Japan med Landbo Senior

group-tour
Rundrejse med dansk rejseleder

Unik kulturrundrejse i Østasiens gamle kejserrige

Mød det ægte Japan, og oplev alle facetterne af dette fascinerende land: fra moderne popkultur i Tokyo til det traditionelle Japan i stemningsfulde Kyoto.

Efter storbyoplevelser i Tokyo og storslået natur i Hakone Nationalpark med det hellige Fujibjerg skal vi på opdagelse i Kyoto, den gamle kejserstad, der byder på tusindvis af templer, sofistikerede geishaer og et raffineret køkken.

Videre i Hiroshima ser vi mindesmærkerne fra anden verdenskrig og sejler til tempeløen Miyajima med den verdensberømte orangerøde torii-port. Vi skal herefter til Kagoshima på den smukke ø Kyushu i landets sydligste ende, hvor vi bl.a. besøger vulkanøen Sakurajima og dypper fødderne i varme kilder.

Vi afslutter denne fantastiske rejse i Osaka, hvor der er tid til at gøre de sidste indkøb. På rejsen kører vi med det verdensberømte højhastighedstog Shinkansen.

Klik på kortet for at se det i stor udgave
 • Type Rundrejse, Togrejse

 • Rejseleder Dansk

 • Visum Nej

 • Vaccination Nej

 • Valuta Yen

Dagsprogram 12 dage
Dag 1
Afrejse fra København
Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Dag 3
Udflugt til Hakone Nationalpark
Dag 4
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu Haven og Odaiba , Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Dag 5
Med Shinkansen-toget til Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Dag 6
Kyoto. Udflugt til Nara, Nijo-borgen og Guldpavillonen
Dag 7
Landbrugsbesøg omkring Kyoto.
Dag 8
Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Atombombekuplen, Fredsparken, Fredsmindemuseet og Tempeløen Miyajima
Dag 9
Med Shinkansen-toget til Kagoshima. Sengan-en-haven
Dag 10
Kagoshima. Vulkanøen Sakurajima m. fodbad, kamikazemuseum, samuraikvarter og sandbad i Ibutsuki
Dag 11
Shinkansen-toget til Osaka. Shoppinggaden Dotonbori og afskedsmiddag
Dag 12
Osaka – København

Billeder

Dagsprogram

Hent samlet program OBS. Nogle af vores rejser findes i flere udgaver. Læg mærke til, om du har valgt den rigtige afrejsedato, før du printer.

Dag 1
Afrejse fra København

Vi mødes ved middagstid i Københavns Lufthavn og letter med kurs mod Tokyo, Japans hovedstad. Der er fuld forplejning om bord på flyet.

Dag 2
Ankomst til Tokyo, Japan. Shintohelligdommen Meiji Jingu og Shibuya. Velkomstmiddag
Ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu

Vi lander i Tokyo om formiddagen og tager straks fat på de mange oplevelser, der venter os. Tokyo var engang en lille fiskerby, men er i dag en af verdens største og mest moderne storbyer. Tokyo består af mange små bydele, hver med deres helt eget særpræg og stemning, og de næste par dage skal vi besøge nogle af de mest spændende.

Efter en god første frokost i Japan består dagens udflugt i et besøg ved Japans største shintotempel, Meiji Jingu. Templet stod færdigt i 1920 og er et symbol på kejserens vigtige rolle i det japanske samfund – både som politisk og religiøst overhoved. Først efter anden verdenskrig mistede kejseren sin status som guddommelig og sin politiske indflydelse. På vej ind til templet går vi under en enorm torii-port og fortsætter gennem den fredfyldte skov, der omgiver templet. Træerne her blev plantede som gave fra hele Japan til kejserens tempel, da det blev bygget. 

Herefter skal vi til et af byens mest berømte områder overhovedet – både blandt japanerne selv og blandt turister – nemlig Shibuya, der ligger midt i byen, og hvis station er et af Tokyos trafikale knudepunkter. I Shibuya-krydset vælter neonlys og storskærme med reklamer og musikvideoer ud fra højhusene, og hundredvis af fortravlede japanere – fra forretningsmænd til skoleelever i deres skoleuniformer og trendy unge med vilde frisurer – haster ud i fodgængerfeltet, når lyset skifter til grønt. Foran stationen er der en lille statue af en hund – Hachiko-statuen – som er byens mest berømte mødested. Historien om den loyale hund Hachi, der dag efter dag trofast venter på sin herre foran stationen – selv efter dennes død – er i sig selv ganske rørende. Og historien om Hachi blev filmatiseret i Japan i 80’erne, inden den i 2009 kom i en Hollywood-udgave med Richard Gere i hovedrollen som hundens ejer.

Om aftenen tager vi for alvor hul på vores japanske eventyr med en velkomstmiddag på et japansk spisested. Det japanske køkken er et af verdens sundeste og mest varierede med masser af fisk og grøntsager, og det rummer et hav af andre spændende retter end blot sushi. Maden er i sig selv en stor del af oplevelsen, når man besøger Solens Rige. På en del restauranter er der billeder af retterne – ja, endda plastikmodeller i naturstørrelse af de enkelte retter – så der er gode muligheder for at kaste sig ud i noget nyt og spændende!

