Albatros' store krydstogt på Nilen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på et enestående krydstogt på Nilen, hvor vi sejler hele vejen fra Aswan til Cairo

Eventyret gennem faraonernes Egypten begynder i Aswan, hvor vi straks efter ankomsten går ombord på vores flodskib M/S Jaz Nile Monarch, der bliver vores hjem de næste 2 uger. Vi sejler på Nilen langs de grønne, fredfyldte landskaber, som er forudsætningen for kulturen og alle de pragtfulde arkæologiske skatte, som opleves undervejs. Sejlruten fra Luxor til Cairo giver adgang til oplevelser ud over det sædvanlige: fra kætterkongen Akhnatons solby i Amarna og fyrstegravene i Beni Hassan til de balsamerede bavianer i Tuna el-Gebels katakomber.

Turen starter i Aswan hvor vi bl.a. besøger den imponerende Aswan-dæmning, det skønne Isistempel fra Philæ. Fra Aswan sejler vi nordpå mod først Luxor med de berømte templer på østbredden samt kongegravene på Vestbredden. Fra Luxor fortsætter vi hele vejen til Cairo. Dette er måden at opleve Egypten på.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse, Krydstogt, Flodkrydstogt, Kulturkrydstogt

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Ja

  • Vaccination Ja

  • Valuta Egyptisk pund

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Fly til Cairo og videre til Aswan
Dag 2
Aswan. Aswan-dæmningen og Isistemplet
Dag 3
Aswan til Edfu. Tilkøbsudflugt til Abu Simbel-templet. Sejlads til Kom Ombo-templet og videre til Edfu
Dag 4
Edfu med Horustemplet og afslappende sejlads til Luxor
Dag 5
Luxor. Udflugt til Kongernes Dal og Hatshepsuts dødetempel
Dag 6
Luxor. Luxor-templet, Karnak-templet og sejlads til Qena.
Dag 7
Qena. Hathor-templet i Dendera og sejlads til Nag Hammadi
Dag 8
Sejlads fra Nag Hammadi til Sohag og besøg i Abydos-templet. 
Dag 9
Heldagssejlads fra Sohag til Amarna.
Dag 10
Amarna. Kætterkongen Akhnatons by, Tuna el-Gebel, Hermopolis, og videre til El-Minya
Dag 11
Minya. Privatgravene i Beni Hassan og videre til Beni Suef
Dag 12
Beni Suef – Cairo.
Dag 13
Cairo. Pyramiderne i Giza.
Dag 14
Cairo. Det Egyptiske Museum og citadellet
Dag 15
Hjemrejse

M/S Jaz Nile Monarch

M/S Jaz Nile Monarch er det dejligt og komfortabelt krydstogtskib. Skibets 45 kahytter er fordelt på skibets 3 nederste decks, og på det øverste ‘Sun Deck’ er der solsenge, en mindre pool samt en lounge/bar

Kahytterne er fordelt på Main-, Middle- og Upper Deck. Alle kahytter har vinduer hvorfra man kan nyde udsigten til Nilen. Der er aircondition, tv, minibar, safety box, redningsveste, hårtørrer og eget bad/toilet.

Mere information om skibet her

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
32.998,–
København
32.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly til Cairo og videre til Aswan
M/S Jaz Nile Monarch

Vi mellemlander i Cairo, hvor vi skifter fly til Aswan og går sent om aftenen ombord på vores skib Nile Monarch fra JAZ CRUISES, der bliver vores hjem de næste 14 dage. Vi spiser et lettere måltid kort efter ankomsten til skibet.

Dag 2
Aswan. Aswan-dæmningen og Isistemplet
Den enorme Aswan-dæmning

Efter morgenbuffeten på skibet starter vi med at besøge den store Aswan-dæmning, der blev bygget i årene 1960-1971, og som i dag opdæmmer vandet fra Nilen til den kolossale Nasser sø, der er opkaldt efter Egyptens berømte præsident Gamal Nasser. Nasser, som i samarbejde med Sovjetunionen startede dette enorme bygningsværk, ville sikre Egypten tilstrækkeligt med vand, så man kunne høste to-tre afgrøder årligt. Tillige fik man elektricitet fra de enorme turbiner i dæmningen til at dække hele Egyptens energibehov. Den store dæmning ligger 6 km syd for den første dæmning, der er opført omkring 1900, da briterne endnu var i Egypten. Den blev med tiden alt for lille, og derfor byggede man altså en ny. 

Denne store dæmning, som er 111 meter høj, har dannet Nassersøen, som strækker sig over 500 km ned i Sudan. Udsigten fra toppen af dæmningen er meget fascinerende.

Efter besøget ved Aswan-dæmningen, sejler vi til det skønne Isistempel, der ligger lige midt i Nilen. Oprindelig lå templet på øen Philæ, men det blev i 1970’erne overflyttet til den nærliggende ø, hvor det lå bedre beskyttet for Nilens vande. Den store modergudinde Isis blev dyrket i templet, som blev lukket så sent som i 400-tallet e.v.t. Den sidste hieroglyfindskrift fra 394 findes på templets mur.   

Vi spiser frokost ombord på vores skib, og tager om eftermiddagen på en lille tur med motorbåd til Aswans botaniske have, hvor sandeltræerne dufter og fuglene synger mellem de mange blomster.

Hen mod aften vender vi tilbage til skibet til en middag og en såkaldt nubisk aften.

Dag 3
Aswan til Edfu. Tilkøbsudflugt til Abu Simbel-templet. Sejlads til Kom Ombo-templet og videre til Edfu
Klippetemplet Abu Simbel ved Nassersøen

I dag er det muligt at deltage på en tilkøbsudflugt til Abu Simbel-templet i det sydlige Egypten: Vi skal meget tidligt op for at besøge to af de mest imponerende templer fra det gamle Egypten, Abu Simbel-templet og Hathortemplet. Vi kører sydpå gennem den nubiske ørken og turen tager ca. 3 ½ time, og når vi er fremme, venter et fantastisk syn os. Det er Ramses 2.’s Abu Simbel-tempel og det mindre Hathortempel fra ca. 1270 f.v.t. De to templer, som oprindelig var hugget ud af klipperne, ligger tæt ved Nilen. Særligt imponerende er de fire store statuer af Ramses, som er ca. 20 meter høje. Det store tempel skulle vise faraos vælde og magt over for nubierne og folkene fra syd. To gange om året, 22. februar og 22. oktober, falder solens stråler ved daggry direkte ind i templets allerhelligste, 60 m inde. Det lille Hathortempel er viet til kærlighedsgudinden Hathor og dronning Nefertari.  Begge templer ville i dag ligge under mange favne vand i Lake Nasser, hvis ikke de var blevet flyttet langt højere op, og genp laceret i samme afstand til hinanden og i nøjagtig samme position som tidligere.                                 

Efter at have oplevet de to templer kører vi tilbage til Aswan og spiser (sen) frokost ombord, mens skibet sætter kursen mod Kom Ombo.

Tilkøber man ikke udflugten til Abu Simbel har man formiddagen på egen hånd som man kan bruge på skibet eller i Aswan.  

Vi ankommer til Kom Ombo-templet, som ligger smukt ud til Nilen og er bygget i perioden 180-47 f.v.t., hvor de ptolemæiske konger regerede i Egypten (den første var Alexander den Stores general Ptolemæus). 

Kom Ombo-templet er ganske enestående, idet det er bygget til to guder, krokodilleguden Sobek og falkeguden Horus (her som den store Horus, Haroëris). Reliefferne er i den klassiske egyptiske stil og viser kongen, der ofrer foran guderne. Templets præster var i oldtiden kendte for deres evner til at helbrede sygdomme og tyde drømme. Folk kom langvejs fra for at blive helbredt. Inderst i templet viser et relief datidens lægeinstrumenter. Sobeks hellige dyr var krokodillen, og i templet havde præsterne en krokodillefarm. De døde krokodiller blev balsameret, og det er muligt at se flere af disse mumier.

Efter besøget sejler vi videre nordpå til byen Edfu, hvor vi lægger til for natten. Nogle aftener under vores sejlads vil der være forskellig underholdning ombord.

Dag 4
Edfu med Horustemplet og afslappende sejlads til Luxor
Horus-templet i Edfu, det bedst bevarede af alle Egyptens templer

Efter morgenmaden besøger vi Horustemplet i Edfu, det bedst bevarede af alle Egyptens templer. Templet, som er grundlagt af Ptolemæus 3. i 237 f.v.t., er bygget til falkeguden Horus. På templets forside er der to kæmpestore symmetriske relieffer, der viser kongen, som nedhugger en mængde fjender foran Horus. Reliefferne og de mange hieroglyfindskrifter i templet er særdeles godt bevaret, og gennem dem har det været muligt at få et enestående indblik i oldegyptisk religion og tempelkult. Den nok mest interessante reliefserie i templet viser, hvordan Horus kæmper mod sin ærkefjende Seth, der har antaget skikkelse af en flodhest. I oldtiden blev denne dramatiske kamp opført uden for templet som et ritual.

Efter besøget i templet sejler skibet videre på Nilen. Undervejs ligger vi stille et stykke tid ved Esna. Her er der en dæmning med en sluse, hvor vi må vente på at det bliver vores tur til at komme igennem. Vi fortsætter videre mod Luxor, hvortil vi ankommer sidst på dagen. Skibet ligger ved kaj uden for byen.

Dag 5
Luxor. Udflugt til Kongernes Dal og Hatshepsuts dødetempel
Hatshepsuts gravtempel i Kongernes Dal

Området omkring Luxor er et af de vigtigste arkæologiske områder i verden. Kort og godt kan man sige, at Luxor-området spiller samme rolle i egyptisk kultur som Athen gør i græsk kultur og Rom i romersk kultur. Luxor, som ligger på Nilens østbred, er i dag en lille provinsby, men engang hed byen Niut og var den religiøse hovedstad i Det Nye Rige under Egyptens glansperiode, 1550-1070 f.v.t. 

Vi spiser morgenmad ombord på skibet og kører herefter over til Nilens vestbred, hvor Kongernes Dal med 64 grave ligger. Vi kører gennem det opdyrkede område til ørkenranden og når ad en snoet vej ind til Kongernes Dal. I modsætning til de tidligere epokers pyramidegrave er der her tale om klippegrave. Selvom gravene lå skjult, er alle på nær én blevet plyndret. Tutankhamons lille grav er den eneste undtagelse. Scenerne på væggen viser kongens begravelsesoptog og kongen foran forskellige guder. 

De andre kongers grave strækker sig op mod 100 meter ind i bjerget og er dekoreret med solguden Ras sejlads på underverdenens flod. Vi besøger tre grave i Kongernes Dal. 

Besøg i Tutankhamons grav er ikke inkluderet i rejsens pris, men du kan betale et ekstra tillæg for at besøge den.

Tæt på indgangen til Kongernes Dal ligger Deir el-Bahri-komplekset, hvor vi skal besøge dronning Hatshepsuts imposante gravtempel.  Denne kvindes vej til magten gik imod alle konventioner i datidens Egypten. Hun var oprindelig førstehustru og dronning til Tuthmosis 2., der døde omkring 1480 f.v.t. Efter kongens død blev hans lille søn Tuthmosis, som kongen havde fået med en haremspige, konge af navn, men hans energiske tante Hatshepsut greb efter nogle års forløb magten. For at retfærdiggøre sin magtovertagelse hævdede hun, at guden Amon-Ra ved et orakel havde forkyndt, at hun skulle være konge. Hun klædte sig som en konge og bar endda falsk skæg (symbol på kongeværdighed), og det egyptiske folk lod til at acceptere denne hidtil usete optræden. 

Hatshepsut blev ved magten i 15 år, og under hendes regeringstid (1473-1458 f.v.t.) blomstrede den egyptiske økonomi. Hun udvidede handelsforbindelser, og hun opførte prægtige templer og sørgede for, at flere andre blev restaureret. Langt om længe blev hendes nevø en voksen mand, og han fik enemagten. Denne nevø blev den største af alle faraoner, Tuthmosis 3., senere også kaldt ’Det gamle Egyptens Napoleon’. Efter Hatshepsuts død fik han hendes navn fjernet fra templernes vægge, hvilket peger på, at han ikke var videre begejstret for sin tantes status som farao. Men det faktum, at Hatshepsut var i stand til at holde denne listige og karismatiske ynglings ambitioner i skak i så lang tid, giver et fingerpeg om hendes karakter.

