Forårseventyr i Andalusien

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Byt foråret i Danmark ud med solrige Costa del Sol, og oplev Andalusiens skønhed. Inklusive 3-stjernet hotel, halvpension og udflugter

Vi forlader kolde Danmark og rejser sydpå til Costa del Sol. Andalusien har Europarekord i solskinstimer, og frister med spændende kultur og historie.

Vi gæster både Picassos fødeby, Málaga, hvor vi får lejlighed til at smage på den lokale vin, byen Ronda med den smukke bro og den hvide bjergby Mijas, der ligger smukt med udsigt over kysten. Du får også mulighed for at besøge den engelske kronkoloni Gibraltar, opleve små hyggelige byer som Nerja og Frigiliana samt den smukke andalusiske hovedstad, Sevilla.

Du bor ved den dejlige La Carihuela-strand mellem Torremolinos og Benalmádena på et 3-stjernet hotel.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Langtidsferie

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram
Dag 1 Fly København – Málaga. Videre med bus til La Carihuela
Dag 2 Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Malaga, tapasfrokost og málaga-vin
Dag 3 Dag til egne eventyr
Dag 4 Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Dag 5 Dejlige dage på egen hånd
Dag 6 Udflugt til den Britiske kronkoloni Gibraltar (tilkøb)
Dag 7 Fri til egne eventyr
Dag 8 Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana (tilkøb)
Dag 9 Oplevelser på egen hånd
Dag 10 Den hvide bjergby Mijas og kysten
Dag 11 Tid til egne oplevelser
Dag 12 Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd (tilkøb)
Dag 13 Dagen er fri til egne oplevelser og afslapning
Dag 14 Fly Málaga – København

Hoteller

Hotel Tropicana

 • Den skønne pool på Tropicana
 • Hotel Tropicana med den fantastiske beliggenhed

Vores hotel ligger i det dejlige strandområde La Carihuela mellem de to kendte badebyer Torremolinos og Benalmádena. La Carihuela hører til den bedre del af kyststrækningen – her er der roligt sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og alligevel er man tæt på det hele. Du kan med lethed tage til den mere livlige del af Torremolinos eller tage toget til storbyen Málaga, der venter med alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, dejlige butikker og ikke mindst den meget smukke havnepromenade.

Vores hotel er et typisk familiært mellemklassehotel med bad, toilet og tv på værelset. Hotellet ligger perfekt i rolige omgivelser lige ved strandpromenaden og alle værelser har balkon.

Hotellet har 220V og almindelige stikkontakter. Der er hårtørrer på værelset. I hotellets have finder man en lille hyggelig pool og udgang direkte til strandpromenaden og den dejlige strand.

Vi skal gøre opmærksom på, at alle badeværelser på vores hoteller i Andalusien er indrettet med badekar.

Hotel Tropicana
Calle del Trópico, 6,
29620 Torremolinos, Málaga,
+34 952 38 66 00
www.tropicanatorremolinos.com 

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Málaga. Videre med bus til La Carihuela
På marked i Málaga

Vi sætter kursen mod Málaga fra Danmark, hvor vi de næste mange dage har hyggeligt samvær og spændende udflugter i sigte.

Vi ankommer til Málagas lufthavn, hvor vi modtages af vores rejseleder; og i bus kører vi til det hyggelige La Carihuela-område mellem Torremolinos og Benalmádena Costa, syd for Málaga. Området hører til de bedste langs kysten og har en fantastisk bred strand med en dejlig strandpromenade, hvor du finder mange små butikker og caféer. Området er også kendt for de hyggelige strandrestauranter, de såkaldte chiringuitos, der serverer frokost til yderst rimelige priser.

Fra hotellet er der direkte adgang til strandpromenaden og stranden, og det er let at finde rundt i det dejlige område. Promenaden fortsætter nordpå til Torremolinos. Langs stranden er der masser af små restauranter, og det er et dejligt område at bevæge sig rundt i. La Carihuela hører til den bedre del af kyststrækningen – her er der roligt sammenlignet med flere andre steder langs kysten, og alligevel er man tæt på det hele. Du kan med lethed tage til den mere livlige del af Torremolinos eller tage toget til storbyen Málaga, der venter med alt fra tapasbarer til markeder, kunstmuseer, dejlige butikker og ikke mindst den meget smukke havnepromenade. Spiller du golf, kan rejselederne på hotellet eller hotellets reception hjælpe med booking af golfbaner. Et greenfee koster cirka 50 €, men der er ofte specialtilbud på 2 greenfees og 1 golfkort for cirka 100 € på nogle af områdets gode golfbaner. (Afstand til Málaga er 12 km, køretid ca. 20 min. hver vej).

Efter indkvarteringen på det hyggelige Hotel Tropicana, er der tid til lidt afslapning, inden rejselederen tager os med på en lille gåtur i nærområdet. (Ved sene ankomster flytter vi gåturen til dag 2 og Malaga til dag 3). Vi ankommer sent på hotellet og får en kold anretning.

Dag 2
Byrundtur i Málaga. Byvandring, Museo Malaga, tapasfrokost og málaga-vin
Statue af Picasso i Málaga, byen hvor kunstneren fødtes

Vi starter vores andalusiske oplevelser med at besøge regionens næststørste by Málaga. Byen har 567.000 indbyggere og er centrum af Costa del Sol.

H.C. Andersen elskede Málaga, og der står i dag en statue af ham på hovedgaden. Efter sit besøg i byen i 1862 skrev han: ”I ingen af Spaniens Byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga; Folkelivet, Naturen, det åbne Hav, hver især så rig og uundværlig for mig, fandt jeg her, og dertil det mig endnu vigtigere, jeg fandt elskværdige Mennesker”.

Denne søfartsby er en smeltedigel af forskellige folkeslag. Fønikerne kom fra havet og grundlagde Malaca, som de kaldte byen. Herfra sejlede man ud til hele Romerriget med fisk, silke, figner, rosiner og mandler. Senere under det arabiske herredømme blev Málaga forvandlet til en af de mest betydningsfulde byer i regionen. Og da spanierne fandt Amerika, blev byen centrum for handlen mellem kolonierne, og derfor et af Spaniens vigtigste handelscentre. Senere var det tekstil- og jernindustrien, der holdt gang i hjulene, indtil slutningen af det 19. århundrede. Industrien oplevede nedgang, og byen døde hen. Men så gjorde turismen sit indtog og satte Costa del Sol på europakortet.

Vores besøg i Málaga starter med en lille vandretur gennem den fascinerende storby. Vi ser den store markedshal, hvor smukke opsætninger af frisk frugt og grøntsager lokker med deres mangfoldige farver, her ligger frisk fisk og røber nærheden til det gavmilde Middelhav, og duften af krydderier stimulerer appetitten. I den gamle toldbygning besøger vi det interessante Museo Malaga, der efter 18 års ombygning og 40 mill. euro endelig kunne åbne i 2016. Med sine 15.000 m2 er museet det største statsejede museum i Andalusien, og her kan vi gennem 15.000 kunstgenstande følge med på en rejse fra stenalderen til det 20. århundrede. Vores lille besøg giver måske smag på at komme igen og udforske det yderligere i løbet af rejsen. De små snørklede gader leder os frem til en af byens bedste tapasrestauranter, hvor vintønder og tørrede skinker er del af udsmykningen. Vi spiser en herlig tapasfrokost inden vores videre tur gennem de hyggelige og kringlede gader. Vores endemål er en af de små intime bodegas, hvor vi nyder et glas af den lokale málaga-vin. Her serverer man vinen direkte fra fad, og der er høj stemning, før siestaen sætter ind – ja, faktisk det meste af dagen.

Herefter er der lidt tid på egen hånd, inden vi om eftermiddagen kører hjem til hotellet. Du kan besøge den smukke katedral med det manglende tårn, der derfor kaldes ”La Manquita”, den enarmede kvinde, eller besøge det mauriske fæstningsværk Alcazaba på egen hånd. Det imponerende bygningsværk bestod tidligere af over 100 tårne og moskeer.  De små hyggelige patioer og smukke haveanlæg. Alcazaba kaldes "Málagas Alhambra”, og man forstår hvorfor, når man ser det.

Denne introduktion til Malaga giver helt sikkert smag på mere, og mange vil sikkert vende tilbage til byen på egen hånd senere på turen.

