Mandelas Afrika

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den komplette rejse til Sydafrika med Big Five-safari, storslået natur ved Panoramaruten og Garden Route samt storbyliv i Cape Town

Det umulige blev muligt, da Nelson Mandela samlede det komplekse Sydafrika til en nation. Vi møder kontrasterne i townshippen Soweto, Pretoria og verdens måske smukkeste storby, Cape Town. Naturens mangfoldighed folder sig ud i Panoramarutens bjerge, ved Garden Routes fotogene klippekyster og på Krugers savanne.

Dyrelivets diversitet spænder fra løver, elefanter og giraffer i bushen til sæler og pingviner i Kaplandet. Og du oplever det hele, når vi bl.a. kører på safari fra vores egne lækre camp Mantobeni i Greater Kruger, vandrer i Tsitsikamma Nationalpark, sejler ved Kaplandet og smager på vin i Sydafrikas berømt vin områder.

I Cape Town har du tid til at gå på opdagelse i landets historie og fx besøge Robben Island og Taffelbjerget, gå på indkøb i de sprudlende butikker eller nyde en kop kaffe på den berømte Victoria & Alfred Waterfront.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Fly København – Johannesburg
Dag 2
Ankomst Johannesburg – Manyeleti Vildtreservat i Kruger
Dag 3–4
Safarioplevelser i Manyeleti Vildtreservat i Kruger
Dag 5
Manyeleti Vildtreservat – Panoramaruten – Zebra Nature Reserve ved Pretoria
Dag 6
Afslapning i Zebra naturreservat og reptilcenter og vinsmagning.
Dag 7
Udflugt til Soweto og Pretoria
Dag 8
Zebra Nature Reserve – Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Plettenberg Bay
Dag 9
Plettenberg Bay. Sejltur på Keurboomsfloden
Dag 10
Plettenberg Bay – Oudtshoorn. – Montagu 
Dag 11
Montagu – Cape Town. Vingård med vinsmagning. Kirstenbosch Botaniske Have.
Dag 12
Cape Town på egen hånd
Dag 13
Cape Town. Kaphalvøen
Dag 14
Cape Town. Hjemrejse
Dag 15
Ankomst til København

Hoteller

Honeyguide Mantobeni Camp

Mantobeni Camp er en af Albatros’ egne to safaricamps i området Manyeleti. I campen findes 12 store safaritelte, som er rummelige og private og har eget bad og toilet. Fra swimmingpoolen er der udsigt over et vandhul, hvor dyrene kommer for at stille deres tørst. Campen er uindhegnet, og områdets elefanter og andre vilde dyr kommer ofte på besøg ved teltene – hvorfor der naturligvis altid er rangere i campen, så sikkerheden er i top.

Læs mere om campen på: http://honeyguidecamp.com/mantobeni-camp/

 

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
25.998,–
København
Udsolgt
25.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Johannesburg

Vi flyver fra København sidst på eftermiddagen til Johannesburg med mellemlanding/er undervejs og ankomst næste morgen.

Dag 2
Ankomst Johannesburg – Manyeleti Vildtreservat i Kruger
Vores telte i safaricampen med egen terrasse midt i bushen

Ankomst til Johannesburg tidligt om morgenen. Vi har en lang køretur foran os (7-8 timer), men belønnes heldigvis med flotte landskaber undervejs. Turen går ad landevejen gennem Mpumalangaprovinsen mod Middelburg og Belfast, og efterhånden som vi fjerner os fra Johannesburg ændrer landskabet sig fra opdyrkede marker til stejle klippeformationer og afrikansk savanne.

Vi ankommer til Albatros’ egen Mantobeni Camp ud på dagen, hvor vi bliver indkvarteret i de rummelige og lækre telte med egen terrasse midt i bushen. Efter en lang rejsedag bliver det godt at krybe ned i en blød seng – og lytte til det puslende dyreliv omkring campen.

Dag 3–4
Safarioplevelser i Manyeleti Vildtreservat i Kruger
To dages ægte safari, hvor vi håber at møde mange af Afrikas dyr

De næste to dage er indbegrebet af en ægte afrikansk safari, når vi kører ud på opdagelse i Manyeleti Vildtreservat, der ligger i Limpopo-provinsen i et område, som populært kaldes Greater Kruger National Park. Ordet Manyeleti betyder på det lokale sprog shangaan ”stjernernes sted”, og det er værd at vende blikket opad, når mørket falder på, hvad enten man er til romantisk stjernekiggeri eller er astronomisk interesseret. Faktisk er det svært at lade være.

Manyeleti-området, som kun udgør en lille bid af Greater Kruger National Park, blev grundlagt i 1963. I apartheid-perioden blev området indhegnet af det hvide mindretalsstyre og var forbeholdt den afrikanske befolkning, hvilket betød et meget lavt besøgsantal. Derfor er det fortsat et temmelig vildt og uspoleret område. I dag er hegnet taget ned, og vildtet går frit frem og tilbage, men vejsystemerne er ikke forbundet, hvilket er årsagen til, at Manyeleti er det mest fredfyldte og uspolerede hjørne af Kruger.

Her kommer stort set kun gæster fra områdets tre små lodges og camps, der kan rumme omkring 100 personer, når alt er fyldt – hvilket giver eksklusive safariforhold uden den kortegekørsel, som man nogle gange oplever det i de større parker.

Kruger og Manyeleti ligger relativt lavt og er derfor en helårsdestination, med ret lune og tørre vintre. Efter den tidlige sommerregn bliver vegetationen imidlertid meget tæt fra maj-juni, indtil den lange tørkeperiode fjerner det meste igen. I selve Manyeleti findes to store opdæmmede søer med talrige krokodiller, flodheste, enestående fugleliv og mange drikkende dyr i den tørreste periode.

Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden denne safari er slut, have set et udvalg af Afrikas berømte og kendte vildt som eksempelvis løve, næsehorn, gnu, kudu, vortesvin, giraf, elefant og impala. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor. Her er naturen meget tæt på, hvad man mener, er det oprindelige Afrika, og vi må derfor indrette os på perioder med tæt, frodig bevoksning og andre med solsveden, vissen bevoksning.

Førstnævnte periode er smukkest, men dyrene kan være svære at finde, mens sidstnævnte er knapt så smuk, men vildtet kan ikke rigtigt skjule sig. Netop uvisheden er en del af naturens charme, som gør en safari til en anderledes og spændende oplevelse.

Når vi vender tilbage til vores lodge, venter der os en velfortjent morgenbuffet.

En eftermiddagssafari begynder sidst på dagen, når solen begynder at stå lavt og de varme farver har overtaget landskabet. Undervejs gøres holdt, så vi kan nyde solnedgangen og skylle den smukke oplevelse ned med en kølig drink, inden billygterne tændes til nattekørsel. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle pludselig blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord og savannens stærkt krydrede dufte smyger sig ind i næseborene.

Safari om aftenen og natten er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegler fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludselig meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om løve eller næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene opfatter ikke en bil med passagerer som mad – heldigvis da!

Det kan i øvrigt være en kold fornøjelse at køre safari, når mørket falder på eller i de tidlige morgentimer. Der er tæpper i de åbne safarikøretøjer, men vi anbefaler, at du medbringer en hue og en kraftig vindtæt vinterjakke eller en fleece.

 

 

Dag 5
Manyeleti Vildtreservat – Panoramaruten – Zebra Nature Reserve ved Pretoria
Dagen byder på storslåede naturscenerier

Fra Mantobeni Camp og Manyeleti går turen mod det østlige Mpumalanga. Vi kører ad bjergrige og snoede veje på den berømte Panoramarute, der byder på det ene storslåede natursceneri efter det andet.

Ved God´s Window opleves et af verdens smukkeste udkigspunkter (hvis vejret tillader det) med fabelagtig udsigt til lowveld-savannen, der ligger 1.000 meter skråt neden for det plateau, vi befinder os på. Vi besøger også Three Rondavels og Bourke´s Luck Potholes, der er et enestående klippelandskab, hvor voldsomme flodhvirvler har boret dybe, cylinderformede huller i den nøgne klippe.

Endelig stopper vi ved Blyde River Canyon, der tåler sammenligning med Grand Canyon, blot i lidt mindre skala. Bjergområdet har mange flotte scenarier, og kan vi nå mere undervejs, gør vi det gerne. Programmet afhænger også lidt af vejret og deltagernes lyst til at vandre rundt i de betagende omgivelser. I disse bjergegne forekommer ofte tæt morgentåge, som letter op ad dagen, hvilket vi forsøger at tage højde for, når dagsruten fastlægges på stedet.

