Rejs til Maldiverne

Den klassiske forestilling om en eksotisk tropeø bliver indfriet til fulde på Maldiverne: kridhvide strande, svajende palmer, lunt, turkisblåt vand med en overflod af farvestrålende koraller og eksotiske fisk. I et land, der består af 1.200 små øer, er de besøgendes hovedbeskæftigelse naturligt nok alt, der har med vand at gøre. Badning, snorkling, dykning, windsurfing, fiskeri og almindeligt strand-daseri fylder turisternes dage på de øde paradisøer.

Indbyggere 392.000
Hovedstad Malé
Sprog Divehi
Den røde rektangel repræsenterer heltemod, mens den grønne symboliserer fred
Vidste du...
at solen skinner overordentligt stærkt på Maldiverne, så meget høj solfaktor er et must ved ethvert visit til Maldiverne?
at Maldiverne har været beboet siden 600 f.Kr.? De første beboere kom fra Indien og Sri Lanka, og var formodentlig fiskere.

Geografi på Maldiverne

Lilleputstaten Maldiverne består af 1.200 bitte små koraløer i det Indiske Ocean sydvest for Sri Lanka. De 400.000 indbyggere er fordelt med omkring 80.000 i hovedstaden Malé, og resten spredt ud over godt 200 af de resterende øer. Øgruppen er samlet i 26 atoller, der er en gruppe af små koraløer, som oprindeligt har udgjort et cirkelrundt koralrev omkring en vulkanø. Øerne er opstået, ved at selve vulkanen langsomt er sunket i havet og har efterladt revet, der er blevet til en cirkel af små øer. Fra nord til syd strækker østaten sig over 800 km.  Naturen er næsten fuldstændig uspoleret på de fleste maldiviske øer, og det er praktisk taget umuligt ikke at møde en kokospalme. I revene, der omkranser alle øerne, trives farvestrålende koraller og en overflod af tropefisk. De større havdyr er repræsenterede af delfiner, hajer og djævlerokker med et vingespænd på 6-8 meter.
5 af verdens 7 arter af havskildpadder lever omkring Maldiverne

At rejse til Maldiverne

Maldiverne er indehaver af flere geografiske rekorder. Det er Asiens mindste land, verdens fladeste land med det højeste punkt kun 2½ meter over havoverfladen. Og så er det verdens mindste land med islam som hovedreligion. Faktisk er Maldiverne så muslimske, at det er forbudt at ankomme til landet med symboler på andre religioner, og alle tv-programmer afbrydes fem gange om dagen, når det er tid til at finde bedetæppet frem og vende sig mod Mekka. Man behøver dog ikke frygte for strikse muslimske regler, når man er på ferie på Maldiverne. De overdådige turisthoteller ligger på sine egne øer uden lokale beboere, og her flyder drinksene uden stop, og bikinier og hawaiishorts vises frem på strande og i barer. Maldiverne har i sin tid været buddhistisk, men islam blev indført som statsreligion i det 12. århundrede. De smukke paradisøer har været koloniserede af portugiserne, hollænderne og briterne, og opnåede uafhængighed i 1965.
Dyk ned under overfladen og oplev Maldivernes koralrev

Maldivernes seværdig­heder

Går interesserne i retning af badeferie, dykkeferie eller romantik under kokospalmernes skygge, er en rejse til Maldiverne det helt rette valg. Mange af øerne er komplet uberørte og kan dermed tjene som rejsemål, hvis man virkelig mener, at man trænger til at komme lidt væk fra det hele. Men rejser til Maldiverne kan også have andet indhold end ren opladning. Kudahovadhoo-øen har, hvad der ligner resterne af et buddhistisk tempel, og en fin gammel moske, fra da islam blev indført i landet. Hovedstaden Malé kan trods sin beskedne størrelse og påfaldende stilhed afhjælpe by-abstinenser med sine moskeer, markeder og velbesøgte åbne pladser. Banana Reef er et beskyttet naturområde med dramatiske klipper, masser af grotter og fine koralrev. Maldiverne er også hjemsted for verdens mest berømte dykkerområde, Mushimasmingali Thila, der lokker dykkere til fra hele verden med stejle undervandsskråninger og utallige revler og huler, som fisk, koraller og søanemoner elsker.
Nærmest alle hoteller på Maldiverne ligger i de smukkest tænkelige omgivelser
Del denne side