Rejs til Argentina

Argentina strækker sig fra tropisk jungle i nord over den vidtstrakte pampas til polarområder længst sydpå. Det argentinske folk er immigreret fra hele verden, og naturen er endnu mere varieret end befolkningen. Den mangfoldige argentinske natur rummer Aconcagua, kontinentets højeste bjerg, Iguazú, verdens vandrigeste vandfald, og ”Ildlandet” mod syd med snedækkede bjergtinder og spejlblanke søer og fjorde. Argentina er natur, tango, fodbold og saftige bøffer.

Indbyggere 43 mio.
Hovedstad Buenos Aires
Sprog Spansk
Solen på flaget repræsenterer dannelsen af den første nationale regering
Vidste du...
at den argentinske tango blev opfundet i Buenos Aires? Den blev hurtigt en af verdens mest populære dansearter.
at Argentina har sit navn efter det latinske ord for sølv, argent?

Argentinas geografi

Argentina ligger i den sydøstlige del af Sydamerika og er kontinentets næststørste land. Det grænser til Chile, Bolivia, Paraguay, Brasilien og Uruguay. Kysten vender ud mod det sydlige Atlanterhav. Argentinas geografi og klima er meget varieret. Naturmæssigt kan landet inddeles i fire regioner: Andesbjergene mod grænsen til Chile, det store sletteområde Grand Chaco mod grænsen til Bolivia i nordvest, pampassen syd herfor og Patagonien længst mod syd. Andes strækker sig 3.900 kilometer gennem Vestargentina og danner grænsen til Chile. Her ligger Sydamerikas højeste bjerg, vulkanen Aconcagua på næsten 7.000 meter. Hele den argentinske del af Andes har vulkaner og rammes ofte af voldsomme jordskælv. Slettelandet Grand Chaco har savanne- og sumpvegetation.
Argentina eksporterer over 100 mio. liter vin om året
Mod grænsen til Paraguay og Brasilien har floderne Paraná og Uruguay og deres bifloder skåret dybe kløfter i plateauet og danner store vandfald, hvoraf det største er det 70 meter høje Iguazú. Pampas-regionen består af flade, træløse sletter, hvoraf størstedelen fungerer som græsningsområde for Argentinas berømte kødkvæg. Patagonien består af fladtoppede plateauer krydset af dybe kløfter.

Argentinas befolkning

Langt størstedelen af Argentinas 43 millioner indbyggere stammer fra europæere. De fleste fra spanske kolonister, og lidt færre fra italienske og nordeuropæiske indvandrere. Derudover er der en lille procentdel af mestizer og endnu færre ublandede indianere. Pampassletten i nordøst, hvor de store byer ligger, er det tættest befolkede område. Pampassen ændrede sig i 1800-tallet fra et ufremkommeligt vildnis til en kæmpemæssig græsslette og blev verdens største kød- og kornproducerende område. Argentina er verdens største kødproducent og verdens tredjestørste vinproducent. Vinen dyrkes især på kunstvandede områder mod vest for foden af Andesbjergene.
Argentinsk tango opstod sidst i 1800-tallet

Argentinas historie

Argentina er et katolsk land. Katolicismen havde spanierne med, da de kom til landet i 1516. De første spaniere i Argentina fandt ca. 300.000 indianere og masser af sølv. Det værdifulde sølv (argentum på latin) gav landet et navn og spanierne en god grund til at opbygge en koloni. De indfødte indianere lod sig mod forventning ikke udnytte som billig arbejdskraft på gauchoernes haciendas, og i de første 200 år af kolonitiden var Argentina en ubetydelig provins under vicekongedømmet Peru.
I Buenos Aires-bydelen Recoleta er der masser af kolonitidsarkitektur
Argentina blev uafhængigt af Spanien i 1816, og et par årtier herefter begyndte landbrug og økonomi at blomstre, og Argentina blev hurtigt et af verdens 10 rigeste lande. Landets mest berømte præsident, eller snarere diktator, var Juan Perón. Han havde som arbejdsminister organiseret arbejderne og derved vundet stor folkelig støtte. Perón og hustruen Eva blev ekstremt populære, og ”Evita” blev nærmest dyrket som helgen efter sin død. Perón endte dog med at blive fordrevet af militæret, der i flere perioder mellem 1958 og 1983 havde magten i Argentina. Især mod slutningen af militærets regeringsperiode gik det galt med voldelig nedkæmpning af al modstand og 30.000 menneskers pludselige ”forsvinden”.
"Det lyserøde hus" er den argentinske præsidents officielle residens

At rejse i Argentina

Man får noget at se til på en rejse til Argentina. Både kulturelt og naturmæssigt er her masser at komme efter. Buenos Aires er en international by og kaldes populært Sydamerikas Paris på grund af de brede boulevarder, storslåede palæer, snævre gader, elegante forretningsstrøg og grønne parker. Vinbyen Mendoza er charmerende med sine maleriske arkitektoniske levn fra grundlæggelsen i 1500-tallet. Omkring Mendoza ligger vingårde omgivet af frugtlunde, alléer med poppeltræer og de majestætiske Andestinder. Har du lyst til at krydre din ferie med indsigt i en af landets største eksportsucceser, er her også mulighed for vinsmagning.
Tag til Mendoza og smag på de berømte vine
Rigtig mange rejser til Argentina lægger vejen forbi de berømte vandfald Cataratas del Iguazú på grænsen mellem Argentina, Paraguay og Brasilien. Det imponerende naturvidunder er klodens vandrigeste vandfald, det strækker sig over 3,2 kilometer i bredden og lader vandet fosse ud over Paraná-plateauets basaltklipper. Området omkring vandfaldene har et net af gangstier, der giver lejlighed til at opleve den subtropiske regnskov, der omgiver faldene. Her lever blandt andre tukaner, papegøjer og tapirer.
Iguazú-vandfaldene er et imponerende syn
En helt anden form for natursceneri findes i det allersydligste Argentina, der kaldes Ildlandet. Her ligger byen Ushuaia, der markedsfører sig som verdens sydligste by, omgivet af en natur, der mest minder om Nordnorges med snedækkede bjergtoppe og stejle bjergsider, som forsvinder ned i det iskolde ocean. Ved Ushuaia ligger også nationalparken "Parque Nacional del Tierra del Fuego" med skove, bugter, søer, floder, bjergtinder, gletsjere og et rigt fugleliv. Hvis du i Tierra del Fuego har fået mod på endnu flere særprægede islandskaber, kan du fortsætte herfra hele vejen til Antarktis. Den antarktiske halvø ligger ikke mere end en dagsrejse fra Argentinas sydspids, og mange krydstogter til det iskolde kontinent begynder i Ushuaia.
Så smukt er det argentinske "Ildland"

Argentina­rejser

 • Ind i Sydamerikas hjerte

  Tag på en Albatrosrejse for nysgerrige livsnydere! Få storslåede oplevelser i Brasilien og Argentina med en skøn afstikker til Colonia i Uruguay.

  • 4 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 31.998,–
  fra Billund
 • Eventyrkrydstogt rundt om Kap Horn

  Fra tangobyen Buenos Aires til Santiago i Chile – via Ildlandet på Sydamerikas sydligste spids – 19 dage med dansk rejseleder

  • 06-02-2025
  • 18 dage
  • 46.998,–
  fra København
Del denne side