Dag 3
Dag til egne eventyr
Smag på den lækre lokale vin
På de dage, hvor vi ikke har et fastlagt program vil rejselederne arrangere forskellige aktiviteter for dem, som ønsker det. Rejselederne holder foredrag og arrangerer ekstra udflugter til eksempelvis den smukke by Córdoba, Granada med det eventyrlige Alhambra, vandring på den berømte kongesti El Caminito del Rey eller en tur ud på landet og spise en frokost hjemme hos en af de lokale husmødre. Rejselederne står også for en introduktion til det spanske sprog, så du kan kaste dig ud i det spanske. Vil du gerne spille bridge, hjælper rejselederne dig også med at finde ligesindede. Kort sagt er vores rejseledere hele tiden til stede for at sikre, at du får den bedste oplevelse og har mulighed for at nyde andres selskab i det omfang, du ønsker det.
Dag 4
Udflugt til Ronda – den spektakulært beliggende bjergby
Den spetakulære Puente Nuevo-bro i Ronda

Ronda befinder sig midt i et vildt klippemassiv og bjerglandskab bag kysten, på 100 meter høje klippevægge, der er delt i to halvdele af den dybe Tajo-kløft. Det er her, Spaniens ældste tyrefægterarena ligger, og det er også her, at håndværkeren Pedro Romero begyndte at bruge et rødt klæde til tyrefægtning. Hermed opfandt han den klassiske Ronda-stil, og han nåede selv at dræbe over 6.000 tyre i løbet af sin karriere som tyrefægter. Tyrefægterarenaen fra 1785 er yderst charmerende med sine to etager, hvor blandt andre Ernest Hemingway havde sin egen loge. Du kan også besøge det lille tyrefægtermuseum med kostumer, billeder med mere.

En anden seværdighed i Ronda er Puente Nuevo-broen, som forbinder byens to dele. Broen er fra 1700-tallet, det tog 42 år at bygge den. Broen ligger på det højeste og smalleste sted i Tajo-kløften, og herfra er der en fantastisk udsigt ned over kløftens dyb 90 meter længere nede. Domkirken Santa María la Mayor er også et besøg værd. Kirken var oprindeligt en moské, og den gamle minaret er siden blevet ombygget til et klokketårn. Inde i kirken ses det, at barokalter og apsis er blevet bygget med domkirken i Málaga som forbillede. (Afstand til Ronda er 100 km, køretid ca. 1 t. 45 min. hver vej.)

Dag 5
Dejlige dage på egen hånd
Tapas er en spansk specialitet
Dag 6
Udflugt til den Britiske kronkoloni Gibraltar (tilkøb)
Den engelske kronkoloni Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.

At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Udflugten er en del af udflugtspakken som skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.
Udflugten kan også bestilles separat på rejsemålet, hvis der er ledige pladser.

Dag 7
Fri til egne eventyr
I Málaga
Dag 8
Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana (tilkøb)
I den enorme drypstenshule i Nerja

Vi starter dagen med at køre til den lille by Nerja på den anden side af Málaga. Her skal vi først besøge det, der for mange er Solkystens største seværdighed: Nerja-grotten. Drypstenshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja og strækker sig over 800 meter og indeholder verdens længste drypsten på 70 meter. Grotten blev opdaget ved et tilfælde, da nogle drenge fra byen Maro bevægede sig derind i 1959. I dens indre havde intet menneske sat sin fod siden forhistorisk tid, hvor grotten var beboet af Homo sapiens’ forløber, Cromagnon-mennesket. Ud over de smukke drypsten, stalaktitter og stalagmitter, har man også fundet vægmalerier, der viser jagt på bjerggeder, rådyr og andre dyr.

Herefter kører vi ned til den hyggelige kystby Nerja. Byen har på trods af de senere års vokseværk ved kysterne kun 15.000 indbyggere og har en fantastisk beliggenhed lige ned til Middelhavet, for foden af bjergkæden Sierra de Almijara.

Byen blev grundlagt for over 3.000 år siden, og der er fundet rester af en romersk bebyggelse. Maurerne byggede den gamle bydel, der er præget af hvidkalkede huse, smalle gader og frodige patioer. I byens centrum finder man Balcón de Europa, Europas balkon, der er en rund udsigtsterrasse bygget på en høj klippeafsats. Stedet var tidligere en fæstning, som udgjorde en vigtig forsvarspost i kampen mod sørøverne. Vi går en lille tur i byen, og der bliver også tid til at spise en let frokost.

Herefter går turen ind bag kysten til det flotte bjergområde La Axarquía – kendt for ”De hvide byer”. Her lever man af landbrug, og i området er der avocado-træer, vinmarker og olivenlunde. De mange små landsbyer i området rummer elementer af arabisk arkitektur, og man finder spor efter den mauriske fortid. At bevæge sig herop fra kysten er som at komme ind i en anden verden. Området har været beboet af romerne og ikke mindst maurerne, som var her indtil for 400 år siden. Vi besøger den lille by Frigiliana. Byen er i dag fredet som nationalt monument, og man har nænsomt restaureret den mauriske bydel.

Udflugten er en del af udflugtspakken som skal bestilles hjemmefra. Udflugten kan bestilles enkeltvis på stedet hvis der er ledige pladser.

Dag 9
Oplevelser på egen hånd
Dag 10
Den hvide bjergby Mijas og kysten
Den hvide by Mijas

I dag skal vi besøge en af de berømte ”hvide byer” der ligger i Andalusiens bagland. Vi kører ad kystvejen til Fuengirola, inden vi sætter kursen mod højderne og den lille charmerende by Mijas, der ligger i Sierra de Mijas-bjergene med en skøn udsigt over kysten. På trods af nærheden til kysten har byen bevaret meget af sin spanske atmosfære, og de små hyggelige brostensgader rummer smukke skjulte gårdhaver, restauranter og glimrende steder til at drikke en kop kaffe.

Du kan også tage et kig på det lille kapel for Mijas skytshelgeninde Virgen de la Peña (Klippejomfruen), som bor i en lille minikirke, der er hugget ind i klippen. Byens kirke La Immaculada Concepción bærer spor fra byens gamle minaret, som i dag kan anes som en del af tårnet, og oppe fra bymuren, kan man i godt og klart vejr se hele vejen over Middelhavet til Gibraltar og Marokko.

Dag 11
Tid til egne oplevelser

 

Dag 12
Udflugt til Sevilla m. byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd (tilkøb)
Sevilla

Fra morgenstunden kører vi til Andalusiens hovedstad, Sevilla. Byen er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Torremolinos sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Udflugten bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse.

Dag 13
Dagen er fri til egne oplevelser og afslapning
Dag 14
Fly Málaga – København
Så er det tid til at vende hjem efter en dejlig og begivenhedsrig rejse. Afhængigt at flyselskabernes afrejsetider kører vi til lufthavnen i Málaga og rejser hjem til Danmark.

Udflugtspakke

Spar penge og bestil pakken hjemmefra

Udflugtspakken består af tre udflugter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Udflugtspakken sælges hjemmefra til 980 DKK. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejsen. Udflugterne sælges enkeltvis på stedet.

I Frigiliana

Udflugt til Gibraltar

Vi kører sydpå og når frem til grænsebyen La Linea. Her ligger den lille halvø, hvor englænderne i over 300 år har haft magten. Gibraltars beliggenhed ved strædet mellem Europa og Afrika fik stor betydning under 2. verdenskrig og tiden derefter.At bevæge sig rundt på Gibraltar er lidt som at komme til England for en stund, selv om vejret unægtelig er bedre. Toldfri butikker, pubber og fish and chips-boder ligger side om side. Mange vil nok betegne området som meget turistpræget, men historisk set har det helt klart sin berettigelse på en tur som denne. Det er en underlig fornemmelse at stå på et engelsk stykke jord, der er beliggende på et sted, der geografisk set burde være spansk. Sjovt nok ligger der også op til flere danske banker på hovedgaden.

Gibraltar er også et af Europas vigtigste steder for trækfugle, og flere myter om de gamle græske guder omhandler Gibraltar. Ifølge en legende er halvøens vartegn, den store kalkstensklippe The Rock, den ene af Herkules’ søjler, der opstod da den foretagsomme græske helt kløvede et bjerg i to. Oppe på selve klippen møder man de kendte gibraltaraber, og selv om klippeøen stadig i dag er et diskussionsemne mellem Spanien og Storbritannien, siges det at Gibraltar forbliver britisk, så længe aberne befolker øen. Vi ser lidt nærmere på kolonien, inden vi bevæger os hjemad igen. (Køreafstand til Gibraltar er 126 km, køretid 1 t. 45 min. hver vej).

Den engelske kronkoloni Gibraltar

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 48€.

Udsigt over Gibraltar

Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana

Den lille by Nerja på den anden side af Málaga. Her skal vi først besøge det, der for mange er Solkystens største seværdighed: Nerja-grotten. Drypstenshulen ligger fire kilometer øst for byen Nerja og strækker sig over 800 meter og indeholder verdens længste drypsten på 70 meter. Grotten blev opdaget ved et tilfælde, da nogle drenge fra byen Maro bevægede sig derind i 1959. I dens indre havde intet menneske sat sin fod siden forhistorisk tid, hvor grotten var beboet af Homo sapiens’ forløber, Cromagnon-mennesket. Ud over de smukke drypsten, stalaktitter og stalagmitter, har man også fundet vægmalerier, der viser jagt på bjerggeder, rådyr og andre dyr.

Herefter kører vi ned til den hyggelige kystby Nerja. Byen har på trods af de senere års vokseværk ved kysterne kun 15.000 indbyggere og har en fantastisk beliggenhed lige ned til Middelhavet, for foden af bjergkæden Sierra de Almijara.

Byen blev grundlagt for over 3.000 år siden, og der er fundet rester af en romersk bebyggelse. Maurerne byggede den gamle bydel, der er præget af hvidkalkede huse, smalle gader og frodige patioer. I byens centrum finder man Balcón de Europa, Europas balkon, der er en rund udsigtsterrasse bygget på en høj klippeafsats. Stedet var tidligere en fæstning, som udgjorde en vigtig forsvarspost i kampen mod sørøverne. Vi går en lille tur i byen, og der bliver også tid til at spise en let frokost.

Kystbyen Nerja

Herefter går turen ind bag kysten til det flotte bjergområde La Axarquía – kendt for ”De hvide byer”. Her lever man af landbrug, og i området er der avocado-træer, vinmarker og olivenlunde. De mange små landsbyer i området rummer elementer af arabisk arkitektur, og man finder spor efter den mauriske fortid. At bevæge sig herop fra kysten er som at komme ind i en anden verden. Området har været beboet af romerne og ikke mindst maurerne, som var her indtil for 400 år siden. Vi besøger vi den lille by Frigiliana. Byen er i dag fredet som nationalt monument, og man har nænsomt restaureret den mauriske bydel. (Køreafstand til Nerja er 92 km, køretid 1 t. 15 min. hver vej).

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 30€.

Udflugt til Sevilla

Byrundtur, byvandring i den historiske bydel og lidt tid på egen hånd
Andalusiens hovedstad, Sevilla, er et lille paradis på jord, hvor små hyggelige pladser med palmetræer og tusinde farver blandes med livsglæde og passion. Klokketårnet La Giralda symboliserer byens brogede historie og står i dag som et smukt billede på datidens tolerance; et klokketårn opført i maurisk stil som en hyldest til kristendommen. Her har alle folkeslag været; visigoter, romere og arabere – alle har de efterladt sig spor.

Byen var i 1500-tallet den vigtigste havneby i Spanien, og det var her, skibene fra Den Nye Verden lagde til med deres laster af guld og rigdomme. Alt blev indregistreret ved Torre del Oro, Det Gyldne Tårn, langs Guadalquivirs bredder, mens den kosmopolitiske by blev befolket med handelsfolk, navigatører, kunstnere og poeter. Sevilla blev Spaniens rigeste by, og i dag siges det populært, at ”Madrid er Spaniens hovedstad, men Sevilla er verdens hovedstad”.

Det var i denne by, at figurer som Carmen, den mytiske Don José og sågar de to romerske kejsere Trajan og Hadrian blev født. Her fødtes også den spanske kunstner Velazquez, der meget passende fik tilnavnet ”El Sevillano”. Vi starter med en panoramasightseeing i byen og kommer forbi nogle af byens store seværdigheder: operaen, den smukke tyrefægterarena, området for Expo 92’-udstillingen og tobaksfabrikken, hvor Carmen sad og rullede cigarer.

Herefter går vi en tur i Sevillas historiske bydel. Vi besøger det legendariske jødiske kvarter Barrio Santa Cruz, der er kendt fra operaerne Barberen i Sevilla og ikke mindst Bizets fantastiske Carmen. I det pittoreske kvarter får vi et glimt af det ægte Spanien med små listige gyder, herskabspalæer, gårdspladser med duftende blomster og svalende springvand, hvidkalkede bygninger, tapasbarer og en stemning, der hensætter en til en svunden tidsalder.

Plaza de Espana i Sevilla

Har du lyst, kan du besøge byens berømte domkirke, der ud over at være verdens tredjestørste kirke er verdens største gotiske kirke. Kirken er en mageløs bygning af uhørte dimensioner, der blandt andet rummer 30 kapeller og et gravmæle for Christoffer Columbus. Her kan du også beskue den enorme, guldbelagte altertavle, der er den mest imponerende af slagsen i hele Spanien. Herefter er der frokost på egen hånd.

Vi er tilbage i Torremolinos sent på eftermiddagen, men selvom køreturen kan synes lang, har det været alle bestræbelserne værd. (Køreafstand til Sevilla er 221 km, køretid 2 t. 45 min. hver vej.)

Udflugten kan med fordel købes hjemmefra som en del af udflugtspakken og gennemføres ved minimum 15 deltagere. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejse. På rejsemålet sælges udflugten til 58€.

Typisk balkon i Sevillas gamle bydel

Rejseblog fra Andalusien

Synes du også, at en uge eller to er for lidt ferie? Er du heller ikke altid fan af den danske vinter? Eller savner du inspiration til din næste rejse?

Så følg med, når journalist Peter Fredberg blogger fra Albatros' langtidsferie i Andalusien.

Læs hele bloggen her

Gratis abonnement på Jyllands-Posten

Det er rart at kunne følge med i, hvad der sker hjemme i Danmark og i resten af verden, når man er på ferie. Når du køber en langtidsferie hos Albatros, giver vi dig et fire ugers abonnement på Jyllands-Postens e-avis oveni – gratis og uden binding (værdi kr. 259,-).

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse

Vælg mellem følgende værelsestyper:

KATEGORI 4: kr. 1.800,-

KATEGORI 12: kr. 1.400,-

Se beskrivelsen af værelsestyperne nedenfor.

Værelsestyper

Hotellet har værelser i forskellige kategorier. Der er altan til alle værelser. Der er ikke stor forskel på værelsernes indretning, men de har forskellig beliggenhed:

KATEGORI 1: Standardværelse. Værelset vender med siden mod havet og har begrænset havudsigt.

KATEGORI 2: Standardværelse som vender mod hotellets pool og have og har en dejlig havudsigt. Denne værelsestype har mest sol. Tillægspris: 500 DKK.

KATEGORI 3: Værelset ligger med front mod havet og strandpromenaden og findes i et meget begrænset antal. Tillægspris: 800 DKK.

KATEGORI 4: Enkeltværelse. Dette er et dobbeltværelse med begrænset havudsigt beliggende på samme måde som værelset i kategori 1. Tillægspris: 1800 DKK.

KATEGORI 12: Enkeltværelse. Dette er et mindre dobbeltværelse med en lille altan, som vender mod haven og har havudsigt. Da disse værelser er mindre og har en mindre altan, er tillægget også mindre end for værelserne i kategori 4. Tillægspris: 1900 DKK.

Tilkøbsudflugter

Tilkøbsudflugterne bestilles og betales hjemmefra.

• Udflugt til Nerja og Frigiliana kr. 220,- pr. person (bestilles og betales senest 45 dage før afrejse)
• Udflugt til Gibraltar kr. 340,- pr. person (bestilles og betales senest 45 dage før afrejse)
• Udflugt til Sevilla kr. 440,- pr. person (bestilles og betales senest 45 dage før afrejse)

Spar kr. 50,- ved at købe de tre udflugter som en samlet pakke: pris kr. 950,- pr.- person. Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 90 dage før afrejse.

Prisen inkluderer
 • Fly København – Málaga t/r
 • Transport til og fra lufthavnen i Málaga
 • Udflugt til Málaga inkl. tapasfrokost
 • Udflugt til Mijas
 • Udflugt til Ronda
 • Indkvartering på 3-stjernet hotel i delt dobbeltværelse
 • Halvpension på hotellet (morgenmad/middag)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Udflugt til Gibraltar (Del af udflugtspakken som kan købes hjemmefra. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere)
 • Udflugt til Nerja-grotten, kystbyen Nerja og bjergbyen Frigiliana (Del af udflugtspakken som kan købes hjemmefra. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere)
 • Udflugt til Sevilla (Del af udflugtspakken som kan købes hjemmefra. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere)
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Drikkepenge til chauffører og lokalguide (beregn ca. 6 €) og evt. drikkepenge til personalet på hotellet
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Måltider

Rejsen inkluderer halvpension, som består af morgenmad og middag om aftenen, der indtages i hotellets restaurant. Middagen består af en udmærket buffet, hvor der serveres forskellige retter, med noget for enhver smag. Drikkevarer betales separat.

