Skotland – Albatros på eventyr i kongeriget Alba

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Klassisk rundrejse i det skotske højland med betagende natur, fascinerende historie, hyggelige landsbyer og whiskysmagninger

Skotland leder tankerne hen mod velsmagende whisky, farverige kilte og ikke mindst søuhyrer, sækkepiber og stolte borge. Men det er også hjemlandet for de hårdføre klanfolk, der var bosat i de ufremkommelige skotske bjerge, og hvis moderne historie går tilbage til det første skotske kongerige, Alba. Og trangen til frihed går stadig gennem det fascinerende land, der til tider tænker på at løsrive sig.

Vi kommer rundt i alle fire verdenshjørner. Vi skuer efter søuhyrer i Loch Ness, besøger Isle of Skye med nogle af Skotlands mest dramatiske og storslåede landskaber og oplever et land rigt på kultur og historie. Vi besøger Kingdom of Fife, med Skotlands ældste universitet, St. Andrews, og golfbanen af samme navn. En naturskøn rejse blandt slotte, fæstningsværker og middelalderbyer med en spændende historie, som strækker sig helt frem til nutidens frihedssøgende Skotland – alt sammen præsenteret over en single malt. Rejsen afsluttes med to nætter på et centralt hotel i det skønne Edinburgh

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Britiske pund

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
København – Edinburgh. Videre med bus til Glasgow
Dag 2
Glasgow – Fort William. Inveraray-slottet og naturvandring i Glencoe Nationalpark
Dag 3
Isle of Skye. Glenfinnan-monumentet. Med færge fra Mallaig til Isle of Skye. Portree, Eilean Donan Castle og Fort William
Dag 4
Fort William – Inverness. Urquhart-slotsruin og Loch Ness, fritid i Inverness - Cairngorm National Park
Dag 5
Cairngorms National Park – Speyside – Aberdeen. Smukke kystbyer og destilleribesøg i Speyside
Dag 6
Aberdeen – Edinburgh. Historiske St. Andrews og St. Andrews-slotsruin
Dag 7
Byrundtur i Edinburgh og eftermiddagen på egen hånd
Dag 8
Hjemrejse

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.998,–
København
Udsolgt
12.498,–
København
Udsolgt
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.998,–
København
Udsolgt
13.498,–
København
Udsolgt
12.998,–
København
Få pladser
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
13.698,–
København
Udsolgt
12.998,–
København
Få pladser
12.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Edinburgh. Videre med bus til Glasgow
Glasgow

Vi flyver fra København mod lufthavnen i Edinburgh. Herfra sætter vi kursen mod Glasgow og kører undervejs gennem noget af det centrale skotske lavland, som både er landets mest frodige område og det mest folkerige – ud af Skotlands cirka 5,2 mio. indbyggere bor 75 % i området i og omkring Edinburgh og Glasgow. 

Skotlands historie og kultur er en mosaik af indvandringer fra Irland, indoeuropæiske stammer og Skandinavien, godt garneret med såvel indbyrdes krige som kampe mod indtrængende romere, normannere og englændere.

Skotland kan inddeles i tre geografiske områder med det centrale lavland i midten, hvor Skotland er smallest. Underneden dette bælte finder man det sydlige højland, der præges af afrundede og græsklædte bjerge ideelle til fårehold. I kontrast hertil finder man det barske, bjergrige og vilde højland nord for lavlandet, hjemsted for de sagnomspundne højlændere, der blandt andet kastede sig ud i moderniseringen af golfspillet og frihedskæmpede mod englænderne.

Skotland er aldrig blevet definitivt forenet med England. Middelalderens krige er ikke blevet glemt og de skotske ”oprørs” helte William Wallace og Robert Bruce fejres, ligesom dronning Elisabeths I’s svigefulde mord på Marie Stuart huskes. Skotterne har aldrig rigtigt accepteret personalunionen med England af 1603 og det fælles kongedømme fra 1707, selvom de har haft udbredt selvstyre med egen administration, kirke, skole – og retsvæsen. Først med det skotske parlaments oprettelse i 1999, følte befolkningen sig frigjort af det britiske åg.     

Vi tjekker ind på vores hotel i det centrale Glasgow. Afhængigt af flytider tager rejselederen gruppen på en lille uformel vandring rundt i Skotlands kulturby, som i 1990 fik æren af at være Europas Kulturhovedstad. Middagen er i dag på egen hånd.

Ca. 64 km

Dag 2
Glasgow – Fort William. Inveraray-slottet og naturvandring i Glencoe Nationalpark
Trossachs Nationalpark

Efter morgenmaden forlader vi Skotlands største by og rejser mod nord gennem Trossachs Nationalpark, der på fortrinlig vis fremviser indbegrebet af skotsk naturskønhed med høj- og lavlandsscenerier bestående af lynghede og frodige skovområder, der breder sig ud mellem massevis af floder, højdedrag og krystalklare søer.

Vi passerer blandt andet Skotlands største ferskvandssø Loch Lomond og får syn for sagen om rigtigheden af søbreddens skønhed, som den besynges i den skotske folkemelodi ”Loch Lomond” med ordene ’On the bonnie, bonnie banks of Loch Lomond …’ Mange vil nok genkende det skotske band Runrigs version og kunne istemme, når omkvædet begynder: ’You’ll take the high road, I’ll take the low road.’

I den nordlige del af den 1.895 km² store nationalpark finder man størstedelen af parkens bjerge, der inddeles i kategorier med navne som Munros, Corbetts, Donalds og Grahams, alt afhængigt af forskellen i højden til det omkringliggende terræn.

Via kystvejen med de forrevne klipper i Argyll-regionen kører vi frem til Inveraray langs saltvandssøen Loch Fyne, hvor vi skal besøge det charmerende Inveraray-slot, der er hjem for hertugen af Argyll. Slottet blev for nylig indtaget af filmfolk og skuespillere, da et af afsnittene til den populære og prisvindende serie Downtown Abbey blev optaget her.

Efter besøget på slottet kører vi til Inverary by, hvor der bliver tid til at spise frokost og proviantere, inden vi fortsætter mod Glencoe Nationalpark.

Glencoe er et naturskønt område i højlandet, og her skal vi opleve den smukke natur og ikke mindst høre om massakren i Glencoe i 1692. Vi begynder vandringen (ca. 3 km, mellem 45 og 60 min.; ruten kan variere). I tilfælde af dårlig vejrudsigt, finder vi en anden måde at nyde naturen på. Husk gode sko og måske en flaske vand. 

Efter vores udflugt i det grønne kører vi til den lille by Fort William.

Byen blev oprindeligt grundlagt af englænderne som fæstningsværk mod de oprørske højlændere, men i dag er det et yndet sted for friluftsliv-entusiaster. Mange kommer hertil for at bestige Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis (1.344 m) eller vandre langs de mange naturskønne ruter i området. Her når vi at pakke lidt ud, da vi skal tilbringe de næste to nætter her.

Ca. 210 km

Dag 3
Isle of Skye. Glenfinnan-monumentet. Med færge fra Mallaig til Isle of Skye. Portree, Eilean Donan Castle og Fort William
Glenfinnan-monumentet ved Loch Shiel

I dag skal vi på heldagsudflugt; vi kører nordpå til nogle af de mange øer, der ligger ud for den snirklede kyststrækning – til Skotland hører næsten 1.000 øer, der blandt andet tæller øgrupperne Shetlandsøerne, Orkneyøerne og Hebriderne. Dagen i dag bliver lang, men det er det hele værd, vi skal nemlig ud på den måske smukkeste af øerne, nemlig Isle of Skye.
Vi stopper ved Glenfinnan-monumentet, der blev bygget til ære for prins Charles Edward Stuart – også kaldet Bonnie Prince Charlie – der anførte det sidste jakobitteroprør i 1745 i endnu et af de mange forsøg på at få et selvstændigt Skotland. Monumentet er opført ved søen Loch Shiel på netop det sted, hvor prinsen hævede sit royale banner for at påbegynde sin kamp mod den engelske overmagt.
Vejen, vi følger, ender i fiskerbyen Mallaig, hvor vores egen Lars von Trier indspillede filmen ”Breaking the waves” tilbage i 1996. Generelt har Skotlands natur flittigt ageret baggrundstæppe for diverse film, eksempelvis filmene om Harry Potter, Winding-Refns ”Valhalla Rising”, filmen om Skotlands egen Robin Hood, Rob Roy, samt den oscarvindende Mel Gibson-instruerede ”Braveheart” med Gibson selv i hovedrollen som frihedskæmperen William Wallace.
Fra Mallaig sejler vi med færgen mod Isle of Skye, der er den største og nordligste ø i øgruppen De Indre Hebrider. Den 1.665 km² store Isle of Skye prydes af grønne, bugtende lynghedelandskaber spættet med gråbrune stejle klipper, søer, vandfald og små bebyggelser, hvor dagligdagen går sin stille og rolige gang. Nogle kender måske øens navn fra den berømte singlemalt-whisky Talisker, der lagres i 10 år, før den hældes på flaske.
Vi anløber Armadale efter cirka en halv time til vands. 

Det skotske højland var tidligere opdelt i små områder beboet af forskellige stammegrupper, der indbyrdes bekrigede hinanden om magten over deres territorier. De forskellige klaner, der kan spores helt tilbage til 1100-tallet, var navngivet efter klanhøvdingen. De bar højlandsdragter lavet af det ternede uldklæde, kaldet tartan, hvis særegne mønstre var med til at adskille de forskellige klaner fra hinanden. Til at begynde med bestod dragten af en ensfarvet kjortel, hvortil man bar en plaid lavet i klanens tartanmønster. Omkring 1700-tallet begyndte man at sy plaiden om til et knælangt skørt, altså kilten, som vi kender den i dag. I 1970’erne blev der registreret 141 standard-tartans godkendt af et klanråd. I princippet må man kun bruge en specifik tartan, hvis man tilhører den klan, der ”ejer” det skotskternede mønster – men på grund af eksempelvis modeskabere og designere har tartanmønsteret spredt sig ud til alle os andre. 
Vi kører nordpå til den meget smukke hovedby Portree, en lille hyggelig havneby med en havnepromenade, der indbyder til en kop kaffe og en lille gåtur.
Efter en indholdsrig dag forlader vi i løbet af eftermiddagen Isle of Skye og returnerer til vores hotel i Fort William. Vi kommer til at køre lidt længere i dag, for hotellerne på Isle of Skye lever simelthen ikke op til vores kunders forventninger, men så bliver turen også lidt kortere i morgen.

Tilbage på fastlandet kommer vi frem til det pittoreske slot Eilean Donan, der strategisk ligger ude på en lille ø i Loch Duich lige ved udmundingen af Loch Long og Loch Alsh der leder ud mod havet. Vi besøger det smukke slot som mange kender fra science fiction-filmen Highlander og ikke mindst James Bonds ”The World is not Enough”. Det idyllisk beliggende slot er et yndet fotografisk motiv grundet dets charmerende beliggenhed i fantastiske naturomgivelser.
På Eilean Donan er stemningen af gammelt skotsk slot er så tyk, at man næsten kan skære sig gennem den. Slottet har alt det man venter af et skotsk slot. Fra kustoder iklædt flotte skotske kilte, og den store banket-sal hvor slottets imponerende våbenskjold og portrætmalerier betragter os fra væggene. Her fuldender fantasien de mange spændende historier og hændelser som dette slot må have været vidne til gennem tiderne. 

Vi spiser middag på hotellet inden vi får en velfortjent nats søvn.

Ca. 290 km (inkl. sejltur)

Dag 4
Fort William – Inverness. Urquhart-slotsruin og Loch Ness, fritid i Inverness - Cairngorm National Park
Middelalderborgen Urquhart ved Loch Ness

Fra Fort William sætter vi nu kursen mod Loch Ness og Iverness og her følger vi blandt andet den geologiske forkastningslinje Glen Mor.

Ordet Loch Ness er velkendt for alle og inden vi når frem til Iverness, besøger vi ruinerne af den over 500 år gamle middelalderborg Urquhart, der ligger på et lille næs, hvorfra vi kan nyde udsigten over den berømte sø Loch Ness. Ud over at være rig på flot natur med træklædte bjergsider, der spejler sig i søens vand, er området også rig på myter, da det siges at være her, hvor søuhyret Nessie slår sine folder. Det er dog ikke alle, der er af den overbevisning. På en af de mere jordbundne udstillinger om søens og områdets historie, opremses diverse fakta angående umuligheden af en Nessie – blandt andet det faktum, at 70 % af søens overflade er blevet filmet konstant gennem 10 år af opsatte kameraer, uden at søuhyret har vist sig. Men mon ikke der fortsat vil være liv i myten, når nu der resterer 30 % til fri fantasi? 

Vi når til købstaden Inverness, der ligger prægtigt, hvor højlandet møder havet. Her har du eftermiddagen fri til at gå på opdagelse – du kan eksempelvis shoppe lidt i det nordligst beliggende stormagasin i Skotland, udforske nogle af byens små kirker, eller måske spadsere en lille tur ad gangbroen, der går over floden Ness, hvis rolige vand flyder gennem centrum af byen. Ud på eftermiddagen sætter vi kursen mod vores hyggelige hotel som ligger i Cairngorms Nationalpark i smukke omgivelser. Det siges sågar at hotellet skulle have spøgelser, men det må man selv udforske.

Vi tjekker ind på vores hotel og spiser middag sammen. 

Ca. 150 km

Dag 5
Cairngorms National Park – Speyside – Aberdeen. Smukke kystbyer og destilleribesøg i Speyside
Whisky skal helst opbevares ved en stabil temperatur på et køligt og tørt sted

Der findes over 50 whiskydestillerier omkring floden Spey, hvis rene vand er en vigtig hovedingrediens i den gyldne væske. Vi besøger et af destillerierne. Her får vi på en rundvisning indblik i produktionen af Uisige Beatha, der er gælisk for Livets Vand, og får selvfølgelig også chancen for selv at indtage de livgivende dråber.

Efter destilleribesøget går turen nu nordpå til Moray-kysten gennem whiskylandsbyerne Ballindaloch, Craigellachie og Aberlour. Vi ankommer til kystbyen Cullen, som har en fantastisk udsigt over Cullen Bay, og på en klar dag kan vi måske se delfiner lege nær kysten.

Fra Cullen kører vi langs kysten til Portsoy, der er berømt for byens is – prøv eventuelt den med saltet karamel. Vi fortsætter turen langs de kystnære byer, og undervejs stopper vi og spiser frokost i en af byerne.

Herfra går turen sydpå langs kystvejen til Aberdeen, hvor vi skal overnatte og spise middag. Inden middagen tager rejselederen os med på en byrundtur i Skotlands tredjestørste by, Aberdeen.

Ca. 210 km

Dag 6
Aberdeen – Edinburgh. Historiske St. Andrews og St. Andrews-slotsruin
St. Andrews

I dag kører vi langs den sceniske kyststrækning i det tidligere Kingdom of Fife på vores sidste stykke vej mod Edinburgh. Vi kommer til Dundee som er udnævnt som UNESCO Design By, og her finder vi den spændende bygning tegnet af Kengo Kuma som rummer Victoria & Albert Museums afdeling i Dundee. Der bliver tid til at se lidt på det skotske design museum, og der bliver tid til et lille kaffestop i deres café. Udenfor museet finder man også det berømte skib RRS Discovery, som er kendt fra Capt. Robert Falcon Scotts ekspedition til Antarktis. Vi kører videre sydpå og undervejs mærker vi golfhistoriens vingesus, når vi aflægger den berømte golflandsby St. Andrews en visit.

Golfspillets oprindelse kan ikke fastslås helt nøjagtig, men sikkert og vist er det, at udbredelsen og udviklingen af det moderne golfspil stammer fra Skotland. Den første golfklub blev stiftet i 1744 og her udfærdigedes et fælles sæt regler, der indtil da havde varieret fra sted til sted. Dette regelsæt blev senere videreudviklet af golfklubben The Society of St. Andrews Golfers, der blev stiftet i 1754, og som i 1834 fik lov at kalde sig Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews. Klubben opbyggede en vis autoritet, og blev efterhånden den, man henvendte sig til angående regelfortolkninger og afgørelser. Sidenhen er klubben blevet det lovgivende organ inden for golfsporten i hele verden, med undtagelse af Nordamerika.

Udover en rig golfhistorie, et golfmuseum og ni golfbaner byder St. Andrews også på Skotlands ældste universitet fra 1413, samt slotsruinen St. Andrews, som vi har fornøjelsen af at tage i øjesyn. Ruinen ligger på kanten af et vindblæst forbjerg, hvis skrænt fører ned til stranden Castle Sands med udsigt til Nordsøen.

Hen ad eftermiddagen er vi tilbage i Edinburgh, hvor vi startede vores Skotlandsrundrejse, en masse oplevelser rigere! Vi tjekker ind på vores hotel der er beliggende forholdsvis centralt i Edinburgh her skal vi tilbringe de næste to nætter. Vi er kommet til storbyen og efter mange dage på tur er de næste middage nu på egen hånd, så man selv får mulighed for at opdage det skotske køkken.

Ca. 205 km

Dag 7
Byrundtur i Edinburgh og eftermiddagen på egen hånd
Edinburgh Castle

Efter morgenmaden drager vi ud på en spændende byrundtur, hvor vi får et overblik over byens historie og nogle af byens historiske højdepunkter. Vi kommer blandt andet forbi de UNESCO-fredede bydele Old Town og neoklassicistiske New Town.

I den gamle bydel Old Town besøger vi Edinburgh Castle, der ligger på toppen af en af de syv høje, der dominerer bybilledet. Hver dag klokken 13, på nær om søndagen, affyrer en af slottets kanoner et bragende skud. Denne tradition var oprindelig en service til søfolkene ude i havnen i Leith, så de kunne stille skibets ur, når de vendte hjem fra deres rejser. På trods af GPS og satellitstyrede ure fortsætter skikken den dag i dag, og hvis der er nogen, der farer sammen af forskrækkelse er der højst sandsynligt tale om tilrejsende, da de lokale end ikke ænser braget.

En anden af byens markante høje er den udslukte vulkan Arthur’s Seat. Ifølge den skotske forfatter Sir Walter Scott, der blandt andet skrev ridderromanen ”Ivanhoe”, er dette det bedste sted at beundre solopgangen og solnedgangen. Med Arthur’s Seat er Edinburgh den eneste europæiske storby, der kan prale af at have en udslukt vulkan i sin bymidte.

Vi bevæger os gennem New Town, der på trods af sit navn, er over 200 år gammel.

Bydelen blev tegnet af den unge arkitekt James Craig, og den symmetriske opbygning kom sidenhen til at influere stærkt på europæisk byplanlægning.

Eftermiddagen har du fri til at gå på opdagelse i byen. Du kan evt. lægge vejen forbi nogle af de mange museer eller gallerier, eller tage ud og få ordnet de sidste indkøb.

Til frokost kan du fylde din mave med den skotske specialitet haggis – fyldt fåremave – eller måske nøjes med en mindre eventyrlysten, men til gengæld fantastisk saftig Aberdeen Angus-steak, frisk fra højlandet. Måske du finder tid til en pint på en af de mange pubber i Rose Street eller en kop kaffe på en af byens caféer, hvortil du bør prøve nogle af de delikate smørsmåkager kaldet shortbread.

Aftenen er til egne eventyr og det er muligt at begive sig ud og spise middag på egen hånd i Edinburgh.

Dag 8
Hjemrejse

Efter morgenmaden kan der, afhængig af flytider, være mulighed for at gøre de sidste indkøb inden det bliver tid til at sige et gælisk farvel til det overjordisk smukke Skotland med ordene ”mar sin leat”.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
3.600,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Edinburgh t/r 
 • Udflugter og transport jf. program
 • Alle entréer og aktiviteter
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad (dag 2-8) og middag (dag 2-5)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Drikkepenge f.eks til chauffør (beregn ca. 6£ per person)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Elektricitet

Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Hoteller i Skotland

Hotellerne i Skotland er ofte ikke som de store, internationale hotelkæder med faste standarder og professionelt personale. Typisk er hotellerne små, kringelkrogede, servicen kan være af varierende karakter og ikke to værelser er ens. Til gengæld er de charmerende, fulde af lokal ånd – og i øvrigt en del af oplevelsen af det ægte Skotland.

Bemærk venligst, at nogle hoteller i Skotland har dobbeltsenge, som er mindre, end vi er vant til; de såkaldte grand-lits. Så ønsker du lidt mere plads i sengen, kan du ved bestillingen ønske twin beds, og så forsøger vi at få et værelse med to senge (kan ikke garanteres).

Måltider

De inkluderede måltider på rejsen indtages på hotellerne. Vi har lange dage med indholdsfuldt program, så det er bekvemt at spise på hotellet, som flere steder også er beliggende, så det ikke umiddelbart er muligt at gå ud at spise i nærheden.

Bemærk venligst, at middagene på hotellerne er hotelmad og ikke skal forventes at være et af rejsens højdepunkter. I Edinburgh bor vi centralt, og her har du mulighed for at gå ud og finde restauranter i byen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

 

Fly

Denne afgang er lagt til salg under forbehold for indkøb af fly. Da vi ikke kender den fremtidige situation på flymarkedet har vi taget udgangspunkt i et forholdsvis uændret flymarked. Måtte der således komme drastiske ændringer i flytider eller flyselskab, meddeles dette. Måtte der være større ændringer er allerede indbookede kunder naturligvis berettiget til fri annullering. Skulle det helt usædvanligt ske at vi ikke kan få en bestemt flyafgang vil vi naturligvis tilbyde ombooking til nærliggende dato. 

Hånden på hjertet

Information

De seneste par år har vi måttet erfare, at vi er blevet udsat for en del ændringer grundet manglen på personale, hvorfor man som rejsende må være forberedt på at der kan komme ændringer i programmet. Skulle et sted af nogen årsag holde lukket finder vi et lignende og passende alternativ, således at vi oplever noget andet spændende. Det hænder også, at der er begrænsninger for hvor mange personer der må gå ind samlet, hvorfor vi nogle gange splittes op, på f.eks. destillerier, og man må derfor medbringe lidt tålmodighed på rejsen. Vi håber dog og tror, at vi snart vender tilbage til normale tilstande.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from På rejse i Picternes land Takket være vores altvidende rejseleder, Camilla, fik vi i løbet af turen hele historien om Skotland og de(t) skotske folk, Således var Picterne (hvis navn skyldes, at de enten var tatoverede eller bar krigsmaling) til stede, allerede inden kongeriget Alba blev grundlagt. Bjergtagende landskaber, fascinerende historiske bygninger, det anspændte forhold mellem England og Skotland, nutidig skotsk politik og kultur - vi snusede til det hele.
Date published: 2023-09-19
Rated 4 out of 5 by from En fin tur, men for lang tid i bussen. Manglede gåture i naturen. Vi besøgte mange interessante steder og holdt frokostpauser i flere fine småbyer. Men vi synes samlet set, at der var sat for lang tid sf til frokosten og havde hellere brugt mindre tid til det og i stedet brugt tid på stop og en vandretur i de fantastiske naturparker, bussen drønede igennem. Man oplever så meget mere ved at gå, både i en by og i et landskab, end ved at køre forbi. Og vi fik på forhånd fået oplyst, at man skulle påregne 6-8 km gang om dagen. Det nåede vi kun op på en enkelt dag.
Date published: 2023-09-19
Rated 4 out of 5 by from Meget fin rejse med mange indtryk. En godt tilrettelagt rejse, som kun faldt lidt i værdi grundet lukkede cafeer og restauranter på Skye.
Date published: 2023-09-17
Rated 4 out of 5 by from Fin rundrejse der giver et godt indtryk af smukke Skotland! En intens uge med mange gode oplevelser krydret med mange historier og informationer om Skotland’s blodige historie serveret med et glimt i øjet, så det blev lidt mere “spiseligt”. Vores guide Ulla var bare god og nåede næsten at opfylde diverse ønsker før de var udtalt! Selv godt vejr på det meste af turen var der sørget for😉. Det eneste vi kunne ha’ ønsket lidt bedre var “lidt mere kød” på turen til Skye.
Date published: 2023-09-16
Rated 5 out of 5 by from Dejlig Skotland tur hvor alt var perfekt og det skønneste vejr Vores forventninger blev helt overgået og vores rejseleder var helt i top med stor viden om Skotlands historie og en fantastisk evne til at kommunikere den ud til os allesammen. At vejret så var sol fra morgen til aften og varmt hver dag forstærkede jo oplevelsen. Det var dejlige hoteller og rejseselskabet var oplagt og hyggelige og alle mødetider blev overholdt.
Date published: 2023-09-16
Rated 4 out of 5 by from Endelig til Skotland Meget tæt pakket program, mange kilometers kørsel, stort slæb med bagage. Hotellerne var ikke den højeste standard, mange trapper og forskellig eller ingen adgang til elevator. Flere badeværelser med badekar og bruser kombineret, svært for gangbesværede. De valgte byer, vi besøgte, var mestendels velegnede, om end Glasgow var unødvendig, da vi ankom ret sent efter lange rejsetid, og det samme med Aberdeen. Guiden meget vidende, utrolig hjælpsom og med en fantastisk humor. Vi rejste med "et godt hold", vi var 38 rejsende, det var en god men stor gruppe af meget venlige, glade og imødekommende mennesker. Jeg vil måske anbefale rejsen til venner og bekendte, der er fysisk i stand til at håndtere sådan en strabadserende tur, men jeg tror måske sådanne mennesker ville vælge at rejse alene, således man selv bestemmer antallet af stop, hoteller osv.
Date published: 2023-09-15
Rated 5 out of 5 by from Veltilrettelagt rundtur med store naturoplevelser Vores rejseleder Ulla gjorde det godt, altid velforberedt og i godt humør og meget hjælpsom.
Date published: 2023-09-15
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med mange god oplevelser En rigtig god rejseleder, der havde meget stor viden om Skotland. Vi fik set hvad Skotland indeholder, flot natur, skønne slotte m.v. Der køres mange km, så det kræver en god bus, bedre end den vi havde.
Date published: 2023-09-15
 • y_2024, m_5, d_27, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_18, tr_355
 • loc_da_DK, sid_GBRTR04, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser