Flodkrydstogt gennem Sibirien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev Bajkalsøens pragt og Sibiriens mægtige skove på en uforglemmelig flodrejse ad den mægtige Lena-flod

Når du hører skibshornet lyde og ser havnekajen i Ust Kut fortone sig, har du allerede rejsetasken fuld af dyrebare oplevelser. Du kan tænke tilbage på Bajkalsøens dybblå farve, besøget i grev Volkonskys herskabsvilla eller storbyoplevelser i Irkutsk – også kaldt Sibiriens Paris. Sæt dig godt til rette i skibets restaurant, og glæd dig til en rejse gennem det østlige Sibirien ad Lena-floden, som ufortrødent snor sig gennem dybe nåleskove og den endeløse taiga. Her i en fjern afkrog af Rusland kan du glæde dig til at opleve Lenas Søjler, sibirisk landsbystemning og lokal gæstfrihed. En eventyrrejse af de helt store.
Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Russiske rubler

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Irkutsk. Byrundtur gennem det historiske centrum. Besøg i grev Volkonskys herskabsvilla
Dag 3 Irkutsk og Listvyanka. Heldagstur med tog langs Bajkalsøen med frokost hos lokal familie og landsbyen Listvyanka
Dag 4 Chersky-stenen med udsigt over Bajkal og Angara-flodens munding, fiskemarked, frilandsmuseet Taltsy og Bajkal-museet med akvarier
Dag 5 Irkutsk-Ust Kut. Ombordstigning og påbegyndelse af flodkrydstogt på Lena-floden
Dag 6 Kirensk. Besøg på det etnografiske museum og sibirisk flodbystemning
Dag 7 Lenskiye Shyoki. Passage af Lena-flodens smalle sted ”Lena Cheeks”. Fiskeri, spadseretur og sjaslik-picnic
Dag 8 Vitim. Spadseretur til og besøg på det lokale museum
Dag 9 Lensk. Mulighed for besøg i Mirniy ved den 525 m dybe tidligere diamantmine
Dag 10 Ura-flodens munding, fisketur og fiskesuppefrokost
Dag 11 Olyokminsk. Byrundtur med den ortodokse kirke og Lena-monumentet
Dag 12 Lenas Søjler. Heldagsudflugt til lands og til vands gennem de geologiske formationer
Dag 13 Sottintsy. Besøg på frilandsmuseet Druzhba
Dag 14 Yakutsk og hjemrejse. Ankomst til Danmark

MS Demyan Bednyi

På krydstogtet sejler vi med MS Demian Bednyi, som er et motorskib bygget specielt til flodsejlads. De 71 kahytter og størrelsen på skibet sikrer en hyggelig rejseoplevelse og god service om bord. Der er tre passagerdæk, hvor man finder en restaurant, en panoramasalon, bar og kahytter. Du kan nyde udsigten fra soldækket og få indblik i russisk kultur gennem skibets underholdningstilbud.
Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Flyet letter fra København med kurs østover. Efter ankomsten til Moskva kan vi i ro og mag sætte os i loungen og få lidt mad og drikke, mens vi afventer flyafgangen mod Irkutsk i Sibirien.

Loungeadgang i Moskva inkluderet.

Dag 2
Ankomst til Irkutsk. Byrundtur gennem det historiske centrum. Besøg i grev Volkonskys herskabsvilla
Volkonskys herskabsvilla

Efter ankomsten til Irkutsk starter vi med at køre til hotellet, hvor vi spiser morgenmad og kan friske os op på værelserne efter rejsen, så vi kan komme godt i gang med dagen. Efterfølgende er det tid til at tage fat på byens seværdigheder.

Irkutsk er en af de smukkeste af Sibiriens byer, beliggende på begge sider af floden Angara. De fleste huse i centrum er fra slutningen af 1800-tallet, bygget i sten i europæisk neoklassisk stil. Byen rummer også mange smukke gamle kirker og klostre samt et farverigt marked.

Turen går igennem den historiske bykerne til de ældste bygninger, kirker og pladser. Naturligvis besøger vi også det lokale madmarked og kører af Karl Marx-gaden for at se monumentet over Alexander III.

Efter frokosten skal vi besøge grev Volkonskys gamle herskabsvilla. Grev Volkonsky var officer i zarens hær. Efter sejren over Napoleon i 1820’erne oprettede en gruppe officerer i al hemmelighed en loge med det formål at omstyrte den nykronede zar Nikolaj 1.’s enevælde. De unge oprørske officerer blev dog forrådt, og alle blev arresteret. De ledende officerer blev henrettet, og de øvrige blev forvist til Sibirien på livstid.

Officerernes koner, kærester eller forlovede fik valget, om de ville følge med deres mænd til Sibirien, eller om de ønskede at blive i den europæiske del af Rusland. I alt 117 officerer blev forvist, og kun 13 koner og forlovede valgte at følge deres mænd mod den uvisse skæbne fjernt fra deres komfortable liv i Skt. Petersborg.

Efter år i straffelejre flyttede de overlevende officerer til Irkutsk og blev genforenet med deres elskede. De var alle veluddannede og blev hurtigt velstående handelsfolk, som udnyttede Sibiriens mægtige rigdomme, først og fremmest med handel med pels og guld. Velstanden bragte kunst og kultur til Irkutsk, og byen blev kaldt Sibiriens Paris. Grev Volkonsky og hustrus herskabsvilla dannede ramme om mange klassiske koncerter for byens bedsteborgere.

I dag er den gamle mondæne villa omdannet til museum. Efter rundvisning i villaen samles vi i en af stuerne, hvor vi skal overvære en klassisk koncert med musik fra en svunden tid.

Frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 3
Irkutsk og Listvyanka. Heldagstur med tog langs Bajkalsøen med frokost hos lokal familie og landsbyen Listvyanka
Den maleriske jernbane rundt om Bajkalsøen

Bajkalsøen er med et areal på 31.494 km2 den største ferskvandssø i Asien og den dybeste sø i verden med en dybde på 1.680 meter. Søen rummer 20 procent af jordens samlede ferskvandsressourcer. Man mener, at søen blev skabt ved et kolossalt jordskælv for 35 millioner år siden. 93 procent af dyrearterne i og ved søen er endemiske, for eksempel Bajkalsælen og laksefisken omul. Omul har traditionelt udgjort en stor del af kosten for de mennesker, der lever ved Bajkalsøen, og i landsbyerne vil man se omul til salg overalt.

Jernbanen langs Bajkal blev bygget for mere end hundrede år siden og er et fremragende eksempel på ingeniørkunst. De mange smukt konstruerede tunneler og broer undervejs gør jernbanen til lidt af et jernbanemonument.

Det var oprindeligt tænkt, at jernbanen skulle være en fortsættelse af den transsibiriske jernbane, som var af enorm strategisk betydning for Rusland. Det var også grunden til, at man overhovedet påbegyndte et så kompliceret projekt, hvor den mængde jord, der skulle graves væk pr. kilometer svarer til 400 vognlæs. Det er sammenligneligt med et af verdens største ingeniørprojekter, byggeriet af Suezkanalen og var samtidig et af de største stykker ingeniørarbejde i det 20. århundrede i Sovjetunionen. I alt er der rundt om Bajkal 39 jernbanetunneler med en samlet længde på 8994 meter og 14 kilometer støttevægge.

I dag er jernbanestrækningen en malerisk rute, så vi læner os tilbage i sæderne og nyder turen.

Efter togturen tager vi til vores hotel i landsbyen Listvyanka, hvor vi kan se nærmere på livet langt fra alfarvej.

Morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet.

Dag 4
Chersky-stenen med udsigt over Bajkal og Angara-flodens munding, fiskemarked, frilandsmuseet Taltsy og Bajkal-museet med akvarier
Frilandsmuseet Taltsy

Vi begynder dagen med at tage med stolelift op til udsigtspunktet Chersky-stenen. Herfra er der en magisk udsigt over Bajkal-søen og Angara-flodens munding.

Og så skal vi en tur på fiske- og souvenirmarked, hvor der er mulighed for både at købe lokale specialiteter og kunsthåndværk.

Vi fortsætter dagens udflugt og besøger frilandsmuseet Taltsy, som per dekret fra præsidenten for Den Russiske Føderation er blevet udnævnt til kulturarv for det russiske folk. Museet blev grundlagt i 1969, og her er mere end 40 traditionelle bygninger og mere end 8.000 udstillingsgenstande, som fortæller om livet i Sibirien gennem historien.

Sidst men ikke mindst skal vi besøge det lille fine Bajkal- museum, som fortæller historien om søens flora og fauna.

Dag 5
Irkutsk-Ust Kut. Ombordstigning og påbegyndelse af flodkrydstogt på Lena-floden
MS Demian Bednyi

Om morgenen kører vi efter morgenmaden til lufthavnen i Irkutsk. Herfra skal vi med indenrigsfly til Ust Kut, hvor vi bliver hentet i bus og kører til Lena-flodens bred, hvor vores krydstogtskib venter på os. Efter indtjekningsformaliteterne går vi om bord og kan nu bruge eftermiddagen på at finde os til rette. Først på eftermiddagen stævner vi ud og kan nyde den smukke og rolige sejlads mod Yakutsk i nordøst.

Lena er med sine ca. 4.400 kilometer verdens 10. længste flod. Den har sit udspring i Bajkal bjergene og løber herfra hele vejen op til Laptevhavet ved Ishavet. Dens afløbsbassin er et af verdens største med sine ca. 6,5 mio. km2. Selve floddeltaet ved Ishavet er på ca. 32.000 km2.

Floden siges at have fået sit navn fra det lokale ord Elyu-Ene, som ganske enkelt betyder ”den store flod”, og man formoder, at den blev opdaget af russiske pelsjægere under ledelse af Demid Pyanda, en af de største opdagelsesrejsende i Sibirien, i det 17. århundrede. I 1623 udforskede Pyanda den 2.400 kilometer lange flodstrækning, og siden da har et stort antal opdagelsesrejsende vovet sig ud på Lena for at registrere dens kurs og potentiale.

I 1885 blev en ekspedition, finansieret af det kejserlige russiske videnskabsakademi under ledelse af Baron Eduard von Toll og Alexander von Bunge, udført for at udforske Lena-deltaet og vejen til Arktis. Lena har siden da været brugt som en betydelig handels- og transportrute ud til det arktiske hav.

Om aftenen spiser vi vores første middag om bord og falder til ro med flodens klukken langs skibssiden.

Morgenmad, middag og aftensmad er inkluderet.

Dag 6
Kirensk. Besøg på det etnografiske museum og sibirisk flodbystemning
Vegetation langs floden Lena

Kirensk blev grundlagt i 1630 af kosakkerne. Sammen med Ust-Kut var det en af de to vigtigste havne mellem Yenesei- og Lenabassinerne.

I det 19. århundrede blev et stort antal politiske fanger repatrieret hertil, blandt dem den polske statsmand Józef Piłsudski, og under Stalin lå her bl.a. en GULAG-transitlejr. Vi går en kort tur gennem den lille by og besøger herefter det etnografiske museum. Det er ikke stort, men nogle af udstillingsgenstandende er ganske interessante. Her kan du fx se hvordan det oprindelige folk, evenkerne, levede før den russiske ekspansion og bl.a. se deres jagt- og fiskeriudstyr mm.

Der er også en udstilling om dagliglivet for de første russiske bønder, der kom til området, da zaren begyndte at ekspandere Rusland til Sibirien. Desuden er der en udstilling om ALSIB – luftruten mellem Alaska og Sibirien i det tidligere Sovjetunionen. Den blev åbnet i 1942 og var aktiv frem til 1945. Denne luftrute blev brugt til at færge amerikanske krigsfly fra USA til Sovjetunionen under det amerikanske Lend-Lease-program. Dermed blev Sovjetunionen forsynet med fly, som tog vejen fra Great Falls i Montana over Fairbanks i Alaska og videre til Krasnojarsk i Rusland – en strækning på i alt 11.200 km. Og inden flyene nåede frem til østfronten under 2. Verdenskrig, havde flyene rejst mere end 14.000 km. Ud over krigsmateriel blev ALSIB også brugt til at fragte last, diplomatpost og passagerer.

Tusindvis af piloter, navigatører, radiooperatører og ingeniører arbejdede under utålelige forhold fjernt mod nord og fløj over nogle af jordens farligste områder, herunder permafrostzonen. Ruten var utroligt vanskelig og risikabel, for i tilfælde af motorfejl kunne en pilot kun reddes af en faldskærm. Og nåede piloten jorden i live, var han ikke levnet mange chancer for overlevelse i det kolde, vilde og uigennemtrængelige vildnis: den sibiriske taiga.

Der blev i alt leveret 7.926 kampfly til Krasnoyarsk, og Kirensk var en af de byer, hvor lufthavnen blev bygget netop som en del af ALSIB.

Dag 7
Lenskiye Shyoki. Passage af Lena-flodens smalle sted ”Lena Cheeks”. Fiskeri, spadseretur og sjaslik-picnic
Shashlik kan laves af oksekød, svin, kylling eller lam

I dag skal vi passere gennem den smalle kløft ”Lena Cheeks” med sine tre kobberrøde klippeformationer, der tårner sig 200 meter op over floden. Dette er den smalleste del af Lena-floden og et af de sværeste steder at navigere. Samtidig er det et af de mest spændende steder, hvor man ikke kan andet end at føle sig lille i det mægtige Sibirien.

Når vi er gået igennem ”Lena Cheeks” lægger vores skib til ved Lena-flodens bred og her får du mulighed for at prøve kræfter med at fiske, gå en tur langs flodbredden og spise sjaslik (grillspyd), som bliver tilberedt på land af skibets kokke.

Dag 8
Vitim. Spadseretur til og besøg på det lokale museum
Lena-floden er verdens 10. længste

Skibet lægger til ved den lille landsby Vitim, som ligger der, hvor den mægtige Vitim-flod møder Lena. Dette er i sandhed en by i Rusland, for her bor kun ca. 4.000 sjæle i en del af landet, som en stor del af året er svært fremkommelig på grund af det hårde vinterklima.

Vitim blev først nævnt i historiske kilder fra det 17. århundrede som et vinter- og senere som handelsfort. Ved midten af det 19. århundrede spredte bosættelsen langs flodbredden og de dengang ca. 250 indbyggere ernærede sig ved flodhandel, fiskeri, jagt og især guldminedrift. Under zardømmet var dette som andre områder i Sibirien et sted, der blev anvendt til at sende systemkritikere i politisk eksil. Vi går en tur gennem byen og ser bl.a. det lokale museum, der ligger i samme bygninger som den lokale skole. Museets udstilling viser det fundament, som byen blev bygget på for ca. 400 år siden, og livet på egnen frem til i dag.

Dag 9
Lensk. Mulighed for besøg i Mirniy ved den 525 m dybe tidligere diamantmine
Mirniy-minen er 525 meter dyb

Vi anløber i dag Lensk, som er opstået som en diamantby, hvor skattene fra minens dyb blev forarbejdet. Længe før da fik byen dog et lille dansk præg, da Vitus Berings ekspedition mod Alaska passerede herigennem.

Dagens udflugtstilbud er en bustur til Mirniy, hvor vi besøger den nu nedlagte åbne diamantmine "Peace", også kaldet Mirny-minen, som ligger ca. 280 km fra Lensk. Minekrateret er 525 meter dybt og har en diameter på 1.200 m,  der gør minen til et af verdens største udgravede huller.

Vi skal også besøge kimberlit-museet, hvor vi ser nærmere på den sten, der af og til indeholder diamanter. Stenen er opkaldt efter byen Kimberley i Sydafrika, hvor man fandt en diamant på 83,5 karat (16.70 g) kaldet Sydafrikas Stjerne. Her i museet er der ca. 20.000 udstillingsgenstande, der bla. Fortæller historien om diamantminedrift.

På dagens udflugt er der inkluderet frokost.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugt kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 10
Ura-flodens munding, fisketur og fiskesuppefrokost
Lokal fiskesuppe

Skibet når i dag frem til det sted, hvor Ura-floden strømmer ind i Lena. Ura-flodens mund er bevogtet af de berømte klipper "Bell" og "Kamennaya". Sømænd, som sejler last op og ned ad Lena betragter dette sted som Lenas midte og kalder det ”Lenas Ækvator'. Samtidig er det de lokales yndlingsfiskeplads, og det er netop den aktivitet, vi i dag kaster os ud i! Midt i den vilde og stort set uberørte natur lægger skibet til. Skibets kokke tilbereder en lokal fiskesuppe, som vi nyder til frokost, og den bliver måske akkompagneret af et glas russisk vodka.

Herefter er det bare at læne sig tilbage og nyde vildmarken – både på land og når vi fortsætter vores odyssé ad Lena.

Dag 11
Olyokminsk. Byrundtur med den ortodokse kirke og Lena-monumentet
Lena-floden flyder bl.a. gennem republikken Jakutien

Vi er nu kommet frem til det sted, hvor den 1320 km lange Olyokma-flod løber ind i Lena, hvilket gjorde Olyokminsk til et naturligt handelscentrum på flodruten til Yakutsk i kølvandet på de russiske ekspeditioner mod øst. Også Olyokminsk var som Kirensk en del af ALSIB – luftruten mellem Alaska og Sibirien.

Vi tager på opdagelse i byen og ser bl.a. den ortodokse kirke (husk at kvinder bør dække håret med et tørklæde) og monumentet til Lena-flodens ære.

Monumentet stod færdigt i 2015 og blev opstillet i forbindelse med Olyokminsks 380-års jubilæum. Det er lavet af skulptøren Nikolai Yakut Chochchasova og har vakt både glæde og forargelse, da det forestiller en ung kvinde svøbt i et let (og for nogle afslørende) klæde, hvilket byens ældste ikke forbinder med deres barndoms eventyr, hvor Lena fremstilles som en bedstemor.

Dag 12
Lenas Søjler. Heldagsudflugt til lands og til vands gennem de geologiske formationer
Lenas Søjler strækker sig over ca. 80 km
De geologiske formationer kendt som Lenas Søjler har fascineret rejsende på dette sted siden det 17. århundrede. Ca. 140 km fra storbyen Yakutsk har floden udhulet klippevæggene langs floden, og blødere klippematerialer er gennem tusinder af år blevet skyllet væk. Det har efterladt sandsten, der i dag fremstår i smukke rødbrune farver og ser ud som fantastiske væsener, tårne og søjler, der hæver sig 150 meter op over flodbredden. Lenas Søjler strækker sig over ca. 80 km. og besøget her udgør sammen med Bajkalsøen en prægtig ramme om rejsen til det østlige Sibirien. Vi tilbringer hele dagen i området og deltager også i et yakutisk ritual kaldet algys, hvor lokale byder os velkommen i deres territorium. Herefter har du mulighed for at klatre op på toppen af formationerne og nyde udsigten over Lenas Søjler, som er på UNESCO’s liste over Verdenskulturarv.
Dag 13
Sottintsy. Besøg på frilandsmuseet Druzhba
Frilandsmuseet Druzhba. Navnet betyder venskab
I dag lægger skibet til i den lille landsby Sottintsy, men det er ikke her, vi tilbringer vores tid i land. Vi kører derimod til frilandsmuseet Druzhba, som betyder venskab. Museet er opført samme sted som et tidligere russisk fort. Her kan man både se replikaer og originaler af et sibirisk vinterhus (også kaldet en balagan), et sommerhus i kuppelform, et klokketårn, originalt inventar, smukke træudskæringer og et traditionelt gravsted. Dette giver os et godt indblik i tidligere tiders liv i de barske egne, inden vi atter vender stævnen mod civilisationen i storbyen Yakutsk.
Dag 14
Yakutsk og hjemrejse. Ankomst til Danmark

Vi ankommer til Yakutsk tidligt om morgenen, og det er nu tid til at sige farvel til skibets personale, som har været vores værter de sidste mange dage gennem det sibiriske vildnis. Vi kører til lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter og efter et flyskifte i Moskva kan vi atter sætte foden på dansk jord i Københavns Lufthavn.

Loungeadgang i Moskva inkluderet.

Prisinformation

Tillæg for opgradering af kahyt
 • Tillæg for juniorsuite kr. 2.098,-
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for standard enkeltkahyt kr. 4.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Irkutsk (via Moskva), Irkutsk – Ust-Kut og Yakutsk - København (via Moskva)
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse og delt dobbeltkahyt (standard). Opgradering til Juniorsuite på skibet mod tillæg.
 • Helpension fra morgenmad dag 2 til morgenmad dag 14 (frokost dag 5 undtaget)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn i alt ca. 3.500 russiske rubler)
 • Måltider ikke nævnt i dagsprogrammet
 • Drikkevarer
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse/enekahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Visum til Rusland (se mere under ”Praktiske oplysninger”)
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved online bestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Ikke muligt at bruge kørestol eller rollator.

