Vintereventyr i Grønland

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Hundeslædekørsel, nordlys over tundraen og den endeløse indlandsis i de vinterhvide landskaber

”Eventyret venter den, som forstår at gribe det”, sagde polarforskeren Knud Rasmussen. Og storslåede vinteroplevelser venter i sandhed i Grønland, hvor vintersolen sender sine stråler ned over de drømmeagtigt smukke sne- og isprydede fjeldlandskaber.

Og du kan endda vælge! Vi tilbyder 2 udflugtspakker: ’Albatrospatruljen’ med 3 dages hundeslædekørsel fra Kangerlussuaq til Sisimiut og overnatning i fangsthytter og telte – en oplevelse for livet! Eller du kan købe udflugtspakken ’Vinteroplevelser’, hvor vi bl.a. vandrer ud på tundraen på udkig efter moskusokser; kører i hundeslæde og beundrer indlandsisen og det funklende nordlys. Du kan naturligvis også finde dine egne eventyr og nøjes med rejsens grundpris.

Vi skal heller ikke snydes for lokale specialiteter som hjemmerøget moskus, mattak og kammuslinger.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Nej

  • Valuta Danske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq. Byrundtur og museumsbesøg
Dag 2 Kangerlussuaq. Udflugt til indlandsisen og Punkt 660. Grønlandsbuffet om aftenen
Dag 3 Kangerlussuaq. Hundeslædetur, nordlys og smagen af grønlandsk kaffe
Dag 4 Opdagelsestur på tundraen, kaffemik, middag og fortælling om Grønland før og nu samt rundvisning i videncenteret i Kangerlussuaq
Dag 5 Fly Kangerlussuaq – Sisimiut. Mulighed for en tur på langrendsski på egen hånd
Dag 6 Sisimiut. Byrundtur med museumsbesøg og demonstration i, hvordan moskusuld forarbejdes
Dag 7 Vintersafari med ”snebus”, eftermiddag på egen hånd og middag med grønlandske specialiteter
Dag 8 Fly Sisimiut – København via Kangerlussuaq

Hoteller

Old Camp

Old Camp er Kangerlussuaqs hyggelige, traditionelle vandrerhjem. Old Camp ligger 2 km fra lufthavnen med en vidunderlig udsigt ud over Søndre Strømfjord, Grønlands længste fjord.

Naturen og oplevelserne er i centrum på en rejse til Grønland, og derfor har vi valgt at bo lidt mere simpelt, end du ellers er vant til på en Albatrosrejse. Til gengæld er der masser af hygge og afslappet atmosfære på vandrerhjemmet, og giver her på afstand af byens lys, kan du være heldig at opleve det fantastiske nordlys direkte fra dit værelse.

Dobbeltværelserne er små og simpelt indrettet med et lille skrivebord, stol og klædeskab. Baderum og toiletter er på gangen. Vandrehjemmet består af 1 langhus med reception samt 3 langhuse med værelser, i hvert hus er der fælles spise- og opholdsrum, hvor vi spiser morgenmad. Qajak har 10 værelser med separate senge, Tuukkaq har 16 værelser med separate senge, Ulo har 13 værelser med køjesenge. Vi kan ikke på forhånd garantere hvilken bygning man bliver indkvarteret i.

Hotel Sisimiut

Hotel Sisimiut ligger smukt placeret midt på den grønlandske vestkyst, 100 km nord for polarcirklen.

Hotellet ligger centralt, tæt på alle byens faciliteter og seværdigheder, og har både restaurant, bar og mødefaciliteter. Dobbeltværelserne har eget bad og toilet, tv (4 kanaler), radio, telefon, hårtørrer og buksepresser.
Se mere på
hotelsisimiut.com 

Billeder

Dagsprogram ved køb af udflugtspakken ’Vinteroplevelser’

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kangerlussuaq. Byrundtur og museumsbesøg

Vi flyver fra Københavns lufthavn med kursen sat mod den største af Grønlands to internationale lufthavne, Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord).

Det er ikke en by som sådan, faktisk har Kangerlussuaq først fået bygdestatus i 2001 og hører nu under Qeqqata storkommune. Der bor permanent 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen.

Lufthavnen blev anlagt af amerikanerne under anden verdenskrig. Med navnet Bluie West Eight etableredes i 1941-42 en stor flybase for enden af den over 170 kilometer lange Søndre Strømfjord. Flybasen var strategisk vigtig, både under anden verdenskrig og den kolde krig. Da her var flest, var her stationeret over 1.400 mand. Med den øgede teknologiske udvikling mistede basen imidlertid sin militære betydning, og i 1992 forlod amerikanerne stedet og overlod faciliteterne og bygninger til Grønlands hjemmestyre. Længe før europæerne og amerikanerne kom til Kangerlussuaq, var området et yndet opholdsted for inuitterne. Her var gode jagtforhold, og der er udgravet sommerbopladser helt tilbage fra Saqqaq-kulturen for 4.000 år siden.

