Krydstogt fra Hongkong og Taiwan til Japan – Solens Rige

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Besøg byerne Hongkong, Shanghai, Taiwan, Tokyo, Kyoto og Nagasaki og oplev geishaer, Mt. Fuji, højhastighedstog og Kobekød

Eventyret venter i Østasiens pulserende storbyer, hvor røgelse fra Hongkongs templer blander sig med eksotiske dufte fra Shanghais gadeboder. Vi sætter kursen mod Taiwan og Japan, hvor store historiske og kulturelle oplevelser venter. Du får både et lækkert krydstogt om bord på et skib med 4 store stjerner med  helpension og rejsedage på landjorden med spændende storbyoplevelser i Tokyo og Kyotos største historiske seværdigheder.

Du kan forme dagene, som du vil, eller købe udflugtspakken med bl.a. byrundture i metropolerne Hongkong, Shanghai og Taipei og kulturoplevelser i japanske Nagasaki, Okinawa, Osaka og ved Fuji-bjergets fod.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Eksotisk krydstogt, Kulturkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Amerikansk dollar, Hongkong-dollar, yen

Dagsprogram
Dag 1–2 Fly København – Hongkong
Dag 3 Hongkong, Kina. Mulighed for udflugt til Victoriabjerget, Stanley markedsplads og Aberdeen
Dag 4 På havet mod Taiwan
Dag 5–6 Taipei (Keelung), Taiwan. Mulighed for byrundtur m. Longshan-templet, Taipei 101, Paladsmuseet og Yangmingshan Nationalpark
Dag 7 Okinawa, Japan. Mulighed for udflugt til frilandsmuseet Ryukyu Village og sejltur i båd med glasbund (inkl. frokost)
Dag 8 På havet mod Shanghai
Dag 9 Shanghai (Baoshan), Kina. Mulighed for byrundtur til Jin Mao-bygningen, Yuyuan-basaren, Nanjing Road og The Bund
Dag 10 På havet mod Nagasaki
Dag 11 Nagasaki, Japan. Mulighed for udflugt til Atombombemuseet og Glover Garden
Dag 12 På havet mod Kobe
Dag 13–14 Kobe, Japan. Mulighed for udflugt til Osaka med besøg i Osakaborgen og Dotonbori (inkl. frokost i)
Dag 15 Shimizu, Japan. Mulighed for udflugt til Hakone Nationalpark med sejlads på Ashi-søen og udsigt til Fuji-bjerget (inkl. frokost)
Dag 16 Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Harajuku, teknologi og manga i Akihabara og det mondæne Ginza (inkl. frokost og middag)
Dag 17 Tokyo, Japan. Det traditionelle Tokyo i Asakusa og moderne arkitektur i Odaiba. Med Shinkansen til Kyoto. (inkl. frokost)
Dag 18 Kyoto, Japan. Shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha, geishadistriktet Gion, Tenryu-ji-templet og Guldpavillonen og middag med Kobekød. (inkl. frokost og middag)
Dag 19 Kyoto og hjemrejse. Ankomst til Danmark

Celebrity Millennium

Celebrity Millennium er et af rederiets Celebrity Cruises mellemstore skibe med plads til 2.000 passagerer

Om bord på det elegante skib kan du nyde faciliteter som pool, spa, fitnesscenter, kasino og det helt nye koncept Celebrity iLounge, hvor du har mulighed for at benytte dig af iMac-computere med internetadgang døgnet rundt. Her kan du også deltage i de såkalde iLearn-kurser, hvor du kan blive klogere på det sidste nye inden for fotografi og video.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
Fly København – Hongkong

Vi flyver fra København og lander i Hongkong den følgende dag. Herefter kører vi til krydstogthavnen, hvor vores skib ligger ved kaj og venter på os. Efter ombordstigningen kan vi finde os til rette i kahytterne, og senere spiser vi vores første middag sammen om bord.

Efter maden kan du vælge, om du vil opleve Hongkong by night på egen hånd, eller om du hellere vil slappe af og være helt frisk til morgendagens oplevelser. Rejselederen hjælper naturligvis gerne med idéer og input til, hvad der er af muligheder.

Dag 3
Hongkong, Kina. Mulighed for udflugt til Victoriabjerget, Stanley markedsplads og Aberdeen Afsejling kl. 16.00
På vej mod toppen!

Med sin beliggenhed lige syd for det kinesiske fastland havde den golde klippeø Hongkong – og det omkringliggende område – stor interesse for det 19. århundredes driftige handelsmænd. De så gode muligheder for at udvikle området til en sikker base for en lukrativ handel med det kinesiske rige mod nord. I 1841 blev det britiske flag hejst på øen, og senere blev en mindre del af Kinas sydspids indlemmet i den voksende kronkoloni. Sin nuværende størrelse fik Hongkong i 1898, da briterne lejede ”De Nye Territorier” af Kina. I 1997 blev Hongkong givet tilbage til Kina.

Med sine gigantiske skyskrabere minder Hongkong ved første øjekast på mange måder om New Yorks Manhattan. Dog skal man huske, at 98 procent af den næsten seks millioner store befolkning er kinesere med en typisk kinesisk levevis bestående af daglige indkøb på myldrende markeder, hårdt arbejde og trange boligforhold. Dertil kommer en religion med utallige guder, der tilbedes i såvel hjemmet som i de røgfyldte templer. Hongkong er både ældgammel kinesisk kultur og det 21. århundredes højteknologi.

Dagens Albatrosudflugt indledes med, at vi tager med en af øens karakteristiske dobbeltdækker-sporvogne og herefter bjergbanen Peak Tram. Endestationen er tæt ved toppen af det 554 meter høje Victoriabjerg. Vel oppe får vi en fabelagtig udsigt over Hongkong-øen og hele sydspidsen af det kinesiske fastland.

Ved endestationen venter vores bus, og næste stop på dagens udflugt er Stanley markedsplads, et meget populært udendørs marked. Her kommer de handlendes evner for alvor på prøve, når der pruttes om prisen på alt fra mærkevaretøj til kunsthåndværk, porcelæn, læder og souvenirs.

Efter et kort stop på den populære markedsplads går det videre ned til bydelen Aberdeen på den anden side af Hongkong-øen. Aberdeen var tidligere Hongkongs vigtigste fiskerby, hvor tusindvis af mennesker boede på deres små både, også kaldet sampans. Intet sted i Hongkong er kontrasterne mere tydelige. De små sampans ligger og vugger i havnen og synes nærmest i miniature-størrelse i sammenligning med millionyachterne og de store fiskerbåde.

Vi lejer sampans og sejler omkring i havneområdet og får et indtryk af Aberdeen fra søsiden. En tur langs de fortøjede fiskerbåde giver et fint indblik i de lokale fiskeres hverdag med at reparere net, lave mad og sortere dagens fangst om bord på deres fiskerbåde.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
På havet mod Taiwan
Til søs med Celebrity Millenium
En dag til søs er den helt rigtige måde at opleve livet på et krydstogtskib på. For selve opholdet på skibet er en stor del af rejsen, hvor du kan nyde den afslappede rytme og i fred og ro fordøje de mange indtryk. Du kan slappe af ved poolen, læne dig tilbage med en bog i en dæksstol, snuppe en tur i motionscenteret eller benytte dig af de mange øvrige aktivitets- og underholdningsmuligheder om bord.
Dag 5–6
Taipei (Keelung), Taiwan. Mulighed for byrundtur m. Longshan-templet, Taipei 101, Paladsmuseet og Yangmingshan Nationalpark Ankomst dag 5 kl. 06.00, afsejling dag 6 kl. 13.00
Taipei 101 tårner over Taiwan

Taiwan er også kendt som Republikken Kina er en lille ø-nation ud for Kinas østkyst. Den er på en og samme tid et af Asiens økonomiske kraftcentre og et kulturelt mekka for enhver, der interesserer sig for antik kinesisk kunst. Nationalmuseet i Taipei har en enorm samling, der spænder over 8.000 års kinesisk historie. Disse skatte blev evakueret fra det kinesiske fastland, da kommunisterne overtog styringen, og Chiang Kai-shek flyttede sin regering til Taipei.

I dag skal vi på opdagelse i Taipei samt opleve noget af øens smukke natur. I Taipei ser vi blandt andet det farvestrålende smukke Longshan-tempel og en af verdens højeste skyskrabere, Taipei 101, hvor man har mulighed for at se det imponerende syn fra udsigtsdækket på 89. etage (entré til udsigtsdækket ikke inkluderet).

Dernæst begiver vi os videre til Paladsmuseet, bag hvis mure gemmer sig historiske artefakter, der kan dateres 8.000 år tilbage i tiden. Her finder mand blandt andet snusdåser fra Tang- og Ming-dynastiet, smukke malerier, udsøgte eksempler på kalligrafi-kunsten, sirligt udskårne æsker samt flotte keramik-, jade- og bronzefigurer.

Vi kører gennem Yangmingshan Nationalpark, hvor der venter os en smukt udsigt, forudsat vejrguderne tillader det. Målet for turen er dalen med de varme kilder. Her går vi lidt rundt i området og besøger et museum, der beretter om den termiske aktivitet i området. Museet er at finde i en bygning, der tidligere blev brugt som badehus, et såkaldt onsen.

Dagen byder også på besøg i Tamsui, der ligger som en nordlig forstad til Taipei, ved mundingen af floden Tamsui. Her går vi en lille tur ved flodbredden, og der er mulighed for at gå ned ad gaden Tamsui Old Street, hvor man kan købe sig til nogle delikate smagsprøver på det taiwanske køkken.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Okinawa, Japan. Mulighed for udflugt til frilandsmuseet Ryukyu Village og sejltur i båd med glasbund (inkl. frokost) Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 19.00
Okinawa - Japans eksotiske paradis

Vi ankommer til øgruppen Okinawa på den sydvestlige kant af Japan. Med over 100 øer er Okinawa Japans eksotiske paradis, og man fornemmer da også en markant anderledes natur og temperatur end i hovedlandet. Sproget og kulturen er anderledes end i resten af Japan, og det hele virker lidt mere afslappet her.

Vi lægger til på selve hovedøen på Okinawa i dens hovedstad, Naha. Herfra tager vi på udflugt til Ryukyu Village, som bedst kan beskrives som en slags frilandsmuseum med en historisk, kulturel gennemgang af livet på Okinawa gennem tiderne. Manza-klippen er blevet et vartegn for Okinawa, og udsigten over klipperne og den dramatiske kyst er fascinerende. Der bliver også mulighed for at gå en kort tur ad de mange stier langs kysten. Inden vi skal spise frokost med teppanyaki-seafood går vi en tur på Busena-stranden og betragter siden det smukke og farverige liv under havoverfladen i en båd med glasbund.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 8
På havet mod Shanghai
Tid til forkælelse om bord på Celebrity Millenium
Du kan bruge dagen i dit helt eget tempo. Aftenen står i gastronomiens tegn, og bagefter kan du sætte punktum for en dejlig dag med en tur i teateret eller en godnatdrink, mens du hører en god gang livemusik.
Dag 9
Shanghai (Baoshan), Kina. Mulighed for byrundtur til Jin Mao-bygningen, Yuyuan-basaren, Nanjing Road og The Bund Ankomst kl. 06.00, afsejling kl. 22.00
Shanghais imponerende skyline

Herfra kører vi til bydelen Pudong, der i 1993 blev omdannet til en særlig økonomisk zone, hvilket de mange skyskrabere også vidner om. Dette nye finans- og handelscenter er siden vokset til en millionby med intentioner om at nå Hongkongs niveau. Vi skal op på 88. etage i den 421 meter høje Jin Mao-bygning, og udsigten herfra viser, at ordet metropol er et korrekt anvendt ord om Shanghai.

Vi fortsætter til byens gamle bydel og Yuyuan-basaren. Her er mulighed for at stifte bekendtskab med et hav af kinesiske produkter fra kunst og souvenirs til eksotisk tilberedte retter. Bag ved basaren ligger det gamle kinesiske kvarter med snævre handels- og beboelsesgader, der i disse år bliver fjernet. Det er absolut sidste udkald, hvis man vil se dette stykke Shanghai-historie.

Eftermiddagen bruger vi på Shanghais hovedstrøg, Nanjing Lu, hvor alle de fine internationale modehuse kæmper om opmærksomheden sammen med de fremstormende kinesiske brands. Den næsten 1 kilometer lange gågade syder af liv døgnet rundt, og her er der garanti for sjove og anderledes oplevelser.

Vi slutter på byens mest berømte gade, The Bund, beliggende ud til Huangpu-floden med Pudong på den anden side. I 1920-30’erne var The Bund at sammenligne med Wall Street i New York. Bygningerne er alle af engelsk herkomst og minder mest af alt om de flotte bygninger i London. Gaden var centrum i den internationale koncession i begyndelsen af det 20. århundrede og er i dag blevet et symbol på Shanghais handelshistorie. Her kan man både følge livet på floden og på gaden på den brede promenade.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
På havet mod Nagasaki
Udnyt skibets mange tilbud på fridagen!

Efter gårsdagens oplevelser er det nu tid til en velfortjent fridag på havet.

Vi kan igen nyde krydstogtets dybere mening uforstyrret i et døgn. Spise gourmetmiddagene på en af skibets mange lækre restauranter, gå en tur i teateret, biografen eller på diskotek. Måske skal der trænes lidt i motionscenteret eller powershoppes i den toldfri butiksarkade.

Dag 11
Nagasaki, Japan. Mulighed for udflugt til Atombombemuseet og Glover Garden Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 18.00
Glover Garden, Nagasaki

Nagasaki står mejslet ind i de flestes bevidsthed som stedet, hvor den anden atombombe sprængtes i august 1945. I et splitsekund omkom 75.000 mennesker, og øvrige 75.000 blev sårede, hvoraf mange efterfølgende døde.

Men Nagasaki er værd at kende for andet end denne tragedie, da byen har en meget interessant historie. I 1571 fik portugiserne en handelsstation i byen, og samtidig begyndte en kristen mission med udgangspunkt i Nagasaki. Også andre europæiske lande oprettede handelsstationer her.

Men kun årtier senere begyndte man at opfatte udlændingene som en trussel mod den herskende klasse i Japan. Kristendommen blev derfor forbudt, og de fremmede blev smidt på porten. Fra 1639 var Japan et lukket land. Eneste undtagelse i Nagasaki var hollænderne, der fik lov til at beholde en lille handelsstation i et lukket område af havnen.

Da Japan i 1850’erne blev tvunget til igen at åbne sig for omverdenen, blev Nagasaki atter et knudepunkt for handel takket være sin gamle – men ikke glemte – status og naturligvis den glimrende havn.

Byen blev fuldstændigt genopbygget efter anden verdenskrig, og i dag er indbyggertallet cirka 450.000.

Dagens Albatrosudflugt starter med et besøg i Glover Garden, der ligger på en bakketop med flot udsigt. I dette område er der omkring 12 træhuse og en katolsk kirke, og det hele har en europæisk og kolonitidsagtig atmosfære. Det var nemlig her, at repræsentanter for de store handelshuse, der lavede forretninger med Østen, levede.

En af dem var den ganske unge Thomas Glover, der i 1859 kom til Shanghai og kort efter blev sendt til Nagasaki for at handle. Han benyttede fuldt lovlige metoder til at tjene penge ved import af maskiner og varer fra vesten. Det gjorde ham til en yderst holden mand. Men det var Glovers involvering i våbensmugling, der skulle blive nøglen til hans venskab med samuraierne på hele øen Kyushu. Samuraierne endte med at vælte shogunatet Tokugawa, og det blev begyndelsen på Menji-perioden (1868-1912), hvor Japan gik fra at være et lukket feudalsamfund til at blive et moderne samfund. En af Glovers venner i finansverdenen var Iwasaki Yatarō, der med Glovers hjælp anskaffede sig maskiner til at bygge skibe. Firmaet fik navnet Mitsubishi (de tre vandkastanjer), og det ligger stadig i Nagasaki. 

Glover Garden er det hus med tilhørende have, hvor Thomas Glover boede med sin japanske hustru og deres to børn.

Udflugten fortsætter til Urakami-området, hvor atombomben eksploderede. Vi skal se mindesmærkerne og besøge Atombombemuseet, der fortæller historien bag den skelsættende begivenhed.

Før vi kører tilbage til skibet, bliver der tid på egen hånd i byens centrale indkøbsområde. Og det er altid en oplevelse at shoppe i Japan, uanset om man er til vindues-shopping eller power-shopping! Du vil helt sikkert finde masser af ting, som aldrig når frem til danske butikshylder – og serviceniveauet i alle butikkerne er i absolut verdensklasse.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 12
På havet mod Kobe
Der er rig mulighed for motion om bord

Husk at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv, kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, trappemaskiner og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

Dag 13–14
Kobe, Japan. Mulighed for udflugt til Osaka med besøg i Osakaborgen og Dotonbori (inkl. frokost i) Ankomst dag 13 kl. 07.00, afsejling dag 14 kl. 13.00
Osaka-borgen

Vi lægger til i Kobe, der er en af Japans 10 største byer, og som gennem de sidste århundreder også har været en af de vigtigste havnebyer. Byen er smukt beliggende ud til havet og med Rokko-bjergene i baglandet.

På dagens Albatrosudflugt går turen til  den nærliggende Osaka, Japans tredjestørste by. Osaka er en af Japans vigtigste havnebyer og har siden sin tidlige historie været en af landets travleste og mest velhavende handelsbyer. Ligesom mange andre af Japans byer led Osaka en krank skæbne under anden verdenskrig, så der er ikke meget tilbage af det oprindelige Osaka. Til gengæld byder byen i dag på noget af Japans mest spændende og eksperimenterende arkitektur.

Et af Osakas særkender er maden. Byen har status som en af Japans gastronomiske oaser og er særligt kendt for retten okonomiyaki, som er en slags japansk omelet, der bliver tilberedt på en stegeplade ved bordet og – efter eget valg – fyldt med alt fra blæksprutter til grønt og kød. Vi går en tur i den livlige gade Dotonbori, der ligger langs Dotonbori-kanalen, og hvor butikker, teatre og masser af små og store spisesteder trækker folk til fra nær og fjern.

Vi skal på en rejse tilbage i tiden til et Japan fuld af loyale og stolte samuraier, når vi besøger den imponerende Osaka-borg, der spillede en vigtig rolle i samlingen af Japan i 1500-tallet. Den nuværende borg er en rekonstruktion af den oprindelige, som stod færdig i 1583, og som daimyo’en Toyotomi Hideyoshi var bygherre på. 100.000 mand knoklede i tre år for at få borgen færdig. Osaka-borgen har været brændt og genopbygget flere gange og led også skade under anden verdenskrig. Den seneste restaurering fandt sted i 1997, og man kan se en spændende udstilling om Osaka, Toyotomi Hideyoshi og selve borgens historie. Borgen er i øvrigt kendt fra instruktøren Kurosawas berømte samuraifilm og fra storfilmen ”Shogun” fra starten af 80’erne, en filmatisering af James Clavells roman af samme navn.

Du har god tid i Kobe, og måske har du dagen efter lyst at tage med Kobes effektive Monorail-system fra havnen ind til Kobe-Sannomiya Station. Kobe er inddelt i ni distrikter, og specielt Nada-distriktet er kendt for sin lange tradition for at brygge sake – sammen med Fushimi-distriktet produceres her 45 % af al Japans sake. Sake kan serveres både kold og varm, og omtales ofte som risvin eller risbrændevin, men er rettere en art gæret øl på op til 18 %.

Tæt på stationen ligger også byens store Chinatown, og har man mod på det, kan man på egen hånd desuden besøge byens jordskælvsmuseum, der omhandler det store jordskælv i 1995, der ødelagde store dele af byen med over 6.400 tabte menneskeliv til følge.

