Fakta Egypten

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Egypten.
  • Sprog Arabisk
  • Hovedstad Cairo
  • Indbyggere 104 mio.
  • Religion Sunni-islam
  • Valuta Egyptisk pund
  • Areal 1.001.449 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Tidsforskellen mellem Danmark og Egypten kan variere, da Egypten veksler mellem sommertid og vintertid på andre datoer end i Danmark. Dette fører til periodiske forskydninger, men det meste af året skal du skrue uret 1 time frem, når du ankommer til Egypten.
Transport i Egypten

Bus
Busser i Egypten har ikke helt samme standard, som man kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.

Tog
På togrejser vil vi rejse i den bedst mulige klasse. Der er stor forskel på de enkelte afgange, men vi bestræber os på at benytte de bedste forbindelser. Generelt skal du ikke forvente den store luksus, men togene er altid en oplevelse!

Økonomi
Prisniveauet i Egypten er generelt lavere end i Danmark. En middag kan typisk fås for 30-40 LE (cirka 25-35 DKK). Øl og vin er generelt dyrere end i Danmark, og en lokal flaske vin koster cirka 120-170 DKK. Når man spiser på restaurant må man forvente, at der lægges op til 20% i service charge oven i de givne priser. Dette vil fremgå af regningen.
Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.


Lønnen er meget lav i Egypten, og drikkepenge er derfor en vigtig del af indkomsten. Det er derfor en god idé altid at have småpenge på sig, da der ofte forventes drikkepenge. Det er almindeligt at give 5-10% på restauranter, hoteller og taxier – også selvom der er lagt service charge oven i regningen.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse

Valuta og kreditkort
Valutaen i Egypten er egyptisk pund (LE). 1 egyptisk pund = 100 piastre. Du kan veksle danske kroner, USD eller EUR i banker og på de fleste hoteller. Kreditkort kan bruges på de fleste restauranter, og det er også muligt at hæve penge i hæveautomater mange steder.
Elektricitet

Egypten har ligesom Danmark 220 volt. Dog er stikkene ofte lidt tyndere end i Danmark, medbring derfor gerne et adaptersæt.

Telefon og internet
Den internationale landekode i Egypten er + 20. Det er dyrt at bruge mobiltelefon fra Egypten til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i Egypten.

De fleste hoteller har internetservice mod betaling, og i de større byer findes der internetcaféer.
Hygiejne
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.
Takt og tone

Egypterne er venlige og gæstfrie, og det forventes at besøgende følger landets moralkodeks med hensyn til påklædning. Kvinder skal helst have sømmeligt og ikke for stramt tøj på, der dækker albuer og går ned over knæene. Det er ikke nødvendigt at bære hovedbeklædning, det er dog praktisk at have et sjal eller tørklæde ved hånden, hvis man skal ind og besøge en moské eller andet, hvor det kunne være nødvendigt. Mænd bør ikke bære synlige halssmykker og skal gerne have lange bukser på.

Det forventes, at man respekterer de lokale helligdomme og skikke med ærbødighed og korrekt påklædning. Hvis man besøger en moské, skal man huske at tage skoene af og lægge skoene så sålerne vender ind mod hinanden. Kvinder skal have tildækkede arme og bør være iført hat eller anden hovedbeklædning.

Venstre hånd anses som uren, og bør derfor kun røre ved noget, der er urent. Undgå at gestikulere med venstre hånd. Det er meget uforskammet at pege på nogen eller noget, og husk at det vestlige ”thumbs up”-tegn er anstødeligt i hele den arabiske verden. Når man sidder på en stol krydser man ikke benene, men sørger for at skosålerne altid berører gulvet fordi de aldrig må pege på nogen.

Rygning
Under al flyvning, tog- og bustransport er der rygeforbud. Der er dog ofte afmærkede områder i togene, hvor rygning er tilladt.

Livet på Nilen – Cairo og minikrydstogt fra Luxor til Aswan

Kom med på rundrejse til Egyptens højdepunkter med fire dages krydstogt på Nilen og besøg i de egyptiske hovedbyer Cairo, Luxor og Aswan.

4,5
  • 9 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 15.498,–
fra København