Rejs til Indonesien

Verdens største ørige, Indonesien, udgøres af 13.000 øer fra små ubeboede atoller til kæmpeøer med 260 millioner indbyggere. Regnskove beboet af orangutanger og naturfolk, farvestrålende koralrev, vulkaner med smukke kratersøer, fabelagtige sandstrande samt naturreservater med sjældne dyrearter som javanæsehorn, sumatratiger og komodovaran kæmper alle om de besøgendes opmærksomhed.

Indbyggere 260 mio.
Hovedstad Jakarta
Sprog Indonesisk og lokalsprog
De rød-hvide farver i flaget trækker tråde tilbage til det nu forsvundne Majahapit-imperium
Vidste du...

at den første europæer, der trådte på indonesisk jord, var Marco Polo i året 1293?

at Indonesien er et af verdens ældste hjemsteder for menneskearten? På Java er der fundet fossiler, som menes at være op til 5 mio. år gamle.

Indonesiens natur

Indonesiens kæmpe udstrækning på 5.000 km fra øst til vest ville projiceret ind på et europakort strække sig fra Skotland til Iran. Det kolossale ørige er et rent overflødighedshorn af spændende natur med regnskov, koralrev, aktive vulkaner og et unikt dyreliv. Landskabet består ud over regnskove af irgrønne rismarker, gummiplantager og vulkaner, som især på Java og Sulawesi stadig er aktive. De mange kilometer kyststrækning kan byde på alt fra snehvide sandstrande og fiskerige koralrev til mangrovesumpe.
Lotusblomsten anses for hellig i både buddhismen og hinduismen

Indonesiens historie

Over 260 millioner mennesker befolker de tusindvis af indonesiske øer. Over halvdelen bor på øen Java, selv om den kun udgør seks procent af landets areal. Næsten alle Indonesiens indbyggere er muslimer, og landet har dermed verdens største muslimske befolkning. Islam blev indført af muslimske handelsmænd i 1400-tallet. Før da bestod det nuværende Indonesien af en række indisk influerede kongeriger, og senere herskede de mægtige Srivijaya- og Majapahit-riger over området fra henholdsvis Sumatra og Java. Holland oprettede i 1602 deres ostindiske kompagni og havde styringen i landet i over 300 år. Til sidst måtte hollænderne dog forlade Indonesien, efterhånden som heftige selvstændighedsbevægelser fik gjort deres ønske klart. Den omskiftelige historie har efterladt omkring 300 forskellige etniske grupper og kulturer med påvirkninger fra alverdens steder. For eksempel indeholder det store muslimske lands kendte skyggeteater, wayang kulit, mange elementer fra hinduistisk mytologi.
Elefantgrotten i Ubud på Bali

At rejse i Indonesien

Med en smuk, uberørt natur og gamle buddhistiske og hinduistiske templer er der nok at gå i gang med på rejser til Indonesien. I Javas kulturelle højborg, Yogyakarta, ligger to af verdens største templer, buddhistiske Borobudur og hinduistiske Prambanan. Bali er Indonesiens eneste hinduistiske ø og et fortryllende bekendtskab med farverige hinduistiske offerceremonier og strande, der kan få ethvert postkort til at blegne af misundelse. Her ligger også Gunung Kawi-templet med 10 kæmpestore stenskrin hugget ind i klipperne. Øen Lombok er ikke så moderne som andre indonesiske øer. Her finder man landlig idyl, små fiskerlandsbyer, fremragende badestrande og en rolig og behagelig atmosfære.
Tanah Lot-templet på Bali

Skal naturoplevelser være temaet for din rejse i Indonesien, er der også uanede muligheder. Sejl for eksempel med en lokal fisker rundt mellem de mange små øer. Skru ned for fart og stress på Kai-øerne mellem farverige fuglesværme på himmelske strande. Vov pelsen i Sumatras labyrintiske jungle med kæmpemæssige blomster og Sumatra-orangutanger, der kun findes dette ene sted i verden. Hvis den indonesiske ferie kommer til at mangle lidt metropol-stemning, er Jakarta det bedste bud med sin energiske stemning og nærmest vanvittige trafik.

En af de mest berømte indbyggere på Sumatra

Indonesien­rejser

 • Essensen af Bali

  Kombineret rundrejse og badeferie til eksotiske Bali

  4,5
  • 2 afrejser
  • 17 dage
  • Fra 15.998,–
  fra København
 • Essensen af Bali med Komodo Island

  Det allerbedste af den paradisiske ø Bali krydret med en afstikker til Komodo, øen med verdens største varaner

  4,7
  • 28-10-2024
  • 17 dage
  • 19.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side