Rejs til Mexico

I Mexico får man oplevelser for livet, uanset om man foretrækker det kulturelle eller naturen. Tidligere herskede aztekerne i området omkring Mexico City, mens mayaerne havde hjemme sydpå i grænselandet til Guatemala. Indianerkulturernes afløsere, de spanske koloniherrer, har efterladt charmerende koloniarkitektur. Og så er der selvfølgelig naturen med dens dybe kløfter, himmelstræbende bjerge, frodige regnskove, vulkaner, kaktusbevoksede ørkener og paradisiske sandstrande.

Indbyggere 128,6 mio.
Hovedstad Mexico City
Sprog Spansk
Figuren i midten henviser til en aztekisk legende om tilblivelsen af Mexico City
Vidste du...

at det ældste universitet på de syd- og nordameri­kanske kontinenter ligger i Mexico? Universitetet hedder Universidad Nacional Autónoma de México og blev grundlagt i 1551.

at mange mayaruiner i Chiapas-regionen er udgravet af en dansk arkæolog ved navn Frans Blom? Hans hus, Casa Na Bolom, i San Cristóbal de las Casas er nu museum og hotel.

Mexicos byer

Mexico er udfarende, sydende, boblende byliv med besnærende, menneskevrimlende gader, hektiske zocaloer (centrale pladser) og smukke arkitektoniske spor efter fortiden. Sådan et sted er byen Oaxaca i staten af samme navn, som er at finde på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv. Foruden farverige facader, pladser fulde af leben, velbesøgte restauranter og kaffebarer samt håbefulde handlende, der falbyder alt mellem himmel og jord, er der også mange interessante kirker og museer at gå på opdagelse i. Oaxaca ligger på en slette ca. 500 km syd for en af verdens største metropoler, hovedstaden Mexico City, der med sine 22 millioner indbyggere (en sjettedel af Mexicos befolkning) rummer både ufattelig rigdom og ubegribelig fattigdom, arkitektoniske perler og slumkvarterer, smukke, grønne parker og strid luftforurening.

Maske fra aztekerriget

Mexicos indianer­kulturer

En rejse til Mexico City er også et glimrende udgangspunkt for en rundtur i maya- og aztekerkulturerne. Ikke langt fra Mexico City på en slette i omkring 2.000 meters højde, finder man nemlig Teotihuacán, hvor de to himmelstræbende monumenter Solens og Månens Pyramider står som monumenter over en tid, da præster forestod menneskeofringer for at tilfredsstille den guddommelige sol. Solens pyramide er verdens tredjestørste pyramide, og herfra har man en berusende udsigt over pyramider, templer og de omkringliggende sletter og bjerge.

Oplev også Chiapas' og Yucatáns tropelandskab med mystificerende Palenque, hvor mayaruiner og statuer blander sig med frodig regnskov. Et andet spændende mayaruinkompleks er Chichén Itzá på Yucatán-halvøen, der stammer fra det 6. århundrede. Der er meget at gå på opdagelse i i det store nordamerikanske land, der mod nord grænser op til USA, mod syd til Guatemala og Belize, mod vest til Stillehavet og mod øst til Den Mexicanske Golf og Det Caribiske Hav.

San Jan Chamula-markedet i Chiapas

Mexicos stillehavskyst

Under det beskyttende, let svajende palmetag kan man nyde en liquado (en mexicansk milkshake) og følge livet på kanten af Stillehavet, fx i Puerto Vallarta, hvor man i vintermånederne også kan være heldig at støde på pukkelhvaler. Det mest populære feriested på Mexicos kyststrækning mod Stillehavet er dog Acapulco, hvor strandene er fantastiske, og det azurblå vand for det meste ligeså. Sådan har det været, lige siden en ung Elvis Presley i begyndelsen af 1960’erne var med til at markedsføre stedet på film i ”Fun in Acapulco”. Acapulco består egentlig af tre områder: Playa Revolcadero tæt ved lufthavnen med den frodige, tropisk lagune; nord herfor ligger Puerto Marquis med det luksuriøse Acapulco Diamante resort og endelig det, som de fleste betragter som det ”rigtige” Acapulco, nemlig Acapulco Bay – en naturlig havn, der er iscenesat med luksushoteller, et livligt natteliv og rige muligheder for at spise sig igennem det mexicanske køkken, ikke mindst den del af det, der indeholder fisk.
"Lovers' Beach" i Baja California, Mexico

Mexicos caribiske kyst

Acapulco har imidlertid fået skarp konkurrence som livsnydernes og badenymfernes feriedestination af områder ud mod Det Caribiske Hav som Cancún og ikke mindst Cozumel – Mexicos eneste caribiske ø. De flotte koralrev omkring øen er en del af verdens næststørste koralrev, der strækker sig fra Cancún til Honduras – kun overgået af Great Barrier Reef i Australien. Området er af samme grund en af de mest eftertragtede destinationer for dykkere, og de farverige og fantasipirrende formationer er da også blevet lovprist og blåstemplet af mesterdykkeren og filmdokumentaristen Jacques Cousteau. Her er omkring 100 dykkersteder i absolut verdensklasse tæt ved koraløen Cozumel, og har man mulighed for at leje en båd og sejle lidt væk fra kysten, bliver oplevelsen endnu stærkere.
Svajende palmeblade på Mexicos smukke strande

Mexicorejser

 • Viva Mexico!

  Få store oplevelser til små penge: templer og pyramider, charmerende kolonibyer og et kig ind Mexicos unikke indianerkulturer

  4,5
  • 3 afrejser
  • 14 dage
  • Fra 20.998,–
  fra København
 • Drømmekrydstogt gennem Panamakanalen

  Kom på et storslået søeventyr i Americas med Norwegian Joy – fra den pulserende millionby Los Angeles til Latinamerikas vilde natur

  4,5
  • 04-01-2025
  • 19 dage
  • 31.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side