Indokinas Mekong – eventyr i Nordthailand, Laos og Cambodja

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Vi oplever livet langs floden fra Nordthailand til Laos og videre ind i Cambodja, hvor vi finder det mageløse Angkor Wat

I Nordthailand besøger vi det berygtede opiumområde, Den Gyldne Trekant, før vi krydser grænsen til Laos og stiger på en traditionel båd, som på en todages sejlads fører os ad Mekongfloden gennem naturskøn jungle. Undervejs ser vi små landsbyer og Pak Ou-grotterne med tusindvis af hellige buddhafigurer. I stemningsfulde Luang Prabang har vi god tid til at opleve den særlige blanding af imponerende templer og stilfuld fransk koloniarkitektur, som har fået byen på UNESCO’s verdensarvsliste. Med på programmet er desuden en cykeltur gennem rismarker og landsbyer, safranfarvede munkeoptog og De Røde Khmerers sidste hovedkvarter i Anlong Veng. Vi runder rejsen af med den berømte tempelruin Angkor Wat, verdens største religiøse bygning.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta THB, USD

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Chiang Rai, Thailand. Velkomstmiddag
Dag 3
Den Gyldne Trekant. Wat Rong Khun-templet og opiummuseum
Dag 4
Mekong-sejlads: Huay Xai – Pak Beng, besøg hos bjergstammer
Dag 5
Mekong-sejlads: Pak Beng – Pak Ou-grotterne – Luang Prabang
Dag 6
Luang Prabang. Munkeoptog, byrundtur, smukke templer og kongepalads
Dag 7
Luang Prabang. Kuang Si-vandfaldet og eftermiddag på egen hånd
Dag 8
Luang Prabang. Fly til Pakse i det sydlige Laos. Lokalt marked
Dag 9
Champassak – Don Khong. Cykeltur på ø i Mekongfloden og Wat Phou-tempelkomplekset
Dag 10
Don Khong. Sejltur i ’De 4.000 øers rige’
Dag 11
Don Khong – Preah Vihear i Cambodja. Preah Vihear-templet og besøg i lokal landsby
Dag 12
Preah Vihear – Siem Reap via Anlong Veng, De Røde Khmerers hovedkvarter
Dag 13
Siem Reap. Angkor Wat
Dag 14
Afrejse fra Siem Reap
Dag 15
Ankomst til København

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
24.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra København mod Thailand, hvor vi lander næste dag.

Dag 2
Ankomst til Chiang Rai, Thailand. Velkomstmiddag

Vi lander i Chiang Rai, hovedstad i den nordthailandske Chiang Rai-provins tæt på grænsen til Burma og Laos. Ved ankomsten tjekker vi ind på vores hotel og bruger resten af dagen på at slappe af eller se lidt af byen. Om aftenen mødes vi til en velkomstmiddag på hotellet. Overnatning i Chiang Rai.

Dag 3
Den Gyldne Trekant. Wat Rong Khun-templet og opiummuseum
Det hvide, eventyrlige tempel Wat Rong Khun

Ikke langt fra Chiang Rai ligger det hvide, eventyrlige tempel Wat Rong Khun, som vi besøger, inden vi fortsætter nordpå med bus gennem landskaber præget af skarpe bjerge og grønne dale. Målet er Den Gyldne Trekant, hvor grænserne mellem Thailand, Burma og Laos mødes. Området er kendt som centrum for Asiens produktion af opium, men på den thailandske side er den illegale dyrkning af opiumvalmuerne de senere år stort set stoppet. I dag er det primært souvenirs, kunsthåndværk og afgrøder, som dagligt krydser Mekongfloden. I landsbyen Baan Sop Ruak besøger vi et opium-museum og får et grundigt indblik i den euforiserende og smertestillende plantesafts historie, fremstilling og betydning for området. Herfra fortsætter vi ad landvejen til Chaing Khong, en grænseby tæt på den laotiske grænse, hvor vi tjekker ind på vores hotel og har resten af aftenen til fri disposition.Overnatning i Chiang Khong.

Dag 4
Mekong-sejlads: Huay Xai – Pak Beng, besøg hos bjergstammer
Den Gyldne Trekant, hvor Thailand, Burma og Laos mødes

I dag begynder vores to dage lange flodrejse ned ad Mekongfloden, som her udgør grænsen til Laos. Når vi har klaret grænseformaliteterne og er ankommet til den laotiske grænseby Huay Xai, stiger vi om bord på flodbåden, der er vores base på de kommende dages rolige rejse ad vandvejen. Den traditionelle båd gør sejlturen til en autentisk snarere end luksuriøs oplevelse. Vi glider stille gennem frodig laotisk jungle og besøger undervejs flere landsbyer, beboet af forskellige lokale bjergstammer. Sidst på dagen ankommer vi til den lille by Pak Beng, en idyllisk plet ved flodbredden, som smyger sig op ad en bakkeskråning. Byens placering midt mellem den travle by Luang Prabang og den thailandske grænse gør den til et naturligt stop på manges vej. Vi overnatter på et simpelt hotel og får chancen for at opleve livet, som det leves af størstedelen af den laotiske befolkning. Overnatning i Pak Beng.

Dag 5
Mekong-sejlads: Pak Beng – Pak Ou-grotterne – Luang Prabang
Udsigt over Mekongfloden fra Pak Ou-grotterne

Stejle bjergskråninger og tæt jungle venter os på dagens sejlads. Vi lægger til ved Pak Ou-grotterne, hvor nogle af Laos’ vigtigste kulturskatte findes i form af tusinder af antikke Buddhafigurer samlet fra hele landet gennem århundreder. De største figurer er i menneskehøjde, de mindste kun et par centimeter høje. Det er en fascinerende oplevelse at gå rundt mellem de utrolig mange Buddhafigurer, og grotterne er samtidig velbesøgte af lokale pilgrimme.

Den afslappende flodsejlads fortsætter, og først på aftenen ankommer vi til stemningsfulde Luang Prabang – Laos’ næststørste by, som er optaget på UNESCO’s liste over kulturarv. Vi overnatter på et centralt beliggende hotel i byen de kommende tre nætter. Aftenen er til fri disposition og kan for eksempel tilbringes på det lokale natmarked og de gode restauranter, som ligger i nærheden af vores hotel. Overnatning i Luang Prabang.

Dag 6
Luang Prabang. Munkeoptog, byrundtur, smukke templer og kongepalads

Er du morgenfrisk, har du i dag mulighed for at få en helt speciel oplevelse. Tidligt om morgenen (omkring kl. 5.30) kan du overvære det daglige almisse-morgenritual, hvor buddhistiske munke iklædt safranfarvede klædedragter vandrer gennem byen og indsamler almisser fra trofaste, lokale beboere. Laos har som det eneste buddhistiske land bevaret traditionen med den daglige procession, og normalt deltager omkring 400-500 munke i ceremonien. Øjeblikket, når de mange munke roligt går ind byen, er noget af et særsyn.

Luang Prabang ligger ved bredden af Mekongfloden i en dal omgivet af bjerge. Byen er erklæret bevaringsværdig af UNESCO på grund af sine mange buddhistiske templer og den smukke arkitektur og er elsket af selv garvede østenrejsende for sin afslappede stemning og sammenblanding af mange forskellige folkeslag og kulturer. Man fornemmer straks den franske og vietnamesiske atmosfære fra dengang, Laos var en del af Fransk Indokina. Den slidte franske koloniarkitektur, de mange cafeer og restauranter med inspiration fra Vietnam og Frankrig vidner om de mere end 50 år som fransk koloni. Indtil landevejen til hovedstaden Vientiane stod færdig for cirka 15 år siden, var byen nærmest afskåret fra omverdenen. De eneste trafikforbindelser var med fly eller flere dages rejse med båd. Den nye vej har sat gang i udviklingen og turismen, men der er stadig kun ganske begrænset motortrafik. 

Vi ser nærmere på Luang Prabangs største seværdigheder, som blandt andet tæller de overdådige templer Wat Sensoukarahm med sin rubinrøde og gyldne facade og Wat Xieng Thong, hvor gulddekorationer pryder enhver væg, søjle og dør. Vi besøger også byens kongelige palads, som blev bygget i 1904 under den franske kolonitid for kong Sisavang Vong og hans familie. Arkitekturen er en blanding af traditionelle laotiske og franske Beaux-Arts stilarter, og paladset er rigt udsmykket med mosaikker, marmor og statuer. I 1975 blev monarkiet væltet af den kommunistiske regering, og palæet blev derefter omdannet til nationalmuseum. Overnatning i Luang Prabang.

Dag 7
Luang Prabang. Kuang Si-vandfaldet og eftermiddag på egen hånd
Det flotte vandfald Kuang Si

Ikke lang fra Luang Prabang ligger det smukke Kuang Si-vandfald i naturskønne opgivelser. Vi kører hertil efter morgenmad, og husk at medbringe svømmetøjet, da der er gode muligheder for at tage en forfriskende dukkert i de turkisfarvede pools, der skabes af vandmasserne. Vi tilbringer et par timer ved vandfaldet, og der bliver mulighed for at gå en tur i området af nogle små stier. Vi spiser picnic-frokost ved vandfaldet, inden turen igen går mod Luang Prabang. På vejen tilbage stopper vi ved nogle af de små landsbyer i området. Eftermiddagen er på egen hånd, og du bestemmer selv, om du vil bruge den på at slentre rundt i byen eller tage på tur i nærområdet. Der er mange ting at se, og rejselederen hjælper naturligvis gerne med ideer og forslag til aktiviteter. Overnatning i Luang Prabang.

Dag 8
Luang Prabang. Fly til Pakse i det sydlige Laos. Lokalt marked

Vi tager formiddagsflyet til Pakse i det sydlige Laos. De næste par dage skal vi udforske dette uberørte område af Laos – absolut endnu et af rejsens højdepunkter. Efter ankomst til Pakse besøger vi det livlige lokale marked. Pakse er den største by i det sydlige Laos, og herfra handles alskens varer til hele regionen. Efter frokost på en lokal restaurant sejler vi til en mindre ø midt i floden. Her finder vi vores skønne resort, hvor vi skal bo i rummelige hytter, som ligger direkte ud til floden. Vi har det meste af eftermiddagen til at nyde de smukke opgivelser i og omkring resortet.

Dag 9
Champassak – Don Khong. Cykeltur på ø i Mekongfloden og Wat Phou-tempelkomplekset
Udsigt over tempelruinerne Wat Phou

Vi starter dagen med en hyggelig cykeltur rundt på øen, gennem markerne og de små landsbyer.

Vi forlader vores skønne resort og begiver os med bus videre til Wat Phou-tempelkomplekset. Her stifter vi for første gang bekendtskab med tempelruiner fra det mægtige Khmer-rige, der strakte sig langt ud over de grænser, som Cambodja har i dag. Wat Phou-tempelkomplekset dateres tilbage til de tidlige kongeriger og er smukt beliggende tæt ved Mekongfloden og omkranset af bjerge. Hovedtemplet ligger på en mindre høj, hvorfra man belønnes med en mageløs udsigt over dalen, rismarkerne, Mekongfloden og de omkransende bjerge.

Herefter begiver vi os med bus videre sydpå til et område, der kaldes ‘De 4.000 øers rige’. Her i det sydligste af Laos er floden meget bred – helt op til 11 kilometer. Floden har gennem årtusinder skåret sig vej gennem landskabet, og en masse øer af forskellig størrelse er opstået. Det er også i dette område, at den øvre og nedre del af Mekongfloden er adskilt af i alt fem vandfald, hvoraf vi besøger de to smukkeste. Vi skal bo på en af de større øer, Don Khong, hvor vi indkvarteres på et hyggeligt hotel.

Dag 10
Don Khong. Sejltur i ’De 4.000 øers rige’
Fiskeri på Mekong

I dag tager vi på udflugt i denne eventyrlige del af Laos. Med bus kører vi en smule længere mod syd, inden vi stiger ombord på en båd og tager på sejltur i området. Vi går i land på Don Khone, som er en af de mindre øer i området. Trods sin størrelse har øen alligevel fundet vej til historiebøgerne. Øen har vandfald på begge sider, og den nordlige del af øen har adgang til den øvre del af Mekongfloden, og sydspidsen har adgang til den nedre del. Da vandfaldene umuliggør gennemgående sejlads, fik de franske koloniherrer den idé at anlægge en mindre jernbane på øen. Således kunne varerne sejles til den ene side af øen, fragtes på jernbanen til den anden side af øen og herfra læsses om til både igen. Den gamle jernbane er forlængst forsvundet, men jernbanelegemet er der stadig. Vi tager en tuktuk-tur langs den gamle jernbane. Vi skal naturligvis også se det smukke vandfald, der omkranser øen, inden vi med båd og bus tager tilbage til vores hotel på don Khong øen.

Dag 11
Don Khong – Preah Vihear i Cambodja. Preah Vihear-templet og besøg i lokal landsby
Silkeproduktion

I dag er det blevet tid til at sige farvel til Laos og goddag til Cambodja. Vi kører den korte vej til grænsen mellem de to lande og efter indrejseformaliteterne fortsætter vi mod den cambodjanske by Preah Vihear. Vi spiser frokost på en lokal restaurant undervejs, og vel fremme i Preah Vihear besøger vi Preah Vihear-templet, der i 2008 kom på UNESCO’s verdensarvsliste. Templet er også fra Khmer-tiden og er beliggende på en 525 meter høj bakke, hvorfra der er en smuk udsigt ud over landskabet.

Dagens sidste stop bliver ved en lille lokal landsby for foden af bjerget, hvor vi tager et kig rundt og hilser på de lokale.

