Fakta Israel

Her kan du læse en række oplysninger i forbindelse med rejser til Israel.
  • Sprog Hæbraisk og arabisk
  • Hovedstad Jerusalem / Tel Aviv
  • Indbyggere 8, 1 mio.
  • Religion Mosaisk og islam
  • Valuta Shekel
  • Areal 20.770 km2

Værd at vide

Tidsforskel
Dansk tid + 1 time. Der skiftes mellem sommer- og vintertid i Israel, men fordi der skiftes fra vinter- til sommertid tidligere end vi gør i Danmark, vil tidsforskellen variere.
Transport i Israel
Bus
Busser i Israel er af god standard. Alle busser har naturligvis aircondition.
Prisniveau i Israel
Et godt måltid kan fås for cirka 100 DKK, og hvad angår lommepenge, er det vores erfaring at man kan klare sig for minimum 250 DKK pr. dag. Ved køb af supplerende drikkevarer m.m. vil ekstra 50 DKK pr. dag pr. person være tilrådeligt.
Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

I Israel betales der med israelske shekel (ILS). 1 DKK = cirka 0,5 ILS, 1 USD = cirka 3,5 ILS og 1 EUR = cirka 3,8 ILS (pr. spetember 2019).

Internationale kreditkort kan bruges som betalingskort på de store hoteller, i de fleste butikker, på alle større restauranter og i shoppingcentre. Der er gode muligheder for at hæve kontanter i automater.

I både Israel og Jordan kan du veksle alle kontante valutaer, men som mange andre steder i Mellemøsten er det fordelagtigt at medbringe USD eller EUR til at veksle. Overalt kan du også betale med USD og EUR, dog er det bedst med mindre sedler.

Elektricitet

I Israel benyttes 220 volt, og stikkene er identiske med danske stik.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Israel er + 972. Det er dyrt at bruge mobiltelefon fra Israel til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i Israel.

Der er ikke ret mange internetcaféer i området ved den gamle bydel. Men på en del af byens caféer kan du benytte dig af gratis Wifi. De fleste hoteller har også internetservice mod betaling.

Hygiejne
Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.
Takt og tone

Israel er generelt et moderne, internationalt præget samfund, og der er ikke nogen deciderede regler eller retningslinjer for påklædning eller opførsel generelt.

Ved besøg på hellige steder, såsom fødselskirken i Betlehem, anbefaler vi, at du er klædt så knæ og skuldre er dækkede.

Vær forberedt på, at der er sikkerhedstjek ved indgangen til alle store offentlige bygninger, shoppingcentre og ved større stationer. Ligeledes er politiet meget synligt i gaderne, og fra tid til anden stopper trafikken, fordi et køretøj skal tjekkes. Bliv ikke nervøs over disse sikkerhedsforanstaltninger, de udføres for at sikre, at alle kan færdes trygt og sikkert i byen, og ikke fordi der er fare på færde.

Rygning

Under al flyvning og transport er der rygeforbud.

I Jerusalem er det, ifølge både lov og god skik, i orden at ryge ved de udendørs borde på caféer og restauranter, men offentlig rygning indendørs er forbudt overalt.

Det Døde Hav
På nogle af vores rejser i Israel besøger vi Det Døde Hav. Grundet de mange saltflager kan vi anbefale, at du tager badesandaler med, da det stivnede salt kan gøre lidt ondt, hvis du træder forkert på dine bare fødder.

Fra Jerusalem til Petra

Fra Tempelbjerget og Grædemuren i Jerusalem til oldtidsbyen Petra og den åndeløst smukke Wadi Rum-ørken

4,3
  • 2 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 17.998,–
fra København