Vejret

Andalusien er det sted i Europa, der har flest solskinstimer.  I november, januar og februar måned byder solkysten på hele 170 solskinstimer – til sammenligning har Paris 54-75 solskinstimer og København 43-54 timer per måned. De gennemsnitlige dagtemperatur ligger på 20 grader i november måned svarende til Danmark i august, og 17-18 grader i januar-februar måned svarende til Danmark i september. Det kan naturligvis regne i Andalusien, men regnen falder oftest som korte, kraftige byger. (kilde: dmi.dk).

Rejseleder

Under opholdet er der en eller flere rejseledere fra Albatros til stede. Rejselederen kan være fra Danmark, Sverige eller Norge. Rejselederen vil i løbet af opholdet sørge for fællesarrangementer, holde foredrag og naturligvis være leder for udflugterne i programmet. Rejselederens rolle er dog en smule anderledes end på en almindelig rundrejse med Albatros. Rejselederen er kun til stede nogle af dagene for at arrangere ekstra udflugter, foredrag mv. Rejselederen er med andre ord gæsternes kontaktperson på rejsen, hvis der skulle opstå behov for hjælp, og de sikrer, at opholdet bliver så godt som muligt, og at du kommer hjem med en masse gode oplevelser i bagagen. Arrangementer og udflugter bliver ledt af enten en dansk, svensk eller norsk rejseleder, afhængigt af, hvem som er mest kvalificeret. Dette gør vi for at vores gæster skal få så god en oplevelse som muligt.

Udflugtspakke – Spar penge og bestil pakken hjemmefra

Udflugtspakken består af tre udflugter: Gibraltar, Nerja med Frigiliana og Sevilla. Udflugtspakken sælges hjemmefra til 950 DKK – Udflugtspakken skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage før afrejsen. Udflugterne sælges også enkeltvis på stedet. Ved at købe udflugtspakken, sparer du kr. 50,-/person i forhold til at købe udflugterne enkeltvis.

Udflugten til Granada med Alhambra

Alhambra hører til en af de mest eftertragtede seværdigheder i Spanien, og det kan være yderst svært at få billetter til Alhambra. Det betyder, at vi har valgt ikke at sælge udflugten til Granada hjemmefra. Billetsalget til Alhambra åbnes 90 dage før, og vi forsøger at indkøbe et antal således vi kan tilbyde udflugten på stedet.  Da vi skal forudbetale billetterne og de ikke kan refunderes, så er det ”først til mølle”-princippet der gælder og vi kan ikke love deltagelse. Dog lykkedes det normalt at få alle med. Årsagen skyldes at det er specielt svært at få billetter til Nazaride-paladset med løvegården etc. (der lukkes på nuværende tidspunkt maksimalt 8.800 personer ind om dagen).

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Ønsker man et strand-/badehåndklæde kan det med fordel medbringes.

Deltagerantal

Denne rejsedato kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen, eller foreslå en anden dato – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, du som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Program

Af praktiske årsager sker det, at vi må ændre lidt på programmet. Derfor kan de beskrevne udflugter finde sted på andre dage end de nævnte. Endelige datoer oplyses ved ankomst.

Internet

I Skandinavien er vi vant til et hurtigt og veludbygget trådløst internet. Dette er ikke helt tilfældet i Spanien, hvor man ikke overalt finder så hurtige netforbindelser som hjemme. Det trådløse internet på hotellet fungerer normalt glimrende, specielt i fællesområder, men man skal ikke forvente at kunne se TV eller film via det trådløse internet, da der ofte er mange tilkoblede. Hotellets internet bliver dog løbende forbedret.

Mere om Spanien

Her kan du få mere at vide om Spanien: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/spanien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Eller bliv klogere på Andalusien i vores Andalusien-tema med artikler om fx Málagavin

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser

ESVLT08ADK