Hvor skal jeg rejse hen til sommer?

Hvorfor ikke bruge din sommerferie i Canadas smukke natur i år?
Sommeren kan være dejlig i Danmark. Men den kan også være alt andet end dejlig

Så vi siger: stol ikke på vejrguderne, men bestil en rejse til en af disse vidunderlige sommerdestinationer. Ville det ikke være sjovere at kigge efter bjørne i Canada eller spadsere mellem risterrasserne på Bali end at jagte solstråler og læpladser hjemme i Danmark?

Se vores bedste sommerferiedestinationer herunder eller gå direkte til listen over sommerrejser 2019

Grønland

Sommer i Grønland er lig med glinsende isbjerge, græssende moskusokser og solstråler døgnet rundt. Tag med til Grønland og se den overraskende frodighed, der pludselig blomstrer op på fjelde og sletter. Tag på vandretur på den vidtstrakte tundra, hvor lyng, mos og blomster tiltrækker rensdyr og moskusokser. Sejl ud i den UNESCO-beskyttede Isfjord og se hvalernes blåst bryde den blanke vandoverflade. Gå en tur på Indlandsisen, klap en slædehund og oplev dagliglivet i de små bygder med de farvestrålende huse, der klynger sig til klippesiderne.

Læs alt hvad du bør vide inden din rejse til Grønland, eller se vores aktuelle rundrejser i Grønland

Sommer i Grønland er frodigere end du tror

Canada

Canada er bjerge, fascinerende storbyer og helt utrolige nationalparker. Og så er vejret perfekt til en rundrejse i sommermånederne. Tag turen gennem Rocky Mountains og fald i svime over de snetoppede bjergtinder, glimtende søer og brusende vandfald i kendte nationalparker som Banff og Jasper. Storbyer er canadierne også mestre i, hvilket især bevises i Vancouver – byen der forener pulserende byliv med en usigelig smuk beliggenhed. Nyd et par dage i den naturskønne storby og føl kontrasten til de små bjergbyer, som er strøet ud over The Rockies.

Klik her, hvis du vil læse mere om Canada eller se alle rundrejser i Canada

Spækhugger ud for Vancouver Island

Bali

Den indonesiske ø Bali er skøn året rundt, ikke mindst om sommeren som er den tørreste periode på den paradisiske ø. På en sommerrejse på Bali skal du vandre mellem de lysegrønne risterasser ved byen Ubud og mellem vandfald og frodighed i regnskoven. Du vil føle dig hensat til tidligere århundreder i landsbyerne med de fine templer og den gæstfrie befolkning omkring Munduk. Og selvfølgelig skal du nyde livet på stranden og det myldrende liv under vandet ved Sanur Beach.

Se alle vores aktuelle rejser til Bali eller læs alt, hvad du bør vide om Indonesien

Balinesiske rismarker

Kirgisistan

Hvis du er på udkig efter en sommerferie ud over det sædvanlige, så tag til Kirgisistan. Her kan du vandre langs bjergdalenes fossende floder, svømme i Issyk-Kul-søens klare vand og besøge nomaderne, der lever på helt traditionel vis mellem de høje bjergtinder. Kirgisistan er også stedet, hvor du kan mærke historiens betydning i de gamle silkevejsbyer. Du kan overnatte i nomadernes traditionelle telte, kaldet jurter, og smage på den frisklavede yoghurt fra hyrdernes fritgræssende dyreflokke. Glæd dig til en rejse, der både sætter dine vandrestøvler på arbejde og giver dig et kig ind i en helt anden kultur.

Klik her og se alle vores rejser til Kirgisistan, eller find din næste rundrejse i Krigisistan

Snup en kølig dukkert i Issyk-Kul-søen

USA

Californiens nationalparker og storbyer, nybyggerånden i i de vestlige ørkenstater, New Yorks puls og Alaskas vildmark står alt sammen klar til at imponere dig i sommeren 2019. USA kan byde på mere end de fleste lande, og vi forstår godt, hvis du ikke kan vælge. På det enorme lands vestligste kyst venter drømmenes by Los Angeles, utrolige nationalparker som Grand Canyon og Yosemite samt hedonismens hovedstad Las Vegas. Det er her, du kan føle ånden fra nybyggernes hårde prøvelser, da de rejste gennem de barske ørkener og bjergegne i Utah, Nevada og Californien. Lad bagefter det moderne liv tage sig af dig i San francisco og mondæne Santa Barbara. Du kan også holde dig til landets østlige hjørne, hvor en moderne nation blev født, og hvor New York, Washington og Niagara Falls blot er nogle af højdepunkterne.

Du kan læse mere om USA, eller se alle rundrejser i USA

San Francisco er skøn om sommeren

Vietnam

Brug din sommerferie i Vietnam, hvis du er til myldrende storbyer, vidunderligt hvide sandstrande og seriøst lækker mad med masser af friske krydderurter. Du kan komme nærmere på levnene fra Vietnamkrigen i de berømte Cu Chi-tunneller, følge hverdagslivets gang på og omkring vandet i Mekongdeltaets labyrint af vandveje og sejle mellem de 3.000 klippeknolde i den uvirkeligt smukke Halongbugt. I byer som Hué, Hoi An og Ho Chi Minh City kan du føle arven fra kejsertiden, beundre kolonitidens arkitekturperler og leve med den moderne vietnameser blandt skyskrabere og trafikkaos. Lad det hele synke til bunds med sand mellem tæerne og solskin på næsen ved stranden i Hoi An eller Phan Thiet.

Klik her og bliv endnu klogere på Vietnam eller se alle rundrejser i Vietnam

Grønt med grønt på i Mekongdeltaet

Krydstogt i Kroatien

Hvis tanken om smukke skærgårdsøer, svømmeture i krystalblåt hav og udforskning af seværdigheder erklæret UNESCO verdensarv lyder appellerende, skal du rejse med på krydstogt i Kroatien. På en god uges krydstogt kommer du både på stranden på den gamle vin- og olivendyrkende ø Brac, på vandretur på den grønnere end grønne ø Mljet og på byvandring gennem Split i hælene på romerne. Du bliver heller ikke snydt for afslapning på nogle af Europas bedste strande og en snert af renæssanceånd på stemningsfulde Korcula. Glæd dig til en tilbagelænet rejse gennem både grønt og blåt; alt sammen med et skær af romerhistorie, olivenlunde og naturligvis om bord på et komfortabelt krydstogtskib med kun Albatrosgæster.

Læs alt hvad du bør vide om Kroatien eller se vores krydstogter i Kroatien

Vil du også ud at rejse resten af året? Så læs vores anbefalinger: Hvor skal jeg rejse hen i 2018?

Sejl med til Kroatien og oplev bl.a. øen Hvar