Vaccination Mexico

Den romantisk lydende Playa del Amor i Baja California
Herunder finder du en oversigt over de vaccinationer, der anbefales ved rejser til Mexico

Vaccinationer

Kort rejse, under 3 uger til turistområder:hepatitis A – difteri/stivkrampe
Rejse over 3 uger, desuden:tyfus – evt. hepatitis B
Længere ophold, desuden:hepatitis B – evt. rabies (hundegalskab) – tuberkulose


Zika-virus
Der er en øget risiko for infektion med zika-virus i Mexico. Virusen overføres via de samme myg, som kan smitte med denguefeber og gul feber. Der findes ikke nogen vaccine eller forebyggende medicin mod zika-virus. Man bør derfor beskytte områder med nøgen hud i dagtimerne med myggespray. Sygdommen minder meget om en let influenza og er kun alvorlig for gravide. Smittes man som gravid med zika-virus, er der en betydelig risiko for fosterskader med dårlig udvikling af fostrets hjerne. Derfor anbefales det, at man ikke rejser til Mexico, hvis man er gravid eller planlægger graviditet.

Malaria
Der er udelukkende risiko for en godartet malariatype i Mexico. I områder, som ligger over 1.500 meter, er der ikke malaria. Størst risiko er der i området mod Guatemala, men generelt er områderne, hvor turister kommer, lavrisikoområder. Man skal være meget omhyggelig med forebyggelse af myggestik og bruge myggespray med DEET eller AUTAN, anvende imprægneret myggenet eller bo på hoteller med aircondition, hvis man opholder sig i risikoområderne. Husk, at malariamyggen udelukkende stikker efter mørkets frembrud.

Denguefeber
Der er denguefeber i hele Mexico, også i byerne. Der findes ingen vaccine eller medicin, man kan tage forebyggende. Man skal være omhyggelig med at beskytte sig mod myggen med myggespray med DEET eller AUTAN. Denguemyggen stikker hyppigst lige omkring solopgang og solnedgang.

Du kan få mere information om de sygdomme, der foranlediger de forskellige vaccinationer her: Almindeligt forekommende sygdomme

Oplysningerne her på siden er udarbejdet af Albatros Vaccinationsklinik ved læge Mogens Rishøj og sygeplejerske Karin Rishøj. Bestil tid til vaccination og læs mere om Albatros Vaccinationsklinik

Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

Fra Los Angeles til Latinamerikas natur og stemningsfulde kolonitidsbyer med Norwegian Bliss

4,5
  • 2 afrejser
  • 17 dage
  • Fra 24.998,–
fra København