(Udflugten til Osaka (på dag 13) er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 15
Shimizu, Japan. Mulighed for udflugt til Hakone Nationalpark med sejlads på Ashi-søen og udsigt til Fuji-bjerget (inkl. frokost) Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 19.00
Ashi-Søen med udsigt til Fuji-bjerget

Vi ankommer til den mindre havneby Shimizu i Shizuoka-amtet, der består af cirka 33.000 indbyggere. Dagens udflugtspakke-tilbud går til Hakone Nationalpark vest for Tokyo. Det smukke og majestætiske Fuji-bjerg er Japans mest berømte symbol og et af landets helligste steder og kan, hvis vejret tillader det, ses fra flere vinkler på vores vej til nationalparken. Med sine 3.776 meter over havet er Fuji-bjerget Japans højeste. Her i det vulkanskabte landskab, der kun er 40.000 år gammelt, venter der os en sejlads på Ashi-søen og en tur med gondolbane til Owakudani, hvor vi bliver mødt af en spektakulær udsigt ud over landskabet med Fuji-bjerget.

(Udflugten til Hakone Nationalpark er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 16
Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu, Harajuku, teknologi og manga i Akihabara og det mondæne Ginza (inkl. frokost og middag) Ankomst kl. 07.00
Besøg ved Japans største shintohelligdom

Vi ankommer til Tokyo, og når vi har sagt farvel til skibets personale, tager vi straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Vi starter med et besøg ved Japans største shintohelligdom, Meiji Jingu. Helligdommen stod færdig i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse.

Efter besøget i templet tager vi til bydelen Harajuku, hvor unge japanere – flere i udklædningstøj inspireret af de japanske mangategneserier – kommer for at shoppe i områdets små specialbutikker, ikke mindst i gaden Takeshita Dori.

Lige syd for Takeshita Dori ligger gaden Omotesando med berømte mærkevarebutikker, caféer og restauranter for et mere voksent klientel.

Vi bliver i fremtidens tegn, når vi besøger den berømte elektronikbydel Akihabara, der dog i de senere år har ændret lidt karakter. Flere af de store elektronikbutikker er lukket, og til gengæld er det særprægede fænomen med de såkaldte maid-caféer poppet op overalt i området. Unge piger klædt på i karikerede tegneserie-outfit serverer og underholder de ofte unge cafégæster. Mange af maid-pigerne står også og deler flyers ud i gaderne, så vi kan næsten ikke undgå at støde på dem.

Vi vandrer rundt i Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Efter en dag fyldt med nye indtryk og oplevelser tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi også om aftenen spiser en middag. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Overnatning på hotel.

Dag 17
Tokyo, Japan. Det traditionelle Tokyo i Asakusa og moderne arkitektur i Odaiba. Med Shinkansen til Kyoto. (inkl. frokost)
Asakusas velbevarede træhuse

I dag starter vi med at opleve det traditionelle Tokyo i bydelen Asakusa. Her er der stadig mange gamle velbevarede træhuse, der overlevede anden verdenskrigs ødelæggelser, og midt i Asakusa troner Asakusa Kannon-templet med sin markante, store røde lanterne i indgangsporten.

Vi går på opdagelse i de små sidegader omkring templet, hvor de små snackboder frister med både sødt og salt. Prøv for eksempel friskristet senbei, de berømte japanske saltkiks, som findes i et hav af smagsvarianter og størrelser. De fås ikke bedre end her!

Vil du gerne have dit køkken spædet op med japanske køkkenting – eller vil du bare gerne have en Tokyo-oplevelse ud over det sædvanlige – så læg vejen forbi køkkenshoppegaden Kappabashidori, som kan nås til fods fra templet. Her fås intet mindre end ALT til køkkenet: fra plastikmad-figurer til gryder, spisepinde, japansk keramik, tekander i støbejern til grøn te og meget andet.

Vores tur fortsætter til Odaiba, som er et populært shopping- og underholdningsdistrikt på en kunstig ø i Tokyobugten. Øen er en del af en lille menneskeskabt øgruppe bestående af små forter, og daiba betyder faktisk fort. Forterne blev opført mellem det 17. og 19. århundrede for at beskytte Tokyo mod angreb fra søsiden.

Mere end et århundrede senere blev de små øer til lossepladser, indtil Tokyo begyndte et spektakulært udviklingsprojekt, der skulle gøre øerne til futuristiske bolig- og handelskvarterer. Det er i den grad lykkedes med bygninger som Aquacity, Fuji TV-bygningen og Telecom Center.

Vi skal nu med det berømte japanske højhastighedstog Shinkansen til Kyoto. Undervejs får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi undervejs se det hellige Fuji-bjerg. På lidt over to en halv time kører vi de 513 kilometer til Kyoto. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter – i form af fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Efter ankomsten til den gamle kejserby Kyoto kører vi med metro til vores hotel.

Dag 18
Kyoto, Japan. Shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha, geishadistriktet Gion, Tenryu-ji-templet og Guldpavillonen og middag med Kobekød. (inkl. frokost og middag)
Geishaer i Kyotos gadebillede

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist byen samme respekt, så de store sammenhængende kvarterer af smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Vi besøger shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha og går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden og former vejen. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre for mange besøgende er det et af de helt store højdepunkter!

Om eftermiddagen går vi en tur gennem Kyotos berømte Gion-kvarter. Her ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår.

Om aftenen sætter vi et hyggeligt punktum for dagens oplevelser med en japansk middag på en af Kyotos gode restauranter. På menuen er det berømte Kobekød eller wagyu, som det hedder i Japan. En kulinarisk oplevelse, man sent glemmer, med det supermøre kød, der nærmest smelter på tungen.

Dag 19
Kyoto og hjemrejse. Ankomst til Danmark
Om morgenen er det tid til at tage til lufthavnen, hvor flyet hjemad venter. Vi lander i Københavns Lufthavn samme dags aften.

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse. Denne pakke indeholder 7 udflugter i løbet af rejsens 19 dage.

 • Heldagstur med byrundtur, Peak Tram og sampansejlads i Hongkong inkl. Frokost
 • Halvdagstur i Taipei med bl.a. Longshan-templet, Taipei 101, Paladsmuseet og Yangmingshan Nationalpark
 • Halvdagstur i Okinawa med udflugt til frilandsmuseet Ryukyu Village og sejltur i båd med glasbund inkl. frokost
 • Halvdagstur i Shanghai med byrundtur til bl.a. Jin Mao-bygningen, Yuyuan-basaren, Nanjing Road og The Bund
 • Halvdagstur i Nagasaki med bl.a. Atomic Museum & Park og Clover Garden
 • Halvdagstur til Osaka med besøg i Osakaborgen og Dotonbori inkl. frokost
 • Heldagstur til Hakone Nationalpark og gondolbane til Owakudani Valley inkl. frokost


Pris: kr. 4.698,- pr. person


Udflugterne gennemføres med egen bus og lokalguide/assistent, så vi får så meget ud af turene som muligt. Udflugtspakken gennemføres ved minimum 20 tilmeldte.

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt og enkeltkahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

Opgradering af delt dobbeltkahyt
• Tillæg for udvendig kahyt med vindue kat. 7 kr. 2.498

Tillæg for opgradering af enkeltkahyt
• Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 11 kr. 11.698
• Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. 7 kr. 16.598

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Hongkong og Osaka – København med mellemlanding
 • Transport jf. program
 • 1 nat på centralt beliggende hotel i Tokyo i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter på centralt beliggende hotel i Kyoto delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 15 dages krydstogt med Celebrity Millennium (4½*) i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Frokost dag 16, 17 og 18
 • Middag dag 16 og 18.
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 1.225,-)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Evt. måltider på land
 • Tillæg for enkeltkahyt eller opgradering af kahyt
 • Udflugtspakke med Hong Kong, Taipei, Okinawa, Shanghai, Nagasaki, Osaka og Hakone Nationalpark (kr. 4.698,-)
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. USD 10,- pr. person. Gæster med udflugtspakke bør beregne ca. USD 20,- pr. person).
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Drikkepakke på krydstogtet

Hvis du opgraderer til en udvendig kahyt eller højere kahytskategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her:

https://secure.celebritycruises.com/celebrity/media/celebrity/shared_assets/pdf/Classic-Premium-Bev-Pckgs.pdf 

Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvordan er kahytterne?

Indvendig kahyt

Kategori 11, dæk 3. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Udvendig kahyt med vindue

Kategori 7, dæk 2. Kahytterne har to enkeltsenge eller en dobbeltseng. Der findes hårtørrer, minibar (mod betaling), aircondition og naturligvis bad og toilet.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Hvis du vil låse din kuffert, bør du bruge en såkaldt TSA-lås. Myndighederne har en ”hovednøgle”, som kan åbne TSA-låse. Har du låst din kuffert med en anden lås, forbeholder de sig ret til at bryde låsen op – det gælder også indbyggede låse i kufferten. TSA-låse kan købes i de fleste kuffertbutikker o.l. og fås både som hængelåse og kuffertremme.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly på denne rejse.

Før afrejsen

Pas

Dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder fra hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse og må flyve hjem for egen regning.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Velfungerende krydstogt med 3 plusdage i Tokio og Kyoto. Et velfungerende krydstogt i Sydøst Asien suppleret med 3 plusdage i Tokio og Kyoto. Krydstogtet forløb som forventet med god service, men desværre påvirket af køligt og regnfuldt vejr. Turpakken gav gode oplevelser og blev fint gennemført af rejselederen støttet af lokal guider. De inkluderede frokoster blev en særlig positiv oplevelse: Interessante restauranter med spændende lokale retter og serveringer. De 3 dage i Tokio og Kyoto var i plus kvalitet. Dejlige hoteller, måltider af høj kvalitet og oplevelser anderledes end sædvanlig sightseeing. Alt understøttet af en kyndig og behagelig rejseleder. Flyrejsen med Air France er lang men behagelig. Dejligt med venlig og kompetent service og måltider og drikkevarer inkluderet. Ros til Air France og Albatros for kvalitet fremfor discount.
Date published: 2017-04-26
Rated 4 out of 5 by from Dejlig kombinationsrejse med cruise og rundrejse i Japan Det var en meget vidende rejseleder, som kendte til næsten alt, hvad der var værd at vide om de forskellige lande og destinationer. Vores cruise var ganske udmærket men det var ærgerligt, at vi ikke kunne købe en balkonkahyt. Udflugterne var fine men fysisk lidt hårde for nogle få deltagere. Skal jeg foreslå tilføjelser til udflugterne, så kunne det f.eks. være besøg på en skole, hospital, virksomhed eller lignende.
Date published: 2017-04-26
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk oplevelsesrig tur med mange billeder på nethinden. Det var en super veltilrettelagt tur. En god kombination af både kultur og mennesker. Der var godt man stod af skibet de sidste 4 dage, så var der mulighed for at gå i dybden. Vi havde en super dygtig rejseleder, han formåede at nå os alle uanset interesser og give en god stemning.
Date published: 2017-04-30
Rated 5 out of 5 by from Rigtig god og spændende tur.Vel planlagt og super udført. Fik set og oplevede en masse, levede fuldt ud op til forventningerne. Rejselederen var meget vidende og formidlede det godt. Derudover var han meget behagelig at være sammen med og havde fuld styr på tropperne.
Date published: 2017-04-26
Rated 5 out of 5 by from En meget skøn rejse og mange gode oplevelser Rejsen fantastisk rejselederen var rigtig god så så meget lokalt
Date published: 2017-05-03
Rated 5 out of 5 by from Afslappende tur Rejsen har en god kombination af afslapning og sightseeing.
Date published: 2017-05-03
Rated 5 out of 5 by from En dejlig måde at rejse på - med Cruise En veltilrettelagt tur. Med en kompetent rejseleder.
Date published: 2017-04-27
 • y_2017, m_11, d_20, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_7
 • loc_da_DK, sid_HKROC01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

HKROC01ADK