Australiens røde hjerte

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Ægte eventyr og stor komfort venter på togrejse fra nord til syd gennem outbacken, flodkrydstogt med hjuldamper på landets længste flod og storbyen Sydney

Helt unik rundrejse til det inderste Australien fra Darwin i nord til Adelaide i syd. Med det stilfulde tog The Ghan Explorer krydser vi på 4 dage gennem den røde outback og hjertet af Australien. Undervejs på den 3.000 km lange rejse ser vi tusind år gamle aboriginale hulemalerier, Kakadu Nationalpark med kontinentets særlige dyrearter og den underjordiske opalmineby Coober Pedy. Vi besøger byerne Darwin, Katherine og Alice Springs, før vi ankommer til Adelaide.

På hjuldamperen Murray Princess sejler vi på et 4-dages krydstogt ad Australiens længste flod, Murray River. Området emmer stadig af nybyggerstemning, og der er god tid til at betragte områdets flotte natur og det rige dyreliv samt at nyde en barbecue på flodbredden og lokale vingårdsbesøg. Storbylivet nydes i Sydney, hvor vi både ser de store seværdigheder og Blue Mountains samt har tid på egen hånd.

Fra start til slut indkvarteres vi i virkelig komfortable rammer: private togkupéer på ’Gold Service Class’, udvendige kahytter og 1. klasses-hoteller.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Krydstogt, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra Danmark
Dag 2 Ankomst til Darwin. Sunset Market
Dag 3 Darwin – UNESCO-fredede Kakadu Nationalpark. Flodsejlads og hulemalerier
Dag 4 Kakadu Nationalpark – Darwin. Morgensejlads og områdets aborigine kulturhistorie
Dag 5 Darwin – Katherine. Togrejse med The Ghan Explorer. Kløften Nitmiluk Gorge
Dag 6 Katherine – Alice Springs. Byrundtur. Mulighed for flyvetur til Ayers Rock (tilkøb)
Dag 7 Alice Springs – Manguri. Den underjordiske opal-mineby Coober Pedy
Dag 8 Manguri – Adelaide. Byrundtur
Dag 9 Adelaide. Tid til egne eventyr og mulighed for udflugt til Kangaroo Island (tilkøb)
Dag 10 Adelaide – Murray River. Flodkrydstogt på Murray River
Dag 11 Murray River. Dæmningen ved Blanchetown, Salter’s Station og vingårdsbesøg
Dag 12 Murray River. Lokalhistorisk museum, Sunny Dale, dyrereservat, barbecuemiddag ved floden og mulighed for aftenkøretur med traktor
Dag 13 Murray River. Smukke klippelandskaber, Ngaut Ngaut, Captain’s Dinner
Dag 14 Murray River – Adelaide. Farvel til skibet. Vindistriktet Barossa Valley
Dag 15 Fly Adelaide – Sydney
Dag 16 Sydney. Byrundtur med sejltur, Operahuset m.m.
Dag 17 Sydney. Udflugt til nationalparken Blue Mountains og dyreparken Featherdale
Dag 18 Sydney. Dag til egne eventyr
Dag 19 Sydney og hjemrejse
Dag 20 Ankomst til Danmark

P.S. Murray Princess

PS Murray Princess er en flot hjuldamper med masser af charme og gammel guldgraverstemning.

Skibet har 60 kahytter. Albatros’ gæster indkvarteres i skibets Outside Cabins, som er beliggende på Randell Deck og Cadell Deck med direkte adgang til skibets ydre dæk. Kahytterne har aircondition og eget bad og toilet. Sengetøj, håndklæder og enkelte toiletsager findes ligeledes i kahytterne.

Alle måltider er inkluderet om bord som enten buffet eller a la carte (drikkevarer er ikke inkluderet i rejsens pris). Kaffe og te er gratis. Ud over de inkluderede udflugter er der underholdning om bord i forbindelse med middagene samt mulighed for at deltage i diverse foredrag undervejs på sejlturen.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Vi flyver mod Darwin i Australien. Flyvetiden er cirka 5 timere kortere, end hvis vi skulle flyve til Melbourne eller Sydney.

Dag 2
Ankomst til Darwin. Sunset Market
Solnedgang i Darwin

Ved ankomsten til Darwin kører vi til vores centralt beliggende hotel, og efter et kort hvil tager vi en slentretur rundt i byen. Darwin er hovedstad i delstaten Northern Territory og er opkaldt efter Charles Darwin, der i 1839 fandt en naturhavn her. Der bor lidt over 100.000 mennesker, og byen er udgangspunkt for ture til de mange nationalparker omkring Darwin.

Det skal blive rart at få strukket benene lidt, når vi stille og roligt går mod byens populære strand, Mindil Beach. Her afholdes hver søndag det populære Sunset Market, hvor lokale og turister kommer for at gøre en god handel eller smage noget af maden fra de mange madboder. Vi snuser lidt omkring og nyder senere den flotte og lige så populære solnedgang, inden vi spiser middag sammen på en restaurant i nærheden (ikke inkluderet). Herefter venter der en god nats søvn.

Overnatning på Darwin Central Hotel i Deluxe Room.

Dag 3
Darwin – UNESCO-fredede Kakadu Nationalpark. Flodsejlads og hulemalerier
Kakadu Nationalpark

I dag tager vi på opdagelse i en af områdets mest berømte nationalparker: Kakadu Nationalpark, der med sine cirka 20.000 km² er næsten halvt så stort som Danmark. Kakadu blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 1992, og nationalparken er især kendt for sine smukke klippeformationer, de brusende floder, det rige dyreliv og aboriginernes årtusindgamle hulemalerier. Vi spejder også efter de enorme termitboer, som har været med til at forme landskabet her.

I Ubirr i den østlige del af Kakadu Nationalpark ser vi eksempler på aboriginernes hulemalerier, som her menes at være mere end 20.000 år gamle. Vi nyder også den fantastiske udsigt ud over det omkringliggende vådområde. Og netop vådområdet ser vi nærmere på, når vi sejler op ad floden East Alligator River i vores søgen efter verdens største krokodille: den australske saltvandskrokodille. Vi har en lokalkendt aborigin guide med, der giver os en spændende indsigt i aboriginernes kultur, den lokale mytologi samt de dyr og planter, vi ser undervejs, og hvordan disse bruges i dagligdagen.

Vi lægger også vejen forbi Bowali Besøgscenter, der leverer masser af værdifuld baggrundsinformation om nationalparken. Herefter fortsætter vi mod den lille by Jabiru inde i selve nationalparken, hvor vi indkvarterer os for natten og spiser middag sammen på hotellet.

Overnatning på Mercure Kakadu Crocodile Hotel. (Vi overnatter én nat her i Kakadu Nationalpark og vender tilbage til Darwin den efterfølgende dag. Det kan derfor anbefales at pakke en lille taske til ens behov i de to dage, vi er på farten i nationalparken).

Dag 4
Kakadu Nationalpark – Darwin. Morgensejlads og områdets aborigine kulturhistorie
Aboriginale hulemalerier

Vi står ekstra tidligt op i dag for at opleve et af de helt store højdepunkter ved enhver tur til Kakadu, nemlig en morgensejlads op ad floden Yellow Water River. Her tidligt om morgenen er dyrene i og langs floden mest aktive. En tredjedel af alle Australiens fuglearter er repræsenteret i Kakadu Nationalpark. Rovfuglene svæver højt over vådområdet i deres søgen efter bytte, og chancerne for at se krokodiller og bøfler langs floden er gode.

Herefter venter der flere store oplevelser, når vi kører til den sydlige del af parken og dens spektakulære udsigter og øde ferskvandssøer. Fremme i Nourlangie får vi selskab af en lokal guide, der på Rock Art Site beretter levende om områdets rige aborigine kulturhistorie, hvilket illustreres på bedste vis med de smukke, årtusindgamle hulemalerier. På Warradjan Kulturcenter får vi yderligere uddybet kendskabet til lokalområdets aborigine rødder, før vi begiver vi tilbage mod Darwin.

Overnatning på Darwin Central Hotel i Deluxe Room.

Dag 5
Darwin – Katherine. Togrejse med The Ghan Explorer. Kløften Nitmiluk Gorge
Kløften Nitmiluk Gorge

I dag er det blevet tid til at tage hul på vores odyssé med det legendariske tog The Ghan, der de næste fire dage er vores hjem. Fra Darwin kører vi hele 2.979 kilometer sydpå gennem den røde australske outback og gennem nogle af landets mest isolerede og fascinerende områder.

Vi bor i private kupéer på togets ”Gold Service Class”. Kupéerne er hyggelige, omend der ikke er specielt meget albuerum. Dog er der rigeligt med plads til det, som togrejsen i høj grad handler om: Fra vores sæder kan vi nyde udsigten, når toget transporterer os på langs af kontinentet. Når vi har tjekket ind i kupéerne og sætter af sted, kan vi snart se landskaberne stille glide forbi vinduerne. Om dagen fungerer kupéen som en komfortabel lounge, og om aftenen omdannes den til to senge med over- og underkøje.

Om bord på toget nyder vi alle måltiderne – morgenmad, 2-retters frokost samt 3-retters middag – i den flotte Queen Adelaide Restaurant, der er udført i gammel kolonitidsstil. Maden er udsøgt og varieret med blandt andet kød fra lokale kvægfarme på menuen. Der bliver også mulighed for at smage nogle lidt mere eksotiske og lokale retter så som kænguru. Alle måltider på toget samt vin, øl og ikke-alkoholiske drikkevarer er inkluderet i prisen.

Første stop på togrejsen er ved den lille by Kathrine, 320 kilometer sydøst for Darwin, hvor vi skal se den smukke kløft Nitmiluk Gorge, eller Kathrine Gorge, som den også kaldes. Byen Kathrine blev opført som en forpost, da man i sin tid opførte telegraflinjen Australian Overland Telegraph Line hele vejen fra Darwin til Adelaide. Siden voksede byen sammen med guldmineindustrien, og i dag er Kathrine et naturligt udgangspunkt for de mange besøgende i Nitmiluk Nationalpark og kløften. Nitmiluk Gorge med de nærmest lodrette klippesider og floden, som stille glider igennem, er i sig selv et smukt naturfænomen, men kløften repræsenterer også et vigtigt stykke kulturhistorie med de mange aborigine malerier på klippevæggene, som vi naturligvis også ser nærmere på.

Tilbage på toget nyder vi den første middag i restauranten, mens solen langsomt går ned over den australske outback. Efter middagen er der redt op i kupéerne, og vi kan gå til ro til togets hyggelige, monotome bumlen.

Sengetøj, håndklæder og enkelte toiletsager findes i kupéerne. Alle dobbeltkupéer har eget bad og toilet i kupéen. Der findes få enkeltkupéer på toget. Disse har ikke eget bad/toilet, men et fælles bad for enden af togvognen.

Dag 6
Katherine – Alice Springs. Byrundtur. Mulighed for flyvetur til Ayers Rock (tilkøb)
Den gamle telegrafstation i Alice Springs

Det er værd at stå tidligt op, for en solopgang i den australske outback er uden tvivl en af de mest spektakulære solopgange, man kan opleve. Efter morgenmaden og en god kop kaffe og juice ankommer toget til Alice Springs midt mellem Darwin og Adelaide. Området omkring ”Alice” kaldes også The Red Centre grundet den røde jordbund og sparsomme vegetation. I Alice Springs bor omkring 27.500 mennesker, og byen er et knudepunkt for hele oplandet, som er ekstremt tyndt befolket.

På dagens udflugt besøger vi Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet. Vi besøger også National Pioneer Women’s Hall of Fame, som hylder de mange kvinder, både lokalt og på landsplan, som har spillet en særlig rolle i Australiens historie og udvikling.

Endvidere lægger vi vejen forbi den gamle telegrafstation, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på Australian Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn.

Vi runder af med et besøg ved Anzac Hill Memorial, et monument rejst i 1934 til ære for de faldne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning af australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kæmpede sammen under Første og Anden Verdenskrig samt i Korea og Vietnam.

For de ekstra eventyrlystne er der i dag mulighed for at tilkøbe den ultimative outback-oplevelse: nemlig en flyvetur fra Alice Springs til nationalparken Uluru-Kata Tjuta og Ayers Rock, eller Uluru som den også hedder. Vi skal gøre opmærksom på, at denne specialudflugt ligger samtidig med dagens inkludererede udflugt, og det er derfor ikke teknisk muligt at deltage i begge udflugter. Se mere om denne tilkøbsudflugt senere i programmet

Denne aften flytter vi restauranten udendørs og spiser en autentisk ”Outback Bush Barbecue” under den smukke stjernehimmel. I sandhed en unik oplevelse med musik og lækkert lokalt kød. Når desserten ligger tungt i maven kigger vi nærmere på den sydlige halvkugles stjernehimmel, som ser anderledes ud end den, vi kender hjemmefra. Herefter er det tid til at finde tilbage til vores togkupéer, hvor en god nat søvn venter, mens toget forsætter sin færd sydpå.

Dag 7
Alice Springs – Manguri. Den underjordiske opal-mineby Coober Pedy
Opalminebyen Coober Pedy

Efter morgenmaden kan det måske godt undre, hvorfor toget holder stille her midt i ingenting. Stedet hedder Manguri, og her tager vi på opdagelse i verdens største opalmineby, Coober Pedy,  hvor mere end halvdelen af indbyggerne lever under jorden.

Vi tager med ned under jorden og får et spændende indblik i livet her i denne underjordiske by, hvor der både er en underjordisk kirke og sågar en golfbane! Klogere på opaler og livet under jorden spiser vi frokost hernede i disse unikke omgivelser. Tilbage over jorden finder vi tilbage til toget og har nogle timer om bord, inden vi mødes til vores sidste togmiddag, og mon ikke lounge-vognen lader baren være åben lidt længere denne aften?

Dag 8
Manguri – Adelaide. Byrundtur
Adelaide

Når vi vågner i dag og kigger ud af vinduet, kan vi se, hvordan landskabet har ændret sig drastisk. Vi har lagt den røde outback bag os, og nu er der begyndt at dukke grønne marker op. Velkommen til delstaten South Australia! Vi har et par timer til at suge de sidste indtryk til os fra den lange togrejse, inden toget langsomt triller ind på stationen i Adelaide. Her siger vi farvel til togpersonalet, skifter toget ud med bus og tager på en lille byrundtur i Adelaide, der er Australiens femtestørste by og hovedstad i South Australia.

På byrundturen ser vi blandt andet byens ikoniske sportsanlæg, Adelaide Oval, og besøger domkirken, udkigspunktet Light's Vision samt hovedgaden North Terrace, hvor flere af byens vigtige institutioner har til huse, blandt andet parlamentet og universitetet. Som et lille sødt indslag lægger vi også vejen forbi en lokal filial af det australske chokoladefirma ”Haigh's Chocolates”.

Vi runder byrundturen af ved hotellet, og herefter er der tid til selv at gå videre ud på opdagelse i denne hyggelige, lille storby.

Vi overnatter på Hilton Adelaide.

Dag 9
Adelaide. Tid til egne eventyr og mulighed for udflugt til Kangaroo Island (tilkøb)
Kom tæt på kænguruerne

I dag kan du vælge enten at tage på opdagelse i Adelaide på egen hånd eller købe en ekstra udflugt til Kangaroo Island. ”Kænguruøen” er Australiens tredjestørste og er ikke blot hjemsted for masser af kænguruer, men blandt andet også koalaer og wallabies, der ligner kænguruer, men er mindre. Se mere om denne tilkøbsudflugt senere i programmet.

Dag 10
Adelaide – Murray River. Flodkrydstogt på Murray River
Hjuldamper på Murray River

Vi har formiddagen til at få de sidste indtryk med fra Adelaide, inden vi om eftermiddagen kører til byen Mannum ved floden Murray River. Her går vi om bord på den charmerende hjuldamper Murray Princess, som de næste fire dage tager os op ad Australiens længste flod, den mægtige Murray River. Floden har sit udspring i De Australske Alper og danner grænse mellem delstaterne New South Wales og Victoria, inden den løber ud i Lake Alexandrina her i South Australia.

Murray Princess har kapacitet til blot 120 passagerer, og vi kan derfor se frem til en hyggelig og intim stemning, man ikke på samme måde finder på de større og klassiske krydstogtskibe. Når vi har fundet os til rette i vores stilfulde, udvendige kahytter, er det tid til en velkomstdrink på dækket, mens vi begiver os af sted.  Siden kaster vi anker i floden, og når mørket sænker sig, bliver bådens projektører tændt, så vi kan spejde efter grå kæmpekænguruer, vombatter og de langhalsede skildpadder, der alle kun kommer frem efter mørkets frembrud.

Når sulten presser sig på, sætter vi os godt til rette og nyder dagens middag i skibets restaurant. Skibet lægger til for natten.

Dag 11
Murray River. Dæmningen ved Blanchetown, Salter’s Station og vingårdsbesøg
Murray River

Står man tidligt op og nyder solens første stråler fra dækket, bliver man ikke kun belønnet af det smukke lys. Her tidligt om morgenen er fuglene mest aktive, og der er gode chancer for både at se pelikaner, sorte svaner og masser af andre fuglearter.

Efter morgenmaden fortsætter vi turen op ad floden. Ved byen Blanchetown passerer vi en af de 13 dæmninger, der er med til at holde styr på flodens vandstand. Kort herefter når vi Salter's Station, hvor vi lægger til for natten.

Om aftenen besøger vi den lokale vingård Burk Salter's Vineyard, som ligger langs flodbredden. Mon ikke der bliver mulighed for at smage lidt på gårdens vin?

Tilbage om bord nyder vi dagens middag, inden det atter er tid til at gå til køjs.

Dag 12
Murray River. Lokalhistorisk museum, Sunny Dale, dyrereservat, barbecuemiddag ved floden og mulighed for aftenkøretur med traktor
Mød South Australias vilde dyr

I dag tager vi på en lille gåtur i Salter’s Station og besøger det lille lokalhistoriske museum, Swan Reach Museum. Tilbage om bord går kursen videre nedad Murray River, og vi nyder en stille stund på dækket, mens flodlandskaberne stille glider forbi. Først på eftermiddagen lægger vi til ved den lille by Sunnydale, hvor vi går i land for at blive klogere på australsk uldproduktion og fårehold, illustreret på bedste vis med præsentationen Woolshed Sound & Light Show.

Dagens næste programpunkt er et besøg i et lokalt dyrereservat, hvor vi får mulighed for at nogle at se nogle af de mest hyppige vilde dyr her fra delstaten South Australia.

Om aftenen skal vi forkæles med endnu en ægte australsk bush barbecue, når skibets kokke tryller med grillmad ved flodbredden. For de, der har lyst, er det muligt at runde aftenen af med en ekstra, lille sjov oplevelse, hvor vi kører en tur i aftenmørket – ikke i bus, men i vogne trukket af en traktor!

(Traktorturen er ikke inkluderet i rejsens pris, men købes særskilt om bord på båden).

Dag 13
Murray River. Smukke klippelandskaber, Ngaut Ngaut, Captain’s Dinner

Sejlturen går forbi de stejle klippelandskaber, som floden har formet og skåret sig igennem over millioner af år. Vi har et stop ved Ngaut Ngaut Aboriginal Reserve, som er et af Australiens vigtigste arkæologiske områder. Her tager vi endnu et stort skridt tilbage i tiden, når en lokalguide viser os de illustrative gamle klippemalerier og fortæller om den lokale aborigine kultur.

Tilbage om bord på vores hjuldamper sejler vi videre til Younghusband. Undervejs passerer vi store halvmåneformede søer – de såkaldte billabongs – åbne vandområder og høje dramatiske klipper. For de, der har lyst, er der mulighed for at få lidt ekstra adrenalin i kroppen og tage en tur i speedbåd gennem de spektakulære flodlandskaber.

Om aftenen er vi inviteret til Captain’s Dinner.

Dag 14
Murray River – Adelaide. Farvel til skibet. Vindistriktet Barossa Valley
På vingårdsbesøg i Barossa Valley

Vi nyder det sidste morgenmåltid om bord, og så er det tid til at sige farvel til skibets personale. Men eventyret er langt fra slut endnu. I dag skal vi opleve Australiens meste frodige og berømte vindistrikt, Barossa Valley. Vi besøger hele tre forskellige vingårde, hvor vi naturligvis ikke blot skal kigge, men også smage lidt på deres forskellige vine.

Vi har lidt tid på egen hånd i Tanunda, inden vi vender tilbage til Adelaide. Her tjekker vi ind på hotellet, og resten af aftenen er på egen hånd.

Overnatning på Hilton Adelaide.

 

Dag 15
Fly Adelaide – Sydney
Sydney Harbour Bridge

Fra hjertet af Australien flyver vi østpå til Sydney, hovedstad i delstaten New South Wales. Sydney blev grundlagt af engelske straffefanger i 1788 og har sidenhen udviklet sig til Australiens største by. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver et stort udvalgt af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, der hele tiden afprøver nye kulinariske frembringelser med lokale produkter.

Vi ankommer til Sydney midt på dagen og kører direkte til vores hotel, Amora Hotel Jamison Sydney, hvor vi bor i Deluxe Rooms. Hotellet ligger centralt, så det er nemt at komme rundt til fods. Aftenen er til fri disposition, så der er rig lejlighed til at tage på en slentretur og få de første indtryk af byen.

Dag 16
Sydney. Byrundtur med sejltur, Operahuset m.m.
Sydney Opera House

I dag tager vi sammen på opdagelse i Sydney. Vi besøger blandt andet byens botaniske have – The Royal Botanic Gardens – og udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stol, som i virkeligheden har form som en bænk, er skåret ud af sandsten af straffefanger i 1810 og var en gave til guvernøren Macquaries hustru, Elizabeth. Det siges, at hun plejede at sidde på stenen i timevis for at nyde panoramaudsigten og se på de skibe, der kom sejlende fra Storbritannien.

Heroppefra kan vi også se Sydneys ældste bydel, The Rocks. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien. De oprindelige bygninger var lavet af lokal sandsten, og derfra stammer bydelens navn. Udsigten er sidenhen blevet beriget med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House.

Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte er Sydneys Bondi Beach, der ligger øst for byens centrum, og som vi selvfølgelig også skal besøge. På den hvide sandstrand flokkes Sydneyboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.

Byrundturen ender ved den populære Circular Quay, som er et pulserende område ved Sydneys havnefront. Her hopper vi om bord på en båd og spiser frokost, mens vi sejler på opdagelse rundt i Sydney og ser de mange ikoniske bygninger fra søsiden.

Med fast grund under fødderne igen er det tid til at beundre Sydneys verdensberømte vartegn, Sydney Opera House, der, som bekendt, er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn.

Tæt ved operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der forbinder den sydlige og nordlige del af byen.

Efter rundvisningen i operahuset tager vi den til fods gennem byen hjem til hotellet, der ligger små to kilometer herfra.

Dag 17
Sydney. Udflugt til nationalparken Blue Mountains og dyreparken Featherdale
Blue Mountains

Dagens program står på en naturskøn heldagsudflugt til Blue Mountains, der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

Vi lægger også vejen forbi Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Dyreparken huser verdens største samling af australske dyrearter – mere end 330 arter i alt – som blandt andet tæller kænguruer, koalaer, vombatter, emuer og forskellige krybdyr og fugle. Nærkontakt er tilladt, så her kan man blandt udleve drømmen om at kramme en koala!

På vejen hjem kører vi forbi Homebush Bay, hvor OL i Sydney i 2000 blev afholdt.

Dag 18
Sydney. Dag til egne eventyr

Dagen i dag er din egen. Mulighederne er mange – tag for eksempel en slentretur i det hyggelige havneområde Darling med dens mange caféer.

Vi mødes om aftenen og spiser afskedsmiddag i Sydney Sky Tower, der med sine 309 meter er Sydneys højeste bygning og den næsthøjeste bygning på hele den sydlige halvkugle. Fra restauranten er der eminent udsigt over hele byen.

Dag 19
Sydney og hjemrejse

Flyet fra Sydney afgår hen på eftermiddagen, så vi har et par timer i løbet af morgenen og formiddagen til at suge de sidste indtryk til os fra en af verdens smukkeste storbyer – og måske få købt de sidste souvenirs med hjem.

Dag 20
Ankomst til Danmark

Vi lander tidligt om morgenen i Københavns Lufthavn.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder.
 • Fly København – Darwin med mellemlanding.
 • Fly Sydney-København med mellemlanding.
 • Indenrigsflyvning mellem Adelaide og Sydney.
 • Turistvisum til Australien.
 • 4 dage/3 nætter med The Ghan i delt dobbeltkupé i Gold Service.
 • 5 dage/4 nætter ombord på P.S. Murray Princess i udvendigt kahyt.
 • Udflugter jf. program.
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse.
 • Morgenmad dagligt.
 • 12 frokoster og 9 middage.
 • Om bord på toget er drikkevarer også inkluderet, herunder øl, vin og vand.
 • Skatter og afgifter.
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris.
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring.
 • Flyvetur til Ayers Rock
 • Udflugt til Kangaroo Island
 • Eventuelle ekstra arrangementer.
 • Tillæg for enkeltværelse.
 • Drikkepenge til tog- og skibspersonale.
 • Personlige fornødenheder.
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer".
Udflugter
Flyvetur til Ayers Rock, dag 6. Pris per person: kr. 5.248,-
Udflugt til Kangaroo Island, dag 9. Pris per person: kr. 2.698,-

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Gode tips til pakkelisten

Vi kommer til at rejse mange tusind kilometer og gennem flere klimazoner – fra troperne i det nordlige Australien over ørkenen til de tempererede kystbyer Adelaide og Sydney i syd.

Det betyder, at vi vil opleve flere forskellige klimaer og temperaturer på turen. I Darwin er der i september stort set ingen regn, temperaturen er 25-30 grader, og vi kan se frem til en flot blå himmel. I Alice Springs er det også dejlig varmt i dagstimerne, men morgen og aften kan være kølige. Det australske forår begynder i september i Adelaide og Sydney, og her ligger dagstemperaturen omkring behagelige 15-20 grader, mens nattemperaturen kan komme under 10 grader.

Det er derfor en god idé at pakke tøj, der både kan bruges i varmt og lidt køligere klima, og at medbringe en trøje eller jakke til køligere stunder.

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Strenge toldregler

Bemærk, at Australien har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Australien

Her kan du få mere at vide om Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Opfyldelse af en livsdrøm. En meget lærerig rejse. Vi oplevede meget af det specielle ved Australien inden for natur, både planter og dyreliv. Som regel fik vi gode og kyndige forklaringer af rejselederen på det, vi så og oplevede. Vi blev orienteret om de politiske forhold både historiske og aktuelle. Turen levede op til mine forventninger og krav.Det lave deltagerantal var absolut en fordel for oplevelsen. Den tekniske gennemførelse af rejsen og diverse ture var perfekt.
Date published: 2017-11-22
Rated 4 out of 5 by from Spændende, afvekslende og interessant Togturen var meget facinerende med en ekstrem god service, udflugterne var rigtig spændende, specielt Ayers Rock. Sejlturen var for lang og kedelig. Naturparkerne og Sydney Operaen var kæmpe oplevelser. Dygtig vidende og hjælpsom guide
Date published: 2016-10-03
Rated 5 out of 5 by from Fantastik har aldrig oplkevet noget ligneden vor rejseleder er så god til alt såsom at kende fugle og planter, som er forskellige fra vore i Danmark, og alt andet om Australien, SUPER god
Date published: 2016-09-30
Rated 5 out of 5 by from Guldbryllupsrejse Rejsen var spændende med mange gode oplevelser og rejseleder var fantastik dygtig og flink.
Date published: 2017-12-02
 • y_2019, m_2, d_21, h_24
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_AURRI01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

AURRI01ADK