Her er et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant samt et par cafeterier. Som underholdning er der en bowlingbane og en biograf, og går du blot et par hundrede meter fra det beboede område, er du allerede lige midt i den mægtige grønlandske natur, hvor der er garanti for uforglemmelige oplevelser. Det store vejnet fra militærtiden gør, at man kan bevæge sig rundt i en stor del af området både til fods og i bil.

Af dyreliv i området kan nævens moskusokser, ørne, polarræve, rensdyr og sneharer.

Vi kører til det hyggelige vandrehjem Old Camp, der ligger cirka to kilometer uden for Kangerlussuaq. Herfra har vi en vidunderlig udsigt til Søndre Strømfjord.  Vær opmærksom på, at bad og toilet er på gangen. Senere på dagen er der byrundtur i bus, hvor vi blandt andet ser den ”danske” side og den ”amerikanske” baseside og får dannet os et overordnet indtryk af området, så alle er godt rustede til at udforske Kangerlussuaq.

Om aftenen spiser vi middag i Restaurant Roklubben, der ligger cirka 5 kilometer uden for Kangerlussuaq ved bredden af Lake Ferguson-søen.

Dag 2
Kangerlussuaq. Udflugt til indlandsisen og Punkt 660. Grønlandsbuffet om aftenen

I dag byder udflugtspakken på en spændende tur til den mægtige indlandsis, en tur på cirka fem timer. Der er mulighed for at købe sandwich til at tage med. Ruten følger den lange Sandflugtsdal, hvor vi blandt andet passerer Kangerlussuaqs interimistiske golfbane, siden den cirka 400 meter høje kegleformede klippe Sukkertoppen.

De vekslende og fantastisk smukke landskaber byder på søer, fjeldhede og tæt pilekrat, golde sandklitter og rå fjelde, der ikke overstiger 700 meter. Det er efter grønlandsk målestok et mildt landskab. Om sommeren er her en rig flora, der nu venter på at spire frem under snedækket.

Et par kilometer fra indlandsisens yderste bastion, Russelgletsjeren, drejer vi op i terrænet og fortsætter til Punkt 660, hvor det er muligt at sætte fødderne på isoverfladen, der hvælver sig indover som en uendelig flade mod Grønlands midte.

Tilbage igen er det tid til, at rejselederen fortæller lidt om den grønlandske slædehund og det at køre hundeslæde.

Om aftenen er der stor grønlandsbuffet i Restaurant Roklubben med alt, hvad landet kan tilbyde af lækre rejer, fisk, hjemmerøget moskus og rensdyr, mattak, kammuslinger, stegt moskus og rensdyr, kage og meget, meget mere.

(Udflugten til indlandsisen er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere efter dagsprogrammet. OBS – for folk med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til indlandsisen udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn).

 

 

Dag 3
Kangerlussuaq. Hundeslædetur, nordlys og smagen af grønlandsk kaffe
Polarforskeren Knud Rasmussen blev født i Ilulissat

”Giv mig Vinter og Hunde – saa maa I for mig gerne beholde alt andet for jer selv!” Således ytret af selveste Knud Rasmussen slår vi tonen an for dag 3 i det grønlandske vinterland.

I dag tager den ene af rejselederne nemlig på en 3-dages hundeslædetur fra Kangerlussuaq til Sisimiut sammen med dem, der har købt udflugtspakken ’Albatros-patruljen’ (beskrivelse af denne udflugt finder du længere henne i programmet).

Den anden rejseleder bliver tilbage med de resterende gæster. For dem, der har købt udflugtspakken ”Vinteroplevelser”, venter der også hundeslædekørsel. Kusken tager dig med sine hunde ud på fjordens tykke is, og i det vinterdæmpede landskab høres kun de rolige lyde af knirkende sne, halsende hunde og slædeførerens små ordrer. En uforglemmelig oplevelse!

Efter at have spist middag på Restaurant Roklubben tager vi ud på jagt efter nordlyset. På aftener med skyfri himmel er der ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning. Når vi er tilbage igen, nyder vi en kop grønlandsk kaffe, alt imens rejselederen fortæller mere om nordlyset og de mange grønlandske myter, som knytter sig til naturens eget lysshow.

 

Dag 4
Opdagelsestur på tundraen, kaffemik, middag og fortælling om Grønland før og nu samt rundvisning i videncenteret i Kangerlussuaq
En moskusokse kan blive optil 2 meter lang

I dag kører vi ud på opdagelse i det smukke omgivende tundraområde, der er helt unikt i kraft af sit rige landbaserede dyreliv. Undervejs vil rejselederen fortælle om moskusoksen og dens historie i området. Moskusokserne kommer egentligt fra Nord- og Nordøstgrønland, men i 1962 og 1965 satte man forsøgsvis en lille gruppe okser ud ved Kangerlussuaq. Livsbetingelserne viste sig at være ideelle, så der nu er over 10.000 dyr i området. De fleste af dem holder sig
 uvist af hvilken grund
syd for fjorden og elven, og det bedste sted at få et indtryk af de pudsigt udseende dyr er bag det 300 meter høje udsigtspunkt Black Ridge, eller Ravneklippen. Vi kører op på fjeldet, hvorfra der er en prægtig udsigt over dalen ind mod indlandsisen.

På grund af det stigende antal moskusokser har det i de senere år været nødvendigt at hæve jagtkvoten. Det har på den anden side betydet, at der nu er betydeligt færre netop omkring Kangerlussuaq. Vi anbefaler, at man medbringer en kikkert, så man eventuelt kan se de flokke af okser, som typisk leder efter føde i et stort fredet område på den modsatte side af elven.

Om eftermiddagen har vi fornøjelsen af at opleve den grønlandske gæstfrihed, når vi inviteres inden for til kaffemik hos en grønlandsk familie. OBS! Turen på tundraen og kaffemik hos den grønlandske familie er del af udflugtspakken Vinteroplevelser.

Efter aftenens middag i Roklubben hører vi mere om Grønland før og nu, og vi får en rundvisning i videncenteret i Kangerlussuaq.

Dag 5
Fly Kangerlussuaq – Sisimiut. Mulighed for en tur på langrendsski på egen hånd

Om morgenen flyver vi til Sisimiut, som er den nordligste by i Grønland, der i vinterperioden har en isfri havn, og den sydligste by, hvor det er tilladt at holde slædehunde. Sisimiut er med små 5.400 indbyggere Grønlands næststørste kommune efter Nuuk. Der har boet mennesker i Sisimiut-området i cirka 4.500 år, men det var først i 1600-tallet, at de første europæiske hvalfangere kom til Sisimiut-egnen. Det ældste hus i byen er fra 1756, og en af de mest markante bygninger er den blå kirke fra 1775.

I dag er Sisimiut en vigtig uddannelses- og industriby, og af fabrikker kan fremhæves Royal Greenlands fiskefabrik, der er den største af sin art i Grønland og en af de mest moderne i verden. Der er tid til at køre en tur rundt i denne grønlandske storby med bybussen og gå en tur i centrum for at se på det lokale butiksliv. Der vil også være mulighed for at besøge Grønlands største stensamling på Bygge- og Anlægsskolen eller værkstedet for skindsyning Panigiit. Vi tjekker ind på Hotel Sisimiut, som er smukt beliggende på den grønlandske vestkyst, 100 kilometer nord for polarcirklen.

Hvis du har lyst til lidt motion og til at se, hvordan Sisimiuts bagland ser ud, kan du bruge dagen på at opleve noget af Grønlands bedste skiterræn. Hotellet kan hjælpe dig med at leje ski. Vær opmærksom på, at man ikke må tage på tur alene eller uden at informere hotellet om, hvilken tur man tager på. Sisimiut har et stort antal langrendsløjper af alle længder, fra et par få kilometer til heldagsture. Sisimiut er også kendt for skiløbet Arctic Circle Race, hvor deltagerne over 3 dage løber 160 kilometer på ski gennem Sisimiuts smukke bagland. I 2015 køres løbet i slutningen af marts.

De i vores gruppe, der har været på den tre dage lange hundeslædetur, ankommer til Sisimiut i løbet af eftermiddagen. Om aftenen spiser vi en fælles middag på hotellet i Sisimiut og glæder os til at høre om Albatros-patruljens oplevelser på hundeslæde.

Dag 6
Sisimiut. Byrundtur med museumsbesøg og demonstration i, hvordan moskusuld forarbejdes

På dagens byrundtur besøger vi blandt andet Sisimiut Museum, der har til huse i kolonitidens smukke gamle bygninger samt butikken Qiviut, som er en hyggelig lille butik, hvor konceptet er garn og produkter, der kommer fra naturen, blandt andet sælskindsprodukter og moskusuld. Sidstnævnte er butikkens foretrukne vare, og vi får fortællingen om forarbejdningen af ulden, dens kvaliteter og ser på de forskellige produkter, der kan produceres af ulden. Se mere om butikken på hjemmesiden www.qiviutonline.com

Vi besøger også et kunstværksted ved havnen, hvor lokale kunsthåndværkere arbejder med grønlandske råvarer såsom sæl, moskus, rensdyr og smykkesten som for eksempel den meget sjældne tugtupit og den mere almindelige fedtsten.

Dag 7
Vintersafari med ”snebus”, eftermiddag på egen hånd og middag med grønlandske specialiteter
Kangerlussuaq hører nu under Qeqqata storkommune

I dag skal vi nyde det fantastiske fjeldlandskab, som omkranser Sisimiut. På denne sightseeingtur sidder du komfortabelt i en snescooterkane midt i naturens storhed fra dal til fjeldtop, og du vil opleve de enorme sneklædte fjeldlandskaber og udsigten over fjorden Kangerluarsuk Tulleq. På turen er der flere stop indlagt, hvor der er god tid til at tage billeder. Hvis sneforholdene er til det, indtager vi den medbragte frokost med Davisstrædet som kulisse. OBS! Denne tur er del af udflugtspakken Vinteroplevelser.

Når vi er kommet tilbage til Sisimiut, er der tid til at ordne de sidste indkøb og nyde den sidste dag i Grønland. Om aftenen er der afslutningsmiddag med grønlandske specialiteter på hotel Sisimiut.

Dag 8
Fly Sisimiut – København via Kangerlussuaq

Efter morgenmad er der transport til lufthavnen og hjemrejse via Kangerlussuaq. Ankomst til København om aftenen (dansk tid).

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-
Udflugtspakken 'Vinteroplevelser'
kr. 3.998,-
Udflugtspakken 'Albatrospatruljen'
kr. 10.998,-
Prisen inkluderer

• Danske rejseledere (den ene tidligere Sirius-mand)*
• Fly København – Kangerlussuaq t/r
• Fly Kangerlussuaq –  Sisimiut t/r
• Sightseeingtur med bus i Kangerlussuaq inkl. museumsbesøg
• Byrundtur i Sisimiut inkl. besøg på museum og i butik Qiviut
• Foredrag og introduktion til den grønlandske slædehund ved tidligere Sirius-mand
• Foredrag ”Grønland før og nu” samt rundvisning i videncenteret i Kangerlussuaq
• Transport lufthavn – hotel t/r i Kangerlussuaq og Sisimiut
• 4 nætter på vandrerhjemmet Old Camp i delt dobbeltværelse med bad og toilet på gangen
• 3 nætter på hotel Sisimiut i delt dobbeltværelse med eget bad og toilet
• Halvpension, herunder:
• Grønlandsbuffet i Roklubben dag 2
• Middag med grønlandske specialiteter på Hotel Sisimiut dag 7
• Skatter og afgifter

*Ved sygdom eller lignende kan rejselederne blive erstattet af vores andre Grønlandskyndige rejseledere med stor erfaring.

Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Tilslutning med indenrigsfly i Danmark
• Udflugtspakke
• Eventuelle ekstraarrangementer
• Øvrige måltider
• Drikkevarer
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
• Alt ikke nævnt under Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Vintervejret i Kangerlussuaq og Sisimiut

Vi rejser i marts, hvor dagene allerede er begyndt at blive længere, og lyset er vendt tilbage. Vintertemperaturen i Grønland ligger i gennemsnit mellem -12 til -17 grader. Lavere temperaturer, end vi normalt kender til i Danmark. Men i Grønland føles det ikke nær så koldt takket være den stærke sol og tørre luft. Den bedste temperatur til en slæderejse er -15 grader.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til udflugter/vandreture og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Rygsækken kan samtidigt anvendes som håndbagage i flyet. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Medbring meget gerne en kikkert. Man kan gå glip af rigtig meget uden kikkert.

Beklædning

En vinterrejse til Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. Varmt og vandtæt tøj samt hue og vanter er nødvendige. Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er tætvævede fritidsbukser velegnede samt et par vandafvisende og vindtætte overtræksbukser. Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle til gåture i byerne og til brug i flyet hjem. På slæderejser får alle udleveret varmt skindtøj og støvler til turen.

Kig de gamle gemmer igennem, inden du går ud og investerer i nyt udstyr. Der er absolut ikke noget krav eller nogen forventninger om, at tøjet og udstyret skal være det allernyeste eller smarteste.

Til dem, der har tilkøbt udflugtspakken ’Albatros-patruljen’ med en 3-dages slædetur, sender vi en separat pakkeliste.

Pas eller anden identifikation

Grønland er i rigsfællesskab med Danmark, og man skal ikke vise pas ved indrejse. Men på grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser, skal man kunne identificere sig med billedlegitimation, og vi anmoder om, at passet medbringes.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.
Om at rejse i Grønland

Generelle regler ved ture og udflugter

1. Informer hotelreceptionen/rejselederen, såfremt du ønsker at tage på tur i fjeldet på egen hånd.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (min. 5 meter).

Mere om Grønland

Her kan du få mere at vide om Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Lignende rejser

GLRTR02ADK