Fra Panoramaruten kører vi mod Zebra Nature Reserve nær Pretoria, som er vores base de kommende dage. Den stemningsfulde lodge ligger smukt i det åbne landskab, hvor zebraer, heste og antiloper går frit omkring.

Dag 6
Afslapning i Zebra naturreservat og reptilcenter og vinsmagning.

Efter morgenmaden tager vi på en kort vandretur til Zebras eget reptilcenter. Her kommer vi til at se og opleve krybdyr. 
I løbet af dit ophold har du mulighed for at vælge mellem en lang række aktiviteter eksempelvis fisketur, kayaksejlads, spaophold, mountainbike osv.
Du kan selvfølgelig også vælge at slappe af på lodgen ved poolen.

Denne aften før middag har vi mulighed for at smage nogle af de gode vine, som Sydafrika er kendt for.
Din rejseleder vil introducere dig til et udvalg af røde og hvide vine fra startniveau til flere premium-mærker i Zebras egen vinkælder.

Dag 7
Udflugt til Soweto og Pretoria
Zebra Country Lodge er vores base, når vi besøger historiske steder ved Pretoria

I dag besøger vi den berømte og berygtede township Soweto for at få et indblik i dagliglivet her. Soweto var i 1970’erne symbolet på modstand mod det daværende Apartheid-styre. På vores tur gennem bydelen kommer vi både tæt på dens historie og livet i dag. Vi besøger bl.a. Vilakazi street, den eneste gade i verden, hvor to Nobelpris-modtagere har boet; Nelson Mandela og Desmond Tutu.

Turen fortsætter til Sydafrikas hovedstad, Pretoria, hvor vi på en byrundtur bl.a. besøger det imponerende Vortrekker-monument og præsidentens officielle hjem, the Union Building. Byen er i øvrigt kendt for sine utrolig mange (50-70.000) palisandertræer, som blandt andet vokser i de mange forstæder. Vi returnerer til Zebra Nature Reserve.

Undervejs på dagens udflugt spiser vi frokost (ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 8
Zebra Nature Reserve – Port Elizabeth – Tsitsikamma Nationalpark – Plettenberg Bay
Oplev den barske kyststrækning i Tsitsikamma Nationalpark

Vi forlader Zebra Nature Reserve og kører tilbage til Johannesburg, hvorfra vi flyver til Port Elizabeth. Kystbyen Port Elizabeth er udgangspunkt for den berømte og aldeles fotogene kyststrækning Garden Route, der strækker sig hele vejen til Cape Town.

Fra Port Elizabeth kører vi gennem det smukke landskab til Tsitsikamma Nationalpark, som især er kendt for et rigt fugleliv, sjældne, endemiske planter og træer og en smuk, men også barsk, kyststrækning. Efter en kort vandretur, hvor vi passerer den berømte hængebro over Storms River Mouth, fortsætter vi via Natures Valley til Plettenberg Bay, hvor vi tjekker ind på vores hotel.

Dag 9
Plettenberg Bay. Sejltur på Keurboomsfloden

Efter morgenmaden kører vi et par kilometer til Keurboomsfloden, hvor vi sejler en tur op ad floden og gennem Keurboomsriver Naturreservat. Der vil være mulighed for at hoppe i vandet og svømme en tur – så husk badetøjet.

Tilbage i Plettenberg Bay kan du bruge resten af dagen til at udforske byen og de lokale butikker eller tage på stranden.

Dag 10
Plettenberg Bay – Oudtshoorn. – Montagu 
Tag med til de enestående drypstenshuler Cango Caves

I dag kører vi væk fra kysten og ind i landet for at besøge en af de traditionelle seværdigheder på Garden Route, nemlig de verdensberømte drypstenshuler Cango Caves. Bagefter kører vi videre til Montagu, som er smukt omgivet af vingårde og bjergkæder. Byen er grundlagt i 1851, og langs hovedgaden Long Street skal vi se nærmere på de smukke huse, hvoraf mange stammer fra denne tid. Vi besøger et lokalt museum samt Joubert House, den ældste bolig i området. Her får vi indblik i, hvordan livet på landet udspillede sig i 1850’erne. Vi overnatter i Montagu. 

Obs: På enkelte afgange overnatter vi i Oudtshoorn

Dag 11
Montagu – Cape Town. Vingård med vinsmagning. Kirstenbosch Botaniske Have.
Vi kører mod Cape Town og besøger vingårde undervejs

Vi tager fra skønne Montagu og fortsætter mod det berømte vinland omkring Stellenbosch. Grundlæggeren af Cape Town, Jan van Riebeeck, blev i 1659 den første til at dyrke vin i Sydafrika. Siden er produktionen vokset til at blive en af Verdens 10 største. Vi besøger en vingård, hvor vi smager på nogle af områdets gode og forskellige vine. Og til sidst spiser vi frokost der.

Om eftermiddagen nærmer vi os Cape Town og det imponerende og ikoniske Taffelbjerg. På skråningerne af Taffelbjerget besøger vi Kirstenbosch Botaniske Have, der blev grundlagt i 1913 og har en samling på mere end 7.000 unikke planter. Det er også muligt at få en smuk panoramaudsigt i 12 meters højde, hvis man tager en slentretur på den 130 meter lange gangsti, der snor sig gennem trætoppene.

Dag 12
Cape Town på egen hånd
Nyd en dag på egen hånd i Cape Town

Vi har haft nogle travle rejsedage, hvorfor vi holder denne dag fri til egne eventyr. Du kan eksempelvis tage en tur op til det berømte Taffelbjerg, der vel må siges at være byens kendetegn. Det er fint at starte dagen her, da bjerget oftest ligger klart om morgenen.

Man kan også tage til det tidligere fængsel Robben Island, hvor Nelson Mandela sad fængslet i mange år. Der vil blive guidet på engelsk, da øens interessante historie fortælles af tidligere fanger, som har siddet fængslet her. Robben Island ligger på en ø i havet ud for Cape Town og er svært tilgængeligt. Transporten derud kan derfor risikeres at blive aflyst grundet vejrforhold, motorstop eller strejker i området. Vi kan derfor ikke garantere, at et besøg på øen er muligt. Vi skaffer dog billetter til de, som måtte ønske at se Robben Island og anbefaler et besøg på øen (ikke inkluderet i rejsens pris).

Eftermiddagen kan eventuelt bruges til at ose rundt på Greenmarket for til sidst at ende ved den berømte Victoria & Alfred Waterfront, hvor der er talrige indkøbsmuligheder og lækre spisesteder. Den sydafrikanske rand er faldet ganske voldsomt gennem det sidste par år, og Sydafrika er blevet et yderst attraktivt indkøbsland. Tøj (også modetøj), smykker, kunstgenstande og meget mere kan erhverves til attraktive priser.

Rejselederen står klar med gode råd til at gøre byen på egen hånd, og kan tilbyde en fælles gåtur i det centrale Cape Town for de, som har lyst.

Dag 13
Cape Town. Kaphalvøen
Vi sejler til Duiker Island, hvor store kolonier af sydafrikanske pelssæler holder til

I dag tager vi på udflugt til Kaphalvøen. Vi kører ad højtliggende, smalle klippeveje med det brusende hav under os gennem pittoreske småbyer. Ved Hout Bay sejler vi ud gennem den kraftige brænding til Duiker Island, hvor tusindvis af sydafrikanske pelssæler holder til. Vi kommer helt tæt på kolonien og kan se dem ligge på klipperne eller lege i vandet omkring båden.

Senere kører vi over udsigtspunktet Chapman’s Peak til Simon's Town, hvor vi skal besøge en pingvinkoloni. Undervejs spiser vi frokost i Simon's Town.

Efter yderligere en kort køretur når vi frem til Cape of the Good Hope Nature Reserve på ikke mindre end 7.680 hektar. Ud over de smukke kystlandskaber er reservatet også hjemsted for antilopearter som eland, bontebok, springbok og gnu samt struds og bavian. Vi går den lille tur ud til spidsen af halvøen – Cape Point – og nyder den storslåede udsigt.

I Cape Town spiser vi afskedsmiddag sammen.

Dag 14
Cape Town. Hjemrejse

Hvis der er tid, og man endnu ikke har set Robben Island, vil en udflugt hertil være oplagt i dag (udflugten tager cirka 3½ time).

Vi kører til lufthavnen i Cape Town, hvorfra vi flyver tilbage til København.

Dag 15
Ankomst til København

Fly til Manyeleti

Du kan vælge at flyve direkte til vores to camps Khoka Moya og Mantobeni i Manyeleti. Flyveturen er et alternativ til den noget lange køretur med bus fra Johannesburg.

Ved ankomsten til Johannesburg bliver du mødt af repræsentanter fra selskabet Federal Airlines, som tager dig med til selskabets egen terminal i lufthavnen. Herfra flyver du til Khoka Moya campens egen landingsbane i Manyeleti Vildtreservat, som er en del af Greater Kruger Nationalpark. En safaribil venter her på dig og kører dig – på turens første minisafari – til campen.
Bemærk venligst, at flyet eventuelt stopper flere steder undervejs på ruten.

Pris:
3.250 kr. per person, voksen

2.500 kr. per person, barn

1.000 kr. per person, spædbarn

Bemærk venligst, at indenrigsflyet fra Johannesburg til Manyeleti  er ikke refunderbart.

Særlige krav til bagage
Du må medbringe et stk. indtjekket bagage og et stk. håndbagage på flyet. Da det er et mindre fly, er der en række krav til bagagen:

 • Tasker skal være med bløde (ikke stive) sider. Dvs. pak fx i en sportstaske.
 • Den maksimale tilladte vægt for indtjekket bagage er 20 kg.
 • Den maksimale tilladte vægt for håndbagage er 5 kg (1 stk.).
 • Forslag til bagagestørrelse: 40 cm (bredde) x 30 cm (højde) x 60 cm (længde)
 • Hvis du har brug for at pakke din bagage om, kan du købe tasker med bløde sider i Federal Airlines lounge. En taske koster 200 rand.

Vi forbeholder os retten til kun at gennemføre ekstraudflugter ved tilstrækkelig antal tilmeldte.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 25.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
5.998,–
Bemærk venligst
På rejsens hoteller er der desværre ikke mulighed for at bo tre personer sammen eller at lave en ekstra opredning.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg med mellemlanding/er
 • Fly Cape Town – København med mellemlanding/er
 • Fly Johannesburg – Port Elizabeth
 • 4 x safari i Big Five område
 • Panoramaruten 
 • Zebra Reptile Center 
 • Udflugt til Soweto og Pretoria.
 • Vandretur i Tsitsikamma Nationalpark
 • Sejltur på Keurboomsfloden
 • Cango Caves og Montagu  museum samt Joubert House
 • Vingård med vinsmagning på Stellenbosch
 • Vinsmagning i Zebra Nature Reserve
 • Kirstenbosch Botaniske Have 
 • Kaphalvøen.
 • Udflugter og safarier jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller og lodges i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage, 5 frokoster el. madpakker og 7 middage
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Øvrige måltider. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for de, som har lyst til at deltage. Det er nemt og billigt at spise i Sydafrika (ca. halv pris i forhold til danske priser)
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge (til kuffertbærere, tjenere samt chaufføren - beregn ca. kr. 600 pr. person)
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online-bestilling)
 • Eventuelle ekstra-udflugter (herunder svævebane til Table Mountain og Robben Island)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Bagage

Hvis du rejser til eller fra Johannesburg lufthavn, er der kommet nye regler for bagage pr. 25. marts 2019.

Det er kun tilladt at checke almindelige kufferter ind. Dvs. en helt almindelig kuffert med mindst 1 flad side. Runde eller uregelmæssige former for tasker er ikke tilladt. Der må heller ikke være lange stropper. Skulle du have en lang strop eller en anderledes taske er der dog mulighed for at få den tapet sammen i Johannesburg lufthavn mod gebyr. Reglerne er til for at undgå blokeringer i bagagebåndet og lange ventetider til følge. De lange stropper er den største årsag til at bagagebåndet bryder sammen. Har du en lang strop på din kuffert, bør du derfor tage den af, inden du checker den ind i Johannesburg eller tape den ind til kufferten.

Klapvogne, golftasker og anden stor bagage er undtaget af reglen, da de bliver håndteret som odd size bagage.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 16 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika: www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika 
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Vil du se flere safarier?

Se en oversigt over vores safarier her: safarirejser

Eller læs vores artikler og blogs: 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter – Fakta om Kruger Nationalpark – Sørens blog fra det sydlige Afrika

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 4.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis Wi-Fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun 

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 7.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det fem-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan  

Pris
kr. 6.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 11.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.498,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Explorers Village
Skønt 3-stjernet lodge med swimmingpools, restaurant og bar. Ejendommen har udsigt over den afrikanske bush og et vandhul, der ofte besøges af elefanter og bøfler. Lodgen ligger kun 400 meter fra Victoria Falls Nationalpark.

Læs mere på www.shearwatervictoriafalls.com

Pris
kr. 8.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Explorers Village
kr. 9.998,- pr. person i enkeltværelse på The Explorers Village

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 12.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 19.496,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Cape Town – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Cape Town i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 6 dage
Pris Fra 11.998,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 4 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 11.998,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 16.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.500,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse. En m mega god rejseleder. Svarede på alle spørgsmål og undersøgte det han ikke vidste👍 Kunne godt bruge mere tid i botanisk have Kirstenbosch
Date published: 2023-02-28
Rated 5 out of 5 by from En spændende og varieret oplevelse Turen var en rigtig fin oplevelse, vi fik set rigtig mange dyr i deres naturlige omgivelser, samt fik set både landskab og en fantastisk natur. Udflugter til de større byer var meget belærende, man fik et lille indtryk af de store udfordringer de har i landet med fattigdom og arbejdsløshed. Meget spændende at høre om Mandela og Tutu. De to dygtige guider med en stor viden om landet sørgede for at vi løbende fik ny og spændende information.
Date published: 2023-02-26
Rated 5 out of 5 by from En skøn ferie med mange gode oplevelser. Rejsen var rigtig spændende og vores rejseleder Nicolas var rigtig god.
Date published: 2023-02-23
Rated 4 out of 5 by from Flot natur, men for lidt Mandela Rundrejsen giver gode smagsprøver på Sydafrikas natur-highligts. Og takket være rejseleder Trine S. fik gruppen ekstra meget viden-bonus og hun er dygtig til at sprede god stemning. Men men. Overskriften Mandelas Afrika er ikke retvisende. Der er MEGET lidt Mandela på den tur. Rundturen i Soweto foregik i bus, og den del var OK, men 40 minutter til at gå rundt de steder, det er muligt, og hvor der er skrevet verdenshistorie (Soweto-opstanden 1976 og Mandelas hjem) er alt, alt for lidt. Ikke tid til at besøge museerne og ikke tid til at støtte gadehandlerne i stedet for turistbutikkerne. Det er ikke godt nok. Kun takket være Trine S.’ viden blev vi opdateret på den nyere politiske historie. Og i Cape Town måtte vi på egen hånd købe tur til Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år - denne afgørende vigtigste del af Nelson Mandelas liv har Albatros altså valgt ikke at inkludere i prisen på en rejse med titlen Mandelas Afrika. Af den grund kan jeg kun give rejsen fire stjerner. Men naturen og dyrelivet er en god oplevelse. Det kunne være rart, hvis der i rejsematerialet blev anslået hvor mange penge i kontanter, man skal regne med til drikkepenge. Og at der samlet skal køres godt 2000 kilometer i bus. Resten af informationsmaterialet har været veloplysende. Tak til guide Trine S. og lokalguide Ish for en god rejse. De to er seks stjerner værd.
Date published: 2023-01-21
Rated 5 out of 5 by from En god tur med mange spændende oplevelser og en fantastisk god guide Velforberedt og fleksibel guide, (Jesper), som havde en stor viden om både kultur, historie og natur. Han var god til at lytte til gæsterne og tilrettede programmet, så alle var tilfredse. En tur vi helt sikkert kan anbefale til andre.
Date published: 2022-12-09
Rated 5 out of 5 by from Se det meste af Sydafrika på 2 uger! På denne tur skal man ikke regne med at slappe af og få rigeligt med nattesøvn. Man skal tage afsted for at opleve en masse - og det lever turen så rigeligt op til.
Date published: 2022-12-03
Rated 5 out of 5 by from Skøn rejse med mange oplevelser. Rejsen var rigtig spændende, men også meget buskørsel.
Date published: 2022-11-30
Rated 4 out of 5 by from Store oplevelser med megen transporttid Rejsen byder på mange store oplevelser, og i sagens natur er der en del transporttid på en rundrejse i en stort land. Men der er plads til forbedring, nemlig ved indkvartering i Johannesburg i stedet for Zebra Lodge. Zebra Lodge er et skønt sted, men det ligger for langt fra Johannesburg, Det kostede os flere timers unødig transport i bus, da vi søndag skulle til Soweto, og da vi mandag skulle i lufthavnen. Når det er sagt, skal nævnes, at transporten foregår i komfortable, moderne busser med air con. Og en erfaren rejseleder sørgede for, at tingene hang godt sammen. Indkvartering og forplejning er også i topklasse.
Date published: 2022-11-29
 • y_2023, m_9, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.35
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_8, tr_300
 • loc_da_DK, sid_ZARTR27, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser