af asken under ledelse af den belgiske arkitekt Auguste Perret, som gav byen sin nuværende, modernistiske arkitektur. Hans betonbygninger er i dag anerkendt som UNESCO-verdensarv.
Dagens udflugtstilbud er en udflugt til Den maleriske havneby Honfleur, der lokkede Monet og Boudin til mange års arbejde med at indfange det naturlige lys i deres impressionistiske værker. Vi lægger bl.a. vejen forbi kirken Sainte Catherine, og hvis der er åbent, stikker vi hovedet indenfor.
Kirken er den største trækirke i Frankrig. Har du en bådebygger i maven, kan arkitekturen måske virke bekendt, for da kirken skulle opføres sidst i det 15. århundrede brugte byens skibsbyggere den teknik, som de kendte til. Det skinner igennem i kirkens udformning.
Der vil også (afhængigt af åbningstider og -dage) være mulighed for at gå en tur på kunstmuseet for Eugene Boudin, der anses for at være en af impressionismens pionerer (entré ikke inkluderet). Som søn af en skibskaptajn var motiverne ofte af maritim karakter, og Boudin var den første kunstmaler, der gjorde naturen til sit atelier og flyttede udendørs for at male.

Efter tilbagekomsten til Le Havre, tager rejselederen os med på en orienterende byvandring til fods.

(Dagens udflugt til Honfleur er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)

Dag 4
Caudebec-en-Caux. Mulighed for udflugt til klosterruten med besøg i de imponerende klostre Jumièges og Skt. Martin. Fransk chansonaften om bord. Ankomst til Caudebec-en-Caux kl. 03.00, afsejling kl. 13.00. Ankomst til Rouen kl. 16.30, afsejling kl. 23.30
Den charmerende by Rouen

Om natten lægger vi til i Caudebec-en-Caux i Normandiet ved Seinens bred. Den lille by er kendt for sin flamboyante kirke, som blev bygget i løbet af det 15. og i begyndelsen af det 16. århundrede. Det er en af de flotteste kirker i Rouen Stift.
Dagens Albatrosudflugt går til klostrene Jumièges og Skt. Martin. Jumièges-klosteret er et imponerende vidnesbyrd om regionens rige middelalderhistorie. Dette Benediktiner-kloster blev grundlagt i det 7. århundrede og står i dag som en majestætisk ruin. Klosterets højdepunkt er de to tårne, der strækker sig mod himlen omgivet af frodig grønt. Jumièges er et ikonisk eksempel på romansk arkitektur og er kendt for sin form og proportioner.
Klosteret Saint-Martin-de-Boscherville er ligeledes et enestående eksempel på romansk arkitektur. Klosterkirken er en af de mest velbevarede i regionen og er omkranset af velplejede haver. Her kan man kigge ind i fortiden og det monastiske liv i det 12. århundrede. Det udsøgte stenhuggerarbejde på kirkens ydre er særligt bemærkelsesværdigt.
Begge disse klostre giver en fascinerende og tankevækkende forståelse af Normandiets religiøse og historiske arv.
Har du ikke tilkøbt udflugtspakken kan du på egen hånd tilbringe dagen i Caudebec-en-Caux.
(Dagens udflugt er til Honfleur ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)
Om aftenen vil der være fransk chanson om bord, mens vi ligger ved kaj i Rouen.

Dag 5
Vernon. Mulighed for udflugt til Giverny med besøg i Monets hus med den idylliske have og berømte åkandedam Ankomst til Vernon kl. 08.00, afsejling kl. 14.00. Ankomst til Conflans-Sainte-Honorine kl. 20.00
Maleren Claude Monets hus i Giverny

Efter morgenmaden er der mulighed for at komme på udflugt fra Vernon til den nærliggende Giverny for at besøge maleren Monets hus. Landsbyen Giverny er blevet berømt for at være den tidligere hjemby for den verdensberømte impressionistiske maler Claude Monet. Kunstneren levede og malede i disse idylliske omgivelser fra 1883 til sin død i 1926. Mange af hans malerier viser i detaljer de store haver omkring hans hjem, og dammen i Monets have stod model til de berømte åkandemalerier.
Gå en tur gennem haven med, og nyd det charmerende landskab. Du vil hurtigt forstå, hvorfor denne have med sin åkandedam og skønne atmosfære var så stor en inspiration for Claude Monet. I kunstnerens hjem er der kopier af nogle af hans mest kendte malerier, og vi får indblik hans liv og arbejde.
Udflugten bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 6
Conflans-Sainte-Honorine. Byrundtur til fods og mulighed for besøg i kunstsamlingen på Château de Chantilly og parisisk cabaretshow Afsejling fra Conflans-Sainte-Honorine kl. 13.00. Ankomst til Paris kl. 19.30

Der er i dag mulighed for at komme med på skibets udflugt til kunstsamlingen på Château de Chantilly Chateau de Chantilly huser Musee Conde, som rummer en af de mest betydelige samlinger af klassisk kunst i Frankrig. Den blev samlet af Hertug af Aumale, søn af den sidste konge af Frankrig, Louis-Philippe. Samlingen inkluderer værker af berømte kunstnere som Raphael, Poussin, Delacroix og Ingres. Udover malerier og skulpturer, er det også kendt for sin imponerende samling af manuskripter fra middelalderen og renæssancen. Chantilly er virkelig et skatkammer af kunstnerisk rigdom og historisk betydning, indlejret i et prægtigt fransk slot.
Udflugten bestilles og betales om bord, og hvis der er tilmeldinger nok, deltager den danske rejseleder.

Dag 7
Paris. Mulighed for orienterende byrundtur i kosmopolitiske Paris med de største seværdigheder, herunder Eiffeltårnet og Champs-Élysées

Frankrigs hovedstad er uden tvivl en af Europas smukkeste hovedstæder! Med sine små 10 millioner indbyggere – og mere end to millioner indbyggere i den centrale del af byen – en af Europas største. En kulturhovedstad med en misundelsesværdig kulturarv, og samtidig en by der til stadighed evner at sætte en global dagsorden, når det gælder kunst, litteratur og design. Det sidste kommer ikke mindst til udtryk, når verdens største modehuse hvert år indtager ramperne og viser, hvordan resten af verden skal gå klædt. Faktisk har Paris været hele verdens modemekka lige siden Solkongen Louis 14’s tid. God mad er Paris’ varemærke, og intet andet sted i verden finder man så mange restauranter med Michelinstjerner som her. Nyd også Paris i den indtagende Luxembourghave, se Mona Lisa og verdens kunstskatte samlet på Louvre, mærk den let dekadente stemning omkring Trocadero og Montmartre med de stort opsatte sceneshows og små, listige barer, og far vild i Latinerkvarterets eller Marais’ kringlede gader, hvor gademusikanter akkompagnerer det travle byliv, og bistroerne og fortovscaféerne langer massevis af crepes og cafe au laits over disken.
Formiddagens Albatrosudflugt er en orienterende byrundtur, med store berømte seværdigheder som Eiffeltårnet og Champs-Elysées.
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan tilkøbes – se under priser.)
Du kan herefter vælge, om du vil bruge resten af dagen på egen hånd, eller om du vil deltage i skibets ekstraudflugt til Montmartre med et besøg på det berømte Sacré-Coeur. Denne udflugt bestilles og betales om bord.

Dag 8
Paris og hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at forlade skibet. Vi går fra borde og bliver hentet i bus på kajen. Herfra kører vi til Paris’ store Charles de Gaulle-lufthavn, hvor flyet hjemad venter.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Inkluderet i udflugtspakken:

 • Rouen. Halvdagsbyrundtur til fods.
 • Le Havre. Halvdagsudflugt til Honfleur
 • Caudbec-en-Caux. Halvdagsudflugt til klosterruten med besøg ved de imponerende klostre Jumieges og St. Martin de Boscherville
 • Paris. Halvdagsudflugt med orienterende byrundtur i kosmopolitiske Paris med de største seværdigheder, herunder Eiffeltårnet og Champs-Élysées

Pris: kr. 1.398,- pr. person

OBS: Der skal være min. 20 deltagere for at vi kan gennemføre udflugtspakken

Rouen "byen med de hundrede spir"

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 13.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Middle-dæk (Kat. B) kr. 3.498,-
 • Tillæg for delt dobbeltkahyt på Upper-dæk (Kat. A) kr. 6.898,-
Tillæg for enkeltkahyt
 • Enkeltkahyt på Main-dæk (Kat C.) kr. 8.398,-
 • Tillæg for enkeltkahyt Middle-dæk (Kat. B) kr. 14.598,-
 • Tillæg for enkeltkahyt på Upper-dæk (Kat. A) kr. 21.298,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Paris t/r
 • 7 nætters krydstogt på MS Seine Comtesse i delt dobbeltkahyt med vindue på Main-dæk
 • Transport jf. program
 • Udflugter iht. rejseprogram
 • Helpension på skibet
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder i kahytten
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge på skibet (vi anbefaler 10-13,- euro pr. person om dagen)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn 10,- euro pr. person)
 • Skatter og afgifter
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen Inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

Nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollatorer heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis er at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

Information

Sejldistancerne på Seinen er relativt korte. Vi sejler derfor ikke i al den tid, vi er om bord på skibet. Det giver os til gengæld mulighed for undervejs at gå i land og komme på opdagelse på egen hånd.

Kajplats

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib, i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem ”vores” skib.

Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra skibet på egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser