Fakta om Kasakhstan

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med din rejse til Kasakhstan
  • Sprog Kasakhisk, russisk
  • Hovedstad Astana
  • Indbyggere 18 milo.
  • Religion Islam og russisk-ortodoks
  • Valuta Tenge (KZT)
  • Areal 2.724.900 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Kasakhstan varierer alt efter om Danmark har sommer- eller vintertid

Sommertid: + 4 timer

Vintertid: + 5 timer

Transport i Kasakhstan

Bus

De busser, vi benytter i Kasakhstan, er valgt i den bedst mulige kategori og med aircondition, hvor det er muligt.

Fly

På vores rundrejser i Kasakhstan flyver vi ofte de længere strækninger med indenrigsfly. I disse tilfælde vil rejselederen orienterer om de praktiske forhold.

Økonomi
Selvom Kasakhstan har oplevet stor økonomisk vækst med de store naturressourcer, er det ikke kommet den almindelige befolkning til gode. Prisniveauet ligger langt under det danske, og et måltid mad kan fås for ca. 100 DKK. 
Drikkepenge
På hoteller, restauranter, caféer og lignende vil det nogle gange fremgå af regningen, at der er lagt 10 – 15 % service charge oven i de givne priser. Er der det, behøver man ikke at give yderligere drikkepenge. 
Valuta og kreditkort
Valutaen i Kasakhstan er tenge (KZT). Visa og MasterCard kan bruges på hoteller og i restauranter. I de større byer findes hæveautomater. Ellers tilrådes det at medbringe kontanter (US-dollars eller euro), som kan veksles til den lokale valuta i Kasakhstan.
Elektricitet
Kasakhstan har som Danmark 220 volt vekselstrøm. Stiktyperne kan variere, så medbring for en sikkerheds skyld et adaptersæt.
Telefon og internet
Den internationale landekode til Kasakhstan er +7. Tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser for opkald til og fra Kasakhstan og for brug af mobiltelefonens internetadgang. Der er gode muligheder for internetadgang på hoteller og caféer.
Drikkevand og hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Standarden på offentlige toiletter og i landområder kan forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel, så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Det frarådes at drikke vand fra hanen, køb i stedet vand på flaske.

Rygning
Under al flyvning og transport er der naturligvis rygeforbud. Ligesom i Danmark er det forbudt at ryge indendørs på offentlige områder. Der er dog visse undtagelser, hvor der er indrettet særlige rygerum.
Takt og tone
I Kasakhstan møder man en venlig, imødekommende og gæstfri befolkning.