Australien & New Zealand

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Det ultimative rundrejse til Australien og New Zealand; hyggelige storbyer, den australske outback krydret med naturoplevelser i verdensklasse i New Zealand

Australien og New Zealand er to lande, som de fleste drømmer om at besøge. Her får du mulighed for at opleve det bedste fra begge lande; den røde, australske outback og solnedgang over Ayers Rock, den internationale atmosfære i storbyerne Adelaide og Sydney, hvor vi bl.a. besøger Operahuset.

I New Zealand tager vi ud i den billedskønne natur med snetoppede bjerge, der spejler sig i en regnskovsomkranset søer og de grønne klipper omkransende den berømte fjord Milford Sound.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Adelaide
Dag 3 Adelaide. Byrundtur og vingårdsbesøg
Dag 4 Adelaide. Kangaroo Island (tilkøb)
Dag 5 Adelaide – Alice Springs
Dag 6 Alice Springs – Ayers Rock
Dag 7 Ayers Rock. Solopgang over Ayers Rock og tid på egen hånd
Dag 8 Ayers Rock – Sydney
Dag 9 Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach og havnerundfart
Dag 10 Sydney. Udflugt til Blue Mountains
Dag 11 Sydney. Dag til egne eventyr
Dag 12 Sydney – Queenstown, New Zealand
Dag 13 Queenstown. Udflugt til Milford Sound
Dag 14 Queenstown. Dag på egen hånd
Dag 15 Queenstown – Lake Tekapo via Mount Cook National Park
Dag 16 Lake Tekapo – Kaikoura
Dag 17 Kaikoura – Wellington. Mulighed for hvalsafari (tilkøb). Sejltur til Wellington på Nordøen.
Dag 18 Wellington. Byrundtur
Dag 19 Wellington – Rotorua. Huka-vandfaldet
Dag 20 Rotorua. De termiske områder ved Te Puia og maorikultur
Dag 21 Rotorua – Auckland. Besøg i Hobbiton
Dag 22 Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og eftermiddag på egen hånd
Dag 23 Auckland. Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 24 Hjemkomst

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
54.998,–
København
54.998,–
København
54.998,–
København
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København mod Adelaide.
Dag 2
Ankomst til Adelaide

Vi lander i Adelaide, hovedstaden i delstaten South Australia, og kører til vores hotel. En god nats søvn skal gøre godt, så vi er klar til i morgen at udforske den hyggelige storby.

Overnatning i Adelaide.

Dag 3
Adelaide. Byrundtur og vingårdsbesøg
Besøg på vingården venter

Formiddagen er reserveret til afslapning, inden vi senere tager på byrundtur og vingårdsbesøg. Vi skal blandt andet se Adelaide Oval, en af de flotteste cricketbaner i verden. Vi kommer også forbi byens kulturelle centrum med parlamentet, universiteter, statsbiblioteket og det flotte South Australian Museum. Uden for byen besøger vi vingården Penfold’s Magill Estate, som er kendt for sin Grange-vin. Her får vi en guidet rundtur og smager på forskellige vine, inden vi kører tilbage til vores hotel i Adelaide.

Overnatning i Adelaide.

Dag 4
Adelaide. Kangaroo Island (tilkøb)
Mød kænguruen!

I dag kan du vælge enten at tage på opdagelse i Adelaide på egen hånd eller købe en ekstra udflugt til Kangaroo Island. ”Kænguruøen” er Australiens tredjestørste og er ikke blot hjemsted for masser af kænguruer, men blandt andet også koalaer og wallabies, der ligner kænguruer, men er mindre. Se mere om denne tilkøbsudflugt senere i programmet.

Overnatning i Adelaide.

Dag 5
Adelaide – Alice Springs
Pas på krydsende kænguruer

Vi forlader Adelaide for at flyve nordpå til Alice Springs, som ligger midt i Australien, også kaldt The Red Centre grundet den røde jordbund og sparsomme vegetation. I Alice Springs bor der omkring 27.500 mennesker, og byen er et knudepunkt for hele oplandet, som er ekstremt tyndt befolket. Fra lufthavnen kører vi hen og besøger den gamle telegrafstation, som udgør stedet, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på den såkaldte Overland Telegraph Line. Stationen var i brug i 60 år, før den blev lavet om til en skole for aborigine børn

Inden vi kører til vores hotel, lægger vi vejen forbi Anzac Hill Memorial, et monument rejst i 1934 til ære for de faldne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning af australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kæmpede sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam.

Overnatning i Alice Springs.

Dag 6
Alice Springs – Ayers Rock
Kata Tjuta

Af alle Australiens storslåede naturoplevelser stikker én af dem ud som noget helt særligt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den hedder på aborigin. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Gennem årene er Ayers Rock sammen med Sydney Opera House blevet symbol på selve Australien. Ayers Rock er 348 meter høj, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkreds, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunden. Ayers Rock bliver ofte nævnt som verdens største monolit, hvilket den næsten også er. Kun Mount Augustus i det vestlige Australien overgår Ayers Rock i størrelse. Området er helligt for aboriginere, og der er steder, som ikke må betrædes eller fotograferes.

Inden vi forlader Alice Springs, besøger vi Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet.

Vi besøger også School of the Air, som i mange år gav lektioner via radio til fjerntboende børn i et område på over en million kvadratkilometer. Projektet begyndte i 1950 med få timers ugentlig undervisning over radioen. Med tiden blev der tilføjet spørgetid efter lektionen, og antallet af lektioner blev øget. Lærerne benyttede de flyvende lægers radiorum, når der skulle sendes, men i 1978 fik skolen sit eget radiostudie. Efter et par år med e-mail gik man i 2000 helt over til internetbaseret undervisning, og i dag benytter skolen den nyeste teknologi til glæde for børn i de fjerneste egne af landet.

Herefter kører vi sydvest på gennem røde ørkenlandskaber. Undervejs gør vi holdt og strækker benene, ligesom der er mulighed for at købe forfriskninger, når vi gør holdt ved en dromedarfarm. Selvom Australien er mere kendt for koalaer og kænguruer, så er det faktisk det land i verden med flest vildtlevende dromedarer – 300.000! I slutningen af 1800-tallet blev omkring 10.000 dromedarer importeret fra Indien for at hjælpe i udforskningen af outback’en og oprettelsen af telegrafstationen i Alice Springs. Men efterhånden som der blev bygget veje og jernbaner, blev dromedaren overflødig, og i dag sælges dyrene blandt andet til arabiske lande, hvor nogle bliver brugt til væddeløb, mens andre ender på middagsbordet.

Overnatning i området nær Ayers Rock.

Dag 7
Ayers Rock. Solopgang over Ayers Rock og tid på egen hånd
Ayers Rock

Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens farvespil er mindst lige så intenst som det, der udspiller sig om aftenen. Vi fortsætter til foden af den 348 meter høje klippe for at tage den i nærmere eftersyn. Her skal vi blandt andet gå en tur, der fører os forbi hulemalerier og sære stenformationer. Bemærk, at klippens traditionelle ejere, Unungu-stammen, på grund af religiøse årsager helst ikke ser, at klippen bestiges. Vi besøger også det tilknyttede kulturcenter, hvor du har mulighed for at købe aboriginer-kunst og souvenirs.

Herefter kører vi den korte vej til nationalparken Kata Tjuta, eller The Olgas som den også kaldes. Her begiver vi os ud på en vandretur mellem de imponerende klippeformationer og når til sidst ind mellem de to højeste toppe.

Eftermiddagen er på egen hånd.

Som afslutning på dagen skal vi opleve Ayers Rocks storslåede farvespil i solnedgangen. Den enorme klippe bliver nærmest selvlysende rød, netop som solen forsvinder under horisonten. Mens solen går ned, nyder vi et glas bobler og lidt let at spise. Efter mørket har sænket sig over Ayers Rock, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok en af verdens mørkeste og klareste stjernehimler, uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet.

Overnatning i området nær Ayers Rock.

Dag 8
Ayers Rock – Sydney
Tid til at forlade den australske outback

Det er blevet tid til at forlade Ayers Rock og den australske outback. Vi kører til den lille lufthavn beliggende her i ’midten af ingenting’ og sætter kursen mod Sydney.

Byen som i 1788 blev grundlagt af engelske straffefanger og har sidenhen udviklet sig til Australiens største by. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver et stort udvalgt af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, hvor du kan prøve mange spændende retter baseret på gode lokale råvarer.

Ved ankomsten til Sydney kører vi til vores hotel, og aftenen har du på egen hånd til at kigge lidt nærmere på byen.

Dag 9
Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach og havnerundfart
Velkommen til Sydney!

I dag ser vi blandt andet The Royal Botanic Gardens og udsigtspunktet Mrs Macquarie’s Chair. Den berømte stol, som i virkeligheden har form som en bænk, er skåret ud af sandsten af straffefanger i 1810 og var en gave til guvernør Macquaries hustru, Elizabeth. Det siges, at hun plejede at sidde på stenen i timevis for at nyde panoramaudsigten og se på skibe, der kom sejlende fra Storbritannien. Herfra kan vi også se Sydneys ældste bydel, The Rocks.

Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien. De oprindelige bygninger var lavet af lokal sandsten, og derfra stammer bydelens navn. Udsigten er sidenhen blevet beriget med Sydney Harbour Bridge og Sydney Opera House.

Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte er Sydneys Bondi Beach, som ligger øst for byens centrum, og som vi selvfølgelig skal besøge. På den hvide sandstrand flokkes Sydneyboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.

Byrundturen ender ved den populære Circular Quay, som er et pulserende område ved Sydneys havnefront. Her har du tid til at strække benene og få en bid frokost, inden vi mødes for at tage på havnerundfart, mens vi nyder en kop kaffe eller te med lidt til den søde tand.

Nu er det tid at beundre Sydneys verdensberømte vartegn, Sydney Opera House, som er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon. Med sine karakteristiske hvide tagbuer minder operahuset om et skib for fulde sejl og symboliserer dermed på bedste vis livet i Sydney, som i høj grad leves i og omkring den smukke naturskabte havn. Siden indvielsen i 1973 har bygningen været ramme om nogle af landets største musik- og teaterbegivenheder, hvilket vi hører mere om under rundvisningen inde i bygningen. Tæt ved operahuset ligger endnu et af Australiens berømte bygningsværker, nemlig den enorme stålbro Sydney Harbour Bridge, der på flotteste vis forbinder den sydlige og nordlige del af byen.

Overnatning i Sydney.

Dag 10
Sydney. Udflugt til Blue Mountains
Blue Mountains

I dag besøger vi Blue Mountains, der ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

På udflugten besøger vi også Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Her finder du verdens største samling af australske dyrearter (mere end 330 arter) som for eksempel kænguru, koala, wombat, emu og forskellige krybdyr og fugle – og nærkontakt er tilladt. Har du en drøm om at kramme en koala, er dette din chance!

Overnatning i Sydney.

Dag 11
Sydney. Dag til egne eventyr
Tid på egen hånd - måske en tur på stranden?

Dagen i dag er din egen. Mulighederne er mange – tag for eksempel en slentretur i det hyggelige havneområde Darling med dets mange caféer.

Eller besøg Sydney Sky Tower, der med sine 309 meter er Sydneys højeste bygning og den næsthøjeste bygning på hele den sydlige halvkugle. Fra restauranten er der eminent udsigt over hele byen.

Overnatning i Sydney.

Dag 12
Sydney – Queenstown, New Zealand
Queenstown, New Zealand

Det er blevet tid til at forlade Australien, men heldigvis slutter rejsen ikke her. Fra Sydney flyver vi over Det Tasmanske Hav og lander i Queenstown på New Zealand.

Queenstown, også kaldet ”De Sydlige Alpers St. Moritz”, blev grundlagt i 1862 under guldfeberen og er en charmende, lille by med blot 10.000 indbyggere. Byen har en fabelagtig smuk beliggenhed på bjergskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk udsigt til bjergkæden The Remarkables, der om vinteren lægger snesevis af løjper til skihungrende kiwier og turister. Fremme i Queenstown kører vi til vores hotel og tjekker ind. Resten af dagen er fri til at opdage byen og de omkringliggende omgivelser på egen hånd.

Dag 13
Queenstown. Udflugt til Milford Sound
Smukke Milford Sound

Fiordland Nationalpark er New Zealands største nationalpark, og parkens store, uberørte naturområder udgør en stor del af det sydvestlige hjørne af Sydøen. Landskabet er indbegrebet af den dramatiske, uspolerede og billedskønne natur, som New Zealand er så berømt for: bjerge med snedækkede tinder, brusende vandfald, funklende klare søer og fjorde samt tæt, grøn regnskov. Det intenst grønne landskab finder næring i de store mængder nedbør, der er på disse kanter: Ikke mindre end 6-7 meter om året bliver det til. Og som besøgende behøver man absolut ikke være ked af at ramme parken på en regnvejrsdag – regnen understreger blot på smukkeste vis effekten af det fortryllende landskab.

Det absolutte højdepunkt i Fiordland Nationalpark er Milford Sound. Den 22 kilometer lange fjord løber ind i landet fra Det Tasmanske Hav og er omgivet af klippevægge, der rejser sig op over de 1.000 meter, mens regnskoven klæber sig til klippesiderne, og sæler, pingviner og delfiner besøger vandene. På sejladsen gennem dette naturens vidunder er der god tid til at nyde fjordens storhed og stilhed. På tæt hold oplever du de mange spektakulære naturscenerier med stejle granitklipper, der spejler sig i det rolige vand, som af og til piskes op af de mange tordnende vandfald fra klipperne. På sejlturen nyder vi en frokost, og efter besøget på fjorden går turen tilbage til Queenstown.

Overnatning i Queenstown.

Dag 14
Queenstown. Dag på egen hånd
Tid på egen hånd i Queenstown

Queenstown er gang på gang blevet fremhævet i internationale rejsemagasiner som et af de mest attraktive steder i verden. Hemmeligheden bag Queenstowns særlige tiltrækning er kombinationen af smuk beliggenhed og en åben og tilbagelænet stemning – krydret med byens mange adventure-muligheder. Byen er kendt for at være ét stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick ud over det sædvanlige. I selve byen og omegnen findes der alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbuddene uendelige med alt fra elastikspring til riverrafting og paragliding.

Der er dog ikke kun adrenalinfremkaldende aktiviteter at tage sig til. Du kan også hvile pulsen lidt på nogle af de mange spa-steder, eller hvad med et slag golf eller lidt afslappende fiskeri ved bredden af den smukke sø? Her er i hvert fald nok at tage sig til, hvad enten man er til afslapning og shopping eller adrenalin og sved på panden. Et must, når man er i Queenstown, er at tage den stejle kabelbane op til toppen af Bob’s Peak. På vej derop har du 220 graders panoramaudsigt til bl.a. The Remarkables, Walter Peak og selvfølgelig selve byen. På toppen venter udsigtsplatforme og terrasser, hvor du kan nyde udsigten og tage billeder.

Overnatning i Queenstown.

Dag 15
Queenstown – Lake Tekapo via Mount Cook National Park
Lake Tekapo

Vi begynder vores rejse nordpå, og på vejen mod Lake Tekapo kommer vi omkring Mount Cook Nationalpark, hvor New Zealands højeste bjerg – Mount Cook – på 3.765 meter ligger. Det oprindelige maorinavn for bjerget er Aorangi, der poetisk betyder ”den, der bryder skyerne”. Parken tiltrækker mange bjergbestigere og vandreentusiaster, og sir Edmund Hillary brugte Mount Cook som træningssted, inden han begav sig til Himalaya for at bestige Mount Everest i 1953. Hvis vejret er klart, kan vi se toppen af bjerget.

Lake Tekapo, en meget kold og smuk turkisblå smeltevandssø, ligger omkranset af bjerge med sneklædte bjergtinder i baggrunden. Ved søens bred ligger stenkirken Den Gode Hyrdes Kirke, der er bygget af lokalt indsamlede sten og har en helt vidunderlig udsigt over søen fra vinduet bag alteret.

Overnatning i området ved Lake Tekapo.

Dag 16
Lake Tekapo – Kaikoura
Kystbyen Kaikoura

Fra Lake Tekapo fortsætter vi mod den lille kystby Kaikoura, smukt beliggende i en bugt med betagende bjergskråninger som kulisse. Vi ankommer hen på eftermiddagen og har resten af dagen på egen hånd. Ud over at være et mekka for hvalsafari er Kaikoura kendt for sine fiske- og skaldyrsrestauranter, så det er oplagt at smage lidt på de lokale delikatesser.

Overnatning i Kaikoura.

Dag 17
Kaikoura – Wellington. Mulighed for hvalsafari (tilkøb). Sejltur til Wellington på Nordøen.
Kaikoura er et mekka for hvalsafari

Kaikoura siges at være verdens bedste sted at observere kaskelothvaler, og hvis du vil forsøge at få øje på hvalerne i farvandet ud for Kaikoura, kan du denne morgen tage ud på hvalsafari (ikke inkluderet i rejsens pris, en hvalsafari koster ca. 152 NZD og kan købes lokalt via rejselederen). Specielle strømforhold fører blæksprutter, hvalernes livret, tæt ind på lavt land. Det er en kæmpe oplevelse at se de gigantstore hvaler boltre sig i havet, men der kan i sagens natur ikke gives nogen garanti for, at hvalerne dukker op.

Kaskelotten er den hval i verden, der kan dykke dybest – op til flere kilometer. Man mener, at kaskelottens store hoved, der er fyldt med en speciel olie, spermacetolie – hvilket har givet hvalen dens engelske navn sperm whale – hjælper hvalen med at overleve trykket på de dybe dyk. Hannerne kan blive op til 20 meter lange og veje op til 50 tons, mens hunnerne ”kun” bliver op til 12 meter og vejer op til 16 tons.

Herefter kører vi mod den lille by Picton på Sydøens nordkyst, hvorfra vi sejler til New Zealands hovedstad, Wellington. Færgeturen går for at være en af de smukkeste i verden. Sejlturen tager cirka tre timer, og især er turen gennem det betagende smukke Queen Charlotte Sound er en stor oplevelse.

Overnatning i Wellington.

Dag 18
Wellington. Byrundtur
New Zealands hovedstad Wellington

Wellington blev i 1865 landets hovedstad for at danne et diplomatisk midtpunkt mellem Nord- og Sydøen. Inklusive forstæderne har byen cirka 600.000 indbyggere. Beliggenheden ud til James Cook-strædet, der deler øerne, har givet byen øgenavnet ”Windy Wellington”, da der ofte står en strid blæst ind over byen. Det har dog ikke afskrækket folk fra at søge dertil, for byen ligger i grønne omgivelser mellem smukke bugter og bjergsider, hvor der ligger flotte villaer med en sjældent god udsigt over byen og James Cook-strædet.

På vores byrundtur kører vi til toppen af det 196 meter høje Mount Victoria, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele hovedstadsområdet. Vi besøger også Wellingtons botaniske have og kører med kabelbanen – en slags sporvogn, som i over 100 år har bragt indbyggere op til beboelsesområderne. Der er en højdeforskel på 168 meter, og banen er blot 650 meter lang. På toppen kan vi nyde den fine udsigt, og desuden findes her et lille museum tilegnet kabelbanen.

Eftermiddagen er på egen hånd, og mulighederne er mange her i den smukke hovedstad. Byen er med sine mange museer og gallerier et slaraffenland for kulturinteresserede. En oplagt mulighed er et besøg på det supermoderne nationalmuseum for kunst, historie og maori-kultur, ”Te Papa Tongarewa”. Museet ligger smukt placeret lige ned til vandet og giver et enestående indblik i landets historie. Der er gratis entré.

Overnatning i Wellington.

Dag 19
Wellington – Rotorua. Huka-vandfaldet
Det imponerende Huka-vandfald

I dag venter en længere køretur fra Wellington til Rotorua, men køreturen er også en rejse i New Zealands enestående og varierede natur, hvor vi blandt andet kører igennem Tongariro Nationalpark, New Zealands ældste nationalpark. Til nationalparkens historie hører, at den i 1887 blev foræret af en lokal maori-høvding til det newzealandske folk på den betingelse, at naturen med de mange helligdomme blev beskyttet. Den mildest talt bjergtagende nationalpark centrerer sig omkring de tre vulkaner Tongariro, Ngauruhoe og Ruapehu. Sidstnævnte er den mest aktive af de tre, og nogle kender den også som Mount Doom fra filmatiseringen af Ringenes Herre. Nationalparken byder på såvel ørkenlandskaber, tæt skov som bregnepræget naturo og hvis vejret er med os, kan vi nyde den spektakulære udsigt over vulkanerne.

Videre nordpå kører vi forbi Lake Taupo, der med sine 619 kvadratkilometer er landets største sø og resultatet af et kraftigt vulkanudbrud. Søens voldsomme tilblivelse er der dog ikke mange synlige spor af i dag, hvor idyl er det ord, der bedst beskriver landskabet her.

Sidste stop på vejen nordpå er ved det imponerende Huka-vandfald, hvor vandet tordner af sted med 220.000 liter i sekundet ud over det 11 meter høje fald. Wakato-floden, som vandfaldet udspringer fra, er normalt op til 100 meter bred, men her ved vandfaldet indsnævrer den sig til en bredde på blot 15 meter, hvilket er grunden til, at der i den grad er pres på vandet. Huka betyder skum, og navnet kommer sig af, at når vandet rammer det underliggende flodbassin, sprøjter det så kraftfuldt, at det ligner skum.

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Rotorua, der også er kendt som et vigtigt centrum for maori-kulturen. Det er den by i New Zealand med den største koncentration af maorier, da mere end 20 procent af byens indbyggere nedstammer fra de oprindelige polynesiske indvandrere.

Rotorua ligger lige midt i hjertet af New Zealands termiske bælte, hvor det bogstaveligt talt syder, bobler, sprutter og koger i hver en krog. Her er vulkaner, gejsere, boblende mudderpøle og et hav af varme kilder, som leverer varme til byens indbyggere og underholdning og velvære til de mange besøgende, der søger til byen for at nyde godt af de mange kurfaciliteter. En del af kilderne er meget svovlholdige, og nogle dage kan der derfor være en umiskendelig svovllugt i byen.

Rotorua ligger smukt placeret ved bredden af Lake Rotorua, og denne sø taler sit eget tydelige sprog om den livlige underjordiske aktivitet i området. Søen er nemlig resultatet af et vulkanudbrud, som efterlod sig det 80 kvadratkilometer store krater, der i dag udgør søen.

Overnatning i Rotorua.

Dag 20
Rotorua. De termiske områder ved Te Puia og maorikultur
Vi skal lære mere om maoriernes kultur

I dag ser vi nærmere på de termiske områder ved Te Puia. Vi skal blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, der springer to til tre gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så man har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i Te Puia-området.

Vi skal også lære mere om maoriernes enestående kultur, når vi blandt andet ser en kopi af en traditionel maori-landsby og besøger det lokale institut, hvor unge maorier lærer det traditionelle træudskærings-håndværk.

Om aftenen skal vi opleve mere af maori-kulturen, når vi sammen spiser en hangi – det traditionelle maori-måltid, hvor kød og grøntsager tilberedes i en jordovn. Efterfølgende er der dans og optræden og det hele sluttes af med maoriernes berømte krigsdans, haka. Ritualet skulle skræmme fjendtlige stammer væk – i dag har det newzealandske rugbyhold taget haka´en til sig, og udfører krigsdansen før kampstart.

Overnatning i Rotorua.

Dag 21
Rotorua – Auckland. Besøg i Hobbiton
Hobbiton er en af mange filmkulisser fra Ringenes Herre

Vi sætter rejsen mod Auckland, New Zealands største by, der med cirka 1,3 millioner indbyggere er hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk.

På vejen dertil stopper vi i Hobbiton, som er blot en af mange originale filmkulisser fra Ringenes Herre-filmene her på New Zealand. Hobbiton er hobbitternes hjemby beliggende i grønne frodige bakker, og husene står præcis, som man har set dem i filmene; kilet ind i bakkesiderne med runde vinduer og farvestålende døre. Foran hvert hus er der en lille have med blomster og diverse grøntsager – bemærk også de runde postkasser ved havelågerne.

Tilbage i den virkelige verden fortsætter vi til Auckland, der også bliver kaldt for ”City of Sails”, og det ikke uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker en anden form for vandsport. Auckland har tiltrukket mange immigranter, senest særligt fra Polynesien og Sydøstasien, og er en spændende smeltedigel af folkeslag og kulturer.

Overnatning i Auckland.

Dag 22
Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og eftermiddag på egen hånd
Udsigt fra Mount Eden i Auckland

På vores byrundtur kommer vi blandt andet forbi havnefronten og nogle af byens dyreste kvarterer, inden vi runder Mount Albert, en af de omkring 50 sovende vulkaner, Auckland er bygget på. Mens de fleste af vulkanerne i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.

Eftermiddagen er på egen hånd. Besøg evt. byens vartegn, det 328-meter høje Sky Tower, hvor man fra 52. etage kan nyde en 360-grader panoramaudsigt over byen.

Overnatning i Auckland.

Dag 23
Auckland. Tid på egen hånd og hjemrejse
Det er blevet tid til at forlade Auckland og New Zealand – vi kører mod lufthavnen og begynder vores hjemrejse.
Dag 24
Hjemkomst
Vi lander i København.

Udflugt til Kangaroo Island

Dag 9 kan du som tilkøb vælge at tage med på en ekstra udflugt til Kangaroo Island, der bestemt ikke har fået sit navn uden grund! Øen kan bedst beskrives som én stor zoo, men helt uden indhegninger og bure. ”Kænguruøen” er Australiens tredjestørste og er ikke blot hjemsted for masser af kænguruer, men blandt andet også koalaer og wallabies, der ligner kænguruer, men er mindre.

En stor del af Kangaroo Island er udlagt som naturreservat, og som besøgende fascineres man ikke blot af dyrelivet og den smukke natur men også af den ro, der indhyller øen – her leves livet i et behageligt, tilbagelænet tempo. Og med sans for gode lokale råvarer og vine. På vej over til Kangaroo Island tager vi med bus og færge, og på tilbagevejen flyver vi.

Pris: 2.998,- pr. person. Udflugten skal bestilles hjemmefra.

Kangaroo Island

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 54.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltværelse
14.998,-
Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Adelaide og Auckland – København
 • Fly Sydney – Queenstown
 • To indenrigsflyvninger i Australien
 • Turistvisum til Australien
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 1 frokost og 1 middag
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Evt. drikkepenge
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Strenge toldregler

Bemærk, at både Australien og New Zealand har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Australien

Her kan du få mere at vide om Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Mere om New Zealand

Her kan du få mere at vide om New Zealand: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse med gode oplevelser Det var en spændende rejse med både Australien og NZ. Der var (selvfølgelig) en del transporttid.Der var tilpas med "tid på egen hånd". Vi ville gerne have haft en dag mere i Brisbane. Udflugten til Milford sound var ikke transporttiden værd. Da det næsten altid er regnvejr derude, synes vi, den skal erstattes med et andet tilbud. Alice Springs var en skuffelse, og kan udelades. Udflugten til de blå bjerge var opreklameret, frokosten var under al kritik, når man tager prisen i betragtning. Vores rejseleder var helt fantastisk dygtig. Hun var så imødekommende og altid i superhumør. Hun gav os mange extra oplevelser og var hele tiden på. Super godt.
Date published: 2017-03-17
Rated 4 out of 5 by from Koncentreret rejse med mange "highlights", men for mange programpunkter En lang rejse, der undertiden virkede noget forceret. Men på trods af dette fik vi et godt indtryk af både Australien og NZ. Måske ville det have optimeret rejsen, med flere dage på samme sted. F.eks. kunne Christ Church været taget af programmet eller erstattet af noget andet. Programmet var visse steder noget ulogisk sammensat, hvad angår den afsatte tid. Der skulle f.eks. løbes stærkt for at se Operahuset og nå bådturen i Sydney. Det havde været bedre at sejle med en senere båd. Desværre var der heller ikke afsat tilstrækkelig tid til de fornemme museer eller botaniske haver på turen. Og så var servicen på flyet fra Queenstown til Sydney (et glas lunkent vand i plastbæger) under rejsens standard.
Date published: 2017-02-05
Rated 3 out of 5 by from Australien/New Zealand Januar 2017 Mange spændende oplevelser på kort tid. Alt alt for lange busrejser, enkelte op til 12-15 timer uden planlagte spisepauser. Udflugtsprogram i Melbourne ikke som beskrevet i program. Byrundtur i Sydney alt for presset, ikke indlagt tid til at spise frokost før rundvisning i operahus og sejltur.
Date published: 2017-02-06
Rated 4 out of 5 by from Store oplevelser En spændende, men hård rejse. Rejselederen havde en god viden især om Australien. Desværre var der et par enkelte ting som ikke var prisen og Albatros værdig, dårlig service på flyet fra Queenstown til Sydney, hotellet i Christchurch og busturen fra Picton til Christchurch ting som rejselederen ikke havde indflydelse på. Der var mange store oplevelser og flotte naturområde vi så.
Date published: 2017-02-09
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse med mange oplevelser. Fin oplevelsesrejse uden de store problemer. Fik set rigtig meget af både Australien og New Zealand. God rejseleder, især i Australien. På grund af jordskælv rigelig lang bustur til Christchurch, hvor hotellet var lidt under middel. Havde foretrukket en dag mere i Aukland og en mindre i Queenstown.
Date published: 2017-02-03
Rated 4 out of 5 by from En god rejse med besøg i to lande Kangaroo Island opfyldte ikke forventningerne, da vi ikke så alle dyr - og slet ingen kænguruer.
Date published: 2017-12-10
Rated 4 out of 5 by from Smagsprøver på Australien og New Zealand En god og spændende rejse med mange oplevelser. To så store lande på 25 dage kan kun blive smagsprøver, så selvfølgelig ville vi gerne have haft mere tid og set mere. Australien-delen fungerede bedst, der var ok tid til de største seværdigheder, og Uluru og Operahuset levede op til forventningerne. I New Zealand var der meget buskørsel, og den flotte natur blev nok lidt for meget til fotostop og for kort tid til at opleve at være i den.Det blev forstærket af jordskælvsramte veje. Vores rejseleder var god, sød og hjælpsom.
Date published: 2017-03-16
Rated 3 out of 5 by from En resa med många fina upleveser men även brister. Min erfarenhet av Albatros har hittills varit-och därför har jag fortsatt att resa med er(10ggr)-att reseledaren/guiden varit påläst och kunnig, resans logistiska upplägg varit bra samt inte minst trevliga medresenärer. Tyvärr var det denna gång enbart medresenärerna som fullt ut uppfyllde dessa kriterier.
Date published: 2017-02-16
 • y_2018, m_4, d_23, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_20
 • loc_da_DK, sid_AURTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18AURTR03BDK0811