Wildside Big Five-safari

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Førsteklasses safarirejse til Sydafrikas enestående “Big Five Country”

Intet står mål med oplevelsen af at bo midt i et rigtigt Big Five-safariområde. Vores dejlige camp med alle moderne faciliteter inkl. pool ligger i Entabeni Vildtreservat; et af Sydafrikas få reservater, der kan byde på de berømte Big Five: elefant, næsehorn, bøffel, løve og leopard samt talrige andre arter.

Albatros har tilrettelagt denne rejse for alle, der sætter pris på komfort og ønsker at bo ét sted hele ferien igennem. Fra vores camp kører vi ud på safari i åbne, terrængående køretøjer i et af Sydafrikas bedste safariområder mellem Johannesburg og Kruger Nationalpark – og så er stedet oven i købet malariafrit.

Ud over at tage på safari skal vi opleve en traditionel afrikansk landsby og townshippen Soweto, der har lagt fortiden bag sig og nu præges af kreativitet og fornyelse.

Du har mulighed for at forlænge rejsen med ophold i Cape Town, ved Victoria Falls, med en badeferie ved Det Indiske Ocean eller afslapning på Mauritius.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Safari

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Ja

 • Valuta Sydafrikanske rand

Dagsprogram 10 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Johannesburg; byrundtur i Pretoria, transport til Entabeni Vildtreservat
Dag 3
Entabeni Vildtreservat; morgensafari i lavlandet
Dag 4
Entabeni Vildtreservat; vandresafari
Dag 5
Entabeni Vildtreservat; eftermiddagssafari i højlandet
Dag 6
Pedi-kulturlandsby, besøg på vildtprojekt
Dag 7
Entabeni Vildtreservat; safari
Dag 8
Entabeni Vildtreservat; vandresafari, eftermiddagssafari og bush braai
Dag 9
Entabeni – Johannesburg, besøg i Soweto og hjemrejse
Dag 10
Ankomst til København

Camp

Wildside Safari Camp

Campen består af 20 rummelige værelser, der er opført af kanvas på en træterrasse, med eget badeværelse med toilet og bruser. Der er naturligvis en dejlig pool og såvel indendørs som udendørs restaurant. Værelsernes møblering er helt klassisk: dobbeltseng eller to enkeltsenge, et par stole, skab, safaristole på terrassen, elektricitet og adaptere til europæiske stik.

Campen ligger smukt for foden af bjergkæden, og der er ingen indhegning omkring campen. Efter solnedgang kommer en flok impalaer ofte for at tilbringe natten i campen for at være lidt i fred for løverne, der – for det meste – holder sig lidt væk fra lyset og uroen. Men løverne kan som alle reservatets andre dyr også finde på at gå en tur gennem campen, og et ophold her er en ægte bush-oplevelse. Løvebrølene ganske tæt på lejren kan virke lidt skrækindjagende, men bare rolig – der opholder sig hele tiden rangere i lejren.

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Der er afrejse fra København om eftermiddagen, og vi ankommer til Johannesburg næste morgen. Der serveres forplejning om bord på flyet.
Dag 2
Ankomst til Johannesburg; byrundtur i Pretoria, transport til Entabeni Vildtreservat
Entabeni

Ved ankomsten til Johannesburg kører vi nordøstpå mod Pretoria, Sydafrikas hovedstad. Her skal vi på en lille byrundtur i den travle sydafrikanske storby. Vi gør blandt andet holdt ved den flotte Union Building, hvor Sydafrikas regering holder til. Den halvmåneformede bygning opført i lys sandsten ligger på toppen af en bakke, hvorfra der er en storslået udsigt over hele byen. Den 285 meter lange bygning stod færdig i 1913, og bygningens to fløje skulle symbolisere landets to befolkningsgrupper, englænderne og boerne. Den sorte del af befolkningen skulle åbenbart ikke repræsenteres i regeringsbygningens symbolik.

Vi spiser frokost (ikke inkluderet i rejsens pris) enten før eller efter besøget ved Union Building, og herefter har vi cirka tre timers kørsel foran os gennem det vidtstrakte sydafrikanske landskab. Vi bevæger os nordpå fra Sydafrikas rigeste provins, Gauteng, til landets fattigste provins, Limpopo. Det er en udpræget landbrugsprovins, og vi kommer forbi enorme hvede-, majs-, solsikke- og jordnøddemarker. Indimellem passerer vi mindre byer og landsbyer, der mest af alt minder om det vilde vesten. Efter kortvarigt at have stiftet bekendtskab med millionbyerne Johannesburg og Pretoria er det interessant at se, hvordan mindre byer i det moderne Sydafrika tager sig ud.

Senere, længere mod nord, rejser den smukke, rødligt glødende Waterberg-bjergkæde sig lidt efter lidt i synsfeltet. Her ligger Entabeni Vildtreservat, hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen. Entabeni betyder slet og ret "stedet med bjerget", og når man først har set den imponerende sten-monolit, der hæver sig over området, forstår man så udmærket navnet. Når vi ser den store klippeblok dukke op i horisonten, er det sjovt at forestille sig, at vi snart kører safari på toppen af den. Vi skal selvfølgelig også på safari nede i lavlandet, hvor både natur og temperatur er anderledes end i højlandet. På grund af den store højdeforskel er der typisk tre grader varmere i den lavtliggende del af reservatet.

Wildside Safari Camp ligger ved foden af bjerget i et varieret område med tæt bush, savanne og vådområder. Bortset fra kokke, tjenere og rangere har vi stort set campen for os selv – hvis vi altså ser bort fra løveflokke, giraffer, antiloper og andet vildt, der til tider vader lige gennem området. Det sker især om natten, og vi skal derfor vænne os til altid at blive fulgt til køjs af en af de bevæbnede rangere, der overvåger området døgnet rundt. Alt sammen er med til at gøre dette til et ægte safarieventyr.

De kommende dage bliver indbegrebet af ægte afrikansk safari, og det opleves her så godt som noget andet sted. Den vilde natur, de åbne køretøjer og de få besøgende er den helt ideelle kombination. Vores rejsegruppe bliver delt op i mindre grupper under safarikørsler og vandresafarier, så vi ikke er for mange og derved kommer til at forstyrre vildtet unødigt. Rækkefølgen af de nedenfor beskrevne aktiviteter kan variere. Vejret og vildtet har naturligvis meget at sige på en rejse som denne, og de inkluderede aktiviteter (4 safarikørsler, 2 vandresafarier, bush braai, besøg i landsby og på vildtprojekter) placerer vi, hvor det passer bedst – endnu en charme ved en ægte safari.

Dag 3
Entabeni Vildtreservat; morgensafari i lavlandet
Næsehorn er kun overgået i vægt af elefanter og flodheste

Vi bliver de følgende dage på vores dejlige camp. Under opholdet tilbydes der safarioplevelser hver dag. Vi varierer oplevelserne fra dag til dag, og mulighederne er righoldige i Entabeni.

Vi skal prøve tidlig morgensafari og eftermiddagssafari i firehjulstrækkere samt vandresafari – lette, meget spændende vandreture i bushen. Desuden vil vi variere mellem safari, der foregår for foden af Entabeni-bjergmassivet i det våde lavland, og safari i højlandet, hvor vi vil opleve en ganske anderledes natur og andet vildt. Vi skal også spise en god middag under åben himmel med blandt andet gnuer, kuduer og de allestedsnærværende impalaer som tilskuere.

I dag kører vi på  en tidlig morgensafari, der starter ved solopgang omkring kl. 6 og varer til kl. 9-10, afhængigt af hvad vi støder på. Før start kan man i loungen tage sig en kop kaffe eller te til at vågne på. Når vi vender tilbage til Wildside Camp, venter der os den helt store, velfortjente morgenbuffet.

Der er ikke meget, der kan måle sig med de stærkt krydrede morgendufte og den helt specielle glød over savannen på en morgensafari. Det er køligt, den opstigende sol farver bjergsiden i de smukkeste farver, og vi møder vildtet ved vandhullerne og floderne. Alt ånder som regel fred og ro, nu da nattens jagen og generelle furore er overstået, og impalaer, zebraer og antiloper begiver sig ud på savannen, hvor de kan græsse i nogenlunde fred for rovdyrene, der hviler sig i dagens varme timer.

Gennem årene er vildtet tilvænnet biler og besøgende, hvorfor man ofte ser elefanter, giraffer og forskellige antiloper græsse tæt op ad safarikøretøjet. Det er heller ikke usædvanligt, at en løveflok tager sig en lur midt på hjulsporet og hindrer den fri passage. Safarikøretøjerne er åbne terrængående køretøjer, og det føles ærefrygtindgydende, når man opholder sig få meter fra en gigantisk elefant, for slet ikke at tale om en løve eller et næsehorn, uden et sikkert hegn imellem. Men rovdyrene forbinder ikke en bil med passagerer – det vil sige med mad. Reservatet har dog så mange tætte skovområder og utilgængelige bjerge, at vildtet har masser af skjulesteder. Derfor foregår safarien på vildtets betingelser.

Erfaringsmæssigt vil vi, allerede inden dagens safari er slut, have set en god portion af Afrikas berømte og kendte savannevildt. Her for foden af bjergmassivet er det især løve, flodhest, næsehorn, gnu, eland, kudu, vortesvin, giraf og impala, vi kan være heldige at se. Der er ingen garanti for, hvad vi ser, hvornår eller hvor, og netop dét er med til at gøre safari til en så spændende og altid anderledes oplevelse.

Det kan være en kold fornøjelse at køre safari i åbne køretøjer, specielt i de tidlige morgentimer, og efter mørket er faldet på. Der er tæpper i safarikøretøjerne, men en kraftig, vindtæt jakke, fleece og en hue og handsker kan man snildt få brug for. Når solen står højt på himlen, er det derimod en ganske anden sag.

Dag 4
Entabeni Vildtreservat; vandresafari

Dagen starter med et spændende alternativ til safari i firehjulstrækker. Entabeni tilbyder nemlig vandresafarier, hvor man får mulighed for at besigtige området til fods i selskab med en erfaren tracker og/eller en bevæbnet ranger. Det er en helt fantastisk oplevelse, der ikke er nær så farefuld, som mange tror.

Her kommer vi også tæt på de små ting, såsom det enestående fugleliv omkring vådområderne og floderne samt insekter, planter og træer. Vi kan også være heldige – i behørig afstand forstås – at opleve flodhestene, der ligger og daser i det mudrede vand dagen igennem, efter de har græsset om natten. Disse vandresafarier kan også have et særligt tema. Det afhænger ofte af vejret og af, hvad rangeren finder særligt spændende i netop den periode, vi besøger Entabeni.

Dag 5
Entabeni Vildtreservat; eftermiddagssafari i højlandet
Nyd solnedgangen blandt de vilde dyr

Denne eftermiddag er afsat til safarikørsel, og i dag kører vi op i bjergmassivet for at se, hvad højlandet byder på. Man kommer herop gennem den meget stejle og smalle Yellowwood-slugt, der skærer sig gennem bjergmassivet og byder på vandfald og træklædte skråninger, hvor hele bavian-familier ofte ses på halsbrækkende bjergbestignings-ekspeditioner. Også områdets elefanter og zebraer synes at være født med reb og klatrestøvler – i hvert fald er det ikke usædvanligt også at spotte dem på de stejle skråninger. Oven over det hele kan man være heldig at se en af områdets majestætiske og sjældne fiskeørne kredsende efter bytte.

Når vi i vores store firehjulstrækkere bestiger højderyggen, bevæger vi os fra 900 til 1.500 meter over havet og passerer undervejs igennem en vildtsluse, hvorefter vi er i sikkerhed for løverne. Oppe på plateauet er landskabet næsten Serengeti-lignende med udsigt til den imponerende Entabeni-top. Her på højsletten venter blandt andet elefanter, næsehorn, gnuer, giraffer, bøfler, strudse, zebraer samt et hav af antiloper, heriblandt skriftantiloper, impala, steenbok, eland, kudu og vandbuk. Desuden stortrives den elegante, sortryggede sjakal heroppe – så der er gode muligheder for at se dette ellers så sky dyr. Senere på aftenen kan vi være endnu heldigere, nemlig at spotte noget så sjældent som en leopard i dens yndlingsterræn i klippelandskabet bag højsletten.

En eftermiddagssafari starter sidst på eftermiddagen omkring kl. 16. Ofte fortsætter den til efter mørkets frembrud, hvor vi gør holdt og nyder solnedgangen med en kold drink, inden lygterne tændes til natsafari. Det er lidt af en sansemæssig åbenbaring, når den sydlige halvkugle ret pludseligt blænder op for sin stjernevrimmel, nattens tusinder af fremmedartede lyde fylder ørerne, og duften af Afrikas røde jord smyger sig ind i næseborene. Safari om aftenen er helt anderledes end om morgenen. Det føles, som om man er i en anden verden. Når spotlysets hvide kegle fejer hen over buskadset, lyser hundredvis af store og små øjne – det hele forekommer pludseligt meget tættere på. Et eller andet pusler og rasler i nærheden af os; er det en flok gumlende gnuer, eller har de sultne løvinder indledt nattens jagt?

Dag 6
Pedi-kulturlandsby, besøg på vildtprojekt

I dag  kører vi lidt uden for grænserne af vildtreservatet og kigger på, hvad der ellers foregår i området. Først bliver vi introduceret til en af de oprindelige kulturer i området, nemlig pedi-folket. Dette er et af de ni kulturer, der oprindeligt har beboet Sydafrika. Vi besøger en kulturlandsby, der altså ikke er beboet, men konstrueret for at vise opbygningen af landsbyen og samfundsstrukturen blandt pedi'erne.

Selvom Sydafrika i dag er et særdeles moderne land, holdes mange af de oprindelige kulturtraditioner i live, og netop i denne pedi-landsby kan vi opleve flere af dansetraditionerne og få indblik i, hvordan de forskellige stammer/etniske grupper levede. Vi får også chancen for at smage på lidt traditionelle afrikanske specialiteter.

Midt på eftermiddagen kører vi til et vildtprojekt, der arbejder med skadede eller forældreløse rovdyr. Her fodres og passes løver, leoparder og geparder, indtil de igen kan klare sig i naturen, hvorefter de sættes ud igen. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Entabeni.

Dag 7
Entabeni Vildtreservat; safari

Vi skal i dag på safari – vi kører derhen, hvor dyrene er.

Dag 8
Entabeni Vildtreservat; vandresafari, eftermiddagssafari og bush braai
En voksen hangiraf måler fra 4,7 til 5,3 m

Vi begynder dagen med endnu en vandresafari, og efter morgenmaden er formiddagen afsat til afslapning i campen. Hver dag er der mulighed for at deltage i forskellige ekstraudflugter (som tilkøb), for eksempel spændende helikopterflyvninger af forskellig varighed gennem og over Waterbergs fantastisk flotte slugter og dale. Du kan også tage en runde golf på den nærliggende Legend Signature Course med det helt utrolige 19. hul. På vores nabolodge er der også en populær skønhedssalon, der tilbyder diverse behandlinger. Endelig kan du tage en ekstra safari, hvis du ikke tror, du bliver helt mæt af programmet. Alle ekstraudflugter bestilles og betales på campen.

Hen på eftermiddagen kører vi den store eftermiddags- og aftensafari med efterfølgende bush braai i vildnisset. Braai er en særlig sydafrikansk udgave af en udendørs grill – og er, grundet klimaet, en rendyrket videnskab. Der venter os et overdådigt måltid i det fri, midt i den storslåede afrikanske natur under en forhåbentlig stjerneklar himmel.

Dag 9
Entabeni – Johannesburg, besøg i Soweto og hjemrejse
Sommerfugle omfatter ca. 130 familier og i alt 175.000 arter

I dag forlader vi Entabeni Vildtreservat og begiver os til Johannesburg, hvorfra vi skal rejse hjem. Joburg, som Sydafrikas største by kaldes i daglig tale, har over seks millioner indbyggere. Den minder om en amerikansk storby med en kerne af skyskrabere i et moderne forretningskvarter, der langsomt flader ud i små, lave forstadskvarterer. Joburg er centrum for verdens diamant- og guldhandel.

Vi aflægger besøg i den berømte og berygtede township Soweto for at få et indblik i dagliglivet her. Efter en lang og grum historie, der fysisk set startede i 1944, er Soweto også i dag et enormt vildnis af paradokser. Ikke alt er imidlertid negativt, for der er sket rigtig meget, siden bulldozerne i 1976 tromlede strejkende skoleelever ned. Soweto sprudler i dag af kreativitet og fornyelse og er en smeltedigel for kunst, musik, teater og poesi.

Senere kører vi til lufthavnen i Johannesburg, hvorfra vi flyver til København. Der er også mulighed for at fortsætte på en af de rejseforlængelser, vi tilbyder. Se mere sidst i programmet.

Dag 10
Ankomst til København

Mulighed for køb af udflugter i Entabeni (købes på campen/lodgen)

Ekstra safari cirka 2 timer: 550 ZAR pr. pers. ved min. 4 pers.

Har du lyst til en ekstra safari, kan du købe den på campen/lodgen

Prisinformation

Børnepris

11.998,-
Børneprisen gælder for maks. 2 børn u/12 år, i følge m. 2 voksne med opredning på forældrenes værelse.

