Jadekejserens rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Beijings storslåede monumenter, Xians historiske arv, modernitetens Shanghai, højteknologiske Hong Kong og Asiens Las Vegas, Macao!

Rejsen indledes med Beijings klassiske seværdigheder som Den Forbudte By, Den Kinesiske Mur og Den Himmelske Freds Plads.

Fra Beijing tager vi nattoget til den gamle kejserby Xian, hvor Kinas første kejser blev begravet med mere end 8.000 terrakottasoldater. Her ser vi også Kinas ældste moské og den 1.300 år gamle Store Vildgås-pagode. Eventyret fortsætter i metropolen Shanghai, hvor der både er tid til shopping, sightseeing og et besøg på det verdensberømte Shanghai Museum. Videre går turen til Hong Kong, hvor ældgammel kinesisk kultur lever side om side med det 21. århundredes højteknologi. Her tager vi på udflugt til det berømte Victoriabjerg, vi spiser lækre Dim Sum og får måske vores ønsker opfyldt i Wong Tai Sin-templet.

Vi slutter rejsen af med en heldagsudflugt til Asiens Las Vegas, Macao, hvor vi besøger verdens største kasino. 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta CNY, HKD, MOP,

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Beijing. Himlens Tempel
Dag 3 Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, perleforretning og mulighed for middag og Pekingopera
Dag 4 Beijing. Den Kinesiske Mur, cloisonné fabrik, tehus, Trommetårnet, hutongerne og nattog til Xian
Dag 5 Ankomst til Xian. Den Store Vildgås-pagode, bymuren og Den Store Moské
Dag 6 Xian. Tai-chi, Terrakottahæren, keramikforretning og mulighed for middag og Tang-teater 
Dag 7 Fly Xian – Shanghai. Jin Mao-bygningen, sejltur på Huangpu-floden og silkefabrik 
Dag 8 Shanghai. Yuyuan-basaren, Nanjing Lu, Shanghai Museum, mulighed for middag og akrobatshow
Dag 9 Fly Shanghai – Hong Kong
Dag 10 Hong Kong. Udflugt til Victoriabjerget, Aberdeen, Repulse Bay, Dim Sum frokost, markeder og Wong Tai Sin-templet 
Dag 11 Hong Kong – Macao – Hong Kong. Hurtigfærge til Macao og byrundtur. Afskedsmiddag i Hong Kong
Dag 12 Hong Kong – København 

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København mod Kinas hovedstad, Beijing.

Dag 2
Ankomst til Beijing. Himlens Tempel
Himlens Tempel i Beijing

Beijing betyder ”den nordlige hovedstad”, og i mere end 500 år har byen været det politiske magtcentrum i det enorme kinesiske rige. Med 24 kilometer bymure og voldgrave havde den kvadratisk anlagte by allerede i 1400-tallet enorme dimensioner. Inden for bymurene lå Den Kejserlige By, og inde i den lå kernen, magtcentret Den Forbudte By. Med undtagelse af bymuren er det der alt sammen endnu. 

Efter ankomsten til Beijing tager vi hul på vores spændende udflugtsprogram, som begynder i Himlens Tempel. I fuldendt harmoni står det cirkelrunde tempel med sit skinnende blå tag. Højt hævet på en terrasse af marmor var dette uden tvivl de helt rette omgivelser, når en kejser skulle ofre til himlens guder. Vi nyder de sandwich, som vores lokale guide har medbragt, inden turen går til vores centralt beliggende hotel.

Dag 3
Beijing. Den Himmelske Freds Plads, Den Forbudte By, Kulhøjen, perleforretning og mulighed for middag og Pekingopera
Mao Zedong ligger balsameret og til skue i en glaskiste

Denne dags omfattende udflugter begynder på Den Himmelske Freds Plads, hvor vi oplever, hvordan kejsermagtens gamle symboler genbruges af den moderne kommunisme. De mange bygninger på og omkring pladsen, gamle såvel som nye, udstråler deres utvetydige budskab om uindskrænket magt. Hvis der er tid, skal vi også ind og hilse på Kinas kommunistiske landsfader, Mao Zedong, der ligger balsameret og til skue i sin glaskiste i et stort mausoleum midt på pladsen. Vi er ikke de eneste besøgende; fra hele Kina strømmer folk til for at få et glimt af ”den store befrier”, der endte det sidste kejserdynasti og grundlagde Den Kinesiske Folkerepublik. At han i stedet selv endte som det 20. århundredes kejser, synes kineserne at have fortrængt eller i hvert fald tilgivet ham.

Fra Den Himmelske Freds Plads fortsætter vi mod nord til det enorme kejserpalads, Den Forbudte By. Hvor paladsets dybrøde mure en gang var byens højeste, ligger de nu nærmest i skyggen af det voksende antal hoteller og finanscentre. Inde bag de tykke mure omgav Kinas skiftende kejsere sig med hele deres hof af eunukker, konkubiner og tjenestepiger, og beskyttet af kejserens livgarde havde det store palads nærmest karakter af en lille by. Selv om Den Forbudte By i dag kun overvåges af billetkontrollører, er det stadig ikke helt let at komme indenfor. Der er mange besøgende fra hele Kina, og trængslen er stor.

Lige nord for Den Forbudte By ligger den menneskeskabte bakketop Kulhøjen. Øverst oppe har vi en imponerende udsigt over hele Den Forbudte By. Til sidst besøger vi en perleforretning, hvor der er mulighed for at lære lidt om ferskvandsperler og også for at gøre lidt indkøb.

Tilbage på hotellet er der om aftenen mulighed for at se, og ikke mindst høre, Pekingopera. Den må endelig ikke forveksles med almindelig opera! Pekingopera er nemlig en besynderlig blanding af sang, dans, mimik, tale og akrobatik. Egentlig er den gamle kinesiske betegnelse za-ju – blandet teater – ganske dækkende. I dag kalder man det på kinesisk slet og ret for jing-ju – hovedstadens teater.

(Pekingopera og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat).

Dag 4
Beijing. Den Kinesiske Mur, cloisonné fabrik, tehus, Trommetårnet, hutongerne og nattog til Xian
Den Kinesiske Mur er over 2000 år gammel

I dag besøger vi Den Kinesiske Mur. Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, samlede og videreudbyggede for over 2.000 år siden Den Kinesiske Mur ud af allerede eksisterende mursystemer. Muren har naturligvis ændret udseende gennem århundrederne. Oprindeligt var den blot en jordvold, men den endte som en rigtig befæstet mur med skydeskår og vagttårne.

Muren skulle tjene som værn mod de vilde nomadestammer, der huserede nord for Kina, men den kom dog aldrig til at spille nogen større militær rolle. På andre områder var den imidlertid ganske brugbar. Ved hjælp af et system af røgsignaler kunne man hurtigt sende beskeder og advarsler fra vagttårn til vagttårn. Hvor de vigtige karavaneveje krydsede Muren, fungerede den endvidere som kontrolpost. Der bliver god tid til at klatre op i nogle af vagttårnene og opleve historiens vingesus, inden vi atter vender næsen mod storbyen Beijing.

På tilbagevejen kigger vi forbi Trommetårnet, hvorfra vi har en god udsigt over hutongernes tage. Tårnet er fra 1420, og trommeslagene hjalp førhen byens borgere med at holde styr på tiden. Her findes ligeledes verdens største tromme, der har en diameter på 285 centimeter, vejer 625 kilo, og blev lavet til en trommekonkurrence i 1996. Vi begiver os ned ad de små, snævre gader i Beijing for at besøge de berømte hutonger, som er traditionelle boligkvarterer bygget dengang, man stadig overholdt reglen om ikke at bygge højere end kejserpaladsets mure.

I løbet af dagen kommer vi også forbi en cloisonné-fabrik og besøger et tehus. Efter aftensmaden kører vi til Beijings banegård, hvor nattoget venter på at køre os til den gamle kejserby Xian. Rejsen foregår i 4-personers kupéer på den bedst mulige klasse i en såkaldt soft sleeper sovevogn – på dansk ”blød seng”. 

Dag 5
Ankomst til Xian. Den Store Vildgås-pagode, bymuren og Den Store Moské
Den gamle kejserby Xian med den velbevarede bymur

Meget tidligt om morgenen begynder de skrattende højttalere i toget at udgyde nyheder, anekdoter og musik. Det fortsætter, indtil vi når Xian i den centrale Shaanxi-provins. Under Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi (regerede fra 221-210 f.Kr.), var området for første gang midtpunkt i det enorme kinesiske rige. Og under det blomstrende Tang-dynasti (618-907) blev byen igen hovedstad og dertil en af verdens største. 

Fra banegården i Xian kører vi direkte til vores hotel, hvor der vil være mulighed for at slappe lidt af. Vi aflægger dernæst et besøg i Den Store Vildgås-pagode, der blev opført i år 652 og oprindelig husede en stor samling buddhistiske skrifter. Ad stejle trapper kravler vi op til pagodens top, hvorfra der er en fin udsigt over byens sydlige forstæder. I det fjerne kan vi måske også skimte Xians gamle bymur, der er Kinas ældste og bedst bevarede. Noget, vi ved selvsyn oplever, når vi om eftermiddagen besøger den sydlige byport og går en tur på muren.

Vi besøger også det muslimske kvarter, et af byens ældste kvarterer, hvor vi tager en spadseretur og ser en af de ældste og største moskéer i Kina. Moskéen er bygget i år 742 under Tang-dynastiet og renoveret og udvidet flere gange, så den nu er på 13.000 m².

 

Dag 6
Xian. Tai-chi, Terrakottahæren, keramikforretning og mulighed for middag og Tang-teater 
Den berømte Terrakottahær i Xian

Vi begynder med en meget tidlig udflugt til den nærmeste park. Temaet er morgengymnastik, og der bliver rig mulighed for både at iagttage og deltage i den fascinerende ”skyggeboksning”, tai-chi.
Vi skal også besøge den berømte Terrakottahær. Det sensationelle fund blev gjort i 1974, da en bonde var ved at grave en dyb brønd under sommertørken. Pludselig begyndte mandshøje lersoldater at dukke op af jorden. Siden har arkæologerne fundet tusinder af figurer – og de graver stadig! De mange figurer udgør en hel hær af fodfolk, bueskytter, officerer og generaler. En hær, der blev skabt og gravet ned for at ledsage og beskytte Kinas første kejser, Qin Shi Huangdi, i dødsriget.

Vi besøger en keramikfabrik- og forretning, hvor der er mulighed for blandt andet at købe sig en lille terrakottasoldatfigur.Om aftenen er der endnu engang mulighed for at deltage i en kulturel aftenforestilling i det lokale teater. Her fører dygtige musikere og yndefulde dansere arven videre fra tiden under Tang-dynastiet, hvor dansene blev fremført ved hoffet.

(Tang-teater og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat).

Dag 7
Fly Xian – Shanghai. Jin Mao-bygningen, sejltur på Huangpu-floden og silkefabrik 
Pudong er Shanghais finans- og handelscentrum

Tidligt om morgenen begiver vi os mod lufthavnen i Xian, hvor vores fly til Shanghai venter. 
Shanghai er med sine næsten 23 millioner indbyggere en af Kinas største og tættest befolkede byer. Indtil 1949 var byen regeret af vesterlændinge og japanere. Derefter overtog de kinesiske kommunister magten, og de mange udlændinge blev smidt ud. Byens rige kinesere ligeså. I dag er kapitalen for alvor på vej tilbage til byen, og i dagens Shanghai findes Kinas største varehuse og mest moderne industrier. Et billede på det nye Kina.

Vi starter med at køre til bydelen Pudong, der i 1993 blev omdannet til en særlig økonomisk zone, hvilket de mange skyskrabere også vidner om. Dette nye finans- og handelscentrum er siden vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau. Vi skal op på 88. etage i den 421 meter høje Jin Mao-bygning, og udsigten herfra viser, at ordet metropol er et korrekt anvendt ord om Shanghai.

Efter frokost kører vi til byens mest berømte gade, The Bund, beliggende ud til Huangpu-floden med Pudong på den anden side. I 1920-30’erne var The Bund at sammenligne med Wall Street i New York. Bygningerne er alle af engelsk herkomst og minder mest af alt om de flotte bygninger i London. Gaden var centrum i den internationale koncession i begyndelsen af det 20. århundrede og er i dag blevet et symbol på Shanghais handelshistorie. Her kan man både følge livet på floden og på gaden på den brede promenade. Vi sejler på rundtur på Huangpu-floden og ser havnen fra søsiden med de enorme kraner, store fragtskibe og det traditionelle skib junken, der stadig bruges på kortere distancer.

Vi besøger en silkefabrik, og om aftenen mødes vi atter til middag.

Dag 8
Shanghai. Yuyuan-basaren, Nanjing Lu, Shanghai Museum, mulighed for middag og akrobatshow
I Shanghai

Vi kører mod Shanghais gamle bydel, hvor vi besøger Yuyuan-basaren. Her er der mulighed for at indkøbe et hav af kinesiske produkter, fra kunst til souvenirs og eksotisk tilberedte retter. Bagved ligger det gamle kinesiske kvarter med de snævre handels- og beboelsesgader, der i disse år bliver fjernet. Det er absolut sidste udkald, hvis man vil se dette stykke Shanghai-historie.

Næste stop er Shanghais hovedstrøg, Nanjing Lu, hvor alle de fine internationale modehuse kæmper om opmærksomheden sammen med de fremstormende kinesiske brands. Den næsten en kilometer lange gågade syder af liv døgnet rundt, og her er der garanti for sjove og anderledes oplevelser.
Vi spadserer til Shanghai Museum, som har en imponerende samling af bronze, porcelæn, kalligrafi, malerier, tekstiler og skulpturer, og alting er overskueligt og pædagogisk præsenteret. Der er engelsk tekst sammen med den kinesiske ved de udstillede genstande, der repræsenterer det ypperste af kinesisk kunst og kunsthåndværk. Museets boghandel er et “must” for enhver, der er interesseret i kinesisk kunst, kunsthåndværk og arkitektur.

Resten af dagen er nu på egen hånd, medmindre du har købt udflugtspakken – så er dagens program endnu ikke slut! Vi kører til en af byens restauranter og spiser aftensmad, inden vi skal se en forestilling med Shanghais berømte akrobatiktrop.

(Akrobatikshow og aftensmad er ikke inkluderet i rejsens pris, men er en del af kulturpakken, som kan købes separat).

Dag 9
Fly Shanghai – Hong Kong
Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby

Afhængig af rejsetidspunkt, så er der tid på egen hånd i dag i enten Shanghai eller Hong Kong. Rejselederen vil naturligvis stå til rådighed. Ved ankomsten til Hong Kong bliver vi hentet og kørt til vores hotel. 

Dag 10
Hong Kong. Udflugt til Victoriabjerget, Aberdeen, Repulse Bay, Dim Sum frokost, markeder og Wong Tai Sin-templet 
Hong Kong har både ældgammel kinesisk kultur og højteknologi

Med sin beliggenhed lige syd for det kinesiske fastland havde den golde klippeø Hongkong – og det omkringliggende område – stor interesse for det 19. århundredes driftige handelsmænd. De så gode muligheder for at udvikle området til en sikker base for en lukrativ handel med det kinesiske rige mod nord. I 1841 blev det britiske flag hejst på øen, og senere blev en mindre del af Kinas sydspids indlemmet i den voksende kronkoloni. Sin nuværende størrelse fik Hongkong i 1898, da briterne lejede ”De Nye Territorier” af Kina. I 1997 blev Hongkong givet tilbage til Kina.

Med sine gigantiske skyskrabere minder Hongkong ved første øjekast på mange måder om New Yorks Manhattan. Dog skal man huske, at 98 procent af den næsten seks millioner store befolkning er kinesere med en typisk kinesisk levevis bestående af daglige indkøb på myldrende markeder, hårdt arbejde og trange boligforhold. Dertil kommer naturligvis en religion med utallige guder, der tilbedes i såvel hjemmet som i de røgfyldte templer. Hongkong er både ældgammel kinesisk kultur og det 21. århundredes højteknologi.
Dagens udflugt indledes med at vi tager op til toppen af det 554 meter høje Victoriabjerg. Vel oppe får vi en fabelagtig udsigt over Hongkong-øen og hele sydspidsen af det kinesiske fastland.

Næste stop på dagens udflugt er bydelen Aberdeen på den anden side af Hongkong-øen. Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby, hvor tusindvis af mennesker boede på deres små både, også kaldet sampans. Intet sted i Hongkong er kontrasterne mere tydelige. De små sampans ligger og vugger i havnen og synes nærmest i miniature-størrelse i sammenligning med millionyachterne og de store fiskerbåde. Vi fortsætter med at køre langs kysten og befinder os snart i Repulse Bay, et smukt område ved stranden som kan minde om den franske riviera. Og nu er det tid til frokost, som består af en af Hong Kongs mest berømte retter, nemlig Dim Sum. Dim Sum er små dejpakker fyldt med blandt andet kød og grøntsager og de kommer i mange varianter, såsom dampede og stegte. Vi slutter dagens udflugter med at besøge forskellige markeder, blandt andet et frugt- og grøntsagsmarked, et jademarked og et blomster- og fuglemarked. Til sidst tager vi i Wong Tai Sin templet, en vigtig helligdom indenfor taoisme, buddhisme og konfucianisme, hvor det siges at alle ens ønsker går i opfyldelse hvis bare man beder om det. 

Dag 11
Hong Kong – Macao – Hong Kong. Hurtigfærge til Macao og byrundtur. Afskedsmiddag i Hong Kong
Den 18 kvadratmeter store koloni Macao

I dag skal vi opleve Macao, Asiens Las Vegas! Vi tager hurtigfærgen og ankommer til Macao efter en lille time.
Den 18 kvadratmeter store koloni Macao blev den 20. december 1999 en del af Folkerepublikken Kina og dermed sluttede 442 års portugisisk historie i Sydkina. I 1500-tallet var Portugal en af de mægtigste nationer i verden med kolonier i Sydamerika, Afrika, Forindien og Østindien. Portugisiske opdagelsesrejsende anlagde handelsstationer overalt, hvor de kom frem, og den katolske kirke fulgte med for at omvende hedningene i de nyopdagede lande. I 1557 grundlagde portugiserne en handelsstation i Perleflodsdeltaet på en lille halvø kendt af de lokale som A-Ma-Gao (A-Mas bugt). A-Ma er navnet på havets gudinde. Derfra stammer den europæiserede version af navnet Macao. Ming-dynastiet, der herskede i Kina på daværende tidspunkt, tillod den portugisiske bosætning for at kunne handle med de europæiske købmænd og også som en belønning, fordi de portugisiske orlogsfartøjer havde gjort en ende på pirataktiviteterne i området. Canton (Guangzhou) 145 kilometer nord for Macao var indtil Opiumskrigen i 1841 den eneste kinesiske havn, hvor europæiske og amerikanske købmænd kunne handle – og det kun en del af året. Derfor var Macao en mellemstation for handelen med Kina. Her kunne købmændene bosætte sig uden for handelssæsonen, og der blev bygget lagre, skibsværfter og handelskontorer.

Efter det kinesiske nederlag i Opiumskrigen, der tvang Kina til at afstå Hong Kong til England, blev Macaos betydning som handelsstation betydeligt reduceret, og selv om portugiserne i midten af 1800-tallet annekterede et par småøer ved halvøen og i 1887 fik Kinas officielle (og nødtvungne) anerkendelse af området som portugisisk, var Macaos gyldne tidsalder slut. Macao blev nu kendt for opiumshandel, spillebuler og talrige bordeller. I dag er Macao mest kendt for at være stedet, hvor Hong Kong borgere og nyrige kinesere fra Folkerepublikken tager til for at spille og frekventere de mange bordeller. Sorte penge bliver vasket hvide, og lyssky økonomiske transaktioner bliver håndteret på behændig vis.

På vores byrundtur skal vi blandt andet besøge det smukke tempel Ma Kok, der har givet navn til kolonien. Templet er viet til den taoistiske gudinde A-Ma, der er de søfarendes beskytter. Vi går en tur på Senado Square, en kæmpestor plads beliggende i det historiske centrum og vi besøger ruinerne af byens imponerende katedral der nedbrændte i 1835. På det hyggelige torv foran kirken er der et helt leben af sydlandske dimensioner. Til frokost skal vi prøve Macao køkkenet, som er noget helt unikt i verden. Det består af en blanding af det sydkinesiske og det portugisiske køkken og mange af retterne opstod som følge af at de portugisiske sømænds koner måtte være ekstra kreative i deres forsøg på at genskabe portugisiske retter med forhåndenværende og fremmede råvarer og krydderier. Vi slutter vores udflugt i Macao ved verdens største kasino, The Venetian, et af de mange kasinoer, som er den tidligere kolonis ubetinget største salgsvare. Sidst på eftermiddagen sejler vi tilbage til Hong Kong, hvor vi spiser en dejlig afskedsmiddag sammen på en finere restaurant med det spøjse navn ”WooLooMooLoo Prime”. Her får vi serveret en banket middag bestående af nogle af de mest berømte Hong Kong retter. Middagen sluttes af med en afskedsdrink på tagterrassen, hvorfra vi har den mest spektakulære udsigt over byen. 

Dag 12
Hong Kong – København 

Vi kører mod lufthavnen for at sætte os til rette i flyet hjemad. 

Kulturpakke med 3 aftenforestillinger

Dag 3. Aftensmad og Pekingopera

Dag 6. Aftensmad og Tang-teater i Xian

Dag 8. Aftensmad og akrobatik i Shanghai

Pris: 898,– per person

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Beijing og Hong Kong – København med mellemlanding
 • En overnatning på nattog ml. Beijing og Xian i 4 personers kupé på soft sleeper (bedst mulige klasse)
 • Fly Xian – Shanghai 
 • Fly Shanghai – Hong Kong
 • Hurtigfærge Hong Kong – Macao t/r 
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost dagligt (undtagen dag 9)
 • Middag dag 2, 4, 5, 7, 11 
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer og øvrige måltider 
 • Kulturpakke med tre aftenforestillinger med middag 
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Gruppevisum til Kina
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Kina

Her kan du få mere at vide om Kina: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Visum til Kina

Albatros Travel kan nu hjælpe med at lave gruppevisum til Kina. Senest 60 dage før afrejse skal Albatros Travel have modtaget en kopi af dit pas samt et pasfoto. Læs mere om visumproceduren her www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/kina/visum

Læs Albatros’ vejledning her.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

CNRTR04ADK