Skotland under kilten

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Oplev det skotske højlands smukke natur med middelalderborge, græssende får og gyldne dråber

Det skotske højland ser præcis ud som man forestiller sig det. Under de tågede bjergtoppe græsser højlandskvæget i de lyngklædte dalgange, og som i et eventyr ligger middelalderborge spredt i det kuperede landskab. Og det gennemgående mønster er selvfølgelig skotsktern – fra gardiner og måtter til tasker og kilte. Naturen i det skotske højland regnes for noget af det mest stemningsfulde, Storbritannien har at tilbyde, og vi bor midt ude i Cairngorms Nationalpark. Ud over at nyde naturen, skal vi besøge pittoreske middelalderborge, sejle på Loch Ness og smage på whisky og besøge et lokalt destilleri. Og hos en bødker ser vi, hvordan de vigtige whiskytønder fremstilles. Der er desuden sat en fridag ind i programmet, som man for eksempel kan bruge på en vandretur eller to i de smukke omgivelser. Rejsen rundes af i charmerende Edinburgh, hvor vi blandt andet ser de UNESCO-fredede bydele Old Town og New Town. Selvom Skotland lever op til forventningerne, så er der én ting, der ikke stemmer: det regner ikke altid i Skotland.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Britiske pund

Dagsprogram
Dag 1 København – Edinburgh – Pitlochry – Nethybridge
Dag 2 Inverness – Highlands – Dunrobin Castle
Dag 3 Sejltur på Loch Ness – Urquhart Castle – Highland Folk Museum
Dag 4 Speyside og Aviemore. En tur på skinner, tøndemager og besøg på whiskeydestilleri
Dag 5 Fridag i dejlige omgivelser med vandring
Dag 6 Byrundtur i Edinburgh og eftermiddagen på egen hånd
Dag 7 Hjemrejse

Hoteller

Hotel Nethybridge

Hotel Nethybridge er et ældre, men af vores gæster værdsat hotel. Her mærker man, hvordan roen sænker sig, luften er ren, der er højt til himlen, og vi er omgivet af fantastisk smuk natur. Dette er højlandsstemning, der leder tankerne hen på en anden tidsalder. Hotellet har set bedre dage, men oser af sjæl. Dørerne er skæve, gulvene knirker. Det er ægte Skotland med højland, natur, whisky, øreklapstole, bibliotek, friluftsliv og ikke mindst den allestedsnærværende kilt. Det er lige før man hører en sækkepibe spille lystigt i baggrunden.

Vores gæster har tit sagt ”Her kunne vi godt bruge nogle flere dage”, og derfor har vi lavet netop denne rejse, til dette hotel, som måske er mere charmerende end moderne – men vi ved at vores gæster plejer at føler sig hjemme.

Nethybridge Hotel,
Main Street, Nethybridge,
Inverness-shire, PH25 3DP

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
København – Edinburgh – Pitlochry – Nethybridge (Dagens kørsel 220 km. – køretid ca. 3 timer)
I byen Pitlochry

Vi flyver fra København mod lufthavnen i Edinburgh. Herfra sætter vi kursen nordpå og kører lidt ind i landet mod Cairngorms Nationalpark. På vejen stopper vi i byen Pitlochry og holder en pause, inden vi når frem til vores hotel i Nethybrigde.


Skotlands historie og kultur er præget af indvandring fra Irland, indoeuropæiske stammer og Skandinavien, godt garneret med såvel indbyrdes krige som kampe mod indtrængende romere, normannere og englændere.

Skotland kan deles op i tre geografiske områder. I midten det centrale lavland, under dette bælte finder man det sydlige højland, der præges af græsklædte bjerge ideelle til fårehold. I kontrast hertil finder man det barske, bjergrige og vilde højland mod nord, hjemsted for de sagnomspundne højlændere, der blandt andet kæmpede mod englænderne.

Skotland er aldrig blevet endeligt forenet med England. Middelalderens krige er ikke blevet glemt, og de skotske helte William Wallace og Robert Bruce fejres, ligesom dronning Elisabeths I’s svigefulde mord på Marie Stuart huskes. Skotterne har aldrig rigtigt accepteret personalunionen med England af 1603 og det fælles kongedømme fra 1707, selvom de har haft udbredt selvstyre med egen administration, kirke, skole – og retsvæsen. Først med det skotske parlaments oprettelse i 1999, følte befolkningen sig frigjort af det britiske åg.    

Vel fremme på hotellet sænker roen sig, luften er ren, der er højt til himlen, og vi er omgivet af en  fantastisk smuk natur. Dette er højlandsstemning, der leder tankerne hen på en anden tidsalder. Hotellet har set bedre dage, men oser af sjæl. Dørerne er skæve, gulvene knirker. Det er ægte Skotland med højland, natur, whisky, øreklapstole, bibliotek, friluftsliv og ikke mindst den allestedsnærværende kilt. Det er lige før, man hører en sækkepibe spille lystigt i baggrunden.

Efter middagen er der gode muligheder for at sætte sig i dagligstuen og måske nyde en pint øl eller den første skotske whisky, inden det er tid til at nyde en nat på vores hotel, som bliver vores base i Skotland.

Dag 2
Inverness – Highlands – Dunrobin Castle (Dagens kørsel 270 km. – køretid ca. 3 timer 45 min)
Det imponerende hvide slot, Dunrobin Castle

Vi vågner op i rolige og dejlige omgivelser, måske ser vi vilde hjorte gå og græsse på græsområderne bag hotellet. Vi har slået os ned i lokale omgivelser, hvor traditioner holdes ved lige, og det er lidt som at træde ind i en anden tidsalder.

Efter morgenmaden skal vi til Inverness, som er kendt som hovedstaden i det skotske højland. Byen er et godt udgangspunkt for at udforske det nordlige Skotlands søer, dale og fjorde. Navnet stammer fra det gæliske "Inbhir Nis", som betyder "Ness' mund" – Inverness er der, hvor floden Ness løber ud i havet fra Loch Ness. Vi har tid til at opleve Inverness til fods, inden vi fortsætter nordpå.

Længere oppe langs østkysten kommer vi frem til det imponerende hvide slot, Dunrobin Castle, der med sine tårne og spir sender tankerne hen mod et Disneyeventyr, og man venter næsten at møde en sovende Tornerose i et af de 189 værelser, som slottet rummer. Vi besøger slottets mange spændende rum med alt fra safaritrofæer til et imponerende terum. Slottet stammer helt tilbage fra Middelalderen og er i dag bopæl for familien Sutherland. Den smukke slotshave byder på springvand og symetriske bede.

Ud på eftermiddagen vender vi tilbage til vores tilholdssted på Nethybridge og nyder livet.

Dag 3
Sejltur på Loch Ness – Urquhart Castle – Highland Folk Museum
Den over 500 år gamle middelalderborg Urquhart

Vand er der masser af i den næststørste og næstdybeste skotske sø, Loch Ness. Her finder man mere ferskvand end i alle søerne i England og Wales tilsammen. Og under den mørke overflade skulle det myteomspundne og verdensberømte Loch Ness-uhyre svømme omkring. Uhyret som kærligt omtales Nessie er blevet set helt tilbage i det 6. århundrede e.Kr., og hævdes at kunne ses på et satellitbillede fra 2014.  Det er dog ikke alle, der tror på dette væsen. På en af de mere jordbundne udstillinger om søens og områdets historie, opremses diverse fakta angående umuligheden af en Nessie – blandt andet det faktum, at 70 % af søens overflade er blevet filmet konstant gennem 10 år af opsatte kameraer, uden at søuhyret har vist sig. Men mon ikke der fortsat vil være liv i myten, når nu der resterer 30% til fri fantasi?

Vi tager med en båd ud på søen, og får måske chancen for at skrive historie ved at få øje på dyret med kælenavnet "Nessie"., og senere besøger vi ruinerne af den over 500 år gamle middelalderborg Urquhart, der ligger på et lille næs, hvorfra vi kan nyde udsigten over den berømte sø, Loch Ness.

Vi fortsætter til Highland Folk Museum, som er et frilandsmuseum, hvor man kan opleve, hvordan man har levet her i Skotland igennem tiden. Her fornemmer man historien tæt på, vi ser hvordan man opførte sine huse, hvordan man klædte sig, og hvordan man har dyrket jorden gennem tiderne. Det 80 hektar store område bringer højlandets historie i live fra 1700-tallet og frem til den moderne tid. Og midt i den smukke natur kommer man lidt tættere på det skotske højland.

Dag 4
Speyside og Aviemore. En tur på skinner, tøndemager og besøg på whiskeydestilleri
Den skotske whisky i tønder

Dagen tilbringes i det smukke Speyside-område, som nok er mest kendt for dets mange whiskydestillerier. Vi skal suse gennem naturen på skinner, og hvad end det bliver med ”funicularen” (skinnebanen til Caingorm Mountain) eller med den hyggelige Strathspey Railway, hvor vi med damptog tøffer gennem landskabet, så kommer vi til at opleve nogle meget flotte landskaber. Vi kommer også frem til den smukke bro over floden Spey, ”Craigellachie Bridge”, der blev opført for over 200 år siden. Man ved faktisk ikke, hvem som ejer broen, og kommunen troede gennem mange år, det var deres og har vedligeholdt broen. Broen er så berømt, at den ligefrem figurerer på frimærker, men dens ejer er altså ukendt.

Vi skal videre til tøndemagerne hos Speyside Cooperage, som blev grundlagt i 1947, hvor man laver mange af de for området så vigtige whiskytønder. Vi ser en film om historien og fremstillingen og renoveringen af tønderne, inden vi med egne øjne kan ”falde i staver” over den håndværksmæssige process.

Her i området fremstiller man også whisky. Vi afslutter dagen med at besøge det lokale whisky destilleri og får en rundvisning, hvor vi hører om processen i fremstillingen af de mange dejlige whiskies. Herefter begiver vi os hjem til vores hotel.

Dag 5
Fridag i dejlige omgivelser med vandring
I det storslåede skotske landskab

Nethybrigde ligger i et pragtfuldt område med skøn natur og mulighed for dejlige gåture eller blot at nyde livet. Rejselederen arrangerer en vandring i området, og det er muligt at følge med, hvis man har lyst.

Man kan selvfølgelig også vælge at sidde i ”dagligstuen”, læse bøger, drikke whisky og nyde at være ude på landet. Eller hvis vejret er godt, kan man sidde i hotellets have. Der er dejlige vandreture i skovene omkring Nethybridge, mange anlagte stier og ruter. Det er også muligt at gå til ruinerne af Castle Roy eller ned til floden Spey. For de eventyrlystne kan man tage en lokal bus til en af de andre små byer i området.

Dag 6
Byrundtur i Edinburgh og eftermiddagen på egen hånd
Edinburgh Castle i Old Town

Efter morgenmaden forlader vi vores hotel i det nordlige Skotland og drager sydpå mod Edinburgh. Vel fremme i storbyen drager vi ud på en spændende byrundtur, hvor vi får et overblik over byens historie og nogle af byens historiske højdepunkter. Vi kommer blandt andet forbi de UNESCO-fredede bydele Old Town og neoklassicistiske New Town.

I den gamle bydel Old Town besøger vi Edinburgh Castle, der ligger på toppen af en af de syv høje, der dominerer bybilledet. Hver dag klokken 13, på nær om søndagen, affyrer en af slottets kanoner et bragende skud. Denne tradition var oprindelig en service til søfolkene ude i havnen i Leith, så de kunne stille skibets ur, når de vendte hjem fra deres rejser. På trods af GPS og satellitstyrede ure fortsætter skikken den dag i dag, og hvis der er nogen, der farer sammen af forskrækkelse er der højst sandsynligt tale om tilrejsende, da de lokale end ikke ænser braget.

En anden af byens markante høje er den udslukte vulkan Arthur’s Seat. Ifølge den skotske forfatter Sir Walter Scott, der blandt andet skrev ridderromanen ”Ivanhoe”, er dette det bedste sted at beundre solopgangen og solnedgangen. Med Arthur’s Seat er Edinburgh den eneste europæiske storby, der kan prale af at have en udslukt vulkan i sin bymidte.

Vi bevæger os gennem New Town, der på trods af sit navn, er over 200 år gammel. Bydelen blev tegnet af den unge arkitekt James Craig, og den symmetriske opbygning kom sidenhen til at influere stærkt på europæisk byplanlægning.

Eftermiddagen har du fri til at gå på opdagelse i byen. Du kan evt. lægge vejen forbi nogle af de mange museer eller gallerier, eller tage ud og få ordnet de sidste indkøb.

Til frokost kan du fylde din mave med den skotske specialitet haggis – fyldt fåremave – eller måske nøjes med en mindre eventyrlysten, men til gengæld fantastisk saftig Aberdeen Angus-steak, frisk fra højlandet. Måske du finder tid til en pint på en af de mange pubber i Rose Street eller en kop kaffe på en af byens caféer, hvortil du bør prøve nogle af de delikate smørsmåkager kaldet shortbread.

Vi kører til vores hotel, som er beliggende uden for Edinburgh, og her spiser vi en sidste middag sammen, inden vi rejser hjem i morgen.

Dag 7
Hjemrejse

Efter morgenmaden har vi lidt tid til de sidste indkøb, inden det bliver tid til at sige et gælisk farvel til det overjordisk smukke Skotland med ordene ”mar sin leat”.

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Edinburgh t/r
 • Udflugter og transport jf. program
 • Alle entréer og aktiviteter
 • Indkvartering på Hotel Nethybrigde og hotel uden for Edinburgh sidste nat i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad (dag 2-7) og middag (dag 1-6)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Gouda Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Drikkepenge f.eks til chauffør (beregn ca. 6£ per person)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Elektricitet

Danske el-apparater kan normalt kun bruges i Storbritannien ved hjælp af en adapter (kan købes både i Danmark og i Storbritannien). Ofte går det dog på visse hoteller at bruge stikket på badeværelset, der er beregnet til barbermaskine. Vi anbefaler dog, at man har en adapter med på rejsen.

Brexit

Med valget i England i december 2019 er Storbritanniens udtræden af EU, det såkaldte Brexit, nu en realitet. Dette kan få betydning for indrejse til England og Skotland. Hvilke konsekvenser dette Brexit måtte medføre vides ikke, men så snart der er ændringer informerer vi naturligvis kunder, der har booket en rejse med os, samt opdaterer vores hjemmeside.

Hoteller i Skotland

Hotellerne i Skotland er ofte ikke som de store, internationale hotelkæder med faste standarder og professionelt personale. Typisk er hotellerne små, kringelkrogede, servicen kan være af varierende karakter og ikke to værelser er ens. Til gengæld er de charmerende, fulde af lokal ånd – og i øvrigt en del af oplevelsen af det ægte Skotland.

Bemærk venligst, at nogle hoteller i Skotland har dobbeltsenge, som er mindre, end vi er vant til; de såkaldte grand-lits. Så ønsker du lidt mere plads i sengen, kan du ved bestillingen ønske twin beds, og så forsøger vi at få et værelse med to senge (kan ikke garanteres).

Måltider

De inkluderede måltider på rejsen indtages på hotellerne. Vi har lange dage med indholdsfuldt program, så det er bekvemt at spise på hotellet, som flere steder også er beliggende, så det ikke umiddelbart er muligt at gå ud at spise i nærheden.

Bemærk venligst, at middagene på hotellerne er hotelmad og ikke skal forventes at være et af rejsens højdepunkter. I Edinburgh bor vi centralt, og her har du mulighed for at gå ud og finde restauranter i byen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Fascinerende tur med uventede højdepunkter i Det skotske Højland! Super dejlig tur, der helt levede op til vores forventninger! Dejlig rejseleder, der forvaltede klasselærerrollen til UG. Godt, afvekslende program m uventede højdepunkter : Bryllup på hotellet m flotte mænd i kilt! Imponerende og nærværende jagtfugleforestilling på Dunrobin Castle. Samme sted tattoo med flere hundrede deltagere i alle aldre - gåsehudsoplevelse...Spændende at se arbejdspladsen, hvor der blev lavet whiskeytønder. Vi ville gerne være blevet i Nethy Bridge og undgået det sidste uinteressante/ringe hotel. Så enten ren højlandstur eller et hotel i selve Edinburgh sidste nat er vores ændringsforslag.
Date published: 2019-05-08
Rated 1 out of 5 by from skøn rejse Dygtig, hjælpsom, fremragende rejseguide. Turen burde have indeholdt en tur til et destilleri, det var trods alt en meget kendt whiskey område. Turen til bryggeriet var hyggeligt, men ikke nødvendig. Turen til dæmningen var overflødig. Der burde have lagt et besøg til Culloden ind i programmet, men guiden fik det lagt ind.
Date published: 2019-04-18
Rated 3 out of 5 by from En dejlig rejse, hvor man ser meget af det smukke Skotland. En god rejse med et godt indblik i skotske traditioner og levevis. Godt præsenteret og fortalt af vores glade og livlige rejseleder.
Date published: 2019-04-19
Rated 3 out of 5 by from Betagende natur Skotlands højlands sneklædte bjergtoppe, rivende vandløb og ekstensive landbrug er vitterlig værd at opleve. Samtidig giver rejsen en god fornemmelse af Skotlands kultur og historie. Som en bonus er der tilknyttet en fornem forplejning, med flere valgmuligheder. Og endelig skal der rettes en tak til en meget fleksibel rejseleder, som bidrog en større oplevelse.
Date published: 2019-04-24
Rated 5 out of 5 by from Dejlig ferie med, bare alt for kort. fantastisk dejlig oplevelse lige fra vi mødte ind i Kastrup, vi blev hjertelig modtaget af Hanne som hjalp os godt igennem til vi landede i Edingburgh, dejlige komfortable busrundture med en fantastisk dygtig chauffør, Hanne underholdt os med hendes dejlige humor hver dag.Ikke sidste gang at vi vil benytte jer som rejseselskab.
Date published: 2019-05-07
Rated 4 out of 5 by from En dejlig tur med smuk og storslået natur, der gik lige i hjertet En dejlig rejse ind i det smukke Skotland. En sød, omsorgsfuld, vidne, god fortællende rejseleder, der også gav os et godt indblik i skotske traditioner. Hotellet var super godt og charmerende, dejlig mad og venlig betjening. Søde medrejsende. En god chauffør og tryg kørsel.
Date published: 2019-05-17
Rated 5 out of 5 by from Dejlig tur i et naturskønt land med en kompetent rejseleder Meget fint program, som gjorde turen afvekslende. Der var en del buskørsel, med passende pauser. Vi boede skønt midt i naturen de første 5 nætter og kunne godt have tænkt os et mere bynært hotel den sidste nat. Fornuftigt fodtøj er påkrævet til flere af aktiviteterne.
Date published: 2019-05-01
Rated 5 out of 5 by from En rejse hvor der intet var at klage over Rejsen var uforglemmelig, godt hotel, lækker mad og oplevelsesrige udflugter med en positiv og engageret rejseleder
Date published: 2019-05-02
 • y_2020, m_5, d_25, h_15
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_2, tr_13
 • loc_da_DK, sid_GBRTR06, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

GBRTR06ADK