Safarikørsel
Af sikkerhedsmæssige årsager må børn under 6 år ikke deltage i safarikørsler.
Vandresafari
Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke tilladt at tage børn under 16 år med på vandresafari.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Johannesburg t/r
 • Safarier og udflugter jf. program
 • 4 safarier
 • 2 vandresafarier (bemærk aldersgrænse på 16 år)
 • Indkvartering på Wildside Safari Camp i delt dobbeltværelse
 • Alle måltider, bortset fra frokost dag 2 og 9 og aftensmad dag 9. Rejselederen vil anvise/arrangere fællesspisning for de, som har lyst til at deltage de få gange, måltiderne ikke er inkluderet. Det er nemt, godt og billigt at spise i Sydafrika (ca. 1/2 af danske priser)
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 7 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Drikkevarer (dog er der juice, kaffe, te m.m. til morgenmad)
 • Drikkepenge (beregn ca. kr. 350 pr. person)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr: kr. 130,- pr. faktura (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under “Prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

OBS!

Vores safariledere vil gøre alt for, at vi ser så mange dyr som muligt på vores game drives. Da der er tale om vilde dyr, er der dog ingen garantier for, at vi ser dem.

Turfakta

Dette er bestemt ikke en strabadserende rejse, men vi forventer, at deltagerne er aktive mennesker, der kan lide at komme ud i naturen.

Klima

Den sydafrikanske vinter ligger modsat vores i månederne fra juni til august, hvor der ofte er kolde nætter. Dette kan også være tilfældet i maj og september, hvorimod perioden fra oktober til marts som regel er forholdsvis varm, også i nattetimerne, uden at det dog på nogen måde er trykkende. En typisk vinterdag kan sammenlignes med en god, dansk forårsdag med sol og temperaturer, der kan snige sig over 20 grader, men nætterne bringer ofte frost med sig på udsatte steder. Resten af året vil det fortrinsvist være ganske lunt, og nordpå kan temperaturen sagtens snige sig over 30 grader. Byger forekommer året rundt med flest nordpå i de varme måneder og flest sydpå i de kolde måneder. Generelt er vejret i Sydafrika mildt og behageligt året rundt. Ekstreme vejrforhold er sjældne, men forekommer dog (især i de senere år).

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Waterberg

Bjergkæden Waterberg er navngivet efter de talrige floder, bække og vådområder, der præger naturen i denne del af Sydafrika. Waterberg er fællesbetegnelsen for et stort område, der omfatter Sand River Mountains, Hoekberg, Swaershoek og Mopel Range, og som er et af klodens ældste bjergområder med storslået og dramatisk natur i særklasse. De tidlige nybyggere døbte området "vandbjerg" på grund af de talrige søer, sumpe, vandfald og floder, der karakteriserer dette vildnis i kontrast til det omgivende tørre savanneland.

De sydlige skråninger er præget af stejle, nøgne fjeldsider og yderst særegne klippeformationer, mens de nordlige skråninger gradvist falder mod busklandet og de åbne savannesletter. I højsommeren (december - februar), når de mørke tordenskyer samler sig om højsletten og giver en kraftig, kort eftermiddagsskylle, fyldes de mange små og store strømme og får de røde sandstensklitter til at glimte i solen, inden det meste af vandet ender i Limpopo-floden.

I 2001 fik det 15.000 kvadratkilometer store Waterberg Biosphere Reserve international status som en del af UNESCO’s globale biosfærenetværk. Landskabet er typisk savanne med en vandrig højslette i centrum, hvilket giver mange forskellige biotoper og dermed også en enestående artsrigdom. Waterberg er ikke et sammenhængende reservat, men består af flere private reservater, hvoraf Entabeni er det største og mest mangfoldige. De smukkeste sandstens-monolitter, kløfter, slugter og vandfald ligger alle i Entabeni. Entabeni er også kendt for usædvanlig mange forskellige antilopearter. Næsten alle sydafrikanske arter er repræsenteret her. Desuden er der en enestående flora bestående af den urgamle palmeart cykas, protea (sukkertræ) og sjældne løvfældende træer. Området ligger uden for malariazonen, og der er derfor ingen grund til at indtage malariamedicin på denne rejse.

Mere om Sydafrika

Her kan du få mere at vide om Sydafrika:
www.albatros-travel.dk/destinationer/afrika/sydafrika.

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Nysgerrig efter flere safarier?

Se alle vores safarier her: safarirejser

Eller læs vores artikler om at være I lære som ranger og 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Forlæng rejsen

Storbyferie i Cape Town

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 4.498,–
5 dages kultur, shopping, gastronomi og smuk natur i Cape Town

Smuk, kulturel og fuld af liv. Så enkelt kan Cape Town beskrives. Med Atlanterhavet som nabo, det 1.000 meter høje Taffelbjerg midt i det hele og den naturskønne Kaphalvø i baghaven kan Cape Town slå de fleste storbyer i en skønhedskonkurrence. Læg dertil masser af historiske seværdigheder, fortræffelig shopping, lækker mad, gode vine og pragtfulde strande.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem to hoteller:

Southern Sun Cape Sun
Hotel Cape Sun ligger i hjertet af Cape Town, og der er nem og bekvem adgang til byens mange seværdigheder herfra. Hotellet har 368 værelser, alle med private badeværelser, aircondition og gratis wi-fi (500 MB om dagen). Når du ikke besøger Cape Towns mange attraktioner, kan du tage en dukkert i den indendørs swimmingpool, træne i fitnesscentret eller bestille en behandling i spabadet. Hotellet har sin egen restaurant og bar.

Læs mere på www.tsogosun.com/southern-sun-cape-sun

Pris
kr. 4.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på Southern Sun Cape Sun
kr. 6.498,- pr. person i enkeltværelse på Southern Sun Cape Sun

The Cullinan
Hotellet ligger en kort gåtur væk fra indgangen til Waterfront, hvilket er centrum for Cape Towns turismecenter. Det 4-stjernede hotel tilbyder professionel service og luksuriøs indretning i et område rigt på kulturarv. Hotellet har naturligvis de faciliteter, man kan forvente af et Tsogo Sun-hotel, inkl. restaurant, bar og udendørs pool.

Læs mere på www.tsogosun.com/the-cullinan

Pris per person
kr. 6.498,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Cullinan
kr. 10.498,- pr. person i enkeltværelse på The Cullinan

Udflugter
I Cape Town kan du deltage i en række udflugter. Se beskrivelser og priser her: Udflugter i Cape Town

Prisen inkluderer
 • Transport til og fra hotellet ved ankomst og afrejse
 • Indenrigsfly
 • 4 nætter på hotel i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Luksus ved Victoria Falls

Type Rejseforlængelse
Varighed 5 dage
Pris Fra 8.998,–
5 dages afslapning i luksusomgivelser ved et af verdens smukkeste vandfald

Med en højde på 100 meter, en bredde på to kilometer og tæt regnskov hele vejen rundt er Victoria Falls et imponerende sted at tilbringe fire dage som afslutning på din Afrika-rejse. På bantusprog kaldes vandfaldene ’mosi-oa-tunya’ (’røgen, der tordner’), og det er netop, hvad Victoria Falls ligner – en kæmpe røgsky parret med et tordenbrag.

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

Du kan vælge mellem 2 hoteller:

The Kingdom at Victoria Falls
Skønt 4-stjernet resort med tre swimmingpools, tre restauranter, fire barer, spa, kasino og børneområde. Resortet ligger inde i Victoria Falls Nationalpark i gåafstand fra selve vandfaldet.

Læs mere på www.thekingdomhotel.co.za

Pris
kr. 8.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls
kr. 11.996,- pr. person i enkeltværelse på The Kingdom at Victoria Falls

Victoria Falls Hotel
Vidunderligt 5-stjernet hotel, der oser af atmosfære og kolonihistorie. Her er alle tænkelige faciliteter, inkl. flere gourmetrestauranter i topklasse. Vandfaldene ligger 10 minutters gang fra hotellet og kan både ses og høres fra hotellets område.

Læs mere på www.victoriafallshotel.com

Pris
kr. 9.998,- pr. person i delt dobbeltværelse på Victoria Falls Hotel
kr. 14.996,- pr. person i enkeltværelse på Victoria Falls Hotel

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg – Victoria Falls t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 3 nætter på hotel ved Victoria Falls i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad
 • 1 nat på hotel i Johannesburg i delt dobbeltværelse
 • Sejltur i solnedgangen på Zambezi-floden
 • Gåtur omkring vandfaldene
Prisen inkluderer ikke
 • Diverse visa, som kan købes ved indrejse, hvis du har dansk pas. Er du ikke dansk statsborger, henviser vi til ambassaden.

  Ved Victoria Falls, kan du deltage i mange forskellige udflugter. Læs mere om beskrivelser og priser her: Udflugter ved Victoria Falls
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Afslapning på Mauritius

Type Rejseforlængelse
Varighed 7 dage
Pris Fra 9.498,–
Palmestrande, afslapning og lækker gastronomi midt i Det Indiske Ocean.

Nyd 5 dages afslapning ved poolen eller på stranden i det tropisk paradis. For de mere aktive er der mange muligheder for at udforske øen eller tage på udflugter.

Dag 1 Overnatning i Johannesburg eller Cape Town
Dag 2 Johannesburg/Cape Town – Mauritius, transfer til hotellet
Dag 3-6 Afslapning på Mauritius
Dag 7 Fly Mauritius – Johannesburg (om morgenen). Hotelværelse til rådighed i Johannesburg. Fly Johannesburg – Danmark (om aftenen)

Billeder
Klik på billederne for at se dem større
Hotel

På denne forlængelse kan du vælge mellem tre hoteller:

Casuarina Hotel
Det 3-stjernede hotel ligger på den nordvestlige kyst af øen med udsigt over lagunen ved den verdensberømte kridhvide sandstrand, Trou aux Biches. Der er 5 km til den livlige by Grand Bay og 18 km til hovedstaden Port Louis. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
www.hotel-casuarina.com 

Pris per person
kr. 9.498,- per person i delt dobbeltværelse på Hotel Casuarina
kr. 11.996,- per person i enkeltværelse på Hotel Casuarina

Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
Dette 5-stjernede luksushotel ligger på vestkysten, og her får du forkælelse for alle pengene. Der er flere restauranter og spa på hotellet, som ligger ned til stranden omgivet af en stor tropisk have. Halvpension er inkluderet i opholdet.
Læs mere på:
https://sofitel.accorhotels.com/gb/hotel-1144-sofitel-mauritius-l-imperial-resort-spa/index.shtml

Tillæg for opgradering af hotel
kr. 2.498,- per person i delt dobbeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa
kr. 5.498,- per person i enkeltværelse på Sofitel Mauritius l'Impérial Resort & Spa

Prisen inkluderer
 • Fly Johannesburg/Cape Town – Mauritius t/r
 • Transport mellem lufthavn og hotel
 • 1 overnatning på hotel i Johannesburg eller Cape Town
 • Hotelværelse til rådighed i Johannesburg på hjemrejsedagen
 • 5 nætter på Casuarina Hotel/Le Meridien Ile Maurice/Sofitel Mauritius Imperial
Bestilling

Rejseforlængelsen skal bestilles i forbindelse med bestilling af selve rejsen eller allersenest 75 dage før afrejse. Vi anbefaler, at du bestiller din forlængelse i så god tid som muligt, da vi ikke kan garantere ledige pladser på hotel og fly på alle afrejsedatoer. Bemærk venligst, at prisen på forlængelsen kan variere på baggrund af udbud og efterspørgsel.

Rated 5 out of 5 by from Unike Wildside Fantastisk rejse, hvor du er et med dyrene og naturen. Meget overraskende hvor tæt vi kom på dyrene. På vej til Wildside, fik vi en grundig orientering om folkeslag, sprog, kultur og byen Johannesburg, ved guide, Karina. Hjemrejse igennem Soweto var meget spændende, fik god information om udviklingen gennem de sidste mange år og den kamp som foregår for de fattige. Rigtig god betjening af personalet i Wildside Camp, altid smilende og vil gøre alt for os. Super mad og drikke. Meget dygtige Rangers som gjorde at vi fik unikke oplevelser printet på nethinden. Ved bestilling af rejsen, var der super betjening. Udførlig beskrivelse af rejsen fra Albatros.
Date published: 2017-02-17
Rated 3 out of 5 by from En rejse med falsk reklame, I burde fjerne billeder fra jeres hjemmeside. Vi ville gerne have vist at campen ikke var genopbygget, hvilket gjorde at vi ikke havde noget samlingssted, specielt om aftenen, det er lidt tidligt at blive fulgt hjem kl.20.30 og ikke må gå uden for en dør, da det er mørkt og telefonerne ikke virkede så man kunne ringe evt. efter forplejning. 3 dage uden lys, toilet der ikke virker, toilet uden dør og osv. prisen på helikopter tur har I stadig ikke fået rette på hjemmesiden. Vores rejseleder Laali gjorde et godt forsøg på at få det til at virke, ros til hende.
Date published: 2016-10-26
Rated 4 out of 5 by from Spændende fotosafari med dygtige rangers Wildside var brændt i oktober 2015, så vi kom til Ravineside Lodge, der krævede meget kørsel og trappe bestigning. Denne info kom først 14 dage før vores afrejse. Rejselederen Anna var meget vidende, og havde gode ideer til de bedste oplevelser, og når vejret drillede holdt hun foredrag om Sydafrikas historie. Vores ranger Piet var en dygtig chauffør, super dyrespotter og fortæller på en gang! Personalet var venligt og meget servicemindet. Området var utroligt smukt med rigtig mange vilde dyr, og mange af dem meget tæt på! Super godt!
Date published: 2016-03-13
Rated 3 out of 5 by from En dejlig rejse med med mange forhindringer Vi ville meget gerne have været orienteret om at vi skulle skifte opholdssted under opholdet. Vi ville også meget gerne have været orienteret om at den Camp som vi havde bestilt til nemlig Wildside Safari Camp var brændt ned i oktober sidste år. Så vi fik en rejse som vi ikke havde bestilt, d.v.s ophold på to lodges som ikke var det vi havde forventet. Disse lodges lå oppe i højlandet så der blev brugt meget tid på at komme ned i lavlandet for at få de forventede safariture.
Date published: 2016-02-22
Rated 4 out of 5 by from Fantastisk ! Alle forventninger blev opfyldt ! Fantastisk rejse, der opfyldte alle forventninger og i tillæg understregede alvoren bag navnet Wild Side, med et Cheeta kill og løver i campen. Succesen skyldes i høj grad Laali, der var utrolig proaktiv og improviserede programmet under hensyn tagen til vores ønsker, vejret og campens muligheder. Hun kommunikerede klart og præcist, således at vi aldrig var i tvivl, hvad der ventede. Vi var glade for selv at medbringe mosquito net og mobil wi-fi. Især fordi, der ikke var alarmeringsmuligheder mellem hytter og campen og fordi, der tilsyneladende ikke var en ranger på vagt i camp'en om natten. Flyrejsen via Dubai var eneste minus pga. varigheden (4½ timer i Dubai ved midnat) Den sene ankomst til Joburg medførte, at vi ankom til campen i mørke.
Date published: 2016-11-20
Rated 5 out of 5 by from En fantastisk opplevelse av Sør-Afrikas natur og dyreliv Dette var en stor opplevelse av en profesjonell arranger. Den lokale ranger var fantastisk og hadde stor kunnskap både om flora og fauna. Helt fra nærheten med teltet hvor vi overnattet fikk vi fine dyreopplevelser. Reiseleder fra Albatros var fantastisk god og hyggelig mot alle sammen og en stor takk til henne. Maten var meget god og ble servert av en svært hyggelig kjøkkenstab. Det frister å reise en gang til. Angående båtturen som vi frivillig meldte oss på var ingen spesiell stor opplevelse og vil ikke kunne anbefale denne uten av turen blir arrangert på en annen måte. Det anbefales derfor at Albatros bør vurdere og dette fortsatt skal være en del av programmet.
Date published: 2017-12-06
Rated 3 out of 5 by from God rejse - dog med en del mangler Spændende oplevelser med mange dyr. Vi var heldige med vejret og maden var god. Sympatiske og hjælpsomme ansatte, der gjorde fejl og mangler mindre uudholdelige. Væsentlige fejl/mangler: Wildside Camp var brændt - derfor boede vi på Ravineside Lodge, hvilket Albatros oplyste os om, før rejsens begyndelse. Dette var en god løsning men Albatros burde have fortalt om de forskelle, der er på de to lodges. Bl.a. at man på Ravineside er afhængig af rangere i jeeps, når man skal fra sit rum til receptionen og/eller poolen. Af programmet fremgår det, at man har mulighed for at købe en sejltur - dette passer ikke (båden har ikke været brugt i 2 år jf. de lokale). Helikopterturen: Her skal man være MEGET OPMÆRKSOM på prisen og få den på skrift før turen starter. Vi oplevede at helikopterturens pris steg, EFTER vi havde været i luften. Efter en del brok og god dialog med manageren på Ravineside Lodge, er vi blevet lovet, at vi får differencen tilbagebetalt (ca. kr. 100,- pr. person).
Date published: 2016-03-23
Rated 5 out of 5 by from For naturelskere Naturoplevelser man ikke kunne forestille sig. 2 - 3 meter fra en løve med et nyligt nedlagt bytte (gnu) og de øvrige i løveflokken på den anden side af bilen. Venter på at det bliver deres tur til at få en bid. Sjakaler i næste geled. Så også geparder der rullede sig på vejen. Boede med vortesvin og zebraer i forhaven. Besøg af giraffer og elefanter. Guiden var meget behagelig, vidende om historie, kultur og natur, og meget hjælpsom. Alle meget venlige. En stor, stor oplevelse. Også at se Mandelas hus. Durban bag efter ligeledes storstået med badning i det Indiske Ocean med store bølger.
Date published: 2017-04-02
 • y_2022, m_11, d_28, h_21
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_95
 • loc_da_DK, sid_ZARTR02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser