Australien & New Zealand

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Den ultimative rundrejse til Australien og New Zealand; hyggelige storbyer og den australske outback krydret med naturoplevelser i verdensklasse i New Zealand

Australien og New Zealand er to lande, som de fleste drømmer om at besøge. Her får du mulighed for at opleve det bedste fra begge lande; den røde, australske outback og solnedgang over Ayers Rock, den internationale atmosfære i storbyerne Melbourne og Sydney, hvor vi bl.a. besøger Operahuset.

I New Zealand tager vi ud i den billedskønne natur med snetoppede bjerge, der spejler sig i en regnskovsomkranset søer og de grønne klipper omkransende den berømte fjord Milford Sound.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Australsk dollar

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Melbourne
Dag 3 Melbourne. Byrundtur
Dag 4 Melbourne. Udflugt til Great Ocean Road
Dag 5 Melbourne – Ayers Rock
Dag 6 Ayers Rock. Solopgang over Ayers Rock og tid på egen hånd
Dag 7 Ayers Rock – Alice Springs
Dag 8 Alice Springs – Brisbane
Dag 9 Brisbane – den naturskønne Fraser Island. Via Hervey Bay
Dag 10 Fraser Island. Udflugt med picnic og svømmetur i øens smukkeste sø
Dag 11 Fraser Island – Brisbane. Tid på egen hånd
Dag 12 Brisbane – Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og middag i Aucklands Sky Tower
Dag 13 Auckland – Rotorua. Besøg i Hobbiton
Dag 14 Rotorua. De termiske områder ved Te Puia og maorikultur
Dag 15 Rotorua – Wellington. Huka-vandfaldet
Dag 16 Wellington. Byrundtur
Dag 17 Wellington – Kaikoura. Sejltur til Picton på Sydøen
Dag 18 Kaikoura – Lake Tekapo. Mulighed for hvalsafari (tilkøb) og Den Gode Hyrdes Kirke
Dag 19 Lake Tekapo – Queenstown. Mount Cook og Arrowtown. Tid på egen hånd.
Dag 20 Queenstown. Dag på egen hånd
Dag 21 Queenstown. Udflugt til Milford Sound
Dag 22 Queenstown – Sydney
Dag 23 Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach og havnerundfart
Dag 24 Sydney. Tid på egen hånd eller mulighed for udflugt til Blue Mountains (tilkøb)
Dag 25 Sydney. Tid på egen hånd og hjemrejse
Dag 26 Hjemkomst

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København mod Melbourne.
Dag 2
Ankomst til Melbourne
Hyggelige Melbourne

Vi lander i Melbourne og kører til vores hotel. En god nats søvn skal gøre godt, så vi er klar til i morgen at udforske den hyggelige storby.

Melbourne er hip og afslappet, livlig og kreativ, og en stor del af de 3,7 millioner indbyggere bevæger sig rundt i byen på cykel eller med sporvogn. I gadebilledet viser det multikulturelle islæt sig blandt andet i spændende restauranter, der mikser forskellige etniske madtraditioner i deres behandling af de gode råvarer fra land og vand.

Dag 3
Melbourne. Byrundtur
Fine sporvogne i Melbourne

Den første halvdel af dagen skal vi på en byrundtur i Melbourne. Vi kommer blandt andet forbi byens rådhus og St. Paul´s Cathedral samt Queen Victoria Market, som har eksisteret siden 1878. Her finder du både frugt, grønt og frisk fisk og skaldyr såvel som tøj, smykker, legetøj og souvenirs.

Ved middagstid sætter bussen os af i Central Business District (CBD), hvor vi har et par timer på egen hånd til at få lidt frokost og snuse lidt omkring byens mange butikker. Tag evt. forbi den livlige gågade Bourke Street Mall og byens Chinatown, hvor kinesiske immigranter siden 1850’erne har haft deres base.

Vi mødes igen og tager på tur med Melbournes gamle sporvogn rundt i byens centrum. En sjov og anderledes måde at transporteres rundt i denne moderne storby.

Dag 4
Melbourne. Udflugt til Great Ocean Road
De imponerende 12 apostle

I dag skal vi udforske en af verdens flotteste kystveje. Den 243 kilometer lange Great Ocean Road, som strækker sig syd for Melbourne, blev bygget af hjemvendte soldater efter 1. verdenskrig for at ære ofrene for krigen, og vejen regnes for at være det største krigsmindesmærke i verden.

Den kontrastfyldte strækning byder på barske kyststrækninger, gyldne strande, små charmerende kystbyer, klipper og frodigt grønne skove. Højdepunktet for de fleste er den helt specielle klippeformation De 12 Apostle. De tårnlignende sandstensklipper ude i vandet er skabt gennem havets erosion af klippekysten, og i 2005 tog havet en af apostlene, så der nu kun er otte. Trods navnet har der aldrig været mere end ni!

Vi spiser frokost undervejs på en lokal restaurant ikke langt fra De 12 Apostle.

Dag 5
Melbourne – Ayers Rock
Pas på krydsende kænguruer

Efter morgenmaden flyver vi direkte fra Melborne til den lille lufthavn ved Ayers Rock, som ligger midt i Australien. Området her kaldes også The Red Centre grundet den røde jordbund og sparsomme vegetation.

Af alle Australiens storladne naturoplevelser stikker én af dem ud som noget helt særligt. Det er naturligvis Ayers Rock, eller “Uluru”, som den hedder på aborigin. Denne kæmpemæssige sten ligger i hjertet af Australien i nationalparken Uluru-Kata Tjuta, som er på UNESCO’s liste over verdens naturarv. Gennem årene er Ayers Rock sammen med Sydney Opera House blevet symbol på selve Australien. Ayers Rock er 348 meter høj, 2,4 kilometer lang, cirka ni kilometer i omkreds, og endelig stikker den 3,5 kilometer ned i undergrunden. Ayers Rock bliver ofte nævnt som verdens største monolit, hvilket den næsten også er. Kun Mount Augustus i det vestlige Australien overgår Ayers Rock i størrelse. Området er helligt for aboriginere, og der er steder, som ikke må betrædes eller fotograferes.

Efter ankomsten til vores hotel, ikke langt fra Ayers Rock, begiver vi os ud på en vandretur i nationalparken Kata Tjuta, som også kaldes for The Olgas. Her skal vi gå en tur mellem de to højeste toppe. Vores vandretur er timet, så vi som afslutning på dagen kører til Ayers Rock og oplever det storslåede farvespil, som finder sted ved solnedgang. Den enorme klippe bliver nærmest selvlysende rød, netop som solen forsvinder i horisonten. Mens solen går ned, nyder vi en forfriskning og lidt snacks.

Efter mørket har sænket sig over Ayers Rock, bryder den mest fantastiske stjernehimmel frem. Denne del af Australien har nok en af verdens mørkeste og klareste stjernehimler, uden gadelamper eller andre lyskilder i miles omkreds til at forstyrre billedet.

Dag 6
Ayers Rock. Solopgang over Ayers Rock og tid på egen hånd
Ved Ayers Rock

Vi står tidligt op for at nyde synet, når solens første stråler rammer Ayers Rock. Morgenens farvespil er mindst lige så intenst som det, der udspiller sig om aftenen. Efter at have set solen stå op, kører vi til det tilknyttede kulturcenter, hvor vi spiser morgenmad på stedets café med udsigt til Ayers Rock. Bagefter bliver der mulighed for at købe aboriginer-kunst og souvenirs, inden vi begynder vores Ayers Rock-ekspedition.

Ved foden af den 348 meter høje klippe går vi en tur, der fører os forbi hulemalerier, sære stenformationer og til Kantju Gorge, et helligt vandhul med vertikale klippevægge, der vokser op af vandet.

Vi tilbringer eftermiddagen på hotellet eller til oplevelser på egen hånd. Mon ikke lidt afslapning ved hotellets pool frister?

Dag 7
Ayers Rock – Alice Springs
Telegrafstationen fra 1872

Vi forlader Ayers Rock straks efter morgenmaden og kører østpå gennem røde ørkenlandskaber. Undervejs gør vi holdt og får strukket benene, ligesom der er mulighed for at købe forfriskninger i Erldunda, som vi når i første kryds efter 260 km! Her drejer vi mod nord og fortsætter de sidste 200 km mod Alice Springs. I Alice Springs bor omkring 27.500 mennesker, og byen er et knudepunkt for hele oplandet, som er ekstremt tyndt befolket.

Fremme i Alice Springs besøger vi den gamle telegrafstation, hvor de første europæere bosatte sig i Alice Springs. Telegrafstationen blev oprettet i 1872 for at transmittere meddelelser mellem Adelaide i syd og Darwin i nord. Det er den bedst bevarede af 12 stationer på den såkaldte Overland Telegraph Line.

Vi besøger også Royal Flying Doctor Service (RFDS), som nogle måske kender fra tv-serien ”Flying Doctors”. Fra basen i Alice Springs udgår den flyvende lægeservice til fjerntliggende farme og små samfund i hele Northern Territory. Den luftbårne lægegerning begyndte i 1928 i Queensland og spredte sig hurtigt til hele landet.

Hvis tiden tillader det, runder vi byrundturen af med et besøg ved Anzac Hill Memorial, et monument rejst i 1934 til ære for de faldne australske og newzealandske soldater under 1. verdenskrig. ANZAC er en forkortelse for en sammenslutning af australske og newzealandske tropper, The Australian and New Zealand Army Corps, som kæmpede sammen under 1. verdenskrig, 2. verdenskrig, i Korea og i Vietnam.

Dag 8
Alice Springs – Brisbane
Brisbane

Det er blevet tid til at forlade den øde, røde australske outback til fordel for den multikulturelle by Brisbane på den australske østkyst.

Efter at have tjekket ind på vores hotel i Brisbane er aftenen på egen hånd. Rejselederen vil tage de, der ønsker det, med på en lille gåtur rundt i byen.

Dag 9
Brisbane – den naturskønne Fraser Island. Via Hervey Bay
Den UNESCO-fredede Fraser Island

Turen går nordpå mod Hervey Bay hvorfra vi tager færgen til Fraser Island. Området er omgivet af nationalparker, regnskov, brusende floder og fantastiske strande. Fra færgeterminalen i Hervey Bay sejler vi ud til verdens største sandø, den UNESCO-fredede Fraser Island. Her tjekker vi ind på et skønt beliggende hotel midt i bushen med udsigt til de små søer og ikke langt fra øens største seværdigheder.

Dag 10
Fraser Island. Udflugt med picnic og svømmetur i øens smukkeste sø
Skønne Fraser Island

Vi begiver os ud i firhjulstrækkere og stifter nærmere bekendtskab med øen, hvis vulkanske fundament har samlet sand i over 750.000 år. Til forskel fra andre sandøer er Fraser Island meget frodig. Dette takket være en svamp, der forekommer naturligt i sandet, og som frigiver næring til planterne. Under vores tur rundt på Fraser Island, som har sit navn efter Eliza Fraser, som overlevede et skibbrud og blev tage til fange af aboriginere, hører vi om øens natur- og kulturhistorie. Du får også chancen for at svømme i krystalklart vand i den smukke sø Lake McKenzie og beundre regnskovens helt særlige satinay-træer, som kun vokser på Fraser Island.

Turen går også langs Seventy-Five Mile Beach, som hedder sådan, fordi den er 75 miles eller 121 kilometer lang. Undervejs stopper vi ved det lille ferskvandsvandløb Eli Creek, hvor du kan få en dukkert. Frokosten er en picnic i det fri.

Dag 11
Fraser Island – Brisbane. Tid på egen hånd
Farvel til billedskønne Fraser Island

Formiddagen kan passende bruges på at slappe af ved hotellets pool, inden vi tjekker ud, sejler tilbage til fastlandet og Brisbane, hvor du har aftenen til at opleve byen på egen hånd.

Dag 12
Brisbane – Auckland, New Zealand. Kort byrundtur og middag i Aucklands Sky Tower
Auckland, New Zealand

Vi tager til lufthavnen i Brisbane og siger på gensyn til Australien, idet vi skifter den australske landjord ud med den newzealandske. Vi sætter kursen mod Auckland, New Zealands største by, der med cirka 1,3 millioner indbyggere er hjem for knap en tredjedel af New Zealands befolkning. Byen ligger placeret på en smal landtange med vand på begge sider – Stillehavet mod øst og Det Tasmanske Hav mod vest – og er et sandt mekka for sejlsportsfolk. Byen bliver da heller ikke kaldt for ”City of Sails” uden grund. Her er det reglen nærmere end undtagelsen, at man har sejlbåd eller dyrker en anden form for vandsport. Auckland har tiltrukket mange immigranter, senest særligt fra Polynesien og Sydøstasien, og er en spændende smeltedigel af folkeslag og kulturer.

På vej til vores hotel kører vi en tur gennem byen, hvor vi blandt andet kommer forbi havnefronten og nogle af byens dyreste kvarterer, inden vi runder Mount Albert, en af de omkring 50 sovende vulkaner, Auckland er bygget på. Mens de fleste af vulkanerne i dag blot fremstår som små, grønne bakketoppe eller helt er fjernet, så troner de tre største – Mount Albert, Mount Eden og One Tree Hill – over landskabet og er populære udsigtspunkter.

Fra vores hotel er der ikke langt at gå til byens varetegn, det 328-meter høje Sky Tower. Vi fejrer ankomsten til New Zealand med at tage elevatoren til 52.-etage, hvor vi spiser sammen på Orbit Restaurant, mens vi nyder den 360-grader panoramaudsigt over byen.

Dag 13
Auckland – Rotorua. Besøg i Hobbiton
Filmkulisser fra Ringenes Herre-filmene

Vi forlader Aucklands moderne storbykultur til fordel for den legendariske smukke New Zealand-natur. Vores destination er Rotorua, der også er kendt som et vigtigt centrum for maori-kulturen. Det er den by i New Zealand med den største koncentration af maorier, da mere end 20 procent af byens indbyggere nedstammer fra de oprindelige polynesiske indvandrere.

På vejen dertil stopper vi i Hobbiton, som er blot en af mange originale filmkulisser fra Ringenes Herre-filmene her på New Zealand. Hobbiton er hobbitternes hjemby beliggende i grønne frodige bakker, og husene står præcis, som man har set dem i filmene; kilet ind i bakkesiderne med runde vinduer og farvestålende døre. Foran hvert hus er der en lille have med blomster og diverse grøntsager – bemærk også de runde postkasser ved havelågerne.

