Argentina, Chile og Påskeøen

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Buenos Aires, Mendoza og Santiago de Chile med vingårde, Andesbjergene og den enestående Påskeø

Kom med Albatros til to af Sydamerikas mest fængende lande! I charmerende argentinske Buenos Aires skal vi på byrundtur, se et forrygende tangoshow og besøge en ranch med cowboys og saftigt grillkød. Vi har også et par overnatninger i Argentinas største vindistrikt, hvor vi besøger byen Mendoza og en vingård i det smukke landskab.

Efter en naturskøn bustur over Andesbjergene når vi Chiles smukt beliggende hovedstad, Santiago, der putter sig mellem Andesbjergene og Stillehavet. Der bliver også tid i den gamle havneby Valparaíso, og vi får lejlighed til at smage nogle chilenske vine af høj kvalitet på en lokal vingård.

Fra Santiago flyver vi til Påskeøen langt ude i Stillehavet. Her har vi 4 hele dage til at udforske øens vulkaner, grotter og de berømte, mystiske stenstatuer.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
  • Type Rundrejse

  • Rejseleder Dansk

  • Visum Nej

  • Vaccination Ja

  • Valuta Chilensk Peso

Dagsprogram 17 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, Argentina
Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur og tangoshow
Dag 4
Buenos Aires. Pampas og gauchoer
Dag 5
Buenos Aires. Tid på egen hånd og natbus mod Mendoza
Dag 6
Mendoza. Byrundtur og vingårdsbesøg i vinens mekka
Dag 7
Mendoza. Afslapning
Dag 8
Mendoza – Andesbjergene – Santiago de Chile
Dag 9
Santiago. Byrundtur
Dag 10
Udflugt til Valparaíso og besøg på vingård
Dag 11
Påskeøen. Moai-statuer, vulkangrotte og stenbrud
Dag 12
Påskeøen. Fuglemandskulturen
Dag 13
Påskeøen. Moai-statuer og vulkaner
Dag 14
Påskeøen. Dag til fri disposition
Dag 15
Påskeøen – Santiago
Dag 16
Santiago og afrejse
Dag 17
Ankomst til Danmark

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra Københavns Lufthavn, via Madrid, til Buenos Aires med ankomst næste dag.
Dag 2
Ankomst til Buenos Aires, Argentina

Vi lander i Buenos Aires lufthavn tidlig formiddag og kører til vores hotel i byen. Vi bor i den centrale del af byen.

Vi begynder at udforske Buenos Aires med et besøg i byens nordlige kvarterer. I bydelen Palermo – byens grønne åndehul – nyder vi de smukke, storslåede parkanlæg og mindesmærker, der giver os et indblik i landets brogede historie. Videre til bydelen Recoleta, som er et af byens mest fashionable beboelsesområder med elegante, franskinspirerede huse. Det er også i Recoleta, vi finder den pompøse kirkegård med gravsteder for alle byens fornemme familier, inklusive Eva Perón – Evita – som ligger i familiegravstedet under navnet Duarte. Endvidere er Recoleta også hjemsted for de superrige, som normalt forlader deres herskabsboliger i sommerheden. Om vinteren kan man se de fine damer slentre op og ned ad byens fornemme strøg iført pels og kunstfærdige frisurer, på vej til tesaloner for at møde deres venner.

Du kan herefter køre hjem til hotellet eller udforske bydelen på egen hånd – måske besøge en af områdets cafeer – og tage en taxa hjem (for egen regning).

Dag 3
Buenos Aires. Byrundtur og tangoshow

I dag fortsætter vi vores argentinske eventyr, når vi tager på endnu en byrundtur i Buenos Aires og ser byens mange spændende højdepunkter i den centrale og sydlige del. Vi besøger blandt andet bydelen La Boca, et af byens ældste kvarterer, som i 1800-tallet blev hjemsted for tusindvis af italienske og spanske immigranter, der søgte lykken i den argentinske hovedstad. Gaden El Caminito er kendt for sine farvestrålende huse, og det er også her i arbejderkvarteret La Boca, at sportsklubben Boca Juniors holder til. Selvom en lang række markante argentinske fodboldspillere gennem årene har spillet for klubben, er det mere end nogen den nationale fodboldhelt Diego Maradona, der har gjort klubben kendt verden over.

I centrum går vores rute forbi Colón Teatret, byens smukke operahus, som er verdensberømt for sin akustik, der siges at være noget nær perfekt. En helt særlig oplevelse er det at besøge det store torv Plaza de Mayo, hvor man virkelig fornemmer historiens vingesus. For enden af torvet troner præsidentpaladset, som ikke uden grund kaldes Casa Rosada, “det lyserøde hus”, for murværket har en markant lyserød farve. Det var fra balkonen her i præsidentpaladset, at Eva Perón – i folkemunde blot kendt som Evita – holdt tale til sine trofaste støtter blandt landets mange fattige. Og det var også på Plaza de Mayo, at Las Madres de Plaza de Mayo – en gruppe mødre til forsvundne børn og unge under den argentinske militærjunta – i årene 1977-2006 fast mødtes én gang om ugen og demonstrerede for at få sandheden om deres forsvundne kære frem.

Om aftenen mødes vi igen og skal til et superflot tangoshow med middag. Kan man forestille sig mere perfekte rammer for en aften i tangoens tegn end netop her i tangoens hjemby? Dansen – med sit raffinerede miks af nostalgi, drama, elegance og sensualitet – har sit udspring i immigrantmiljøet i Buenos Aires-bydelen San Telmo sidst i 1800-tallet, og selvom tangoen i begyndelsen blev betragtet som alt andet end stueren, gik der ikke længe, inden også det pæne borgerskab havde taget tangoen til sig.

Dag 4
Buenos Aires. Pampas og gauchoer
I en radius af næsten 1.000 kilometer fra Buenos Aires strækker den argentinske pampas sig. Det store sletteområde har gennem århundreder været hjemsted for de legendariske argentinske cowboys, de såkaldte gauchoer. Og med den frodige landbrugsjord og pampas-kvæget, der typisk ender sine dage som nogle af verdens møreste bøffer, udgør pampassen nerven i den argentinske økonomi. På dagens udflugt går vi i gauchoernes fodspor og sætter kursen mod pampassen, hvor vi skal besøge en estancia – en stor, argentinsk ranch. Her spiser vi en traditionel asado-frokost med lækkert, grillet kød og empanadas – små halvmåneformede, fyldte “brødpakker”, som blev introduceret af spanierne, og som findes i et hav af varianter hele vejen op gennem Latinamerika. På estanciaen nyder vi også et folkloreshow med traditionel argentinsk musik og dans, og vi ser gauchoernes imponerende talent for alt, hvad der har med heste at gøre. Efter en spændende dag på landet er vi tilbage i Buenos Aires sidst på eftermiddagen.
Dag 5
Buenos Aires. Tid på egen hånd og natbus mod Mendoza

Dagen i dag er på egen hånd, og du kan bruge den til at opleve nogle af de steder i Buenos Aires, som du endnu ikke har set. Rejselederen vil stå til rådighed med råd og vejledning. Det kunne for eksempel være et besøg ved den store tangosanger Carlos Gardels grav, der er valfartssted for tangoentusiaster fra hele verden, eller måske har du bare lyst til at slentre rundt i byen? Porteñoerne, som indbyggerne i Buenos Aires bliver kaldt, er hyppige gæster på byens mange cafeer, så hvorfor ikke gøre som de lokale og nyde en kop kaffe af bedste kvalitet, mens du fornemmer byens stemning? Måske efterfulgt af besøg på et af byens mange museer eller i nogle af de hyggelige shoppinggader? Gågaden Calle Florida eller den flere kilometer lange indkøbsgade Santa Fe er blot nogle af de mange muligheder, og du kan også gå på opdagelse i den hyggelige San Telmo-bydel, der rummer et hav af gallerier, antikvitetsforretninger og andre specialbutikker.

Hen på eftermiddagen kører vi til busstationen, hvor vi stiger om bord på en komfortabel natbus med god plads og sæder, der kan lægges næsten 180 grader ned. En let middag bliver serveret om bord på bussen. Dog anbefaler vi, at du køber lidt snacks og drikkevarer til turen.

Dag 6
Mendoza. Byrundtur og vingårdsbesøg i vinens mekka

Der bliver serveret en let morgenmad i bussen inden ankomsten til Mendoza. Byen Mendoza er ganske charmerende – den har stadig maleriske, arkitektoniske levn fra grundlæggelsen i 1500-tallet, selv om store dele af byen er blevet moderniseret. Selv de åbne vandingskanaler, som indianerne i området anlagde før spaniernes ankomst, er synlige i bybilledet og er med til at forsyne byens mange træer med livgivende vand. Om formiddagen tager vi på en byrundtur og fortsætter derefter til en vingård, der ligger omgivet af alléer med poppeltræer, frugtlunde og de majestætiske Andestinder. Der vil være mulighed for vinsmagning samtidig med, at vi nyder en fælles frokost.

Her i Mendoza-provinsen produceres størsteparten af Argentinas vin, og det er ikke tilfældigt: Det store system af præcolumbianske vandingskanaler fra bjergene sikrer vandtilførslen, og klimaet er noget nær perfekt til vindyrkning her på østsiden af Andesbjergene, med solrige dage og kølige nætter. Allerede da spanierne ankom til landet i 1550’erne, medbragte de stiklinger fra vinstokke i hjemlandet og plantede ud. I 1800-tallet fik de spanske vinstokke selskab af franske – blandt andet den nu berømte malbec-drue, der er blevet Argentinas mest kendte drue. Argentinsk vin begyndte at blive kendt uden for landets grænser i 1900-tallet, og efter et dyk under landets økonomiske krise i begyndelsen af årtusindet er både kvaliteten og eksporten igen kraftigt på vej op.

Midt på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel i Mendoza.

Dag 7
Mendoza. Afslapning

Dagen i dag kan bruges til afslapning og til at fordøje de mange rejseindtryk, vi har haft indtil nu. Rejselederen er naturligvis til stede og vil på bedste vis hjælpe med forslag til aktiviteter eller ture, hvis det ønskes.

Skal dagen fordrives på museer, har Mendoza en del af slagsen. Her er blandt andet et museum for moderne kunst og et bymuseum med historiske interiører, og i San Martín-parken kan man kombinere en tur i det grønne – parken har over 700 forskellige slags træer – med besøg på op til flere naturvidenskabelige museer. Du kan også bare spadsere lidt rundt i den hyggelige by, der huser mange gode restauranter; som oftest med et bredt udvalg af de lokale vine på kortet.

Dag 8
Mendoza – Andesbjergene – Santiago de Chile
Vi begiver os på en fantastisk busrejse over Andesbjergene med kørsel i over 3.000 meters højde. Dagens mål er hovedstaden i Chile, Santiago. Undervejs til Santiago passerer vi det højeste bjerg på det amerikanske kontinent: Aconcagua (6.959 meter over havet). Vi vil undervejs stoppe og nyde den fantastiske udsigt over bjergene. Busrejsen tager cirka 9-10 timer inklusive grænseformaliteter, så vi ankommer til Santiago sidst på dagen.
Dag 9
Santiago. Byrundtur
Vi skal på byrundtur i Santiago, herunder tager vi også et smut op til San Cristóbal-bjerget, som knejser 860 meter over byen, og hvorfra der er en flot udsigt. På toppen står en 36 meter høj statue af Jomfru Maria. Ved foden af bjerget ligger Bellavista-distriktet, som er byens boheme-kvarter med et italiensk præg, takket være de smalle gader og stræder fyldt med fortovscaféer, utallige restauranter og forretninger, der sælger ædelstene og forskellige smykker af mere beskeden art. Der vil også være tid på egen hånd, og her vil rejselederen være behjælpelig med ideer, råd og muligheder til dagens program.
Dag 10
Udflugt til Valparaíso og besøg på vingård

Vi tager på en heldagsudflugt til strandområdet Viña del Mar, som ligger nær Chiles næststørste by, Valparaíso. Viña del Mar ligger kun cirka to timers kørsel fra Santiago, så allerede midt på formiddagen spadserer vi rundt ved stillehavsstrandene med de store bølger. Byen kaldes også ”Ciudad Jardín” (havebyen) takket være den vidtspredte subtropiske vegetation med palme- og banantræer. Her er livlig aktivitet året rundt på grund af kasinoerne og det store udvalg af cafeer og restauranter med alt godt fra havet.

Valparaíso er en gammel havneby, som ligger i en bugt og er bygget på flere mindre bakker, hvorfra man kan se nordpå langs kysten til Viña del Mar. Byen er kendt for sine gamle kabelbaner, der fra havnen fører op til de gamle beboelseskvarterer (ikke inkluderet). Her kan man gå rundt i de små, stille stræder og betragte de gamle, farverige huse, som i 1800-tallet var hjem for kolonitidens tyske og engelske handelsmænd.

På vej tilbage til Santiago stopper vi ved vingården Casas del Bosque i Casablanca-dalen. Denne familiedrevne vingård har specialiseret sig i vine af høj kvalitet, og vi får en rundtur på stedet, hvor vi hører om gårdens historie og om produktionen. Vi ser kælderen, vintankene og stedet, hvor vinen hældes på flaske. Vi afslutter rundturen med vinsmagning og ost.

Dag 11
Påskeøen. Moai-statuer, vulkangrotte og stenbrud

Vi står tidligt op og flyver fra fastlandet ud over Stillehavet, hvor vi efter cirka fem timers flyvning ankommer til Påskeøen. Ved ankomsten kører vi direkte til vores hotel i Hanga Roa, Påskeøens eneste by, som ligger på den sydlige del af øen. Med sine blot to gennemgående gader og de mange vajende palmer minder stemningen i byen mest af alt om en lille, tropisk landsby, og her i byen bor langt størstedelen af øens cirka 5.000 indbyggere.

Samlet set er der cirka 1.000 moai-statuer på den blot 117 km² store vulkanø, heraf cirka 400 statuer, som aldrig er blevet færdiggjort. Øens mange moai-statuer blev fundet liggende på jorden med ansigtet nedad, da arkæologer og forskere med Thor Heyerdahl i spidsen – som nogle af pionererne – for alvor søgte mod Påskeøen fra midt i 1950’erne.

Ved første øjekast ser mange af moai-statuerne ens ud, men meget få har vist sig at være helt identiske, selvom de designmæssigt er lavet ud fra samme princip: et aflangt, rektangulært ansigt med en lang lige næse, en lav pande, dybtliggende øjne og en lille mund med smalle læber. Højdemæssigt ligger statuerne fra to til over tyve meter, men den gennemsnitlige højde er seks meter. En bredt accepteret teori omkring moai-statuerne er, at de symboliserer afdøde høvdinge og guder.

Langt de fleste af moai-statuerne står langs kysten med ryggen til vandet, men vi tager til Ahu Akivi, hvor moai-statuerne er rejst inde midt på øen – og hvor det derfor ser ud, som om de står og skuer ud over havet. Ifølge legenden repræsenterer disse moai-statuer kong Hotu Matus ambassadører. Vi besøger herefter Ana Te Pahua, en grotte skabt af flydende lava fra den nærliggende vulkan. Videre ved Puna Pau-krateret ser vi stenbruddet med de røde stenslagger, som blev brugt til at udhugge pukao-hårpragten. Hvis vejret tillader det, slutter vi udflugten af med et besøg ved Ahu Te Peu, hvor de liggende, urestaurerede moai-statuer er et tydeligt minde om fejden mellem de rivaliserende klaner. En fejde, som fik stadig mere næring, efterhånden som øens ressourcer blev færre og færre.

Dag 12
Påskeøen. Fuglemandskulturen

I dag skal vi på opdagelse i Rapa Nui Nationalpark på den sydlige del af øen. Her ligger den udslukte vulkan Rano Kao, hvis dybe og hemmelighedsfulde kratersø har en diameter på 1.600 meter og er det største af øens vandreservoirer. Efter at have nydt det fascinerende syn af vulkanen og de smukke omgivelser besøger vi den ceremonielle stenlandsby Orongo, der ligger på toppen af en 400 meter stejl klippeskrænt – med vulkankrateret på den ene side og havet på den anden. Herfra er der et storslået vue ud over hele Rapa Nui og de ubeboede småøer Motu Nui, Motu Iti og Motu Kao Kao. Orongo var igennem århundreder det ceremonielle center for den såkaldte fuglemandskultur, hvor udvalgte heltemodige mænd svømmede over til småøerne i jagten på årets første terneæg. Den heldige, der fandt ægget, blev udnævnt til ”makemake”, som ifølge mytologien var den højeste gud og skaber af jord, sol, måne, stjerner og mennesker. Fundet af ægget gav særstatus hele det efterfølgende år – indtil en ny makemake blev udnævnt.

De sidste ceremonier i fuglemandskulturen menes at have fundet sted i 1866-67. Et tydeligt minde om stedets vigtige ceremonielle rolle er de mange helleristninger på klipperne i og omkring Orongo med motiver fra fuglemandskulten. Vi vender herefter retur til Hanga Roa, hvor resten af eftermiddagen og aftenen er på egen hånd. Et besøg på byens antropologiske museum eller i den lokale kirke, som er kendt for sine fine træudskæringer, er oplagte eftermiddagsaktiviteter.

Dag 13
Påskeøen. Moai-statuer og vulkaner

I dag har vi fokus på øens sydøstlige og nordlige side, hvor vi har vores første besøg ved Ahu Vaihu – hjemsted for otte moai-statuer, der ligger væltet side om side i græsset. Videre i Ahu Akahanga ser vi endnu et par væltede moai-statuer. Man mener, at statuerne i sin tid blev væltet som kulmination på en lang konflikt mellem to grupper på øen: de såkaldte langører og kortører. Mens langørerne var efterkommere af kong Hotu Motua, som ifølge legenden var den første, der bosatte sig på øen sammen med sit følge omkring år 500 e.Kr., ankom kortørerne til øen noget senere.

 

Ved Ahu Akahanga ser vi også resterne af en tidlig bosættelse samt gravstedet for kong Hotu Matua. Vi fortsætter til den udslukte vulkan Rano Raraku. Ved mundingen af vulkankrateret ligger stenbruddet, hvor de meterlange moai-statuer blev hugget direkte ud i lavastenen og herfra trukket de mange kilometer videre rundt på øen til deres endelige ”ståsted”. Den dag i dag befinder der sig stadigvæk næsten 400 ufærdige moai-statuer ved stenbruddet, flere af dem gået i stykker undervejs i arbejdsprocessen med den forholdsvis porøse lavasten. Herefter kører vi til Ahu Tongariki, øens største ahu-platform. Den restaurerede platform er 200 meter lang, har 15 opretstående moai-statuer og er et imponerende syn. Videre oppe på øens nordlige kyst troner den ti meter høje moai-statue Ahu Te Pito Te Kura ud over landskabet. Det er den højeste moai-statue, som nogensinde er flyttet fra stenbruddet ved Rano Raraku og rejst på en ahu-platform.

Statuens lange navn er inspireret af en sten, som selveste kong Hotu Motua ifølge legenden bragte med sig, da han ankom til Påskeøen. Stenen bliver kaldt Te Pito Te Henua, der betyder ”lysets navle” på polynesisk, og symboliserer ”verdens navle”, som de polynesiske bosættere kaldte deres nye ø og hjem.

På sidste etape af dagens udflugt fortsætter vi op langs kysten til Anakena-stranden, der ligger allernordligst på øen. Den smukke bugt med det kridhvide sand og palmetræerne udgør en perfekt, eksotisk ramme for en hyggelig frokost i det fri. Mens vi nyder vores picnic, har vi udsigt til det uendelige Stillehav og en af øens bedst restaurerede ahu-platforme, Ahu Naunau, som er kendt for moai-statuernes karakteristiske røde hovedbeklædning, kaldet pukao. Ifølge legenden var det netop her ved Anakena-stranden, at kong Hotu Motua gik i land på øen.

Her besøger vi også Ahu Ature Huki, hvor en enkelt moai-statue troner ved foden af en lille bakke. Denne statue blev genrejst af Thor Heyerdahl i samarbejde med nogle af øens beboere for at bevise, hvordan man i sin tid havde kunnet flytte og løfte de tonstunge stenskulpturer.

Efter en lang, begivenhedsrig dag vender vi tilbage til Honga Roa, og mon ikke de fleste vil nyde at bruge aftenen på en hyggelig, afslappende middag?

Dag 14
Påskeøen. Dag til fri disposition

Dagen i dag kan du bruge, som du vil. Måske har du lyst til at bruge lidt mere tid ved nogle af de steder, vi har set, eller måske er humøret mere til afslapning! Rejselederen står klar med tips til dagens indhold.

Vi gør opmærksom på, at programmets rækkefølge på Påskeøen kan blive ændret af hensyn til lokale forhold.

Dag 15
Påskeøen – Santiago
Det er blevet tid til at tage afsked med Påskeøen. Vi tager til lufthavnen sidst på formiddagen og ankommer til Santiago midt på aftenen (på grund af tidsforskellen). Ved ankomsten indkvarteres vi igen på hotel i Santiago.
Dag 16
Santiago og afrejse
Midt på formiddagen kører vi til lufthavnen for at flyve hjem til Danmark.
Dag 17
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til København sidst på eftermiddagen.

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 4.998,-
Prisen inkluderer
• Dansk rejseleder
• Fly København – Buenos Aires og Santiago – København
• Fly Santiago – Påskeøen t/r
• Overnatning på gode hoteller i delt dobbeltværelse
• 1 overnatning i førsteklasses natbus
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 4, 6, 9 og 13
• Middag dag 3 og let middag i natbus dag 6
• Indrejseskat til Påskeøen
• Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
• Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse kr. 4.998,-
• Øvrige måltider (ca. 150-200 kr. pr. dag)
• Drikkevarer
• Drikkepenge til lokalguider og chauffører (i alt ca. 120 USD)
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura
• Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Argentina
www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/argentina

Chile
www.albatros-travel.dk/destinationer/sydamerika/chile

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser