En bibelsk rejse gennem Jordan med Petra

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kulturrejse til en af verdens største menneskeskabte seværdigheder, Petra, og Wadi Rum – måske verdens smukkeste ørken – samt afslapning ved Det Røde Hav

Petra skal ses. Det kolossale bygningsværk blev hugget ind i røde sandstenklipper for mere end 2.000 år siden, men områdets historie går helt tilbage til menneskets første civilisationer og optræder gang på gang i Bibelen. Byen blomstrede i den nabatæiske storhedstid som centrum for karavanerne fra øst, fordi beboerne havde lært at kontrollere og opbevare det sparsomme vand, der spiller en nøglerolle i de førkristne religioner.

Vi møder det moderne Mellemøsten i hovedstaden Amman og rejser mod nord til den romerske by Jerash. Vi oplever vægtløsheden i Det Døde Hav og besøger de bibelske steder Nebo-bjerget, Madaba og et par andre steder nævnt i bibelen.

Efter Petra besøges Wadi Rum-ørkenen, præget af besynderlige og smukke sandstensformationer, bevogtet af lokale beduiner. Vi slutter i Aqaba ved Det Røde Hav. Vi benytter gode mellemklassehoteller, og der er halvpension inkluderet på hele rejsen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta Jordansk dinar

Dagsprogram
Dag 1 København – Amman, Jordan
Dag 2 Den romerske ruinby Jerash og byrundtur i Amman med Kong Abdullah-moskeen
Dag 3 Jesu dåbssted i Jordandalen, Det Døde Hav, Nebo-bjerget
Dag 4 Gamle kirker i Madaba, borgen i Shobak, bus til Petra
Dag 5 ’Lille Petra’ og Petra. Templet el-Khazne, de kongelige gravsteder, Petras centrum
Dag 6 Wadi Rum-ørkenen, bus til Aqaba
Dag 7 Afslapning i Aqaba
Dag 8 Aqaba – Amman og hjemrejse

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
10.498,–
København
10.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Amman, Jordan

Vi flyver fra København og lander i Jordans hovedstad Amman. Vi kører fra lufthavnen til vores hotel, en tur på en times tid. Når vi har fået anvist vores værelser, mødes vi igen og spiser middag sammen på hotellet inden vi går til ro.

Dag 2
Den romerske ruinby Jerash og byrundtur i Amman med Kong Abdullah-moskeen
Velkommen til Amman og Jordan!

Efter en god morgenmad på hotellet starter vi dagen med at besøge den meget velbevarede by Jerash, som Alexander den Store grundlagde, og som romerne senere overtog. Byen er så velbevaret fordi den lå begravet under sand og blev genopdaget af den tyske opdagelsesrejsende, Ulrich Jasper Seetzen, i 1806. Vi går ind i Jerash gennem den sydlige port. Et af de første større templer, vi ser, er templet for guden Zeus, hvorefter vi kommer ind på Agora, markedspladsen, som også markerer starten på byens centrum, hvor det største og mest betagende tempel er for guden Artemis. Templet ligger side om side med flere smukke kirker, der viser, at kristendommen nåede til Jerash, inden muslimerne ankom til byen omkring år 636. I midten af det 8. århundrede blev byen ramt af et jordskælv – et fænomen, som romerne havde taget højde for. De placerede tempelsøjlerne lidt skævt, så de ville vælte væk fra bygningerne, hvis et jordskælv skulle ramme. Byen blev dog forladt efter jordskælvet.

Vi slutter af med en byrundtur i Amman, som er spredt ud over flere bjerghøje. I centrum finder man blandt andet det højtbeliggende citadel, som byder på en fantastisk udsigt over byen og det romerske amfiteater med plads til 6.000 tilskuere. Teateret er næsten 2.000 år gammelt, men er i dag delvist renoveret og bruges stadigvæk til teaterforestillinger. Vi besøger også det imponerende Umayyade-palads, som nu henligger i ruiner. Paladset og de tilstødende bygninger blev bygget omkring 730, da Amman stadig var en provinsiel hovedstad. En del af det kæmpemæssige kompleks er bygget på romerske strukturer og blev blandt andet brugt som residens for guvernøren i Amman samt til administrative formål.
Vi besøger den store moske tilegnet Kong Abdullah, der blev opført i perioden 1982-89 af daværende Kong Hussein. Den er dekoreret med en meget flot blå mosaik kuppel. For at kunne se moskeen skal mænd have lange bukser på, og kvinder skal have dækket arme, ben og tage et tørklæde med.

Dag 3
Jesu dåbssted i Jordandalen, Det Døde Hav, Nebo-bjerget
Ved Det Døde Hav

Om formiddagen kører vi mod Jordandalen, som ligger tre kvarters kørsel sydvest for Amman. Her skal vi besøge det sted ved Jordanfloden, hvor Jesus ifølge det nye testamente blev døbt. Det var først efter Jordans og Israels fredsaftale i 1994, at arkæologer startede udgravningerne i området, men der er allerede blevet fundet over tyve kirker, huler og dåbsbassiner, som kan dateres til romersk og byzantinsk tid.

Efter at have besøgt dåbsstedet skal vi besøge det lavest liggende landområde i verden: Det Døde Hav. Når man står på stranden befinder man sig faktisk 420 meter under havets overflade. Søens høje saltindhold (omkring 30 procent) giver dig en fornemmelse af vægtløshed, når du svømmer i det – det er simpelthen umuligt at synke, hvilket gør det meget underholdende at bade i. Vi bruger eftermiddagen ved Amman Beach Resort, hvor vi har tid på egen hånd. Der vil blandt andet være mulighed for at nyde vandet, spise godt eller få en mudderbehandling ved stranden.

Sidst på dagen kører vi op på Nebo-bjerget, hvor vi nyder udsigten. Det var på Nebobjerget, at Moses for første gang skuede ud over ”det forjættede land”, Israel. Hvis vejret er klart, kan man faktisk se helt til Jerusalem, Jeriko og Betlehem. På toppen af bjerget ligger en mindekirke for Moses. Kirken blev opført i år 393 og er siden blevet renoveret over flere omgange. Senest har kirken fået et nyt mosaikgulv, som er fremstillet af franciskanerbrødre, hvis arbejde vi vil se mere af i morgen i byen Madaba.

Dag 4
Gamle kirker i Madaba, borgen i Shobak, bus til Petra
I Madaba

I dag besøger vi den historisk meget interessante by Madaba, som også står nævnt i bibelen. For hele Jordan udgør den kristne befolkning kun fem procent, men i Madaba findes der stadig et stort antal kirker, og i dag bebos byen af omkring 30 procent kristne. Vi kommer blandt andet til at se Sankt Jørgen-kirken med det verdenskendte mosaik-kort, der består af to millioner farvede sten. Kortet viser alle de store hellige, kristne steder omkring Middelhavet, og kortet har haft afgørende betydning for at forstå, hvordan Jerusalem så ud efter byens ødelæggelse og genopbygning i år 70.
Vi besøger også Apostelkirken, som er kendt for dens gulvmosaik, som forestiller en kvinde, der stiger op fra havet, omgivet af mytiske vandvæsner. Der bliver også tid til at slentre rundt på egen hånd, hvor man for eksempel kan besøge Madabas små butikker, som blandt andet sælger håndlavede mosaikker.

Hen på eftermiddagen bevæger vi os længere sydover ad den gamle kongevej (kendt verden over som King’s Highway) for at besøge Shobak-borgen. Både udsigten til borgen og fra borgen er imponerende. Det er en søsterfæstning til den mere kendte fæstning i Kerak, men beliggenheden er helt enestående. Denne indgik i en lang række af borge, der startede i Aqaba mod syd og fortsatte helt op til Tyrkiet – alle bygget af korstogsriddere i 1100-tallet. Vores tur fortsætter mod Petra, hvor vi indlogeres på vores hotel og efterfølgende spiser middag.

Dag 5
’Lille Petra’ og Petra. Templet el-Khazne, de kongelige gravsteder, Petras centrum
Det UNESCO-fredede Petra

Efter morgenmaden går turen mod Badia og ’Lille Petra’, der er en mindre udgave af den storslåede ruinby. Kløften, hvor ’Lille Petra’ ligger, er kun tilgængelig via en smal åbning kaldet Siq Baria. Men mange kalder den blot ”den kolde kløft”, da der ofte blæser en kølig vind gennem denne smalle åbning. Inde i kløften finder man små fascinerende trappestier, som snor sig op ad klippesiderne til de forskellige huler og grotter.
Gemt af vejen for handelsruterne, glemt af omverdenen og slettet fra landkortet i over 600 år, mystisk og imponerende anlagt og med en fantastisk rig historie, der strækker sig 9.000 år tilbage i tiden er det UNESCO-fredede Petra en af verdens mest betagende kulturskatte. Det var først i 1812, at den schweiziske eventyrer, Johann Burckhardt, forfulgte rygterne om en forsvunden by og overtalte sin beduinguide til at vise ham den hemmelige vej gennem klippespalterne. Petra fik igen sit navn på kortet.

Selvom bebyggelsen af Petra strækker sig meget langt tilbage i historien, var det først da nabatæerne i 312 f.Kr. bosatte sig i området, at Petra formede sig til den by, vi kommer til at opleve i dag. Stedet er meget velbevaret, når man tager den enorme alder i betragtning. Dette skyldes, at Petra aldrig rigtig har været udsat for voldsomme angreb, samt at klimaet er relativt mildt og tørt.

Området er enormt stort, og hvis man skulle se det hele, var man nødt til at bruge mindst fire dage. Vi har dog en hel dag, og det giver os god tid til at opleve de største seværdigheder i et roligt og behageligt tempo. For at opleve Petra skal man imidlertid gå en del. Vi vil så vidt muligt forsøge at besøge de største seværdigheder som for eksempel den lange, smalle kløft el-Siq, der forbinder Petra med verden uden for, og det imponerende tempel el-Khazne, kendt af mange fra Indiana Jones-filmen, Det sidste korstog. Vi ser også Petras centrum og de kongelige gravsteder.

Dag 6
Wadi Rum-ørkenen, bus til Aqaba
Wadi Rum-området, cirka 1.000 m. over havet

Efter morgenmaden kører vi mod Wadi Rum-området, der ligger cirka 1.000 meter over havet. Området, der hører til et af de absolut smukkeste og mest betagende i Arabien, består af dramatisk forrevne sandstensbjerge spredt ud over et gigantisk ørkenområde, hvor kun beduiner lever med deres geder. Wadi Rum er nu blevet gjort til nationalpark, hvilket blandt andet betyder, at vi ikke må køre rundt i bus her. Derfor skifter vi til åbne jeeps, og med vinden i håret kører vi på opdagelse i denne meget smukke ørken, hvor storfilmen Lawrence of Arabia fra 1962 med Peter O’Toole i hovedrollen er indspillet.

Sidst på eftermiddagen fortsætter vi turen mod det sydlige Jordan og landets eneste kystby Aqaba, hvor vi skal bo den resterende del af rejsen. I Aqaba kan vi nå at besøge den lokal moske. Byen har en vis international atmosfære over sig og summer virkelig af liv og aktivitet. Vi bor tæt på stranden i centrum af Aqaba.

Dag 7
Afslapning i Aqaba
Skønt sted til afslapning!
Vi har hele dagen til at slappe af i. Hvis man ønsker at komme ud at snorkle eller dykke ved nogle af de smukke koralrev, kan dette nemt arrangeres enten af hotellet eller af den kongelige jordanske dykkerklub, der ligger lidt syd for byen. Klubben er også åben for offentligheden og turister. Ellers kan en tur ind til byens hektiske basar-område og det gamle fort, der er i familie med fortet i Kerak, anbefales.
Dag 8
Aqaba – Amman og hjemrejse
Efter morgenmaden kører vi tilbage til Amman, hvorfra vi flyver til København med ankomst om aftenen – med bagagen fuld af gode minder.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 10.498,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.198,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Amman t/r med mellemlanding
 • Udflugter og transport jf. program
 • 3 nætter på hotel i Amman
 • 2 nætter på hotel i Petra
 • 2 nætter på hotel i Aqaba
 • Halvpension (morgenmad/middag)
 • Turistvisum til Jordan
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Frokost alle dage
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge beregn ca. USD 40
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Rejsen er baseret på minimum 16 deltagere. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Hoteller

Vi bruger pæne og nydelige hoteller af generel god standard. Vær opmærksom på at mange hoteller i Jordan ikke serverer alkohol. Alkohol kan købes i butikker og på markeder og må medbringes og nydes på værelserne.
Før afrejsen

Visum og pas

Normalt fås turistvisum til Jordan ved ankomsten til Amman lufthavn og koster pt. ca. USD 15,-. I denne rejse er visum inkluderet i rejsens pris (for danske/norske/svenske statsborgere).

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse.

Er du ikke dansk/norsk/svensk statsborger, kan det være nødvendigt på forhånd at ansøge den jordanske ambassade i f.eks. Berlin om et visum, da ikke alle nationaliteter kan få turistvisum ved ankomst. Ansvaret og den evt. udgift til dette afholdes af den rejsende selv og rejsens pris reduceres ikke.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 2 out of 5 by from En rejse med skønhedspletter Der er mange spændende seværdigheder i Jordan. Men rejsen er ikke optimeret. I Jerash var der ikke tid til at se mere end ca 25% - tiden gik med at vente på snak med politiet, sækkepibe musik i amfiteatret. Hotellerne var ikke af normal Albatros kvalitet (og vi ved, at der findes gode hoteller i Jordan). Maden var ens sammensat hver aften alle dage (orientalsk buffet), morgenmaden var simpel og oftest meget tørt brød. Alle måltider var på sovehotellerne.
Date published: 2018-02-14
Rated 5 out of 5 by from En rejse med mange gode oplevelser Rigtig god rejse, med mange spændende og gode oplevelser. Varmt vejr med masser af solskin på hele turen, og næsten ingen regn. Skønt at besøge de bibelske steder, Nebo-bjerget, og Jesu dåbssted ved Jordanfloden.Jerash var en meget interessant ruinby, og besøget i Petra var helt fantastisk. Vores rejseleder Anja var altid venlig og hjælpsom, og rigtig god til at dele ud af hendes viden om de steder vi besøgte, og om landet Jordan. Når vi gik rundt på de historiske steder på turen, kunne det dog nogen gange være svært at få alle "guldkorn" fra rejselederen med, her kunne det have være godt hvis vi havde haft øresnegle, og rejselederen mikrofon. Dejligt med Wi-fi i bussen.
Date published: 2019-10-23
Rated 5 out of 5 by from Pragtfuld tur, vejret var perfekt, men det kneb med rødvinen og de kolde øl Det var en meget spændende tur, hvor er der meget at se på, Grækenland og Italien er vand ved siden af, vores guide var meget vidende om tider og steder, de historiske forløb, MEN- når en gruppe går og kigger på, fotografere, fordyber sig og guiden går fortæller, hører man måske 20% af fortællingen, resten af tiden er man "et andet sted". Vi ville ha' fået meget mere ud af det, hvis gruppen havde haft øresnegle og guiden en mikrofon, så kan man både fotografere og høre efter på samme tid. Skal vi på en lignende tur, vil jeg sikre mig at dette udstyr er til stede.
Date published: 2019-10-21
Rated 5 out of 5 by from Dadler og dromedarer, vandpiber og cigarer Vores rejse blev en enorm spændende oplevelse, først og fremmest på grund af vores empatiske og entusiastiske rejseleder Michael Boilesen, der med vid og overblik guidede os rundt i Jordan.
Date published: 2018-11-12
Rated 4 out of 5 by from Spændende rejse i et fredeligt land i Mellemøsten Jordan anbefales! Turen bragte os til en række spændende og flotte steder. Kompetente rejseleder og lokal guide, som begge var med til at sikre, at alle havde en god oplevelse. Programmet passende intensivt, med den fornødne tid til hver seværdighed. Lille Petra er et hit og bør være fast punkt i Petra besøg. Bus chaufføren super. Vi kunne godt have tænkt os at bo mere centralt i Amman. Med tre overnatninger ville det have været dejligt, hvis det var muligt at gå tur i byen, men Hotel West Amman ligger i et område langt fra butikker, cafeer mm. Det ville selvfølgeligt være muligt at tage en taxi - men ,ed program til 17 og aftesmad 19-20 er det ikke oplagt at gøre det :-( Faciliteterne på hotellet OK, men maden kedelig. Panorama Petra i Wadi Musa lå også udenfor byen, men placeret smukt og med fatastisk udsigt. Maden her noget bedre, men betjeningen i restauranten inkompetent og uhøflig - den eneste gang vi oplevede uhøflighed i Jordan overhovedet. Doubletree Hilton i Aqaba super - både beliggenhed, mad og service.
Date published: 2015-11-20
Rated 3 out of 5 by from En dejlig rejse, men med unødvendige "huller", se nedenfor Hotellet blev udskiftet i Petra. Jeg ved ikke fra hvad, men vi ramte bunden når man ser bort fra udsigten! Værelserne var sådan set fine nok, men forplejning og service var både elendig og fraværende! Ligeledes var der meget "fri tid" om aftenen. Vi skulle skynde os i løbet af dagen, og så når klokken var 1630-1730 så var man overladt til sig selv. De steder vi boede var det nærmest umuligt at foretage sig noget fornuftigt, så hvorfor havde vi så travlt? Dejligt at rejselederen fortalte om de bibelske historier som oplæg til seværdighederne.
Date published: 2019-10-18
Rated 4 out of 5 by from Veltilrettelagt spændende rejse En super veltilrettelagt og spændende rejse med et program, som gav mange gode oplevelser. Fordi der var så mange gode oplevelser, er det svært at fremhæve den ene frem for de andre. Vores danske rejseleder og lokalguide var rigtig gode og supplerede hinanden på bedste vis. Vores buschauffør sørgede for gode oplevelser ud over de programsatte. Selve rejsen er 5 stjerner værd, men de inkluderede måltider trækker ned, derfor kun 4 stjerner. Ærgerligt at vi ikke fik mulighed for at smage jordansk mad. Det burde have været en mulighed. Madpakken i Petra, som rejselederen fik fremtryllet, var rigtig god.
Date published: 2019-12-09
Rated 4 out of 5 by from En fin og hyggelig rejse fra nord til syd i Jordan Ønsker du en veltilrettelagt rejse, hvor du oplever de vigtigste seværdigheder i Jordan, kan denne tur varmt anbefales. Ledsagerne var modne par med en livlig interesse for rejsens historiske, samfundsmæssige og politiske aspekter. Man skal være forberedt på at kunne klare nogle mellemlange gåture, trapper, mm.
Date published: 2018-03-13
 • y_2021, m_11, d_26, h_19
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.20
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_12, tr_110
 • loc_da_DK, sid_JORTR01, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

22JORTR01GDK1511