An der schönen blauen Donau

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Et førsteklasses krydstogt på Donau gennem Europas hjerte

Hvordan arrangerer Albatros Europas bedste kulturrejse? Vi finder et dejligt skib, hyrer den bedste kok og tilpasser sejladsen gennem Østrig, Ungarn og Slovakiet med de bedste udflugter og kulturelle højdepunkter. 

Krydstogtet starter og slutter i den elegante kulturby Wien og går gennem idylliske, UNESCO-fredede landskaber med borge, bjerge, middelalderbyer og hovedstæderne Budapest og Bratislava. Du kan nyde byerne i dit eget tempo eller købe Albatros’ udflugtspakke, der blandt andet indeholder et besøg på det berømte kloster i Melk, Ungarns største kirke i Esztergom og spændende byvandringer i Budapest og Bratislava. 

Fra vores komfortable og moderne 3½-stjernede skib, Sound of Music, er der rig mulighed for at opleve de spændende og interessante byer og samtidig nyde den afslappede stemning om bord. Vi glider stille forbi det ene smukke flodlandskab efter det andet.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, ungarske forint

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – Wien, Østrig. Panoramasightseeing og tjek ind på skibet
Dag 2
Melk og Dürnstein, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk
Dag 3
Budapest, Ungarn
Dag 4
Budapest. Mulighed for byrundtur med den gotiske Mathiaskirke og Heltepladsen
Dag 5
Mohacs og Kalocsa, Ungarn. Mulighed for udflugt til pusztaen og paprikamuseet i Kalocsa
Dag 6
Esztergom, Ungarn. Mulighed for udflugt til domkirken i Esztergom, citadellet i Visegrad og kunstnerlandsbyen Szentendre
Dag 7
Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel
Dag 8
Ankomst til Wien og hjemrejse

Sound of Music

Sound of Music er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 128 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. Skibet har også en lille butik og et fitnessrum.

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Dagsprogram Ved køb af udflugtspakke

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – Wien, Østrig. Panoramasightseeing og tjek ind på skibet Afsejling kl. 19.00
Operaen i Wien

Vi lander i Wiens lufthavn og tager på en panoramasightseeing, inden vi ankommer til skibet.

Wiens centrum har imponerende habsburgske paladser og grønne parker. Her går tradition og fornyelse hånd i hånd: Strauss’ valse spilles, selv når de 20-årige går til bal, og de tidligere kejserlige stalde er genopstået som det overraskende og meget levende museumskvarter.

Wiens gamle bydel ligger smukt omkranset af Ringstrasse-boulevarden med de mange pragtbygninger. Adskillige af bygningerne er tegnet af den danske arkitekt Theofil Hansen, adlet von Hansen!

Her venter den imponerende, gotiske katedral Stephansdom og det elegante Graben – et af Wiens hovedstrøg. Fra Michaelerplatz, hvor arkæologerne har fundet ruiner helt tilbage til romertiden, og videre mod Hofburgkomplekset til Heldenplatz. Her er rytterstatuer af Østrigs to store helte, prins Eugen og ærkehertug Karl. I Hofburg er også den berømte Spanske Rideskole, hvor man stadig hæger om de gamle ridetraditioner, som går 400 år tilbage.

Vi fortsætter til wienerforstaden Nußdorf. Fra det 16. århundrede var Nußdorf den vigtigste havn i Wien-regionen. Varer blev fragtet op og ned ad Donau, og da de øvrige sejlruter til Wien var smalle og svært fremkommelige, var det her, skibene lagde til. Det gør de stadig i dag, og det er også i Nußdorf, at vi finder Albatros’ skib Sound of Music.

Mens vi nyder vores første middag om bord, stævner vi ud på Donau, og eventyret er i gang.

Dag 2
Melk og Dürnstein, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk Ankomst til Melk kl. 7.30, afsejling kl. 12.30. Ankomst til Dürnstein kl. 14.00, afsejling kl. 18.00
Indenfor i benediktinerklosteret Stift Melk

Vi gør i dag først stop i den lille østrigske by Melk, som først og fremmest er kendt for sit velbevarede benediktinerkloster, Stift Melk, som er dagens udflugtspakketilbud. Klosteret, der troner majestætisk på en høj over byen, blev grundlagt i 1089. I 1100-tallet blev der anlagt en skole i klosteret, som stadig er i brug. Klosterbiblioteket var i middelalderen berømt for sin store samling af manuskripter, og Umberto Eco har i sin berømte roman ”Rosens Navn”, som blev filmatiseret med Sean Connery i hovedrollen, navngivet hovedpersonerne Adso fra Melk som en hyldest til det berømte middelalderbibliotek.

I 1700-tallet blev klosteret, som dengang var forfaldent, genopført i klassisk barokstil, og det fremstår i dag som et af Europas fineste og mest velbevarede barokke bygningsværker.

Klosterparken var en væsentlig del af klosterlivet, og derfor udgør haverne sammen med klosterbygningerne en smuk helhed. Parken, som den ligger i dag, blev anlagt i 1750, og de fleste planter stammer fra 1822, hvor man plantede ud med den engelske have som forbillede.

Havepavillonen er udsmykket med stor fantasi, for arkitekten Johann W. Bergl skabte barokke kalkmalerier med eksotiske dyr og planter, jungler og indfødte folkeslag. Pavillonen er dermed et eksotisk indslag i en ellers traditionel europæisk have.

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan klosterhaven byde på en afdeling med det fornemme navn Paradisets Have, hvor planter og blomster, der gør godt for synet, næsen eller kroppen, er samlet. Paradisets Have er genplantet efter tegninger fra det 9. århundrede.

Dagens Albatrosudflugt er et besøg på klosteret og i den tilhørende klosterhave.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Efter afsejlingen fra Melk sejler vi tilbage gennem Østrigs pittoreske Wachau-landskab og lægger til i den lille hyggelige middelalderby Dürnstein, der ligger i hjertet af den UNESCO-fredede natur. Fra kajen kan man gå direkte til den historiske bymidte – langs med bymuren og gennem byporten til Pranger-pladsen, hvorfra der er en smuk udsigt op til ruinerne af borgen Kuenringer, hvor den engelske konge Richard Løvehjerte 1192-93 har været fange. Nyd den tilbagelænede stemning i den lille by. Selvom det er tidligt på dagen, er det fristende at smage et glas lokal vin, for Wachau er Østrigs mest kendte vinområde, og her kan du blandt andet nyde et glas kølig Riesling.

 

Dag 3
Budapest, Ungarn Ankomst kl. 15.00
Udsigt til Parlamentet, Budapest

I dag ankommer skibet til et af Donauflodens absolutte højdepunkter, den UNESCO-fredede hovedstad Budapest.

Omkring år 1000 indførte Stephan 1., konge af Ungarn, kristendommen. I 1526 indtog tyrkerne handelsbyerne Buda og Pest. I den efterfølgende periode lod den tyrkiske Sultan Süleyman 1. mange kirker omdanne til moskéer, og der blev opført flotte badehuse i den tyrkiske hamamstil, og forsvarsværkerne blev moderniseret. Det ses stadig tydeligt i dag, hvor Budapests arkitektur rummer talrige levn fra den periode, hvor den arkitektoniske inspiration blev hentet fra Orienten.

Efter ankomsten har du tid til at tage en spadseretur på egen hånd i byen. Vores rejseleder er naturligvis også behjælpelig med forslag til, hvordan du kan tilbringe eftermiddagen og aftenen i Budapest.

Dag 4
Budapest. Mulighed for byrundtur med den gotiske Mathiaskirke og Heltepladsen Afsejling kl. 17.00
Mathiaskirken i Budapest

Budapest egentlig er en sammenslutning byerne Buda og Pest, men den moderne hovedstad består egentlig af hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyder "Gamle Buda”). De tre blev forenet til én by i 1872. Her startede byens byens guldalder, som kulminerede, da Europas første underjordiske jernbane (nutidens metrosystem) blev åbnet.

