Sri Lanka og Maldiverne

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplevelsesrig rundrejse på Sri Lanka fuldendt af billedskønt ophold på maldivisk paradisø – til en rigtig god pris

Nyhed

Vågn op til bølgeskvulp og en tropisk brise fra Det Indiske Ocean.

Hvem har ikke drømt om at nyde livet på en maldivisk paradisø, hvor fodsporene i sandet fører ned til det mest turkise hav, du kan forestille dig? Opholdet på den lille ø Lankanfinolhu er kronen på værket efter en rundrejse på Sri Lanka, som har budt på historiske kolonibygninger, basarer og UNESCO-fredede templer. Derudover har du oplevet rigt dyreliv og smuk natur i to nationalparker, ladet togskinnerne føre dig gennem højlandets teplantager og stiftet bekendtskab med srilankanske krydderier og tesorter. Hvis vi skulle vælge ét sted, hvor alle disse indtryk og oplevelser bedst kan få lov til at bundfælde sig, er Maldiverne vores bedste bud.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta srilankansk rupee og maldivisk rufiyaa

 • Bemærk Dansk rejseleder på Sri Lanka. Opholdet på Maldiverne er uden rejseleder.

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur
Dag 3 Colombo – klippefæstningen Sigiriya
Dag 4 Sigiriya. Frokost hos lokal familie, elefantsafari i Minneriya/Kaudulla Nationalpark
Dag 5 Sigiriya – Grottetemplet Dambulla – krydderihave i Matala – Kandy og danseforestilling
Dag 6 Kandy. Byrundtur med Tandens Tempel, den botaniske have og Kandy universitet
Dag 7 Malerisk togtur gennem højlandet til Nuwara Eliya. Besøg på teplantage
Dag 8 Nuwara Eliya – Yala Nationalpark. Safari og frodig natur
Dag 9 Yala – Galle med det gamle fort – Colombo
Dag 10 Fly Colombo – Maldiverne
Dag 11 Strandliv på Maldiverne. Tid på egen hånd
Dag 12 Strandliv på Maldiverne. Tid på egen hånd
Dag 13 Strandliv på Maldiverne. Tid på egen hånd
Dag 14 Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi sætter os godt til rette i flyvemaskinen og sætter kursen mod Sri Lanka.
Dag 2
Ankomst til Colombo, Sri Lanka. Byrundtur

Vi lander i Sri Lankas største by, Colombo, som er landets kommercielle og kulturelle hovedstad. Efter at have klaret indrejseformaliteterne kører vi til hotellet, hvor der bliver mulighed for at slappe lidt af. Efter frokost tager vi på sightseeing i den myldrende storby, der er flot beliggende ud til Det Indiske Ocean.

På grund af Colombos store havn og den strategiske beliggenhed på handelsruterne mellem øst og vest, var byen kendt blandt handelsmænd allerede for 2.000 år siden. Det var dog først i 1815, da Sri Lanka blev overtaget af englænderne, at Colombo blev hovedstad på Sri Lanka. På vores tur rundt i byen skal vi blandt andet se bydelen Fort, hvor portugiserne gik i land i starten af det 16. århundrede. Området, der dengang var kendt som Kolonthota, blev hurtigt et af de vigtigste handelscentre på øen. Portugiserne befæstede handelscentret og havnen for at få kontrol over øens indre – deraf bydelens navn. Fæstningen blev i 1656 erobret af hollænderne, og i 1815 overtog englænderne, der benyttede fæstningen som administrativt centrum. Nogle årtier senere blev fæstningen ødelagt, da briterne anså, at der ikke længere var nogen militær trussel mod Colombo. Desuden lå den i vejen for områdets byudvikling. Selvom fæstningen og dens mure ligger i ruiner i dag, er bydelen stadig hjemsted for en række historiske bygninger. Og ligesom den gang portugiserne regerede området, er Fort stadig Sri Lankas handels- og finanscentrum.

Turen går også forbi Pettah, Colombos travle basarområde, samt byens fashionable boligområde, Cinnamon Gardens, som er opkaldt efter en kanelplantage, der tidligere lå her. Vi går også en tur langs byens strandpromenade, Galle Face Green, som strækker sig cirka en kilometer langs Det Indiske Ocean. Ved siden af selve strandpromenaden ligger en gigantisk græsplæne (forestil dig Central Park i New York uden træer), som tidligere blev brugt til hestevæddeløb og golfbane.

Dag 3
Colombo – klippefæstningen Sigiriya

Om morgenen kører vi til Sigiriya. Denne imponerende UNESCO-fredede klippefæstning, hvis navn betyder ”løveklippen”, er i bogstaveligste forstand et af rejsens højdepunkter. Den 200 meter høje kæmpe-monolit knejser over det omkringliggende landskab, og sammen med selve fæstningen og den smukke vandhave udgør Sigiriya-komplekset en af de mest imponerende seværdigheder i Sydasien.

Fæstningsverket er bygget i det femte århundrede under den mægtige kong Kasyapa, og dets historie er lang og fyldt med grumme mord, tarvelige intriger og nedrigt forræderi. På vej op til fæstningen ser vi de kendte freskoer, der afbilder blændende smukke og afklædte ungmøer, og det er en speciel oplevelse at bevæge sig ind mellem de kæmpemæssige løvepoter, som vogter trappen op til toppen. I dag er det kun ruinerne af penthouse-paladset, der er tilbage, men den flotte udsigt er omtrent den samme.

Vi indlogerer os på et smukt beliggende hotel, hvorfra vi har udsigt til Sigirya-klippen.

Dag 4
Sigiriya. Frokost hos lokal familie, elefantsafari i Minneriya/Kaudulla Nationalpark

Efter morgenmaden kører vi til Habarana, som ligger en kort køretur fra Sigiriya. Her skifter vi bussen ud med et andet transportmiddel: en vogn trukket af okser. I et behageligt tempo kører vi mellem de grønne marker og ser, hvordan det landlige liv på Sri Lanka udspiller sig. På vejen stopper vi ved et landsbytempel tæt ved Hiriwadunna-søen. Herfra fortsætter vi med båd til en traditionel bondegård, en såkaldt chena, hvor vi smager på de lokalt høstede kongekokosnødder, som kun dyrkes på Sri Lanka. Kongekokosnødden er gul og lidt mindre end en almindelig kokosnød, og det er kun den næringsrige væske, der bliver brugt, ikke kødet. Kongekokosnødden kaldes spøgende for naturens eget apotek, fordi den er rig på blandt andet E-vitamin, jern, kalcium, protein og fosfor.

Vi sejler videre og ankommer snart til et lille hus, hvor vi bliver inviteret indenfor af en lokal familie, som demonstrerer, hvordan man tilbereder en traditionel srilankansk frokost. Vi nyder frokosten, som serveres på lotusblade, og en dessert af frisk frugt.

Efter frokost bevæger vi os ind i Minneriya/Kaudulla Nationalpark, som er to sammenhængende nationalparker. Elefanterne vandrer mellem disse to parker alt efter, hvor der er mest føde og vand. Området blev fredet i 1938 primært med det formål at beskytte det store vådområde Minneriya-reservoiret og dyrelivet omkring det. I den tørre sæson tiltrækker området store flokke af elefanter, der kommer for at græsse i udkanten af reservoiret. Dette er et af de bedste steder i landet at se vilde elefanter.

Dag 5
Sigiriya – Grottetemplet Dambulla – krydderihave i Matala – Kandy og danseforestilling

Vi siger farvel til Sigiriya og kører sydpå til det UNESCO-fredede grottetempel Dambulla, som er det mest imponerende af slagsen i Sri Lanka. Blandt grottens mange statuer, hvoraf hele 153 forestiller Buddha, finder man også skulpturer af Upulvan (Vishnu) og Saman fra det 12. århundrede. Grottens historie kan dateres helt tilbage til det første århundrede før vor tidsregning, hvor kong Valagam Bahu søgte tilflugt her efter at være blevet fordrevet fra byen Anuradhapura af invaderende styrker.

Herefter fortsætter vi til Kandy. Undervejs stopper vi i Matale, hvor indbyggerne blandt andet dyrker gummitræer, te og krydderier. I en stor have skal vi se, smage og dufte til sidstnævnte afgrøde. Sri Lanka har længe været kendt for sine krydderier, og blandt de mest udbredte hører chili, kardemomme, kommen og koriander. Efter frokost i krydderihaven kører vi videre til kongebyen Kandy, som var hovedstad fra det 15. til det 18. århundrede og som stadig er en utrolig smukt beliggende og malerisk by, godt beskyttet af højlandets bakker og gennemskåret af Mahaweli – Sri Lankas længste flod. Før aftensmaden skal vi se en danseforestilling, hvor danserne går på glødende kul.

Dag 6
Kandy. Byrundtur med Tandens Tempel, den botaniske have og Kandy universitet

Vi starter dagen med at se Sri Lankas mest hellige og værdsatte lokalitet, Tandens Tempel, hvor en af Buddhas tænder efter sigende bliver opbevaret. Templet har gennem historien spillet en vigtig politisk rolle, da der har været en udbredt tro på, at den, der har kontrol over templet, også har magten over de omkringliggende områder.

Vi besøger også byens botaniske have, som blandt andet er kendt for sin store samling af orkidéer. Haven rummer over 4.000 plantearter, og foruden orkidéer også krydderiplanter, medicinske planter og forskellige slags palmetræer. Især et af træerne har en særlig historie knyttet til sig. Det såkaldte kanonkugletræ blev plantet af ingen ringere end kong George V og dronning Mary under deres besøg i haven i 1901. Træets grene er tynget af runde og mørke frugter, som ligner kanonkugler, deraf træets navn. Byrundturen tager os også til et udsigtspunkt over byen og forbi Kandys universitet, hvor vi skal se nærmere på det smukke campusområde.

Dag 7
Malerisk togtur gennem højlandet til Nuwara Eliya. Besøg på teplantage

Efter morgenmaden står vi på toget og lader skinnerne føre os sydpå gennem det frodige højland til byen Nanuoya. Turen byder på noget af det smukkeste natur, Sri Lanka har at byde på. Vi kører gennem grønne, kuperede teplantager og passerer små landsbyer og vandfald. Efter frokost om bord på toget ankommer vi til Nuwara Eliya, som ligger i et skovklædt område ved foden af bjerget Pidurutalagala, der med sine 2.524 meter over havet er Sri Lankas højeste bjerg. Vejret her er dejlig svalt, og luften er behageligt tør, hvilket i srilankansk sammenhæng gør stedet til noget ganske enestående. Her langt fra byernes trængsel og larm kan vi nyde synet af mange sjældne plantearter, fugle and andre dyr, der trives i det gode klima. Her findes også et utal af større og mindre vandfald og grotter, og overalt gror de smukke tebuske. Sri Lanka er verdensberømt for sin tefremstilling, og i højlandet præsenteres vi for de bedste sorter under et besøg på en af de mange store plantager, der omgiver Kandy. Her kan vi købe te af høj kvalitet til særdeles lave priser.

Dag 8
Nuwara Eliya – Yala Nationalpark. Safari og frodig natur

Vi forlader Nuwara Eliya og højlandet og kører til Yala Nationalpark. Ligesom i går vil turen byde på frodig natur, idylliske landsbyer og bjergtagende vyer over grønklædte bjerge og ris- og teplantager. Undervejs stopper vi for at tage det hele ind og tage nogle billeder.

Efter den flotte køretur ankommer vi til Yala Nationalpark, som dækker et område på over 120.000 hektar og byder på nogle af de største vildtforekomster i Sri Lanka. Er vi rigtig heldige, får vi måske et glimt af en af områdets leoparder – på hele Sri Lanka er der nemlig størst sandsynlighed at se dem i Yala Nationalpark. Hvis ikke vi ser det plettede kattedyr, er her også mange andre dyrearter at glæde sig over. Bjørne, hjorte, bøfler, vildsvin, krokodiller og aber findes i store bestande, ligesom sjakaler, hulepindsvin og bæltedyr, der dog mest kommer frem ved aftenstid. Ud over pattedyr er fuglelivet i området af en anden verden.

Efter at have oplevet den smukke natur og det rige dyreliv indlogerer vi os på vores hotel lidt uden for nationalparken.

Dag 9
Yala – Galle med det gamle fort – Colombo

Vi forlader Yala og kører til den smukke havneby Galle, som er Sri Lankas fjerdestørste by. Byens hovedattraktion er det velbevarede gamle fort, som blev opført af portugiserne i 1588 og derefter udvidet af hollandske kolonister, efter at de have smidt portugiserne på porten. Fortet er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og giver et godt indtryk af de tidligere kolonimagters tilstedeværelse på øen. Begrundelsen for optagelsen på den prestigefyldte liste var, at fortet illustrerer en unik interaktion mellem europæisk arkitektur og sydasiatiske traditioner.

Fortet er det største tilbageværende fort i Asien, som er bygget af europæiske kolonister. I dag er de århundredgamle huse beboet af blandt andet af maurere, singalesere samt portugisiske og hollandske efterkommere af kolonister. Vi går en tur langs volden, hvor vi har en flot udsigt til den ældgamle havn, som menes at være den havn, som i biblen hedder Tarshish, og hvor kong Salomon hentede blandt andet elfenben, påfugle og andre værdigenstande. Efter at have gået langs de smalle gader og besøgt den hollandske reformerte kirke fra 1640, fortsætter vi til Colombo.

Dag 10
Fly Colombo – Maldiverne

Efter morgenmaden sætter vi kursen vestpå og flyver til Maldiverne, som består af 26 atoller, der er grupper af små koraløer, som oprindeligt har udgjort et cirkelrundt koralrev omkring en vulkanø. Her bliver den klassiske forestilling om en eksotisk tropeø indfriet til fulde: kridhvide strande, svajende palmer, lunt, turkisblåt vand med en overflod af farvestrålende koraller og eksotiske fisk. I et land, der består af 1.200 små øer, er de besøgendes hovedbeskæftigelse naturligt nok alt, der har med vand at gøre. Badning, snorkling, dykning, windsurfing, fiskeri og almindeligt strand-daseri fylder dagene på de øde paradisøer.

Vi lander i hovedstaden Malé og fortsætter med båd til den lille ø Lankanfinolhu, hvor vi tjekker ind på vores skønne hotel, som meget passende hedder Paradise Island Resort & Spa. Læs mere om hotellet på deres hjemmeside.

Vi spiser frokost efter ankomst, og resten af dagen og aftenen er fri til at gøre, hvad du har lyst til. Vi gør opmærksom på, at der på denne del af rejsen ikke er nogen rejseleder tilknyttet.

Dag 11
Strandliv på Maldiverne. Tid på egen hånd

Dagen er fri til egne eventyr, og uanset hvilken grad af aktivitet eller inaktivitet, du foretrækker, kan den lille paradisø med stor sandsynlighed tilfredsstille dine behov de næste tre dage. Du kan for eksempel begynde dagen med en morgendukkert, ligge og læse ved poolen, dase på stranden, få en velgørende behandling i hotellets spa eller bruge et par timer på at slentre rundt på den lille palmeklædte ø. Eller hvad med at nyde en cocktail eller en friskpresset juice mens du spejder over Det Indiske Ocean? Der er også rig mulighed for at leje snorkleudstyr og kigge nærmere på fisk og koraller, tage på fisketur eller besøge hovedstaden Malé, som ligger 20 minutters sejlads væk. Hvis du er til høj puls og sved på panden, kan du også benytte dig af hotellets eget træningscenter.

Dag 12
Strandliv på Maldiverne. Tid på egen hånd

Vågn op til bølgeskvulp, og fortsæt, hvor du slap i går. Dagen er din.

 

Dag 13
Strandliv på Maldiverne. Tid på egen hånd
Den sidste dag på øen kan passende bruges til at lave ingenting efterfulgt af en lur og en drink i baren. Husk solcreme.
Dag 14
Hjemrejse
Efter morgenmaden sejler vi tilbage til Malé, stiger om bord på flyet og vinker farvel til Maldiverne.
Dag 15
Ankomst til København

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.498,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder (OBS! ingen rejseleder på Maldiverne)
 • Fly København til Colombo med Srilankan Airlines via Frankfurt t/r
 • Fly Colombo til Malé med Srilankan Airlines t/r
 •  Udflugter jf. program
 • Indkvartering på Sri Lanka på  3- og 4-stjernede hoteller i delt dobbeltværelse
 • Indkvartering på Maldiverne på Paradise Island Resort i delt dobbeltværelse
 • Helpension
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Visum til Sri Lanka (USD 30,- pr. person. Skal søges inden afrejse)
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (cirka USD 50,- pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under 'Prisen inkluderer'

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Visum

Der er indført krav om turistvisum til Sri Lanka. Visum skal ansøges og betales via www.eta.gov.lk og koster ca. USD 30,- pr. person. Det er vigtigt, at du søger om og betaler visum hjemmefra.

Visum til Maldiverne opnås gratis ved indrejse for danske statsborgere.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.
Sri Lanka:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/sri-lanka
Maldiverne:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/maldiverne

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from En dejlig og uforglemelighed rejse Rejsen var dejlig og skøn, men det kunne være godt at der stod i brochuren at i grottetemplet ved Dambulla, lå meget højt oppe og at det var meget stejl at komme derop, stenene var meget ujævn. Det var en en fornøjelse at plukke te, og se hvordan de forarbejdede teen, Løveklippen var en særdeles oplevelse, men man skal kunne klare trapper ca 1000, for at komme derop. Safarien var storslået, der var mange elefanter, vandbøfler mange forskellige farverige fugle, set et par leguster lege i græsset, På Maldiverne ville det være godt at der står at man kan betale med US doller- EURO, men ikke danske og SRI Lanca, dem kan de ikke veksle.
Date published: 2016-11-22
Rated 4 out of 5 by from Fyldt med oplevelser, men for meget buskørsel Dejlig tur med en god dansk rejseleder, der kunne træde i karakter på de rigtige tidspunkter, Der er dog meget buskørsel - og en del som virkede unødvendigt, På Sri Lanka var der fællesfrokost med egen betaling næsten hver dag. Det tog mig et par dage at finde ud af at man også kunne lave andet i frokostpausen. Enkelte besøg svarede ikke helt til forventningerne, specielt besøget i krydderihaven viste sig at være et rent salgsevent! Endelig var der for lidt tid til at opleve Sri Lanka lidt mere tid på egen hånd ville have sat prikken over i'et. Rejseselskabet var rigtig godt og i havde det hyggeligt sammen, både i bussen på Sri Lanka, om aftenen på Hotellerne og de sidste dage på Maldiverne.
Date published: 2016-01-30
Rated 4 out of 5 by from god rejse, men for kort tid mange steder På mange måder spændende tur. For kompakt program. Kedelig start, da hotelværelserne i Colombo ikke var klar ved ankomsten. Flere ting kunne udelades, den første elefantsafari var overflødig, besøg i krydderihave var pinlig, et salgsflip uden lige. Besøg i Colombo kunne sagtens undværes. især p.gr.a. hotellets beliggenhed. Ærgerligt at besøget i teområdet lå på en helligdag, så man hverken så fabrik i funktion eller teplukkere på arbejde. Det burde være undersøgt hjemmefra. Busturene var så lange, at vi flere gange kom til hotellet efter mørkets frembrud og skulle rejse kl 8 næste morgen. Vi kunne godt have brugt mere tid på egen hånd. Resortet på Maldiverne var ikke spor luxsus, selvom vi havde de luxe værelse og vi kunne ikke finde swimming poolen, den fandtes ikke. Øen og stranden var fin.
Date published: 2016-01-25
Rated 4 out of 5 by from en oplevelsesrig rejse med mange højdepunkter Rundrejsen på Sri Lanka blev perfekt gennemført og rejselederen er meget vidende, hun kom således "rundt" om stort set alt omkring religion, politik, natur og samfundsforhold i øvrigt - vores chauffør kørte utrolig sikkert og den lokale guid og hjælperen var meget hjælpsomme. Opholdet på Maldiverne derimod var som man må forvente - afslapning ,hvid strand og blåt vand. Men hjemtur startende med 8 timers ventetid fra check ud af hytterne til båden afgik; noget anstrengende, selv om vi var bekendt med problemet læg dertil 6 timers ventetid i Dubai Konklusionen er således: Sri Lanka rigtig godt - Maldiverne har vi nu besøgt.
Date published: 2017-11-27
Rated 3 out of 5 by from En rundrejse med flere åbenbare svagheder Rundrejsen foregik (ifølge den danske rejseleder) denne gang med en NY lokal arrangør. Også for rejselederen var der helt klare overraskelser og svagheder i tilrettelæggelsen. Nogle af de indlagte "besøg" var klart malplacerede: Besøget på "naturmedicin-fabrikken" var et stort flop. Der var ikke den relevante rundvisning i krydderi- og medicinsk urtehave som programmet havde lovet.Og frokosten på stedet elendig. Besøget på theplantage og -fabrik fandt sted på en søndag, hvor der hverken var theplukning eller igangværende produktion. Med fremtidig fortsat afgang fra Kbh. på søndage vil dette naturligvis gentage sig på fremtidige rejser. Den valgte thefabrik ligger milevidt og timers rejse fra udgangshotellet ad veje med idelige hårnålesving. Undervejs passeres flere theproduktioner, som med fordel kunne være valgt i stedet. De indlagte frokost-buffeter var gennemgående af lav kvalitet - i flere tilfælde med halvlunken mad i ringe/utilstrækkelige mængder. Ikke pengene værd og adskillige deltagere valgte da også i de sidste dage helt at skippe frokosten. Hotellerne var gennemgående i særdeles fin kvalitet men det stramme program med tidlig start på dagsprogrammerne og sen eftermiddagsankomst gav desværre ringe muligheder for at nyde de gode faciliteter som hotellerne kunne byde på. Bussen var god - af nyere dato, men mærkeligt nok uden toiletfacilitet, der ellers ville være relevant i et land, hvor der må påregnes lidt mavebesvær hos nogle af deltagerne. Rejlederen var et særdeles behageligt bekendtskab med en stor viden om landet. Jeg håber, at de nævnte kritikpunkter vil blive vel modtaget af Albatros og måske give baggrund for fremtidige justeringer i programmet
Date published: 2016-02-01
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse med mange oplevelser Sri Lanka er et fantastisk flot og frodigt land at besøge. Man får på denne rejse et utroligt godt indtryk af landet og dets befolkning. Det er et meget varieret program med besøg på mange forskellige kulturelle steder og et godt indtryk af landets industrielle formåen. Dog skal man være forberedt på at meget af tiden går med transport i bus, det skal retfærdigvis nævnes at bussen var yderst komfortabel med en formidabel besætning på kommandobroen og passende pauser, yderligere var der altid nok forsyning af væske, husk at det er varmt i Sri Lanka. Mht. Maldiverne, er det en oplevelse at befinde sig på en atol ude midt i Det Indiske Ocean. Her er ligeledes frodigt og stor mulighed for ved selvsyn at opleve den farverige verden under havets overflade.
Date published: 2016-03-06
Rated 4 out of 5 by from Eksotisk oplevelses- og baderejse Sri Lanka byder på mange og varierende kultur- og naturoplevelser. Store oplevelser i et frodigt og naturskøn land med mange og søde mennesker, der rigtig gerne vil hjælpe, sælge eller fortælle om deres land. En afstressende afslutning på Maldiverne var fantastisk - fire dage er rigeligt, også da der temmelig dyrt på atollerne. Alt i alt, et dejligt et afbræk fra den kolde vinter på vores breddegrader.
Date published: 2016-03-06
Rated 5 out of 5 by from Eventyrlige oplevelser og masser af oplysninger Vores rejse til Sri Lanka og Maldiverne i februar 2017 var en lang perlerække af spændende oplevelser. Sri Lankas smukke og frodige natur med de grønneste rismarker og teplantager og grøntsagsplateauer, de farverige smukke mennesker, det myldrende byliv, den hasarderede trafik i de store byer, den landlige ro , de fremmedartede buddhistiske templer, den tropiske fugtige varme - alt sammen store oplevelser, som vi ikke har haft før. Dertil kom at vores formidabelt vidende, veltalende , kompetente rejseleder satte Sri Lankas spændende historie i relief og hun gjorde rejsen uforglemmelig. De 4 afslappede dage på Maldiverne levede til fulde op til forventningerne om en tropeø med kridhvidt koralsand og det turkis og mørkeblå ocean - et herligt punktum på 14 dejlige dage.
Date published: 2017-02-20
 • y_2018, m_12, d_15, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.9
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_45
 • loc_da_DK, sid_LKRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

LKRTR04ADK