Det sydlige Polen: Kraków og Tatra-bjergene

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Polens historiske og kulturelle centrum, Kraków, og den underskønne natur i Tatra-bjergene på lette vandreture

Kraków er et skatkammer for alle kunst- og arkitekturinteresserede. Vi udforsker byens smukke kirker, bygninger og monumenter, hvoraf flere er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Byens mange historiske seværdigheder fortæller om vigtige epoker fra den europæiske historie. Blandt andet er Wawel-højen med slottet og domkirken, hvor de polske konger før i tiden blev kronet, med på programmet. 

Vi skal også se nærmere på et af historiens grumme kapitler, når vi besøger Auschwitz. Vi går på opdagelse i byens jødiske kvarter og oplever resterne fra den kommunistiske tid i Stalins mønsterby Nowa Huta.

Vi afslutter rejsen med nogle spændende dage i de underskønne Tatra-bjerge. Den enestående natur frister til lange vandreture og afslapning i områdets næststørste by Zakopane, hvor vi tilbringer tre nætter på et hyggeligt, lokalt hotel.

Vi har krydret det hele med oplevelser på lokale restauranter, hvor vi får indblik i polsk madkultur.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Albatros aktiv, City Break

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Zloty

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Kraków. Byrundtur i den gamle bydel og velkomstmiddag
Dag 2
Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau og det gamle jødiske kvarter
Dag 3
Kraków – Nowa Huta – Kraków. Mønsterbyen Nowa Huta og tid på egen hånd i Kraków
Dag 4
Krakow. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til saltminen i Wieliczka inkl. lokal frokost og bryggeribesøg
Dag 5
Kraków – Zakopane. Frilandsmuseum og ankomst til Tatra-bjergene
Dag 6
Zakopane. Udflugt i Tatra-bjergene med let vandring ved den slovakiske grænse
Dag 7
Zakopane. Tid på egen hånd med vandring og afslapning i de smukke omgivelser
Dag 8
Zakopane – Kraków. Fly København – Kraków

Hoteller

Hotel Polonia

 • 55 værelser
 • 500 m til centrum
 • 200 m til nærmeste sporvognsstoppested
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Bar
 • Elevator
 • Fri wi-fi
 • Satellit-tv
 • Hårtørrer

Det klassiske Hotel Polonia har budt gæster velkommen siden 1917 og lokker ikke blot med historiske omgivelser og hyggelige værelser, men også med en beliggenhed ud over det sædvanlige. Med under en halv kilometer til Fæstningsporten Barbican, der danner indgang til den gamle by, er hotel Polonia et ideelt udgangspunkt for oplevelser i Polens smukkeste by.
Der serveres dagligt en varieret morgenbuffet i hotellets hyggelige restaurant, der også fungerer som middagsrestaurant om aftenen. Her kan du også slappe af med en drink i den klassiske bar.

Værelse

Nydelige og rummelige værelser med satellit-tv, minibar, aircondition, sikkerhedsboks, wi-fi, og hårtørrer.

Czarny Potok

 • 44 værelser
 • 400 m til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant / bar
 • Fri wi-fi
 • tv
 • Swimmingpool
 • Spa-område

Det hyggelige hotel Czarny Potok ligger smukt placeret i udkanten af Zakopane med gode vandreruter lige uden for døren. Med under 10 minutters gang til byens hovedstrøg danner hotellet den perfekte ramme om vores ophold i Tatra-bjergene.

Hotellet er nyrenoveret i 2000, men har bevaret sin rustikke charme. Morgenmaden indtages i hotellets restaurant, hvorfra der er en smuk udsigt over de omkringliggende bjerge. Hotellet har et fint spa-område med mulighed for massage m.m., ligesom hotellets swimmingpool står til fri disposition under vores ophold

Værelse

De 44 værelser er meget forskellige i deres indretning, men alle emmer af rustik charme. Forvent ikke moderne luksus, men hygge og en hjertelig stemning. 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Kraków. Byrundtur i den gamle bydel og velkomstmiddag
Velkommen til Krakow

Kraków er et skatkammer for den kulturinteresserede og desuden en af landets smukkeste byer. Polens gamle hovedstad, som ligger ved floden Vistula, er også landets ældste universitetsby.

Efter ankomst kaster vi os straks over dagens udflugt rundt i Krakóws gamle bydel. Kraków er en af de byer i Europa, som klarede sig bedst igennem Anden Verdenskrigs ødelæggelser. I den elegante gamle bydel Stare Miasto står fortidens smukke kirker, monumenter og bygninger endnu, og flere af dem er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Byens store middelalderlige markedsplads er den største af sin art i Europa. Kraków er en historisk by, der tager os gennem forskellige tidsaldre, når det kommer til kunst og arkitektur.

Midt på torvet Rynek Glowny finder vi den gamle markedsplads fra 1500-tallet, og også i dag er pladsen et livligt mødested med marked, barer, restauranter og caféer. Her ligger også Mariakirken, som blev grundlagt i 1200-tallet. Læg mærke til melodien, som spilles på trompet hver time fra kirketårnet. Melodien afbrydes undervejs for at hædre en trompetist, som under mongolernes invasion blev skudt, da han spillede i tårnet.

Vi fortsætter langs den gamle kongelige vej Grodzka, som leder til Wawel-højen med slottet og domkirken, hvor de polske konger blev kronet før i tiden. På vejen herfra tilbage mod Rynek Glowny går vi via Kanonicza-gaden, der stadig står, som den gjorde i renæssancen.

Om aftenen spiser vi middag på en hyggelig, lokal restaurant (inkluderet i rejsens pris).

Dag 2
Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau og det gamle jødiske kvarter
Koncentrationslejren Auschwitz i byen Oswiecim

10 kilometer fra Kraków ved landsbyen Oswiecim ligger den tidligere koncentrationslejr Auschwitz-Birkenau. Lejren er blevet et symbol på et af de mørkeste kapitler i Europas historie, hvor en million jøder mistede livet. Det var også i Auschwitz-Birkenau, Josef Mengele udførte sine forfærdelige medicinske eksperimenter på fanger. Vi besøger både Auschwitz og Birkenau, og opholder os i området i omkring tre timer. Det er svært ikke at blive påvirket af besøget og begivenhederne fra den grusomme periode i europæisk historie. 

Vi kører tilbage til Kraków, nærmere betegnet det jødiske kvarter Kazimierz. Vi går rundt i bydelen, som er et livligt sted med mange caféer, restauranter og butikker. Vi besøger bl.a. en af de gamle synagoger og den jødiske kirkegård. 

Vi fortsætter til Podgorze-distriktet, hvor tyskerne under Anden Verdenskrig oprettede en jødisk ghetto. Da Tyskland invaderede Polen i 1939, boede der 65.000 jøder i Kraków. Kun 6.000 jøder overlevede krigen og koncentrationslejrene. I Podgorze er der i dag et mindesmærke, som med 70 tomme stole symboliserer jødernes efterladte ejendele.

Dag 3
Kraków – Nowa Huta – Kraków. Mønsterbyen Nowa Huta og tid på egen hånd i Kraków

Lidt uden for Kraków ligger, hvad der tidligere ansås som et af de største industrikomplekser i Østeuropa – Nowa Huta. Opført som en hyldest til den store leder Stalin. I 1950’erne var Nowa Huta ikke blot hjemsted for et af Østblokkens største stålværker, men husede også nybyggede lejlighedskomplekser med plads til op mod 20.000 indbyggere. Nowa Huta blev anset som en selvstændig by, men takket være et veludviklet sporvognsnet blev kontakten med det gamle Kraków bibeholdt. Sporvognen kører endnu i dag mellem Kraków og Nowa Huta, så dagens første oplevelse er naturligvis en tur med de lokale sporvogne.

Overalt i Nowa Huta er der spor fra fortidens storhed, og vi går en kort tur i de enorme boligkomplekser, der også rummer biografer, indkøbscentre, parker m.m. Vi skal naturligvis også runde byens største plads, der i dag har fået det meget upassende navn Ronald Reagans Plads, inden vi kigger forbi områdets lille museum, der fortæller mere om opbygningen og dagligdagen i Nowa Huta.

Vi afslutter vores besøg i Nowa Huta på en af de meget lokale restauranter, der i over 50 år har serveret varme retter for områdets lokale beboere. Efter frokosten vender vi tilbage til Krakow med enten sporvogn eller offentlig bus.

Eftermiddagen er afsat til egne oplevelser, og Kraków har masser at byde på. Er du til mere historie og kultur, er besøg på et af byens mange museer nærliggende. Shopping i nogle af byens indbydende butikker er naturligvis også en mulighed, og et besøg i den gamle markedshal Sukiennice ved pladsen Rynek Glowny er i den henseende et must. Markedshallerne er som Krakóws sjæl og hjerte med små kunstfærdigt udformede træboder, hvor der sælges ravsmykker, træskærerarbejder – ja, allehånde former for kunsthåndværk. Hele bymidten præges af små butikker og restauranter, og prisniveauet er fordelagtigt.

Dag 4
Krakow. Tid på egen hånd eller tilkøbsudflugt til saltminen i Wieliczka inkl. lokal frokost og bryggeribesøg
I den 700 år gamle saltmine

Dagen er afsat til oplevelser på egen hånd, hvis man ikke har lyst til at deltage på en udflugt til den berømte saltmine i Wieliczka. Den 700 år gamle saltmine består af en labyrint af tunneller og godt 50 kilometer gange og skakter fordelt på ni etager – den dybeste går hele 327 meter under jorden. Vi besøger de tre øverste niveauer, som ligger i 64-135 meters dybde. 

Vi ser kamre og kapeller med altre og helgener – alt hugget ud i salt. St. Kinga-kapellet er det mest imponerende. Det tog to brødre mere end 30 år at hugge kapellet ud, og mere end 20.000 tons salt blev transporteret væk. Besøget i saltminen varer cirka to timer, og undervejs hører vi interessante historier om bl.a. minedrift. Vandringen gennem minens tunneller er på godt to kilometer, og vi anbefaler derfor gode vandresko. Husk også en varm trøje eller jakke, da temperaturen i minen er 14-16 grader. 

Efter nogle spændende oplevelser er det blevet tid til en lokal frokost, som vi har spædet op med et besøg på et lokalt bryggeri. Polsk øl er vidt berømmet, og vi kigger forbi et af de mange klostre, som gennem århundreder har produceret øl til de lokale. Vi smager på de gyldne dråber og hører mere om øllets betydning, inden vi sidst på eftermiddagen returnerer til Kraków.

(Udflugten til saltminen og bryggeribesøget er ikke inkluderet i rejsens pris og skal bestilles separat.)

Dag 5
Kraków – Zakopane. Frilandsmuseum og ankomst til Tatra-bjergene

Det er blevet tid til at tage afsked med Kraków og kaste os over nye eventyr. Vi begiver os derfor sydpå mod nogle af de smukkeste naturområder i Polen, Tatra-bjergene.

Tatra er den bjergkæde, der adskiller det sydlige Polen fra det nordlige Slovakiet. Bjergkæden dækker et areal på 750 km², hvoraf størstedelen (600 km²) ligger i Slovakiet. Tatra Nationalpark blev grundlagt i starten af 1950’erne og blev i 1993 optaget på UNESCO’s liste over særlige biosfærereservater. Området er hjemsted for en stor variation af fugle og pattedyr, såsom hjorte, bjørne, grævlinger m.m. og byder på nogle af de bedste vandreruter i hele Østeuropa. 

Undervejs gør vi holdt ved den hyggelige, lille landsby, Zubrzyca Gorna, som huser et af de ældste og mest velbevarede landejendomme i hele regionen. I dag er den omdannet til et spændende frilandsmuseum, hvor vi har rig lejlighed til at se, hvordan livet blev - og i et vist omfang stadig leves på landet i Polen. Vi spiser en lokal frokost, inden vi fortsætter det sidste stykke mod Zakopane i Tatra-bjergene. 

Byen Zakopane befinder sig i 838 meters højde, og er om vinteren et populært skisportssted og om sommeren et yndet udflugtsmål for både de lokale beboere og for tilrejsende, som kommer for at vandre i bjergene. Vi skal tilbringe de næste par dage på vores hyggelige hotel, hvor der bliver rig lejlighed til at opleve området og dets smukke natur.

Dag 6
Zakopane. Udflugt i Tatra-bjergene med let vandring ved den slovakiske grænse

Vi kører i dag mod et af de mest spektakulære områder i Tatra, nemlig søen Morskie Oko, der ligger få kilometer fra grænsen til Slovakiet. 

Vi stiger af bussen ca. 9 km fra søen, som er det nærmeste, vi kan komme i bus, og tilbagelægger de resterende kilometer på gåben. Morskie Oko befinder sig i 1.395 meters højde og er den største sø i Tatra-regionen. Den ligger smukt placeret med udsigt til Polens højeste bjerg Rysy med en højde på 2.500 meter, og omkranset af skovklædte klippesider er søen som taget ud af et eventyr.

Vi planlægger dagens vandretur efter vind og vejr samt deltagernes beskaffenhed. Vi har desuden inkluderet en lokal frokost i området, så ingen kommer til at lide nød. 

Om eftermiddagen returnerer vi til Zakopane, hvor resten af dagen er afsat til oplevelser på egen hånd.

Dag 7
Zakopane. Tid på egen hånd med vandring og afslapning i de smukke omgivelser

I dag er der dømt fri leg i det naturskønne område. Du kan vælge at gå på opdagelse i Zakopane, der har meget at byde på. Her findes bl.a. et lille, spændende bymuseum og masser af små, hyggelige caféer, og der er gode shoppingmuligheder på byens hovedstrøg Krupowski. Byens gamle kirkegård er også et besøg værd med dens mange gamle og kunstfærdigt udsmykkede gravsteder.

En yndet rute i naturen omkring Zakopane går til kabelbanen, der fører op til Gubalowka. På under 4 minutter kommer man op i 1.122 meters højde, hvorfra der er en nydelig udsigt over Tatra. Kabelbanen, der er opført i 1938, men totalrenoveret i 2001, kører hver dag, året rundt.

En anden vandremulighed er Stazyska-dalen, som ligger ca. 2 km fra vores hotel. Offentlige busser kører fra Zakopane flere gange om dagen og stopper lige ved indgangen til nationalparken. Der skal betales et mindre gebyr for at gå rundt i området, som er fint afmærket og med ruter af forskellig længde. 

Efter udforskning af naturen eller byen lokker hotellets spaområde og swimmingpool med gode, afslappende oplevelser, hvis man da ikke blot vil nyde en god bog i hotellets hyggelige fællesstue.

Rejselederen er naturligvis behjælpelig med yderligere gode råd og idéer, ligesom han/hun vil arrangere en fællesspisning om aftenen, hvis der er stemning for det.

Dag 8
Zakopane – Kraków. Fly København – Kraków

Efter morgenmad begiver vi os mod lufthavnen i Kraków, hvor vores fly hjem mod København venter.

Udflugt til saltminen i Wieliczka inkl. bryggeribesøg

Den 700 år gamle saltmine består af en labyrint af tunneller og godt 50 kilometer gange og skakter fordelt på ni etager – den dybeste når hele 327 meter under jorden. Vi besøger de tre øverste niveauer, som ligger i 64-135 meters dybde. 

Vi ser kamre og kapeller med altre og helgener – alt hugget ud i salt. St. Kinga-kapellet er det mest imponerende. Det tog to brødre mere end 30 år at hugge kapellet ud, og mere end 20.000 tons salt blev transporteret væk. Besøget i saltminen varer cirka to timer, og undervejs hører vi interessante historier om bl.a. minedrift. 

Efter nogle spændende oplevelser under jorden spiser vi en lokal frokost, inden vi besøger et lokalt bryggeri. Polsk øl er vidt berømmet, og vi kigger forbi et af de mange klostre, som gennem århundrede har produceret øl til de lokale. Vi smager på de gyldne dråber og hører mere om øllets betydning.

Pris
998,- pr. person

(Tilkøbsudflugten gennemføres ved min. 12 deltagere)

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Kraków t/r
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Indkvartering på gode 3-stjernede hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension (morgenmad dagligt, 5 x frokost (heraf 1 madpakke) og 2 x aftensmad)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkevarer
 • Tilkøbsudflugt til saltminen i Wieliczka
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Deltagarantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Besøg i orthodokse kirker

I ortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Saltminen i Wieliczka

På besøget i saltminen i Wieliczka går vi ned ad cirka 800 trappetrin og vandrer i alt cirka to kilometer i tunnellerne. Vi anbefaler at medbringe gode vandresko. Temperaturen i minen er på 14-16 grader, så husk en varm trøje eller jakke.

Vandring i Tatra-bjergene

På vores udflugt til Morskie Oko opfordres der til, at man ud over gode vandresko også medbringer en sund portion realitetssans i forhold til egen formåen. Dele af ruten kan være strabadserende, og det er bedre at vende om lidt for tidligt end lidt for sent.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser