Hvor skal jeg rejse hen til sommer?

Hvorfor ikke bruge din sommerferie i smukke, eksotiske Vietnam i år?
Sommeren kan være dejlig i Danmark. Men den kan også være alt andet end dejlig

Så vi siger: stol ikke på vejrguderne, men bestil en rejse til en af disse vidunderlige sommerdestinationer. Ville det ikke være sjovere at kigge efter isbjerge i Grønland eller spadsere mellem risterrasserne på Bali end at jagte solstråler og læpladser hjemme i Danmark?

Se vores bedste sommerferiedestinationer herunder eller gå direkte til listen over rejser sommer 2022

Grønland

Sommer i Grønland er lig med glinsende isbjerge, græssende moskusokser og solstråler døgnet rundt. Tag med til Grønland og se den overraskende frodighed, der pludselig blomstrer op på fjelde og sletter. Tag på vandretur på den vidtstrakte tundra, hvor lyng, mos og blomster tiltrækker rensdyr og moskusokser. Sejl ud i den UNESCO-beskyttede Isfjord og se hvalernes blåst bryde den blanke vandoverflade. Gå en tur på Indlandsisen, klap en slædehund og oplev dagliglivet i de små bygder med de farvestrålende huse, der klynger sig til klippesiderne.

Læs alt hvad du bør vide inden din rejse til Grønland, eller se vores aktuelle rundrejser i Grønland

Sommer i Grønland er frodigere end du tror

Krydstogt i Kroatien

Hvis tanken om smukke skærgårdsøer, svømmeture i krystalblåt hav og udforskning af seværdigheder erklæret UNESCO verdensarv lyder appellerende, skal du rejse med på krydstogt i Kroatien. På en god uges krydstogt kommer du både på stranden på den gamle vin- og olivendyrkende ø Brac, på vandretur på den grønnere end grønne ø Mljet og på byvandring gennem Split i hælene på romerne. Du bliver heller ikke snydt for afslapning på nogle af Europas bedste strande og en snert af renæssanceånd på stemningsfulde Korcula. Glæd dig til en tilbagelænet rejse gennem både grønt og blåt; alt sammen med et skær af romerhistorie, olivenlunde og naturligvis om bord på et komfortabelt krydstogtskib med kun Albatrosgæster.

Læs alt hvad du bør vide om Kroatien eller se vores krydstogter i Kroatien

Sejl med til Kroatien og oplev bl.a. øen Hvar

Bali

Den indonesiske ø Bali er skøn året rundt, ikke mindst om sommeren som er den tørreste periode på den paradisiske ø. På en sommerrejse på Bali skal du vandre mellem de lysegrønne risterasser ved byen Ubud og mellem vandfald og frodighed i regnskoven. Du vil føle dig hensat til tidligere århundreder i landsbyerne med de fine templer og den gæstfrie befolkning omkring Munduk. Og selvfølgelig skal du nyde livet på stranden og det myldrende liv under vandet ved Sanur Beach.

Se alle vores aktuelle rejser til Bali eller læs alt, hvad du bør vide om Indonesien

Balinesiske rismarker

Island

Hvis du er på udkig efter en sommerferie ud over det sædvanlige, så tag til Island. Her kan du bade i varme kilder, se gejserne sende kogende vand op i meterhøje stråler og spadsere rundt mellem de utroligste lavaformationer med kun et ekko fra de gamle islandske sagaer som din følgesvend. Island er også stedet, hvor du kan mærke både naturens og historiens storhed ved ”gudernes vandfald”, der spillede en betydelig rolle i islændinges skift fra de nordiske guder til kristendommen. Du kan slentre på strande med det sorteste lavasand og nyde stemningen i en hovedstad, der trods sin beskedne størrelse sprudler af kultur og gastronomi. Glæd dig til en rejse, der både viser dig naturens enorme kræfter og giver dig et kig ind i sagaerens farverige univers.

Klik her og se alle vores rejser til Island, eller find din næste rundrejse i Island

Gejseren Strokkur springer hvert 8. minut døgnet rundt

USA

Californiens nationalparker og storbyer, nybyggerånden i de vestlige ørkenstater og New Yorks puls står alt sammen klar til at imponere dig i sommeren 2021. USA kan byde på mere end de fleste lande, og vi forstår godt, hvis du ikke kan vælge. På det enorme lands vestligste kyst venter drømmenes by Los Angeles, utrolige nationalparker som Grand Canyon og Yosemite samt hedonismens hovedstad Las Vegas. Det er her, du kan føle ånden fra nybyggernes hårde prøvelser, da de rejste gennem de barske ørkener og bjergegne i Utah, Nevada og Californien. Lad bagefter det moderne liv tage sig af dig i San francisco og mondæne Santa Barbara. Du kan også holde dig til landets østlige hjørne, hvor en moderne nation blev født, og hvor New York, Washington og Niagara Falls blot er nogle af højdepunkterne.

Du kan læse mere om USA, eller se alle rundrejser i USA

San Francisco er skøn om sommeren

Vietnam

Brug din sommerferie i Vietnam, hvis du er til myldrende storbyer, vidunderligt hvide sandstrande og seriøst lækker mad med masser af friske krydderurter. Du kan komme nærmere på levnene fra Vietnamkrigen i de berømte Cu Chi-tunneller, følge hverdagslivets gang på og omkring vandet i Mekongdeltaets labyrint af vandveje og sejle mellem de 3.000 klippeknolde i den uvirkeligt smukke Halongbugt. I byer som Hué, Hoi An og Ho Chi Minh City kan du føle arven fra kejsertiden, beundre kolonitidens arkitekturperler og leve med den moderne vietnameser blandt skyskrabere og trafikkaos. Lad det hele synke til bunds med sand mellem tæerne og solskin på næsen ved stranden i Hoi An eller Ho Tram.

Klik her og bliv endnu klogere på Vietnam eller se alle rundrejser i Vietnam

Grønt med grønt på i Mekongdeltaet

Norge

Du behøver slet ikke rejse om på den anden side af jorden efter spændende sommerferieoplevelser. Vores nærmeste nabo mod nord, Norge, kan tilfredsstille selv den mest kræsne sommerferiegæst. Hvorfor ikke gå om bord på Albatros-bussen og køre med gennem den billedskønne norske natur mellem fjeldsider og fjordlandskaber? Eller hvad med at rejse helt op til Norges nordspids og nyde udsynet over Ishavet ved Nordkap. Naturen er rå og storladen heroppe, midnatssolen danser, og området er præget af samernes ældgamle nomadekultur.

Klik her, hvis du vil se alle vores rundrejser i Norge eller tag et kig på vores busrejser til Norge

Vil du også ud at rejse resten af året? Så læs vores anbefalinger: Hvor skal jeg rejse hen i 2022?

Rejs med til Norge og se klippesiderne spejle sig i de blanke fjorde