Albatros’ Antarktis & krydstogt langs Argentinas kyst

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det sagnomspundne Sydpolarland på en kontrasternes rejse fra Buenos Aires til Antarktis med besøg på Falklandsøerne og Montevideo i Uruguay.

Kontraster er livets krydderi – så kom med på et fantastisk krydstogt rundt i det eventyrlige spændingsfelt, der opstår, når modsætninger mødes: Fra Sydamerikas sydligste spids, Ildlandet, til det isede, hvide kontinent Antarktis. Fra den frodige og varme Tierra del Fuego Nationalpark til de flade og tørveklædte vidder på Falklandsøerne. Fra passionerede tangorytmer til vindens susen på åbent hav. Eventyret forstærkes yderligere i skæret fra tidligere tiders store dramatiske bedrifter, når vi befinder os i farvande, der blev besejlet af selveste Darwin, Cook, Amundsen og Davis.

Ud over at opleve det dyrerige hav ved Antarktis’ vilde landskaber besøger vi også hovedbyen Stanley på Falklandsøerne og Montevideo i Uruguay. Vi sejler med det dejlige skib Celebrity Infinity, hvis mange faciliteter og underholdningstilbud gør det søde krydstogtliv endnu sødere.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Argentinsk peso

 • Bemærk Balkonkahytter udsolgt

Dagsprogram
Dag 1–2 Fly København – Buenos Aires. Byrundtur, check-in på hotel og resten af dagen på egen hånd. Mulighed for tangoshow m. middag
Dag 3 Tid på egen hånd og afsejling
Dag 4–6 På havet mod Ushuaia og Ildlandet
Dag 7 Ushuaia, Argentina. Mulighed for besøg i Tierra del Fuego Nationalpark
Dag 8 Kap Horn
Dag 9 Sejlads ved Antarktis: Schollart Channel, Paradise Bay og Gerlache Strait
Dag 10 Sejlads ved Elephant Island
Dag 11 På havet
Dag 12 Stanley, Falklandsøerne. Tid på egen hånd
Dag 13 På havet. Oplevelser om bord
Dag 14 Puerto Madryn, Argentina. Mulighed for udflugt til pingvinkolonien Punta Tombo
Dag 15 På havet
Dag 16 Montevideo, Uruguay. Mulighed for byrundtur
Dag 17 Buenos Aires, Argentina. Mulighed for udflugt til Tigre-deltaet
Dag 18 Tid på egen hånd inden hjemrejse
Dag 19 Ankomst til København

Celebrity Infinity

Celebrity Infinity er et af rederiet Celebrity Cruises mellemstore skibe med plads til 2.000 passagerer

Om bord på det elegante skib kan du blandt andet nyde godt af pæne kahytter, et dejligt poolområde, spa og fitnesscenter. Om bord på Celebrity Infinity kan du nyde god mad fra flere forskellige restauranter og caféer og en drink i den hyggelige bar. Skibet har endvidere en iLounge med Mac-computere, hvorfra du kan komme på internettet døgnet rundt.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram ved køb af udflugtspakke

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1–2
Fly København – Buenos Aires. Byrundtur, check-in på hotel og resten af dagen på egen hånd. Mulighed for tangoshow m. middag
Middag og tango ved køb af udflugtspakken

Om morgenen lander vi i Buenos Aires’ lufthavn. Her bliver vi hentet i bus og tager direkte på en orienterende byrundtur gennem den elegante og historiske by med de brede boulevarder, prægtige palæer og chikke forretningsstrøg, som har givet byen tilnavnet Sydamerikas Paris.

På byrundturen ser vi en række af byens største højdepunkter. Vi besøger blandt andet La Boca, et af byens ældste kvarterer, som i 1800-tallet blev hjemsted for tusindvis af italienske og spanske immigranter, der søgte lykken i den argentinske hovedstad. Gaden El Caminito er kendt for sine farvestrålende huse, og det er også her i arbejderkvarteret La Boca, at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selvom en lang række markante argentinske fodboldspillere gennem årene har spillet for klubben, er det mere end nogen den nationale fodboldhelt Diego Maradona, der har gjort klubben kendt verden over.

I centrum går vores rute blandt andet forbi Colón-teatret, byens smukke operahus, som er verdensberømt for sin akustik, der siges at være noget nær perfekt. Colón-teatret ligger på verdens bredeste gade, Avenida 9 de Julio, som har syv spor i hver retning. En helt særlig oplevelse er det at besøge det store torv Plaza de Mayo, hvor man virkelig fornemmer historiens vingesus. For enden af torvet troner præsidentpaladset, som ikke uden grund kaldes Casa Rosada, “det lyserøde hus”, for murværket har en markant lyserød farve. Det var fra balkonen her i præsidentpaladset, at Eva Perón – i folkemunde blot kendt som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blandt landets mange fattige. Og det var også på Plaza de Mayo, at “Las Madres de Plaza de Mayo” – en gruppe mødre til forsvundne børn og unge under den argentinske militærjunta – i årene 1977-2006 fast mødtes én gang om ugen og demonstrerede for at få sandheden om deres forsvundne kære frem.

Vi passerer flere af byens legendariske caféer, der vidner om porteñoernes – indbyggerne i Buenos Aires – hang til god kaffe, ligesom vi ser Kongrespaladset, der huser Argentinas parlament, og som er opført med Capitol Building i Washington D.C. som forbillede. Vi skal også opleve et af de mest berømte områder i Buenos Aires: tangokvarteret San Telmo. Hjertet i kvarteret er den lille plads Plaza Dorrego, og i de hyggelige brolagte gader ligger gallerier, spisesteder og små specialforretninger side om side.

Herefter besøger vi Recoleta, et af de mest fashionable kvarterer i Buenos Aires med elegante, franskinspirerede huse og brede gader.

Efter check-in på hotellet er resten af dagen på egen hånd. Du kan tage et lille hvil efter den lange rejse, og bagefter selv tage videre på opdagelse i den charmerende argentinske hovedstad.

Har du købt udflugtspakken, mødes vi igen om aftenen, hvor vi skal til et superflot tangoshow med middag. Kan man forestille sig mere perfekte rammer for en aften i tangoens tegn end netop her i tangoens hjemby? Dansen – med sit raffinerede miks af nostalgi, drama, elegance og sensualitet – har sit udspring i immigrantmiljøet i San Telmo-bydelen sidst i 1800-tallet. Selvom tangoen i begyndelsen blev betragtet som alt andet end stueren, gik der ikke længe, inden også det pæne borgerskab tog dansen til sig.

Dagens byrundtur i Buenos Aires er inkluderet i rejsens pris. De øvrige fem udflugter på rejsen er del af en udflugtspakke, som skal købes særskilt (se under prisinformation). Udflugtspakken skal bestilles senest 45 dage inden afrejse, og det er rejselederen, der står for udflugterne.

(Tangoshow og middag er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, læs mere senere i programmet).

Dag 3
Tid på egen hånd og afsejling
Farverige facader i Buenos Aires

Inden vi sejler af sted i nat, har du formiddagen til at indsnuse byens stemning, se nærmere på shoppingmulighederne eller måske nyde en god kop kaffe og smage lidt på det argentinske køkken. Ud over de argentinske bøffer, der smelter på tungen som smør, kan du også få lækker frisklavet is af samme kaliber som den italienske – de mange italienske immigranter i Argentina har nemlig sørget for at tage det bedste med fra det italienske køkken. I bydelen Recoleta kan man besøge den pompøse kirkegård af samme navn. Her er gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Evita Peron, som ligger i familiegravstedet under navnet Duarte.

Vi mødes ved middagstid for sammen at køre til skibet og tjekke ind. Der er afsejling i nat.

Dag 4–6
På havet mod Ushuaia og Ildlandet
Poolområdet om bord på skibet
Vi tager nu et godt stræk sydover med kurs mod Ushuaia og Sydamerikas sydligste punkt. Brug dagene på at slappe af, nyde den friske atlanterhavsluft og gå på opdagelse på skibet, hvor foredrag, danseundervisning og vinsmagninger blot er nogle af de mange fristende tilbud. Skibet har et dejligt bibliotek, hvor der er ro til at læse en god bog over en kop te; du kan også slappe af i en liggestol eller tage en vandretur på dækket. Med andre ord er det tid til for alvor at lære skibet at kende. Aftenerne byder på dejlige middage i skibets hovedrestaurant, og efterfølgende kan du gå en tur i teateret og lade dig underholde af et af de store internationale shows.
Dag 7
Ushuaia, Argentina. Mulighed for besøg i Tierra del Fuego Nationalpark Ankomst kl. 10.00, afsejling kl. 21.00
Ushuaia ved Beaglestrædet

 løbet af natten er vi sejlet fra Atlanterhavet ind i det smalle Beaglestræde, som skærer igennem Ildlandet på Sydamerikas allersydligste spids.

Beaglestrædet er opkaldt efter det skib, som Darwin foretog sin epokegørende jordomrejse på, og strædet er på denne årstid usædvanligt smukt. Solen glimter i de syv enorme isbræer, der vælter ud i havet sammen med kaskader af smeltevand. Det smukke islandskab brydes af de forunderlige, forvredne sydbøge, der har tilpasset sig klimaet her i det sydlige Patagonien. På vejen ud af Beaglestrædet passerer vi sandsynligvis tæt på flere klippeskær, der fungerer som hvilepladser for kolonier af søløver og sæler.

Vi lægger til i Ushuaia, verdens sydligste by, der ligger ved bredden af Beaglestrædet med smukke snedækkede bjergtoppe som et dramatisk bagtæppe. Udflugtspakken inkluderer i dag en udflugt til Tierra del Fuego Nationalpark – Ildlandets nationalpark –  cirka 11 kilometer vest for Ushuaia. Nationalparken ligger ud til Beaglestrædet og byder på store skove af sydbøg, smukke søer og bjerge. Ud af parkens samlede areal på 63.000 hektar er cirka 2.000 hektar åbent for offentligheden, resten er totalt fredet. Der er et rigt fugleliv i området, hvor man blandt andet kan være heldig at se andeskondorer, albatrosser og skarve. På udflugten oplever vi den imponerende og forblæste natur på tætteste hold. Sørg for at have et par gode vandresko på, da vi også tager en vandretur ved søen Roca. Vi ser desuden verdens sydligste jernbanelinje, som blev anlagt af fængselsfanger fra Ushuaia i begyndelsen af 1900-tallet. Mellem 1884-1947 blev en række af Argentinas farligste kriminelle og politiske fanger sendt i fængsel i Ushuaia, ligesom militærfængslet blev flyttet hertil i 1911. 

(Udflugten til Tierra del Fuego Nationalpark er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, læs mere senere i programmet).

Dag 8
Kap Horn
Kap Horn

I dag runder vi det sagnomspundne Kap Horn. Blandt søfarende findes der ganske enkelt ikke et mere mytisk sted i verden, og det grå forbjerg på den lille ø Cabo de Hornos behøver næppe den store præsentation. I sejlskibenes tid frygtede søfolkene i særdeleshed dette farvand. Isolationen og sårbarheden var ikke til at tage fejl af, når 20 meter høje bølger pressede dem rundt om "hornet".

I Drakestrædet mødes det kolde vand fra Antarktis med det varme Atlanterhavsvand. Havet er utrolig næringsrigt, og i farvandet er der mulighed for at se forskellige typer af hvaler som eksempelvis spækhugger, sydkaper og delfin.

Drakestrædet var tidligere den forjættede port mellem det kendte og det ukendte; den uoverstigelige barriere, hvor man mødte de første isbjerge. Det er et af verdens mest urolige farvande med hyppige storme og høje bølger. Vi kan nyde den friske vind, havfuglene og måske hvalgrupper fra dækket dagen igennem.

Det bedste sted at iagttage de store havfugle er bagerst på skibet, hvor fuglene følger skibets agterstævn og udnytter vindforskellene.

Dag 9
Sejlads ved Antarktis: Schollart Channel, Paradise Bay og Gerlache Strait
Paradise Bay

Når man står på dækket og ser Antarktis tone frem i horisonten, må man uvilkårligt knibe sig i armen, for dette er ganske enkelt stort og overvældende. Dette gigantiske kontinent er om noget omgærdet af mystik, og er på mange måder næsten lige så uberørt i dag, som da Robert Falcon Scott og Roald Amundsen nåede frem hertil i januar 1911. Dette blev starten på det mest omtalte og nervepirrende kapløb i polarforskningens historie, indtil Amundsen den 14. december 1911 som den første nåede Sydpolen efterfulgt af Scott den 17. januar 1912. Scott og hans mænd døde som bekendt på vejen tilbage til skibet. 

Antarktis er verdens femtestørste kontinent og omtrent dobbelt så stort som Australien. Landskabet består ikke overraskende af is og sne, så langt øjet og fantasien rækker, derfor kaldes Antarktis også Det Hvide Kontinent. Kontinentets indre er dækket af fire kilometer tyk is, som er opstået af sne, der er presset sammen til en massiv ismasse gennem millioner af år. Isen søsætter jævnligt enorme isbjerge, der i modsætning til de arktiske isbjerge er flade, men kan være op til 150 km lange. Verdens største gletsjer hører naturligvis hjemme i dette kæmpemæssige islandskab. Den kolossale Lambert-gletsjer er 60 km bred, over 400 km lang og 2½ km tyk. Antarktis’ største geologiske mysterium er dets varme søer, der skjuler sig under isen. I nogle søer er vandet ved overfladen 4° varmt og ferskt, mens det længere nede er 26° varmt og salt.

På trods af de ekstreme omgivelser er dyrelivet rigt. Pukkelhvaler jager krill omkring pakisen, sælerne går i den tidlige sommer på land for at føde deres unger, og leopardsælerne og spækhuggerne jagter sæler og pingviner. Fuglene bygger rede overalt, hvor der er plads, og tæller blandt andet arter som havterne og stormsvale. Vi tilbringer dagen med at sejle rundt i de antarktiske omgivelser og får forhåbentlig rig mulighed for at se dyrene i deres rette element.

Dag 10
Sejlads ved Elephant Island
Den barske ø Elephant Island

II dag sejler vi rundt ved den lille og barske ø Elephant Island. Øen blev i 1916 redningen for Ernest Schackleton og hans mandskab, da skibet Endurance blev fanget i isen i Wedellhavet. Med redningsbåde kom de 28 mand i land på øen, og Schackleton og fem andre mænd tog af sted for at hente hjælp. Takket være ekstremt dygtig navigation lykkedes det de seks mænd i en redningsbåd at sejle næsten 1300 kilometer til øgruppen Sydgeorgien, få fat på hjælp og vende tilbage 4 ½ måned senere og hente det resterende mandskab. På stedet, hvor de 28 mand havde lejr – Point Wild – er der nu opstillet en buste af kaptajnen fra Sydgeorgien, som sammen med Schackleton og de 5 andre reddede mandskabet.

Dag 11
På havet
Dag 12
Stanley, Falklandsøerne. Tid på egen hånd Ankomst kl. 08.00, afsejling kl. 17.00
En rigtig engelsk katedral i den charmerende by; Stanley

Falklandsøerne ligger 600 km øst for Argentinas sydspids og består af hovedøerne Øst- og Vestfalkland samt en række mindre øer. På de fleste kort angives Falklandsøerne som værende under britisk kontrol, men argentinerne ovre på fastlandet anser sig selv som de retmæssige ejere af øerne og insisterer på at kalde dem ved det mere spanskklingende navn, Las Islas Malvinas. Falklandsøernes 3.000 indbyggere er fortrinsvis af britisk afstamning. Falklændernes hovederhverv er fåreavl, fiskeri og et begyndende olieeventyr. Hvor flokke af søløver og pingviner ikke optager pladsen, græsser øernes tusindvis af får. Resten af landskabet består af mose, hvor der hentes tørv til brændsel i beboernes mange brændeovne. Alt land uden for hovedstaden Stanley kaldes ’camp’, som betyder ’på landet’. Der skelnes mellem ’soft camp’ og ’hard camp’, alt efter hvor sumpet mosen er. Vi lægger til i Stanley, hvor du har dagen fri til at gå på opdagelse. Du kan også tage med på en af skibets udflugter, der bestilles og betales om bord. Hovedbyen Stanley er en charmerende, lille by med træhuse, små velholdte haver, pubber, en rigtig engelsk katedral og et glimrende lille museum, der blandt andet omhandler Falklandskrigens historie. Ud for Stanley ligger flere skibsvrag og vidner om, hvor svært det har været at navigere i de klippefyldte farvande. Det mest dramatiske af vragene er det tremastede sejlskib Lady Elizabeth, der har ligget og forfaldet, siden det gik på grund i 1913. En lang sandtange fører ud til vraget, så man kan komme helt tæt på.

Dag 13
På havet. Oplevelser om bord
Nyd et par kølige drinks om bord på skibet

Husk, at du er på ferie, og på ferier er det som regel rart med lidt fred og ro. Måske har du lyst til at trække dig tilbage til din kahyt og nyde en stille drink på din balkon, hvis du har sådan en. Det kan også være, at du finder et fredeligt område på soldækket, hvor du kan sidde uforstyrret med en bog.

Hvis du derimod trænger til at være aktiv kan du gå en tur i skibets flot udstyrede motionscenter, hvor der er både motionscykler, stairmasters og løbebånd. Du kan også deltage i en undervisningstime med professionel træner (mod gebyr) og prøve yoga, pilates, spinning eller noget helt fjerde. Så kan du også med god samvittighed spise en lækker 3-retters middag om aftenen.

 

 

Dag 14
Puerto Madryn, Argentina. Mulighed for udflugt til pingvinkolonien Punta Tombo Ankomst kl. 07.00, afsejling kl. 16.30
Pingviner drages om vinteren til Madryn og Valdéshalvøen

30Havnebyen Puerto Madryn er Chubut-provinsens naturlige indgangsport til Patagonien og en af de hurtigst voksende byer i området. Puerto Madryn ligger godt beskyttet af Golfo Nuevo-bugten og langs den smukke strandpromenade, Almirante Brown Boulevard, ligger husene med en fantastisk udsigt over Atlanterhavet og Golfo Nuevo. Farvandet ud for Madryn og Valdéshalvøen er meget frodigt og fiskerigt og tiltrækker derfor en lang række havpattedyr og fugle. I vintermånederne kommer her mange rethvaler, der føder deres kalve og parrer sig i den beskyttede bugt. I havet ud for bugten er der fiskerigt, og det tiltrækker store kolonier af pingviner og andre havfugle hvert år. Vi går i land, og du kan vælge at tilbringe dagen på egen i byen. Fx kan du besøge et naturhistorisk museum med en varieret og informativ udstilling om regionens spændende dyreliv.

Dagens Albatrostilbud, hvis du har købt udflugtspakken, er en udflugt til pingvinkolonien Punta Tombo, som er Sydamerikas største ynglested på fastland for pingviner – mere end en halv million magellanpingviner har deres hjemsted her. I Punta Tombo oplever vi på tætteste hold de store horder af pingviner, som går i fast rutefart mellem deres reder, der er gravet dybt ned i sandet, og havet, hvor de dykker efter føde til deres unger. Pingvinerne er fredede og må ikke forstyrres. Derfor skal man undgå højrøstet tale og voldsomme bevægelser. Området tiltrækker også en lang række andre fugle, blandt andet blåøjet skarv, magellanskarv og kæmpestormfugl.På dagens udflugt er der inkluderet frokost i form af en medbragt madpakke.

(Dagens udflugt til Punta Tombo er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, læs mere senere i programmet).

Dag 15
På havet
 
Dag 16
Montevideo, Uruguay. Mulighed for byrundtur Ankomst kl. 8.30, afsejling kl. 16.30
Montevideo i Urugauay

Montevideo er Uruguays hovedstad og landets økonomiske, kulturelle og politiske centrum. Knap halvdelen af landets cirka 3,3 millioner indbyggere bor her. Byens grundlæggelse var et resultat af kolonitidens magtkampe mellem Spanien og Portugal. Spanierne lod nemlig byen opføre som modsvar på portugisernes magtbase i Colonia, cirka 100 kilometer mod vest.

Montevideo er en travl og hyggelig by med flotte parker, palæer og et stort udbud af kulturelle attraktioner. Den gamle bydel er charmerende, men den moderne rummer også spændende arkitektur.

Vi tager på en udflugt med bus til nogle af byens største seværdigheder, og om eftermiddagen er der tid på egen hånd til at gå videre ud på opdagelse i Montevideo. Der ligger et markedsområde med hyggelige små spisesteder tæt på krydstogthavnen, og bøfferne, de serverer her, plejer bestemt ikke at stå tilbage for de argentinske.

(Udflugten i Montevideo er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, læs mere senere i programmet).

Dag 17
Buenos Aires, Argentina. Mulighed for udflugt til Tigre-deltaet Ankomst kl. 05.00
Aftenen er fri til at gå på opdagelse i Buenos Aires

Vi forlader skibet i dag, men der venter heldigvis flere rejseoplevelser, da vi stadigvæk har i dag og i morgen til at tage på opdagelse. I ro og mag tjekker vi ud fra skibet for at køre hen til hotellet, hvor vi skal overnatte. Dernæst er dagen ledig til egne eventyr. Hvis du har købt udflugtspakken, kører vi sammen ud af byen til byen Tigre og Tigre-deltaet, hvor en skøn sejltur venter os. Køreturen går gennem Buenos Aires’ elegante nordlige forstæder – Olivos, Martinez og San Isidro med smukke alléer og store, flotte 1800-talshuse.

I Tigre stiger vi om bord på en flodbåd, der skal sejle os op ad de kanaler og småfloder, som udskilles fra Paraná-floden i Tigre-deltaet, inden floden løber ud i Río de la Plata ved Atlanterhavet. Paraná-floden har sit udspring i Brasilien og er den næstlængste flod i Sydamerika (efter Amazon-floden). I deltaet er vegetationen tæt og tropisk, og i området er der mange sejlklubber og sommerhuse – og som vi får at se, er husene ofte bygget på pæle på grund af de hyppige oversvømmelser.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, læs mere senere i programmet)

Dag 18
Tid på egen hånd inden hjemrejse

Du kan bruge dagen på egen hånd og gøre lige præcis det du har lyst til i tangoens hovedstad. Måske vil du på shopping, på sightseeing eller bare slappe af på en fortovscafé. Valget er dit.

Når vi har fået det sidste ud af byen bevæger vi os mod lufthavnen, hvor flyet hjemad venter.

Dag 19
Ankomst til København

Udflugtspakke

Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Udflugtspakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Udflugtspakken inkluderer:

 • Dag 2 Buenos Aires: Middag og tangoshow.
 • Dag 7 Ushuaia: Halvdagsudflugt til Tierra del Fuego Nationalpark.
 • Dag 14 Puerto Madryn: Heldagsudflugt til pingvinkolonien Punta Tombo, inkl. medbragt frokost.
 • Dag 16 Montevideo: Halvdagsbyrundtur.
 • Dag 17 Buenos Aires: Udflugt til Tigre-deltaet.

Pris: kr. 3.998,- pr. person

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger.

 Indvendig kahyt kat. 9: inkluderet i rejsens pris
• Tillæg for udvendig kahyt kat. 7: kr. 4.098,- pr. person
• Tillæg for udvendig balkonkahyt kat. 2B: kr. 9.998,- pr. person

Tillæg for enkeltkahyt
• Tillæg for indvendig enkeltkahyt kat. 9: kr. 15.998,-
• Tillæg for udvendig enkeltkahyt kat. 7: kr. 23.998,-
• Tillæg for udvendig enkeltkahyt med balkon kat. 2B: kr. 35.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Buenos Aires t/r med mellemlandinger
 • Byrundtur i Buenos Aires
 • 2 nætter på turistklassehotel i Buenos Aires med morgenmad
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 15 dages krydstogt med Celebrity Infinity i delt dobbeltkahyt
 • Helpension på krydstogtskibet
 • Drikkepenge på krydstogtskibet (kr. 990,- pr. person)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahytskategori
 • Eventuelle måltider på land
 • Drikkevarer på land
 • Personlige fornødenheder
 • Drikkepenge til lokalguider ca. 15 USD per person (ved køb af udflugtspakke ca. 30 USD per person)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Drikkepakke på krydstogtet

Hvis du opgraderer til en udvendig kahyt eller højere kahytskategori, får du en Classic drikkevarepakke under hele krydstogtet. Pakken har en værdi af ca. kr. 365,- pr. person pr. døgn og inkluderer udvalgte ikke-alkoholiske drikke, øl, vine (pr. glas), cocktails og husets spiritus – alt ad libitum. Se detaljeret liste over drikkevarer her: https://secure.celebritycruises.com/celebrity/media/celebrity/shared_assets/pdf/Classic-Premium-Bev-Pckgs.pdf 
Drikkevarepakken gælder kun for 1. og 2. person i kahytten og kun for gæster over 21 år.

Hvordan er kahytterne?

Der er forskellige kahytskategorier – fra pæne, rummelige indvendige kahytter til pragtfulde suiter med egen balkon. Fælles for alle er, at de naturligvis har eget bad og toilet og rimelig skabs- og siddeplads, enkeltsenge eller dobbeltseng. Desuden er alle kahytter udstyret med køleskab og hårtørrer. Ønsker du at bestille en suite, bedes du rette henvendelse til Albatros Travel.

Balkonkahyt
Kategori 2B, dæk 6. Udvendig kahyt med egen balkon. Kahytterne har stort gulv-til-loft-vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Udvendig kahyt med vindue
Kategori 7, dæk 2. Udvendig kahyt med vindue og to enkeltsenge eller dobbeltseng.

Indvendig kahyt
Kategori 9, dæk 2. To enkeltsenge eller dobbeltseng.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Argentina
www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/argentina

Antarktis
www.albatros-travel.dk/destinationer/antarktis

Før afrejsen

Pas

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemrejsedato. Børn – uanset alder – skal have eget pas, det er ikke nok, at de står i forældrenes pas. Send en kopi af dit pas til Albatros Travel senest 14 dage efter reservation. Bemærk i øvrigt, at navnet på flybilletten skal stemme 100 % overens med det navn, der står i passet. Konsekvensen ved det modsatte kan i værste fald være, at du bliver nægtet indrejse i USA og må flyve hjem for egen regning. I USA er der ikke visumpligt for danskere og øvrige EU-borgere for ophold op til 90 dage, men toldpapirer udfyldes om bord på flyet. Ved indrejse får man automatisk 90 dages ophold med en gyldig returbillet.

Elektronisk udstyr i håndbagagen

Sikkerhedskrav ved flyrejser til USA: de amerikanske myndigheder har skærpet deres sikkerhedskrav ved flyrejser til USA. Alt elektronisk udstyr, som medbringes i håndbagagen på flyet (mobiltelefoner, tablets, Ipads, laptops etc.), skal kunne tændes ved tjek i sikkerhedskontrollen. Det betyder, at du skal sørge for, at batteriet på udstyret er fuldt opladt, når du ankommer til lufthavnen. Hvis det medbragte udstyr ikke kan tændes, kan genstanden ikke medbringes på flyet, men må efterlades i sikkerhedskontrollen. Den nye regel skyldes, at myndighederne er bange for, at de elektroniske apparater kan bruges i forbindelse med terrorhandlinger. Vi henviser til British Airways hjemmeside for uddybende information: www.britishairways.com/travel/flightops/public/en_no?p_faqid=5047&source=hp_disruption_banner

Gode tips til pakkelisten

En rejse til Antarktis spænder ofte over store klimatiske forskelle. Der vil typisk være varme dage i Buenos Aires, efterårslignende vejr på Falklandsøerne og næsten vinterlige forhold på Antarktis. Falklandsøerne er som Skandinavien i september-oktober. Ikke rigtig koldt, men omskifteligt, blæsende og en god sandsynlighed for fugtighed fra oven (og fra siden!).

På sejladsen langs den Antarktiske Halvø er det vigtigt at have tøj med, så du så længe som muligt kan sidde ude på dækket og se landet glide forbi og forhåbentligt spotte nogle af de mange havdyr. Der kan være nattefrost, men almindeligvis er der plusgrader om dagen. 

Medbring derfor tøj efter klassisk lag-på-lag-princip. Et sæt langt uldent undertøj, et isolerende mellemlag (sweater, fleecejakke osv.) og en vind- og vandtæt (og evt. foret) yderjakke. Et par tætvævede, vindtætte fritidsbukser og eventuelt lette regnbukser er også gode at have med. På fødderne er det bedst med almindelige robuste fritids-/vandresko. Medbring også hue og handsker.

Der er gode muligheder for at købe varmt tøj og grej på skibet, hvis du skulle have glemt noget.

Husk endelig også kikkert og kamera – gerne med en lang linse.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 3 out of 5 by from En ny oplevelse Fin rejse, da jeg aldrig tidligere været på krydstogt endsige rejst med Albatrods bliver det en anmeldelse uden et sammenlignings grundlag. Alt fungerede som lovet i programmet det kan der kun roses for. Der i mod var der nogle ting der kunne være mere tydeligt gjort, f. eks. havde jeg misforstået systemet med drikkepenge på turene, om det var hver enkel eller om det var hele selskabet der skulle betale et antal US dollar til guiderne, - jeg havde vekslet rigeligt, - så det gik. Rejse lederen omtalte flere gange denne anmeldelse, og mente den var vigtig, Jeg tænker for hvem, mig selv, Albatros, rejselederen eller andre? I øvrigt var rejselederen Dorte, erfaren, velforberedt, vidende, havde overblik, og var oppe tidligt og sent. Samt havde jeg fornemmelse af, så godt som det kunne lade sig gøre havde Dorte et øje for hver enkelts deltagers velbefindende. Slutteligt er der Celebrity Infinity, alt personale var altid venlige og imødekommende, uanset om det var i informationen, kahytten, i restauranten eller andre steder, uforbeholden ros for det. - men, på hvilken baggrund. Mine tvivl begynder da rejselederen forholdvis tidligt i forløbet beder os om, når vi engang får et evaluerings skema fra Celebrity skal vi vi huske at rose personalet, da deres ansættelse forhold afhænger af de tilbagemeldinger man får fra gæsterne og dermed også os og mig. Dette hører vi så indtil flere gange. Den sidste aften beder endog tjenerne i den restaurant hvor nogle af os spiser, osse om gode evalueringer, af hensyn til deres fremtid. Derfor er der for mig ingen tvivl om personalet, er yderst presset for ikke at sige truet. Det er en personale håndtering som jeg ikke bryder mig om, og sikkert ikke vil lægge ryg til i fremtiden (måske skulle man foreslå personale ledelsen i Celebrity en HR uddannelse i DK). Hermed mener jeg også, at Albatros skal være varsomme med valget af samarbejdspartnere, tænke hvor vi kommer fra ligeså meget som hvor vi skal hen. Slut Paul Westh
Date published: 2016-03-02
Rated 4 out of 5 by from Hvis man vil opleve Sydpolens storslåethed, så vælg denne rejse. Helt fantastisk tur med fokus på et helt fantastisk stort, uvejsomt, pingvinfyldt kontinent. Vi havde ikke behov for at komme i land og valgte derfor denne tur med høj standard - og det holdt stik. Hav tøj med til 35 grader og ned til 0 grader siddestillende. Vælg absolut udvendig balkonkahyt. Og husk en kvalitetskikkert pr. mand. Albatros bør på en rejse af denne kaliber stille op med historisk og / eller naturhistorisk ekspert, for skibets info er også tynd på disse områder. Og der er enormt meget viden (og tid til dette ...), som kan formidles både om Argentina og om Sydpolen.
Date published: 2017-02-23
Rated 5 out of 5 by from En spændende rejse med udfordringer! En spændende rejse til et sjældent besøgt rejsemål. Vejret betød desværre, vi ikke kom til Puerto Madryn, og vi fik en ekstra dag på havet, men det er jo den slags, der kan ske. Højdepunktet var Antarktis med den megen is. Vores rejseleder gjorde alt for os og sørgede for, at humøret altid var i top. Hun var god til at tackle "brok", som nogle sendte ud mellem sidebenene.
Date published: 2016-03-05
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse med naturoplevelser Utrolig dejlig udflugt på Falklandsøerne med Adrian til springpingvinerne. Stærkt anbefalelsesværdig. Man kunne have ønsket at springe sidste ophold i Buenos Aeris over og i stedet tage direkte hjem. Der skal pakkes både til sommer og vinter på denne tur - lidt af en udfordring, men fremtidige gæster skal være opmærksomme på, at skibet ikke er særlig godt isoleret og derfor temmelig koldt indendørs i de sydlige dele af turen. Vidende og serviceminded rejseleder på denne tur :-).
Date published: 2017-02-22
Rated 5 out of 5 by from Absolut en drømmerejse med oplevelser for livet Rejsen levede fuldt ud op til vores forventninger. Vi fik fantastiske naturoplevelser, lækker mad (alt for meget), gode vine, informerende foredrag og fornem underholdning på skibet. Vores rejseleder var velinformeret, humoristisk og god til at tage hånd om alle i selskabet.
Date published: 2016-03-02
Rated 3 out of 5 by from Ringere end forventet til prisen Der var for mange dage på søen, ikke mindre af, at vi ikke kunne komme ind til Madryn. Grunden de mange sammenhængende dage på søen, var der mange der fik ondt i halsen og hostede meget, evt fordi ventilationen kørte hele tiden, og ikke kunne slukkes.
Date published: 2016-03-13
Rated 5 out of 5 by from Rejsen til verdens ende Vi havde meget dejligt og flot sejlads,som for mig var en stor oplevelse.sejladsen rundt om Kap Horn,Antarktis og Falklandsøerne var fantastisk.
Date published: 2016-03-02
Rated 3 out of 5 by from God rejse men vi så for lidt pingviner, hvaler mv. Rejsen var ensformig med de mange dage på havet - Vi var kun inde på land 3 gange i løbet af 14 dage
Date published: 2016-03-04
 • y_2018, m_1, d_15, h_11
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.6
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_ARCOC03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

ARCOC03ADK