Fakta om Madrid

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Madrid.
  • Indbyggere 3,2 mio.
  • Grundlagt 9. århundrede
  • Sprog Spansk
  • Religion Kristendom, Jødedom, Islam, Buddhisme, Hinduisme
  • Valuta Euro
  • Højde over havoverfladen 820 meter

Værd at vide

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Spanien og Danmark.

Transport

Metro
Madrids metrosystem er rent, let at bruge og omfattende, med 12 nummererede og farvekodede ruter, der transporterer passagerer gennem hele den centrale by, til lufthavnen og forstæderne.

Bus
Der er mere end 200 buslinjer, der opererer i byen. Billetter kan kun købes i busserne.

Prisniveau

Priserne i Madrid ligger en del lavere end i Danmark. Priser på et måltid mad er ganske rimeligt, men det er naturligvis muligt at få et måltid mad i alle prisklasser. Ved rejser med halvpension og øvrige inkluderede måltider er drikkevarer normalt ikke inkluderet i rejsens pris.

 
Drikkepenge

I Madrid er det kutyme at lægge drikkepenge, man runder normalt lidt op. Man lægger normalt 1-2€ pr. person, hvis man har været tilfreds med betjeningen.

Valuta og kreditkort

Valutaen i Spanien er euro (EUR). Visa, MasterCard, Diners og American Express kan bruges som betalingskort næsten overalt i Spanien. I de fleste byer findes der hæveautomater, hvor du kan hæve kontanter.

Brugen af kreditkort er ikke lige så udbredt i Spanien som i Skandinavien. Selvom butikken eller restauranten annoncerer, at de modtager kreditkort, vil de ikke altid modtage kreditkort på små beløb. Dette skyldes, at de betaler en stor afgift for at modtage udenlandske kreditkort.

Elektricitet

I Spanien bruger man 220/230 volt som i Danmark. Stikkene er af samme type som de danske, så det er ikke nødvendigt at medbringe en adapter.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Spanien er +34. I EU-landene samt i Norge og Island kan du bruge dit mobilabonnement til samme pris som i dit hjemland – både når det gælder telefoni og datatrafik (roaming). Mobilselskaberne kan dog sætte en grænse for, hvor meget mobildata du kan anvende i udlandet, så tjek med dit mobilselskab, hvad der indgår i dit abonnement.

Der findes internetcaféer næsten overalt i Spanien, og de større hoteller tilbyder internetservice mod betaling. Det kan ikke forventes, at hotellerne har ligeså velfungerende internetforbindelser som i Skandinavien. Mange steder er de ca. 5 år tilbage med hensyn til hastighed og forbindelse. Man kan sagtens skrive e-mails, læse avis og lignende, men man kan ikke forvente at kunne streame film eller lignende.

Takt og tone

Når man skal på museums- eller kirkebesøg, skal man sørge for at være tækkeligt klædt med dækkede arme og ben for at vise respekt.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Der må ikke ryges indendørs på offentlige steder i Spanien, medmindre det foregår i særligt indrettede rygerum.