An der schönen blauen Donau

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Et førsteklasses krydstogt på Donau gennem Europas hjerte.

Ingen anden flod i Europa repræsenterer så mange forskellige kulturer som Donau. Fra sit udspring i Sydtyskland løber floden mod øst igennem ikke mindre end 10 lande for at munde ud i Sortehavet.

Vi besøger de imponerende og smukke metropoler Wien, Budapest og Bratislava på vores rejse om bord på skibet MS Belvedere. Rejsen bringer os fra det ene højdepunkt til det andet: helt ind i hjertet af de gamle kulturhovedstæder og gennem mageløse flodlandskaber.

Du skal blot slappe af og gå på opdagelse med Albatros’ danske rejseleder.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Krydstogt, Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Euro, HUF

Dagsprogram 8 dage
Dag 1
Fly København – München, Tyskland. Kørsel med bus til Passau og check-in på skibet
Dag 2
Ybbs, Østrig. Mulighed for pilgrimsstedet Maria Taferl. Ankomst til Wien
Dag 3
Wien, Østrig. Mulighed for byrundtur med Hofburg paladset, katedralen og Ringstrasse
Dag 4
Budapest, Ungarn. Mulighed for byrundtur med byens imponerende arkitektur
Dag 5
Budapest, Ungarn. Mulighed for tilkøbsudflugt til den ungarske puszta
Dag 6
Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel
Dag 7
Melk, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk
Dag 8
Ankomst til Passau, kørsel til München og hjemrejse

MS Belvedere

MS Belvedere er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 134 passagerer fordelt på tre dæk.

Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt.

Det rummelige fartøj (126 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab.

Læs mere om skibet på https://www.nicko-cruises.de/flotte/schiff/ms-belvedere/

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Klik på Bestil for at se ledige værelser
Afrejse Varighed Pris Afrejse fra Bemærk
12.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.998,–
Billund
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.998,–
København
OBS. Programmet på denne afrejse varierer en smule fra den, du har valgt. Klik på datoen for at skifte til det tilhørende program.
12.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program
Klik på Bestil for at se ledige værelser

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Fly København – München, Tyskland. Kørsel med bus til Passau og check-in på skibet Afsejling kl. 17.00
MS Belvedere

Efter ankomsten til Münchens lufthavn bliver vi hentet i bus og kører til byen Passau ved Donaus bred. Her ligger vores hjem i de næste 8 dage, MS Belvedere, ved kaj. Vi går om bord, og der er tid til at udforske skibet, før vi mødes til vores første hyggelige middag i skibets restaurant.

Dag 2
Ybbs, Østrig. Mulighed for pilgrimsstedet Maria Taferl. Ankomst til Wien Ankomst til Ybbs kl. 6.00, afsejling kl. 12.00. Ankomst til Wien kl. 20.30
Pilgrimskirken Maria Taferl er dedikeret til Jomfru Maria

Ybbs er en lille idyllisk by ved Donaus bred. Den maleriske historiske gamle bydel ligger tættere på floden end i nogen anden østrigsk by, og de store grønne områder og de farverige facader på de smukt renoverede byhuse inviterer ligefrem til en spadseretur.

Her er hyggelige caféer og krostuer, hvor det er oplagt at spise lidt mundgodt eller drikke et koldt glas østrigsk hvidvin, og hvis du har lyst, har byen et lille fint cykelmuseum, som er en opdagelsesrejse gennem cykelhistorien. Eftermiddagen kan bruges enten på egen hånd i Ybbs eller med deltagelse i skibets udflugt til Maria Taferl. Denne pilgrimskirke er dedikeret til Jomfru Maria og ligger på en bakketop 233 m over Donau. Herfra er der udsigt ud over Donaudalen, og på en klar dag kan man se over 300 km væk til Mostviertel og Alperne. Kirkens grundsten blev lagt den 25. april 1660, og bygningen blev opført først under tilsyn af den østrigske arkitekt Georg Gerstenbrand og senere den italienske arkitekt Carlo Lurago. Sidst men ikke mindst afsluttede arkitekten Jakob Prandtauer projektet. Her er fantastiske fresker i barokstil, og dem i loftet skildrer skabelseshistorien. Væggene viser fortællinger om mirakuløs frelse og helbredelse.

Om eftermiddagen sejler vi gennem Østrigs pittoreske Wachau-landskab, som samtidig er UNESCO-fredet natur inden vi om aftenen ankommer til havnen ved Wien. Fra det 16. århundrede var Nußdorf den vigtigste havn i Wien-regionen. Varer blev fragtet op og ned ad Donau, og da de øvrige sejlruter til Wien var smalle og svært fremkommelige, var det her, skibene lagde til. Det gør de stadig i dag, og det er også i Nußdorf, at vi lægger til kaj.

(Dagens udflugt til Maria Taferl  er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten bestilles og betales om bord).

Dag 3
Wien, Østrig. Mulighed for byrundtur med Hofburg paladset, katedralen og Ringstrasse Afsejling kl. 19.00
Operahuset i Wien

I dag skal vi på byrundtur i Østrigs kejserlige hovedstad, Wien. Wiens centrum har imponerende habsburgske paladser og grønne parker. Her går tradition og fornyelse hånd i hånd: Strauss’ valse spilles, selv når de 20-årige går til bal, og de tidligere kejserlige stalde er genopstået som det overraskende og meget levende museumskvarter.

Wiens gamle bydel ligger smukt omkranset af Ringstrasse-boulevarden med de mange pragtbygninger. Adskillige af bygningerne er tegnet af den danske arkitekt Theofil Hansen, adlet von Hansen! Inde bag Ringstrasse byder dagens Albatros udflugt på en spændende udflugt til fods gennem Wiens historiske og charmerende bykerne.

Her venter den imponerende, gotiske katedral Stephansdom og en gåtur langs det elegante Graben – et af Wiens hovedstrøg. Fra Michaelerplatz, hvor arkæologerne har fundet ruiner helt tilbage til romertiden, og videre mod Hofburgkomplekset til Heldenplatz. Her er rytterstatuer af Østrigs to store helte, prins Eugen og ærkehertug Karl. I Hofburg er også den berømte Spanske Rideskole, hvor man stadig hæger om de gamle ridetraditioner, som går 400 år tilbage.

(Dagens udflugter er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 4
Budapest, Ungarn. Mulighed for byrundtur med byens imponerende arkitektur Ankomst kl. 12.00

I dag ligger skibet til det meste af dagen ved et af Donauflodens absolutte højdepunkter, den UNESCO-fredede hovedstad Budapest.

Omkring år 1000 indførte Stephan 1., konge af Ungarn, kristendommen. I 1526 indtog tyrkerne handelsbyerne Buda og Pest. I den efterfølgende periode lod den tyrkiske Sultan Süleyman 1. mange kirker omdanne til moskéer, og der blev opført flotte badehuse i den tyrkiske hamamstil, og forsvarsværkerne blev moderniseret. Det ses stadig tydeligt i dag, hvor Budapests arkitektur rummer talrige levn fra den periode, hvor den arkitektoniske inspiration blev hentet fra Orienten.

Budapest egentlig er en sammenslutning byerne Buda og Pest, men den moderne hovedstad består egentlig af hele tre byer: Buda, Pest og Óbuda (som betyder "Gamle Buda”). De tre blev forenet til én by i 1872. Her startede byens byens guldalder, som kulminerede, da Europas første underjordiske jernbane (nutidens metrosystem) blev åbnet.

Ved slutningen af anden verdenskrig, nærmere betegnet fra den 13. februar 1945, kontrollerede sovjetiske tropper hele Budapest. Ungarn fik socialistisk styre, men det var under sovjetisk kontrol. Cirka 10 år senere forenedes først studenterne og senere mange ungarere i demonstrationer mod styret, og det kulminerede i den store opstand i Ungarn i efteråret 1956. Mellem 25.000 og 50.000 ungarere og omkring 7.000 sovjetiske soldater blev dræbt, før demonstrationerne var blevet slået ned.

I 1989 blev billederne og minderne fra 1956 igen vakt til live den 16. juni, da hundredtusinder af ungarere gik på gaden for at hylde den tidligere premierminister Imre Nagy, der var blevet vanæret og henrettet 31 år tidligere. Disse demonstrationer medførte nye politiske forandringer, og der blev lettet på Jerntæppet ved den østrig-ungarske grænse. Tusinder af østtyskere benyttede sig af lejligheden til at flygte fra DDR ad denne rute, og begivenheden blev startskuddet til Sovjetunionens og Jerntæppets fald.

På dagens Albatrosudflugt fører vores danske rejseleder an, når vi sammen tager på en byrundtur til fods rundt i byen.

Budapest har gennem århundreder været kendt for sine kurbade. Romerne var de første til at opdage de 118 naturlige kilder, hvorfra mere end 70 millioner liter varmt, terapeutisk vand dagligt vælder op af undergrunden, og siden har kilderne tiltrukket mange rejsende.

Den ungarske hovedstad har dog andet og mere at byde på, hvilket vi oplever på vores byrundtur i den charmerende todelte by. Buda og Pest ligger på hver sin side af Donaufloden og forbindes af otte broer. I Buda ligger den gamle bydels to markante høje, nemlig Borghøjen med Budaslottet, og Gellértbjerget med citadellet.
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet)

Dag 5
Budapest, Ungarn. Mulighed for tilkøbsudflugt til den ungarske puszta Afsejling kl. 14.00
Der er 8 broer over Donaufloden i Budapest

I dag kan du vælge at bruge formiddagen på egen hånd i Budapest. Alternativt kan du tilkøbe en udflugt til den ungarske puszta. I dette område ligger det næsten 75.000 hektar store område på UNESCO’s liste over verdenskulturarv – pusztaen. Det er den store ungarske slette, som er et fremragende eksempel på et kulturlandskab, der er blevet bevaret intakt. Her har husdyr græsset gennem årtusinder, og talrige folkeslag er migreret gennem Karpaterne og har slået sig ned her.

De ubrudte vidder er kun lejlighedsvis forstyrret af træer, lunde og landsbyer, og det er som om de menneskeskabte elementer helt forsvinder i det harmoniske landskab. Der er i dag næsten ingen fastboende på pusztaen, men i græsningssæsonen fra april til oktober sætter hundreder af kvægopdrættere deres dyr på græs. Under besøget på stepperne, kan du bl.a. opleve et traditionelt hesteshow. Er der deltagere nok, deltager Albatros rejseleder naturligvis også i udflugten.

(Denne udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris og bestilles og betales om bord.)

Dag 6
Bratislava, Slovakiet. Mulighed for byvandring i den gamle bydel Ankomst kl. 8.00, afsejling kl. 14.00
Slottet i Bratislava ligger hævet over Donaus bred

Ikke alene er Bratislava den største by i Slovakiet, den er også hovedstad i det unge land, der i sin nuværende form først blev oprettet i 1993 efter Sovjetunionens fald.

Slovakiet deler grænse med Ungarn i syd og med Østrig i vest, og Bratislava breder sig ud som en vifte på begge bredder af den mægtige Donau for foden af de lave Karpaterbjerge. Her, hvor bjerge og flod mødes, kan man se, hvordan vinmarkerne pryder skråningerne. Her er en lang række smukke monumenter i den gamle bydel, som har overlevet både et østrig-ungarsk herredømme og et socialistisk styre, og det kan vi nyde godt af i dag.

På grund af sin placering på grænsen mellem en mild og en varm klimazone rangerer Bratislava blandt de solrigeste steder i Slovakiet med 1.976 solskinstimer i gennemsnit om året. Vores egen solskinsø Bornholm har til sammenligning ca. 1.580 solskinstimer årligt. Derfor er der gode chancer for, at vi får et solrigt ophold i byen, der er knap så velbesøgt som Prag og Budapest, men som har lige så meget at byde på.

Den gamle by og slottet er nogle af højdepunkterne i Bratislava. Den gamle by er fyldt med museer (fx bymuseet, som har et uhyggeligt torturkammer).

Slottet, der ligger hævet over Donaus bred, var en af Romerrigets forposter fra det 1. til det 5. århundrede. Det er hele turen værd at begive sig op til slottet for at nyde udsigten, og på slottet findes også Slovakiets historiske museum.

På dagens Albatrosudflugt begiver vi os på en guidet tur til fods gennem den gamle bydel, Staré Mesto, hvor vi skal opleve de smukke barok- og rokokokirker, der står side om side med storslåede palæer. Vi kommer blandt andet forbi den gotiske domkirke Skt. Martin, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske konge.

Skulpturer og gadekunst gør sig bemærket i gadebilledet, og folkelivet udspiller sig i og omkring handels- og restaurantgaden Skt. Michaels Gade og den tilhørende Skt. Michaels Port, som er den eneste bevarede port i det gamle middelalderfæstningsværk. På toppen af den 51 meter høje tårnbygning, der omkranser porten, er der en statue af Skt. Michael. Tårnet huser i dag et våbenmuseum.

Vi slutter turen af ved broen Novy Most. Her er 95 meter oppe i luften det UFO-lignende observationsdæk, hvorfra man kan nyde udsigten over byen og floden. Ti meter under observationsdækket finder man restauranten i UFO’en, hvor der er mulighed for at købe forfriskninger (entré til UFO-tårnet er ikke inkluderet i rejsens pris).
(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet).

Dag 7
Melk, Østrig. Mulighed for udflugt til benediktinerklosteret Stift Melk Ankomst kl. 7.30, afsejling kl. 13.30
Kloster Melk, Wien

Vi nu et stop i den lille østrigske by Melk, som først og fremmest er kendt for sit velbevarede
benediktinerkloster, Stift Melk. Klosteret, der troner majestætisk på en høj over byen, blev grundlagt i 1089. I
1100-tallet blev der anlagt en skole i klosteret, som stadig er i brug. Klosterbiblioteket var i middelalderen
berømt for sin store samling af manuskripter, og Umberto Eco har i sin berømte roman ”Rosens Navn”, som
blev filmatiseret med Sean Connery i hovedrollen, navngivet hovedpersonerne Adso fra Melk som en hyldest
til det berømte middelalderbibliotek.

I 1700-tallet blev klosteret, som dengang var forfaldent, genopført i klassisk barokstil, og det fremstår i dag
som et af Europas fineste og mest velbevarede barokke bygningsværker.

Klosterparken var en væsentlig del af klosterlivet, og derfor udgør haverne sammen med klosterbygningerne
en smuk helhed. Parken, som den ligger i dag, blev anlagt i 1750, og de fleste planter stammer fra 1822, hvor
man plantede ud med den engelske have som forbillede.

Havepavillonen er udsmykket med stor fantasi, for arkitekten Johann W. Bergl skabte barokke kalkmalerier
med eksotiske dyr og planter, jungler og indfødte folkeslag. Pavillonen er dermed et eksotisk indslag i en
ellers traditionel europæisk have. Sidst, men bestemt ikke mindst, kan klosterhaven byde på en afdeling med
det fornemme navn Paradisets Have, hvor planter og blomster, der gør godt for synet, næsen eller kroppen, er samlet. Paradisets Have er genplantet efter tegninger fra det 9. århundrede.

(Dagens udflugt er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet). 

Dag 8
Ankomst til Passau, kørsel til München og hjemrejse Ankomst kl. 9.30

Efter morgenmad på skibet tjekker vi ud og kører til lufthavnen i München, hvor flyet hjem mod Danmark venter.

Udflugtspakke

 • Halvdagsudflugt i Wien med byrundtur i Kejserlige Wien
 • Halvdagsudflugt i Budapest med byvandring.
 • Halvdagsudflugt med byvandring i Bratislavas gamle bydel.
 • Halvdagsudflugt til klosteret i Melk.

Pris: kr. 1.198,- pr. person

Stephansdom i baggrunden

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 12.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
 • Main Deck, SGL - 5.998,- kr pr pers.
 • Middle Deck w/french balcony, SGL - 10.198,- kr pr pers.
 • Upper Deck w/french balcony, SGL - 13.598,- kr pr pers.
Opgradering af kahyt
 • Middle Deck w/french balcony - 2.998,- kr pr pers.
 • Upper Deck w/french balcony - 4.498,- kr pr pers.
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – München t/r
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • 7 nætters cruise på MS Belvedere i delt dobbeltkahyt med koøje på Main-dæk.
 • Helpension på skibet fra aftensmad dag 1 til morgenmad dag 8
 • Kaffe og te til måltiderne på skibet
 • Daglig rengøring af kahytten
 • Håndklæder i kahytten
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 7% af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Udflugtspakke og eventuelle ekstra udflugter og arrangementer
 • Tillæg for enkeltkahyt
 • Tillæg for opgradering af kahyt
 • Eventuelle måltider på land
 • Øvrige drikkevarer
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn i alt euro 5,- pr. person ved køb af udflugtspakken)
 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 10-13- pr. person pr. nat)
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "prisen inkluderer”

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god ide at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde. Det er absolut en god ide at medbringe en kikkert – man går glip af meget uden.

Hvem kan deltage?

For at deltage på dette flodkrydstogt er det et krav at du er mobil, selvhjulpen og kan færdes uden hjælp til fods i byer og på stier i parker. Personer under 18 år skal rejse i følge med og bo sammen med personer over 18 år.

Særlige forhold vedrørende helbred

I henhold til rederiets regler har du pligt til at informere Albatros Travel om evt. sygdom eller lidelse, handicap, graviditet eller andre forhold, der kan have betydning for dit velbefindende eller din helbredsmæssige tilstand under krydstogtet.

Ikke egnet for gangbesværede

På nogle af vores udflugter og rundture i byerne foregår til fods, og vi går ofte fra skibet til byernes centrum. Da mange af byernes gamle bydele er fredede og har smalle brolagte gader er det ikke muligt køre i bus. Vi oplever også langt mere atmosfære og kommer tæt på byen, når vi er til fods. Vi kan også bruge offentlig transport som sporvogn og metro. Som deltager i turen skal du derfor regne med at gå op til omkring 6 km om dagen i et roligt tempo på byrundturene, som varer mellem 1½ og 2½ timer. Du skal altså være mobil, selvhjulpen og kunne færdes uden hjælp.

Udflugter – Halvdag og heldag

Det er normal praksis at sondre mellem halv- og heldagsudflugter. Dette betyder ikke nødvendigvis, at udflugterne varer hhv. en halv eller en hel dag. En halvdagsudflugt foregår vanligvis enten om formiddagen eller om eftermiddagen og vil ikke strække sig over et måltid. Således vil man oftest være hjemme så det passer med frokost eller middag. Udflugterne varer typisk 2-4 timer. En heldagsudflugt må man forvente varer ca. 5-9 timer, og strækker sig typisk ind over et hovedmåltid, som dog ikke altid behøver at være inkluderet. Dette vil dog være angivet i udflugtsbeskrivelsen.

Hånden på hjertet

Information

Nicko Cruises er et tyskejet rederi, der driver 3 til 4-stjernede skibe, hvor komfort og service kan sammenlignes med et hotel i samme kategori. Der er forskel på skibenes alder, faciliteter og kahytter, så derfor skal man kigge på skibsbeskrivelserne på hver enkelt rejse. Oplevelsen ombord for de fleste stadig på et service- og gastronomisk niveau, som ligger et pænt stykke over, hvad hverdagen hjemme byder på.

Gæsterne ombord på skibet er primært fra Norden og Tyskland. Hovedsprogene er oftest tysk og på enkelte afgange engelsk. Der vil altid være en dansk rejseleder med, som tager sig af Albatrosgruppen samt oplæg. Personalet på båden taler engelsk og tysk.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from En dejlig ferie, med mange oplevelser. Det var en ferie , hvor alt var perfekt. Thomas vores rejseleder , var god til at fortælle, hans sprog var klart, og som der blev sagt, vi spørger bare Thomas, han ved alt. Vi var aldrig i tvivl om dagens program, det fik vi gennem gået aftenen før og vi fik det også på skrift. Hvad der også var fint, på hver af dagsprogrammerne var begge rejseledernes tlf.nr og kahyt nr. vi burde ikke være i tvivl om noget. Der er kun roser til de 2 rejseledere, det var en meget fint tilrettelæggelse og orientering ,og fyldt med humor . Jeg lider af fødevarer allergi og har aldrig oplevet den service jeg fik, altid var der sørget, for at jeg fik noget lige så spændende som de andre.
Date published: 2016-09-16
Rated 5 out of 5 by from Værelset med fantastiske oplevelser langs Donau Sightseeing langs Donau med værelset med, så man undgår at pakke sammen hver dag. Man tager ud på dejlige udflugter med gode guider, ser 3 fantastiske hovedstæder og mange flere steder. Når man har været på tur, kommer man retur til sit værelse på båden og kan slappe af, spise fantastisk god mad og masser af det. Dejlige store værelser, veludstyrede. Kan kun give mine bedste anbefalinger. Kan man ikke klare at være med på alle udflugter kan man blive på båden, sammen med de passagerer, der ikke har købt udflugtspakken, men vil man opleve noget er den nødvendig. Vil man bare slappe af på båden, kan man jo lade være med at købe pakken.
Date published: 2016-07-06
Rated 5 out of 5 by from Hyggelig og oplevelsesrig En dejlig afslappet stemning om bord et veludstyret skib. Mange og veltilrettelagte ture. Programmet kan virke lidt presset på turerne, da der er er meget man skal nå at se. Det kan være positivt, da man ser og oplever meget.... negativt fordi man så har for lidt tid på egen hånd. Skal købe en hel turpakke. Det kunne være fin at kunne plukke de ønskede guidede ture individuelt. Thomas, vores guide var yderst kompetent og kunne sit stof... meget fin service. På skibet var der en hyggelig og rar atmosfære med meget venlig besætning... god og rigelig mad. Obs på at det er ret dyrt i drikkepenge.... forvent ca 1000,- på turen.
Date published: 2017-05-01
Rated 5 out of 5 by from Dejlig Donausejlads i august 2018 En meget smuk sejlads, som var en lise for sjælen grundet den rolige gliden gennem skønne landskaber. En meget behagelig transportform - og med sluserne som et spændende intermezzo. Vores rejseleder Thomas var en erfaren, kompetent og meget behagelig guide med gode informationer, uden at man blev overfodret. Besætningen ombord på M/S Bellissima fortjener også stor ros for deres venlige imødekommenhed og personlige engagement. Vi missede Bratislava pga. meget lav vandstand og kø ved nogle sluser, men blev straks informeret om en fin kompensation for det. Kahytterne var meget velfungerende og overraskende rummelige. En anbefalelsesværdig rejse
Date published: 2018-09-08
Rated 5 out of 5 by from Super dejlig Donautur En helt igennem veltilrettelagt og gennemført tur. Eneste minus var vores ankomst til Wien, hvor der i programmet var lovet en sightseeing. Vi blev sat af på Sveriges Plads og fik godt 2 timer for os selv. Derefter kom vores fantastiske rejseleder Thomas, hvorefter vi gik yderligere 1½ time, alt i 37 graders varme. Havde vi vidst det hjemmefra, havde vi haft mulighed for at være anderledes klædt på med lettere tøj og travesko - vi troede det var en bustur = sightseeing. Ellers var det en rigtig god tur med gode informationer, dejligt skib, super mad, venligt personale og ikke mindst var Thomas en excellent rejseleder. Vi er ikke færdige med at sejle på floder - og Thomas må også gerne være vores næste rejseleder.
Date published: 2017-08-13
Rated 5 out of 5 by from Fantastisk tur - man lever som grever og baroner En dejlig tur - på én gang afslappende sejlads i dejlig kahyt og spændende oplevelser i nye byer - et varieret program. Fantastiske rejseledere Thomas og Niels med en god indbyrdes ping-pong bidrager til en afslappet og hyggelig stemning, samtidig med at man føler sig i gode hænder. Den daglige skibsavis er en supergod idé - fin logbog efter turen. Besætningen ombord på skibet skal have ros for udsøgt service. Selvom vi ved, at der kommer en ny gruppe hver uge, fik de os til at føle, at vi var specielle for dem. Absolut en anbefalelsesværdig tur.
Date published: 2016-09-14
Rated 5 out of 5 by from Perfekt oplevelse på mobilhotel. Simpelthen den perfekte form for ferierejse. Lækkert hotel, lækkert "værelse", lækker restaurant og lækker mad. God tid til i ro og mag at finde sig hjemme på hotellet og lære personalet at kende. Og alligevel kom man rundt, for hotellet flyttede sig hver nat, så man vågnede et nyt sted til nye oplevelser hver morgen. Det var første gang vi prøvede den form for ferie men bestemt ikke den sidste, og når man kun er 82, kan det jo nå at blive til mange ture. Også det indlagte udflugts program var af den bedre slags med den bedste og mest engagerede guide, jeg har mødt til dato. 8 dage intense oplevelser var nok til at blive mæt, men ikke nok til at kede sig. Mit eneste råd til Albatros: "Mere af samme slags"
Date published: 2016-10-09
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse på trods af nødvendige programændringer På trods af at det var nødvendigt af ændre rejsen væsentligt på grund af en hændelse, som Albatros ikke havde indflydelse på, fik vi en utrolig dejlig tur. Rejselederne fik i samarbejde med Albatros ændret programmet på en absolut tilfredsstillende måde, så vi i stedet for rejsens oprindelige indhold fik andre spændende oplevelser. Stor respekt for professionelle rejseledere, der arbejdede ihærdigt for at give deres gæster gode oplevelser, og stor respekt for et rejseselskab, der efterfølgende har ydet kompensation for de nødvendige ændringer.
Date published: 2016-09-27
 • y_2023, m_1, d_26, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_9, tr_240
 • loc_da_DK, sid_ATCRI08, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser