Thailand og Laos – Togrejse til landet bag bjergene

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kom med på en unik rejse, hvor vi rejser med tog hele vejen fra millionbyen Bangkok i Thailand til Laos’ gamle kongeby Luang Prabang.

I slutningen af 2021 åbnede den længe ventede jernbanestrækning Lao–China Railway, som hermed forbinder den kinesiske provins Yunnan med ’det glemte land’ Laos mod syd.

På denne rejser benytter vi muligheden for endelig at kunne rejse på denne fantastiske strækning, når vi tager toget hele vejen fra Thailands hovedstad Bangkok til den gamle kongeby Luang Prabang i Laos.

Vi stopper undervejs og oplever både de mest spændende byer på ruten, de enestående naturscenerier og den frodige Mekongflod. Vi får også et kig ind i laoternes hverdag på de lokale markeder og i landsbyerne.

Vores togrejse slutter ved de røgblå bjerge, hvor floderne Mekong og Nam Ou mødes. Her går vi på opdagelse i den gamle kongeby Luang Prabang, der er på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen, som indtil for nylig nærmest var afskåret fra omverdenen, bærer tydeligt præg af sin tid som en del af Fransk Indokina.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Nej

 • Valuta THB, USD

Dagsprogram 13 dage
Dag 1
Afrejse fra Danmark
Dag 2
Ankomst til Bangkok. Let gåtur i Bangkok og velkomstmiddag.
Dag 3
Bangkok. Byrundtur med templet Wat Pho, sejltur på klongerne.
Dag 4
Bangkok med tog til Nakhon Ratchasima
Dag 5
Med tog fra Nakhon Ratchasima til Vientiane i Laos.
Dag 6
Vientiane. Byrundtur
Dag 7
Vientiane og med toget Lao–China Railway til Vang Vieng.
Dag 8
Vang Vieng. Cykeltur blandt rismarker, bjerge og grotter
Dag 9
Vang Vieng-Luang Prabang. Med tog gennem bjerglandskaber til den gamle kongeby.
Dag 10
Luang Prabang. Kuang Si-vandfaldet og eftermiddag på egen hånd.
Dag 11
Luang Prabang. Sejltur på Mekong-floden til Pak Ou-grotterne og afskedsmiddag med Baci ceremoni.
Dag 12
Tid på egen hånd og hjemrejse (eller forlængelse).
Dag 13
Ankomst til København

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
19.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
23.498,–
København
Prisen på turen inkluderer en forlængelse i Hua Hin
21.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
25.498,–
København
Prisen på turen inkluderer en forlængelse i Hua Hin
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra Danmark

Vi rejser fra Danmark med kursen mod Sydøstasien.

Dag 2
Ankomst til Bangkok. Let gåtur i Bangkok og velkomstmiddag.
Med tuk-tuk i Thailand

Ved ankomsten til Bangkok kører vi til vores hotel. Her bliver der lidt tid til slappe af oven på flyrejsen, eventuelt ved hotellets swimmingpool. Senere tager vi på en gåtur fra hotellet til det nærliggende tempel Golden Mount. Golden Mount, også kendt som Wat Saket, er kendt for sin gyldne chedi eller stupa der er placeret på det høje, menneskeskabte bjerg. Navnet "Golden Mount" refererer således til dette bjerg og stupaens fremtrædende gyldne farve.

Fra toppen er der en fantastisk udsigt over Bangkok. Men for at nå herop skal vi gå de ca. 300 trin op. Vi passerer en smuk have og et klokketårn på vej op, og den betagende udsigt over byens skyline fra toppen er absolut anstrengelserne værd.

Wat Saket er ikke kun et populært turistmål, men det er også et vigtigt sted for de lokale. Især under Loy Krathong-festivalen, hvor mange thaier besøger templet for at deltage i forskellige ceremonielle og kulturelle aktiviteter. Under festivalen er bjerget og stupaen smukt oplyst, og folk vandrer op ad bjerget i en proces, der betragtes som en pilgrimsfærd.

Vi vender retur til hoteller og spiser senere en velkomstmiddag sammen på hotellet.

Dag 3
Bangkok. Byrundtur med templet Wat Pho, sejltur på klongerne.

Efter morgenmad på hotellet tager vi hul på dagens udflugtsprogram, der i dag består af en tur rundt mellem Bangkoks bedste seværdigheder. 

Fra hotellet kører vi med Tuk Tuk afsted mod Pak Klong Talad, Bangkoks primære blomstermarkedet. Markedet er åbent 24 timer i døgnet og der en fascinerende aktivitet og bloster i alle tænkelige farver. Blomsterne sælges både til grossister og til private, og mange af blomsterne købes af gadehandlere, der laver blomsterne om til guirlander og sælger dem som lykkebringende genstande og offergaver. Markedet var tidligere et flydende fiskemarked, men blev omdannet til et blomstermarked, hvilket det har været i over 60 år.

Vi kigger os omkring på markedet og bevæger os gennem de livlige gange hvor vi oplever en verden af blomster – fra klassiske roser og orkideer til eksotiske blomster og dekorationer. Vi får hurtigt en fornemmelse af det lokale liv og de traditioner, der er forbundet med blomster i Thailand.

Efter at have oplevet blostermarkedet går vi den korte vej til templet Wat Pho. Her befinder sig en stor statue af en liggende buddha, der er et billede på Buddhas færd til nirvana. Den store buddha har kolossale dimensioner: Den er 46 meter lang og 15 meter høj, og den er opbygget af gips og mursten, som er belagt med bladguld og perlemor. Templet, der er det ældste i Bangkok, blev grundlagt i det 16. århundrede af tidligere monarker lige ved siden af kongepaladset. Wat Pho er det største tempel i Bangkok, og det er meget velstillet, da det modtager offentlige donationer. Alle bygninger er rigt dekorerede og udstråler en fuldendt harmoni og skønhed. Templet er altid omgivet af et mylder af turister samt buddhistiske munke og studerende, der anvender templet til religiøse ceremonier. Templet rummer også den velrenommerede Wat Pho-skole for traditionel massage og opbevarer Thailands største samling af opskrifter på naturmedicin. Vores besøg i Wat Pho er en god anledning til at lære lidt mere om buddhismen og dens betydning for thailandsk kultur og livsstil. Vi vil således opleve, at mange thailændere betragter et tempelbesøg som en uundværlig hverdagsrutine.

Vi spiser frokost på en lokal restaurant tæt ved floden, og derefter venter der en spændende sejltur på floden og kanalerne vest for floden, de såkaldte klonger.

Sejlturen går gennem det store netværk af kanaler, der indimellem kan virke som en hel labyrint. Visse steder hersker der en smittende ro, og vi kan kigge ind i husene, hvor de lokale stilfærdigt passer dagens sysler, mens der på de større kanaler udspiller sig et utroligt liv med handlende, rejsende, transportfartøjer og longtail-både. Undervejs passerer vi også Wat Arun, Morgengryets Tempel, hvis pragt bedst nydes fra floden. Det porcelænsbelagte tempel er ganske betagende, og vi kan nyde synet allerede langt fra, når vi nærmer os på floden, takket være templets imponerende højde på 79 meter.

Efter en begivenhedsrig eftermiddag på og langs floden finder vi tilbage til vores hotel.

Overnatning i Bangkok.

Dag 4
Bangkok med tog til Nakhon Ratchasima

I dag tager vi hul på vores togrejse mod Laos. Efter morgenmaden kører til en af Bangkoks mange togstationer, og herfra sætter triller vi af sted mod byen Nakhon Ratchasima nordøst for Bangkok. Vi rejser på 2. klasse som er siddepladser med aircondition og undervejs spiser vi vores medbragte picnic. Togturen tager ca. 4 timer og vi ankommer hen på eftermiddagen.

Nakhon Ratchasima, også kendt som "Korat," er den største by i Isan-regionen og fungerer som hovedstaden i Nakhon Ratchasima-provinsen.Byen har en rig kultur og historie der går flere århundreder tilbage. Således har området været beboet af flere  forskellige civilisationer, bl.a. Khmer-folket. Dette kan ses i de historiske steder som Phimai Historical Park, der er hjemsted for Khmer-templer og strukturer.

Straks efter ankomsten skifter vi toget ud med bus og kører mod netop Pimai Historical Park, som er en af de mest imponerende og vigtigste Khmer-historiske steder i Thailand. Stedet huser en imponerende Khmer-templer og strukturer, herunder Phimai Sanctuary. Har man besøgt Angkor Wat i Cambodia kan man se lighederne.

Efter besøget i parken vender vi tilbage til Nakhon Ratchasima og checker ind på hotellet.

Sidst på eftermiddagen bliver vi hentet på hoteller tager en tur rundt i byen med en af de lokale trehjulede cykler. Vi kan blot læne og tilbage og nyde at blive kørt stille omkring i byen og opleve det lokale liv. Byen har flere monumenter, der hylder lokale helte og historiske figurer. Vi passerer en af disse; monumentet for Ya Mo, der mindes hendes heltemod i beskyttelsen af regionen.

Overnatning i Nakhon Ratchasima.

Dag 5
Med tog fra Nakhon Ratchasima til Vientiane i Laos.

Vi skal tidlig op for at fange morgentoget mod den Thailandske grænseby Nong Khai.

Togturen tager små 6 timer og landskabet vil være mere varieret end vi oplevede i går. Starten byder på opdyrket land med udsigt til rismarker og mindre landsbyer. Som vi bevæger os længere mod nord kan vi skimte bjergene i det fjerne, og når vi nærmer os Nong Khai krydser vi den mægtige Mekong-flod, der danner den naturlige grænse mellem Thailand og Laos. Måske kan vi fra toget få et glimt af Venskabsbroen, der forbinder de to lande.

Fremme ved grænsebyen Nong Khai skal vi skifte tog for at køre den sidste korte strækning til Laos´ hovedstad Vientiane. Vi benytter togskiftet til at spise frokost på en lokal restaurant i nærheden af stationen, inden vi med fyldte maver fortsætter vores togrejse ind i Laos.

Ved ankomsten til Vientiane kører vi til vores hotel, og får lidt tid til at friske os op, inden vi om aftenen ser lidt nærmere på byen. Med et indbyggertal på omkring 750.000 er Vientiane stadig en ’mindre’ hovedstad. Indtil starten af 1990’erne, hvor Laos begyndte at åbne sig mod omverdenen, var motoriserede køretøjer et sjældent syn i gaderne. Til gengæld var der et væld af cyklister og fodgængere. Dette har forandret sig, men selv i dag fornemmer man en landsbystemning midt i byen, hvor man stadig kan opleve lyden af høns i baghaverne.

Vi spiser en middag sammen på en lokal restaurant og tage efterfølgende en afslappende gåtur til byens natmarked, hvor vi kan opleve atmosfæren og måske shoppe lidt efter souvenirs.

Overnatning i Vientiane.

Dag 6
Vientiane. Byrundtur

Vi starter dagen med at se nærmere på den charmerende hovedstad fra bagsædet af en farverig tuk tuk. Første stop på vores rundtur bliver ved det smukke Wat Sisaket med de mange tusinde små Buddha-figurer. Vi ser også landets helligste sted, stupaen That Luang der er et nationalt symbol for Laos. Den enorme stupa er overdækket med guldplader og omgivet af 30 mindre stupaer. Vi fortsætter til Patouxai, også kendt som "Victory Gate" eller "Gate of Triumph". Det er imponerende monument beliggende i hjertet af byen som tit refereres til som Vientianes version af Triumfbuen i Paris. Monumentet er et symbol på Laos' kamp for uafhængighed og frihed fra Frankrig.

Vi spiser en god frokost på en lokal laotisk restaurant og om eftermiddagen er der, for dem der har lyst, mulighed for at besøge COPE Centret. COPE blev etableret i 1996, og har hjulpet tusindvis af laoter med der har været ofre for ueksploderede bomber og landminer. Under Vietnam-krigen bombede  amerikanerne store områder af Laos, senest kendt som den ”den hemmelige krig” – en front i Vietnam-krigen, man ikke hørte meget om i Vesten. Den efterlod et enormt antal udetonerede bomber og miner som det har taget årtier at få ryddet. Vi hører om COPEs arbejder med at tilbyde proteser og ’ortopædiske indgreb’ som er med til at de berørte kan genvinde deres mobilitet.

Har man ikke lyst til at besøge COPE centret, bliver man kørt tilbage til hotellet efter frokosten.

Resten af eftermiddage er til fri disposition til at se nærmere på byen.

Overnatning i Vientiane.

Dag 7
Vientiane og med toget Lao–China Railway til Vang Vieng.

Vi tager afsked med Laos´ hyggelige hovedstad og starter i dag på første del af den egentlige Lao-China Railway som blev indviet i december 2021. Lao-China Railway, også kendt som Boten-Vientiane banen, strækker sig her fra Vientiane i Laos til Kunming i Kinas Yunnan-provins. Den blev bygget med det formål at styrke handels- og investeringsforbindelserne mellem de to lande, og er primært finansieret af Kina. På sigt er jernbaneforbindelse tænkt som en del af et større rutenetværk, der skal forbinde Singapore med Beijing, hvilket vil skabe en direkte handelsrute mellem Kina og Sydøstasien.

Togene er designet til at køre med hastigheder på op til 160 km/t og der ligger et imponerende ingeniørarbejde bag anlægningen af togstrækningen med adskillige broer og tunneller, der har kunne muliggøre en togstrækningen gennem Laos' kuperede terræn.

Dagens destination er Vang Vieng og det tager blot en time at tilbagelægge de omkring 130 km. Vang Vieng ligger i de smukkeste omgivelser ved Song-floden omkranset af junglebeklædte klippeformationer af kalksten – et eventyrligt sceneri. Vang Vieng har historisk set været kendt som et backpacker hotspot og populært blandt unge rejsende. Byen har dog udviklet sig i løbet af årene og tiltrækker i dag alle slags besøgende, inklusive lokale laoter fra hovedstaden som kommer her for at nyde den betagende natur.

Vi indkvarteres på et dejligt resort ned til floden og med en indbydende pool. Vi tager en afslappende eftermiddag hvor man kan gå en tur i den hyggelige by eller slappe af ved poolen og se frem til morgendagens flotte naturoplevelser.

Overnatning i Vang Vieng.

Dag 8
Vang Vieng. Cykeltur blandt rismarker, bjerge og grotter

Vi nyder vores morgenmad inden vi begynde at gøre klar til dagens cykeltur. Med de smukke omgivelser som tro følgesvend tager vi på cykeltur i området omkring Vang Vieng.

Vi starter vores cykeltur med at krydse en af broerne over Nam Song-floden, og snart kører vi forbi rismarker med de høje kalkstensklipper til alle sider. Vi tager det stille og roligt og der bliver god tid til også at stoppe for at tage billeder undervejs. Første stop bliver ved en ad de mange huler og grotter som de mange kalkstensklipper gemmer på.

Vi parkerer cyklerne for en stund og der venter en kort men relativ stejl tur op til Dok Ngern, frit oversat til Sølvblomstgrotten. Man glemmer hurtigt den anstrengende tur op, for så snart vi træder ind i grotten, bliver vi mødt af mystisk og næsten eventyrlig atmosfære. Grottens indre er oplyst af lyskilder, der afslører de mange stalagmitter og stalaktitter der pryder både loftet og gulvet. De mange drypstensformationer i forskellige farver og former kan give indtryk af at se ud som sølv- eller krystalblomster, hvilket har givet grotten sit navn.

Efter vores besøg i grotten hopper vi igen på cyklerne og begiver os langs stier ud til en dal omgivet af de høje klipper. Vi besøger en landsby beliggende ved bredden af Nam Kouang-floden og får os et kig omkring. Herfra følger vi vejen langs Nam Kouang-floden indtil vi når en af de blå Laguner. Her tager vi en tiltrængt pause, og der er mulighed for at slappe af, svømme i de små bassiner (husk badetøj!). Efter noget tid her cykler vi tilbage til Vang Vieng efter en fantastisk tur i den storslåede natur.

Tilbage på hotellet er resten af dagen til fri disposition. Man kan slappe af med en god bog ved hotellets pool, eller man kan vælge at gå på opdagelse på egen hånd.

Husk en hat eller kasket til cykelturen samt solcreme og naturligvis vand!

Overnatning i Vang Vieng.

Dag 9
Vang Vieng-Luang Prabang. Med tog gennem bjerglandskaber til den gamle kongeby.

I dag forsætter vi vores togtur igennem det imponerende landskab. På dagens togstrækning skal vi passere en masse tunneller inden vi når den til den gamle kongeby Luang Prabang. Dagens etape bringer os fra Vang Vieng til Luang Prabang på kun en time – en tur der for ikke mange år siden var det meste af en dagsrejse..

Vi tager morgentoget og når den stemningsfulde by Luang Prabang i løbet af formiddagen. Luang Prabang er Laos’ næststørste by, og er optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Man fornemmer straks den franske og vietnamesiske atmosfære fra dengang, Laos var en del af Fransk Indokina. Den slidte franske koloniarkitektur og de mange cafeer og restauranter med inspiration fra Vietnam og Frankrig vidner om landets mere end 50 år som fransk koloni. Byen var nærmest afskåret fra omverdenen, indtil landevejen mod hovedstaden Vientiane stod færdig for cirka 30 år siden. De eneste trafikforbindelser var med fly eller flere dages rejse med båd. Efter landvejen, og nu, den nye togstrækning, er kommet til, har det sat gang i udviklingen og turismen. Men det er stadig en vidunderlige by som vi skal tilbringe de næste 3 dage i.

Efter indkvartering på vores centralt beliggende hotel tager vi en stille spadseretur i byen.

Luang Prabang ligger ved bredden af Mekongfloden i en dal omgivet af bjerge. Byen er erklæret bevaringsværdig af UNESCO på grund af sine mange buddhistiske templer og den smukke arkitektur, og den er elsket af selv garvede østenrejsende for sin afslappede stemning og sammenblanding af mange forskellige folkeslag og kulturer.

Vi ser nærmere på Luang Prabangs største seværdigheder, som blandt andet tæller de overdådige templer Wat Sensoukarahm, med sin rubinrøde og gyldne facade, og Wat Xieng Thong, hvor gulddekorationer pryder enhver væg, søjle og dør. Vi besøger også byens kongelige palads, som blev bygget i 1904 under den franske kolonitid for kong Sisavang Vong og hans familie. Arkitekturen er en blanding af traditionelle laotiske og franske Beaux-Arts-stilarter, og paladset er rigt udsmykket med mosaikker, marmor og statuer. I 1975 blev monarkiet væltet af den kommunistiske regering, og palæet blev derefter omdannet til nationalmuseum.

Byen er opført omkring en lille bakketop, Mount Phousi, som de friske har mulighed for at bestige. Klarer man strabadserne på de 328 trappetrin belønnes man med en overdådig udsigt over dalen, Mekongfloden og byen.

Aftenen er til fri disposition og i byen er der talrige lokale restauranter hvor man kan finde et godt måltid mad.

Overnatning i Luang Prabang.

Dag 10
Luang Prabang. Kuang Si-vandfaldet og eftermiddag på egen hånd.

Ikke langt fra Luang Prabang ligger det smukke Kuang Si-vandfald som vi skal besøge i dag.

Men på vejen dertil stopper vi ved et såkaldt craft center hvor vi bl.a. får mulighed for at se lokale kunstnere arbejde med traditionelle vævemetoder. Tekstilindustrien er dybt forankret i Laos kultur og historie, og er kendt for sine traditionelle håndvævede stoffer, hvor hver region har sin egen særprægede stil og mønster. Mange af mønstrene har en kulturel og spirituel betydning, der repræsenterer historiske fortællinger, myter eller naturelementer.

Silke og bomuld er de primære materialer, der anvendes i vævning. Silken, der er kendt for sin fine kvalitet, farves ofte med naturlige farvestoffer. Vi ser hvordan de lokale kunstnere arbejder med de traditionelle vævemetoder, og det er imponerende at se, hvordan disse dygtige håndværkere transformerer simple tråde til smukke stykker stof.

Industrien står i dag over for udfordringer i form af modernisering og ikke mindst billig masseproduktion fra andre lande. Heldigvis er der en stigende interesse for autentiske, bæredygtige og håndlavede produkter, hvilket giver et lille håb for de laotiske håndværkere.

Herfra kører vi til Luang Prabang vandfaldet der ligger i naturskønne omgivelser i en tæt tropisk jungle. Vejen dertil snor sig gennem maleriske landskaber med rismarker og små landsbyer. Når vi nærmer os området, kan vi høre lyden af vand der bruser i det fjerne, og stier og træbroer bringer os det sidste stykke vej mod selve vandfaldet.

 

Selve vandfaldet er et flertrins vandfald, hvor vandet falder over en række kalkstensformationer og løber gennem flere bassiner. Vandet har en karakteristisk turkisblå nuance pga. det høje mineralindhold i kalkstenen. Denne farve, kombineret med de frodige grønne omgivelser, gør det til et utroligt naturskønt sted.

Husk at medbringe svømmetøjet, da der er rig mulighed for at tage en forfriskende dukkert i det kølige, klare vand. Vi spiser frokost på stedet og tilbringer et par timer her, hvor der også er mulighed for at gå en tur ad nogle små stier i området. Her er basale faciliteter, herunder toiletter, omklædningsrum og nogle boder, der sælger snacks, drikkevarer.

I løbet af eftermiddagen vender vi retur til Luang Prabang.

Overnatning i Luang Prabang.

Dag 11
Luang Prabang. Sejltur på Mekong-floden til Pak Ou-grotterne og afskedsmiddag med Baci ceremoni.
Mekongfloden har sit udspring i Tibet

Efter morgenmaden skal vi på sejltur på Mekongfloden. Floderne har altid været hovedfærselsvejene i disse fjerne provinser, og de større byer opstår typisk, hvor to eller flere floder møder hinanden. Luang Prabang er ingen undtagelse og ligger hvor Nam Ou-floden møder den mægtige Mekongflod. Fra vores båd kan vi nyde de naturskønne omgivelser med høje klippeformationer og jungle. Vi ser også det daglige liv i de små landsbyer ved flodbreden. Vi lægger til ved Pak Ou-grotterne, hvor nogle af Laos’ vigtigste kulturskatte findes i form af tusinder af antikke Buddha-figurer samlet fra hele landet gennem århundreder. De største figurer er i menneskehøjde, de mindste er kun et par centimeter høje. Det er en fascinerende oplevelse at gå rundt mellem de utroligt mange Buddha-figurer, og grotterne er samtidig velbesøgte af lokale pilgrimme. Vi sejler herpå tilbage til Luang Prabang og har resten af dagen til fri disposition.
 

Om aftenen mødes vi til en fælles afskedsmiddag hvor vi samtidigt bliver en del af den mest betydningsfulde ceremoni i Laos; en Baci-ceremoni.

Baci-ceremoniens formål er at opfordre de vandrende sjæle til at vende tilbage og forene sig med kroppen. Ifølge laotisk tro kan sjæle undertiden blive distraherede eller tabte pga. forstyrrelser eller vigtige begivenhed som f.eks. fødsel, sygdom, rejse eller bryllup. Ved at samle sjælene sikrer ceremonien, at modtageren er komplet og i harmoni.

Før ceremonien begynder, forbereder en af de ældre forskellige offergaver i form af risvin, frugter, blomster mm. I midten af ceremonien finder vi ofte det centrale alter, en pyramideformet struktur kaldet "Pha Khuan", lavet af bananblade og blomster.

Under ceremonien reciteres rituelle vers, og den ældre vil binde hvide snore omkring håndleddene på deltagerne. Disse snore er velsignelser, der menes at binde sjælen til kroppen og bringe held og velstand. Modtageren opfordres til at bære disse snore i tre dage før de fjernes.

Baci-ceremonien udføres ved større begivenheder og fejringer, som f. eks før bryllupper, efter fødsler, under festlige begivenheder som det laotiske nytår, eller før en person tager på en lang rejse.

Efter ceremonien, gør vi som laoterne oftest gør efter veloverstået Baci-ceremoni, spiser et godt måltid sammen. Mætte og velsignet er kører vi tilbage til hotellet.

Overnatning i Luang Prabang.

Dag 12
Tid på egen hånd og hjemrejse (eller forlængelse).

Formiddagen er til fri disposition inden vi midt på dagen starter vores hjemrejse mod Danmark. Vi kører til lufthavnen i Luang Prabang og flyver mod Bangkok og videre til København.

Dag 13
Ankomst til København

Tidligt om morgenen lander vi i København med gode minder fra Sydøstasien.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 19.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
4.298,–
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Bangkok t/r med mellemlanding
 • Fly Luang Prabang – Bangkok
 • Udflugter og transport jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse (tillæg for enkeltværelse)
 • Morgenmad dagligt
 • 7 frokoster dag 3-6 og dag 8-10.
 • Middag dag 2 og 11
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse kr. 4.298,-
 • Øvrige måltider end de ovenfor nævnte
 • Drikkevarer
 • Visum til Laos, udstedes ved indrejsen (35 USD). Husk at medbringe et pasfoto
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn ca. 60 USD)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr per faktura kr. 130,-
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Lignende rejser