Det fransk-engelske Canada: Moderne byer i storslået natur

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev den engelske og franske civilisation indrammet af det østlige Canadas betagende natur omkring Toronto, Quebec, Montreal og mægtige Niagara Falls

Forestil dig pittoreske engelske kvarterer blandet med amerikansk glas og stål midt i noget af verdens smukkeste natur med bjerge og enorme søer, som er omgivet af mægtige nåleskove. Velkommen til Canada!

Albatros’ eventyr gennem det østlige Canada går til den særprægede franske kultur i romantiske Quebec City med den historiske Place d'Armes, og Montreal med domkirken Notre Dame, hvor bjerget Mount Royal knejser i baggrunden. Vi skal også på opdagelse i den smukke hovedstad Ottawa og indsnuse den kosmopolitiske stemning i Toronto. Vi besøger hyggelige Baie-Sainte-Catherine, hvor der vil være mulighed for at komme på hvalsafari på den mægtige St. Lawrence-flod, og så lægger vi naturligvis også vejen forbi de enorme vandfald, Niagara Falls.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Canadisk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark, ankomst til Toronto
Dag 2 Toronto. Byrundtur med bl.a. universitetet og rådhuset og tid på egen hånd
Dag 3 Toronto – Ottawa – Montreal. Byrundtur Canadas hovedstad, Ottawa, med bl.a. parlamentsbygningen
Dag 4 Montreal – Quebec City. Mount Royal, det olympiske stadion og den gamle bydel i Montreal. Byrundtur med bl.a. UNESCO’s Château Frontenac i Quebec City
Dag 5 Quebec. Dagsudflugt til Baie-Sainte-Catherine. Besøg i Sainte Anne de Beaupré Basilica. Mulighed for hvalsafari på St. Lawrence River (Tilkøb)
Dag 6 Quebec – Montreal – Gananoque, porten til Thousand Islands. Besøg i Notre-Dame i Montreal
Dag 7 Gananoque – Niagara Falls. Sejltur ved Thousand Islands
Dag 8 Niagara Falls. En dag til egne oplevelser og mulighed for et minicruise foran Niagara Falls og middag i Skylon Tower’s roterende restaurant
Dag 9–10 Niagara Falls – Niagara-on-the-Lake med vinsmagning (ice wine) – Toronto. Hjemrejse og ankomst til Danmark

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

Quality Inn & Suites, Niagara Falls

Hotellet ligger lige i gåafstand af vandfaldenes storslåede skønhed. Der er ligeledes kun få minutters gang til shopping, restauranter og Niagara Falls Skylon Tower.

Alle værelser har tv, skrivebord, hårtørrer og strygejern. Desuden er her gratis trådløst internet og gratis kaffe.

Du kan læse mere om hotellet på https://www.choicehotels.com/ontario/niagara-falls/quality-inn-hotels/cn856

Four Points by Sheraton Quebec Resort

 • Aircondition
 • Strygejern og strygebræt
 • Kaffe-/tefaciliteter
 • Hårtørrer

Hotellet ligger ved Laurentienne Autoroute og tæt på det jesuitiske område, Charlesbourg. Der er gode spisemuligheder blot en kort taxatur fra hotellet. Hotellet har også en restaurant (Le Dijon), et spabad og fitnessfaciliteter. Alle 102 røgfri værelser har gratis wi-fi og premium-tv. Hotellet har 4 etager.

Du kan læse mere om hotellet på http://www.fourpointsquebecresort.com/ 

Best Western Plus Travel Hotel Toronto Airport

 • Aircondition
 • Strygejern og strygebræt
 • Kaffe-/tefaciliteter
 • Hårtørrer

Hotellet er beliggende lige ved den flotte Centennial Park og er dermed fantastisk placeret i forhold til vores eventyr i Toronto. Med et 48 baners bowlingcenter, ”Planet Bowl”, lidt længere nede af vejen skulle der være noget at lave, hvis man er til den slags. Parken og bowlingcentret betyder, at området er fuld af liv, og der ligger også gode spisemuligheder tæt på hotellet. Hotellet har et mindre indendørs spabad, en lille pejs og fitnessfaciliteter. Alle 80 røgfri værelser har gratis wi-fi, premium-tv og er fordelt på 3 etager.

Du kan læse mere om hotellet på http://www.traveltorontohotel.com/ 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark, ankomst til Toronto
Vi starter rejsen i Toronto

Vi flyver fra Danmark og ankommer til Torontos internationale lufthavn Pearson, som er opkaldt efter den canadiske statsmand og diplomat Lester Pearson, der vandt Nobels Fredspris i 1957 for sit FN-arbejde med at løse Suez-krisen. 

Han blev senere canadisk premierminister, og under hans ledelse indførte Canada bl.a. det offentlige sygehusvæsen, adgangen til studielån og ikke mindst det karakteristiske flag med det røde ahornblad, som i 1965 afløste det canadiske dominionsflag med Storbritanniens Union Jack.

Efter ankomsten køres til hotellet, hvor det er muligt at hvile ud efter rejsen, inden vi for alvor tager fat på oplevelserne.

Dag 2
Toronto. Byrundtur med bl.a. universitetet og rådhuset og tid på egen hånd
Torontos skyline

Toronto kan med sin flotte skyline med nogen ret kaldes Canadas Manhattan, men er dog endnu nyere, flottere og renere. Dagen byder på en byrundtur til blandt andet CN Tower, universitetet og rådhuset, hvorefter der er tid på egen hånd til shopping, fotografering eller blot at slentre gennem den smukke, moderne by, der har vokset sig stor og mægtig siden kolonitiden. I lighed med ”The Big Apple” er Toronto en smeltedigel af alle verdens kulturer og indvandrere med store befolkningsgrupper fra Kina og Indien og såmænd også skandinaver. Resultatet er en levende by, der i høj grad har formået at profilere sig selv på den internationale kunstneriske og kulturelle scene.

Toronto voksede med stormskridt i bl.a. den victorianske æra, hvorfor der er mange fantastiske bygninger fra den tid, fx University of Toronto og det gamle rådhus. I det 20. århundrede blev utallige bygninger blev revet ned og erstattet af beton, men selv om Toronto har sin andel af ligegyldige bygninger, så er her alligevel gotisk-inspireret arkitektur nok til, at byen i talrige film fremstår som en overbevisende stedfortræder for New York.

CN Tower var længe verdens højeste bygning, indtil det blev overhalet af Burj al-Arab i Dubai. Vi kører op til observationsdækket cirka 330 meter over jorden og kan nyde en spektakulær udsigt i 360 graders panoramaperspektiv. Herunder ses byens enorme baseballstadion, Sky Dome, med det berømte aftagelige tag. Her holder hjemmeholdet Toronto Blue Jays til.

Efter byrundturen er resten af eftermiddagen til fri disposition. Tilbring tiden på egen hånd eller følg med vores rejseleder på opdagelse gennem byens kvarterer.

Dag 3
Toronto – Ottawa – Montreal. Byrundtur Canadas hovedstad, Ottawa, med bl.a. parlamentsbygningen (ca. 550 km)
Ottawas enestående nygotiske regeringsbygninger

Vi forlader Toronto og kører mod Canadas lille hovedstad, Ottawa, der som modstykke til Toronto kunne kaldes lille London, med sit fremtrædende engelske præg. Byen ligger ved floden Ottawa, der deler provinserne Ontario og Quebec. Navnet stammer fra det indianske ord odawa, der betyder handel og refererer til stedets formentlige urgamle position som mødested for handlende stammer og senere handel med pelsjægere. Det lave land afvandes af store floder, men var tidligere en enorm indsø indtil for omkring 10.000 år siden. Efterhånden som isen fra sidste istid smeltede, vandrede Amerikas første indbyggere ind og slog sig ned for omkring 6.500 år siden. I dag vidner talrige arkæologiske genstande som pilespidser og potteskår om stedets lange historie.

Vi skal på rundtur i Canadas smukke hovedstad. På toppen af Parliament Hill ligger Ottawas enestående nygotiske regeringsbygninger med udsigt ud over Ottawa-floden. Omkring parlamentet ligger talrige velholdte victorianske huse. Parlamentsbygningerne, hvis mure er opført i store sandstensblokke, har stejle kobbertage og imponerende tårne. Grundstenen til bygningerne blev lagt i 1860 af den daværende prins Albert Edward (senere kong Edward 7.), og stod færdig i 1867, hvor det konstituerende møde i parlamentet for The Dominion of Canada blev afholdt. Dermed opnåede Canada udstrakt selvstyre under det britiske imperium.

Når man træder ind gennem hovedporten på Wellington Street og nærmer sig det centrale tårn, Peace Tower, passeres den evige flamme, Centennial Flame, som blev tændt af daværende premierminister Lester B. Pearson nytårsaften 1966 for at markere starten på Canadas 100. jubilæumsår.

Med lidt held møder vi Royal Canadian Mounted Police, som i daglig tale kaldes The Mounties, med de karakteristiske postkasserøde jakker, sorte ridebukser med en gul stribe ned langs siden og en bredskygget hat eller fx en turban, hvis deres religion eller kultur foreskriver det. Ofte ses de til hest. De er venlige, og de elsker at blive fotograferet!

Dag 4
Montreal – Quebec City. Mount Royal, det olympiske stadion og den gamle bydel i Montreal. Byrundtur med bl.a. UNESCO’s Château Frontenac i Quebec City (ca. 250 km)
I hyggelige Montreal

Montreal er den største by i den fransktalende del af Canada, og byen med de mest markante europæiske træk. De historiske gader i den gamle bydel, Vieux-Montréal, minder til forveksling om centrum i en fransk provinsby. Engelsk og især fransk dominerer, men spædes grundigt op med skotsk, kinesisk, haitiansk, arabisk, jødisk, italiensk, portugisisk, filippinsk og græsk fra de indvandrere, der gennem de sidste par hundrede år har søgt tilflugt og lykken i Canada.

De fleste indbyggere har fransk som modersmål, og det franske tales i en helt særlig form eller dialekt, som de fleste i Frankrig vil betegne som arkaisk, forældet og provinsielt. Mange québécois, som indbyggerne i provinsen Quebec kaldes, har længe ønsket at gøre Québec til en selvstændig, uafhængig stat og ser det som den eneste måde, hvorpå man kan bevare den franske kultur midt i det engelske hav. Debatten har raset i årtier, og den er stadig et af de mest dominerende samtaleemner i canadisk politik.

Efter ankomsten til Montreal tager vi os tid til at nyde bjerget Mount Royal, som knejser over byen. Vi kommer også forbi det olympiske stadion, hvor Canada i 1976 var vært for sommer-OL. Og så skal vi naturligvis gå en tur i den gamle bydel.

Efter Montreal sættes kursen mod den tidligere franske hovedstad, Quebec City. Også her skal vi opleve den gamle bydel, hvor især én bygning skiller sig ud: slottet eller måske rettere hotellet Château Frontenac. Det er tegnet efter et slot i Loiredalen i Frankrig og slog dørene op i 1893. Dengang skulle det huse jernbanepassagerer, der hvilede ud før, under eller efter togrejser gennem det mægtige landområde, som udgør nutidens Canada. Den enorme bygning kan ses fra stort set hele byens andre kvarterer, og med sin beliggenhed på toppen af klippen Cap Diamant var hotellet samtidig et glimrende forsvarsværk. Hotellet er for øvrigt på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv.

Dag 5
Quebec. Dagsudflugt til Baie-Sainte-Catherine. Besøg i Sainte Anne de Beaupré Basilica. Mulighed for hvalsafari på St. Lawrence River (Tilkøb) (ca. 550 km)
Sainte Anne de Beaupré

I dag skal vi på heldagsudflugt fra Quebec City. Vi kører mod nordøst langs St. Lawrence-flodens bred og ankommer til den lille landsby Sainte Anne de Beaupré, hvis basilika med to høje tårne dominerer gadebilledet. Her er Nordamerikas ældste pilgrimssted.

Allerede i 1658 opførte franske nybyggere et lille kapel viet til Skt. Anna, Jomfru Marias mor. Samme år fandt det første mirakel sted. I 1676 opførtes en egentlig kirke, som i 1876 blev nedrevet, og i stedet byggedes en stor basilika. Denne brændte i 1922, og den nuværende basilika er fra 1926. Der finder stadig mirakler sted for de troende. Når du træder ind i kirken, bør du bemærke de to søjler, der er beklædt med stokke, som troende har efterladt, efter at de på mirakuløs vis er blevet kureret for deres gangbesvær. Rygtet om miraklerne på dette sted har for længst spredt sig til hele Nordamerika, og hvert år besøger mere end en halv million pilgrimme kirken.

Vi fortsætter mod nordøst og ankommer til Baie-Sainte-Catherine. Her møder St. Lawrence-floden Saguenay-bugtens vande, og her er der mulighed for en hvalsafari (ikke inkluderet i rejsens pris, men kan bestilles og betales hjemmefra senest 35 dage før afrejse). Fra dækket af hvalbåden kan man nyde det betagende landskab, som giver en idé om det vilde Canada, for her langs Quebecs kyststrækning begynder landskabet at blive klippefuldt og barskt, så det minder lidt om det nordøstlige Canadas vildmark. St. Lawrence-flodens kolde, fiskerige vand har altid tiltrukket mange hvaler, både hvad angår antal og arter. Desværre har moderne industrier forurenet flere områder, men opblandingen med havvand i Quebec har tilsyneladende fastholdt den store population i dette område. Det anslås, at vandene ud for Baie-Sainte-Catherine har en bestand på ca. 1.000 hvidhvaler, også kaldet beluga, med den meget karakteristiske hvide hud. Der findes tillige en stor fast bestand af vågehvaler, delfiner, marsvin og sæler, men også de helt store hvaler som finhvaler, kaskelothvaler og blåhvaler ses relativt ofte.

Der er selvfølgelig ingen hvalgaranti, men chancerne er gode. Gennemsnitligt observeres dagligt 40 hvidhvaler, herunder nogle unge, samt 30 vågehvaler og otte finhvaler.

Er man ikke lige til hvalsafari anbefaler vi, at man tilbringer dagen i hyggelige Quebec City. Tag fx en taxa til centrum. Den koster typisk CAD 20-25 pr. vej (ikke inkluderet).

Dag 6
Quebec – Montreal – Gananoque, porten til Thousand Islands. Besøg i Notre-Dame i Montreal (ca. 510 km)
Domkirken Notre Dame i Montreal

Det er nu tid til at forlade Quebec og vende tilbage til Ontario. Vi kører mod sydvest og lægger atter kursen forbi Montreal, hvor vi har gemt en af de allerstørste seværdigheder, domkirken Notre Dame.

Der er få kirker i Nordamerika, der er så ærefrygtindgydende som Notre-Dame. Den nygotiske kirke, som stod færdig i sin nuværende form i 1829, synes nærmest at være tegnet, så man gisper, fra man ser de 70 meter høje tvillingtårne, til man træder ind ad hovedindgangen og ser de titusinder af stjerner i 24-karat guld på den blå loftshvælving.

Den 12 tons tunge kirkeklokke er den største i Nordamerika, og orglet har hele 7.000 piber. Kirken er så overvældende, at man kan begå den fejl at overse de smukke mosaikvinduer og sidealtrene, som er dedikeret til blandt andet Sainte Marguerite d'Youville og Canadas første indfødte helgen, Sainte Marguerite Bourgeoys, der viede sit liv til undervisning af fattige børn, og en gruppe franske præster fra Paris, som blev martyrer under den franske revolution.

Efter det interessante besøg fortsætter vi langs St. Lawrence-floden, som fra ca. 100 km sydvest for Montreal udgør grænsen til USA.

Ved aftenstid ankommer vi til Gananoque, porten til Thousand Islands (De Tusind Øer), som altså er andet end salatdressing. Vi kommer ikke for dressingen, men for det store naturområde i den sydlige ende af St. Lawrence-floden, hvor øerne er skåret ud af granitformationer, som blev efterladt af istidens gletsjere for ca. 10.000 år siden. Denne skærgårds skønhed har gennem århundreder betaget alle forbipasserende, og man forstår umiddelbart iroquois-indianerne legende om øernes tilblivelse. Det fortælles nemlig, at øerne er ”spildte blomster fra skabelsens kurv”. De tidlige franske opdagelsesrejsende var lige så betaget af øerne og gav dem deres nuværende navn.

Det nøjagtige antal øer afhænger af hvem, der tæller, men alle synes at være enige om, at det er langt over 1.000 – ja, faktisk er 1.800 eller deromkring mere sandsynligt.

Og salatdressingen? Jo, den er såmænd opfundet her. En turistguide ved navn George LaLonde fandt på den og serverede den for lystfiskere på sine fisketure, når de nød friskfanget aftensmad på bredden efter en lang dag med fiskeri. Dressingen kom på menukortet på det hotel, der i dag hedder ”Thousand Islands Inn”, og opskriften havnede i hænderne på ejeren af New Yorks Waldorf Astoria-hotel. Man kan stadig få fingrene i den oprindelige Thousand Island-dressing, hvis man er heldig, men der produceres kun 5.000 flasker om året, så chancerne er små.

Dag 7
Gananoque – Niagara Falls. Sejltur ved Thousand Islands (ca. 430 km)
På bådtur igennem de tusinde øer

Vi begynder med en bådtur igennem de tusinde øer. For ca. 100 år siden tiltrak dette ”Den Nye Verdens Venedig” enhver, der betød noget i de nærliggende nordamerikanske storbyer New York, Montreal, Toronto og Boston. Den industrielle revolutions millionærer rejste nordpå i private togvogne og blev hentet i private vandtaxaer og sejlet til glamourøse hoteller eller til den ø, de nu engang ejede. De store hoteller er dog brændt ned for længe siden, og i deres sted står små boutique-hoteller. De få palæer, der endnu står tilbage, er som regel private ejendomme. Vi oplever den skønhed, som både iroquois-indianerne, de franske opdagelsesrejsende og industrimillionærerne oplevede, inden vi begiver os videre mod Niagara Falls, som er dagens endemål.

Dag 8
Niagara Falls. En dag til egne oplevelser og mulighed for et minicruise foran Niagara Falls og middag i Skylon Tower’s roterende restaurant
mulighed for at komme på en sejltur ved Niagara Falls

Vi tilbringer hele dagen ved de storslåede vandfald. Niagara Falls er navnet på to byer, én i USA og én i Canada, og på tre enorme vandfald, der adskiller de to byer. De tre fald, American Falls, Bridal Veil Falls samt Horseshoe Falls er i al deres vælde ubeskriveligt smukke.

I dag er der tillige mulighed for at komme med på en sejltur helt tæt på de tre vandfald – men forvent en våd omgang, når de enorme vandmasser plasker ned! (Regnslag udleveres). Bagefter spiser vi middag i Skylon Tower’s roterende restaurant, hvor vi får 360 graders udsigt over Niagara-området undervejs. (Sejltur og middag er ikke inkluderet i rejsens pris, men kan bestilles og betales hjemmefra senest 35 dage før afrejse).

Resten af dagen kan tilbringes i selskab med rejselederen eller på egen hånd, for man kan ikke få nok af at sidde på en café og kigge ud over vandet.

Dag 9–10
Niagara Falls – Niagara-on-the-Lake med vinsmagning (ice wine) – Toronto. Hjemrejse og ankomst til Danmark
I dag bliver vi hentet i bus og kører til den lille hyggelige by Niagara-on-the-Lake, som ligger, hvor Niagara-floden møder den enorme Lake Ontario. Regionen omkring Niagara Falls er kendt for sin dessertvin, isvin, som produceres af druer, der er frosset, mens de stadig sidder på vinstokken. Den skal vi naturligvis prøvesmage med en lille bid brød til. Efter besøget i Niagara-on-the-Lake og vinsmagningen, fortsætter vi tilbage til Torontos lufthavn, hvor vores eventyr begyndte. Vi går om bord på maskinen, som skal bringe os hjemad, og lander i Danmark efter en oplevelsesrig rejse i det østlige Canada.

På rejsen kan du købe to udflugter:

Sejltur ved Niagara Falls og middag i Skylon Tower’s roterende restaurant
Sejlturens varighed er cirka 20 min. Der vil blive udleveret et regnslag.
Pris fra kr. 368,-

Hvalsafari på St. Lawrence-floden
Varighed ca. 3 timer.
Pris fra kr. 388,-

Tilkøbsudflugter
Udflugterne skal bestilles og betales senest 35 dage inden afrejse.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly Billund – Toronto t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring.
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge, beregn cirka 40-50 CAD pr. person
 • Gebyr for indrejseregistrering i Canada (eTA, ca. 7 CAD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Medbring gerne

I Canada kan der, uanset årstid, være køligt, så det er en god idé at pakke varmt tøj til dagene i bjergene. Medbring også gode sko, du kan vandre i.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Canada

Her kan du få mere at vide om Canada:
www.albatros-travel.dk/destinationer/nordamerika/canada

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Før afrejse

eTA - indrejsetilladelse til Canada

Kommer du med fly til Canada, skal du senest 72 timer før afrejse søge om indrejsetilladelse på https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome;jsessionid=ED37F7D9C8D5F81953006AB14B6382F2 

Her får du en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer, som du skal printe eller skrive ned og medbringe på rejsen, da lufthavnsmyndigheder i Danmark og Canada kan kræve at se det. Det koster et mindre beløb – $7 CAD – som betales med kreditkort. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år.

Hvis du rejser sammen med børn, som ikke er dine egne, eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, skal du ud over eTA-tilladelsen have en særlig tilladelse. Se mere på http://www.cic.gc.ca/english/visit/minors.asp 

Hånden på hjertet

Som bekendt er Canada et vidtstrakt land, og en rejse, som denne vil naturligvis indebære en hel del buskørsel, hvor der tilbagelægges mange kilometer, hvorfor man skal være forberedt på lange køreture. Vi stopper regelmæssigt, og køreturen gennem fantastiske landskaber er en oplevelse i sig selv. På rejsen bor vi på gode mellemklassehoteller beliggende centralt eller i udkanten af byen som et godt udgangspunkt til næste dags program.

Den nordamerikanske morgenmadskultur er forholdsvis simpel, sammenlignet med den skandinaviske. Morgenmaden på de fleste standardhoteller i Canada er den såkaldte ”continental breakfast”, hvilket typisk indebærer kaffe/te, juice og toastbrød med smør og marmelade. Det er ikke unormalt, at man på hoteller i Canada kun har papservice ved morgenmaden, da mange bruger den som en ”to go”-løsning på farten.

Den nordamerikanske drikkepengekultur kan især af os fra Skandinavien opleves som et irritationsmoment. For at du som rejsende besværes mindst muligt, vil rejselederen oftest tilbyde at påtage sig indsamling af drikkepenge for hele gruppen, fordelt på de planlagte programpunkter. Du kan læse mere om drikkepenge og Albatros’ holdning her: www.albatros-travel.dk/praktisk/er-drikkepenge-inkluderet-i-rejsens-pri s   

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En god rejse med plads til forbedringer En ok rejse men flere af hotellerne lå ikke særligt praktisk. Når rejsens tema er besøg i byerne i det østlige Canada, må det forventes, at man bor i byerne og ikke ude på, landet, som det var tilfældet. Det var specielt dårligt, at hotellet, vi boede på efter besøget i Quebec, lå ca. 40 km fra byen, og der var INGEN andre restauranter at spise på udover på hotellet, hvor de slet ikke var gearet til at betjene vores selskab, så flere af os måtte vente mere end 1 time i restauranten på at få bestilt og få mad. Det havde været meget bedre med et hotel tæt på Quebec, så vi kunne besøge den hyggelige by med de mange charmerende restauranter. Det havde også været godt med en afskedsmiddag incl. i rejsen, som det er kutyme på mange andre af Albatros rejser.
Date published: 2017-09-21
Rated 4 out of 5 by from God rejse med lidt uforløst potentiale En god rejse med fin blanding af natur og storby. Jeg kunne have ønsket mig en dag mere i de store byer, og evt. en nat mindre i Niagara. Alle værelser gode, men morgenmad de sidste tre dage - bl.a med engangsservice - var svag, og det kunne være meldt klarere ud. Jeg kan personligt rigtig godt lide de lange busture. Som appetitvækker til landet en fin rejse, man fik lyst til at komme tilbage. Jeg anbefaler rejsen, hvis især den lige bliver et par dage længere, og mindre stakåndet, og finpudses i detaljen.
Date published: 2017-07-16
Rated 4 out of 5 by from En Odysé ud i det fransk-engelske Canada Medio september gik turen til det fransk/engelske Canada, et såvel landskabsmæssigt som historisk interessant område.Toronto var første station, hvor man overnattede i 2 nætter på et hotel i nærheden af lufthavnen. Toronto ligner med sine mange skyskrabere enhver anden nordamerikansk storby. Et besøg i CN Tower kan absolut anbefales, hvor man i 330 m højde har en fantastisk udsigt over de mange højhuse såvel som St. Lawrence-floden. Dernæst gik turen videre fra Toronto til Ottawa, som med sine smukke nygotiske bygninger egentlig havde fortjent en overnatning, hvilket der desværre ikke var sat tid af til . Fra Ottawa fortsattes frem til Montréal, hvortil vi ankom efter en tur på omkring 550 km. I Montréal, som vi ankom til ud på aftenen, havde vi kun en hurtig overnatning med sightseeing næste formiddag, inden det gik videre til Québec Ville. Hotellet i Montréal var velbeliggende tæt på China Town. Godt nok kom vi atter forbi Montréal på tilbagerejsen, men 2 overnatninger ville nok at have været at foretrække, eftersom Montréal har meget at byde på. Dag 4 gik turen videre fra Montréal til Québec en strækning på ca. 250 km. Québec Ville er en charmerende fransk præget by. Vi overnattede 2 døgn her, men desværre lå vores hotel for langt uden for bykernen, til at at man umiddelbart kunne spadsere ind til centrum. - Det var synd og skam. Dag 5 kørtes til Baie-Sainte-Catherine med besøg i den fantastiske Sainte Anne de Beaupré Basilica og derfra videre til utrolig hvalsafari. Det var en tur på c. 550 km, men det var det værd. Dag 6 kørtes via Montréal, med besøg i den fantastiske Notre Dame katedral og lidt sightseeing på egen hånd, videre til Brockville "porten til Thousands Islands. Her havde vi 1 døgns overnatning Det var en tur på 510 km. Dag 8 kørtes, efter en bådtur i det smukke "Thousands Islands område" videre til Niagara Falls, hvortil vi ankom først på aftenen. Det var en tur på ca. 430 km. Dag 8 og 9 tilbragtes herefter ved Niagara Falls, hvor der var lejlighed til at bese de fantastiske vandfald. - Mindre fantastisk er efter min mening selve byen, som mest af alt minder om ét stort Tivoli/Bakken bare i meget amerikaniseret udgave. Dag 10 rundede vi af med besøg på en vingård - ikke nogen dårlig idé. Efter at har konfereret med vor udmærkede chauffør kunne jeg forstå, at vi havde kørt ca 2.600 km. - Det var mange kilometer, så det kunne ikke undre, at mange rejsedeltagere virkede godt brugte til sidst. Summasumarum: En fantastisk tur, som nok burde være fastsat til 12 dage istedet for kun 10, og så skulle man måske havde startet i Montréal. Mvh T.A.
Date published: 2017-09-24
Rated 3 out of 5 by from En strabadserende rejse med store oplevelser En rejse med store oplevelser, men med for lidt tid. Hotellet downtown Montreal lå perfekt, men med ankomst kl. 19.30 og afrejse igen næste morgen kl 07.30 kunne vi slet ikke udnytte den fine placering. Hotellet i Brockville er simpelthen for ringe, ligger lige op ad motorvejen. Vi nød 1000 Islands og Niagara. Turen langs St. Lawrencefloden til hvalturen var meget smuk, og der blev tid til en lille picnic undervejs. Super Chauffør Paul, der kørte godt og sikkert. Vores rejseleder var velforberedt og super god. Men der er plads til forbedringer.
Date published: 2017-09-24
Rated 4 out of 5 by from Dejlig smagsprøve på Canada Ærgeligt at vores rejseleder Valeri går på pension. Hun var med til at vi fik en rigtig god indsigt i Canada. Vi ville gerne have set lidt mere af Toronto og det olympiske stadion i Montreal, men ellers et rigtig godt sammensat program. Og ja, man skal køre meget i bus, men det er også et stort land :-)
Date published: 2017-07-14
Rated 4 out of 5 by from Fantastisåk land, elendige hoteller Skønt land, smukt, spændende byer og flot natur og dyreliv, - og rent uden grafitti, tyggegummiklatter og skrald på fortovene.
Date published: 2017-09-21
Rated 1 out of 5 by from Kan ikke anbefales Rejselederen var dygtig, professionel, engageret med god evne til at møde og hjælpe de rejsende. Hun var på en svær opgave, da rejsens program virker umulig og ikke gennemprøvet. Rejsen er sikkert planlagt via et amerikansk agentur. Der har ikke været en person fra Albatros, der har gennemrejst hele turen og været på rejsens mange forskellige steder, inden den blev udbudt. Rejsen bærer præg af at være planlagt uden det nødvendige forudgående arbejde. Vi var prøveklude. Rejsegruppen på 37 personer er 12 for meget .Rejsedagene er for lange 10 - 12 timer dagligt med for lidt tid til morgenmad ca. 30 min. Dårlig morgenmad - sødt i sødt, plastikbestik og små overfyldte rum. Der skal nås for meget på for lidt tid. 3 byer ville være langt at foretrække med tid til at være og opleve byen på guidet tur og på egen hånd. Rundvisning fra en bus med halve dage i en by og halve dage i en anden by giver et alt for flimret indtryk. De første 5 dage er stort set canadiske highways og pauser af 20 minutter på forskellige benzintanke med tid til toiletbesøg og køb af frokost. Dur ikke, utilfredsstillende, ubrugeligt. - De sidste tre dage var gode med tid til at være og opleve.
Date published: 2017-06-04
Rated 5 out of 5 by from En dejlig oplevelse med både storbyer og små steder undervejs En oplevelserig rejse med Valerie Pors som rejseleder - der var virkelig styr på alt.
Date published: 2017-09-21
 • y_2017, m_11, d_18, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_29
 • loc_da_DK, sid_CARTR05, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

CARTR05BDK