Vingårdsferie i Toscana – ”Kør selv” til Fattoria di Fugnano

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Kør selv til skønne Toscana, og udforsk området fra jeres base på en ægte vingård i San Gimignano

Oplev smukke Toscana fra hjertet af en vingård med udsigt over vinmarker og den UNESCO-fredede middelalderby San Gimignano. I bor i en charmerende lejlighed på vingården Fattoria di Fugnano indrettet i rustik toscansk stil med eget bad, toilet og køkken – ud til en dejlig pool. I har fuld fleksibilitet, da I rejser på egen hånd og kører selv i jeres egen bil.

Vingården ligger ideelt for at besøge nogle af Toscanas vidunderlige byer, bl.a. renæssancens vugge, Firenze, den smukke middelalderby Siena og Puccinis fødeby, Lucca. I køreafstand ligger også Chianti-ruten, hvor I kan køre fra vingård til vingård og smage på de gode lokale vine. Og i egen bil har I alle kort på hånden til en fantastisk uge fuld af oplevelser i skønne Toscana!

Toscana er også mad og vin, og der er massevis af dejlige restauranter i San Gimignano og omegn. I kan også selv købe ind og forsøge dig med at tilberede de gode italienske råvarer i lejlighedens lille køkken.

Som en lille ekstra service er der indsat et par kasser af husets forskellige vine i lejligheden, så man fra starten kan nyde et godt glas vin ude på terrassen (vinen afregnes inden hjemrejse).

På denne rejse er lejlighed på vingården inkluderet i rejsens pris. I står selv for transporten, og der er ikke dansk rejseleder med på rejsen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Individuel rejse

 • Rejseleder Uden

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Ankomst til vingården
Dag 2–7
Frihed til oplevelser og udflugter. Besøg eks. middelalderbyerne San Gimignano og Siena, renæssancebyen Firenze, Napoleons ø Elba eller kør ad Chianti-ruten
Dag 8
Farvel til vingården, evt. besøg i Bologna og hjemrejse

Hoteller

Fattoria di Fugnano

 • Oliventræ
 • Ved vingården Fattoria di Fugnano
 • Tønder fyldt med lækker vin

Lejlighederne ligger i en lang længe, og befinder sig hævet over vinmarker og olivenlunde. De er forholdsvis enkelt indrettet, og har et soveværelse med to senge (Der er mulighed for opredning på sovesofa i stuen til maks. 2 børn, men vi anbefaler maks. to voksne per lejlighed). Lejlighederne har badeværelse med brusebad, bidet og toilet, og i forbindelse med stuen har man et lille køkken. Køkkenfaciliteterne varierer lidt fra lejlighed til lejlighed. Uden for hver lejlighed er der en lille terrasse med stole og et bord. I den store have har man en skøn swimmingpool. Fattoria di Fugnano ligger optimalt for dem, som vil opleve Toscana – centralt for de mest populære byer som Firenze, Siena, Volterra og naturligvis vores egen San Gimignano.

Det kan mærkes, at man bor på en levende og fungerende vingård. Her producerer man dejlige vine som Chianti, Vernaccia og supertoscanere, og der bliver også fremstillet olivenolie og grappa. Her mærker man livet på en vingård, man kan se arbejderne i marken, se en traktor i det fjerne, og det er bestemt ikke et museum, man befinder sig på. Lejlighederne er placeret roligt for sig selv midt i den smukke natur, hvor man mødes af syngende cikader, duften af græs og suset fra træerne i skoven bagved.

En af de ting, som alle nævner på Fugnano, er roen og de smukke udsigter. Det er en dejlig og afslappende måde at holde ferie på og helt klart er et sted, man gerne vender tilbage til for at udforske mere af Toscana og for at nyde mad, vin og smukke natur- og kulturoplevelser.

Ejeren Laura og hendes assistent Fanny taler begge glimrende engelsk og elsker deres gæster på vingården. Her føler man sig virkelig velkommen. I løbet af ugen bliver der også arrangeret vinsmagning af gårdens egne produkter, og måske en form for fællesspisning.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
2.898,–
Udsolgt
2.898,–
Udsolgt
2.898,–
2.898,–
2.898,–
2.898,–
2.898,–
2.698,–
2.698,–
2.698,–
2.698,–
2.698,–
2.698,–
2.698,–
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Ankomst til vingården
Ved vingården Fattoria di Fugnano

Allerede på lang afstand kan du skimte de berømte tårne i San Gimignano. Vel fremme ved vingården, der ligger fredeligt i smukke omgivelser et par kilometer fra centrum, kører man den sidste strækning  langs gårdens vinmarker, hvor vinstokke af typen Sangiovese, Vernacchia og Cabernet Sauvignon venter på at danne grundstammen i gårdens vin. Efter en lund af oliventræer, for foden af den mørkegrønne skov, ligger lejlighederne i ro og fred, med skøn udsigt over landskabet.

I byen Poggibonsi, der ligger cirka 12 kilometer fra vingården, findes der et stort supermarked, hvor du kan forsyne dig med alskens gode italienske delikatesser og råvarer, så du har ingredienser til de måltider, du selv vil lave i lejligheden og til hygge på terrassen. Der er også indkøbsmuligheder og supermarkeder i San Gimignano.

Dag 2–7
Frihed til oplevelser og udflugter. Besøg eks. middelalderbyerne San Gimignano og Siena, renæssancebyen Firenze, Napoleons ø Elba eller kør ad Chianti-ruten
Ponte Vecchio i Firenze

De næste mange dage har du friheden til at opleve og lave lige præcis de ting, du har lyst til. Her er nogle forslag og indspark til din aktivitetskalender (udflugterne er ikke inkluderet i rejsens pris):

Middelalderbyen San Gimignano
Den charmerende San Gimignano er på grund af sin velbevarede middelalderarkitektur optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Det er som at vandre rundt i et andet århundrede, når man bevæger sig ad de små, snirklede brostensbelagte gader inden for bymuren, der omkranser byen. San Gimignano er især kendt for sine middelaldertårne, der i dag tæller 14 af slagsen, men som engang var helt oppe på et antal af 72, da byens velhavende familier kappedes om at bygge de flotteste og højeste tårne. Byen byder på en smuk domkirke fra 1148, interessante museer, livlige og historiefyldte piazzaer – og sin helt egen forsvarsborg, hvorfra byens bedste udsigt opleves. Byen er bilfri, og i dagtimerne kan det være svært at finde en parkeringsplads. Men fra enden af Via Fugnano kan man altid parkere, og derfra er der 800 meter til centrum.

En af byens nyere og anbefalelsesværdige restauranter er Ristorante San Martino 26, de er smukt indrettet i et af de gamle huse med smukke kroge og hjørner bygget ned i undergrunden. De laver fantastisk mad bestående af klassiske toscanske retter i ny fortolkning. Et klar besøg værd. Midt på torvet finder man måske verdens bedste isbar, Gelateria di Piazza, som har vundet massevis af præmier for sin hjemmelavede is, og som har fået besøg af alskens berømtheder. En god undskyldning for en aftentur til centrum.

Volterra – etruskernes ørnerede
Når man nærmer sig Volterra, er det første, man ser, profilen af byen, der højt beliggende på en klippetop skuer ud over landskabet. Herfra har den historisk vigtige etruskerby kunnet overskue det omkringliggende landskab, så ingen fjender har kunnet nærme sig klippen, der rager 555 meter op over havet. I centrum af byen finder man på rådhuspladsen, Piazza dei Priori, rådhuset Palazzo dei Priori fra 1200-tallet, der har været forbillede for Firenzes Palazzo Vecchio.

Byen har også en smuk domkirke fra det 11. århundrede, et romersk amfiteater og et imponerende etruskisk museum, hvor man kan se de mange askeurner udformet som miniature-sarkofager med smukke motiver fra etruskernes verden og klassisk mytologi. Volterra er en kunstnerby, og overalt finder man værksteder med alabast-produktion.

Siena – middelalderbyen
Siena har gennem tiden altid konkurreret med Firenze, og det gør den også i dag i popularitet, men på denne rejse slipper du for at vælge mellem de to, da du har tid nok til at opleve begge!

Bakkerne omkring Siena er kendt for sit rødbrune ler, der blev brugt til at lave mursten, som de fleste af byens bygninger også er opført i. Sienas historiske centrum er med på UNESCO’s verdensarvsliste, og de charmerende og meget smalle middelaldergyder gør, at der næsten er bilfrit, da bilerne ikke kan passere. Det er her, du rigtigt vil fornemme byens sjæl, når du vandrer ad de små gyder, der før eller siden fører dig til det muslingeskalsformede torv Piazza del Campo. Her kan du fra en fortovscafé nyde synet af den smukke plads. Her afholdes der to gange om året i løbet af sommeren et traditionsrigt hestevæddeløb, Il Palio, hvor repræsentanterne for byens 17 kvarterer dyster om at blive vinder af palio, en fane med et Mariabillede. (Palio: 29/6-2/7 og 13/8-16/8 – læs mere på www.ilpalio.org)

Piazzaen er domineret af det smukke rådhus, som blev opført i slutningen af 1200-tallet. Rådhuset har været inspirationen for den danske arkitekt Martin Nyrop, der besøgte byen i 1881-1883 og senere skulle tegne Københavns Rådhus. Rådhuset har et højt tårn, hvor 500 trin vil føre dig op til en vidunderlig udsigt. En stor del af rådhuset er omdannet til museum og rummer nogle af byens største skatte. En af de andre spektakulære ting, man kan se, er den imponerende domkirke på Piazza del Duomo, og syd for kirken ligger det interessante domkirkemuseum, hvorfra man kan få en flot udsigt over Piazza del Campo.

Firenze – renæssancens vugge
Firenze skrev sig allerede for mere end tusind år siden ind i verdenshistorien som valfartssted for handelsfolk, kunstnere og eventyrere på rejse efter inspiration.

Det kan man for alvor få indtryk af, når man besøger Michelangelo-pladsen eller den stejle barokhave Bardini, der byder på fred, ro og sublim panoramaudsigt over Firenze. Fred, ro og flot udsigt til Firenze er der også fra den landlige, højt beliggende forstad Fiesole, men mange vælger forståeligt nok også bare at oplade batterierne på isbarerne, caféerne og vinbarerne i Firenze til lyden af de pjaskende fontæner. Her er et utal af smukke kirker at besøge, og bag den imponerende arkitektur gemmer der sig noget af verdens mest værdifulde kunst på forskellige museer. Besøg eksempelvis Uffizi-galleriet på Piazza Signoria, hvor du kan stifte bekendtskab med de verdensberømte florentinere, der satte Firenze på kunstens verdenskort. Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino og Raphael er alle repræsenteret på det, der regnes som Italiens fornemste museum for billedkunst.

Napoleons ø – Elba
Blot to timers kørsel fra vingården finder man den lille havneby Piombino, hvorfra det er muligt at sejle over til den naturskønne ø Elba, der ligger knap 20 kilometer fra det italienske fastland. Elba er kendt for sine dejlige strande, sin store naturskønhed – og naturligvis ikke mindst for Napoleon Bonapartes eksil på øen.

De fleste færger anløber hovedbyen Portoferráio, hvor man kan tilbringe en yderst interessant dag. Her kan du besøge Napoleons villa, Palazzina dei Mulini, der troner på toppen oven for de to historiske fæstninger Forte della Stella og Forte Falcone fra 1500-tallet. Du kan gå en tur ved den gamle havn og se på de smukke farverige huse i havneområdet, der blev bygget i 1700- og 1800-tallet. Gåturen kan fortsætte og føre dig videre gennem byporten fra det 16. århundrede, forbi den hyggelige plads Piazza Cavour, og du kan nyde stemningen i den gamle bydel, centro storico. Der er også et lille arkæologisk museum i byen, og efter at have forceret byens bakker er det fristende at slå sig ned på et af de mange spisesteder eller caféer og nyde en velfortjent pause, mens man smager lidt på øens mange fristelser. Elba er nemlig kendt for sit gode køkken, der blandt andet byder på masser af retter med fisk og skaldyr.

Smag på Toscana – Chianti-ruten
Når man er i Toscana, er man næsten også nødt til at opleve vinruten Chianti Classico, der går gennem smukke landskaber fra Firenze til Siena. På denne vinrute er der rig mulighed for at smage på regionens fortræffelige vine på alle de hyggelige vingårde, man passerer. På mange af Chianti Classico-vinene optræder der en sort hane – gallo nero. Den er mærket for Consorzio Chianti Classico, en sammenslutning af vinproducenter i Chianti Classico-regionen, der blev grundlagt for at opretholde og kvalitetssikre vinens standard. En Chianti-vin skal nemlig laves efter en helt bestemt formel opfundet af baron Bettino Ricasoli i 1870. Metoden, baronen opfandt, krævede et bestemt forhold mellem de røde druer sangiovese og canaiolo og den hvide drue malvasia samt tilsætning af tørrede druer i gæringskarret for at give vinen dens karakteristiske bouquet. I dag skal en vin indeholde minimum 80 procent sangiovese, og i dag må man også gerne lave vinen helt uden hvide druer.

Byen Greve in Chianti ligger midt i hjertet af Chianti. Byens fantastiske hovedstrøg, piazzaen, rummer en række dejlige restauranter, hvor man kan nyde fantastisk mad. Prøv Mangiando Mangiando, som er en slow food-restaurant, der helt klart er et besøg værd. Har man interesse i vin, må man absolut lægge vejen forbi byens fantastiske enoteca. Her kan man se en kæmpe samling af toscanske vine samt smage på de fleste. Med et finurligt aftapningsapparat kan man købe et klippekort, og så er det ellers bare om at smage løs.

Lucca – Puccinis by
Lucca var fødeby for den store komponist Giacomo Puccini, der blandt andet skrev operaklassikerne La Boheme, Tosca og Madame Butterfly. Byen fejrer hvert år komponisten – og musikken i det hele taget – med flere musikfestivaler. Ingen anden italiensk by af denne størrelse er så heldig som Lucca at have en helt intakt bymur. Muren blev bygget mellem cirka 1550-1650 og kredser sig 4,3 kilometer omkring den indre by. I 1800-tallet blev der plantet træer på fæstningsvoldene ved bymuren, som på den måde blev omdannet til en velfungerende promenade, der stadig i dag bruges flittigt af de lokale. Uden for bymuren strækker det moderne Lucca sig, men inden for murene ligger den velbevarede historiske bykerne. Her er en streng lovgivning om at bevare bygningernes originale facader, og det er derfor en fornøjelse at slentre rundt i de snoede og smalle gader, hvor man hensættes til en anden tid. Byen byder desuden på prægtige romanske kirker og på en fin samling toscansk kunst udstillet i Museo Nazionale.

Andre spændende byer, du kan vælge at besøge, er blandt andet den historisk spændende Colle Val d’Elsa og turistmålet Pisa med det skæve tårn. Der er nok af udflugtsmuligheder.

Dag 8
Farvel til vingården, evt. besøg i Bologna og hjemrejse
Oliventræ

I dag er det tid til at sige farvel til den dejlige vingård, der har været rammen om en masse toscanske ferieminder.

Lejligheden forlades om formiddagen, og der er nu tid til eventuelt at gøre de sidste indkøb af italienske specialiteter som parmesanost og andre lækkerier, inden køreturen går nordpå.

Det vil være oplagt at besøge Bologna på vejen. Bologna kan prale af at have ikke blot Italiens, men Europas ældste universitet fra 1088. Bologna ligger i regionen Emilia Romagna, som er kendt for sin produktion af nogle af de fine madvarer som balsamico-eddike, parmesanost, parmaskinke og Lambrusco, som faktisk laves i en god kvalitet. Det er også her, den gamle danske fodboldlegende Harald Nielsen, ”Guld-Harald”, huserede fra 1961-1967, da han scorede 81 mål og spillede 157 kampe. Gå en tur i den pragtfulde by, spis en herlig frokost med nogle af områdets fine råvarer, og besøg madtemplet Tamburini, hvor man kan smage lidt på alskens specialiteter. Over for Tamburini findes en anden gourmet-butik, Gilberto, der sælger glimrende balsamico-eddike. Prøv deres 8-års eddike, som sælges til en særdeles rimelig pris i forhold til de, som har lagret 20-25 år.

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 2.698,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
2.698,–
Tillæg for enkeltværelse

1. april - 28. juni: 2.698,–
29.juni - 30. august: 2.898,–
31. august - 31. oktober: 2.698,–

Hvis du rejser med børn

Kontakt Albatros, hvis du ønsker at rejse med børn - så ser vi på muligheder på den ønskede afrejse.

Børnepris (2-12 år)
1. april - 30. juni: 998,–
1. juli - 31. august: 1.198,–
1. september - 31. oktober: 998,–

Børnepris (børn under 2 år)
498,–

Prisen inkluderer
 • 7 nætter på vingården Fattoria di Fugnano i delt lejlighed (ved 2 pers.)
 • Lokale byskatter
 • Sengetøj og håndklæder ved ankomst
 • Varme i lejligheden oftest fra 1. april til og med 14. maj og oktober- november
 • Afrejserengøring
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Billeje
 • Flytransport
 • Udflugter
 • Tillæg for enkeltværelse eller ekstra opredning
 • Måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Rejseforsikring

Da den offentlige sygesikring ikke længere dækker omkostninger til hjemrejse samt lægebehandling i visse lande, er det en forudsætning for deltagelse i rejsen, at du har tegnet en rejseforsikring, der dækker såvel omkostninger ved behandling af sygdom som hjemtransport. Endvidere anbefaler vi, at forsikringen indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel er behjælpelig med tegning af rejseforsikring gennem Gouda Rejseforsikring. Lider du af kroniske sygdomme, eller er du fyldt 70 år og rejser uden for Europa med en Gouda rejseforsikring, skal du have et forhåndstilsagn fra Gouda, for at rejseforsikringen er gyldig. Du skal udfylde en helbredserklæring, som Gouda anbefaler, at du udfylder sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda. Er du forsikret hos et andet selskab, kan gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Vinplukker for en dag?

Drømmer du om at være med til at høste vin på en vingård? I Toscana høster man i slutningen af september, og i perioden fra omkring 20. september til 10. oktober kan du prøve drømmen af!

Hvis du har mod på at bruge en dag i markerne, kan du aftale det med Laura på vingården. Plukkerne starter om morgenen kl. 8 og arbejder til 12, og starter igen kl. 13 til 17. Druerne klippes af med en saks og lægges i store kurve, som så bliver kørt væk med traktor. Det er muligt at være med en halv eller en hel dag efter aftale. Tag en gammel t-shirt med, der kan tåle lidt rød druesaft, og et par sko, som gerne må blive beskidte. Det er hårdt, men rigtig sjovt! Hvis du er interesseret, må du gerne oplyse det allerede ved bestilling af rejsen, så de er forberedt på vingården.

Mere om Italien

Her kan du få mere at vide om: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/italien
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Er du på udkig efter mere rejseinspiration, så læs vores artikler: Hvor skal jeg rejse hen til sommer? og Toscana – 40 år og en uge i vinens tegn

Hånden på hjertet

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 3 out of 5 by from Dejlig vingård men under forudsætning af bil og spisning ude. Det er en smuk og dejlig vingård, og pæne lejligheder, men desværre med ringe køkken udstyr, der gjorde det næsten umuligt at lave mad selv.
Date published: 2018-10-02
 • y_2024, m_6, d_21, h_3
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_1
 • loc_da_DK, sid_ITISD01, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser