Østens Mystik: Thailand og Cambodia

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Tag med på en fascinerende rejse gennem Cambodia og det østlige Thailand, hvor en af turens mange højdepunkter er khmerernes tempelruiner ved Angkor Wat.

Tag med på denne fascinerende rejse gennem Cambodia og det østlige Thailand. Vi tilbringer de fleste dage i Cambodia, hvor et af turens mange højdepunkter er khmerernes tempelruiner ved Angkor Wat. Opførelsen af tempelkomplekset påbegyndte kong Jayaraman II for 1200 år siden og det blev verdens hidtil største bydannelse. Udenfor Cambodias hovedstad Phnom Penh kan sporene efter Pol Pots grumme regime stadig ses når vi besøger ’The Killing Fields’. Vi lægger også vejen forbi den charmerende kystby Kompot som oser af gammel fransk kolonihistorie.

Undervejs skal vi også nyde de landlige omgivelser og gå på opdagelse i de mange spændende byer, hvor vi kommer tæt på den imødekommende cambodianske befolkning. Vi møder dem når vi besøger de lokale markeder, flydende landsbyer og på de lokale små restauranter.

Rejsen indledes med en dag i Thailand - og vi slutter også af i Thailand med et par afslappende dage ved Siambugten.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta THB

Dagsprogram 15 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Bangkok, Thailand. Videre til Chantaburi. Velkomstmiddag
Dag 3
Chantaburi – Battambang, Cambodjas Killing Caves og Bat Cave
Dag 4
Battambang – Siem Reap. Wat Phnom Banan-templet
Dag 5
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Dag 6
Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Dag 7
Siem Reap – Phnom Penh. Spiderville og sightseeing i cykeltaxa
Dag 8
Phnom Penh. Byrundtur med Royal Palace, Tuol Sleng-museet og Killing Fields
Dag 9
Phnom Penh – Kampot. Peberplantage og gåtur rundt i Kampot
Dag 10
Kampot. Udflugt til Rabbit Island
Dag 11
Kampot – Siambugten i Thailand
Dag 12–13
Afslapning ved Siambugten
Dag 14
Siambugten og afrejse fra Bangkok
Dag 15
Ankomst til København

Hoteller

Centara Chaan Talay Resort & Villas.

Centara Chaan Talay Resort & Villas er beliggende på Thailands fastland tæt på grænsen til Cambodia og ca 40 km fra Trat som er den nærmeste større by. Resortet er omgivet af rolige og smukke omgivelser og er beliggende helt ned til stranden. Stranden er her præget af tidevandet og oftest vil vandet om morgenen nå helt op til resortets kant - mens vandet langsom ‘vender’ i løbet af eftermiddagen. (Afhængig af sæsonen).

Hotellets beliggenhed gør er her hersker en utrolig fredelig atmosfære. Der er ærlig talt ikke mange udflugtsmål i umiddelbar nærhed, ej heller lokale butikker eller restauranter. Heldigvis findes (ud over stranden) en indbydende pool som er et oplagt sted at tilbringe et par afslappende dage.

Morgenmaden nydes på den hyggelige åbne restaurant og herfra serveres både frokost og middagen, hvor man kan vælge fra både lokale og vestlige retter.

Værelsestype:

Vi bor i de såkaldte ’Family Suite Garden View’ som ligger med udsigt til de frodige grønne omgivelser. Værelserne er knap 60m2 store og har alle en lille balkon/terrasse. Der er gratis wifi og a/c på værelset.

Billeder

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
18.998,–
København
17.998,–
København
19.998,–
København
18.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi flyver fra Danmark og overnatter på flyet.

Dag 2
Ankomst til Bangkok, Thailand. Videre til Chantaburi. Velkomstmiddag

Vi lander i Bangkok og fortsætter videre østpå i bus mod byen Chanthaburi i Chanthaburi-provinsen. Busturen tager cirka 3 timer, og undervejs fortæller vores rejseleder mere om de praktiske detaljer og de mange eventyr, der venter os.

Vel ankommet til byen Chanthaburi kører vi direkte til vores hotel, og efter check-in og et forfriskende bad, går vi en tur rundt i byen.

Byens indbyggere udgøres af thailændere, burmesere, kinesere og vietnamesere. Franskmændene har også sat deres præg på byen fra perioden 1893-1904, hvor de besatte den. Vi spiser velkomstmiddag på hotellet, hvorefter en god nats søvn vil gøre godt.

OBS – Afhængig af ankomsttidspunktet til Bangkok kan byrundturen i Chantaburi udskydes til den efterfølgende morgen.

Dag 3
Chantaburi – Battambang, Cambodjas Killing Caves og Bat Cave

Inden vi forlader byen, passerer vi den gotiske kirke, Cathedral of the Immaculate Conception, som er et

eftermæle fra den franske besættelsestid. I dag er den Thailands største katolske kirke, og selv om vi kender katedraler fra Europa, er det fascinerende at opleve det store bygningsværk i denne forholdsvis lille by. Efter et kort fotostop besøger vi et lokalt marked med frugt og grøntsager, inden vi kører mod grænsen til Cambodja. Efter at have overstået grænseformaliteterne kører vi til Battambang, Cambodjas næststørste by med omkring 200.000 indbyggere. Byen er også handelscentrum for de store landbrugsområder vest for den store Tonle Sap-sø. Efter frokosten går vi en tur rundt i byen, som byder på masser af flot velbevaret fransk kolonitidsarkitektur, herunder den tidligere guvernørs bolig. Vi besøger også en mindre landsby lidt uden for byen, hvor de lokale indbyggere viser os rundt og give os et indblik i deres hverdag. Ikke langt herfra ligger Phnom Sampeaus, som er en serie af grotteformationer. Her skal vi for første gang dykke lidt ned i Cambodjas mørke kapitel under Pol Pot, når vi besøger de såkaldte Killing Caves.

Grotterne her havde samme funktion som massegravene ved Killing Fields lidt uden for hovedstaden Phnom Penh – det vil sige en henrettelsesplads. Det anslås, at omkring 10.000 mennesker endte deres dage her, og ligene blev forsøgt gemt væk i hulerne. Vi kan se knogler og kranier fra læger, lærere og andre intellektuelle, der ansås som fjender af regimet. Efter dette dystre indblik i historien tager vi til flagermusgrotten, som ligger i samme område. Når dagen går på hæld og tusmørket så småt indfinder sig, vågner flagermusene og drager på jagt efter insekter. Det er et fascinerende skue at se de tusindvis af flagermus i store flokke flyve ud af grotten.

Efter dagens oplevelser kører vi tilbage til Battambang og vores hotel.

Dag 4
Battambang – Siem Reap. Wat Phnom Banan-templet

Vi forlader Battambang efter morgenmaden og kører mod Siem Reap. Lidt uden for Battambang får vi en lille forsmag på, hvad der venter os i Siem Reap, når vi besøger templet Wat Phnom Banan, som er en mindre version af det berømte Angkor Wat tempel.

Templet blev bygget af Kong Jarvarman VII og er beliggende på toppen af en 400 meter høj bakke med en fantastisk udsigt ud over landskabet. Herefter fortsætter vi mod Siem Reap.

Vi ankommer hen på eftermiddagen, og resten af dagen er på egen hånd.

Dag 5
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Angkor Wat

I dag skal vi besøge Angkor Thom, den sidste hovedstad i Khmerriget, opført i det 12. århundrede under kong Jayavarman VII. Ruinbyen på ni kvadratkilometer er omkredset af en kvadratisk, otte meter høj mur. Efter at have passeret indgangsporten flankeret af imponerende elefanter bevæger vi os ind til Bayon-templet, som ligger præcist i midten af byen.

Templet har 54 tårne med udskårne, gådefulde ansigter, som symboliserer de 54 provinser i det store Khmerrige. Smukke relieffer skal vi også se på Elefanternes Terrasse og Den Spedalske Konges Terrasse.

Vi lægger endvidere vejen forbi det mindeværdige og pittoreske Ta Prohm-tempel, der er bevaret, som det blev fundet – halvt i ruiner og overgroet af junglens træer og slyngplanter. Det er helt fantastisk at se,

hvordan naturen langsomt har gjort krav på sin ret til at vokse – også selvom om underlaget er gamle mursten.

Ved middagstid vender vi tilbage til vores hotel og holder en lang frokostpause, hvor der også bliver tid til at slappe lidt af ved poolen med en god bog.

Om eftermiddagen skifter vi bussen ud med tuk-tuk og kører til den fantastiske tempelby Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dækker 20 x 50 kilometer og var i 800-1300-tallet hovedstad for det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de omkringliggende lande.

Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor Wat er et af de bygningsværker, der bliver ved med at forbløffe besøgende, og stedet efterlader ingen tvivl om, at Khmerriget har haft sin berettigede storhedstid.

Hvis vejret tillader det, nyder vi solnedgangen over rismarkerne fra det smukke tempelområde, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 6
Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd

I dag kører vi ud på landet for at stifte bekendtskab med nogle af de lokale khmer-landsbyer og ser nærmere på deres levevis.

Vi ser, hvordan de lokale dyrker de forskellige grønsager og hvordan opdræt af både høns og ænder en vigtig del af deres hverdagsliv.

Vi bliver også klogere på hvordan de tilbereder deres ’sticky rice’ i bambusrør. Vi spiser en lokal frokost her i landsbyen, hvorefter vi lægger vejen forbi landsbyens gamle pagode. Hvis vi er heldige, kan vi blive velsignet af den lokale munk.

Vi siger herefter pænt farvel til vores værter og kører til Tonle Sap-søen der er den største ferskvandssø i Sydøstasien og en del af Mekongs flodsystem. Floden er den eneste i verden, hvis strøm skifter retning to gange om året, og sommerens monsunregn får søen til at firedoble sin størrelse.

Her besøger vi en landsby med ca. 6.000 indbyggere, der helt bogstaveligt lever på vandet. Alle huse lige fra boliger og restauranter til butikker og skoler enten er husbåde eller står på pæle. Indbyggerne lever primært af fiskeri, og i regnsæsonen omdannes byens gader til kanaler og små både må tages i brug for at komme omkring. Efter landsbybesøgene vender vi tilbage til Siem Reap, hvor vi har resten af dagen på egen hånd til at slentre en tur rundt i byen – eller måske frister hotellets swimmingpool.

Dag 7
Siem Reap – Phnom Penh. Spiderville og sightseeing i cykeltaxa
Friturestegte edderkopper er en delikatesse i Cambodia

Vi forlader Siem Reap og kører mod Cambodjas hovedstad, Phnom Penh. På vej til Phnom Penh gør vi stop i byen Skuon – også kaldet Spiderville. Her er den lokale specialitet friturestegte edderkopper af anseelig størrelse.

Med mindre du altså meget gerne vil smage, kan du dog nøjes med at nyde det eksotiske måltid med øjnene.

Ved ankomsten til Phnom Penh kører vi til vores hotel og checker ind, hvorefter vi tager på en afslappende tur i cykeltaxa rundt i landets hovedstad.

De tidligere franske koloniherrer har sat et tydeligt præg på Phnom Penhs arkitektur, og byen med dens brede boulevarder blev førhen anset for den smukkeste by i Indokina. Imidlertid har de historiske begivenheder og landets manglende ressourcer betydet, at kun få af de gamle franske kolonibygninger er blevet vedligeholdt, og Phnom Penh fremstår i dag som en moderne storby.

Dag 8
Phnom Penh. Byrundtur med Royal Palace, Tuol Sleng-museet og Killing Fields
Tuol Sleng Museum i Phnom Penh

I dag besøger vi det imponerende kongepalads fra 1866, som er Cambodjas svar på Grand Palace i Bangkok. Da kogen stadig bor her, er det naturligvis ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden.

Ved paladset ligger Sølvpagoden, som er navngivet efter de 5.000 tunge sølvfliser, der dækker pagodens gulv. Her er også en spændende samling af Buddhafigurer i guld, sølv, bronze og krystal. Senere dykker vi ned i Cambodjas triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøger Tuol Svay Prey High School, som i 1975 blev omdannet til et fængsel af De Røde Khmerer og navngivet S-21 (Security Prison 21).

I perioden 1975-1978 fungerede fængslet som torturkammer, og for mere end 17.000 mennesker blev opholdet i S-21 sidste stop, inden de blev transporteret videre til udryddelseslejren i Choeung Ek (i dag kendt som The Killing Fields). I dag er S-21 omdannet til museet Tuol Sleng til minde om de grusomheder, der fandt sted under De Røde Khmerer. Samtlige fanger, der opholdt sig her, blev fotograferet. På væggene er portrætterne udstillet, og desperationen står malet i deres ansigter. Stedet er i sandhed deprimerende at besøge og minder os om menneskets mest mørke sider. Vi kører til The Killing Fields ved Choeung Ek cirka 15 kilometer fra Phnom Penhs centrum. I dag er stedet yderst fredfyldt, men på disse marker blev tusindvis af personer mishandlet og henrettet på bestialsk vis under De Røde Khmerer.

Ofrenes lidelser og historie mindes på stedet af et højt tårn med kranier fra blot nogle af de mennesker, som på forstemmende vis endte deres dage i massegravene.

Dag 9
Phnom Penh – Kampot. Peberplantage og gåtur rundt i Kampot

Vi forlader hovedstaden og bevæger os sydpå mod Kampot.

Kampot er hovedstaden i provinsen af samme navn, og er beliggende små 5 km fra Siambugten. Under det franske styre var byen den vigtigste havneby i landet, men i dagens Cambodja har byen Sihanoukville overtaget den position.

I dag er Kampot mest kendt for dens peber. Kampot-peber anses for at være blandt verdens bedste kvalitet af peber og der eksporteres peber fra regionen til hele verdenen.

Vi gør holdt ved et af de små landbrug hvor peberen dyrkes. Det varme og fugtige klima giver optimale betingelser for dyrkning af peberen, og vi ser hvordan de modne peberkorn plukkes, tørres og sorteres omhyggeligt i hånden, før de pakkes. En proces der kræver meget tid og manuel arbejdskraft, hvilket er en af grundene til, at Kampot-peber er en af de dyreste pebervarianter på markedet.

Vi får en rundvisning på gården og bliver meget klogere på dyrkningen af peber og på forskellene mellem sort-, rød og hvid Kampot-peber, og på hvordan de forskellige varianter skal anvendes.

Herfra kører vi videre gennem landlige omgivelser til vi når selve byen Kampot og checker ind på vores hotel. Om eftermiddagen tager vi på en rolig gåtur gennem byen, og som i mange andre af Cambodjas provinsbyer er franskmændenes tidligere tilstedeværelse tydelig med mange franske kolonistilsbygninger. (Der arbejdes på at få byen på UNESCOs liste over verdensarv).

Vores gåtur tager os forbi byens flotteste bygninger, bl.a. den tidligere franske guvernørs hjem og rådhuset. Der er masser af små caféer og restauranter i Kampot, og hvis vi er heldige, kan vi nå at nyde en forfriskning med udsigt til Kampot-floden mens solens langsomt går ned.

Dag 10
Kampot. Udflugt til Rabbit Island

I dag skal vi på en lille udflugt fra Kampot. Vi kører til kystbyen Kep ca. 30 km fra Kampot. Her ser vi et meget lokalt krabbemarked, hvor de lokale fiskere prøver at afsætte dagens (krabbe)fangst. Det er som sagt et meget simpelt og lokalt marked hvor boderne og husene udgøres af små træskure – nogle placeret på pæle i vandet.

Fra Kep på fastlandet hopper vi ombord på en lokal fiskerbåd der skal sejle os til øen Rabbit Island, en sejltur på ca. 30 minutter.

Rabbit Island er en lille fredfyldt ø med indbydende hvide strande og svajende palmer. Øen er stadig relativt uspoleret, om end der findes små primitive overnatningssteder på øen. Der er også mindre lokale caféer/restauranter, som sælger simple retter og kolde drikkevarer.

Vi tilbringer et par timer på øen og der bliver god tid til at bade, sole sig eller gå op opdagelse. (Husk badetøj og håndklæde). Vi spiser en medbragt picnic sammen på øen inden vi hen på eftermiddagen forlader øen og sejler tilbage til fastlandet, hvorfra vi kører tilbage til vores hotel i Kampot.

Dag 11
Kampot – Siambugten i Thailand

Det er blevet tid til at forlade Kampot og Cambodja. Vi kører gennem det smukke landskab, skiftevis langs kysten, gennem landbrugsjord og skov.

Først på eftermiddagen når vi grænsen mellem Cambodja og Thailand og snart er vi igen på thailandsk jord. Når vi har overstået grænseformaliteterne, har vi ikke langt til vores hotel ved Siambugten.

Fremme på hotellet får vi anvist vores værelser. Hotellet ligger temmelig isoleret og der er ærlig talt ikke de store udflugtsmuligheder fra hotellet. Til gængæld har hotellet en indbydende pool og er beliggende helt ned til stranden, så vores sidste par dage her kan passende bruges på at slappe af og fordøje rejsens mange indtryk.

Dag 12–13
Afslapning ved Siambugten

De næste par dage bestemmer du helt selv, hvad tiden skal gå med. Stranden eller poolen er et oplagt sted at tilbringe dagen, måske med en god bog og en kølig drink.

Dag 14
Siambugten og afrejse fra Bangkok

Vi har formiddagen til at nyde Thailands sidste sol og varme, inden vi atter sætter kursen mod Bangkok, hvorfra vi skal flyve hjem.

Dag 15
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 17.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.198,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bangkok t/r
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 10 x frokost; dag 2-11
 • Velkomstmiddag dag 2
 • Visum til Cambodja (fås ved indrejse).
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstraarrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 50 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.
Thailand: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/thailand
Cambodja: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/cambodja

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser