Vejledning i ansøgning om visum til Rusland

Morgensol over Den Røde Plads
Følg vejledningen her, når du skal søge visum til Rusland

Den russiske regering har besluttet, at alle, der søger visum til Rusland, skal møde personligt op på det russiske visumcenter i København for at afgive fingeraftryk. Du SKAL bestille tid, inden du besøger visumcentret. For at bestille tid skal du først registrere dig på https://row1.vfsglobal.com/GlobalAppointment/Account/ Klik på "New User?" for at påbegynde registreringen.

Du kan tidligst søge om visum 3 måneder før afrejse.

Du finder det russiske visumcenter her:
Russisk visumcenter
VFSGlobal
Nørre Voldgade 16 (Ground Floor)
1358 København
Helpline tlf. +45 89 88 48 24

Information vedr. din visumansøgning
Her kan du se, hvilke dokumenter m.m., du skal bruge for at søge visum. Når du møder op på visumcentret, skal du medbringe nedenstående.

1. Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsen fra Rusland.

2. Pasfoto
Et pasfoto i målene 3,5 x 4,5 cm, der opfylder de gældende krav til pasfotos. Pasfotoet skal være i farver og må maks. være 6 måneder gammelt.

3. Ansøgningsformular
Visumansøgningen skal udfyldes elektronisk her: https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx. Hver ansøger skal udfylde en ansøgning.

Oplysningerne i visumansøgningen skal stemme fuldt ud overens med dem, der er anført i passet. Alle for-, mellem- og efternavne skal anføres, præcis som de fremgår af dit pas. Du må ikke undlade navne eller skrive eventuelle kaldenavne.

Nogle af de informationer, du skal indtaste i ansøgningsformularen, anhænger af hvilken type rejse, du skal på. Se yderligere vejledning for din type rejse her:

Vejledning for krydstogtrejser: www.albatros-travel.dk/praktisk/vejledning-i-visumansoegning-til-krydstogtrejser
Vejledning for togrejser: www.albatros-travel.dk/praktisk/vejledning-i-visumansoegning-til-togrejser
Vejledning for rundrejser med bus: www.albatros-travel.dk/praktisk/vejledning-i-visumansoegning-til-rundrejser-med-bus

Når du har udfyldt visumansøgningen online og printet den ud, skal du huske at datere, underskrive og medbringe den på visumcentret.

4. Rejseforsikringspolice
Alle ansøgere skal vedlægge en kopi af deres rejseforsikringspolice. Det er IKKE muligt at få visum til Rusland, hvis du ikke har en rejseforsikring, der dækker i Rusland.

Mange forsikringsselskaber har kendskab til reglerne for indrejse i Rusland og kan derfor være dig behjælpelig. Kontakt evt. dit forsikringsselskab og fortæl, at du skal til Rusland og har brug for en police/rejsebrev til din visumansøgning.

Forsikringspolicen/rejsebrevet SKAL indeholde:

  • Ansøgerens fulde navn
  • Navn, adresse og telefonnummer på forsikringsselskabet
  • At den gælder under hele rejsen
  • At den dækker hele verden eller i Rusland specifikt

Pris for visum
På visumcentret skal du også betale for dit visum. Bemærk, at du kun kan betale med kontanter eller Dankort. Øvrige kreditkort modtages ikke på visumcentret.

  • 3 arbejdsdage: 940 kr.
  • 20 arbejdsdage: 470 kr.