Peru - Vejen til Machu Picchu

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Vi følger i inkaernes fodspor gennem Andesbjergene til fantastiske Machu Picchu

Vi indleder denne rejse til inkaernes land i Lima med byens unikke gamle bydel og det spændende arkæologiske Larco Museum. Turen fortsætter herefter til den hellige dal, hvor vi oplever Machu Picchu, inkaernes legendariske ruinby og et af verdens vidundere. I byerne Ollantaytambo og Pisac oplever vi markeder og inkaruiner, og i Cuzco ser vi den UNESCO-beskyttede gamle bydel og besøger Coricancha-templet og den kolossale Inkafæstning, Sacsayhuamán. Rejsen slutter med et af Sydamerikas højdepunkter, nemlig den majestætiske Titicaca-sø og sivøerne, der flyder på det dybe blå vand.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta USD

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afreise. Fly København–Lima
Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydel, San Francisco-kirken og det arkæologiske Larco-museum i Pueblo Libre
Dag 3
Fly Lima–Cuzco og videre til Ollantaytambo
Dag 4
Ollantaytambo. Udflugt med tog til Machu Picchu
Dag 5
Ollantaytambo–Cuzco. Byrundtur i den historiske del af centrum inkl. katedralen. Tid på egen hånd
Dag 6
Cuzco. Coricancha-templet og ruinene ved Sacsayhuamán
Dag 7
Cuzco–Puno ved Titicacasøen. Spændende køretur gennem Andesbjergene
Dag 8
Titicacasøen. Sivøerne Uros og frokost hos en oprindelig familie på øen Taquile
Dag 9
Fly til Lima. Hjemrejse
Dag 10
Hjemkomst

Hoteller

Vores hoteller

Her kan du se de hoteller, som vores gæster på rundrejsen oftest bor på. Vær venligst opmærksom på, at hotelændringer kan forekomme. I så fald vil hotellet være af tilsvarende eller højere standard.

El Tambo II

 • 70 værelser
 • Døgnåben reception
 • Solterrasse
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Hotellet ligger kun ca. 800 m fra hovedtorvet i det livlige Miraflores, som er populært blandt turister for sine parker, shoppingområder og korte afstand til Stillehavskysten.

Hotellet tilbyder basale, rene værelser med faciliteter som privat badeværelse, gratis Wi-Fi og kabel-tv. Nogle værelser kan også have en lille balkon eller et vindue med udsigt til gaden. Indretningen er typisk enkel, med fokus på funktionalitet og komfort.

Værelse
Lyse værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV og deponeringsboks. Der er gratis wi-fi på værelset.

Du kan læse mere om hotellet her:
https://eltamboperu.com/Hoteles/-Ld4kk5Ev7o_UCdDayty

Sol Ollantay Valle

 • 16 værelser
 • 1 km til centrum
 • Døgnåben reception
 • Restaurant
 • Wi-fi (gratis)

Lille charmerende og indbydende hotel med perfekt beliggenhed lige ved Ollantaytambo centrum – (lige udenfor Kirken Iglesia de Dios de la Profecia og 100 meter til Plaza de Armas). Hotellet har en fantastisk udsigt og giver nem adgang til denne gamle inkaby. Desuden er togstationen i gåafstand, så det er nemt, når man skal med toget til Machu Picchu. Der er morgenmadsrestaurant og gratis wi-fi overalt på hotellet.

Alle værelser er komfortable med moderne faciliteter og har ofte varme jordnære toner, træmøbler  og tekstiler som viser regionens rige kulturarv. Der er også et hyggeligt spiseområde, hvor man kan smage lokal mad og en lounge til afslapning. 

Du kan læse mere om hotellet her:

https://sol-ollantay.hotelvallesagrado.com/

Tierra Viva Centro

 • 43 gode og komfortable værelser
 • Gratis wifi
 • Morgenmadsbuffet
 • Mulighed for varme drikke hele døgnet

Kolonialt hotel, som ligger kun 4 blokke fra den centrale plads i Cusco. Hotellet har en super beliggenhed i det historiske centrum i forhold til at udforske byen.

Du kan læse mere om hotellet her: https://tierravivahoteles.com/en/tierra-viva-cusco-centro/

Terra Viva Puno

 • 30 værelser
 • Døgnåben reception
 • Wi-fi (gratis)

Hotellet ligger i den historiske bymidte, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Værelse
Fine værelser med en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Alle værelser har TV og deponeringsboks. Der er gratis wi-fi på værelset.

