Rejs til Malaysia

Malaysia har det hele. På fastlandet ligger regnskoven Taman Negara, der er verdens ældste regnskov, med et utal af særprægede dyr og planter. Kysterne er begavede med lange, øde sandstrande og en forunderlig verden under havets overflade. Malaysia er et multikulturelt land med malajer, kinesere og indere side om side, og de mange forskellige folkeslag og religioner har efterladt spændende templer og helligdomme.

Indbyggere 30 mio.
Hovedstad Kuala Lumpur
Sprog malaysisk, kinesisk og hindi
Den fjortentakkede stjerne symboliserer de tretten delstater og staten Malaysia.
Vidste du...

at verdens ældste tropiske regnskov findes i Malaysia? Den ligger på den malajiske halvø og menes at være cirka 130 mio. år gammel.

at malajerne har en stor passion for mad? Handelsmænd fra forskellige dele af Asien tog deres kulinariske vaner med sig, og det har gjort, at der findes en del forskellige blandingskøkkener i landet.

Malaysias geografi

Malaysia består af den Malajiske Halvø syd for Thailand og staterne Sarawak og Sabah på det nordlige Borneo. Langt størstedelen af Malaysias 27 millioner indbyggere bor på den Malajiske Halvø, eller Vestmalaysia som området også kaldes. Her ligger de store plantager med gummitræer og te. Den centrale del af halvøen er præget af bjergkæder med regnskove, mens kysterne og den sydlige del er lave og flere steder sumpede med mangroveskove. I Sabah på Borneo ligger Sydøstasiens højeste bjerg, Gunung Murud på 4104 meter. Ellers er den malaysiske del af Borneo temmelig lav med sumpede kystområder. Her ligger det meste af Malaysias regnskov befolket af orangutang, næseabe og næsehorn, der desværre alle er stærkt truede.

Seværdig­heder i Malaysia

Rejser til Malaysia kan koncentrere sig om alverdens forskellige temaer. Naturoplevelser, golf, strandparadis og kulturrejser er blot nogle af mulighederne. På en af verdens største øer, Borneo, findes eventyragtig natur. Høje bjerge med naturlige grotter, frodig jungle med nogle af verdens mest sjældne dyr og stammefolk, der lever i pagt med de grønne omgivelser i traditionelle langhuse, kan alle være ingredienser i en malaysisk ferie i naturens tegn. Kontrasten til Borneos flotte natur er Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Byen er en smeltedigel af forskellige folkeslag og religioner og har en blanding af historisk og moderne arkitektur. Her kan man opleve alt fra muslimske moskeer, kinesiske templer, hinduistiske helligdomme og kristne kirker til nutidens store byggerier som en af verdens højeste bygninger, Petronas Tower. En af Malaysias mest interessante helligdomme findes i Batu-grotten nord for Kuala Lumpur: Grotten former et enormt hulrum, der i storhed og højtidelig stemning nærmest minder om en kirke. En lang, stejl trappe fører op til den hellige hule med hinduistiske helligdomme, der dog ser noget små ud i forhold til hulen. En enorm guldstatue uden for hulen kan til gengæld sagtens imponere med sin størrelse, og de mange aber, der vimser rundt ved hulen og på trappen, kan altid vække smil og beundring hos de besøgende. Skal der stå golf på programmet, er en rejse til Malaysia også en god idé. På golfbaner som Saujana Golf & Country Club, som er vært for Europa tourens Malaysian Open, og Glenmarie Golf & Country Club i Kuala Lumpur kommer man ikke til at mangle hverken golfoplevelser eller faciliteter. Ægte, idylliske tropeøer kan Malaysia også tilbyde. På øer som Langkawi, Penang og Pangkor kan livet nydes i eksotiske omgivelser under palmerne.

Malaysias historie

Forbundsstaten Malaysia blev oprettet i 1963 ved sammenslutning af en række tidligere britiske kolonier og protektorater. At landet blev sammensat af flere små stater afspejles stadig af, at det er opdelt i 13 delstater med hver sin folkevalgte forsamling. Singapore løsrev sig efter kun to år som malaysisk, og flere delstater har siden haft selvstyre- og løsrivelsesdrømme. Den britiske kolonisering af Malaysia begyndte i 1700-tallet, da briterne etablerede en handelsstation på øen Penang ud for den Malajiske Halvøs vestkyst. Briterne var til at begynde med ude efter krydderier, men fik en glædelig overraskelse, da der blev opdaget tin på fastlandet. Herefter begyndte en langsom kolonisering af hele Malaysia med engelske rajaher og det hele. Før briternes ankomst havde de oprindelige malajer haft besøg af kinesere, portugisere og hollændere. Forfædrene til den indiske del af landets befolkning blev importeret af briterne, da de havde brug for mere arbejdskraft, end de indfødte malajer kunne tilbyde. Den officielle religion i Malaysia er islam, men landet har religionsfrihed og relativt store andele af buddhister, hinduer, kristne og taoister (taoismen er en kinesisk filosofi, som er bedst kendt af udenforstående for sit yin og yang-symbol). Derudover dyrker mange indfødte stammefolk på malaysisk Borneo deres oprindelige naturreligioner, ligesom de har deres egne sprog og meget forskellige kulturer.

Malaysiarejser

 • Langtidsferie i Malaysia og Borneo

  Tilbring 3 uger i Malaysia med en minirundrejse til den malaysiske halvø og øen Penang, afsluttende med 9 dages ophold på et strandresort på Borneo.

  • 3 afrejser
  • 21 dage
  • Fra 22.998,–
  fra København
 • UDEN SINGLETILLÆG

  Malaysia & Borneo – Rejs alene i Fællesskab

  Regnskove, orangutanger og besøg i langhus på Borneo, inkl. storbystemning i Kuala Lumpur og Melaka

  • 09-09-2024
  • 12 dage
  • 22.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere

Del denne side