Du kan desværre ikke deltage i dette krydstogt, hvis du er afhængig af at bruge rollator eller kørestol. Det er et sikkerhedskrav fra rederiets side, at passagerer skal være i stand til at bevæge sig rundt på skibet uden hjælpemidler.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at rejsen ikke egner sig for gangbesværede, da man kan risikere at skulle gå fra båd til båd for at komme i land og tilbage på skibet igen – dette skyldes, at skibene i nogle havne fortøjes langskibs uden på hinanden i en række, når man lægger til.

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Vi gør opmærksom på, at denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Såfremt dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen senest 14 dage før afrejse.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Forbehold for ændringer

Ændringer i sejlplanen kan forekomme, ligesom de nævnte udflugter kan blive gennemført i en anden rækkefølge end beskrevet. Alle programførte aktiviteter vil dog blive gennemført. I tilfælde af ændringer informerer rejselederen om dette i Rusland.

Besøg i russiske kirker

I russiskortodokse kirker er det sædvane, at kvinder dækker håret med et tørklæde. Det kan derfor være en god idé at medbringe et sådant på udflugterne i land. Mænd derimod bør ikke bære hovedbeklædning i kirkerne.

Visum til Rusland

Det koster 490 kr. pr. person at få almindeligt turistvisum til Rusland (4-10 arbejdsdage). Ekspresvisum koster 770 kr. pr. person (1-3 arbejdsdage). Vi gør opmærksom på, at den russiske regering har besluttet, at alle, der søger visum til Rusland, skal møde personligt op på det russiske visumcenter i København. Der SKAL bestilles tid på forhånd.

Læs mere om proceduren her http://www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/rusland/visum 

Vi gør opmærksom på, at Albatros ikke kan holdes ansvarlig for manglende visum.

Flyrejsen

På denne rejse benytter vi det russiske flyselskab Aeroflot. Det nye Aeroflot fremstår i dag som et moderne selskab med nye fly fra det amerikanske Boeing og det europæiske Airbus. Servicen om bord og i lufthavnen er fuldt på højde med de store europæiske flyselskaber. I Moskva lufthavn benyttes den nye Terminal D. Vores danske rejseleder følger med på hele flyrejsen.
Før afrejsen

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere

De fleste af Albatros Travels rejser er ledet af en dansk rejseleder, som enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder. Alle vores rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Enkelte af vores rejser er uden rejseleder; det vil altid tydeligt fremgå af programmet, hvorvidt rejsen er ledet af en rejseleder eller ej.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager fra rejseledere og kunder efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Hånden på hjertet
På denne rejse bevæger vi os langt fra alfarvej. Vind og vejr samt vandstand på Lena kan påvirke sejlruten og besøgene undervejs. Vi tager derfor forbehold for, at enkelte programpunkter og besøg kan blive annulleret/ændret undervejs.
Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederene på et af bussens første påstigningssteder. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På busrejser kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

På rejser med fly foregår transporten på destinationen ofte også med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Vellykket oplevelsesferie Veltilrettelagt og velledet rejse gennem et meget lidt besøgt landskab og miljø. Extraordinær god service og forplejning på skibet, vi var heldige med kun knap 50 passagerer i alt, så god plads overalt. Dansk rejseleder "BOZ" var virkelig god og vidende, ekstra plus at hun taler russisk, det sparede megen oversættelsestid. Mødet med russerne var som vanligt positivt, kun flinke mennesker på vores vej. Alt i alt en rigtig god rejse med fantastisk godt vejr, sol og ca 23 grader. NB husk myggemiddel.
Date published: 2018-06-25
Rated 5 out of 5 by from En dejlig rejse, med een smutter. Rejseleder særdeles god på alle områder. Udflugten til Mirny var en smutter, bussen var under alle "vestlige" standarder, og til udflugtens pris er det ikke OK. Nyt busselskab bør findes.
Date published: 2018-06-14
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse på Lena floden Det har været en kæmpe oplevelse med megen kultur og Lena flodens flotte natur. Rejselederen var med til at gøre rejsen til en dejlig oplevelse.
Date published: 2018-06-15
Rated 5 out of 5 by from Sibirien som er ukendt for de fleste var fyldt med kæmpeoplevelser En særdeles anbefalelsesværdig rejse tæt på Mongoliet både til lands og til vands var der nye oplevelser hver dag.
Date published: 2018-06-15
 • y_2019, m_2, d_21, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.11
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_4
 • loc_da_DK, sid_RUCRI07, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

RUCRI07ADK