Ved slutningen af anden verdenskrig, nærmere betegnet fra den 13. februar 1945, kontrollerede sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fik socialistisk styre, men det var under sovjetisk kontrol. Cirka 10 år senere forenedes først studenterne og senere mange ungarere i demonstrationer mod styret, og det kulminerede i den store opstand i Ungarn i efteråret 1956. Mellem 25.000 og 50.000 ungarere og omkring 7.000 sovjetiske soldater blev dræbt, før demonstrationerne var blevet slået ned.

I 1989 blev billederne og minderne fra 1956 igen vakt til live den 16. juni, da hundredtusinder af ungarere gik på gaden for at hylde den tidligere premierminister Imre Nagy, der var blevet vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrationer medførte nye politiske forandringer, og der blev lettet på Jerntæppet ved den østrig-ungarske grænse. Tusinder af østtyskere benyttede sig af lejligheden til at flygte fra DDR ad denne rute, og begivenheden blev startskuddet til Sovjetunionens og Jerntæppets fald.

På dagens Albatrosudflugt fører vores danske rejseleder an, når vi sammen tager metroen til byens store overdækkede torvehal, som har 180 boder med varer og lokale delikatesser fordelt på to etager. Her er mange spændende tilbud. Hold især udkig efter den ægte ungarske paprika, der med sine mange varianter kan pifte enhver ret op.

Budapest har gennem århundreder været kendt for sine kurbade. Romerne var de første til at opdage de 118 naturlige kilder, hvorfra mere end 70 millioner liter varmt, terapeutisk vand dagligt vælder op af undergrunden, og siden har kilderne tiltrukket mange rejsende.

Den ungarske hovedstad har dog andet og mere at byde på, hvilket vi oplever på vores byrundtur i den charmerende todelte by. Buda og Pest ligger på hver sin side af Donaufloden og forbindes af otte broer. I Buda ligger den gamle bydels to markante høje, nemlig Borghøjen med Budaslottet, og Gellértbjerget med citadellet.

Her besøger vi den gotiske Mathiaskirke og Fiskerbastionen, der ligger lige ved siden af kirken. I Pest kommer vi forbi den imponerende nygotiske parlamentsbygning, der med sin størrelse og mange søjler og spir kan sammenlignes med Parlamentet i London. I Pest finder man også Heltepladsen, der blev anlagt i 1896 for at markere 1000-året for ungarernes ankomst til området.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Dag 5
Mohacs og Kalocsa, Ungarn. Mulighed for udflugt til pusztaen og paprikamuseet i Kalocsa Ankomst til Mohacs kl. 08.00, afsejling kl. 10.00. Ankomst til Kalocsa kl. 15.30, afsejling kl. 18.00
Mohacs, Ungarn

I dag lægger vi til i byen Mohacs. Hvis du har købt udflugtspakken, kommer du med ind i landet, når vi kører på udflugt til de ungarske stepper, pusztaen.

Selvom Mohacs i dag er en søvnig havneby ved Donaus bred, så har den hele to gange har været skueplads for afgørende begivenheder i ungarsk og europæisk historie. I 1526 led ungarerne nederlag til osmannerne (tyrkerne) ved Mohács, hvilket førte til, at det Osmanniske Rige, Østrig under habsburgerne og fyrstedømmet Transsylvanien delte Ungarn mellem sig. I 1687 stod de samme parter atter over for hinanden ved Mohács. Denne gang led osmannerne et knusende nederlag til det habsburgske imperium.

Mohács er i dag en lillebitte by med kun små 18.000 indbyggere. I 1910 var her mere end 56.000 indbyggere, men efter anden verdenskrig mistede byen sin strategiske betydning. Den er dog stadig en af de vigtigste byer langs den ungarske del af Donau.

På dagens udflugt kører vi ud i det blå. I området på strækningen mellem Mohacs og Kalocsa ligger nemlig det næsten 75.000 hektar store område på UNESCO’s liste over verdenskulturarv – pusztaen. Det er den store ungarske slette, som er et fremragende eksempel på et kulturlandskab, der er blevet bevaret intakt. Her har husdyr græsset gennem årtusinder, og talrige folkeslag er migreret gennem Karpaterne og har slået sig ned her.

De ubrudte vidder er kun lejlighedsvis forstyrret af træer, lunde og landsbyer, og det er som om de menneskeskabte elementer helt forsvinder i det harmoniske landskab. Der er i dag næsten ingen fastboende på pusztaen, men i græsningssæsonen fra april til oktober sætter hundreder af kvægopdrættere deres dyr på græs.

Efter besøget på stepperne, hvor vi også skal opleve et traditionelt hesteshow, kører vi videre til Kalosca, der er en af Ungarns ældste byer. Kalocsa, der for at undgå oversvømmelse fra Donau er grundlagt nogle kilometer væk fra floden, er ærkebispesæde og dertil en af de vigtigste paprikaproducerende byer i landet.

På byens paprikamuseum kan man få alskens nyttig viden om den velsmagende grønsag. Vidste du for eksempel, at peberfrugten, som man laver paprikaen af, indeholder mere c-vitamin end citrusfrugter? Du kan også besøge byens barokkatedral, hvis rigt udsmykkede indre fremstår smukt i lyserøde og gyldne nuancer. Derudover kan du beundre nogle af katedralens klenodier i skatkammeret eller fordybe dig i fine eksempler på almuekunst på Karoly Viski-museet.

Efter besøget vender vi atter tilbage til skibet, der i mellemtiden er sejlet fra Mohacs til Kalocsa.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 6
Esztergom, Ungarn. Mulighed for udflugt til domkirken i Esztergom, citadellet i Visegrad og kunstnerlandsbyen Szentendre Ankomst kl. 8.30, afsejling kl. 19.00
Esztergom, Ungarn

Vi ankommer til Esztergom i det nordlige Ungarn på grænsen til Slovakiet. Her bliver vi mødt af et imponerende syn, når Ungarns største kirke, domkirken i Esztergom, tårner sig op over os med sin irgrønne kuppel. Det er intet under, at den er blevet byens karakteristiske vartegn. Den høj i Esztergom, hvor domkirken ligger, har altid spillet en vigtig rolle i historien om den ungarske nation. Den unikke beliggenhed skyldes nemlig ikke kun, at her er utroligt smukt blandt bakkerne og Donauknæet, men også, at det var let at besøge stedet. Historiske optegnelser fortæller om syv kirker på højen i middelalderen, men i dag er her én. Den overgår til gengæld alle tidligere kirker på stedet i både størrelse og udformning. Det er ganske enkelt svært ikke at blive imponeret, når man står foran den katolske kirkes højborg i Ungarn, for domkirken i Esztergom er et mesterværk i klassicistisk stil.

Dagens Albatrosudflugt begynder naturligvis med et besøg i domkirken, der ligger en lille kilometers gang fra skibet. Kirken stod færdig i 1869 og er bygget med inspiration fra Peterskirken i Rom.

Når vi har beundret mesterværket, skal vi videre med bus østpå til Visegrad. I Visegrad er der en uforglemmelig udsigt over den mægtige Donau, de grønne bakker og de små hyggelige landsbyer langs flodbredden.

Visegrad har gennem historien spillet en vigtig strategisk rolle for kelterne, avarerne, romerne og naturligvis for ungarerne. Arkæologerne mener, at her har ligget en fæstning helt tilbage i år 1009, men det nuværende citadel blev opført af den ungarske Kong Béla 4. (1235-1270). Vi besøger citadellet, som ligger højt oppe på toppen af bakken på en af Donaus smukkeste strækninger.

Vi fortsætter til den idylliske landsby Szentendre, som ligger ved foden af Pilisbakkerne på Donaus bred. Szentendre byder på en afslappet stemning og har en charmerende barokarkitektur, og i de smalle, snoede gader finder man museer, restauranter, cafeer og souvenirforretninger.

Gennem årene har landsbyen tiltrukket hundredevis af kunstnere, så der er masser af gallerier med lokalt kunsthåndværk. Vi besøger et par af de små museer, og så vil der være tid på egen hånd til at ose i forretningerne, slappe af på en café med en kop kaffe eller noget helt tredje. Undervejs på udflugten spiser vi en lokal frokost.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel Ankomst kl. 06.00, afsejling kl. 19.00
Bratislava, Slovakiet

Ikke alene er Bratislava den største by i Slovakiet, den er også hovedstad i det unge land, der i sin nuværende form først blev oprettet i 1993 efter Sovjetunionens fald.

Slovakiet deler grænse med Ungarn i syd og med Østrig i vest, og Bratislava breder sig ud som en vifte på begge bredder af den mægtige Donau for foden af de lave Karpaterbjerge. Her, hvor bjerge og flod mødes, kan man se, hvordan vinmarkerne pryder skråningerne. Her er en lang række smukke monumenter i den gamle bydel, som har overlevet både et østrig-ungarsk herredømme og et socialistisk styre, og det kan vi nyde godt af i dag.

På grund af sin placering på grænsen mellem en mild og en varm klimazone rangerer Bratislava blandt de solrigeste steder i Slovakiet med 1.976 solskinstimer i gennemsnit om året. Vores egen solskinsø Bornholm har til sammenligning ca. 1.580 solskinstimer årligt. Derfor er der gode chancer for, at vi får et solrigt ophold i byen, der er knap så velbesøgt som Prag og Budapest, men som har lige så meget at byde på.

Den gamle by og slottet er nogle af højdepunkterne i Bratislava. Den gamle by er fyldt med museer (fx bymuseet, som har et uhyggeligt torturkammer).

Slottet, der ligger hævet over Donaus bred, var en af romerrigets forposter fra det 1. til det 5. århundrede. Det er hele turen værd at begive sig op til slottet for at nyde udsigten, og på slottet findes også Slovakiets historiske museum.

På dagens Albatrosudflugt begiver vi os på en guidet tur til fods gennem den gamle bydel, Staré Mesto, hvor vi skal opleve de smukke barok- og rokokokirker, der står side om side med storslåede palæer. Vi kommer blandt andet forbi den gotiske domkirke Skt. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske konge.

Skulpturer og gadekunst gør sig bemærket i gadebilledet, og folkelivet udspiller sig i og omkring handels- og restaurantgaden Skt. Michaels Gade og den tilhørende Skt. Michaels Port, som er den eneste bevarede port i det gamle middelalderfæstningsværk. På toppen af den 51 meter høje tårnbygning, der omkranser porten, er der en statue af Skt. Michael. Tårnet huser i dag et våbenmuseum.

Vi slutter turen af ved broen Novy Most. Her er 95 meter oppe i luften det UFO-lignende observationsdæk, hvorfra man kan nyde udsigten over byen og floden. Ti meter under observationsdækket finder man restauranten i UFO’en, hvor der er mulighed for at købe forfriskninger.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Dag 8
Ankomst til Wien og hjemrejse
Efter morgenmad på skibet tjekker vi ud og kører til lufthavnen, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Udflugtspakke

 • Halvdagsudflugt i Melk med besøg i klosteret og den tilhørende have.
 • Halvdagsudflugt i Budapest med bl.a. torvehallen, Mathiaskirken og Heltepladsen.
 • Heldagsudflugt til pusztaen med rideshow og besøg på paprikamuseum.
 • Heldagsudflugt til domkirken i Esztergom, citadellet i Visegrad og kunstnerlandsbyen Szentendre. 
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Bratislavas gamle bydel.

Pris: kr. 1.298,-

Udflugtspakken skal bestilles i forbindelse med rejsen, kan kun købes som en samlet pakke og gennemføres med minimum 20 deltagere.

Melk, Østrig

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Wien t/r
 • Panoramasightseeing i Wien
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • Informationsmøder og foredrag ved rejselederen
 • 7 nætters krydstogt på Sound of Music i delt dobbeltkahyt med vindue på Rhine-dæk kategori C
 • Helpension på skibet
 • Kaffe, te og isvand til måltiderne på skibet
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 10,- pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 7,5- pr. person pr. dag)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”
Tillæg for kahytsopgraderinger

Læs mere om kahytstyperne under Praktiske oplysninger

 • Tillæg for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 1.498,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori F kr. 1.498,- per person
 • Tillæg for udvendig kahyt på Danube-dæk kategori A kr. 1.998,- per person
Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Mosel-dæk kategori E kr. 5.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori D kr. 6.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori C kr. 6.998,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori B kr. 8.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Rhine-dæk kategori F kr. 8.498,-
 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Danube-dæk kategori A kr. 8.998,-
Rabat for kahytskategori – delte dobbeltkahytter
 • Rabat for udvendig kahyt på Rhine-dæk kategori D: kr. 398,- per person
 • Rabat for udvendig kahyt på Mosel-dæk kategori E: kr. 798,- per person
Børnepris 2-11 år

Hvis 1 barn deler kahyt med 2 fuldt betalende voksne, koster barnet kun 70 % af rejsens grundpris.

OBS: Der vil ikke være en ekstra seng til barnet. Barnet deler seng med de voksne. Skal barnet have sin egen seng, må det dele kahyt med kun 1 voksen, og der kan ikke opnås nogen rabat.
Kontakt os, hvis I ønsker at rejse med børn.

Oplev mere
Udflugtspakke, pris: kr. 1.298,- pr. person.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Om kahytterne

Fra de lyse og rummelige kahytter fra 11 m2 til 18 m2 har du en god udsigt til floden og omgivelserne. Kahytterne er udstyret med to enkeltsenge/dobbeltseng; badeværelse med toilet og bruser; telefon, hårtørrer, sikkerhedsboks, varme/aircondition og tv.

Danube-dæk (kat. A)
Udvendig kahyt med gulv-til-loft-vindue og skydedøre på dæk 3. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (kat. B)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 18 m2

Rhine-dæk (kat. C)
Udvendig kahyt med panoramavindue (2,7 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15 m2

Rhine-dæk (kat. D)
Udvendig kahyt med panoramavindue (1,5 m2) på dæk 2. 2 enkeltsenge. 15 m2

Mosel-dæk (kat. E)
Udvendig kahyt med vindue (0,75 m2) på dæk 1. Dobbeltseng (140x200 cm). 11 m2

Rhine-dæk (Kat. F)
Udvendig kahyt på dæk 2 med panoramavindue (1,5 m2). 2 enkeltsenge. 18 m2

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Mere om dine rejsemål

Klik herunder, hvis du vil læse mere om de lande, rejsen går til.

Østrig: www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/oestrig
Ungarn:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/ungarn
Slovakiet:
www.albatros-travel.dk/destinationer/europa/slovakiet
Se alle
krydstogter på Donau 

Du kan også blive klogere på østrigsk vin i vores artikel Aldrig mere kølervæske eller få mere inspiration til din rejse med Luksusliv på Donau og 10 steder i Europa, du ikke vidste, du drømte om at rejse hen

Hånden på hjertet

Ikke egnet for gangbesværede

Vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi bruger også offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Skibet er desværre ikke indrettet til gangbesværede, som ikke kan bevæge sig rundt ved egen kraft. Dette skyldes primært hensyn til sikkerhed, da rederiet kræver, at alle skal kunne gå fra en båd til en anden uden hjælp fra personale eller medpassagerer.

Af sikkerhedsmæssige årsager må kørestole og gangstativer/rollator heller ikke tages med på skibet. Der skal være fri passage på gangarealer o.l.

Kajplads

Når flodkrydstogtskibene lægger til kaj, fortøjes skibene flere steder langskibs uden på hinanden. Det betyder, at man kan opleve at kigge ind i siden på et andet skib i stedet for at have udsigt til landskabet eller en by, når skibet ligger ved kajen. Og at man skal gå gennem andre både for at komme i land – eller at andre passagerer går igennem Sound of Music. 

Vi prøver så vidt muligt at få en kajplads i centrum af de byer, vi besøger. Det er desværre ikke altid muligt, og selvom en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte vores skib op til få timer før ankomst.

Det betyder, at vi i tilfældet af, at kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus eller bruger offentlig transport til centrum, når vi skal på udflugt jf. programmet. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet for egen regning.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from Historisk rejse med perfekt forplejning og kahyt. Rejsen var unik særlig på grund af Thomas Andersen,der informerede og fortalte vidende om historie ,kultur med meget mere ,var hjælpsom og hensynsfuld over for gæsterne. Thomas talte et tydeligt nydeligt dansk og var behageligt at lytte til.
Date published: 2024-04-25
Rated 3 out of 5 by from rejsen indeholdt ikke det forventede i forhold til pris Rejsen levede ikke op til det forventede i forhold til, beskrivelsen af rejsen i udbuds materialet. Det er ikke acceptabelt, at man allerede om morgenen skal tage stilling til aftensmad!
Date published: 2023-09-29
Rated 4 out of 5 by from En rejse, eller en lignende, kan godt gentages. En meget veltilrettelagt rejse. Rejselederen var dygtig og megt angageret. Desværre var rejsen meget baseret på tyske turister, og derfor foregik det meste af kominikationen på tysk, til gene for gæster som ikke er så stærke udi det tyske sprog.Dog blev en lille del af informationerne meddelt på engelsk. Bespisningen ombord: Morgenmaden var helt i top hvad angår udvalg, desværre var meget af det som skulle være varmt, nærmest helt koldt. Frokost og middag var meget ens, flot anrettet og veltillavet, men bar præg af at være af meget sparsomme råvarer. Det skulle hele tiden gå meget hurtigt med at spise, pause mellem retterne fantes så at sig ikke. Hele spise situationen fik præg af at være affodring som bare skulle overståes, ingen tid til at nyd og hygge under middagen.
Date published: 2023-09-27
Rated 3 out of 5 by from An der schönen blauen Donau Rejsen middelmådig, udflugter pressede grundet forsinkelser ved sluser pga. høj vandstand. Udflugter bestod af vandreture i byerne, pånær Melk Kloster, hvor vi fik en rundvisning i klostret. Dog bemærkes, at vi fik meget at vide om bygninger, historie m,v., grundet en meget vidende og kompetent guide. Specielt hjemrejsetidspunkt var meget uhensigtsmæssig, idet der var mange timers ophold i München, hvor der burde have været arrangeret en udflugt.
Date published: 2023-09-11
Rated 3 out of 5 by from Levede absolut ikke op til vores forventninger God guide, men rejsen levede absolut ikke op til vores forventninger
Date published: 2023-09-10
Rated 2 out of 5 by from Manglende information på Dansk. For mig ville det have været godt at vide, at vi ud af de 180 rejsende blot var 31 danskere, resten var Tyskere - hvilket nok var medvirkende til at - at informationen foregik på Tysk - og lidt Engelsk. Intet på Dansk. Daglig information med brev i vores kahyt var KUN på Tysk og Engelsk. INTET BREV PÅ DANSK
Date published: 2023-09-08
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse Vores rejseleder havde en historisk viden som han krydrede med rund hånd, en meget spændende mand.
Date published: 2023-09-07
Rated 4 out of 5 by from Veltilrettelagt rejse Udgangspunkt for rejsen i orden, men udfordringer med for meget nedbør og strejke ved bagageudlevring i München. Forsinkelser medførte, at køretur i bus til Wien - gjorde at opholdet blev kort.
Date published: 2023-09-06
 • y_2024, m_5, d_27, h_4
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.42
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_10, tr_253
 • loc_da_DK, sid_ATCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser