Flodkrydstogt på Mekongfloden

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Sejl fra Angkor Wat i Cambodja til Ho Chi Minh City i det sydlige Vietnam med charmerende flodbåd, og kom tæt på templer, storbyer og natur undervejs

Oplev Cambodja og Vietnam fra vandsiden på dette skønne 8-dages krydstogt på Mekongfloden, hvor vi ser de allerstørste og mindre kendte seværdigheder. I Siem Reap har vi tre overnatninger og udforsker det enestående Angkor Wat-tempelkompleks. Herefter går vi ombord på en hyggelig og komfortabel flodbåd i klassisk kolonistil, som i roligt tempo fører os fra Cambodja til Mekong-deltaet i Vietnam. Undervejs har vi god tid til at beundre de smukke landskaber, se templer og komme tæt på livet, som det leves langs Mekongflodens og på flodens småøer.

Vi lægger til i Cambodjas spændende hovedstad Phnom Pehn, hvor vi bl.a. bliver klogere på Pol Pots grumme regime, når vi besøger Killing Fields og S-21-fængslet. Krydstogtet slutter ved Mekongdeltaet, hvor vi oplever stedets store flydende marked. I hektiske Ho Chi Minh City har vi to overnatninger, og vi får både tid til at komme på byrundtur og se Vietnamkrigens berømte Cu Chi-tunneler.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Flodkrydstogt

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Ja

 • Vaccination Ja

 • Valuta Cambodjanske riel og vietnamesiske dong

Dagsprogram
Dag 1 Afrejse fra København
Dag 2 Ankomst til Siem Reap, Cambodja. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Dag 3 Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Dag 4 Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Dag 5 Siem Reap – Kampong Cham. Ombordstigning på flodbåd
Dag 6 Kratie. Udflugt til delfin-reservat
Dag 7 Kratie – Prek Kdam
Dag 8 Phnom Penh. Byrundtur, Killing Fields og fængslet S-21
Dag 9 Tonle Sap-søen
Dag 10 Afslapning på flodbåden. Grænsen til Vietnam krydses
Dag 11 Châu Dôc – Cai Be . Rundvisning i Châu Dôc, besøg hos cham-folket og sejltur i Sampan.
Dag 12 Cai Be – My Tho. Bus til Ho Chi Minh City. Byrundtur til fods
Dag 13 Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne, byrundtur og afskedsmiddag
Dag 14 Ho Chi Minh City. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Dag 15 Ankomst til København

RV Mekong Pandaw

Den komfortable og charmerende flodbåd RV Mekong Pandaw kombinerer gammel fransk kolonistil og indokinesisk-inspireret arkitektur, og danner dermed hyggelige rammer for vores ophold på flodbåden. Båden er 60 meter lang og blev bygget i 2003 og gennemgik i 2013 en større renovring. De blot 24 hahytter er fordelt på Main og Upper Deck, alle udvendige med panoramavinduer og udgang til dækket. Her er ialt fire dæk og masser af plads til at bevæge sig omkring på. På Upper Deck findes 18 af de populære kahytter med herlig udsigt fra dækket. På Main Deck findes yderligere 6 kahytter samt restauranten, hvor køkkenet serverer både asiatisk og europæisk mad. På soldækket, der er delvis overdækket af en markise, kan du nyde solen og udsigten fra en af de behagelige solsenge. På lower Deck findes et lille fitness center med motionscykler, en lille shop samt spa-afdelingen, der tilbyder forskellige skønheds- og spabehandlinger. Der er gratis internet ved public places.

Atmosfæren på båden er afslappet og meget uformel. Der er ingen dresscode, heller ikke i forbindelse med middagene. Vores rejseleder holder foredrag og viser film ombord samt informerer om næste dags udflugter og aktiviteter.

Kahytterne er alle velindrettede med eget bad/toilet, og skydedørene ud til dækket, så man kan nyde udsigten både fra dækket og inde fra kahytten. Der er også minibar, air condition, sikkerhedsboks, hårtørrer samt badekåbe og slippers. Man kan ikke andet end at føle sig velkommen på denne dejlige flodbåd!

Klik på billederne for at se dem større

Billeder

Klik på billederne for at se dem større

Afrejsedatoer

Afrejse Varighed Pris Afrejselufthavn Bemærk
26.998,–
København
Få pladser
Klik på en dato for at se det tilhørende program

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København
Vi flyver fra København og sætter kursen mod Siem Reap i Cambodja.
Dag 2
Ankomst til Siem Reap, Cambodja. Tid på egen hånd og velkomstmiddag
Siem Reap er udgangspunkt for at udforske Angkor Wat-komplekset
Ved ankomsten til Siem Reap tjekker vi ind på vores hotel og bruger resten af dagen på at slappe af eller se nærmere på byen, inden vi om aftenen mødes til en fælles velkomstmiddag på en lokal restaurant.
Dag 3
Siem Reap. Angkor Thom og Angkor Wat
Angkor Wat

I dag skal vi besøge Angkor Thom, den sidste hovedstad i Khmerriget, opført i det 12. århundrede under kong Jayavarman VII. Ruinbyen på ni kvadratkilometer er omkredset af en kvadratisk, otte meter høj mur. Efter at have passeret indgangsporten flankeret af imponerende elefanter bevæger vi os ind til Bayon-templet, som ligger præcist i midten af byen. Templet har 54 tårne med udskårne, gådefulde ansigter, som symboliserer de 54 provinser i det store Khmerrige. Smukke relieffer skal vi også se på Elefanternes Terrasse og Den Spedalske Konges Terrasse.

Ved middagstid vender vi tilbage til vores hotel og holder en lang frokostpause, hvor der også bliver tid til at slappe lidt af ved poolen med en god bog.

Om eftermiddagen skifter vi bussen ud med tuk-tuk og kører til den fantastiske tempelby Angkor Wat. Hele tempelkomplekset dækker 20 x 50 kilometer og var i 800-1300-tallet hovedstad for det mægtige Khmerrige, hvis magt og kulturelle indflydelse rakte langt ind i de omkringliggende lande. Selve Angkor Wat er blot det største af mange templer, selvom det har lagt navn til hele området. Angkor Wat er et af de bygningsværker, der bliver ved med at forbløffe besøgende, og stedet efterlader ingen tvivl om, at Khmerriget har haft sin berettigede storhedstid.

Hvis vejret tillader det, nyder vi solnedgangen over rismarkerne fra det smukke tempelområde, inden vi vender tilbage til hotellet.

Dag 4
Siem Reap. Flydende landsby ved Tonle Sap-søen og tid på egen hånd
Tonle Sap-søen

Tonle Sap-søen er den største ferskvandssø i Sydøstasien og en del af Mekongs flodsystem. Floden er den eneste i verden, hvis strøm skifter retning to gange om året, og sommerens monsunregn får søen til firedoble sin størrelse.

Vi besøger en landsby med ca. 6.000 indbyggere, der bogstavelig talt lever på vandet. Alle huse lige fra boliger og restauranter til butikker og skoler enten er husbåde eller står på pæle. Indbyggerne lever primært af fiskeri, og i regnsæsonen omdannes byens gader til kanaler og små både må tages i brug for at komme omkring.

Efter landsbybesøget vender vi tilbage til Siem Reap og har eftermiddagen på egen hånd til at slentre en tur rundt i byen – eller måske frister hotellets swimmingpool.

Dag 5
Siem Reap – Kampong Cham. Ombordstigning på flodbåd
RV Mekong Pandaw

Det er blevet tid til at forlade Siem Reap og begynde vores spændende krydstogt på Mekongfloden. Vi kører ad den nye hovedvej til Kampong Cham, som er hovedbyen i provinsen af samme navn. Turen tager ca. 4 timer, og vi har medbragt frokostpakker og gør nogle stop undervejs for at strække benene.

I Kampong Cham går vi om bord på vores prægtige flodbåd RV Mekong Pandaw. Vi slapper af resten af dagen og lærer flodbåden lidt bedre at kende, mens vi stille sejler mod øst. Om aftenen spiser vi fællesmiddag i bådens restaurant. De kommende dage varierer retterne mellem alsidige buffeter og faste menuer med regionale retter og lokale råvarer. Det vil også være muligt at få retter fra det europæiske køkken samt vegetarmad.

Dag 6
Kratie. Udflugt til delfin-reservat
Vores skib

Om formiddagen forsætter vi vores færd mod øst ad Mekongfloden og når den gamle franske koloniby Kratie. Efter frokost skal vi på en spændende udflugt til et område af Mekongfloden, hvor den sjældne ferskvandsdelfin ”Irrawaddy-delfinen” lever. Ferskvandsdelfin er stærkt truet og lever i dag kun tre steder i verden; Makahanfloden på Borno, Irrawaddyfloden i Burma og så her i denne del af Mekongfloden. Med små busser kører vi cirka 15 kilometer nord for Kratie, hvorfra vi i mindre både begiver os ud på Mekongfloden. Netop i dette område er floden særlig dyb, og her ynder delfinerne at boltre sig. Man anslår, at der lever cirka 100 delfiner her. Hvis heldet er med os, kan vi fra vores både se delfinerne, når de kommer op til overfladen for at suge luft ind, hvorefter de lige så hurtigt forsvinder igen. Delfinerne er brune og har flade snuder ligesom hvaler – som de også er i familie med. Efter dagens oplevelser returnerer vi til vores flodbåd og nyder endnu en udsøgt middag ombord.

(Vær venligst opmærksom på, at der tages forbehold for vandstanden; hvis den er for lav, kan vores både ikke sejle til Kratie, og delfinudflugten udgår. I det tilfælde vil den blive erstattet med alternativ udflugt.)

Dag 7
Kratie – Prek Kdam
Tonle Sap-søen

Vi forlader Kratie og sejler tilbage ad Mekong mod Prek Kdam, som ligger tæt ved hovedstaden Phnom Penh. Undervejs skal vi på en interessant udflugt til tempelkomplekset Wat Hanchey, der med sin beliggenhed på en bakketop har en spektakulær udsigt over Mekongfloden. Hvis du ikke har mod på at gå de ceremonielle 303 trin op til templet, kan du vælge at tage en motorcykeltaxi (pris cirka en dollar). Templet er et af de ældste i Cambodja, men er utrolig velbevaret med sine mange smukke relieffer og figurer.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved Prek Kdam.

Dag 8
Phnom Penh. Byrundtur, Killing Fields og fængslet S-21
Ved floden i Phnom Penh

I dag lægger vi til i hovedstaden Phnom Penh, der med sin rustikke charme og elegance stadig emmer af fransk kolonitid. Vi tager på en afslappende tur i cykeltaxa rundt i landets hovedstad. De tidligere franske koloniherrer har sat et tydeligt præg på Phnom Penhs arkitektur, og byen med sine brede boulevarder blev førhen anset for den smukkeste by i Indokina. Imidlertid har de historiske begivenheder og landets manglende ressourcer betydet, at kun få af de gamle franske kolonibygninger er blevet vedligeholdt, og Phnom Penh fremstår i dag som en moderne storby.

Efter frokost dykker vi ned i Cambodjas triste fortid under Pol Pots styre. Vi besøger The Killing Fields ved Choeung Ek cirka 15 kilometer fra Phnom Penhs centrum. I dag er stedet yderst fredfyldt, men på disse marker blev tusindvis af personer mishandlet og henrettet på bestialsk vis under De Røde Khmerer. Ofrenes lidelser og historie mindes på stedet af et højt tårn med kranier fra blot nogle af de mennesker, som på forstemmende vis endte deres dage i massegravene.

Vi kører herefter til Tuol Sleng-museet Tuol Svay Prey High School, som i 1975 blev omdannet til et fængsel af De Røde Khmerer og navngivet S-21 (Security Prison 21). I perioden 1975-1978 fungerede fængslet som torturkammer, og for mere end 17.000 mennesker blev opholdet i S-21 sidste stop, inden de blev transporteret videre til udryddelseslejren i Choeung Ek (Killing Fields). I dag er S-21 omdannet til museet Tuol Sleng til minde om de grusomheder, der fandt sted under De Røde Khmerer. Samtlige fanger, der opholdt sig her, blev fotograferet. På væggene er portrætterne udstillet, og desperationen står malet i deres ansigter. Stedet er i sandhed deprimerende at besøge og minder os om menneskets mest mørke sider.

Dag 9
Tonle Sap-søen
Om bord på vores båd

Hovedstaden Phnom Penh ligger strategisk tæt på det punkt, hvor Mekongfloden, Bassacfloden og Tonle Sap-floden mødes.
I dag tager vi en afstikker på Tonle Sap-floden. Floden snævrer flere steder ind, og vi sejler tæt forbi de lokale landsbyer og ser livet langs bredden samt den frodiggrønne, sydøstasiatiske jungle.

Vi besøger en landsby med sølvsmedning som speciale og ser, hvordan det ædle metal forarbejdes.

(Obs! Hvis vandstanden er for lav, bliver dagens udflugt med bus).

Dag 10
Afslapning på flodbåden. Grænsen til Vietnam krydses

Dagen er afsat til sejlads og afslapning, mens vi sejler på en af Mekongs hovedkanaler. Du kan nyde solen på soldækket og følge med i livet og landskabet, der stille og roligt passerer os.

Ud på eftermiddagen kommer vi til den vietnamesiske grænse, hvor vi udfylder visumpapirer mv. Når formaliteterne ved grænsen er vel overstået, har vi resten af dagen og aftenen til afslapning på båden.

Dag 11
Châu Dôc – Cai Be . Rundvisning i Châu Dôc, besøg hos cham-folket og sejltur i Sampan.
Ved Cai Be

I grænsebyen Châu Dôc er befolkningen en blanding af kinesere, cham-folk og khmerer – alle har de sat deres præg på byens huse og templer. Vi tager på en rundvisning i byen og besøger både et farverigt marked nær et gammelt tempel og den etniske minoritetsgruppe cham-folket.

Cham-folket bor på små øer, hvor de lever af at fange og opdrætte de delikate maller, som både sælges til lokale og eksporteres. Tilbage på båden fortsætter vi mod Sa Dec mens vi nyder frokosten om bord. Om eftermiddagen går om bord på en sampan – en traditionel vietnamesisk båd – og sejler til Sa Dec via menneskeskabte kanaler. Vi besøger byen og det lokale marked og ser også huset, som tilhørte Huyn Thuy Le, kendt fra den franske forfatter Marguerite Duras' roman Elskeren. Marguerite Duras boede i Sa Dec mellem 1928 og 1932 og havde her et forhold til Huyn Thuy Le, som hun beskrev senere i sin berømte og selvbiografiske roman – af mange nok også kendt fra den poetiske filmatisering af Jean-Jacques Annaud.

Tilbage på flodbåden sejler vi mod Cai Be og byens helt unikke, flydende marked med de mange handlende, som i nattens løb er sejlet hertil for at sælge deres varer – typisk frugter og grøntsager. Det er ikke svært at se, hvad bådene sælger, da de hver især udstiller deres varer fra høje træpæle. I aften er der afskedsmiddag om bord på vores flodbåd.

Dag 12
Cai Be – My Tho. Bus til Ho Chi Minh City. Byrundtur til fods
Ho Chi Minh City

Mens vi spiser morgenmad, sejler vi det sidste stykke til byen My Tho, og det er blevet tid til at forlade flodbåden. Fra My Tho kører vi med bus til Ho Chi Minh City. Byen er Vietnams største og også kendt som Saigon, hvilket den stadig kaldes i folkemunde. I mange hundrede år har byens beliggenhed været gunstig både i forhold til handel og militær strategi, og historien har sat sit præg på den i form af smukke pagoder og bygninger fra tiden som hovedstad i den franske koloni Indokina. Gadebilledet er dog domineret af moderne højhuse, farverige reklameskilte og nye biler.

Når vi har tjekket ind på vores hotel, går vi en tur til en af byens centrale pladser; her finder vi Notre Dame-katedralen fra 1877-1883, som har to 40 meter høje tårne med jernspir. Vi passerer også byens rådhus, operahuset og byens gamle posthus, som alle ligger i nærheden. Vi mødes igen om aftenen for at spise middag på en god lokal restaurant.

Dag 13
Ho Chi Minh City. Cu Chi-tunnelerne, byrundtur og afskedsmiddag
De berømte Cu Chi-tunneller

I den tidlige morgenstund kører vi til de berømte Cu Chi-tunneller, der blev bygget af Vietcong i perioden 1940-60. I første omgang for at hjælpe den lille landmandshær mod helikoptere og anden moderne krigsførelse, men da Vietnamkrigen var på sit højeste, strakte tunnelerne sig faktisk hele vejen fra Ho Chi Minh City til den cambodjanske grænse, og alene i Cu Chi-distriktet er der over 250 kilometer underjordiske tunneler.

Tilbage i Ho Chi Minh City spiser vi frokost og besøger et par af byens seværdigheder. Vi besøger først Præsidentpaladset, eller Uafhængighedspaladset, som det nu kaldes. Paladset er en klassisk bygning fra 1960’erne, hvor den sydvietnamesiske præsident Ngo Dinh Diem bestemte sig for at skifte den gamle, franske guvernørbolig ud med dette storslåede palads. Man får virkelig følelsen af svundne tiders storhed og rigdom, når man vandrer gennem de store sale, der står, som de blev efterladt i 1975.

Vi besøger et af byens mest interessante museer, Krigsmuseet. Museet beskriver Vietnam lange kamp for selvstændighed med hovedvægtet på Den Amerikanske krig, vi kender som Vietnamkrigen fra 1965-1973. Museet er opdelt i forskellige temaer og fortæller bl.a. om de eftervirkninger, særligt den biologiske krigsførelse havde under det såkaldte Agent Orange-program. Der er også udstilling om modstanden mod krigen i store dele af verden. I gårdhaven står gamle fly, kampvogne m.v. udstillet. Det er et barsk museum, men naturligvis relevant for forståelse af det Vietnam, vi oplever i dag.

Om aftenen nyder vi en afskedsmiddag på en lokal restaurant i byen.

Dag 14
Ho Chi Minh City. Tid på egen hånd. Hjemrejse
Mangler du at købe de sidste gaver eller souvenirs, er det oplagt at besøge det nærliggende Ben Than-marked. Ellers er dagen til fri disposition, inden turen går mod lufthavnen og senere mod København.
Dag 15
Ankomst til København

Prisinformation

Rejsens pris

Fra kr. 26.998,– pr. person i delt dobbeltværelse.
Se priser for alle afrejsedatoer

Tillæg for enkeltkahyt
kr. 12.998,-
Tillæg for kahyt på Upper Deck
kr. 1.298,-
Prisen inkluderer
 •  Fly København – Siem Reap og Ho Chi Minh City – København med mellemlanding
 •  Dansk rejseleder
 •  Udflugter og entréer jf. program
 •  Indkvartering i delt dobbeltværelse 3 nætter i Siem Reap på Sokha Angkor (Deluxe Room)
 •  Indkvartering i delt dobbeltværelse 2 nætter i Ho Chi Minh City på Continental (Deluxe Room)
 •  8 dage/7 nætters krydstogt med RV Mekong Pandaw i delt dobbeltkahyt (Standard-kahyt på Main Deck, eller opgradering til højere kategori mod tillæg på kr. 1.298,- per person)
 • Drikkepenge ombord på skibet (skibspersonale)
 • Morgenmad dagligt
 • Frokost alle dage, undtagen dag 2, og 14
 • Middag alle dage, undtagen dag 3, 4 og 14
 • Skatter og afgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Sygdomsafbestillingsforsikring 6 %
 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
 • Eventuel opgradring til kahyt på Upper Deck, tillæg kr. 1.298,- per person
 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører før og efter krydstogtet. Beregn ca. kr. 300-400,-
 • Visum til Cambodja USD 30,- . Husk at medbringe 2 x pasfoto.
 • Eventuelle ekstra arrangementer
 • Personlige fornødenheder
 • Tillæg for enkeltværelse/-kahyt
 • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
 • Alt ikke nævnt under ”Prisen inkluderer

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Praktiske oplysninger

Regntid og forhold

I regntiden kan vandstanden i Tonle Sap-søen stige med op til 10 meter, og det kan grundet de store udsving være svært at forudsige vandstanden. Programmet vil derfor være vejledende, da vandstand, vejr og vind mv. kan medføre, at ruten og enkelte udflugter må ændres eller aflyses. Hvis der skulle ske programændringer, bestræber vi os selvfølgelig på at finde bedst mulige alternativer.

Visum

Visum til Cambodja opnås ved ankomsten til Siem Reap. Husk at medbringe 1x pasfoto samt USD 30,- i kontanter. Der kræves ikke visum til Vietnam på denne rejse, da opholdet i Vietnam ikke overstiger 15 dage, dog skal en kopi af dit pas sendes til Albatros Travel. (Gælder ved dansk pas, kontakt gerne Albatros Travel for yderligere information).

Bagage

Det er en god idé at medbringe en mindre rygsæk eller taske til dagsture/udflugter og rejsedage, hvor du oftest ikke ser din bagage igen før om aftenen.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 20 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 17 stk. 1 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om dine rejsemål

 Vil du vide mere om klima og vejr, tidsforskelle, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres, så læs mere herunder.

Thailand: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/thailand 
Cambodja:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/cambodja 
Vietnam:
www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/vietnam 

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygdomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse, eller ved ankomst til destinationen. Det vil fremgå af afrejsepapirerne, hvor gruppen møder sin rejseleder.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet.

Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.

Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Placering i bussen

Hos Albatros tilbyder vi ikke, at man kan have faste pladser i bussen, og det er derfor heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Ved ikke at tilbyde køb af bestemte pladser, risikerer man således ikke, at købstidspunktet er afgørende for, hvilken plads i bussen, man får adgang til. Derimod kan der aftales rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Rated 5 out of 5 by from Mekongfloden - når den er bedst Efter en lidt lang flyvetur ankommer vi til et meget smukt hotel i Siem Reap. Stort værelse med badekar og separat brusekabine. Morgenmaden fantastisk. Angkor Thom og Angkor Wat en stor oplevelse - men konditionskrævende. Fantastisk bygningsværk fra før 1100-tallet. De indlagte middage og frokoster var en virkelig kulinarisk oplevelse. Landsbyer på pæle og de flydende landsbyer på Tonle Sap søen var spændende trods den store fattigdom, som vi så. De programsatte områder og seværdigheder var virkelig fantastiske og afvekslende. Dog skal fremhæves besøget på Killing Fields og fængslet S21, som viste os rædslerne under Khmer Rouge styret. Vi har set billeder på TV, vi har læst om det, hørt om det, men stå en halv meter fra begivenhederne er en øjenåbner af rang. Flodbåden var også en oplevelse. Maden dejlig. De indlagte ture var givende, afvekslende og af en tilpas varighed. Ho Chi Minh City er en levende by. Besøgene i Cu Chi Tunnel området er et lærerigt indblik i krigen - godt fuldt op af rædselsbillederne på krigsmuseet. Guiden Jens Erik Pedersen var dygtig, vidende og effektiv. Han gjorde hele turen til en virkelig oplevelse.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from Luksus på mekongkrydstogt med store oplevelser Fantastisk rejse med gode hoteller og et luksuriøst flodkrydstogt. Et væld af store oplevelser lige fra Angkor Watt som noget af det største til udflugt i småbåde for at se de sjældne floddelfiner, museer og markeder, templer og skole privat hjem, sejlands i små både på kanaler og kørsel med tuktuk, cykeltaxa og oksekærre samt de historiske steder: Killing Fields og Vietkong-tunneler. Vores dygtige og vidende rejseleder sørgede for at alt klappede, vi fik indsigt i historie, kultur og politik, på krydstogtet blev vi forkælet med god mad og drikke, underholdning og spændende udflugter. Vores skib, Mekong Pandaw, var meget lækkert indrettet med store kahytter, god plads på soldækket, bibliotek, biograf og motionsrum samt en fantastisk besætning som tog sig rigtig godt af os.
Date published: 2017-11-04
Rated 5 out of 5 by from Mekongfloden i et andet perspektiv Min hustru og jeg har talt om, at vi i princippet kunne have planlagt rejsen selv, men især vores rejseleder gjorde det til en særlig oplevelse, som vi ikke selv kunne have tilført rejsen. Fra vores afskedssalut til vores rejseleder kan nævnes stikord som: indsigtsfuld på kultur + historie + etnografi, omsorgsfuld, stort overblik, hjælpsom og i det hele taget allesteds nærværende :-)
Date published: 2017-04-18
Rated 5 out of 5 by from En virkelig dejlig tur En fantastisk rejseleder Jesper Hallas, som var med til at gøre det til en uforglemmelig tur. Jesper forstod virkelig at klæde os rigtig godt på til mødet med Cambodja og Vietnam. Flodbåden var også en dejlig oplevelse, og der blev serveret lækker mad, personalet var særdeles serviceminded og alt fungerede bare virkelig godt. Rejsen kan absolut anbefales!
Date published: 2017-10-29
Rated 5 out of 5 by from Spændende rejse med mange oplevelser En spændende rejse med mange oplevelser. Kahytterne på båden var skuffende små med dårlig plads til bagage og plads til at lægge tøj og ting. En dygtig rejseleder med fremragende formidling af geografi, historie og kultur i de lande vi besøgte samtidig behagelig og god til at håndtere "akutte" situationer.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from Nostalkisk luksus på båden og daglige exkutioner til det lokale liv En oplevelsesrig rejse hvor vi kommer til befolkningens daglige hverdag. medens vi selv boer på nostalkisk flodbåd med god luksus En Fantastisk altvidende geit som kunne formidle sin viden supleret med viedio foredrag og få de lokale rejseleder til at fortælle om deres oplevelser
Date published: 2017-11-03
Rated 5 out of 5 by from Et Flodkrydstogt med sjælen som ledsager Flodkrydstogt på Mekong floden er til dato vores bedste ferie med fantastiske, autentiske oplevelser både i Cambodia og i Vietnam. Jens, vores fantastiske Rejseleder formåede at give os indblik i de 2 landes forskeligeheder både politisk, økonomisk og ikke mindst kulturelt.
Date published: 2017-03-29
Rated 5 out of 5 by from varm, våd luksustur spændende Angkor Wat, markeder og besøg på historiske steder i Cambodja og Vietnam. Meget vand, både i floden og oppefra. God rejseleder og tid til afslapning.
Date published: 2017-10-27
 • y_2017, m_11, d_18, h_23
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.3
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_0, tr_13
 • loc_da_DK, sid_KHCRI02, prod, sort_[SortEntry(order=RELEVANCE, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel

Anmeldelse af rejsen

Her kan du se anmeldelser fra andre gæster, som har været på turen. Vi håber, du kan bruge deres ærlige meninger, gode tips, ris og ros til at få en idé om, hvad der venter på rejsen – så du kan vælge den helt rigtige tur for dig. Anmeldelserne samles ind af et eksternt firma, som er din garanti for anmeldernes validitet. Læs mere her

Bemærk venligst, at flyselskab, flyrute, hoteller, rejseleder og/eller rejsens rute kan variere fra afgang til afgang, og dermed kan en anmeldt rejse være lidt anderledes end de rejser, som aktuelt er til salg.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål, som drejer sig om selve rejsen, eller læse andres spørgsmål. Bemærk, at andre gæsters evalueringer kommer efter sektionen med spørgsmål og svar.

Lignende rejser

18KHCRI02ADK1601