Fakta Jordan

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Jordan.
  • Sprog Arabisk
  • Hovedstad Amman
  • Indbyggere 8, 1 mio.
  • Religion Sunni-islam
  • Valuta Dinar
  • Areal 97.740 km2

Før afrejsen

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Jordan kan variere alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid: + 2 timer
Vintertid: + 1 timer

Transport i Jordan
Busser i Jordan har ikke helt samme standard, som man kender fra Europa. Vi har naturligvis valgt den bedste kategori med aircondition, hvor det er muligt.
Prisniveau i Jordan
Et godt måltid kan fås for cirka 100 DKK og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring at man kan klare sig for minimum 250 DKK pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 50 DKK pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Regn med at lægge 10% i drikkepenge af den samlede regning.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Den jordanske møntfod hedder jordansk dinar (JOD). Pr. september 2019 er kursen 1 DKK = ca. 0,1 JOD, 1 USD = ca. 0,7 JOD, 1 EUR = ca. 0,8 JOD.

Medbring enten USD eller EUR som valuta, da man ikke kan veksle jordanske dinarer hjemmefra. Visa, MasterCard og American Express er meget udbredt og kan bruges på de fleste store hoteller og i visse butikker. MasterCard og Visa kan bruges som hævekort til kontanter i de fleste større byer.

Elektricitet
Jordan har ligesom Danmark 220 volt. Der er de smalle runde tobenede stik som i Danmark de allerfleste steder, men til tider kan der være forskellige typer. Medbring derfor gerne et adaptersæt.
Telefon og internet

Den international landekode for Jordan er + 962. Det er dyrt at ringe hjem fra Jordan, tjek evt. med dit eget mobilselskab om dækning og priser for opkald fra Jordan, samt modtagelse af opkald.

I hovedstaden Amman findes der en del internetcaféer, men i de mindre byer skal man ikke regne med at kunne finde en sådan. De fleste større hoteller i Jordan tilbyder internetservice mod betaling.

Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Undgå at drikke vandet fra hanen, køb derfor hellere vand på flaske.

Takt og tone

I Jordan har man et forholdsvis afslappet forhold til påklædningen. I nærheden af moskéer og andre hellige steder skal man vise respekt – også med sin påklædning. Vi anbefaler, at du er klædt så knæ og skuldre er dækkede.

Shorts er ikke sædvanlig beklædning i Amman, men er helt almindeligt for turister i Aqaba.

Rygning
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.

Jordan – fra Petra til Det Døde Hav

Oplev det bedste af Jordan; En af verdens største menneskeskabte seværdigheder, Petra. Hovedstaden Amman, unikke ørkenlandskaber og afslapning ved Det Døde Hav.

4,5
  • 5 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 11.998,–
fra København