Fakta New Zealand

Her kan du læse en række forskellige praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til New Zealand.
  • Sprog Engelsk
  • Indbyggere 4,4 mio.
  • Hovedstad Wellington
  • Religion Kristendom
  • Valuta New zealandsk dollar
  • Areal 270.534 km2

Værd at vide

Ankomst i New Zealand
Det er strengt forbudt at bringe nogen former for madvarer ind til New Zealand. På uddelte blanketter skal du oplyse om, om du medbringer madvarer, og myndighederne tager derefter stilling til, om varerne kan tages med ind i landet. Ved ankomst til New Zealand vil al bagage blive screenet for at tjekke de afgivne oplysninger. Det kan også være en god idé at vaske dine sko for jord inden afrejse, da de newzealandske myndigheder er særligt opmærksomme på bakterier og vira, der potentielt kan gemme sig der.
Tidsforskelle

Tidsforskellen mellem Danmark og New Zealand varierer alt efter, om Danmark eller New Zealand har sommer- eller vintertid:

New zealandsk sommertid (oktober – marts) + 12 timer

Dansk sommertid (marts – oktober) + 10 timer

Transport i New Zealand

Bus
Busser i New Zealand er af god standard og har aircondition – det kan være en god idé at medbringe en trøje/fleece til den nødvendige, men til tider lidt kølige luft.

Tog
Togene er af god standard, og mange gange en oplevelse i sig selv, da man ofte kommer endnu tættere på den pragtfulde natur, som New Zealand er så rig på.

Fly
På vores rundrejser til New Zealand vil vi somme tider flyve de længere strækninger med indenrigsfly. Hvor dette er tilfældet, vil rejselederen orientere om praktiske forhold ved check-in i lufthavn samt flyvetid på den pågældende strækning.

Økonomi

Prisniveauet i New Zealand afviger ikke meget fra det danske. Det er dog typisk noget billigere at spise ude, men som i Danmark kan man finde restauranter i alle priskategorier.

Mængden af lommepenge afhænger helt af dig selv, men man skal regne med ekstraudgifter til drikkevarer, eventuelt entré til museer, attraktioner og transport på dage uden program. Rejselederen vil orientere om dette på turen.

Drikkepenge

I New Zealand gives drikkepenge efter samme regler som i Danmark: Modtageren vil blive glad for at få dem, men det forventes ikke.

OBS! Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort
Den lokale valuta hedder newzealandske dollar og skrives typisk NZ$ eller NZD. De kan såvel købes hjemme som hæves i hæveautomater (på New Zealand kaldet en ATM) – de findes i samme antal, som man typisk ser det i det danske bybillede. Det er dog altid en god idé at medbringe en mindre mængde kontanter hjemmefra, så man har til det mest nødvendige. Man kan overalt på New Zealand i større butikker og restauranter betale med internationale kreditkort.
Elektricitet
New Zealand har 220/240 volt, og der anvendes enten 3- eller 2-bens-stik. De fleste hoteller har et begrænset antal adapterer, man kan låne, men har man brug for meget strøm til opladning af kamera, hårtørrer eller barbermaskine, kan det være en god idé at købe en hjemmefra.
Telefon og internet

Den internationale telefonkode til New Zealand fra Danmark er + 64.

Får du brug for politi, brandvæsen eller ambulance, er nummeret 111.

I byområder er der god dækning til brug af mobiltelefonen, men turen kan gå gennem områder, hvor man ikke kan være sikker på at finde dækning. På New Zealand bruger man dual-band, som betyder, at danske mobiltelefoner virker her. Dit mobilselskab kan oplyse om priserne på at foretage og modtage opkald samt sms.

På de fleste hoteller er der internetadgang mod betaling. Der findes dertil internetcafeer i stort antal i byerne som et ofte billigere alternativ.

Hygiejne
Samme standard som i Danmark, og der er ikke behov for at tage særlige forholdsregler. Drikkevand kan med få undtagelser drikkes af hanen alle steder i New Zealand.
Takt og tone
Generelt er ”kiwierne” meget afslappede i deres tilgang til livet og mennesker omkring dem – det er derfor ikke udsædvanligt at se folk gå barfodet i supermarkedet. Når det er sagt, gælder samme regler for god opførsel som i Danmark. Danskere undres dog ofte over måden at hilse på med et ”How are you?” (”Hvordan har du det?) – i virkeligheden menes bare ’hej’, og der forventes ikke et længere svar om, hvorledes man har det lige den dag.
Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. New Zealand værner utrolig meget om sin natur, og det er derfor ilde set, at man som ryger smider skoddet på jorden (eller andet affald i det hele taget). Medbring evt. en lille beholder til dine skodder, indtil de kan smides ud.

På New Zealand er al rygning indendørs på restauranter og andre offentlige steder forbudt.

New Zealandrejser

  • New Zealand – Kiwiernes Land

    Naturoplevelser i særklasse – Den komplette rundrejse i New Zealand fra nord til syd. Ophold i Sydney også inkluderet.

    4,5
    • 3 afrejser
    • 21 dage
    • Fra 51.998,–
    fra København
  • Australien & New Zealand

    Den ultimative rejse til Australien og New Zealand; Sydney, Uluru (Ayers Rock) og den røde Outback krydret med naturoplevelser i verdensklasse i New Zealand

    4,4
    • 05-03-2025
    • 21 dage
    • 62.998,–
    fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere