Hippe Japan

Storby møder helligt bjerg i hippe Japan
Fem japanske fakta der vil overbevise dig om at rejse til landet

Tekst: Didde Rishøj

Rejsende fra hele verden strømmer i disse år til Japan for at opleve landets ekstremt moderne kultur, som samtidig er forankret i flere hundrede år gamle traditioner. Her får du 5 gode grunde til at besøge landet.

Se alle vores rejser til Japan

Det gamle Japan

Hvert land har naturligvis sin egen enestående historie; Japans er bare mere fascinerende end gennemsnittet. Her møder du blandt meget andet kejsere, buddhistiske munke, imperialisme, jordskælv, ninjaer, atombomber, turbulent industrialisering, shintoreligion, shoguner og isolation fra resten af verden. Besøger du Japan, er historien nærværende i form af velbevarede borge, museer og kejserpaladser. Men traditioner og historie lever også videre i de kimonoklædte kvinder på gaden, taxachaufførernes hvide handsker og i de mange japanere, som helt naturligt beder og gennemfører ritualer ved de gamle templer og helligdomme.
Selv te skænkes og drikkes efter et fast ritual

Washoku – det japanske køkken

Der er en grund til, at sushi er blevet verdenskendt og er en livret for mange børn såvel som voksne. Og selvfølgelig skal du smage nigiri og norimaki, når du er i Japan. Prøv også sushi i form af fx chirashi, hvor fisk og grøntsager ligger på sushirisene i en skål og spises som en slags salat. Det japanske køkken, kaldet washoku, serverer også lækker ramen – nudelsuppe med alt fra kød til tang og æg. Der er altid en ramenrestaurant i nærheden, og kigger du indenfor, kan du nyde den varme suppe i selskab med lokale, som snupper en hurtig skål suppe ved disken. Måske bestiller du tempura – dybt stegt fisk, rejer eller grøntsager – som tilbehør. Forsøg altid at opsøge egnsretterne i det område, du besøger – på den måde får dine smagsløg også en rundtur i japansk kultur.
Japansk mad er meget mere end sushi

Kirsebærblomster

At rejse i Japan i foråret, når kirsebærtræerne blomstrer, er overvældende. Trækronerne står som et tæppe af bløde, lyserøde skyer. Overalt i byernes gamle haver, i de grønne skove og op ad bjergsiderne glimter det i rosa og hvide farver. Sakura, som blomstringsperioden kaldes, er ikke uden grund den absolutte højsæson for at besøge Japan, og japanerne rejser selv langvejsfra for at stå under de dryssende kronblade.
De blomstrende kirsebærtræer er lige populære blandt japanerne som besøgende

Høflighedskulturen

Det kan godt være, at I ikke deler noget talt sprog, men japanerne formår alligevel altid at byde dig velkommen. Og hvis det kræver, at I skriver til hinanden på en blok eller sammen tegner jer frem for at få bestilt et måltid eller finde vejen, så gør de det. Det verdensberømte høflige buk lever i allerbedste velgående her, hvor passagerer stiller op i kø for at komme med bus eller tog, og der naturligvis hverken skubbes eller mases, uanset hvor mange mennesker der er samlet. Hvor i verden er det ellers kutyme, at togkontrolløren afslutter sin kontrol med en respektfuldt buk, inden han forlader kupeen?
Japanerne behersker køkulturen til perfektion – her foran et shintotempel

Det moderne Japan

Millionmetropoler med skyskrabere og blinkende neonreklamer. Spøjse firkantede biler. Toiletter så avancerede, at det kræver en brugsanvisning at nærme sig dem. Futuristiske lyntog og fuldautomatisk cykelparkering med robotarm. Det moderne Japan har 7-etagers stormagasiner og underjordiske forretningsuniverser på de gigantiske togstationer. Er du til shopping, bliver du lykkelig her. Du kan få alt. Elektronikbutikkerne er store som varehuse. Tøj fås i alle prisklasser, internationale som lokale mærker. I specialbutikker kan du finde alt fra klistermærker og sirligt kunsthåndværk til kimonoer og vintagekjoler.

Læs mere om Japan her:
Rejser Japan – Fakta Japan – Klima Japan – Billeder Japan – Rundrejser Japan

Tokyo kræver næsten sort bælte i shopping

Japanrejser

 • Albatros' Japan

  Unik kulturrundrejse i Østasiens gamle kejserrige

  4,6
  • 6 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 32.998,–
  fra København
 • Japan – Solens Rige

  Japan til superpris! Det nye og det gamle Japan – fra moderne Tokyo til historiske Kyoto

  4,6
  • 4 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 18.998,–
  fra København
 • Den store Japan-odyssé

  Den helt store japanrejse, hvor livsnyderi, store oplevelser og god tid til ro og fordybelse er i højsædet

  4,1
  • 25-10-2024
  • 15 dage
  • 37.998,–
  fra København
 • Sakura-festival i Japan

  Oplev kirsebærtræerne på den smukke Izu-halvø og alle Japans højdepunkter – fra det pulserende Tokyo og videre til historiske Hiroshima og Kyoto.

  4,5
  • 2 afrejser
  • 11 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København