Albatros' luksuskrydstogt i Grønland med Island

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Eventyrlig rejse til Diskobugten, Knud Rasmussens fødeby, Uummannaq og Islands dramatiske natur

Grønland skal opleves fra søsiden, hvor du kommer tæt på gletsjerlandskaber, hvaler, utilgængelige bygder og har følgeskab af den fantastiske flyver, den altid nærværende mallemuk. Det er netop tilfældet på denne oplevelsesrejse på første klasse, når vi med Albatros’ 4-stjernede krydstogtskib Ocean Diamond følger de gamle grønlandske indenskærs ruter langs den smukke kystlinje – i øvrigt udbudt af Albatros som en af de få operatører i verden.

Undervejs ser vi bl.a. isbjergenes hovedstad, Ilulissat, ved den UNESCO-fredede Isfjord, Diskoøens smukke basaltfjelde og de fantastiske islandskaber omkring Eqip Sermia i Diskobugten. Vi skal også opleve Islands enestående natur og tusindårige historie.

Alle kahytter og suiter på Ocean Diamond er rummelige, udvendige og med eget bad/toilet.

 

 

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Polarkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Danske kroner, islandske kroner

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Keflavík, Island. Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” med vandfaldet Gullfoss, Geysir og nationalparken Þingvellir. Fly til Kangerlussuaq, Grønland, og ombordstigning
Dag 2 Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
Dag 3 Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hygge med kaffemik og mulighed for vandretur
Dag 4 Uummannaq. Byvandring i en af Grønlands smukkest beliggende byer.
Dag 5 Den kælvende gletsjer Eqip Sermia og aftenvandretur til Semermiutsletten i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
Dag 6 Ilulissat. Vandretur og mulighed for sejltur (tilkøb) og helikoptertur (tilkøb) til den UNESCO-fredede Isfjord
Dag 7 Sejlads mod Kangerlussuaq
Dag 8 Kangerlussuaq. Udflugt til Rensdyrgletsjeren og fly til Island
Dag 9 Fly Keflavík – København

Ocean Diamond

Det 4-stjernede Ocean Diamond er et klassisk mindre krydstogtsskib med god plads og dejlige udendørs dækarealer.

Hun er et eminent ekspeditionsskib – indrettet med dejlige kahytter, rummelige suiter og stilfulde fællesarealer, alt sammen med sans for detaljen. Med en besætning på over 70 personer er serviceniveauet om bord uovertruffent. I 2004 gennemgik skibet en mindre renovering, og i 2015 fik de øverste 10 suiter en gennemgribende nyindretning og modernisering.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
29.998,–
København
Kategori O og P er udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
33.998,–
København
Kategori O og P er udsolgt
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Keflavík, Island. Udflugten ”Den Gyldne Cirkel” med vandfaldet Gullfoss, Geysir og nationalparken Þingvellir. Fly til Kangerlussuaq, Grønland, og ombordstigning
Oplev det enestående vandfald Gullfoss

Vi flyver til Grønland med stop i Island. Her skal vi opleve den enestående smukke og dramatiske islandske natur på en heldagsudflugt ad den klassiske rute ”Den Gyldne Cirkel”. Vi starter med nationalparken Þingvellir, der dannede ramme om verdens ældste parlament, som er dateret helt tilbage til år 930. Sammen med søen Þingvallavatn er dalen og sletten udlagt til nationalpark og er på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Herefter kører vi til vandfaldet Gullfoss, som måske er Islands allerstørste attraktion. Det smukke vandfald falder i to etager hele 32 meter ned i den dybe kløft, der skærer sig gennem landskabet.

Et lille stykke fra Gullfoss ligger Geysir, der har lagt navn til resten af verdens gejsere. Geysir kom første gang i udbrud i det 14. århundrede, men den 60 meter høje vandsøjle stoppede i vort århundrede. Lige i nærheden finder man Strokkur-gejseren, der cirka hvert 8. minut spyr sine vandmasser mere end 20 meter op i luften.

Vi kører til lufthavnen og flyver til Kangerlussuaq i Grønland. Herfra kører vi cirka 12 kilometer til den lille havn vest for lufthavnen, hvor vores skib, Ocean Diamond, er ankret op. I gummibåde af zodiac-typen sejler vi i mindre hold ud til skibet, der ligger cirka en kilometer ude i fjorden, afhængig af om der er høj- eller lavvande. Der vil blive udleveret letvægtsredningsveste på havnen, og en sømand på kajen vil være behjælpelig med ombordstigningen i gummibåden. Adgangen til skibet foregår via en trappe på siden af skibet.

Om bord på skibet bliver kahytterne anvist, sikkerhedsprocedurerne gennemgås, og mens vi nyder middagen i den smukke salon, påbegynder vi sejladsen ud gennem den cirka 160 kilometer lange fjord.

Dag 2
Sisimiut. Byvandring og mulighed for vandretur
I dag besøger vi Sisimiut

Først på formiddagen er vi fremme ved Sisimiut, og efter morgenmaden skal vi have et indtryk af det moderne Grønland. Sisimiut er Grønlands nordligste by med isfri havn i vinterperioden og er desuden den sydligste by, hvor det er tilladt at holde slædehunde. Med små 5.400 indbyggere er Sisimiut Grønlands næststørste by efter Nuuk.

Der har boet mennesker i Sisimiut-området i cirka 4.500 år: Saqqaq-, Dorset- og Thulekulturens folk, der alle kom fra Canada og primært levede af fisk, fugle og pattedyr som hval, sæl og rensdyr. I 1600-tallet kom de første europæiske hvalfangere til Sisimiut-egnen. De havde kun sporadisk kontakt med landets befolkning, og først efter den norske missionær Hans Egedes kolonisering af Grønland i 1721 blev der etableret fast kontakt mellem inuitter og europæere.

I 1756 blev en koloni oprettet med navnet Holsteinsborg efter Greve Johan Ludvig Holstein, og Sisimiuts gamle bydel består af huse fra koloniens første hundrede år. Det ældste hus i byen er fra 1756, og en af de mest markante bygninger er den blå kirke fra 1775.

I dag er Sisimiut en vigtig uddannelses- og industriby, og af fabrikker kan man fremhæve Royal Greenlands fiskefabrik, der er den største af sin art i Grønland og en af de mest moderne i verden.Vi tager på en spændende byvandring, hvor vi primært ser den gamle kolonitidsbydel med museet og den smukke kirke, men vi lægger også vejen forbi byens travle centrum med en lang række helt moderne forretninger.

Efter frokost er der mulighed for at deltage i en vandretur til Teleøen (ca. 4,5 km).

Midt på eftermiddagen fortsætter vi vores sørejse videre mod nord. I løbet af aftenen passerer vi fjorden Sisimiut Isortuat, Nordre Strømfjord, bygderne Attu og Ikerasaarsuk samt den lille by Kangaatsiaq.

I løbet af den lyse nat passerer vi Aasiaat (Egedesminde) og når ind i den sydlige del af Diskobugten, inden vi sætter kursen mod den berømte Diskoø med de karakteristiske 1.000 meter høje lagdelte fjelde.Vi er langt nord for polarcirklen, nætterne er stadig lyse (i det mindste frem til slutningen af august), og de morgenfriske kan med fordel nyde synet af isbjergene, Diskobugtens kæmper, der presses ud af Ilulissat Isfjord.

Dag 3
Qeqertarsuaq på Diskoøen. Hygge med kaffemik og mulighed for vandretur
Godhavn hedder Qeqertarsuaq på grønlandsk, som betyder "Den store ø"

Om morgenen bliver vi mødt af de første isbjerge, der som hvide kæmper kan ses i horisonten på vej ud i Davisstrædet med strømmen sydpå. Under Diskoøens 1.000 meter høje basaltfjelde er vi gået ind i en beskyttet naturhavn, der med rette bærer det danske navn Godhavn og på grønlandsk Qeqertarsuaq, som slet og ret betyder “Den store ø”.

Qeqertarsuaq var indtil 1950 den vigtigste by nord for Nuuk, alene på grund af den store mængde hvaler. Helt tilbage fra 1700-tallet har hvalfiskeriet bragt velstand til Diskoøen, som dog i dag er på vej ind i glemslen med dalende arbejdsmuligheder og manglende forbindelser til fastlandet. Vi går gennem byen til den særprægede ottekantede kirke, der i folkemunde kaldes ”Vorherres Blækhus”.

Under opholdet i Qeqertarsuaq bliver vi budt på traditionel grønlandsk ”kaffemik” i byens forsamlingshus med kaffe, kage og hygge. En enestående mulighed for at opleve den berømte grønlandske gæstfrihed på tætteste hold! Efter veloverstået kaffemik er der mulighed for at deltage i en vandretur til Kuanneq (ca. 11 km).

Sidst på eftermiddagen stævner skibet igen ud i bugten med kurs nordover. Om aftenen går skibet vest om Diskoøen, passerer Hareøen og runder tidligt om morgenen de lave klipper på Nuussuaqs spids. Vi befinder os nu i Uummannaq-bugten og passerer hele tiden isfjelde, det ene mere dramatisk og særegent end det andet.

Dag 4
Uummannaq. Byvandring i en af Grønlands smukkest beliggende byer.
Sejlturen går videre til Uummannaq

Om morgenen befinder vi os næsten 500 kilometer nord for polarcirklen, på 70° grader nord, i en af Grønlands smukkeste og mest solrige egne. Vi er nået til Uummannaq. Indsejlingen mod Uummannaq er ganske enkelt i verdensklasse og bør nydes fra dækket, uagtet hvilken tid skibsklokken må slå.

Byen ligger på en 12 km² stor ø, og udsynet domineres af det imponerende 1.175 meter høje hjerteformede fjeld, som byen er opkaldt efter. Der er fra byen en imponerende udsigt til Storøens 1.000 meter høje klippesider, til Nuussuaqhalvøens snedækkede tinder i syd og ud over fjorden, hvor store isbjerge i alle former og størrelser majestætisk flyder forbi i langsom rutefart, dirigeret af den aktuelle vind og strøm. Hele fem aktive bræer i bunden af fjorden sørger for, at der er masser af isfjelde at kigge på.

Uummannaq blev først anlagt som koloni i 1758 inde på Nuussuaqs fastland, men allerede i 1763 flyttede byen ud på øen, hvor sælfangsten var bedre. Vi tager på en gåtur gennem byens stejle gader og ser blandt andet et gammelt tørvehus, der var i brug indtil for få årtier siden.

Det var i Uummannaq-distriktet på Nussuaq-halvøen ved Qilakitsoq (”der, hvor himlen hænger lavt”), man fandt de berømte Qilakitsoq-mumier. De seks kvinder og to børn menes at være druknet i en konebådsulykke og begravet i en tør og kølig klippegrotte for 600-700 år siden. Mumierne opbevares nu i Nuuk på Nationalmuseet.

Vi bruger formiddagen i byen, der med sit stabile arktiske klima med 2.000 solskinstimer og bare 100 millimeter årlig nedbør med rette kan kalde sig Grønlands Riviera!

Først på eftermiddagen mødes vi i havnen for ombordstigning og videre rejse mod syd. Hvis vinden ikke er for kraftig, lægger kaptajnen skibet ind til den lille bygd Niaqornat på Nuussuaqs nordside. Her bor bare 40-50 mennesker, der lever af rensdyrjagt og fangst. Når vi har mulighed for at komme i land, åbner bygden sig for os, og vi får et godt indtryk af livsvilkårene i et af Grønlands mindste bosteder.

Dag 5
Den kælvende gletsjer Eqip Sermia og aftenvandretur til Semermiutsletten i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
Oplev den enorme gletsjer Eqip Sermia

Om formiddagen er skibet fremme ved et af rejsens naturmæssige højdepunkter, den enorme gletsjer Eqip Sermia i Diskobugtens nordøstlige hjørne. Denne gletsjerfront cirka 50 sømil nord for Ilulissat er blevet en mindre berømthed, og mange turbåde tager hertil hver dag. Også de gamle ekspeditionsfolk havde deres base her, blandt andet den franske etnolog og polarforsker Paul-Émile Victor, der byggede et overvintringshus, som han benyttede i forbindelse med sine ture ind på indlandsisen i perioden 1948-1953.

Vi sejler så tæt på iskanten som muligt, dog i behørig afstand fra nedstyrtende isblokke og de voldsomme bølger, som opstår ved kælvingen.

Først på eftermiddagen gøres klar til afgang, og kursen går nu mod Ilulissat, hvor vi lægger til sidst på aftenen. Vi skal for en god ordens skyld nævne, at Ataa-fjorden ind til Eqip Sermia indimellem fyldes så meget med gletsjeris, at en passage med skibet ikke er mulig. I så fald ændres denne dags program for eksempel til et bygdebesøg i Diskobugten – i den forladte kulmineby Qullissat eller bygden Saqqaq.

Vi ankommer til Ilulissat tidligt om aftenen. Ilulissat betyder på grønlandsk ”isfjelde”, og byens kælenavn er med rette ”Isbjergenes Hovedstad”. I Diskobugten lige ud for Ilulissats kyst dvæler nemlig de gigantiske isbjerge. De kommer fra Isfjorden, en god halv times gåtur syd for Ilulissat, og de fødes 70 kilometer længere inde i fjorden af den enorme Sermeq Kujalleq-gletsjer, der med en bredde på 10 kilometer og tykkelse på 1.000 meter er den mest produktive bræ uden for Antarktis.

Hvor de fleste andre bræer kun kælver med en fart af cirka en meter per døgn, kælver Ilulissat Isbræ med en fart af 25 meter. Dette betyder i praksis, at bræen producerer mere end ti procent af alle isbjerge i Grønland, svarende til 20 millioner tons per døgn. Alt dette har været medvirkende til, at Isfjorden er kommet på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

I de mere end 250 år, som er gået siden Ilulissats grundlæggelse, er den vokset støt, og den er i dag Grønlands tredjestørste by med mere end 4.500 indbyggere. Det er en meget levende og hyggelig by, med et efter grønlandske forhold rigt udbud af kulturelle attraktioner. Det var i Ilulissat, polarforskeren Knud Rasmussen blev født, ligesom hans gode ven, den eminente hundekusk Jørgen Brønlund, der deltog i og omkom under Danmark-ekspeditionen.

Vi går en aftentur gennem byen og afslutter med den cirka to kilometer lange tur ud til Sermermiutsletten, hvorfra vi kan nyde stilheden og det smukke syn over Isfjorden.

Hvis vi mod forventning ikke kan komme ind til Ilulissat på grund af is ved indsejlingen til havnen, besøger vi i stedet byerne Qasigiannguit og Aasiaat syd for Ilulissat.

Dag 6
Ilulissat. Vandretur og mulighed for sejltur (tilkøb) og helikoptertur (tilkøb) til den UNESCO-fredede Isfjord
Udforsk Ilulissat på egen hånd

I dag kan du udforske Ilulissat på egen hånd. Vi tilbyder også en vandretur langs Isfjorden, hvor vi igen besøger Sermermiutsletten, men går længere langs Isfjorden for at opleve den fantastiske natur i dagslys (ca. 10,5 km).

Du har også mulighed for at tage med på en spændende bådudflugt til Isfjorden (varer cirka 2,5 timer), hvor vi oplever det fantastiske isscenarie helt tæt på. Sejlturen er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige og en stor naturoplevelse, du vil huske lang tid efter. Husk varmt tøj!

Der er endvidere mulighed for at tilkøbe en helikoptertur til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord, den 7 km brede Kangia-gletsjer, der producerer isbjergene til Ilulissats UNESCO-fredede Isfjord. Vi flyver over Isfjorden og lander på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer i cirka 30 minutter. Flyvetid cirka 50 minutter.

(Udflugterne til Isfjorden er ikke inkluderet i rejsens pris, men skal bestilles særskilt. Læs mere senere i programmet).

Sidst på aftenen drager vi igen ud i Diskobugten på vores vej sydover. Før vi siger farvel til Isbjergene, der nu har fulgt os de sidste mange dage, håber vi at møde de territoriale pukkelhvaler, der holder til ud for Aasiaat. Pukkelhvaler giver ofte et fantastisk show, hvor vi kan se både rygfinne og hale, og til tider hopper de helt op af vandet.

Dag 7
Sejlads mod Kangerlussuaq
I dag håber vi at møde hvaler på havet

Skibet har skudt sydover i løbet af natten, og vi har lagt Diskobugten bag os. Vi bruger den sidste dag om bord til at beundre den fantastiske udsigt til Grønlands vestkyst og håber på at møde hvaler eller andre havpattedyr på vores vej mod Søndre Strømfjords munding.

Dag 8
Kangerlussuaq. Udflugt til Rensdyrgletsjeren og fly til Island
Sejlturen slutter i Kangerlussuaq

I løbet af natten er vi sejlet gennem den 160 kilometer lange Søndre Strømfjord, og om morgenen er vi fremme ved turens slutmål, Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq har den største af Grønlands to internationale lufthavne for civil trafik. Der bor permanent cirka 4-500 mennesker i Kangerlussuaq, hvoraf de fleste er tilknyttet lufthavnen. Her er et glimrende supermarked, et posthus, en restaurant (på hotellet) samt Polar Lodge, der fungerer som Albatros’ Grønlandskontor, hotel og souvenirbutik, beliggende blot 100 meter fra lufthavnsbygningen.

Efter morgenmad om bord på skibet siger vi farvel til skibets personale og sejler i zodiac-flåder ind til land. Inden den videre rejse til Island er der indlagt en spændende udflugt til den mægtige grønlandske Indlandsis. Udflugten tager cirka fire timer.

OBS – for personer med dårlig ryg og nakke gør vi opmærksom på, at ruten til Indlandsisen udgøres af grusvej og til tider ujævnt terræn.

Vi flyver herefter til Island. Der er middag på Island efter ankomst. Sidst på aftenen kører vi tilbage til lufthavnen, hvor vores fly venter.

Dag 9
Fly Keflavík – København
Vi lander tidligt om morgenen i København.

Ekstra udflugter i Grønland

Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede isfjord
Deltag i en fantastisk helikoptertur til den 7 km brede Kangia-gletsjer, der producerer isbjergene til Ilulissats UNESCO-fredede Isfjord. Med 43 millioner tons is og en fart på 50 meter om dagen er Ilulissats gletsjer den mest producerende på den nordlige halvkugle. Vi flyver over Isfjorden og lander på den yderste fjeldkant foran den gigantiske gletsjer i cirka 30 minutter. Helikopteren vil sandsynligvis være af typen Bell 212 med plads til 11 personer.

Pris: kr. 2.998,- pr. person

(Helikopterne fyldes op efter den rækkefølge, der er bestilt, og vi kan desværre ikke garantere, at man kommer til at flyve samme med den/dem, man har bestilt sammen med)

Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat
Der er mulighed for at deltage i en spændende sejltur til isfjeldene ved Ilulissat.
Udflugten er ledet af en guide fra vores lokale agent.

Pris: kr. 598,- pr. person

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan gøre, at udflugterne må ændres eller aflyses. Udflugterne skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse.

Oplev naturen på vandreture!

Du har mulighed for at deltage på en række vandreture i løbet af din krydstogtsrejse i Grønland. Turene er for dig, der ud over sejlturen langs Grønlands kyst gerne vil se lidt mere af det grønlandske landskab og nyder at vandre i naturen.

Sisimiut: Vandretur til Teleøen, hvor fortid og nutid mødes (2-3 timer, ca. 4,5 km)
Qeqertarsuaq: Vandretur til Kuanneq – Basaltsøjlerne (4-5 timer, ca. 11 km)
Ilulissat: Vandretur langs Isfjorden – udsigt til isfjelde (4-5 timer, ca. 10,5 km)*

Vandreturene er let krævende. Det forventes, du kan færdes uden hjælp i bakket terræn, hvor der kan være stenet og ujævnt, og man skal krydse vandløb. Du skal kunne gå 4-5 timer i et jævnt tempo.
Tilmelding til vandreturene foregår på skibet, og det er ikke muligt at tilmelde sig hjemmefra. Turene er gratis og arrangeres af vores ekspeditionsteam om bord. 

* Hvis du har købt udflugten med issejlads eller helikoptertur i Ilulissat, vil der desværre ikke på alle rejser være tid til at deltage i vandreturen. Du kan få nærmere besked af vores ekspeditionsteam om bord.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 29.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for opgradering af kahyt

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Kahytskategori O: kr. 2.998,- pr. person
 • Kahytskategori D: kr. 8.998,- pr. person
 • Suitekategori B: kr. 12.998,- pr. person
 • Suitekategori A: kr. 16.998,- pr. person
Tillæg for enkeltkahyt
 • Kahytskategori P: 13.998,-
 • Kahytskategori D: 26.498,-

(kun muligt i kat. P og D)

Børnerabat 2-11 år

50 % af både grundprisen og tillægsprisen ved minimum 2 betalende voksne i samme kahyt (kun muligt i kategori T og B).

OBS: Der er ikke en barne-/ekstra seng til barnet, så barnet må dele seng med de voksne, eller sove i en af enkelt-/voksensengene. Skibet er ikke indrettet til børn, eller har faciliteter såsom barneseng og højstol. Dette kan man selv tage med for egen regning.

Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Rabat ved 3 eller 4 voksne i en kahyt

Hvis I bor 3 eller 4 voksne (12+ år) i samme kahyt får I følgende rabat:
-Kategori T: 1.500,- i rabat for 3. person
-Kategori B: 3.000,- i rabat per person for 3. og 4. person

(det er kun muligt at være tre personer i kategori T og tre eller fire personer i kategori B)

Kontakt os, hvis I ønsker at bo tre eller fire personer i samme kahyt.

Rabatterne kan ikke kombineres.

Prisen inkluderer
 • Dansk- og skandinavisktalende ekspeditionsteam
 • Fly København – Kangerlussuaq via Island t/r
 • Lufthavnstransport på Island og i Grønland t/r
 • Den Gyldne Cirkel m. Gullfoss, Geysir og den UNESCO-fredede nationalpark Þingvellir inkl. frokost, dag 1
 • Havnenære byvandringer i Sisimiut, Qeqertarsuaq, Uummannaq og Ilulissat
 • Mulighed for vandreture i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
 • Besøg på museum i Sisimiut, Qeqertarsuaq og Ilulissat
 • Besøg i kirken i Sisimiut og Qeqertarsuaq
 • Kaffemik i Qeqertarsuaq
 • Udflugt til Indlandsisen, Rensdyrgletsjeren, dag 8
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederne
 • 8 dages skibsrejse med Ocean Diamond i delt udvendig dobbeltkahyt kategori P med bad/toilet
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand på skibet
 • Middag i Island, dag 8
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Afbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat, dag 6 (598 kr. pr. person)
 • Helikoptertur fra Ilulissat til hjertet af den UNESCO-fredede Isfjord, dag 6 (2.998 kr. pr. person)
 • Tillæg for enkeltkahyt og opgradering af kahyt
 • Tilkøbsudflugter og ekstra arrangementer
 • Eventuelle måltider og drikkevarer på land
 • Drikkevarer ud over kaffe, te og isvand på skibet
 • Drikkepenge til besætningen på Ocean Diamond (cirka 13,5 USD pr. dag pr. deltager)
 • Måltider ud over morgenmad under ophold i Reykjavik
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”
Tilkøbsudflugter
 • Sejlads mellem isfjelde i Ilulissat dag 6
 • Helikoptertur til Isfjorden dag 6

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Suitekategori A
Suite med privat balkon (30 m²) på dæk 7. Indrettet med dobbeltseng eller 2 separate senge og sofaarrangement. Glasskydedør ud til privat balkon med liggestol, cafébord og to stole. Badeværelse med brusebad og toilet.

Suitekategori B
Udvendig suite med 2 vinduer (37 m²) på dæk 4. Dobbeltseng og 2 separate senge, sofaarrangement og 2 badeværelser: et med badekar og toilet, et med brusebad og toilet.

Kahytskategori D
Udvendig kahyt med vindue (17-19 m²) på dæk 4, 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senge og vindue. Badeværelse med badekar og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori O
Udvendig kahyt med begrænset udsigt og vindue (17-19 m²) på dæk 5 og 6. Dobbeltseng eller 2 separate senge og et vindue. Badeværelse med badekar og toilet. På dæk 5 er der et udendørs gangareal tilgængeligt for alle på skibet.

Kahytskategori P
Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3. Dobbeltseng og 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet.

Kahytskategori T
Udvendig kahyt med koøje (19 m²) på dæk 3. 2 separate senge og en overkøje. 2 koøjer. Badeværelse med brus og toilet. Kun til tre personer (triple).

Vind- og vejrforhold

Vejr-, vind- og strømforhold med videre kan medføre, at der forekommer justeringer/ændringer i program og sejlrute.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 50 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hvem kan deltage?

For at deltage på denne krydstogtrejse kræves det, at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp i kuperet terræn. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Ikke egnet for gangbesværede
Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Særlige forhold vedrørende helbred
I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Bagage

Medbring en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at tage håndklæde med. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Pas og pasoplysninger til Albatros Travel

Danske statsborgere behøver ikke at vise pas for at rejse til Island og Grønland, men kan fremvise gyldigt billed-ID ved check-in i lufthavnen. På grund af de skærpede sikkerhedsregler ved flyrejser kan flyselskabet dog stadig kræve at se dit pas. Vi anbefaler derfor på det stærkeste, at du medbringer dit pas! Desuden kræver rederiet, at alle gæster har oplyst pasdetaljer (pasnummer og -udløbsdag; fødselsdato og -sted). Vi anmoder derfor om, at en paskopi indsendes til Albatros umiddelbart efter en eventuel rejsebestilling. I forbindelse med check-in på skibet afleveres passet eller andet gyldigt billed-ID, som opvares indtil krydstogtets afslutning.

Tilslutning med indenrigsfly

Det er desværre ikke muligt at bestille tilslutning med indenrigsfly i Danmark.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Grønland: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/groenland
Island:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/island

Du kan også læse mere om vores polarkrydstogter eller få mere inspiration til din næste rejse med De 10 bedste krydstogt-rejsemål

Om at rejse i Grønland

Hvad er et polarkrydstogt?

Et polarkrydstogt adskiller sig væsentligt fra almindelige turistrejser og krydstogter, idet vi ikke har samme muligheder for at planlægge rejsen i detaljer. Mange elementer er uforudsigelige, og rutebeskrivelsen og programmet skal derfor ses som det ideelle mål, mens vind-, is- og strømforhold uundgåeligt vil medføre ændringer i programmet.

Ekspeditionslederen lægger i samråd med skibets kaptajn rute- og dagsprogram undervejs og vil derved sikre det størst mulige udbytte af rejsen på baggrund af de aktuelle forhold – og muligheden for at se hvaler eller andre arktiske dyr.

En vigtig del af rejsen er krydstogt og landgange i de medbragte gummibåde af zodiactypen. Skibet sejler så tæt som muligt på bygder, seværdigheder, gletsjere og fuglefjelde, og adgang til zodiac-flåderne foregår fra en solid trappe på siden af skibet, hvor man også kommer tilbage om bord på skibet.

Skibets matroser hjælper med ombordstigningen, og både de og Albatros’ ekspeditionsteam er certificerede i at sejle zodiac-flåderne.

Vigtige regler ved landgange og udflugter

Når vi opholder os i land, er det selvsagt meget vigtigt at udvise dybeste respekt for den unikke natur. Det vil sige at handle efter devisen: Efterlad ikke andet end dine fodspor, og tag ikke andet med fra naturen end minder.

Vi beder også om, at man holder sig nogenlunde i nærheden af sin gruppe – det gælder i særdeleshed på en ekspedition i Arktis, hvor mødet med en isbjørn ikke er helt usandsynligt. Her er det også vigtigt at følge ekspeditionslederens anvisninger.

Generelle sikkerhedsregler

1. Informer rejselederen, såfremt du ønsker at gå på egen hånd i land.
2. Gå ikke ind i et hus/en bygning, medmindre du udtrykkeligt er blevet inviteret indenfor.
3. Gå ikke alene i ubeboede områder, sørg for at have gruppen i syne, og husk, at vejret pludseligt kan ændre sig og dermed nedsætte sigtbarheden.
4. Hold (sikkerheds-)afstand til dyr og fugle (minimum fem meter).
5. Hold øje med tiden og husk, hvornår skibet sejler igen. Sørg for, at dit ur viser samme tid som fartøjets.
6. Notér altid på påmønstringstavlen, når du går fra borde, og når du kommer tilbage.

Beklædning

En skibsrejse langs Grønland kræver relativt stor variation i beklædningen. I Midtgrønland kan vi på land forvente temperaturer op til 5-10 grader. Men på havet er det varme og vandtætte tøj samt hue og vanter nødvendigt.

Medbring tøj, der kan kombineres, for eksempel langærmet uldtrøje inderst, sweater eller fleecetrøje som mellemlag og vand- og vindtæt jakke yderst. På benene er et par uldne inderbukser samt tætvævede fritidsbukser og vandafvisende og vindtætte overtræksbukser velegnet.

Et par kraftige, velprofilerede og skridsikre vandresko er ideelle om bord og glimrende til spadsering i byerne og til brug i flyet hjem. På dette togt sejler skibet eksklusivt for Albatros Travel, og der er derfor ikke pålagt os en "dress code" om bord. Praktisk rejsetøj er derfor det eneste, der er nødvendigt, også på de festlige aftener, som vi naturligvis afholder.

Beskyttelse mod myg og insekter

Vi anbefaler at medbringe myggebalsam, da det er myggesæson på Grønland i juni og juli, og mitterne kommer i august. Oftest findes myg og mitter ikke inde i selve byerne, men det kan ske. Hvis man bevæger sig ud på vandringer i den omgivende natur, anbefaler vi at medbringe et net, der beskytter hele hovedet.

Der er ingen myg på Island.

Solcreme

Selvom vi befinder os langt nordpå, er der en god styrke i solens stråler, både om dagen og om natten (i perioden, hvor der er midnatssol). Grundet de arktiske forhold og den tørre luftfugtighed er solen faktisk stærkere end i Danmark. Vi anbefaler derfor, at du medbringer solcreme med en høj faktor på din rejse.

Søsygemiddel

Man kan komme ud for store dønninger, selvom vi forventer at sejle meget indenskærs. Søsygeplaster (Scopoderm eller lign.) virker helt eller delvist for de fleste. Søsygepiller er et alternativ. Vær opmærksom på, at søsygemidler kan virke sløvende.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange skønne oplevelser Et dejligt krydstogt, men der var dårlige flytilslutninger i begge ender af turen. Specielt var opholdet på Island på turen til Grønland meget presset. Vil anbefale andre at flyve direkte fra Danmark til Grønland. Så er det en dårlig ide med to så store grupper (danskere og japanere) på samme tur, når forskellene i kulturen er så store. Vi har tidligere i år været på en tur med to grupper (danskere og nordmænd), hvilket gik meget fint. Generelt var rejselederne meget gode og engagerede, men den dansktalende guide for japanerne skal lære, at der er kulturforskelle mellem japanere og danskere, hvorfor vi ikke skal behandles ens.
Date published: 2016-08-15
Rated 5 out of 5 by from Min drømmerejse der gik i opfyldelse! Gennem flere år, har jeg ønsket mig at komme op til Grønland, for at se et så anderledes sted end Danmark er. Palmer har jeg set nok af! Og pludselig var der tilbud om at komme på Luksuskrydstogt i Grønland endda med besøg på Island. Rejsen blev købt og jeg må sige, at det har været den bedste rejse i mit liv. Guiderne der var med, var super dygtige og interesserede i hvad vi gerne ville vide. Skibet var godt og spændende. Maden var super god og de daglige programmer for hvad dagen skulle indeholde, var gode og indholdsrige - vi havde en travl tur! Alt i alt var det en tur som jeg varmt kan anbefale andre, der har lyst til et anderledes eventyr.
Date published: 2017-08-31
Rated 5 out of 5 by from Rejsen overgik positivt mine forventninger Informationsmaterialet dækkede mine behov. Meget stemningsfuldt at høre Thomas synge solo i kirken. Uforglemmeligt ! Ligeledes Kajak sejleren der vendte rundt i sin kajak utallige gange i det iskolde vand. Fantastisk. Dagene var meget varierende og flot afstemte med tiden. Rejselederne var fantasiske vidende om Grønland, og de syntes at være meget glade for deres funktioner og utrolige hjælpsomme ved henvendelse til dem. Betjeningen ombord var 4-5 stjernet.
Date published: 2016-08-17
Rated 5 out of 5 by from En rigtig dejlig ferie med mange spændende oplevelser Min mand og jeg synes, at afrejsedagen blev noget af en maraton forestilling. Meget tidligt oppe for at køre til CPH, mellemlanding på Island, ankomst og ombordstigning på skibet om aftenen i Sdr. Strømfjord. Vi var så trætte at vi næsten ikke kunne hænge sammen. Vi var på samme tur i 2011 hvor vi fløj direkte til Sdr. Strømfjord, dette synes vi er at foretrække. Island er et meget interessant land, som vi har rejst meget i, men landet skal opleves på en tur for sig selv. Overordnet var det en rigtig skøn tur med mange fantastiske naturoplevelser, og vi kan godt skrive under på at det var et luksuskrydstogt på alle måder.
Date published: 2017-08-29
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk og oplevelsrig rejse Rejsen var veltilrettelagt og godt organiseret, selvom der var mange gæster ombord. Rejselederne var meget imødekommende og vidende om landets historie, sprog, kultur, natur og samfundsforhold. De daglige briefinger på skibet om dagens program gav en god baggrund for oplevelserne på land, i bygderne og på havet. Vores guide, Josef, ydede en fornem service over for gruppen og havde en stor viden om Grønland og grønlandske forhold, som han ivrigt delte med os på de daglige ture. Vi kan kun anbefale denne rejse, der indeholder mange uforglemmelige oplevelser.
Date published: 2017-08-24
Rated 5 out of 5 by from En dejlig krydstogt til Grønland Nogle gode rejseledere der kunne deres ting. Turen til Island var for presset - første dag lang køretur. Fly fra Island til Grønland var kaos Flyhjemturen fra Grønland til Island var kaos - store forsinkelser - og meget lidt tid på hotellet - turen over Island var ikke vellykket. Stor ros til rejselederne for arrangementet i Grønland - de ydede en fantastisk indsats.
Date published: 2016-08-17
Rated 5 out of 5 by from En oplevelses - og minderig rejse En pragtfuld, oplevelses - og lærerig rejse med mange minderige indtryk fra en spændende kultur og et fantastisk landskab fjernt fra det øvrige Danmark. Rejselederne var særdeles kompetente fagligt og menneskeligt. Selvom vi havde forberedt os til turen, var de underholdende og indholdsrige foredrag kærkomment supplement. Programmet var veltilrettelagt - i nogle sammenhænge temmelig stramt, men i betragtning af de mange muligheder og formodning om deltagernes forskellige præferencer og temperamenter var det ok, at det kunne være nødvendigt med valgmuligheder. Roses skal også kaptajnen for kompetent sejlads og gæstfrihed på broen. Heldagsturen på Island var i sig selv en god oplevelse.
Date published: 2017-08-30
Rated 5 out of 5 by from Helt op til forventningerne! Vi føler, vi havde en dejlig og oplevelsesrig rejse. Programmet var varieret og veltilrettelagt, måske en smule for ambitiøst. Vi nød turen i Island, men var kede af, at programmet var lidt for "presset". Guiderne fortjener i den grad ros. De var utrættelige, kompetente og meget søde. De kan slet ikke roses nok. Maden var perfekt, og personalet på båden var dygtige, professionelle - og også meget søde. De sidste dages program var nok lidt for stresset. Måske var der ikke lufthavnshoteller i Keflavik. Det villet have været bedre, hvis vi kunne have sluppet for turen frem og tilbage til Reykjavik - hhv. sent om aftenen og meget tidligt næste morgen. Desværre blev min datters kuffert behandlet lidt hårdhændet af Icelandair med det resultat, at skærmen på hendes computer blev ødelagt.
Date published: 2016-09-01
 • y_2017, m_11, d_19, h_1
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_53
 • loc_da_DK, sid_GLCSC04, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18GLCSC04FDK0208