Dag 3
Udflugt til Hakone Nationalpark
En af de verdensberømte orangerøde torii-porte

I dag tager vi på udflugt til Hakone Nationalpark vest for Tokyo. Det smukke og majestætiske Fuji-bjerg er Japans mest berømte symbol og et af landets helligste steder. Hvis vejret tillader det, kan bjerget ses fra flere vinkler på vores vej til nationalparken. Med sine 3.776 meter over havet er Fuji-bjerget Japans højeste. Her i det vulkanskabte landskab, der kun er 40.000 år gammelt, venter der os en sejlads på Ashi-søen og en tur med gondolbane til Komagatake-bjerget, hvor vi bliver mødt af en spektakulær udsigt ud over landskabet med Fuji-bjerget. Vi er tilbage i Tokyo først på aftenen.

Dag 4
Tokyo. Smagsprøver på frisk sushi, Hamarikyu Haven og Odaiba , Ginza, Tokyo International Forum og parken ved Kejserpaladset
Shibuya-krydset i Tokyo er fyldt med neonlys og storskærme

På dagens udflugt, som overvejende foregår til fods, starter vi ud med et besøg på Tsukiji Fiskemarked, en gang verdens største af slagsen, der gennem mere end 80 år har solgt fisk til indbyggerne og restauranter i Tokyo. Men nu er det desværre slut, fiskemarkedet er flyttet ud af den centrale del af byen, med meget mere strikse regler for besøgende, og de gamle haller skal i stedet bruges i forbindelse med De Olympiske Lege i Tokyo i 2020. Stedet er dog stadig absolut et besøg værd, mange af butikkerne og boderne er der endnu og man kan stadig få masser af lækre sushi smagsprøver, hvilket vi selvfølgelig også skal prøve.

Fra fiskens verden begiver vi os ud videre ud i metropolen Tokyo, hvor imponerende bygningskunst i alle afskygninger præger gadebilledet: fra futuristiske kæmpebygninger til kedelige kontorbygninger – et miks af stilarter, overalt hvor man kigger hen. Meningerne om Tokyos arkitektur og byplanlægning er da også mange, men én ting er helt sikker: Det er alt andet end kedeligt at gå på opdagelse i Tokyos gader. Vi besøger den store Hamarikyu Have i det centrale Tokyo. Haven ligger langs Tokyo bugten og er anlagt i traditionel stil med et tehus midt ude på en lille ø. Den traditionelle stil står i stærk kontrast til de mange højhuse, som omkranser haven.

Fra Hamarikyu Haven tager vi en båd til Odaiba, et populært indkøbs område beliggende på en menneskeskabt ø ude i Tokyo bugt. Her får vi tid på egen hånd til indkøb og frokost. Vi spadserer til Ginza, Tokyos mest eksklusive shoppingområde, hvor alle Japans dyre mærkevarer og stormagasiner er repræsenteret. Dette er Japans pendant til Fifth Avenue i New York og Champs-Elysées i Paris! Vi går en tur ned ad Ginzas livlige og stilfulde hovedgade, hvor ikke blot folk på shopping, men også travle forretningsmænd præger gadebilledet.

Herefter fortsætter vi til en sand arkitektonisk perle. Vi går en tur gennem det store konferencecenter Tokyo International Forum fra 1996, hvis store stål og glas-kontruktion ligner skroget på en meget lang båd. Her afholdes konferencer, messer, koncerter og udstillinger, og her er sågar en dansk cafe, hvor der blandt andet serveres hotdogs! Videre på vores gåtur besøger vi parken ved Kejserpaladset.

Dag 5
Med Shinkansen-toget til Kyoto. Shintotemplet Fushimi Inari-taisha, Nishiki-markedet og det charmerende geisha-distrikt Gion
Lyntoget Shinkansen

Fra Tokyos moderne storbystemning skal vi med det berømte lyntog Shinkansen videre til den gamle kejserstad Kyoto. På togrejsen får vi et indtryk af, hvor tætbefolket Japan er, og om vejret vil det, kan vi undervejs se det hellige Fuji-bjerg. Shinkansen er komfortabelt, præcist og meget hurtigt. Inden vi stiger om bord på toget, er der mulighed for at købe en ”o-bento”, en typisk japansk madpakke, til toget. En o-bento fås i et hav af varianter og består typisk af ris og forskellige former for lækkert tilbehør og småretter som for eksempel fisk, kød, grøntsager og forskellige salater. Lækkert og ikke særlig dyrt!

Vi ankommer til Kyoto om eftermiddagen, og tager straks på opdagelse i den smukke tempelby ved at besøge shintohelligdommen Fushimi Inari-taisha. Vi går en tur gennem templets lange arkade af orangerøde torii-porte, der ligger i hundredvis tæt efter hinanden og former vejen. De orangerøde porte står i smuk kontrast til den omgivende grønne skov. Dette er en af Kyotos knap så kendte attraktioner, men ikke desto mindre for mange besøgende er det et af de helt store højdepunkter!

Dernæst går vi en tur gennem Kyotos berømte Gion-kvarter. Her ligger stemningsfulde spisesteder side om side med de traditionelle, diskrete tehuse, hvor byens berømte geishaer arbejder. Er vi heldige, ser vi nogle af dem trippe af sted i deres dyre kimonoer og med smukt opsat hår. Vi lægger også vejen forbi Kyotos berømte Nishiki-marked. Her finder man et væld af japanske specialiteter smukt præsenteret – fra frugt og grønt til fisk, kød, pickles og snacks.

Kyoto er berømt for sin ypperlige kvalitet på den berømte japanske grønne te, så prøv også at kigge ind hos en af de mange små specialbutikker med te, og køb en lille smagsprøve på Japan med hjem. Skal oplevelsen være fuldkommen, er der også masser af muligheder for at købe håndlavet keramik, heriblandt tekrus, med hjem.

Kyoto er hjemsted for mere end 1.600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdomme. Hertil kommer kejserpaladset, shogunens Nijo-borg, kejserlige villaer og haver og en række af Japans bedste museer.

Kyoto blev som den eneste japanske storby skånet for bombeangreb under anden verdenskrig. Efter sigende på grund af byens enestående kulturskatte. Desværre har bystyret ikke vist den samme respekt, så store sammenhængende kvarterer med smukke træhuse er næsten forsvundet. Men ingen har vovet at røre de tusinder af templer, helligdomme og smukke haver. Især i byens udkant føler man sig hensat til en anden tidsalder, hvor skønhed og æstetik var i højsædet.

Dag 6
Kyoto. Udflugt til Nara, Nijo-borgen og Guldpavillonen
Kyotos mest berømte attraktion: Guldpavillonen

Vi tager syd for Kyoto til den hyggelige by Nara, der var Japans første permanente hovedstad. Nara rummer nogle af de ældste og mest imponerende bygninger i landet. Her besøger vi verdens største træbygning, Todaiji-templet, som er på størrelse med en tolvetagers beboelsesejendom og blandt andet rummer verdens største bronzefigur, en 22 meter høj Buddha. Vi kan også besøge Kasuga Taisha, en 1.335 år gammel shintohelligdom. Vejen dertil er flankeret af ikke mindre end 3.000 sten- og bronzelygter. Over for templet ligger en spændende botanisk have. I hele Naras parkområde går mere end 1.000 sikahjorte rundt. Mange er efterhånden blevet så tamme, at de nærmest stjæler maden ud af hænderne på de besøgende.

Bagefter besøger vi et andet af Kyotos helt store landemærker, den imponerende og velbevarede Nijoborg. Den militære øverstkommanderende i kejsertidens Japan var shogunen. I længere perioder af landets historie var han også den mest magtfulde mand i landet. Kejserens rolle var mere tilbagetrukket og af symbolsk karakter. I 1603 opførte den toneangivende Tokugawa-shogunslægt Nijoborgen. Bygningerne i denne borg, der er Japans bedst bevarede, er af meget høj kvalitet. De bedste håndværkere byggede borgen, og datidens bedste kunstnere udsmykkede den. Nattergalegulvet er et godt eksempel på, hvor raffineret borgen er. Gulvet er konstrueret således, at det knirker, når man træder på det, så eventuelle snigmordere ikke kunne nærme sig uden at blive hørt. Træskærerarbejdet og de mange malerier, der pryder vægge og lofter, er originale og af stor kunstnerisk værdi.

Vi slutter dagen med Kyotos mest berømte attraktion: Guldpavillonen. Guldpavillonen i byens nordlige udkant er en nøjagtig kopi af den over 500 år gamle bygning, som en sindssyg tempelpræst satte ild til i 1955. Guldpavillonens berømmelse forstår man til fulde, når man står ansigt til ansigt med den stemningsfulde guldbeklædte pavillon, der spejler sig i søens vand.  

Dag 7
Landbrugsbesøg omkring Kyoto.
Bambuslund i Kyoto

Dagen i dag er afsat til landbrugsbesøg i området omkring Kyoto, men grundet corona situationen kan vi ikke på nuværende tidspunkt garantere hvilke besøg der kan gennemføres. Men vi arbejder på at besøge en gård der har Wagyu-kvæg -  det japanske kvæg det er kendt for at få øl, massage og sød musik. Derudover skal vi besøge endnu en gård i området. I får oplyst det præcise program for denne dag når vi har fået alle aftale og godkendelser på plads.

Dag 8
Med Shinkansen-toget til Hiroshima. Atombombekuplen, Fredsparken, Fredsmindemuseet og Tempeløen Miyajima
Ved den ”svævende” orange torii-port i vandet ved Miyajima

Den 6. august 1945 blev Hiroshima lagt i ruiner, og over 100.000 mennesker blev dræbt, da verden for første gang oplevede, at en atombombe blev bragt til sprængning over en by. I dag står en enkel kuppelformet ruinbygning som et minde om de enorme ødelæggelser, som eksplosionen forårsagede. Nærved ligger den smukke fredspark med en fredsflamme, der først bliver slukket, når det sidste atomvåben er destrueret.

Vi besøger parken og Fredsmindemuseet, der sagligt og instruktivt viser, hvad der skete. I dag er Hiroshima fuldstændig genopbygget, og byen er anderledes end de fleste andre japanske byer med sine brede og luftige gader og det velordnede bybillede. Vi spiser frokost i Hiroshima og skal herefter opleve et af Japans mest berømte, fotograferede og elskede motiver – nemlig den ”svævende” orange torii-port ude i vandet ved øen Miyajima, som vi sejler over til. Smukt, poetisk og klassisk japansk!

Vores hotel ligger centralt i Hiroshima i området Hatchobori, hvor man finder et væld af spændende spisesteder og butikker.

Dag 9
Med Shinkansen-toget til Kagoshima. Sengan-en-haven
Den traditionelle japanske have Sengan-en

Vi kører med Shinkansen direkte videre til Kagoshima, den sydligste by på Kyushu, som er den tredjestørste og sydligste af de fire japanske hovedøer. Den direkte Shinkansenlinje til Kagoshima åbnede i marts 2011, hvilket giver os denne fantastiske mulighed for at opleve et knap så kendt hjørne af Japan.

Kagoshima bliver ofte kaldt Japans Napoli, idet byen – ligesom Napoli – er landets sydligste hovedby, ligger ud til kysten, har et lunt og solrigt klima og en dejlig, tilbagelænet stemning med masser af hjerterum. Som prikken over i’et har Kagoshima en yderst aktiv vulkan som nabo: Sakurajima, som er byens pendant til Napolis Vesuv. Ikke blot Kagoshima, men hele Kyushu er kendt for en livlig termisk aktivitet.

Den røde tråd i Kagoshimas historie er Shimazu-klanen, der i næsten 700 år – igennem hele 29 generationer – dominerede byen. Og da Japan i en periode på mere end 200 år nærmest var hermetisk lukket for omverdenen, var Kagoshima blandt de første steder i landet med udenlandsk kontakt. I mange år var byen knudepunkt for landets handel med kineserne, også efter at Japan officielt var lukket for al kontakt med omverdenen under Tokugawa-styret (1603-1867). Paradoksalt nok var det da også her, oprøret mod shogunatet begyndte. Det oprør, der senere væltede selvsamme, og en ny æra efter mere moderne vestligt forbillede kunne begynde.

Japans første møde med kristendommen fandt også sted her i Kagoshima, da den spanske munk og missionær Francisco Xavier ankom i 1549 sammen med en portugisisk delegation. Med sit ihærdige missionsarbejde lagde Xavier grundstenen til Japans kristne mindretal. Den dag i dag udgør de kristne blot to procent af den japanske befolkning, der overvejende er buddhister – samtidig med at en lang række traditioner fra shintoismen, den oprindelige japanske folkereligion, er tæt vævet ind i det japanske hverdagsliv både for buddhister og kristne.

Vel ankommet til Kagoshima stiller vi bagagen på vores hotel og begiver os straks på dagens første udflugt. Vi besøger den smukke, traditionelle japanske have Sengan-en, også kaldet Iso-teien, der blev anlagt i 1658 som sommerresidens for Shimazu-klanen. Haven blev udvidet til sin nuværende form i 1848, og selve placeringen af haven er en sand genistreg med en enestående udsigt over bugten og Sakurajima-vulkanen.

I Sengan-en er der blandt andet anlagt en sø fyldt med store, japanske karper, en bambuslund, et vandfald og et lille vandløb, hvor Shimazu-klanen yndede at holde poesifester. En kop sake blev sat ud i vandløbet, og inden koppen var drevet ned til deltagerne, skulle de nå at skrive et haikudigt. Haikudigtet som kunstform opstod i 1600-tallet og var en yndet beskæftigelse blandt den japanske elite. Digtene skulle skrives efter en helt fast form med tre linjer og 17 stavelser i alt – fordelt på henholdsvis 5-7-5 stavelser, og digtet skulle på en eller måde have elementer med fra naturen. Den mest berømte af datidens japanske haikudigtere er Matsuo Basho, hvis kendteste digt – oversat til dansk – lyder således: En gammel dam. En frø hopper i. Lyden af vand.

Vil du hellere tage på opdagelse på egen hånd, er der også mulighed for at få plejet hele kroppen i et af de såkaldte onsen, hvor traditionelle japanske wellness-hoteller og badstuer tilbyder spabade og pools med vand direkte fra de helsebringende varme kilder. Typisk har vandet en temperatur på 39-43 grader, men til gengæld er der altid iskoldt vand, man kan svale sig med. Der er en række uskrevne regler, man skal følge, når man er i onsen, men dem hjælper rejselederen naturligvis med at opdatere dig på.

Trænger du bagefter til at skylle onsen-oplevelsen ned, kan du prøve den lokale shochu, japansk brændevin. I udlandet står shochu i skyggen af den berømte risbrændevin sake, men shochu er en yndet drik hos japanerne selv og er typisk lavet af ris, byg eller søde kartofler. Kyushuøerne er berømte for at have det største shochu-indtag per indbygger – og efter sigende er det en del af forklaringen på den berømte afslappede stemning.

 

Dag 10
Kagoshima. Vulkanøen Sakurajima m. fodbad, kamikazemuseum, samuraikvarter og sandbad i Ibutsuki
Vulkanøen Sakurajima

Vi tager færgen til øen Sakurajima, hvor Sakurajima-vulkanen ligger, for at se det månelignende lavalandskab, der gradvist er opstået af de mange udbrud. I dag følger forskerne nøje med i hver eneste lille bevægelse i vulkanen – den tætte beliggenhed på byen gør det til en livsnødvendighed.

Vi skal også prøve et typisk Kagoshima-fodbad, et såkaldt ashi-yu. Mens vi lader fødderne få en velfortjent gang velvære lader vi op til dagens videre program. Vi skal besøge fredsmuseet for kamikazepiloter i byen Chiran, hvor piloter blev uddannet under anden verdenskrig – i krigens sidste dage også kamikazepiloter. Chiran var den primære luftbase i slaget om Okinawa, og flere hundrede selvmordspiloter fløj herfra i et sidste desperat forsøg på at vende krigens gang. På museet er udstillet nogle af flyene, der blev brugt – egentlig bare torpedoer med vinger – og nogle af piloternes personlige ejendele som for eksempel breve, testamenter og fotografier.

Chiran har også været hjemsted for en anden slags krigere, men der skal vi lidt længere tilbage i tiden – nærmere bestemt til de historiske samuraikrigere. I byen er bevaret et samurai-kvarter, som består af en cirka 700 meter lang gade med samuraihuse og tilhørende haver til begge sider. Husene er omkring 250 år gamle og har tilhørt de sidste repræsentanter for denne særlige krigerkaste, der blev nedlagt i 1870’erne, da Japans hær blev moderniseret.

Efter denne tidsrejse er det tid til at dykke ned i noget helt andet – nemlig sand! Sandet ved kystbyen Ibutsuki opvarmes af varme underjordiske kilder og indeholder en del salt, og kombinationen menes at have en gavnlig effekt på blandt andet gigt og blodomløb. Vi gør som de andre gæster – lader os begrave i sand, så kun hovedet er frit. Efter et kvarters afslapning stiger vi op af vores sandsenge og skyller sandet af i de nærliggende bade, og således forfriskede kan vi vende hjem til hotellet.

 

Dag 11
Shinkansen-toget til Osaka. Shoppinggaden Dotonbori og afskedsmiddag
Osaka er en af Japans vigtigste havnebyer

I dag står Osaka, Japans tredjestørste by, på programmet. Sammen med Kobe og Yokohama er Osaka en af Japans vigtigste havnebyer og har siden sin tidlige historie været en af landets travleste og mest velhavende handelsbyer. Ligesom mange andre af Japans byer led Osaka en krank skæbne under anden verdenskrig, så der er ikke meget tilbage af det oprindelige Osaka. Til gengæld byder byen i dag på noget af Japans mest spændende og eksperimenterende arkitektur.

Et andet af Osakas særkender er maden. Byen har status som en af Japans gastronomiske oaser og er særligt kendt for retten okonomiyaki, som er en slags japansk omelet, der bliver tilberedt på en stegeplade ved bordet og – efter eget valg – fyldt med alt fra blæksprutter til grønt og kød. Vi går en tur i den livlige gade Dotonbori, der ligger langs Dotonbori-kanalen, og hvor butikker, teatre og masser af små og store spisesteder trækker folk til fra nær og fjern.

Der er gode shoppemuligheder i Osaka, så forhør dig hos rejselederen, hvis der er særlige ting, du er på jagt efter. Byens tog- og metronet er hurtigt og velfungerende, så det er let at komme rundt på egen hånd.

Vil du hellere på en rejse tilbage i tiden til et Japan fuld af loyale og stolte samuraier, kan du besøge den imponerende Osaka-borg, der spillede en vigtig rolle i samlingen af Japan i 1500-tallet. Den nuværende borg er en rekonstruktion af den oprindelige, som stod færdig i 1583, og som daimyo’en Toyotomi Hideyoshi var bygherre på. 100.000 mand knoklede i tre år for at få borgen færdig. Osaka-borgen har været brændt og genopbygget flere gange og led også skade under anden verdenskrig. Den seneste restaurering fandt sted i 1997, og man kan se en spændende udstilling om Osaka, Toyotomi Hideyoshi og selve borgens historie. Borgen er i øvrigt kendt fra instruktøren Kurosawas berømte samuraifilm og fra storfilmen ”Shogun” fra starten af 80’erne, en filmatisering af James Clavells roman af samme navn.

Hen på aftenen mødes vi til en hyggelig afskedsmiddag.

Dag 12
Osaka – København
Vi tager til Kansai Lufthavn, hvor vi sætter vi os til rette på flyet og vender næsen hjemad mod Danmark.

Shinkansen

I Japan rejser vi rundt med Japan Rails berømte højhastighedstog, Shinkansen, som siden 1964 har forbundet Tokyo med (flere og flere af) Japans større byer. Maksimalhastigheden er 320 km/t, og årligt fragter togene omkring 300 mio. passagerer rundt i landet. Togene kan bestå af op til 16 vogne og være 400 meter lange. Da Shinkansentog kører på særlige skinner, som det kun er dem, der bruger, er der meget få forsinkelser – den gennemsnitlige forsinkelse per tog var i 2012 sølle 36 sekunder. Togene er komfortable, med god benplads og drejelige sæder, så man altid sidder fremadrettet. Der er ikke spisevogn om bord, men en rullevogn med snacks kommer rundt. Rygning er ikke tilladt, bortset fra på de nyeste tog, der er udstyret med særlige rygekabiner. Læs mere på http://english.jr-central.co.jp/about/

Prisinformation

Tillæg for enkeltværelse
kr. 3.998,-
Prisen inkluderer

• Dansk rejseleder
• Fly København – Tokyo og Osaka – København
• Togrejse med Shinkansen Tokyo – Kyoto – Hiroshima – Kagoshima – Osaka.
• Indkvartering på hoteller i delt dobbeltværelse
• Morgenmad dagligt
• Frokost dag 2-4, 6, 8 og 10
• Middag alle dage 2-11
• Alle udflugter og entréer som beskrevet i program
• Separat bagagehåndtering i forbindelse med togrejse Tokyo – Kyoto – Osaka
• Skatter og afgifter.

Prisen inkluderer ikke

• Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
• Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
• Eventuelle ekstra arrangementer
• Tillæg for enkeltværelse
• Drikkevarer
• Personlige fornødenheder
• Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved onlinebestilling)
• Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Oplysninger om rejsen

Bagagehåndtering

På denne rejse benytter vi det japanske højhastighedstog Shinkansen, hvor der er begrænset plads til bagagen; derfor vil denne blive transporteret separat til næste bestemmelsessted. På denne rejse er der bagagehåndtering fra Tokyo til Kyoto og fra Kyoto til Osaka. Da det ikke er muligt at lave separat bagagehåndtering til Kagoshima, anbefales det at medbringe en mindre kuffert eller taske til de tre dage i Hiroshima og Kagoshima.

Indkvartering

I Tokyo og Kyoto benytter vi os af rene og pæne hoteller med små værelser, eget bad og toilet samt tv og internetopkobling. Hotellerne ligger som regel i tæt afstand til metrostationer, som på denne tur danner rammerne for vores udflugter.

Ikke egnet til gangbesværede

Da der på denne rejse gøres brug af offentlig transport i Japan i forbindelse med de planlagte udflugter, vil der være forholdsmæssigt mange gåture. Rejsen egner sig således ikke til gangbesværede.

Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 15 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.

Mere om Japan

Her kan du få mere at vide om Japan: www.albatros-travel.dk/destinationer/asien/japan
Læs blandt andet om klima og vejr, tidsforskel, drikkepenge og se om du skal have visum eller vaccineres.

Eller få fem gode grunde til at rejse til Japan i vores artikel om Hippe Japan

Drikkepenge

Man giver ikke drikkepenge i Japan.

Generelle forhold

Rejsens krav til fysisk formåen

Som hovedregel gælder det, at alle rejsedeltagere skal være selvhjulpne. Samtidig skal vi understrege, at vores rejser generelt ikke er egnede for gangbesværede. Selv på bus- og togrejser samt krydstogter vil der ofte være behov for at gå til og fra seværdigheder. På mange af vores kulturrejser vil blot en dags samlede besøg ved seværdigheder osv. nemt overstige 5 kilometers gang.

Rejseforsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.  Da den offentlige sygesikring ikke længere kan bruges som rejseforsikring, er det en forudsætning for deltagelse i vores rejser, at du har tegnet en rejseforsikring. Vi anbefaler, at forsikringen også indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Gouda Rejseforsikring

Albatros Travel kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Albatros Travels rejseledere og guider

På Albatros Travels grupperejser vil turen være ledet af en dansk rejseleder, der enten møder gruppen i lufthavnen inden afrejse eller ved ankomst til destinationen. På busrejser møder I rejselederen senest ved det sidste opsamlingssted. Chaufføren hjælper til med bagage, informerer om sædeplacering i bussen og sørger for, at I kommer sikkert frem.

På Albatros Travels individuelle rejser vil I blive mødt af en engelsktalende lokal guide på destinationen, ligesom det vil være engelsktalende lokale guider, der leder de udflugter, der indgår i rejsen.

På ekspeditionsrejser med Albatros Expeditions vil I blive mødt af en engelsktalende ekspeditionsguide på destinationen, ligesom det vil være det engelsktalende ekspeditionsteam, der leder de udflugter og afholder de informationsmøder, der indgår i rejsen. Vi gør opmærksom på at der ikke kan forventes en dansk rejseleder ombord.

Enkelte af vores rejser er uden lokal guide, dette vil i så fald tydeligt fremgå af programmet. Alle vores guider og rejseledere er erfarne, veluddannede og nøje udvalgt af Albatros Travel.

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Tillæg for enkeltværelse og -kahyt

De oplyste priser på vores rejser er baseret på 2 personer, der rejser sammen og bor i delt dobbeltværelse eller dobbeltkahyt. For vores gæster, som rejser alene, vil der være et tillæg for enkeltværelse og/eller -kahyt. Tillægget er en afspejling af det prisniveau, vi som rejsearrangør bliver mødt med, når vi opkøber værelser og kahytter hos vores underleverandører. Et enkeltværelse vil altid være forholdsvis dyrere pr. person end et dobbeltværelse. Dette er et vilkår, der har været gældende inden for rejsebranchen i mange år og er således at betragte som kutyme.
Tillægget vil altid fremgå af vores materiale.

Pas

Vær opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra destinationen. Dette krav gælder for alle vores rejser, uanset at enkelte lande måtte kræve kortere gyldighed. At vi som rejsearrangør stiller dette 6-måneders gyldighedskrav, er for at undgå situationer, hvor et lands gyldighedskrav måtte blive ændret fra bestilling af rejsen og frem til afrejse.

Rejser med mindreårige

Hvis du skal rejse sammen med børn, som ikke er dine egne (fx børnebørn), eller hvis du og dine børn ikke har samme efternavn, kan nogle lande nægte jer indrejse. Det kan derfor være nødvendigt at medbringe en fødsels- og navneattest eller en fødsels- og dåbsattest på engelsk og en underskrevet erklæring, der tillader den mindreårige at rejse i selskab med en navngivet voksen. Husk også at tjekke reglerne for dokumenternes gyldighed – dvs. hvornår de skal være udstedt ift. afrejsedato, hvordan de skal være stemplet osv.

USA er et af de lande, som har ovenstående krav, men der findes ikke nogen endegyldig liste over, hvilke andre lande det gælder. Derfor anbefaler vi dig at kontakte den nærmeste ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til, for at få oplyst reglerne.

Placering i flyet

Vi skal gøre opmærksom på, at det er luftfartsselskabet, som suverænt står for fordelingen af sæder i flyet.

Placering i bussen

På rejser med fly foregår transporten på destinationen oftest med bus. Her kan man ikke reservere en fast plads i bussen, og det er heller ikke muligt at købe en bestemt plads inden rejsens start. Det er selvfølgelig muligt at aftale rokeringer undervejs på rejsen, så alle på skift kommer til at sidde foran såvel som bag i bussen.

På rejser, der foregår med bus fra Danmark, kan du reservere en bestemt siddeplads i bussen, hvoraf nogle kræver en merbetaling. De pladser, der ikke er reserveret, fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Busrejserne er markeret med ”BUSREJSE” på hjemmesiden.

Forplejning om bord på flyet

På de fleste af vores rejser benytter vi rutefly. På de europæiske ruter har du som regel mulighed for at købe forskellige drikkevarer og for eksempel en sandwich. Nogle få selskaber serverer vand, juice, kaffe eller te gratis. På de lange oversøiske ruter er maden inkluderet, hos nogle få selskaber også drikkevarer.

Ønsker du vin, øl og spiritus, skal du som regel selv betale for det. Servicen om bord varierer meget fra selskab til selskab og ændres jævnligt, så vi kan desværre ikke give mere præcise oplysninger inden rejsen.

Specialkost

På flyrejser skal specialkost som eksempelvis diabetes- eller vegetarmad bestilles senest 45 dage inden afrejse. Bemærk, at nogle luftfartsselskaber kræver betaling for specialkost. Vi viderebringer altid ønsker om specialkost på flyrejsen til flyselskabet, men kan ikke garantere den. På busrejser kan vi desværre ikke tilbyde specialkost.

Som udgangspunkt har vi på vores rejser ikke mulighed for at tilbyde specialkost, da der på mange af vores rejser er inkluderet fælles måltider, hvor menuen er bestemt og bestilt på forhånd. Man må derfor forvente at skulle spise samme mad som de øvrige deltagere på rejsen. Vi noterer og viderebringer gerne ønsker om specialkost eller information om allergier, men vi har desværre ikke mulighed for at garantere, at man kan få serveret særlige måltider, eller at der kan tages særlige hensyn ved allergi.

Forbehold/ændringer

Der tages forbehold for ændringer i programmet. Albatros Travel og vores lokale samarbejdspartnere tilstræber altid at afvikle rejsen nøje i henhold til programmet, men det kan af hensyn til seværdighedernes åbningstider eller praktiske omstændigheder være nødvendigt at gennemføre ruten i en anden rækkefølge end anført. Derudover kan programpunkter risikere at udgå på grund af force majeure-situationer som vejrforhold, vejforhold eller forsinkede flyafgange.

Endelig skal vi gøre opmærksom på, at alle rejser løbende revideres og søges forbedret på baggrund af de tilbagemeldinger, vi modtager efter hver rejse. Revidering af rejsen vil derfor medføre, at der kan være opstået ændringer i programmet, fra den blev købt, til afrejsen finder sted. Inden afrejse vil alle deltagere modtage det senest opdaterede program, der har til hensigt at tjene kundernes bedste og sikre den mest smidige afvikling af rejsen.

Rejsen sælges som en hel "pakke", og det vil ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der evt. ikke benyttes.

Vi skal gøre opmærksom på, at tilkøbte udflugter kun gennemføres ved et tilstrækkeligt antal tilmeldte deltagere. Afhængig af aflysningstidspunktet tilbagebetales prisen for den aflyste udflugt til de tilmeldte deltagere enten før eller efter hjemkomst fra rejsen.

Rated 5 out of 5 by from Mange spændende indtryk fra det traditionelle og moderne Japan Japanerne er et utroligt imødekommende og hjælpsomt folkefærd, så det er en stor fornøjelse af være turist der. Vores rejseleder talte flydende japansk, og var bosiddende der på 10. år. Hun vidste meget om samfundsforhold og fortalte spændende om fakta og forskelle mellem Danmark og Japan. Det var min første grupperejse, og jeg var meget positivt overrasket over alt det information vi fik fra guiden, samt alle de gode oplevelser, vi fik. Vi gik ca. 70 km i alt, et par dage op imod 14 km om dagen, så det skal man være forberedt på. Vores guide talte i mikrofon, til øresnegle vi hver især havde på, når vi bevægede os igennem menneskemylderet. Det virkede utrolig godt.
Date published: 2023-03-13
Rated 4 out of 5 by from Dejlig rejse, som levede fuldt op til vores forventninger Japan var nyt for os, så vi var meget spændte på, hvad vi kunne vente os. Vi fik alt hvad, vi havde forestillet os. Vores guide AnnaMaria var suverænt den bedste guide. Hun kan sproget, kender Japan ud og ind og delte meget gerne sin store viden med os. Hendes tålmodighed er kæmpestor, så ingen følte sig udenfor eller glemt. Alt i alt en meget fin ferie
Date published: 2023-03-12
Rated 3 out of 5 by from En forholdsvis udmærket rejse, måske lidt for meget storby Vores rejseleder Anne-Marie var helt fantastisk. Hendes service var helt i top, hun var der 100 % for os gæster hele tiden Hendes Japanske viden var helt i top Men en gruppe på 25 personer er alt for stor. Det er første gang jeg rejser med Albatros, og nok også den sidste, d grupperne er alt for store
Date published: 2023-03-12
Rated 5 out of 5 by from Godt Indhold og Kvalificeret rejseleder Godt program
Date published: 2023-03-12
Rated 5 out of 5 by from Dejlig rundrejse i Japan på en fin og tilpas varm årstid - En rigtig spændende og oplevelsesrig tur med mange highlights. Smukke haver, templer og Shrines. En meget vidende og fortællende guide, som vi nød godt af. En kapacitet på Japan! Historisk blev der hele tiden fulgt op med forklaring. En god tur både for førstegangs og flergangs-rejsende.
Date published: 2022-10-16
Rated 5 out of 5 by from Rigtig god og spændende rejse Rejsen var spændende og indholdsrig med et tæt og afvekslende program. Takket være vores rejseleder fik vi et godt indblik i Japans kultur.
Date published: 2022-10-13
Rated 4 out of 5 by from En skøn rejse med enkelte kiks Spændende og interessant tur til mange steder i Japan. Desværre var fly-tiderne ændret, så det endte med en lidt tom dag i Osaka hvor flyet først afgik 23.45. Tiden i Tokyo (første stop) var reduceret pga ændrede tider. Turen til det gamle fiskemarked var meget præget at at det meste stadig var lukket efter corona, og bådturen til Odaiba var med lukket pariserhjul og Toyota-showroom, så det var en tynd kop te. Den slags burde nok have været checket inden vi tog afsted. Der er meget andet at se. Japan er et moderne industriland med orden på sagerne så det var ikke noget problem at man stort set selv skulle finde aftensmad. Transporten var meget effektiv og punktlig. Lidt svært at finde vej på egen hånd, da kort er på Japansk og de fleste veje ikke har navne. Anbefaler et data-abonnement så man kan bruge Google-maps eller alternativt købe lokalt SIM-kort. Husk at Japan har genindført visum-krav og corona-regler med krav om at bruge appen mySOS. Vi nåede det lige med aflevering af pas til Albatros 2 uger før afrejse.
Date published: 2022-10-09
Rated 5 out of 5 by from En helt igennem interessant, nuanceret og oplevelsesrig rejse Rejsen, oplevelserne, programmets alsidighed, rejseformen der gjorde at man kom tæt på kulturen/menneskene/levemåden og ikke mindst rejselederens smittende begejstring og indgående kendskab til Japan, kulturen, adfærden etc. var det hele (force majeure udsættelser) værd!
Date published: 2022-10-09
 • y_2023, m_3, d_22, h_22
 • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_3.0.34
 • cp_1, bvpage1
 • co_hasreviews, tv_5, tr_173
 • loc_da_DK, sid_JPRTR02, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
 • clientName_albatros-travel