Fakta om Puerto Rico

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Puerto Rico. Læs bl.a. om valuta, drikkepenge og internetadgang
  • Indbyggere 3,3 mio.
  • Hovedstad San Juan
  • Sprog Spansk og engelsk
  • Religion Katolicisme og protestantisme
  • Valuta Amerikansk dollar
  • Areal 9.104 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Puerto Rico varierer efter vores sommer- og vintertid.

Sommertid: - 6 timer
Vintertid: - 5 timer

Transport i Puerto Rico
Den nemmeste måde at komme omkring på er med taxa. Hvis du skal bruge offentlig transport, må du være forberedt på, at det for det meste foregår i ikke særligt komfortable minibusser.
Prisniveau
Prisniveauet i Puerto Rico er lidt lavere end i Danmark. Regn med cirka 200 DKK pr person for et måltid med drikkevarer på en middelrestaurant.
Valuta og kreditkort
Valutaen i Puerto Rico er amerikanske dollars (USD). Der er hæveautomater i de større byer, og det er muligt at bruge de gængse kreditkort i de fleste forretninger, caféer og restauranter.
Drikkepenge
På restauranter og caféer er det god stil at give cirka 15 % i drikkepenge, hvis du har været tilfreds med serveringen. Men tjek lige regningen, for drikkepenge kan være inkluderet.
Elektricitet
I Puerto Rico bruges der 120 V/60 hz. Stikkene har enten 2 eller 3 ben, så vi anbefaler, at du medbringer et adaptersæt.
Telefon og internet
Den internationale landekode til Puerto Rico er +1787. Forhør dig evt. hos dit mobilselskab om dækning og priser for opkald til og fra Puerto Rico. Internetcaféer er udbredte, men regn med at du skal betale for tilslutning.
Drikkevand og hygiejne

Der er ikke mange offentlige toiletter i Puerto Rico, så gør brug af toiletter på caféer og restauranter, de er af god standard. Det er altid en god idé selv at medbringe toiletpapir eller intimservietter.

Vi anbefaler, at du køber vand på flaske.

Rygning
Det er ikke tilladt at ryge på offentlige arbejdspladser, hoteller, restauranter og barer – heller ikke udendørs. Det betyder, at der også er rygeforbud på de smukke strande. Spørg evt. din guide eller rejseleder om særlige rygeområder.
Takt og tone
Atmosfæren i Puerto Rico er åben og afslappet, og der er ingen særskilte regler eller retningslinjer for påklædning eller adfærd. Ved besøg i kirker anbefaler vi, at dit tøj dækker knæ og skuldre.