Australiens røde hjerte

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Ægte eventyr venter på togrejse gennem outbacken fra Darwin i nord til Alice Springs i landets røde hjerte. Inkl. Ayers Rock, Barossa Valley og Sydney

Helt unik rundrejse til det inderste Australien fra Darwin i nord til Adelaide i syd. Med det stilfulde tog The Ghan Explorer kører vi 2 dage gennem den røde outback til hjertet af Australien. Undervejs på den 1.500 km lange togrejse ser vi tusind år gamle aboriginale hulemalerier og Kakadu Nationalpark med kontinentets særlige dyrearter. Vi besøger byerne Darwin, Katherine og Alice Springs, før vi ankommer til Ayers Rock, hvor vi både ser solen gå ned og stå op over den mytiske klippe.

Fra den røde outback flyver vi til Adelaide helt i syd og besøger vingårde i den berømte Barossa Valley. Storbylivet nydes i Sydney, hvor vi både oplever de store seværdigheder, Blue Mountains og har tid på egen hånd.

Komforten er i top fra start til slut med togkupéer på ’Gold Service Class’ og 1. klasses-hoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Darwin.
Dag 3 Darwin – UNESCO-fredede Kakadu Nationalpark. Flodsejlads og hulemalerier
Dag 4 Kakadu Nationalpark – Darwin. Morgensejlads og områdets aborigine kulturhistorie
Dag 5 Darwin – Katherine. Togrejse med The Ghan Explorer. Kløften Nitmiluk Gorge
Dag 6 Katherine – Alice Springs. Byrundtur.
Dag 7 Alice Springs – Ayers Rock. Desert Park, solnedgang og middag ved Ayers Rock
Dag 8 Ayers Rock. Solopgang ved Ayers Rock og vandretur ved The Olgas
Dag 9 Ayers Rock – Alice Springs. Kamelfarm og tid på egen hånd
Dag 10 Med fly fra Alice Springs til Adelaide. Byrundtur
Dag 11 Adelaide. Heldagstur til vingårdene i Barossa Valley
Dag 12 Adelaide. Tid til egne eventyr og mulighed for udflugt til Kangaroo Island (tilkøb)
Dag 13 Fly Adelaide – Sydney
Dag 14 Sydney. Byrundtur med sejltur, Operahuset m.m.
Dag 15 Sydney. Udflugt til nationalparken Blue Mountains og dyreparken Featherdale
Dag 16 Sydney. Dag til egne eventyr
Dag 17 Sydney og hjemrejse
Dag 18 Ankomst til Danmark

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
49.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Vi flyver mod Darwin i Australien. Flyvetiden er cirka 5 timere kortere, end hvis vi skulle flyve til Melbourne eller Sydney.

Dag 2
Ankomst til Darwin.
Solnedgang i Darwin

Ved ankomsten til Darwin kører vi til vores centralt beliggende hotel, og efter et kort hvil tager vi en slentretur rundt i byen. Darwin er hovedstad i delstaten Northern Territory og er opkaldt efter Charles Darwin, der i 1839 fandt en naturhavn her. Der bor lidt over 100.000 mennesker, og byen er udgangspunkt for ture til de mange nationalparker omkring Darwin.

Det skal blive rart at få strukket benene lidt inden vi spiser middag sammen på en lokal restaurant (ikke inkluderet). Herefter venter der en god nats søvn.

Overnatning på Darwin Central Hotel i Deluxe Room.

Dag 3
Darwin – UNESCO-fredede Kakadu Nationalpark. Flodsejlads og hulemalerier
Aboriginale hulemalerier

I dag tager vi på opdagelse i en af områdets mest berømte nationalparker: Kakadu Nationalpark, der med sine cirka 20.000 km² er næsten halvt så stort som Danmark. Kakadu blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 1992, og nationalparken er især kendt for sine smukke klippeformationer, de brusende floder, det rige dyreliv og aboriginernes årtusindgamle hulemalerier.

I Ubirr, i den østlige del af Kakadu Nationalpark, ser vi eksempler på aboriginernes hulemalerier, som her menes at være mere end 20.000 år gamle. Vi har en lokalkendt aborigin guide med, der giver os en spændende indsigt i aboriginernes kultur, den lokale mytologi samt de dyr og planter, vi ser undervejs, og hvordan disse bruges i dagligdagen. Vi kommer bl.a. til et udsigtspunkt, hvor vi nyder den fantastiske udsigt ud over det omkringliggende vådområde.

Vi lægger også vejen forbi Bowali Besøgscenter, der leverer masser af værdifuld baggrundsinformation om nationalparken. Herefter fortsætter vi mod den lille by Jabiru inde i selve nationalparken, hvor vi indkvarterer os for natten og spiser middag sammen på hotellet.

Overnatning på Mercure Kakadu Crocodile Hotel. (Vi overnatter én nat her i Kakadu Nationalpark og vender tilbage til Darwin den efterfølgende dag. Det kan derfor anbefales at pakke en lille taske til ens behov i de to dage, vi er på farten i nationalparken). 

Dag 4
Kakadu Nationalpark – Darwin. Morgensejlads og områdets aborigine kulturhistorie
Kom tæt på krokodillerne

Vi står ekstra tidligt op i dag for at opleve et af de helt store højdepunkter ved enhver tur til Kakadu, nemlig en morgensejlads op ad floden Yellow Water River. Her tidligt om morgenen er dyrene i og langs floden mest aktive. En tredjedel af alle Australiens fuglearter er repræsenteret i Kakadu Nationalpark. Rovfuglene svæver højt over vådområdet i deres søgen efter bytte, og chancerne for at se verdens største krokodille, den australske saltvandskrokodille, samt bøfler langs floden er gode.

Herefter venter der flere store oplevelser, når vi kører til den sydlige del af parken og dens spektakulære udsigter og øde ferskvandssøer. Fremme i Nourlangie får vi selskab af en lokal guide, der på Rock Art Site beretter levende om områdets rige aborigine kulturhistorie, hvilket illustreres på bedste vis med de smukke, årtusindgamle hulemalerier. På Warradjan Kulturcenter får vi yderligere uddybet kendskabet til lokalområdets aborigine rødder, før vi begiver vi tilbage mod Darwin.

Overnatning på Darwin Central Hotel i Deluxe Room.

Dag 5
Darwin – Katherine. Togrejse med The Ghan Explorer. Kløften Nitmiluk Gorge
Kløften Nitmiluk Gorge

I dag er det blevet tid til at tage hul på vores odyssé med det legendariske tog The Ghan, der de næste to dage er vores hjem. Fra Darwin kører vi hele 1.559 kilometer sydpå til Alice Springs gennem den røde australske outback og gennem nogle af landets mest isolerede og fascinerende områder.

Vi bor i private kupéer på togets ”Gold Service Class”. Kupéerne er hyggelige, omend der ikke er specielt meget albuerum. Dog er der rigeligt med plads til det, som togrejsen i høj grad handler om: Fra vores sæder kan vi nyde udsigten, når toget transporterer os på langs af kontinentet. Når vi har tjekket ind i kupéerne og sætter af sted, kan vi snart se landskaberne stille glide forbi vinduerne. Om dagen fungerer kupéen som en komfortabel lounge, og om aftenen omdannes den til to senge med over- og underkøje.

Om bord på toget nyder vi alle måltiderne – morgenmad, 2-retters frokost samt 3-retters middag – i den flotte Queen Adelaide Restaurant, der er udført i gammel kolonitidsstil. Maden er udsøgt og varieret med blandt andet kød fra lokale kvægfarme på menuen. Der bliver også mulighed for at smage nogle lidt mere eksotiske og lokale retter så som kænguru. Alle måltider på toget samt vin, øl og ikke-alkoholiske drikkevarer er inkluderet i prisen. 

Første stop på togrejsen er ved den lille by Kathrine, 320 kilometer sydøst for Darwin, hvor vi skal se den smukke kløft Nitmiluk Gorge, eller Kathrine Gorge, som den også kaldes. Byen Kathrine blev opført som en forpost, da man i sin tid opførte telegraflinjen Australian Overland Telegraph Line hele vejen fra Darwin til Adelaide. Siden voksede byen sammen med guldmineindustrien, og i dag er Kathrine et naturligt udgangspunkt for de mange besøgende i Nitmiluk Nationalpark og kløften. Nitmiluk Gorge med de nærmest lodrette klippesider og floden, som stille glider igennem, er i sig selv et smukt naturfænomen, men kløften repræsenterer også et vigtigt stykke kulturhistorie med de mange aborigine malerier på klippevæggene, som vi naturligvis også ser nærmere på.

Tilbage på toget nyder vi den første middag i restauranten, mens solen langsomt går ned over den australske outback. Efter middagen er der redt op i kupéerne, og vi kan gå til ro til togets hyggelige, monotome bumlen.

Sengetøj, håndklæder og enkelte toiletsager findes i kupéerne. Alle dobbeltkupéer har eget bad og toilet i kupéen. Der findes få enkeltkupéer på toget. Disse har ikke eget bad/toilet, men et fælles bad for enden af togvognen.

Dag 6
Katherine – Alice Springs. Byrundtur.
Den gamle telegrafstation i Alice Springs

Det er værd at stå tidligt op, for en solopgang i den australske outback er uden tvivl en af de mest spektakulære solopgange, man kan opleve. Efter morgenmaden og en god kop kaffe og juice ankommer toget til Alice Springs midt mellem Darwin og Adelaide. Området omkring ”Alice” kaldes også The Red Centre grundet den røde jordbund og sparsomme vegetation. I Alice Springs bor omkring 27.500 mennesker, og byen er et knudepunkt for hele oplandet, som er ekstremt tyndt befolket.

På dagens udflugt besøger vi Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet. Vi besøger også National Pioneer Women’s Hall of Fame, som hylder de mange kvinder, både lokalt og på landsplan, som har spillet en særlig rolle i Australiens historie og udvikling.

Endvidere lægger vi vejen forbi den gamle telegrafstation, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på Australian Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn.

Herefter siger vi farvel til togpersonalet, skifter toget ud med bus og kører til vores hotel i her i Alice Springs.

Overnatning på DoubleTree by Hilton.

Dag 7
Alice Springs – Ayers Rock. Desert Park, solnedgang og middag ved Ayers Rock
Man kan pludselig føle sig lille

Af alle Australiens storladne naturoplevelser stikker én af dem ud som noget helt særligt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den hedder på aborigin. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Gennem årene er Ayers Rock sammen med Sydney Opera House blevet symbol på selve Australien. Ayers Rock er 348 meter høj, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkreds, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunden. Ayers Rock bliver ofte nævnt som verdens største monolit, hvilket den næsten også er. Kun Mount Augustus i det vestlige Australien overgår Ayers Rock i størrelse. Området er helligt for aboriginere, og der er steder, som ikke må betrædes eller fotograferes. Vi forlader Alice Springs efter morgenmaden og kører sydvest på gennem røde ørkenlandskaber. Lidt udenfor Alice Springs besøger vi Alice Springs Desert Park. Her ser vi nærmere på outbackens flora og fauna – og her er nok at se på: emuer, kænguruer og dingoer samt en lang række fuglearter. Der er en bygning, hvor vi kan se alle natdyrene og en afdeling med krybdyr og slanger. Der vises en spændende film om Australiens tilblivelse på en storskærm, og i slutningen af filmen foldes skærmen langsomt ned, og afslører et kæmpe panoramavindue med udsigt til bjergkæden McDonnal Ranges. Her er det svært ikke at lade sig betage!

Når vi har checket ind på vores hotel, som ligger tæt ved Ayers Rock, begiver vi os til foden af den 348 meter høje klippe for at tage den i nærmere eftersyn. Her skal vi blandt andet gå en tur, der fører os forbi hulemalerier og sære stenformationer. Bemærk, at klippens traditionelle ejere, Unungu-stammen, på grund af religiøse årsager helst ikke ser, at klippen bestiges.

Vi runder dagen af med en af turens helt store oplevelser, når vi dækker op til udendørs ‘Sound of Silence’-middag med udsigt Ayers Rocks storslåede farvespil under solnedgangen. Den enorme klippe bliver nærmest selvlysende rød, netop som solen forsvinder under horisonten. Mens solen går ned, nyder vi en god middag bestående af retter, vi kender, men der vil også være både kænguru og krokodille på menuen. Efter mørket har sænket sig over Ayers Rock, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok en af verdens mørkeste og klareste stjernehimler, uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet. En magisk måde at afslutte dagen på.

Overnatning på Voyages Outback Pioneer Hotel.

Dag 8
Ayers Rock. Solopgang ved Ayers Rock og vandretur ved The Olgas
The Olgas

Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens farvespil er mindst lige så intenst som det, der udspiller sig om aftenen. Herefter spiser vi morgenmad, inden vi begiver os ud på en vandretur i nationalparken Kata Tjuta, som også kaldes for The Olgas, hvor vi skal gå en tur mellem de to højeste toppe.

Vi har eftermiddagen på egen hånd – og mon ikke resortets swimmingpool frister?

Overnatning på Voyages Outback Pioneer Hotel.

Dag 9
Ayers Rock – Alice Springs. Kamelfarm og tid på egen hånd
Besøg eventuelt Anzac Hill Memorial

Vi forlader området omkring Ayers Rock for at køre tilbage til Alice Springs. Undervejs gør vi holdt og strækker benene, ligesom der er mulighed for at købe forfriskninger, når vi gør holdt ved en kamelfarm. Selvom Australien er mere kendt for koalaer og kænguruer, så er det faktisk det land i verden med flest vildtlevende kameler – der er ikke mindre end en 300.000 kameler i Australien! I slutningen af 1800-tallet blev omkring 10.000 kameler importeret fra Indien for at hjælpe i udforskningen af outback’en og oprettelsen af telegrafstationen i Alice Springs. Men efterhånden som der blev bygget veje og jernbaner, blev kamelen overflødig, og i dag sælges dyrene blandt andet til arabiske lande, hvor nogle bliver brugt til væddeløb, mens andre ender på middagsbordet.

Fremme i Alice Springs har vi eftermiddagen på egen hånd. Der er mulighed for at nyde cafélivet på byens hovedstrøg eller få shoppet lidt outback-souvenirs. De mere energiske kan tage en gåtur til Anzac Hill Memorial, et monument rejst i 1934 til ære for de faldne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning af australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kæmpede sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam. Monumentet ligger på toppen af en bakke, hvorfra der er en fin udsigt ud over byen og de åbne vidder.

Dag 10
Med fly fra Alice Springs til Adelaide. Byrundtur
Domkirken i Adelaide

I dag lægger vi den røde outback bag os, når vi flyver fra Alice Springs til Adelaide i delstaten South Australia! Ved ankomsten tager vi på en lille byrundtur i Adelaide, der er Australiens femtestørste by og hovedstad i South Australia.

På byrundturen ser vi blandt andet byens ikoniske sportsanlæg, Adelaide Oval, og besøger domkirken, udkigspunktet Light's Vision samt hovedgaden North Terrace, hvor flere af byens vigtige institutioner har til huse, blandt andet parlamentet og universitetet. Som et lille sødt indslag lægger vi også vejen forbi en lokal filial af det australske chokoladefirma ”Haigh's Chocolates”.

Vi runder byrundturen af ved hotellet, og herefter er der tid til selv at gå videre ud på opdagelse i denne hyggelige, lille storby. 

Vi overnatter på Sage Hotel Adelaide.

Dag 11
Adelaide. Heldagstur til vingårdene i Barossa Valley
Vinområdet Barossa Valley i South Australia

I dag forlader vi Adelaide for at køre ca. 60 km nordøst på til Barossa Valley, som nok er det mest kendte af de mange vinområder i South Australia. Ud over de mange vingårde findes her også meget smukke natur, og de grønne bakker har inspireret mange kunstnere gennem årene. Vin er dyrket her siden midten af 1800-tallet, og i dag er der ca. 40 vingårde. Riesling var tidligere den vigtigste druesort i Barossa, men i dag er både Chardonnay-hvidvine og Cabarnet på Sauvignonog Shiraz blevet meget populære.

Vi besøger to vingårde, smager på de lokale druer og spiser frokost undervejs. Inden vi vender retur til Adelaide, stopper vi ved Mengler´s Hill, hvor der er en pragtfuld udsigt ud over området.

Vi overnatter på Sage Hotel Adelaide.

Dag 12
Adelaide. Tid til egne eventyr og mulighed for udflugt til Kangaroo Island (tilkøb)
Mød kænguruen i dens hjemland Australien

I dag kan du vælge enten at tage på opdagelse i Adelaide på egen hånd eller købe en ekstra udflugt til Kangaroo Island. ”Kænguruøen” er Australiens tredjestørste og er ikke blot hjemsted for masser af kænguruer, men blandt andet også koalaer og wallabies, der ligner kænguruer, men er mindre. Se mere om denne tilkøbsudflugt senere i programmet.

Vi overnatter på Sage Hotel Adelaide.

Dag 13
Fly Adelaide – Sydney
Sydney Harbour Bridge

Fra Australiens sydkyst flyver vi østpå til Sydney, hovedstad i delstaten New South Wales. Sydney blev grundlagt af engelske straffefanger i 1788 og har sidenhen udviklet sig til Australiens største by. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver et stort udvalgt af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, der hele tiden afprøver nye kulinariske frembringelser med lokale produkter.

Vi ankommer til Sydney midt på dagen og kører direkte til vores hotel, The Sydney Boulevard. Hotellet ligger centralt, så det er nemt at komme rundt til fods. Aftenen er til fri disposition, så der er rig lejlighed til at tage på en slentretur og få de første indtryk af byen.

Vi overnatter på The Sydney Boulevard i Sydney.

Dag 14
Sydney. Byrundtur med sejltur, Operahuset m.m.
Sydney Opera House

I dag tager vi sammen på opdagelse i Sydney. Vi besøger blandt andet byens botaniske have – The Royal Botanic Gardens – og udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stol, som i virkeligheden har form som en bænk, er skåret ud af sandsten af straffefanger i 1810 og var en gave til guvernøren Macquaries hustru, Elizabeth. Det siges, at hun plejede at sidde på stenen i timevis for at nyde panoramaudsigten og se på de skibe, der kom sejlende fra Storbritannien. Heroppefra kan vi også se Sydneys ældste bydel, The Rocks. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien. De oprindelige bygninger var lavet af lokal sandsten, og derfra stammer bydelens navn. Udsigten er sidenhen blevet beriget med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House.

Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte er Sydneys Bondi Beach, der ligger øst for byens centrum, og som vi selvfølgelig også skal besøge. På den hvide sandstrand flokkes Sydneyboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker. Byrundturen ender ved den populære Circular Quay, som er et pulserende område ved Sydneys havnefront. Her hopper vi om bord på en båd og spiser frokost, mens vi sejler på opdagelse rundt i Sydney og ser de mange ikoniske bygninger fra søsiden.

Med fast grund under fødderne igen er det tid til at beundre Sydneys verdensberømte vartegn, Sydney Opera House, der, som bekendt, er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Tæt ved operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der forbinder den sydlige og nordlige del af byen. Efter rundvisningen i operahuset tager vi den til fods gennem byen hjem til hotellet, der ligger ca. to kilometer herfra.

Dag 15
Sydney. Udflugt til nationalparken Blue Mountains og dyreparken Featherdale
Blue Mountains

Dagens program står på en naturskøn heldagsudflugt til Blue Mountains, der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi lægger også vejen forbi Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Dyreparken huser verdens største samling af australske dyrearter – mere end 330 arter i alt – som blandt andet tæller kænguruer, koalaer, vombatter, emuer og forskellige krybdyr og fugle. Nærkontakt er tilladt, så her kan man blandt udleve drømmen om at kramme en koala!

På vejen hjem kører vi forbi Homebush Bay, hvor OL i Sydney i 2000 blev afholdt.

Dag 16
Sydney. Dag til egne eventyr
Oplev Bondi Beach

Dagen i dag er din egen. Mulighederne er mange – tag for eksempel en slentretur i det hyggelige havneområde Darling med dens mange caféer.

Vi mødes om aftenen og spiser afskedsmiddag i Sydney Sky Tower, der med sine 309 meter er Sydneys højeste bygning og den næsthøjeste bygning på hele den sydlige halvkugle. Fra restauranten er der eminent udsigt over hele byen.

Dag 17
Sydney og hjemrejse
Farvel eller på gensyn til Australien

Flyet fra Sydney afgår hen på eftermiddagen, så vi har et par timer i løbet af morgenen og formiddagen til at suge de sidste indtryk til os fra en af verdens smukkeste storbyer – og måske få købt de sidste souvenirs med hjem.

Dag 18
Ankomst til Danmark

Vi lander tidligt om morgenen i Københavns Lufthavn.

The Ghan

Passagertoget The Ghan kører fra Australiens nordkyst gennem outbacken til den sydlige kyst. Den traditionsrige rute følger det spor over kontinentet, der først blev trådt af de karavaner af dromedarer, som blev hentet til landet som praktiske pakdyr. Sidenhen blev jernbanespor lagt, og den første rejse med The Ghan var i 1929.

Om bord på toget findes flere forskellige kupéer og klasser. På Albatros’ rejser bor gæsterne i private kupéer kaldet Gold Service Class. Disse kupéer er hyggelige og komfortable, om end der ikke er meget albuerum. Der er dog rigeligt med plads til det, togrejsen i høj grad handler om – nemlig at nyde udsigten, mens toget kører gennem landskabet.

Om dagen fungerer kupéen som en komfortabel privat lounge, og om aftenen omdannes den til to senge med over- og underkøje. Sengetøj, håndklæder og enkelte toiletsager findes i kupéerne. Alle dobbeltkupéer har eget bad og toilet i kupéen.

Om bord på toget er der fuld pension for Albatros’ gæster – morgenmad, 2-retters frokost samt 3-retters middag. Måltiderne serveres i den flotte Queen Adelaide Restaurant, der er udført i gammel kolonitidsstil. Maden er udsøgt og varieret, og der er blandt andet kød fra lokale kvægfarme på menuen. Til alle måltiderne på toget er vin, øl og ikke-alkoholiske drikkevarer inkluderet i prisen.

Udflugt til Kangaroo Island

Dag 9 kan du som tilkøb vælge at tage med på en ekstra udflugt til Kangaroo Island, der bestemt ikke har fået sit navn uden grund! Øen kan bedst beskrives som én stor zoo, men helt uden indhegninger og bure. ”Kænguruøen” er Australiens tredjestørste og er ikke blot hjemsted for masser af kænguruer, men blandt andet også koalaer og wallabies, der ligner kænguruer, men er mindre.

En stor del af Kangaroo Island er udlagt som naturreservat, og som besøgende fascineres man ikke blot af dyrelivet og den smukke natur men også af den ro, der indhyller øen – her leves livet i et behageligt, tilbagelænet tempo. Og med sans for gode lokale råvarer og vine. På vej over til Kangaroo Island tager vi med bus og færge, og på tilbagevejen flyver vi.

Pris: 2.998,- pr. person. Udflugten skal bestilles hjemmefra.

Kangaroo Island

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 49.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
14.998,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Darwin med Singapore Airlines (mellemlanding i Singapore)
 • Fly Sydney-København med Singapore Airlines (mellemlanding i Singapore)
 • 2 Indenrigsflyvninger; Alice Springs – Adelaide og Adelaide - Sydney
 • Turistvisum til Australien
 • 2 dage/1 nat med The Ghan i delt dobbeltkupé i Gold Service
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 6 frokoster og 3 middage
 • Om bord på toget er drikkevarer også inkluderet, herunder øl, vin og vand
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til togpersonale
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Udflugter
Udflugt til Kangaroo Island, dag 9. Pris per person: kr. 2.998,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Gode tips til pakkelisten

Vi kommer til at rejse mange tusind kilometer og gennem flere klimazoner – fra troperne i det nordlige Australien over ørkenen til de tempererede kystbyer Adelaide og Sydney i syd.

Det betyder, at vi vil opleve flere forskellige klimaer og temperaturer på turen. I Darwin er der i september stort set ingen regn, temperaturen er 25-30 grader, og vi kan se frem til en flot blå himmel. I Alice Springs er det også dejlig varmt i dagstimerne, men morgen og aften kan være kølige. Det australske forår begynder i september i Adelaide og Sydney, og her ligger dagstemperaturen omkring behagelige 15-20 grader, mens nattemperaturen kan komme under 10 grader.

Det er derfor en god idé at pakke tøj, der både kan bruges i varmt og lidt køligere klima, og at medbringe en trøje eller jakke til køligere stunder.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Om bord på toget er det vigtigt at medbringe en weekend-taske eller en anden form for mindre bagage, da der ikke er plads til store kufferter i kupéen. Om bord på toget vil din ’store bagage’ blive opbevaret i en decideret bagagevogn, og efter ombordstigning i Darwin er der først adgang til den i Alice Springs. Det er også en god idé at medbringe en varm trøje/fleece/jakke til togturen, som pga. aircondition godt kan blive lidt kølig.

Strenge toldregler

Bemærk, at Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Australien

Her kan du få mere at vide om Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from Spændende, afvekslende og interessant Togturen var meget facinerende med en ekstrem god service, udflugterne var rigtig spændende, specielt Ayers Rock. Sejlturen var for lang og kedelig. Naturparkerne og Sydney Operaen var kæmpe oplevelser. Dygtig vidende og hjælpsom guide
Date published: 2016-10-03
Rated 5 out of 5 by from Fantastik har aldrig oplkevet noget ligneden vor rejseleder er så god til alt såsom at kende fugle og planter, som er forskellige fra vore i Danmark, og alt andet om Australien, SUPER god
Date published: 2016-09-30
 • y_2017, m_11, d_20, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_2
 • loc_da_DK, sid_AURRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18AURRI01BDK0311