Tilbage i den virkelige verden fortsætter vi til Rotorua, hvor det bogstaveligt talt syder, bobler, sprutter og koger i hver en krog, da byen ligger lige midt i hjertet af New Zealands termiske bælte. Her er vulkaner, gejsere, boblende mudderpøle og et hav af varme kilder, som leverer varme til byens indbyggere og underholdning og velvære til de mange besøgende, der søger til byen for at nyde godt af de mange kurfaciliteter. En del af kilderne er meget svovlholdige, og nogle dage kan der derfor være en umiskendelig svovllugt i byen.

Rotorua ligger smukt placeret ved bredden af Lake Rotorua, og denne sø taler sit eget tydelige sprog om den livlige underjordiske aktivitet i området. Søen er nemlig resultatet af et vulkanudbrud, som efterlod sig det 80 kvadratkilometer store krater, der i dag udgør søen. Du har mulighed for at benytte dig af byens spa-faciliteter (ikke inkluderet i rejsens pris) eller bare spadsere en tur langs hovedgaden Fenton Street med dens mange restauranter og cafeer.

Dag 14
Rotorua. De termiske områder ved Te Puia og maorikultur
Rotorua ligger midt i New Zealands termiske bælte

I dag ser vi nærmere på de termiske områder ved Te Puia. Vi skal blandt andet skal se New Zealands højeste gejser, der springer to til tre gange i timen. Hvert udbrud varer temmelig længe, så man har god mulighed for at få det hele med. Ud over gejseren er der adskillige varme kilder, mudderpøle, farvestrålende aflejringer og frodigt grønt i Te Puia-området.

Vi skal også lære mere om maoriernes enestående kultur, når vi blandt andet ser en kopi af en traditionel maori-landsby og besøger det lokale institut, hvor unge maorier lærer det traditionelle træudskærings-håndværk.

Om aftenen skal vi opleve mere af maori-kulturen, når vi sammen spiser en hangi – det traditionelle maori-måltid, hvor kød og grøntsager tilberedes i en jordovn. Efterfølgende er der dans og optræden og det hele sluttes af med maoriernes berømte krigsdans, haka. Ritualet skulle skræmme fjendtlige stammer væk – i dag har det newzealandske rugbyhold taget haka´en til sig, og udfører krigsdansen før kampstart.

Dag 15
Rotorua – Wellington. Huka-vandfaldet
Tongariro Nationalpark

I dag venter en længere køretur til New Zealands hovedstad, Wellington, der ligger på den allersydligste spids af Nordøen. Men fortvivl ikke , køreturen er også en rejse i New Zealands enestående og varierede natur.

Første stop på vejen sydover er ved det imponerende Huka-vandfald, hvor vandet tordner af sted med 220.000 liter i sekundet ud over det 11 meter høje fald. Wakato-floden, som vandfaldet udspringer fra, er normalt op til 100 meter bred, men her ved vandfaldet indsnævrer den sig til en bredde på blot 15 meter, hvilket er grunden til, at der i den grad er pres på vandet. Huka betyder skum, og navnet kommer sig af, at når vandet rammer det underliggende flodbassin, sprøjter det så kraftfuldt, at det ligner skum.

Videre sydpå kører vi forbi Lake Taupo, der med sine 619 kvadratkilometer er landets største sø og resultatet af et kraftigt vulkanudbrud. Søens voldsomme tilblivelse er der dog ikke mange synlige spor af i dag, hvor idyl er det ord, der bedst beskriver landskabet her.

Senere kører vi igennem Tongariro Nationalpark, New Zealands ældste nationalpark. Til nationalparkens historie hører, at den i 1887 blev foræret af en lokal maori-høvding til det newzealandske folk på den betingelse, at naturen med de mange helligdomme blev beskyttet. Den mildest talt bjergtagende nationalpark centrerer sig omkring de tre vulkaner Tongariro, Ngauruhoe og Ruapehu. Sidstnævnte vulkan er den mest aktive af de tre, og nogle kender den også som Mount Doom fra filmatiseringen af Ringenes Herre. Nationalparken byder på såvel ørkenlandskaber, tæt skov som bregnepræget naturo og hvis vejret er med os, kan vi nyde den spektakulære udsigt over vulkanerne.

Vi ankommer sidst på eftermiddagen til Wellington.

Dag 16
Wellington. Byrundtur
Vi skal på tur med kabelbanen

Wellington blev i 1865 landets hovedstad for at danne et diplomatisk midtpunkt mellem Nord- og Sydøen. Inklusive forstæderne har byen cirka 600.000 indbyggere. Beliggenheden ud til James Cook-strædet, der deler øerne, har givet byen øgenavnet ”Windy Wellington”, da der ofte står en strid blæst ind over byen. Det har dog ikke afskrækket folk fra at søge dertil, for byen ligger i grønne omgivelser mellem smukke bugter og bjergsider, hvor der ligger flotte villaer med en sjældent god udsigt over byen og James Cook-strædet.

På vores byrundtur kører vi til toppen af det 196 meter høje Mount Victoria, hvorfra der er en fantastisk udsigt over hele hovedstadsområdet. Vi besøger også Wellingtons botaniske have og kører med kabelbanen – en slags sporvogn, som i over 100 år har bragt indbyggere op til beboelsesområderne. Der er en højdeforskel på 168 meter, og banen er blot 650 meter lang. På toppen kan vi nyde den fine udsigt, og desuden findes her et lille museum tilegnet kabelbanen.

Eftermiddagen er på egen hånd, og mulighederne er mange her i den smukke hovedstad. Byen er med sine mange museer og gallerier et slaraffenland for kulturinteresserede. En oplagt mulighed er et besøg på det supermoderne nationalmuseum for kunst, historie og maori-kultur, ”Te Papa Tongarewa”. Museet ligger smukt placeret lige ned til vandet og giver et enestående indblik i landets historie. Der er gratis entré.

Dag 17
Wellington – Kaikoura. Sejltur til Picton på Sydøen
Mod Picton

Vi tager morgenfærgen til Sydøen – en oplevelse, det absolut er værd at stå tidligt op for. Færgeturen går nemlig for at være den smukkeste i verden. Turen tager cirka tre timer, og den store finale er indsejlingen gennem det betagende smukke Queen Charlotte Sound.

Fra den lille havneby Picton fortsætter vi mod den lille kystby Kaikoura, smukt beliggende i en bugt med betagende bjergskråninger som kulisse. Vi ankommer hen på eftermiddagen og har resten af dagen på egen hånd. Ud over at være et mekka for hvalsafari er Kaikoura kendt for sine fiske- og skaldyrsrestauranter, så det er oplagt at smage lidt på de lokale delikatesser.

Dag 18
Kaikoura – Lake Tekapo. Mulighed for hvalsafari (tilkøb) og Den Gode Hyrdes Kirke
Hvis vi er heldige ser vi hvaler

Kaikoura siges at være verdens bedste sted at observere kaskelothvaler, og hvis du vil forsøge at få øje på hvalerne i farvandet ud for Kaikoura, kan du denne morgen tage ud på hvalsafari (ikke inkluderet i rejsens pris, en hvalsafari koster ca. 152 NZD og kan købes lokalt via rejselederen). Specielle strømforhold fører blæksprutter, hvalernes livret, tæt ind på lavt land. Det er en kæmpe oplevelse at se de gigantstore hvaler boltre sig i havet, men der kan i sagens natur ikke gives nogen garanti for, at hvalerne dukker op.

Kaskelotten er den hval i verden, der kan dykke dybest – op til flere kilometer. Man mener, at kaskelottens store hoved, der er fyldt med en speciel olie, spermacetolie – hvilket har givet hvalen dens engelske navn sperm whale – hjælper hvalen med at overleve trykket på de dybe dyk. Hannerne kan blive op til 20 meter lange og veje op til 50 tons, mens hunnerne ”kun” bliver op til 12 meter og vejer op til 16 tons.

Vi forlader Kaikoura og kører mod Lake Tekapo, en meget kold og smuk turkisblå smeltevandssø, der ligger omkranset af bjerge med sneklædte bjergtinder i baggrunden. Ved søens bred ligger stenkirken Den Gode Hyrdes Kirke, der er bygget af lokalt indsamlede sten og har en helt vidunderlig udsigt over søen fra vinduet bag alteret.

Dag 19
Lake Tekapo – Queenstown. Mount Cook og Arrowtown. Tid på egen hånd.
Mount Cook – på 3.765 meter

Vi fortsætter vores rejse sydpå mod Queenstown. Fra Lake Tekapo kommer vi omkring Mount Cook Nationalpark, hvor New Zealands højeste bjerg – Mount Cook – på 3.765 meter ligger. Det oprindelige maorinavn for bjerget er Aorangi, der poetisk betyder ”den, der bryder skyerne”. Parken tiltrækker mange bjergbestigere og vandreentusiaster, og sir Edmund Hillary brugte Mount Cook som træningssted, inden han begav sig til Himalaya for at bestige Mount Everest i 1953. Hvis vejret er klart, kan vi se toppen af bjerget.

Uden for Queenstown besøger vi den hyggelige lille by Arrowtown. Byen opstod pludseligt og hurtigt, da der blev fundet guld i Arrow-floden i 1860'erne, og her står stadig en del af de smukke, gamle træbygninger fra guldgravertiden. Arrowtowns Lake District Museum fortæller på fascinerende vis om områdets historie.

Queenstown, også kaldet ”De Sydlige Alpers St. Moritz”, blev grundlagt i 1862 under guldfeberen og er en charmende, lille by med blot 10.000 indbyggere. Byen har en fabelagtig smuk beliggenhed på bjergskråningen ved Lake Wakatipu med en fantastisk udsigt til bjergkæden The Remarkables, der om vinteren lægger snesevis af løjper til skihungrende kiwier og turister. Fremme i Queenstown kører vi til vores hotel og tjekker ind. Resten af dagen er fri til at opdage byen og de omkringliggende omgivelser på egen hånd.

Dag 20
Queenstown. Dag på egen hånd
Queenstown

Queenstown er gang på gang blevet fremhævet i internationale rejsemagasiner som et af de mest attraktive steder i verden at besøge. Hemmeligheden bag Queenstowns særlige tiltrækning er kombinationen af smuk beliggenhed og en åben og tilbagelænet stemning – krydret med byens mange adventure-muligheder. Byen er kendt for at være ét stort slaraffenland for sports- og naturglade mennesker – ofte med hang til et adrenalinkick ud over det sædvanlige. I selve byen og omegnen findes der alle former for adventuresport, og for de eventyrlystne er tilbuddene uendelige med alt fra elastikspring til riverrafting og paragliding.

Der er dog ikke kun adrenalinfremkaldende aktiviteter at tage sig til. Du kan også hvile pulsen lidt på nogle af de mange spa-steder, eller hvad med et slag golf eller lidt afslappende fiskeri ved bredden af den smukke sø? Her er i hvert fald nok at tage sig til, hvad enten man er til afslapning og shopping eller adrenalin og sved på panden. Et must, når man er i Queenstown, er at tage den stejle kabelbane op til toppen af Bob’s Peak. På vej derop har du 220 graders panoramaudsigt til bl.a. The Remarkables, Walter Peak og selvfølgelig selve byen. På toppen venter udsigtsplatforme og terrasser, hvor du kan nyde udsigten og tage billeder.

Dag 21
Queenstown. Udflugt til Milford Sound
Bjergtagende vandfald i Fiordland Nationalpark

Fiordland Nationalpark er New Zealands største nationalpark, og parkens store, uberørte naturområder udgør en stor del af det sydvestlige hjørne af Sydøen. Landskabet er indbegrebet af den dramatiske, uspolerede og billedskønne natur, som New Zealand er så berømt for: bjerge med snedækkede tinder, brusende vandfald, funklende klare søer og fjorde samt tæt, grøn regnskov. Det intenst grønne landskab finder næring i de store mængder nedbør, der er på disse kanter: Ikke mindre end 6-7 meter om året bliver det til. Og som besøgende behøver man absolut ikke være ked af at ramme parken på en regnvejrsdag – regnen understreger blot på smukkeste vis effekten af det fortryllende landskab.

Det absolutte højdepunkt i Fiordland Nationalpark er Milford Sound. Den 22 kilometer lange fjord løber ind i landet fra Det Tasmanske Hav og er omgivet af klippevægge, der rejser sig op over de 1.000 meter, mens regnskoven klæber sig til klippesiderne, og sæler, pingviner og delfiner besøger vandene. På sejladsen gennem dette naturens vidunder er der god tid til at nyde fjordens storhed og stilhed. På tæt hold oplever du de mange spektakulære naturscenerier med stejle granitklipper, der spejler sig i det rolige vand, som af og til piskes op af de mange tordnende vandfald fra klipperne. På sejlturen nyder vi en frokost, og efter besøget på fjorden går turen tilbage til Queenstown.

Dag 22
Queenstown – Sydney
Sydney

Det er blevet tid til at forlade New Zealand, men heldigvis slutter rejsen ikke her. Fra Queenstown flyver vi igen over Det Tasmanske Hav og lander i Sydney.

Fra sin svære start, da byen i 1788 blev grundlagt af straffefanger fra England, har Sydney udviklet sig til en rigtig metropol og er nu en by, der drager alle rejsende. Byens befolkning stammer fra alle dele af verden, og dette giver en vid udstrækning af multikulturelle arrangementer og hundredvis af forskellige caféer og restauranter, der hele tiden afprøver nye kulinariske frembringelser med lokale produkter.

Dag 23
Sydney. Byrundtur, rundvisning i Operahuset, Bondi Beach og havnerundfart
Sydney Harbour Bridge

Vi køre ud i byen og kommer blandt andet forbi forretningskvarteret og Darling Harbour, et havneområde præget af konstant feriestemning med et enormt udbud af fastfoodrestauranter, byens berømte akvarium, verdens største biografskærm og utallige shoppingmuligheder.

Tæt på forretningskvarteret ligger Hyde Park, et populært åndehul i byen lige fra parken blev anlagt i første halvdel af 1800-tallet. Fra indre by kører vi til udsigtspunktet Mrs. Macquarie’s Chair, hvor vi har en fin udsigt over Sydney Harbour Bridge og Operahuset.

Australien har mere end 10.000 strande, og en af de mest berømte af dem er Sydneys Bondi Beach, som vi også ser på dagens byrundtur. Her flokkes Sydneyboerne for at svømme, surfe, solbade og – ikke mindst – kigge på mennesker.

Vi skal også på opdagelse i hyggelige The Rocks, som er den ældste bydel i Sydney og ligger lige ved foden af Sydney Harbour Bridge. Da det første hold af engelske straffefanger kom til Australien i 1788, var det netop her i The Rocks, at de første huse blev bygget, og området har derfor stor historisk betydning, ikke blot for Sydney, men for hele Australien. Med på dagsprogrammet er også det verdensberømte operahus tegnet af danske Jørn Utzon. Efter at have beundret operahuset udefra samles vi for at få en rundvisning inde i selve operaen.

Senere tager vi på en havnerundfart i Darling Harbour, mens vi nyder en kop kaffe eller te med lidt til den søde tand. Vi bliver sat af ved den livlige havnefront King Street Wharf, og da du har resten af dagen fri til at bruge egne eventyr, er det oplagt at udforske området omkring King Street Wharf og Darling Harbour, hvor der er en masse underholdningstilbud og caféer.

Dag 24
Sydney. Tid på egen hånd eller mulighed for udflugt til Blue Mountains (tilkøb)
Tag evt. på udflugt til Blue Mountains

I dag kan du enten bruge dagen på egen hånd i Sydney eller købe en udflugt til Blue Mountains. Mere information om denne tilkøbsudflugt senere i programmet.

Udflugt til Blue Mountains

Blue Mountains ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

På udflugten besøger vi også Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Her finder du verdens største samling af australske dyrearter (mere end 330 arter) som for eksempel kænguru, koala, wombat, emu og forskellige krybdyr og fugle – og nærkontakt er tilladt. Har du en drøm om at kramme en koala, er dette din chance!

Dag 25
Sydney. Tid på egen hånd og hjemrejse
Sidste oplevelser i smukke Sydney

Det er blevet tid til at forlade Sydney, men da vores fly hjemad først afgår om aftenen, har du det meste af dagen til at suge de sidste indtryk til dig, inden vi samles og kører til lufthavnen.

Dag 26
Hjemkomst
Vi lander i København.

Udflugt til Blue Mountains

Blue Mountains ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney. Bjergene af sandsten har fået deres navn på grund af de mange eukalyptustræer, hvis små oliedråber giver et blåt skær over området, når lyset brydes i dem. Bjergene gennemskæres af dybe kløfter og enkelte vandfald, og områdets exceptionelle skønhed har givet det en plads på UNESCO’s liste over verdens naturarv.

På udflugten besøger vi også Featherdale Wildlife Park, et otte hektar stort bushområde, der er lavet om til dyrepark. Her finder du verdens største samling af australske dyrearter (mere end 330 arter) som for eksempel kænguru, koala, wombat, emu og forskellige krybdyr og fugle.

Udflugten skal købes hjemmefra samtidig med køb af rejsen. Rejselederen deltager ikke på udflugten.

Blue Mountains ligger cirka 110 kilometer vest for Sydney

Prisinformation

Prisen inkluderer
 • Dansk rejseleder
 • Fly København – Melbourne og Sydney –København
 • Fly Brisbane – Auckland og Queenstown – Sydney
 • To indenrigsflyvninger i Australien
 • Turistvisum til Australien
 • Udflugter jf. program
 • Indkvartering på gode hoteller i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad dagligt
 • 3 frokoster og 3 middage
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 % af rejsens pris
 • Gouda Årsrejseforsikring og Seniorrejseforsikring
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Tillæg for enkeltværelse
 • Evt. drikkepenge
 • Personlige fornødenheder
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
Tilkøbsudflugt
 • Udflugt til Blue Mountains kr. 1.148,–

Vær opmærksom på, at udflugten afholdes sammen med en international turistgruppe, og at guiden på udflugten taler engelsk.

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen. Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.

Strenge toldregler

Bemærk, at både Australien og New Zealand har meget strenge regler for indførsel af frugt og andre madvarer. Udeklarerede fødevarer medfører en kontant bøde på 500 australske dollars ved indrejse. Dette gælder også madvarer fra flyet eller afrejselufthavnen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen. Dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Tilslutning med indenrigsfly

Hvis du ønsker tilslutning med indenrigsfly i Danmark, skal du oplyse det ved bestilling af rejsen. Der tages dog forbehold for udsolgte afgange, og indenrigstilslutningen kan derfor ikke garanteres.

Mere om Australien

Her kan du få mere at vide om Australien: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/australien 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Mere om New Zealand

Her kan du få mere at vide om New Zealand: www.albatros-travel.dk/destinationer/australien-og-stillehavet/new-zealand 

Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Generelle forhold

En tryg rejseoplevelse

Vi vil så gerne have, at du føler dig tryg som Albatros-rejsende, lige fra du bestiller din rejse, til du kommer hjem med en masse gode oplevelser – også i en verden med coronavirus. Derfor har vi lavet en række tiltag for at minimere risikoen for smitte, samtidig med at du får alle de rejseoplevelser, du drømmer om. Vores tiltag omfatter bl.a.:

 • Alle rejseledere er certificeret i WHO’s retningslinjer for smittebegrænsning
 • Ekstra høje krav til vores samarbejdspartnere i forhold til rengøring
 • Vi informerer alle vores rejsedeltagere om rejseforsikring og minimering af smitte

Læs om alle vores tiltag her

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 4 out of 5 by from En spændende rejse med gode oplevelser Det var en spændende rejse med både Australien og NZ. Der var (selvfølgelig) en del transporttid.Der var tilpas med "tid på egen hånd". Vi ville gerne have haft en dag mere i Brisbane. Udflugten til Milford sound var ikke transporttiden værd. Da det næsten altid er regnvejr derude, synes vi, den skal erstattes med et andet tilbud. Alice Springs var en skuffelse, og kan udelades. Udflugten til de blå bjerge var opreklameret, frokosten var under al kritik, når man tager prisen i betragtning. Vores rejseleder var helt fantastisk dygtig. Hun var så imødekommende og altid i superhumør. Hun gav os mange extra oplevelser og var hele tiden på. Super godt.
Date published: 2017-03-17
Rated 4 out of 5 by from Koncentreret rejse med mange "highlights", men for mange programpunkter En lang rejse, der undertiden virkede noget forceret. Men på trods af dette fik vi et godt indtryk af både Australien og NZ. Måske ville det have optimeret rejsen, med flere dage på samme sted. F.eks. kunne Christ Church været taget af programmet eller erstattet af noget andet. Programmet var visse steder noget ulogisk sammensat, hvad angår den afsatte tid. Der skulle f.eks. løbes stærkt for at se Operahuset og nå bådturen i Sydney. Det havde været bedre at sejle med en senere båd. Desværre var der heller ikke afsat tilstrækkelig tid til de fornemme museer eller botaniske haver på turen. Og så var servicen på flyet fra Queenstown til Sydney (et glas lunkent vand i plastbæger) under rejsens standard.
Date published: 2017-02-05
Rated 3 out of 5 by from Australien/New Zealand Januar 2017 Mange spændende oplevelser på kort tid. Alt alt for lange busrejser, enkelte op til 12-15 timer uden planlagte spisepauser. Udflugtsprogram i Melbourne ikke som beskrevet i program. Byrundtur i Sydney alt for presset, ikke indlagt tid til at spise frokost før rundvisning i operahus og sejltur.
Date published: 2017-02-06
Rated 4 out of 5 by from Store oplevelser En spændende, men hård rejse. Rejselederen havde en god viden især om Australien. Desværre var der et par enkelte ting som ikke var prisen og Albatros værdig, dårlig service på flyet fra Queenstown til Sydney, hotellet i Christchurch og busturen fra Picton til Christchurch ting som rejselederen ikke havde indflydelse på. Der var mange store oplevelser og flotte naturområde vi så.
Date published: 2017-02-09
Rated 4 out of 5 by from Fin rejse med mange oplevelser. Fin oplevelsesrejse uden de store problemer. Fik set rigtig meget af både Australien og New Zealand. God rejseleder, især i Australien. På grund af jordskælv rigelig lang bustur til Christchurch, hvor hotellet var lidt under middel. Havde foretrukket en dag mere i Aukland og en mindre i Queenstown.
Date published: 2017-02-03
Rated 4 out of 5 by from En god rejse med besøg i to lande Kangaroo Island opfyldte ikke forventningerne, da vi ikke så alle dyr - og slet ingen kænguruer.
Date published: 2017-12-10
Rated 4 out of 5 by from Smagsprøver på Australien og New Zealand En god og spændende rejse med mange oplevelser. To så store lande på 25 dage kan kun blive smagsprøver, så selvfølgelig ville vi gerne have haft mere tid og set mere. Australien-delen fungerede bedst, der var ok tid til de største seværdigheder, og Uluru og Operahuset levede op til forventningerne. I New Zealand var der meget buskørsel, og den flotte natur blev nok lidt for meget til fotostop og for kort tid til at opleve at være i den.Det blev forstærket af jordskælvsramte veje. Vores rejseleder var god, sød og hjælpsom.
Date published: 2017-03-16
Rated 4 out of 5 by from En super god rejse, men desværre med 4 dages styrtreg i Sydney. En veltilrettelagt rejse med en supergod, meget vidende og omsorgsfuld rejseleder. 4 dages styrtregn i Sydney var måske medvirkende til at hovedparten af deltagerne mere eller mindre blev ramt at sygdom. En af deltagerne blev desværre efterladt på sygehus med lungebetændelse. Trods dette var det en fantastisk rejse.
Date published: 2020-03-04
 • y_2020, m_11, d_28, h_16
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.12
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_1, tr_28
 • loc_da_DK, sid_AURTR03, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Lignende rejser

AURTR03ADK