Hvor skal jeg rejse hen til sommer?

Hvorfor ikke bruge din sommerferie på safari i Sydafrika på udkig efter ham her?
Sommeren kan være dejlig i Danmark. Men den kan også være alt andet end dejlig

Så vi siger: stol ikke på vejrguderne, men bestil en rejse til en af disse vidunderlige sommerdestinationer. Ville det ikke være sjovere at kigge efter bjørne i Canada eller spadsere mellem risterrasserne på Bali end at jagte solstråler og læpladser hjemme i Danmark?

Læs videre herunder eller gå direkte til listen over sommerrejser 2018

Flodkrydstogt i Rusland

Ruslands floder har i århundreder været den foretrukne transportvej gennem de landets skove. På et krydstogt ad Volgafloden kan du i fred og ro nyde livet om bord, mens de grønne flodbredder og den ene kulturby efter den anden glider forbi. Du får set de bedste seværdigheder i både Moskva og Skt. Petersborg, som agerer henholdsvis afrejse- og ankomstby. Indimellem bliver du forkælet med smukke, gamle trækirker, fine middelalderbyer, autentisk kunsthåndværk og meget mere. Undervejs på skibet kan du nyde stilheden og udsigten fra din egen udvendige kahyt eller et af skibets fem dæk, eller du kan opdatere dig på russisk kultur og historie til de mange foredrag om bord.

Se alle dine muligheder for at komme på flodkrydstogt i Rusland eller læs mere om, hvordan det er at være på flodkrydstogt

Gør din entre i Skt. Petersborg fra vandsiden

Canada

Canada er bjerge, fascinerende storbyer og helt utrolige nationalparker. Og så er vejret perfekt til en rundrejse i sommermånederne. Tag turen gennem Rocky Mountains og fald i svime over de snetoppede bjergtinder, glimtende søer og brusende vandfald i kendte nationalparker som Banff og Jasper. Storbyer er canadierne også mestre i, hvilket især bevises i Vancouver – byen der forener pulserende byliv med en usigelig smuk beliggenhed. Nyd et par dage i den naturskønne storby og føl kontrasten til de små bjergbyer, som er strøet ud over The Rockies.

Klik her, hvis du vil læse mere om Canada eller se alle rundrejser i Canada

Spækhugger ud for Vancouver Island

Bali

Den indonesiske ø Bali er skøn året rundt, ikke mindst om sommeren som er den tørreste periode på den paradisiske ø. På en sommerrejse på Bali skal du vandre mellem de lysegrønne risterasser ved byen Ubud og mellem vandfald og frodighed i regnskoven. Du vil føle dig hensat til tidligere århundreder i landsbyerne med de fine templer og den gæstfrie befolkning omkring Munduk. Og selvfølgelig skal du nyde livet på stranden og det myldrende liv under vandet ved Sanur Beach.

Se alle vores aktuelle rejser til Bali eller læs alt, hvad du bør vide om Indonesien

Balinesiske rismarker

Safari i Sydafrika

Sommer i Danmark betyder vinter i Sydafrika. Hvilket vil sige, at de afrikanske temperaturer holder sig på et moderat niveau og giver mere energi til både mennesker og dyr. En safarirejse på den sydlige halvkugle er oplagt i vores sommermåneder, hvor naturen er smuk og grøn efter efterårets regnskyl. I området omkring Kruger Nationalpark er der nærmest garanti for at få både løver, leoparder, elefanter, næsehorn, flodheste og masser af smukke antiloper med hjem i kameraet. Du kan tage hele familien med, og på nogle afrejser er der endda planlagt ekstra børnevenlige aktiviteter for de yngste.

Se hvordan du kan komme på safari i Sydafrika eller læs mere om Sydafrika

Tag på udkig efter The Big Five i Sydafrika

USA

Californiens nationalparker og storbyer, nybyggerånden i i de vestlige ørkenstater, New Yorks puls og Alaskas vildmark står alt sammen klar til at imponere dig i sommeren 2018. USA kan byde på mere end de fleste lande, og hvis du ikke kan vælge, kan du jo bare tage turen tværs over hele landet fra vestkyst til østkyst. Vil du hellere koncentrere dig om en enkelt kyst, kan vi anbefale dig at rejse mod det vilde vesten til drømmenes by Los Angeles, utrolige nationalparker som Grand Canyon og Yosemite samt hedonismens hovedstad Las Vegas. Du kan også holde dig til landets østlige hjørne, hvor en moderne nation blev født, og hvor New York, Washington og Niagara Falls blot er nogle af højdepunkterne.

Du kan læse mere om USA, eller se alle rundrejser i USA

San Francisco er skøn om sommeren

Vietnam

Brug din sommerferie i Vietnam, hvis du er til myldrende storbyer, vidunderligt hvide sandstrande og seriøst lækker mad med masser af friske krydderurter. Du kan komme nærmere på levnene fra Vietnamkrigen i de berømte Cu Chi-tunneller, følge hverdagslivets gang på og omkring vandet i Mekongdeltaets labyrint af vandveje og sejle mellem de 3.000 klippeknolde i den uvirkeligt smukke Halongbugt. I byer som Hué, Hoi An og Ho Chi Minh City kan du føle arven fra kejsertiden, beundre kolonitidens arkitekturperler og leve med den moderne vietnameser blandt skyskrabere og trafikkaos. Lad det hele synke til bunds med sand mellem tæerne og solskin på næsen ved stranden i Hoi An eller Phan Thiet.

Klik her og bliv endnu klogere på Vietnam eller se alle rundrejser i Vietnam

Grønt med grønt på i Mekongdeltaet

Krydstogt i Kroatien

Hvis tanken om smukke skærgårdsøer, svømmeture i krystalblåt hav og udforskning af seværdigheder erklæret UNESCO verdensarv lyder appellerende, skal du rejse med på krydstogt i Kroatien. På en god uges krydstogt kommer du både ned i de hemmelige huler på øen Vis, på vandretur på den grønnere end grønne ø Mljet og på byvandring gennem Split i hælene på romerne. Du bliver heller ikke snydt for afslapning på nogle af Europas bedste strande og en snert af renæssanceånd på stemningsfulde Korcula. Glæd dig til en tilbagelænet rejse gennem både grønt og blåt; alt sammen med et skær af romerhistorie, olivenlunde og naturligvis om bord på et komfortabelt krydstogtskib med kun Albatrosgæster.

Læs alt hvad du bør vide om Kroatien eller se vores krydstogter i Kroatien

Vil du også ud at rejse resten af året? Så læs vores anbefalinger: Hvor skal jeg rejse hen i 2017?

Sejl med til Kroatien og oplev bl.a. øen Hvar