Dag 12
Preah Vihear – Siem Reap via Anlong Veng, De Røde Khmerers hovedkvarter
Ved Bayon-templet

Vi forlader Preah Vihear og kører mod Siem Reap. På vejen tager vi en afstikker, hvor vi skal dykke ned i den cambodjanske histories mørke kapitel under Pol Pot. Det gør vi, når vi besøger Anlong Veng, som var de Røde Khmers hovedkvarter.

Det var her i byen, at Pol Pot blev dømt for ‘folkemord og forbrydelser mod menneskeheden’ i en FN-støttet domstol. I april 1975 indtog den kommunistiske guerillabevægelse De Røde Khmerer den cambodjanske hovedstad efter flere års borgerkrig. Kort efter blev byens godt en million indbyggere tvangsflyttet til landområderne for at indgå i planerne om skabelsen af et kommunistisk bondesamfund. Ekstreme arbejdsforhold, sygdom og sult tog livet af tusinder, mens byboer, personer med tilknytning til det tidligere styre, intellektuelle og minoritetsgrupper blev behandlet som potentielle fjender af den nyoprettede stat, Demokratisk Kampuchea. Næsten en fjerdedel af Cambodjas befolkning blev udslettet under De Røde Khmerers regime.

Her i byen ligger Pol Pot og en anden fremtrædende medlem af styret Ta Mok (også kendt som ‘Brother number 4’) begravet. Vi får mulighed for at se Ta Moks hus, hans gravsted og De Røde Khmerers sidste hovedkvarter, som lå her i byen.

Efter dette triste indblik i Cambodjas historie forlader vi Anlong Veng og kører til Siem Reap, som er vores base for de storslåede Angkor Wat-templer. Siem Reap er i sig selv ganske charmerende med sine træprydede boulevarder og gamle, franske huse. Vi bor på et centralt beliggende hotel og tilbringer resten af dagen med at slappe af eller kigge på byen. Overnatning i Siem Reap.

Dag 13
Siem Reap. Angkor Wat
Fine detaljer i Angkor Wat

I dag bruger vi hele dagen på at udforske det gigantiske tempelområde Angkor Wat. Vi begynder i Angkor Thom. Dette gamle bycentrum er i dag en ruinby omkranset af en kvadratisk, otte meter høj mur. Efter at have passeret indgangsporten flankeret af imponerende elefanter bevæger vi os ind til Bayon-templet, som ligger præcist i midten af byen. Templet har 54 tårne med udskårne, gådefulde ansigter, som symboliserer de 54 provinser i det store Khmerrige. Smukke relieffer ser vi også på Elefanternes Terrasse og Den Spedalske Konges Terrasse. Vi lægger også vejen forbi det mindeværdige og pittoreske Ta Prohm-tempel, der er bevaret, som det blev fundet – halvt i ruiner og overgroet af junglens træer og slyngplanter. Det er helt fantastisk at se, hvordan naturen langsomt har gjort krav på sin ret til at vokse – selvom underlaget er gamle mursten. 

Om eftermiddagen lader vi bussen stå og kører i stedet i tuk-tuk til den enestående tempelby Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dækker 20 x 50 kilometer og var i 800-1300-tallet hovedstad for det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de omkringliggende lande. Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor Wat er et af de bygningsværker, der bliver ved med at forbløffe besøgende, og stedet efterlader ingen tvivl om, at Khmerriget har haft sin berettigede storhedstid. Hvis vejret tillader det, nyder vi solnedgangen over rismarkerne fra det smukke tempelområde, inden vi vender tilbage til hotellet. Overnatning i Siem Reap.

Dag 14
Afrejse fra Siem Reap

Du har det meste af dagen til at besøge nogle af byens seværdigheder eller gøre dine sidste indkøb, inden vi kører til lufthavnen og sætter kursen mod København.

Dag 15
Ankomst til København

Vi lander i København.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 24.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
4.298,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder Fly København – Chiang Rai og Siem Reap – København med mellemlanding
 • Fly Luang Prabang – Pakse
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 11 frokoster dag 3-13
 • 3 middage dag 2, 4, og 13
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte (beregn ca. kr. 100-150,- per dag)
 • Drikkevarer
 • Visum til Laos, udstedes ved indrejsen (35 USD). Husk at medbringe et pasfoto
 • Visum til Cambodja, udstedes ved indrejsen (30 USD). Husk at medbringe et pasfoto
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 70 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr kr. 130,- per faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

En varm trøje

Laos kan være kold i vintermånederne december-februar med kølige morgener og aftener. Især til sejlturen på Mekongfloden er det en god idé at medbringe en varm fleecetrøje el. lign., så du kan holde varmen. Op ad dagen bliver det typisk lunt.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser