Rejs til Indien

Indien er en fascinerende smeltedigel af moderne livsstil og traditioner med rødder tusinder af år tilbage i tiden. Her ligger små, rustikke madboder og ældgamle templer side om side med store shoppingcentre i stål og glas. Hellige køer vandrer fredeligt rundt blandt spruttende autorickshaws, elegante Hindustan Ambassador-taxaer og sariklædte kvinder. Indien byder på en usædvanlig rig kulturarv, et væld af arkitektoniske mesterværker og spektakulære naturscenerier fra Himalayabjergenes svimlende højder til Sydindiens frodige regnskove og rige dyreliv. Indiens kalejdoskop af farver, stemninger, lyde og lugte skal opleves med alle sanser.

Indbyggere 1,26 mia.
Hovedstad New Delhi
Sprog Hindi og engelsk
De tre farver i flaget symboliserer modighed (safran), renlighed (hvid) og frodighed (grøn).
Vidste du...

at den indiske filmindustri kaldet Bollywood har en forløber? Helt tilbage fra 1930’erne har Tollywood også eksisteret, og betegner filmindustrien i Calcutta.

at spillet over alle spil, nemlig skak, blev udviklet i Indien? Både felter og brikker siges at have tilknytning til guden Shiva.

Indiens geografi

Ordet Indien er en ældgammel betegnelse for hele Fjernøsten. Det nuværende Indien opstod først, da briterne forlod landet i 1947. Indien er delt i 28 stater, og kan på grund af den enorme mangfoldighed minde mere om en lille verdensdel end et enkelt land. Alene de naturmæssige forskelle er næsten for store til at kunne rummes i et enkelt land. I de allernordligste egne hælder de kolossale Himalayabjerge ned og skaber skovområder og frugtbare skråninger, mod vest ligger den tørre og fuldstændig øde Thar-ørken, og mod øst er staterne Bengalen og Assam dækkede af tropisk regnskov, der siges at være det vådeste sted på jorden. Mod syd bliver det enorme land tørrere, og kysterne bliver mere og mere tiltrækkende med fine sandstrande og idylliske laguner. Det indiske dyreliv kan præstere en bred artsrigdom som følge af landets kæmpemæssige udstrækning, men mange arter er desværre stærkt truet af udryddelse. Det gælder bl.a. tigeren, elefanten, løven og leoparden. Til gengæld er der en anselig kvægbestand, som dog på grund af hinduismen ikke kan dræbes – eller spises – men i byerne må leve livet på gaderne som omvandrende helligdomme.

Indiens seværdig­heder

Mange rejser til Indien omfatter den såkaldte Gyldne Trekant bestående af byerne Delhi, Jaipur og Agra i det nordlige Indien. Her kan man svælge i historie og levende, farverig kultur. Delhi er den sydende hovedstad, hvor nutiden og fortiden lever side om side, og lige uden for Delhi kan landlivet opleves, som det har været gennem umindelige tider. Jaipur, ”den lyserøde by”, er hovedstad i den smukke delstat Rajasthan, og i Agra kan et af verdens mest imponerende bygningsværker opleves – det pragtfulde Taj Mahal. Er målet for en rejse til Indien naturoplevelser, er tigerreservatet Ranthambore et godt bud, der ud over de smukke tigre byder på fantastiske naturoplevelser og masser af andre dyr. Om sommeren har man chancen for at besøge det buddhistiske Ladakh, eller Lille Tibet som det også kaldes. Ladakh er et unikt område højt oppe i Himalaya, og de mange vandrestier i de særprægede bjergområder er garanti for en unik ferie. Det er ikke for ingenting, at Indien modtager rejsende fra hele verden, der ønsker at opleve den spændende historie, de ældgamle kulturer og den gæstfri befolkning.

Befolkning

Indien er verdens næstmest folkerige land. Kun Kina kan lige slå Indiens 1,1 milliard indbyggere, på trods af at Kina arealmæssigt er tre gange så stort som Indien. Langt de fleste af de mange indere er hinduister, og hinduismen præger livet og gadebilledet i hele landet. Især gennem kastesystemet, selv om det officielt blev afskaffet for over 50 år siden. Ud over hinduismen er alle verdens hovedreligioner repræsenterede i Indien, og både buddhismen, jainismen, sikhismen og hinduismen er opstået her.
Leh i Lille Tibet

Indiensrejser

 • Imperiets Juvel

  Paladser, templer og tigre i det nordlige Indien – inkl. Taj Mahal og safari i Ranthambore Tigerreservat

  4,6
  • 4 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 11.998,–
  fra København
 • Uden singletillæg

  Magiske Indien – Ferie alene i fælleskab

  Kom på en storslået kulturrejse i Nordindien med hellige byer, fascinerende templer og smukke paladser med.

  4,1
  • 20-02-2024
  • 10 dage
  • 13.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side