Du kan læse mere om hotellet her:
https://tierravivahoteles.com/en/tierra-viva-puno-plaza/

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
27.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afreise. Fly København–Lima

Vi flyver til den peruvianske hovedstad Lima. Ved ankomsten kører vi til vores hotel i den hyggelige bydel Miraflores.
Overnatning i Lima.

Dag 2
Lima. Byrundtur i den gamle bydel, San Francisco-kirken og det arkæologiske Larco-museum i Pueblo Libre
San Francisco-katedralen i Lima

Lima blev grundlagt i 1535 og var i mange år kontinentets vigtigste by. Det er en by med stolte traditioner og en række strålende kolonibygninger, selvom udviklingen og de mange moderne bygninger efterhånden er endt med at dominere gadebilledet.

Vi skal på byrundtur i Limas gamle bydel, som er på UNESCOs verdensarvsliste takket være de velbevarede bygninger i kolonistil. Vi ser nærmere på den store plads Plaza de Armas med regeringspaladset, hvor præsidenten har sin bolig. Ved Plaza de Armas ligger også rådhuset (Municipalidad de Lima) og den smukke katedral. Den er bygget i en række forskellige stilarter – gotik, renæssance, barok og nyklassicisme – hvilket er medvirkende til at den er både unik og imponerende.

Vi besøger San Francisco, kirke og kloster, som er et af de bedste eksempler på spansk barokstil. Byggeriet begyndte i 1546, og stedet er verdensberømt for sit smukke bibliotek med over 25.000 antikke bøger. De mest kendte er nok katakomberne, som blev genopdaget af arkæologer i 1943, da kirkens kældre blev åbnet. Det anslås, at mere end 25.000 mennesker blev begravet i katakomberne indtil Perus uafhængighed i begyndelsen af det 19. århundrede.

Dagens udflugt indeholder også et besøg på det arkæologiske og antropologiske museum i Pueblo Libre, og her får vi en fin introduktion til de indianske kulturer, der levede i Peru før inkaerne. Vi ser den fantastiske keramik og deres guldsmykker i en flot samling sammen med nogle af inkaernes guldskatte. Skattene var faktisk en del af årsagen til inkakulturens fald, eftersom det var guldet, der var genstand for de spanske erobringer og den efterfølgende kolonisering af Sydamerika.

Overnatning i Lima.

Dag 3
Fly Lima–Cuzco og videre til Ollantaytambo

Vi flyver fra Lima til Cuzco, som ligger cirka 3.400 meter over havets overflade. For at forebygge højdesyge kører vi straks ned til Den Hellige Dal – også kaldet Urubamba-dalen – i cirka 2.900 meters højde. Vi bliver her de næste to dage for at kroppen kan vænne sig til højden. Det er en fantastisk køretur. Vi kører først gennem højlandet, hvor indianerne dyrker bønner og majs, inden vi fortsætter ned i Den Hellige Dal med udsigt over Urubamba-floden, frodige bjergsider og sneklædte bjergtoppe.

Om eftermiddagen ankommer vi til den hyggelige by Ollantaytambo. Byen var tidligere et administrativt centrum, og den var strategisk placeret, så inkaerne kunne bevogte grænsen til deres rige. Vi bor i Ollantaytambo og kan gå en hyggelig tur i den gamle bydel, hvor der har boet efterkommere af inkaerne siden inkatiden.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 4
Ollantaytambo. Udflugt med tog til Machu Picchu

I dag skal vi på en helt unik togrejse nordpå gennem Den Hellige Dal. Vi går fra hotellet til stationszonen i Ollantaytambo, og herfra tager vi et tog gennem Urubamba-dalen til Machu Picchu Village (Aguas Calientes), som er et af turens højdepunkter.

Den legendariske inkaby ligger omkring 2.430 meter over havets overflade på en smal højderyg højt over Urubamba-floden, omgivet af frodig, grøn Amazonas-regnskov og ofte indhyllet i tåge og skyer. En perfekt kombination af menneskets og naturens imponerende kreative evner.

Byen havde været glemt i mange år, da den amerikanske historiker Hiram Bingham ved et tilfælde fandt komplekset den 24. juli 1911. Han ledte efter inkabyen Vilcabamba, som regnes for en af inkaernes sidste bastioner i kampen mod spanierne. Vilcabamba blev senere fundet endnu dybere i junglen.
Machu Picchu er indhyllet i mystik. Komplekset er ikke nævnt i nogen af spaniernes mange afbildninger af det "nye rige" og blev sandsynligvis derfor aldrig fundet af dem. Machu Picchus eksistens har således i århundreder kun været kendt af en håndfuld lokale quechua-indianere. Machu Picchu blev bygget på ca. 30 år af inkaerne Pachacutec og var formentlig en slags helligt landsted for inkaerne og deres hof. Turen tager omkring 2 timer, og herfra har vi tid på egen hånd (vi er på Machu Picchu i minimum 3 timer). Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Ollantaytambo med tog.

Overnatning i Ollantaytambo.

Dag 5
Ollantaytambo–Cuzco. Byrundtur i den historiske del af centrum inkl. katedralen. Tid på egen hånd
Cusco ligger i 3.400 meters højde

Vi starter dagen med at besøge den smukt beliggende landsby Pisac, hvor inkaerne havde en stor fæstning for at vejlede befolkningen i den øvre del af Den Hellige Dal og for samtidig at kunne vogte over indgangen til dalen. Det er her nogle af de mest imponerende terrassefaciliteter fra Inkariget ligger.

Efter besøget her kører vi til Cuzco, hvor vi tager på byvandring i byens smukke gader. Cuzco er den tidligere inkahovedstad og ligger smukt i Andesbjergene. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og er præget af hvidkalkede spanske bygningsværker, storslåede kirkebygninger og farverige huse, hvor spansk og indiansk kultur mødes i en festlig blanding.

Cuzco er centrum for inkaernes hellige dal, selvom området stadig er præget af inkavirksomheden og deres høje kulturelle og tekniske niveau. Overalt er der storslåede ruinkomplekser, geniale kanaler, vandingsanlæg og markterrasser på stejle bjergskråninger. Inkahovedstaden blev oprindeligt designet som en pumafigur, og alt er bundet sammen af asfalterede veje.

Vi vil se og beundre nogle af byens arkitektoniske højdepunkter, herunder hovedtorvet, Plaza de Armas og katedralen, som huser mange værdifulde kunstskatte fra kolonitiden. Bygningen blev påbegyndt i 1559, men stod først færdig ca. 100 år senere.

Eftermiddagen er til rådighed på egen hånd. Cuzco er uden sammenligning den mest interessante by i Peru og dermed også det bedste sted at have tid til at gå rundt og udforske lidt for sig selv. Der er bl.a. en masse hyggelige små caféer, butikker og restauranter i nærheden af den centrale plads, og vores hotel ligger i gåafstand.

Overnatning i Cuzco.

Dag 6
Cuzco. Coricancha-templet og ruinene ved Sacsayhuamán
Coricancha-templet ligger inde i Santo Domingo kirken

I dag skal vi besøge inkaernes vigtigste tempel, Coricancha, som ligger inde i kirken Santo Domingo. Inkaernes særlige byggeteknik sikrede, at bygningerne kunne modstå jordskælv bedre end tilfældet var for kolonimagtens bygninger. Santo Domingo-kirken led store skader under jordskælv i 1650, 1950 og 1986, mens Inka-fundamenterne har overlevet. Ordet coricancha er quechua-indiansk og betyder "den gyldne gårdhave". Templets vægge var i sin tid dækket af guldstykker, der vejede flere kilo hver. Guldet og andre værdigenstande blev stjålet fra befolkningen af den spanske conquistador Francisco Pizarro, og det eneste, der er tilbage, er stenværket, som anses for at være et af de mest perfekte i Peru.

Vi skal også se den enorme fæstning Sacsayhuamán, som ligger lige uden for Cuzco. Fæstningen ligger smukt på en bakke med en flot udsigt over hele Cuzco. Anlægget ser imponerende ud, men faktisk er kun 20% af den oprindelige struktur tilbage. Spanierne brugte de gode sten herfra til at bygge nye kirker og huse i Cuzco. De største sten efterlod de dog med god grund - en af dem vejer op til 300 tons. De store sten er skåret til og sat sammen som et puslespil. Ofte er stenene så veltilpassede, at det er umuligt at få et barberblad imellem dem.

Eftermiddagen er fri til yderligere udforskning af Cuzco.

Overnatning i Cuzco.

Dag 7
Cuzco–Puno ved Titicacasøen. Spændende køretur gennem Andesbjergene

Vi skal i dag ud på en begivenhedsrig køretur i det såkaldte "altiplano", Andesbjergene. Vejen går gennem små, autentiske landsbyer, inkaruiner og marker med græssende lamaer og alpakaer. Det er turens længste køredag, men med gode pauser undervejs bliver det også en dag fyldt med sjældent spændende oplevelser.

Vi stopper ved Raqch’i, som var inkaernes primære checkpoint i vejsystemet, der løb fra Cuzco, og som udvidede sig i takt med at Inkariget voksede. Det ligger i en dal, der er kendt for sine hellige steder, og de fleste af dalens indløb var inden for en 4 kilometer lang mur. Den mest imponerende bygning er Wiracocha-templet, som er en enorm to-etagers struktur med en længde på 92 meter. Den centrale mur er omkring 20 meter høj og var flankeret af 11 søjler på hver side. Det er et meget fint eksempel på inka-arkitektur, og templet spillede en vigtig rolle for inkaerne i tilbedelsen af deres største gud, Wiracocha.

Vi spiser frokost undervejs, og et par timer før vi ankommer til Puno holder vi en pause ved Pukara, som var beboet af en ældgammel præ-inkakultur, der havde vigtige arkæologiske steder i området. Vi besøger desuden det lille museum på stedet, som har nogle spændende monolitter (stenstatuer) blandt andet med religiøse motiver, der viser ofringer af fjender.

Tidligt på aftenen ankommer vi til Puno ved Titicacasøen, der med et areal på 8.372 km2 er Sydamerikas største sø og ligger i 3812 m.o.h. Den smukke sø er kendt for sin beliggenhed højt oppe i Andesbjergene og for sin betydning i inkaernes religiøse myter.

Puno er en lille by, hvor den traditionelle kultur stadig dominerer, og sivbåde glider langs søens bred.

Overnatning i Puno.

Dag 8
Titicacasøen. Sivøerne Uros og frokost hos en oprindelig familie på øen Taquile

Dagens udflugt begynder ved havnen i Puno, hvor vi finder os godt til rette på vores båd (bemærk at der godt kan være lidt søgang). Titicacasøen fungerer som den naturlige forbindelse mellem Cuzco og Bolivias hovedstad, La Paz. Skønheden og atmosfæren i dette område er intet mindre end uforlignelig. Sollyset er stærkt, luften klar, havvandet dybblåt, og horisonten virker uendelig.

Vi tager en båd ud til Uros-befolkningens flydende øer. På øerne bor de fattige oprindelige folk i små traditionelle huse. Befolkningen på de flydende øer lever af fiskeri, kunsthåndværk og turister. Vi vil selvfølgelig vise hensyn og have respekt for omgivelserne og de mennesker, der bor her. På øen får vi en lille rundvisning og en forklaring på, hvordan øerne er opført, og hvad der skal til for at vedligeholde dem.

Herfra fortsætter vi med båden til øen Taquile, som har 2200 indbyggere, de såkaldte "taquileños", som taler sproget quechua. De har modtaget international anerkendelse for det fine håndvævede stof og tøj, de laver. De er også gode til at strikke huer og vanter, og det er mændene, der fører traditionen videre fra far til søn. Vi spiser en skøn frokost med en oprindelig familie, inden vi går en tur på øens forholdsvis stejle skrænter – vi går i roligt tempo, så alle kan være med. Når vi er færdige, tager båden os tilbage til Puno med ankomst sidst på eftermiddagen.

Overnatning i Puno.

Dag 9
Fly til Lima. Hjemrejse

Vi kører til lufthavnen i Juliaca, hvor vi tager flyet til Lima. Her går vi om bord på det fly som skal bringe os hjem til Danmark igen.

Dag 10
Hjemkomst

Vi lander i Danmark

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 27.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
1.498,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København–Lima t/r med mellemlanding
 • Fly Lima–Cuzco og Julianca–Lima
 • Udflugter ifølge program
 • Indkvartering på turistklassehoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Frokost dag 7 og 8
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring ved sygdom, 7% af rejsens pris
 • Rejseforsikring
 • Eventuelle yderligere begivenheder
 • Ved flyvning via USA kræves ESTA (USD 21,- pr. person)
 • Tillæg for enkeltværelser
 • Andre måltider (beregn 150-200 DKK pr. dag)
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge  til chauffører og lokale guider (beregn ca. USD 50 i alt)
 • Personlige fornødenheder
 • Alt, der ikke er nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Pakkeliste

 • En lille rygsæk eller taske til udflugter
 • Gode tursko: Sandaler / praktisk fodtøj (f.eks. sportssandaler)
 • Vindjakke og sweater, da det kan blive køligt om aftenen i højderne
 • Regnjakke
 • Insektmidler til brug på Machu Picchu
 • Solcreme (meget høj faktor), solhat og solbriller (solen er meget stærk på Titicacasøen)
 • Sommertøj (bomuld) til dagene i Lima og på Machu Picchu
 • Kikkert
 • Desinfektionsmidler/sprit

Vi anbefaler, at du medbringer tøj, der kan bæres lag på lag. Nogle steder er der sommertemperaturer, og andre steder er det bestemt koldt – ved Titicacasøen er det koldt om morgenen og om aftenen, og det kan være en fordel at have handsker på.

Antal deltagere

Denne tur kræver et deltagerantal på mindst 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at aflyse rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. Som rejsearrangør er vi ikke ansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte lide som følge af aflysningen. Vi er kun forpligtet til at refundere rejsens pris.

Højdesyge

For at deltage i denne rejse skal du kunne gå normalt og være i normal god fysisk form. Har du hjerte- og lungeproblemer, skal du ikke deltage.
Når du opholder dig i mere end 2500 meters højde, er der risiko for, at du udvikler højdesyge. Symptomerne på højdesyge er hovedpine, svimmelhed og åndenød. Hvis du har vedvarende eller tiltagende symptomer, bør du straks sørge for at komme ned i en lavere højde. Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand, når du opholder dig i højderne.
Der findes medicin mod højdesyge, som også kan tages forebyggende. Vi anbefaler, at du spørger din læge om dette.
Stederne på rejsen er placeret i følgende højder over havets overflade:

 • Lima: 0 m
 • Den Hellige Dal: 2900 m
 • Machu Picchu: 2400 m
 • Cuzco: 3400 m
 • Titicacasøen: 3800 m

Mere om Peru

Her kan du få mere at vide om Peru: www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/peru

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og visumregler.

Hånden på hjertet

information

De peruvianske myndigheder indfører løbende tiltag, som skal beskytte ruinerne ved Machu Picchu. Det kan betyde, at dele af ruinerne lukkes af for besøgende med kort varsel eller at det ikke er tilladt at bevæge sig frit rundt i komplekset. Vi henstiller til, at man altid følger myndighedernes og vores rejseleders anvisninger.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur Rejseleder var rigtig dygtig - god tur- passende antal deltagere.
Date published: 2016-03-01
Rated 5 out of 5 by from Flot natur og spændende kultur En rejse med mange spændende oplevelser. For mig var besøget ved Machu Picchu og dagen på Titicaca-søen de helt store højdepunkter. Rejselederen var bosiddende i Peru og vidste derfor alt om samfundet. Hun kendte også mange gode restauranter med spændende mad.
Date published: 2016-02-26
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med et super indhold. Super rejse med mange interessante oplevelser og super guide
Date published: 2016-02-22
Rated 4 out of 5 by from En rigtig spændende rejse En rigtig spændende rejse med en fantastisk rejseleder. For meget spildtid ved de mange flyrejser,5 ud af 10 dage gik med flyrejser
Date published: 2016-02-22
Rated 5 out of 5 by from på sporet af machu picchu rejsen svarede til beskrivelsen fra albatros, alle tiders rejseleder
Date published: 2016-02-22
Rated 5 out of 5 by from Mycket intressant land. Resa fylld av upplevelser Mycket kunnig, flexibel och gladlynt reseledare. Det kan inte finnas någon bättre. Peru är ett land med fantastisk historia och kultur. Hänförande natur kring Machu Picchu, spännande att se Titicacasjön
Date published: 2016-02-21
Rated 5 out of 5 by from Virkelig godt planlagt rundrejse En virkelig godt planlagt rundrejse med en rejseleder, der var exceptionel dygtig og velforberedt!
Date published: 2016-02-21
Rated 5 out of 5 by from Veltilrettelagt rejse med mange oplevelser Langt flere oplevelser, end der var beskrevet i programmet. Velkvalificeret og imødekommende rejseleder
Date published: 2016-02-21
 • y_2024, m_2, d_27, h_9
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.38
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_10
 • loc_da_DK, sid_PERTR05, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser