Pas og visum Puerto Rico

Der findes skam stadig pirater i Puerto Rico

Læs om pas og visum i forbindelse med rejser til Puerto Rico her.

Puerto Rico er et selvstyrende territorium tilknyttet USA. Hvis du er statsborger i Danmark, skal du ikke have visum til USA, hvis opholdet i USA er kortere end 90 dage (amerikanerne kalder det Visa Waiver Program). Alligevel er der en række formaliteter, der skal være i orden inden afrejsen.

1. Tjek, at dit pas er gyldigt i mindst seks måneder efter hjemrejsedatoen fra USA/Puerto Rico. En kopi af fotosiden i dit pas skal indsendes til Albatros Travel, så vi kan sende de nødvendige oplysninger til flyselskabet.
2. Udfyld indrejsepapirerne på nettet via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) på hjemmesiden
https://esta.cbp.dhs.gov. Det koster $14, som betales med et kreditkort. Systemet svarer hurtigt på, om indrejse er godkendt, eller det er nødvendigt at søge om visum. Godkendelsen er gyldig i to år. Sidste frist for udfyldelse af indrejsepapirer via ESTA er 72 timer før afrejse, men vi anbefaler, at du gør det så hurtigt som muligt.

Hvis kravene er opfyldt, behøver du kun at medbringe gyldigt pas og nummeret på den såkaldte ESTA-godkendelse. Afgivelse af oplysninger til ESTA samt rigtigheden af disse påhviler alene dig som rejsende, og manglende eller mangelfuld afgivelse af oplysninger kan i værste fald føre til afvisning ved check-in eller ved immigrationsmyndighederne i USA og dermed tab af rejse/hjemsendelse for egen regning.

Du kan læse mere om udfyldelsen af ESTA-formularen på www.albatros-travel.dk/praktisk/indrejse-i-usa-esta

Vær opmærksom på, at hvis du rejser med børn, skal børnene have hver sit pas. Børn indskrevet i forældres pas accepteres ikke.