Efter besøget på vestbredden nyder vi frokosten på vores skib. Derefter har vi en eftermiddag med afslapning ombord på skibet.                                                                                                                                                

Er der mere lyst til at udforske Luxor by, kan rejselederen hjælpe med at arrangere det.

Dag 6
Luxor. Luxor-templet, Karnak-templet og sejlads til Qena.
Karnak-templet, Luxor

I dag skal vi se nærmere på de to store templer på Nilens østbred, Luxor-templet og Karnak-templet. Vi starter med Luxor-templet, som er opført af Tutankhamons bedstefar, Amenophis 3., cirka 1380 f.v.t. og kun udvidet ganske lidt under Ramses 2. – han tilføjede blot en forgård, så templets oprindelige plan træder tydeligt frem. Templet er meget harmonisk og smukt; det fortælles, at da Napoleons soldater på felttoget i Egypten i 1798 på deres march så templet, stoppede de som på befaling og klappede! 

Templets mest spændende relieffer er en næsten 100 meter lang frise, der viser Tutankhamon fejre den årlige Opet-fest, hvor Amon-Ra fra Karnak besøger Luxor-templet. Templet bruges den dag i dag; i forgården ligger nemlig en moské, og herfra udgår stadig en årlig procession rundt om templet, akkurat som i oldtiden.

Vi skal også slentre en lille tur op ad den 2,7 km lange sfinksallé, der er flankeret af over 600 sfinkser og som engang forbandt Luxor-templet med Karnak-templet. Sfinksalléen åbnede for offentligheden i slutningen af 2021, og den er et imponerende syn.

Efter at have set Luxor-templet tager vi videre til Karnak-templet, som er verdens største tempelkompleks. Arkæologer har arbejdet her i mere end 150 år, og de har gjort en fantastisk indsats med at genopbygge de mange sammenstyrtede ruiner. Der er dog stadig arbejde til mange år fremover. Templets bygningshistorie strækker sig over 2.000 år, og stedet omfatter et areal på cirka 500 x 500 meter, der omkranses af en mægtig mur. I oldtiden kom man sejlende til templet; kajanlægget er blevet fremgravet af franske arkæologer. Blandt de mange spændende detaljer i templet kan nævnes den store søjlehal med 20 meter høje søjler, Hatshepsuts kapeller, de to store obelisker i den centrale del af templet, og endelig det såkaldte ’botaniske kammer’ med relieffer af de dyr og planter, som Tuthmosis 3. hjembragte fra sine mange felttog i Syrien.

Efter det spændende besøg i de to templer, er det tid til frokost. Vi nyder endnu en frokost ombord, mens skibet sejler videre mod dagens slutdestination, byen Qena.

Dag 7
Qena. Hathor-templet i Dendera og sejlads til Nag Hammadi

Lidt uden for den moderne by Qena ligger et særdeles interessant og velbevaret tempelkompleks, det berømte Hathor-tempel. Denne helligdom, som blev opført i det 1. årh. f.v.t., er særligt kendt for, at den skønne dronning Kleopatra er afbildet sammen med sin søn Cæsarion, som hun fik med den berømte Cæsar, datidens mest magtfulde mand. Også de romerske kejsere er sidenhen blevet fremstillet på templets mure. De er vist som sande egyptiske konger med egyptiske kroner og navn i kartoucher. På den måde regnede de med at blive accepteret af den egyptiske befolkning. Hathor-templets loft er blevet renset, så den sod, der gennem hundredvis af år har sat sig, er blevet fjernet. Dette har blotlagt utrolige og farvestrålende relieffer, som nu er til fuld skue. Dette tempel er også en vigtig kilde til forståelse af egyptisk religion.

Mens vi spiser vores frokost ombord, passerer vi endnu en dæmning med sluse, og det er altid en oplevelse. Senere passerer vi under jernbanebroen i byen Nag Hammadi, hvor vi lægger til for natten.

Dag 8
Sejlads fra Nag Hammadi til Sohag og besøg i Abydos-templet. 

Tidligt om morgenen lægger vores skib fra kaj og sejler langsomt nordpå. Vi har en rolig morgen på skibet, inden vi i løbet af formiddagen går fra borde og kører til det hellige område Abydos. Her blev de første faraoner begravet, næsten tre tusinde år f.v.t. og her er senere opført vigtige templer til Osiris og den afdøde farao. Vi besøger et meget velbevaret tempel, som blev påbegyndt af Seti 1. (Ramses 2.s far) omkring 1300 f.v.t. og afsluttet af Ramses. Templets mure er smykket med nogle af de fineste relieffer i Egypten. Abydos havde i oldtiden umådelig stor religiøs betydning.  Egypterne mente, at guden Osiris’ hoved var begravet her. Derfor var det meningen, at man skulle tage på en pilgrimsrejse til Abdydos mindst én gang i sit liv.  
I den nærliggende ørken ligger resterne af de tidligste kongers begravelsespladser.
Fra Abydos har vi ikke lang tids sejlads til vi når byen Sohag, hvor vi ligger til for natten.

Dag 9
Heldagssejlads fra Sohag til Amarna.
Amarna, stedet hvor kætterkongen Akhnatons by lå

Vi fortsætter vores krydstogt nordpå langs Nilens frodiggrønne bredder. Vi tilbringer hele dagen ombord på skibet og derfor er der god tid til at fordybe sig i en bog eller fordøje første del af rejsens oplevelser. Dagens destination er byen Amarna, og på sejladsen dertil passerer slusen i Asyut. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Amarna.

Dag 10
Amarna. Kætterkongen Akhnatons by, Tuna el-Gebel, Hermopolis, og videre til El-Minya
Egyptens fantastiske krydderier

Tidligt om morgenen starter udflugten til et af rejsens absolutte højdepunkter, ruinerne i Amarna, hvor den såkaldte kætterkonge Akhnatons by lå. Oprindelig hed kongen Amenhotep og var den fjerde med dette navn, men eftertiden kender ham som kætterkongen Akhnaton. Han regerede i 17 turbulente år (1353-1335 f.v.t.) Historien bag kongens lidet flatterende tilnavn er følgende: Egyptens religion var koncentreret om flere guder med skaberguden Amon som den vigtigste. Der opstod med tiden et mægtigt og indflydelsesrigt præsteskab, koncentreret omkring Amon. For at svække Amonpræsternes stigende magt indførte Akhnaton en religion med solguden Aton som den eneste gud. På kun fem år fik Akhnaton sammen med sine tilhængere bygget en by, som blev Egyptens nye hovedstad. Byen, som han kaldte Akhetaton, ”Atons horisont” (eller måske snarere ”Atons tempelområde”), anlagde han på Nilens østbred. Stedet kaldes i dag Amarna. Kongen ændrede samtidig sit navn til Akhnaton, hvilket betyder ”Den, der er god for Aton”. Kongen selv og hans hustru Nefertiti var de eneste, der måtte tilbede Aton direkte – folket skulle tilbede guden gennem deres konge og dronning. Allerede under Akhnatons efterfølger, Smenkhkare, vendte man dog tilbage til Amonkulten, og da Akhnatons søn Tutankhamon kom til magten i 1333 f.v.t., var Amon og de gamle guder solidt genetableret.

Vi starter med at besøge nogle af de såkaldte nordgrave, som Akhnatons embedsmænd havde fået lov til at udhugge i klipperne. Væggene er blevet renset og ordentligt belyst, så reliefferne af Akhnaton og Nefertiti virkelig kommer til deres ret. Derefter tager vi til centrum af byen og ser resterne af kongens store palads samt det store og lille Atontempel. Der er ikke meget tilbage af disse bygninger, kun fundamenter, men det er alligevel en særlig oplevelse at gå rundt her, hvor Atonkulten engang blev celebreret. Akhnatons solby fik en ganske kort levetid. Efter kongens død blev byen forladt, og de store templer blev revet ned. Resterne af Akhnatons by blev først genfundet i slutningen af 1800-tallet. I hvad der en gang var byens udenrigsministerium fandt man næsten 400 lertavler med kileskrift, som giver et meget levende billede af Egyptens forhold til staterne i Levanten i midten af 1300-tallet f.v.t. Området er også kendt for at have gemt på mange smukke kunstskatte, blandt andet den berømte statuebuste af dronning Nefertiti, som i dag kan ses i Berlin.

Den popularitet, som Amarnaperioden har blandt moderne mennesker, skyldes særligt to forhold. Dels den meget smukke Atonhymne, forfattet af kongen selv, dels den enestående kunst. Oprindelig var Amarnakunsten meget outreret, næsten grotesk, men i den sene fase blev den mere naturalistisk.

Vi fortsætter og kører til Tuna el-Gebel på Nilens vestbred. Her besøger vi et fantastisk gravanlæg, som består af et kæmpemæssigt netværk af katakomber til mumier af hellige dyr. Vi stiger ned i katakomberne, hvor vi blandt andet skal se mumificerede ibisser og bavianer. Hellige dyr spillede en vigtig rolle i egyptisk religion, for gudernes sjæl, ba, kunne tage bolig i dem, og derved kunne man kommunikere med guderne. Sidste stop, inden vi vender retur til vores skib, bliver i Ashmunein, oldtidens Hermopolis, hvor resterne af visdomsguden Thots tempel ligger.

Tilbage på skibet spiser vi en tiltrængt frokost og fortsætter vores rejse ad Nilen mod byen Minya, som egypterne kalder ”Det øvre Egyptens brud”. Her lægger vi til og overnatter.

Dag 11
Minya. Privatgravene i Beni Hassan og videre til Beni Suef

I dag skal vi besøge et interessant gravområde i Mellemegypten. Fra flodens bred kører vi ca. 25 km til Beni Hassan på Nilens østbred. Her er der monumentale privatgrave fra Det mellemste Rige (cirka 1800 f.v.t.), som var en meget urolig tid i Egyptens historie. Det fremgår af de enestående stukmalerier i nogle af de grave, vi skal besøge. De er nemlig fulde af kamp- og belejringsscener, og sådanne scener forekommer sjældent i privatgrave. Der er i alt 39 grave i området, hvoraf fire er åbne for offentligheden. Der er tale om grave tilhørende guvernørerne Amenemhet, Khnumhotep 2., Baqet 3. og Khety. 

Fra gravene er der en storslået udsigt over Nilen, og man fornemmer, hvor smalt det opdyrkede område langs Nilen rent faktisk er. Selvom der i dag (2023) bor ca. 112 millioner mennesker i Egypten, så er landets landbrugsareal kun på ca. 3,5 millioner hektar, som er ca. 3,5 % af landets areal. Det er hovedsageligt Nildalen og deltaområdet nord for Cairo.
Resten af dagen tilbringes ombord på skibet mens vi langsomt sejler videre nordpå mod Beni Suef som vi når sidst på dagen.

Dag 12
Beni Suef – Cairo.
Egyptens ubetinget største vartegn: pyramiderne i Giza

Om morgenen fortsætter vi sejladsen mod Cairo, Afrikas største by med ca. 20 millioner indbyggere. I løbet af dagen kan du nyde udsigten over de frodige bredder, og se livet gå sin daglige gang i de små landsbyer, vi sejler forbi. De lokale vasker tøj ved flodbredden, og fiskere trækker dagens fangst op. Der er også mulighed for at køle lidt af i poolen eller nyde en god bog på soldækket. Vi spiser frokost undervejs og ankommer til Cairo sidst på dagen, hvor vi lægger til kaj.

Dag 13
Cairo. Pyramiderne i Giza.
De berømte pyramider i Giza

I dag skal vi besøge Egyptens ubetinget største vartegn: pyramiderne i Giza. De tre majestætiske pyramider bliver ved med at imponere, både med deres størrelse og det mesterlige ingeniørarbejde, der ligger bag. Pyramiderne har længe været på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og Kheops-pyramiden fra ca. 2550 f.v.t. er det eneste af oldtidens syv underværker, der stadig står intakt. Vi ser selvfølgelig også den store og myteomspundne sfinks, der ligger og vogter pyramiderne.

Efter besøget ved pyramiderne returnerer vi til vores skib og spiser frokost ombord.

Om eftermiddagen er der afsat tid til oplevelser på egen hånd. For interesserede arrangerer rejselederen en let gåtur i nærområdet, hvor vi får lejlighed til at kigge nærmere på hyggelige små butikker, restauranter og traditionelle kaffehuse, som serverer arabisk kaffe og vandpibe – eller shisha – som er en vigtig institution i mange arabiske lande.

Dag 14
Cairo. Det Egyptiske Museum og citadellet
Basaren Khan el-Khalili i Kairo

Efter morgenmaden ombord skal vi på opdagelse i Det Egyptiske Museum*, der huser verdens fornemste samling af egyptiske oldsager fra tre tusind års faraonisk historie. Et af højdepunkterne er naturligvis Tutankhamons gravudstyr, som blev fundet i Kongernes Dal i 1922. Vi ser blandt andet den berømte guldmaske, som er lavet af ikke mindre end 10,2 kg guld. Forestiller masken den unge faraos ansigtstræk? Det mente man tidligere, i dag mener nogle forskere, at guldmasken er overtaget fra en tidligere farao. Denne skulle være ingen ringere end Nefertiti, som optrådte som farao i slutningen af Akhnatons regeringstid. Teorien er dog meget omdiskuteret.

* Det ‘gamle’ Egyptiske Museum er under ombygning, og samlingerne skal flyttes til Giza tæt på pyramiderne. Det nye – og efter sigende meget spektakulære – egyptiske museum ved Giza forventes åbnet engang i 2024, men hvornår er endnu uklart. Er det nye museum åbnet, besøger vi naturligvis det – hvis ikke, så besøger vi det gamle Egyptiske Museum.

Vi skal også besøge omkring citadellet, fortet, der i middelalderen vogtede Cairo, inden vi vender retur til skibet.
Eftermiddagen er afsat til oplevelser på egen hånd, inden vi om aftenen spiser afskedsmiddag ombord på skibet. 

Dag 15
Hjemrejse

Det er tid til at tage afsked med skibet og dets personale. Efter morgenmaden går vi fra borde og kører til Cairos lufthavn, hvor flyet mod Danmark venter.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 32.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.998,–
Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder*
  • Fly København – Cairo t/r
  • Indenrigsfly Cairo – Aswan
  • Udflugter og transport jf. program
  • 14 nætter på skibet Jaz Nile Monarch i delt dobbeltkahyt på Main Deck.
  • Helpension (fra middag dag 1 til morgenmad dag 15).
  • Visum til Egypten (fås ved ankomst til Egypten**)
  • Skatter og afgifter

* I Egypten er det obligatorisk, at udenlandske grupper skal have en egyptisk guide ved seværdighederne. Denne informerer på engelsk, mens den danske guide oversætter og supplerer.

** På denne rejse er visum til Egypten inkluderet i rejsens pris. Ved ankomsten til Egypten mødes vi af en repræsentant fra vores lokale partner, der sørger for at udlevere vores visum og dernæst at vi kommer gennem paskontrollen.

Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
  • Eventuel opgradering til kahyt på Upper Deck, tillæg 2.498,- dkk per person.
  • Drikkepenge til skibspersonale; 5 USD per person per dag. Samlet 70 USD (ca. 550 dkk).
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffører, beregn ca. 100 USD (ca. 750 dkk)*
  • Udflugt til Abu Simbel på dag 3, DKK 998,-
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Tillæg for enkeltværelseskahyt **
  • Drikkevarer
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr på kr. 130,- pr. faktura
  • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer"

* Drikkepenge er i princippet frivilligt, men det er en del af de lokales løn og forventes givet.
** Der er et meget begrænset antal eneværelseskahytter. 

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke egnet for gangbesværede

Da en stor del af udflugterne på denne rejse vil foregå til fods, forventes det, at rejsedeltagerne er mobile, selvhjulpne og kan færdes uden hjælp.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Albatros Rejseleder / Lokalguider i Egypten.

Vores rejser til Egypten gennemføres altid med en dansk rejseleder. Dog gælder der særlige regler i Egypten som gør at Albatros´ rejseleder ikke må guide indenfor i selve templerne og ved pyramiderne. Ifølge Egyptisk lovgivningen SKAL det være en lokalguide som fortæller på disse steder. Oftest vil Albatros´ rejseleder fortælle om stedet/templerne vi er på vej til at besøge i bussen på vej dertil, men fremme ved templet overtager lokalguiden som vil guide på engelsk. Man er naturligvis velkommen til at stille lokalguiden spørgsmål undervejs, og ellers samler Albatros´ rejseleder op igen når vi at tilbage i bussen og på vej videre.

Mere om Egypten

Her kan du få mere at vide om Egypten: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/egypten 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En fantastisk rejse. Det var en meget spændende rejse, hvor vi fik set en utrolig kultur, templer, hieroglyffer, ting der var lavet for flere tusinde år siden, og som stadig var beundringsværdige. Vi havde en virkelig god rejseleder, Nader, det gjorde meget at han kunne tale dansk. Fik meget mere ud af hvad han fortalte om de forskellige steder vi så. Han gik virkelig op i sit job, og vi kunne mærke, det betød meget for ham, han var stolt af, at fortælle Ægyptens historie.
Date published: 2024-04-10
Rated 5 out of 5 by from En skøn rejse med fantastiske oplevelser Rejsen levede helt op til forventningerne. Det var skønt at vi boede på Nilbåden i alle 14 dage, også under opholdet i Cairo. Båden var hyggelig og ikke for stor. Besætningen var enestående imødekommende og maden flere klasser over forventning. Kahytten var dog lille og vinduet kunne ikke åbnes. Men sengene og badefaciliteter var udmærkede. Der blev ordnet med nye håndklæder mv. flere gange dagligt ! Soldækket var komfortabelt og lounge var utrolig hyggelig. Vores guide var fantastisk vidende. Den viden leverede han på en yderst charmerende måde. Rejsen havde slet, slet ikke været den samme uden ham. Maden var fantastisk lækker og varieret mellem fransk og mellemøstlig stil. Selv de friske grøntsager kunne spises uden bekymring for maven. 1000 km ned ad den smukke, smukke Nil var alle pengene værd.
Date published: 2024-04-03
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse med mange indtryk WI-FI er meget ringe. Meget lav hastighed, hvis det overhovedet fungerer. Drikkepenge 170€ pr. person bestyres af guide uden nogen form for feed back. Servicepersonalet nærmest tiggede om drikkepenge ved rejsens afslutning.
Date published: 2024-04-02
Rated 4 out of 5 by from Meget spændende rejse tilbage til fortiden Rejsen var uhyre spændende med højt kompetente rejseledere. Et meget spændene program. Trygge omgivelse på flodbåden og god betjening. God mad på båden
Date published: 2024-03-26
Rated 5 out of 5 by from Flot rejse med en fremragende rejseleder Rejsen kan varmt anbefales - alene pga. en skøn skibsbesætning.
Date published: 2024-03-12
Rated 4 out of 5 by from En fantastisk oplevelse En spændende og oplevelsesrig tur med mange interessante input Den danske rejseleder var kompetent og havde en meget humoristisk indgang til oplevelserne. Den ægyptiske guide var særdeles vidende, men også (for) meget snakkende Ved pyramiderne, som vel er turens højdepunkt, var der alt for kort tid
Date published: 2024-03-09
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse på Nilen Det var en stor oplevelse at glide ned ad Nilen i 14 dage og se natur og befolkning på det smukke grønne bælte. Alle rigdommene i form af templer, gravkamre og pyramider var imponerende. Den overbefolkede by Cairo var også noget helt for sig selv, og her var det godt, vi blev fulgt rundt. Det var dog en overraskelse, at man slet ikke kunne forlade skibet selv på noget tidspunkt. Vi forstår dog, at de har fundet det nødvendigt at passe godt på os - og det gjorde de.
Date published: 2024-03-09
Rated 4 out of 5 by from Egypten/Nilen fra A til Z .. Endnu en rigtig god ferie i Albatros kyndige hænder
Date published: 2024-03-06
  • y_2024, m_4, d_25, h_8
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_1, tr_15
  • loc_da_DK, sid_EGRRI03, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_albatros-travel

Lignende rejser