Rejse­forsikring

Alle deltagere i Albatros Travels rejser skal tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker udgifter til sygdomsbehandling og hjemtransport.

Det er en forudsætning for deltagelse i Albatros Travels rejser, at du har tegnet en rejseforsikring, der dækker såvel omkostninger ved behandling af sygdom som hjemtransport. Endvidere anbefaler vi, at forsikringen indeholder en bagagedækning i tilfælde af beskadigelse eller bortkomst af bagage.

Alle rejseforsikringer er rettet mod en gennemsnitsrejsende, og dækningen er derfor ofte omfattet af en række undtagelser. Der kan for eksempel være begrænsninger afhængigt af forsikringstagerens alder, sygdom ved afrejsen, kroniske sygdomme, statsborgerskab, rejser til særlige risikoområder osv. Husk derfor altid at gennemlæse forsikringsbetingelserne grundigt.

Gouda Rejseforsikring
Vi kan hjælpe dig med at tegne en forsikring gennem Gouda Rejseforsikring, som kan tilbyde en forsikring, der passer lige til din rejse.

Bemærk, at hvis du rejser uden for Europa, er fyldt 70 år eller lider af kroniske sygsomme, skal du udfylde en helbredserklæring. Gouda anbefaler, at du udfylder denne sammen med din egen læge. Helbredserklæringen fås hos Albatros Travel og indsendes til Gouda. Du er først forsikret, når du har modtaget forhåndstilsagnet fra Gouda.

Er du forsikret hos et andet selskab, kan der gælde andre regler – se din police eller spørg dit forsikringsselskab. Det er den rejsendes eget ansvar, at den tegnede forsikring indeholder den fornødne dækning.

Når du rejser i Europa
Du skal huske at medbringe det blå EU-sygesikringskort, da du ikke længere er dækket af den offentlige sygesikring, når du rejser. Det blå EU-sygesikringskort er gratis og kan bestilles på borger.dk

Reglerne for det blå EU-sygesikringskort betyder:

 • At du som udgangspunkt udelukkende får dækket udgifter for behandling på offentlige sygehuse, klinikker o.l.
 • At behandling på private hospitaler eller klinikker ikke dækkes
 • At du selv skal betale for at blive transporteret hjem til Danmark i forbindelse med et uheld eller sygdom
 • At du er stillet på samme måde som borgere i det land, du rejser til. Det betyder, at hvis borgere i et land selv betaler for behandlinger, skal du tilsvarende betale for samme ydelse/behandling

Det er særdeles vigtigt, at du altid sørger for at være forsikret, så du kan få dækket udgifter i forbindelse med sygdom, tilskadekomst, dødsfald og evt. hjemtransport til Danmark.

Når du rejser uden for Europa
Den danske offentlige sygesikring og EU-sygesikringen dækker hverken lægebehandling eller hjemtransport ved rejser uden for Europa. Derfor er det en rigtig god idé at tegne en rejseforsikring, der dækker ved rejser i hele verden.

Rejser du med Albatros Travel, er en god rejseforsikring obligatorisk. Du kan selvfølgelig tegne den, hvor du vil. Men hvis din forsikring ikke er tegnet gennem Albatros Travel, påtager vi os intet ansvar i forbindelse med skader og forsikringsforhold. Du skal sørge for at være forsikret med hensyn til:

 • Sygdom og hjemtransport
  Hovedreglen er, at uden rejseforsikring får du ingen behandling eller hjemtransport, før du har kautioneret for betalingen. Nogle steder, eksempelvis i USA, kan prisen for behandling nemt overstige en halv million kroner, og hjemtransport det samme. Når du vælger forsikring, bør du derfor kontrollere forsikringsbeløbets størrelse, begrænsninger for hjemtransport og generelle begrænsninger (alder, kroniske sygdomme osv.).
 • Bagage
  Mange husstandsforsikringer/familieforsikringer dækker i tilfælde af forsinket, forsvundet eller beskadiget bagage. Men ofte er dækningen begrænset til et vist beløb, og kostbare enkeltdele kan være undtaget. Derfor bør du altid tegne en særskilt rejseforsikring, der indeholder bagagedækning.

Vælg den rigtige forsikring hos Gouda Rejseforsikring

Gouda Seniorrejseforsikring
Denne forsikring er særligt for rejsende over 70 år. Den dækker kun den pågældende rejse og er altså ikke en årsrejseforsikring. Gouda Seniorrejseforsikring er inklusive dækning af personlige ejendele og feriekompensation. Rejser du uden for Europa, skal du indhente et forhåndstilsagn fra Gouda.

Gouda Verden Årsrejseforsikring
Forsikringen gælder til hele verden i et år. Gouda Verden Årsrejseforsikring dækker lægebehandling/hospitalsindlæggelse, sygehjemtransport, bagage (tab og forsinkelse), forsinket fremmøde, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse samt tab af rejsedokumenter. Du kan vælge, om forsikringen skal tegnes for husstanden, en enkeltperson eller en senior (over 70 år).

Gouda EU/EØS Årsrejseforsikring
Vælg denne forsikring, hvis du rejser i Europa inden for EU og EØS-landene, hvor du er dækket af dit blå EU-sygesikringskort. Forsikringen gælder et år. Gouda EU/EØS Årsrejseforsikring dækker sygehjemtransport, bagage (tab og forsinkelse), forsinket fremmøde, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse samt tab af rejsedokumenter. Du kan vælge, om forsikringen skal tegnes for husstanden, en enkeltperson eller en senior (over 70 år).

EU/EØS-landene er: Andorra, Azorerne, Belgien, Bulgarien, Cypern, Estland, Finland, Frankrig, Færøerne, Gibraltar, Grækenland, Grønland, Isle of Man, Irland, Island, Italien, De Kanariske Øer, Kanaløerne, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Madeira, Malta, Monaco, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanstaten og Østrig.

Bemærk, at der er særregler ved rejser i Grønland og Færøerne. Se mere på www.borger.dk

Gouda Udvidet Europa Årsrejseforsikring (rejser uden for EU og EØS-landene)
Dette er forsikringen for dig, hvis du skal rejse i Europa uden for EU og EØS-landene, hvor det blå EU-sygesikringskort ikke gælder. Forsikringen gælder et år. Gouda Udvidet Europa Årsrejseforsikring dækker lægebehandling/hospitalsindlæggelse, sygehjemtransport, bagage (tab og forsinkelse), forsinket fremmøde, hjemkaldelse, tilkaldelse og sygeledsagelse samt tab af rejsedokumenter. Du kan vælge, om forsikringen skal tegnes for husstanden, en enkeltperson eller en senior (over 70 år).

Du er ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort på rejser til:

Albanien, Algeriet, Bosnien-Herzegovina, Egypten, Gaza, Hviderusland, Israel, Jordan, Kosovo, Libanon, Libyen, Makedonien, Marokko, Moldova, Montenegro, Palæstina, Rusland (indtil Ural), Serbien, Syrien, Tunesien, Tyrkiet, Ukraine og Vestbredden.

Afbestillingsforsikring
Du kan også vælge at købe en afbestillingsforsikring, der dækker, hvis du bliver tvunget til at afbestille din rejse, fx på grund af sygdom. En afbestillingsforsikring koster altid 6 % af rejsens pris og skal tegnes senest, når du indbetaler depositum for rejsen.

Kombineret rejse- og afbestillingsforsikring
Hvis du har brug for både rejse- og afbestillingsforsikring, kan du købe dem som én samlet pakke. I dette tilfælde dækker din afbestillingsforsikring i et helt år, ligesom Årsrejseforsikringen. Den samlede forsikringspakke skal også købes senest ved indbetaling af depositum, for at afbestillingsforsikringen gælder.

Læg mærke til, at hvis du vælger den kombinerede rejse- og afbestillingsforsikring, er der en begrænsning på det beløb, forsikringen sækker. Rejser du til Europa, er du dækket for maks. 10.000,- pr. person. I resten af verden er det maksimale beløb 30.000,- pr. person. Hvis din rejse er dyrere end de angivne beløb, kan du købe en tillægsforsikring hos Gouda. Det vil i langt de fleste tilfælde være billigere end at købe rejseforsikring og afbestillingsforsikring hver for sig.

Husk det blå og det gule kort
Du skal være i besiddelse af det gule sundhedskort for at være dækket af rejseforsikringen uanset, hvor i verden du rejser til.

I EU og EØS-lande er det en forudsætning for at være dækket af forsikringen, at du er i besiddelse af det blå EU-sygesikringskort.

Du kan læse meget mere om forsikringer på www.gouda.dk

Nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev, og få nye rejser og særligt gode tilbud direkte i din indbakke tre gange om ugen.

Når du modtager vores nyhedsbrev, deltager du automatisk hver tredje måned i en lodtrækning om et rejsegavekort på 20.000 kr.

Udvalgte rejser

 • Albatros' Big Five Camp i Kruger (Khoka Moya)

  Den klassiske Big Five-safari i Albatros’ Khoka Moya Camp i Manyeleti, Kruger, inkl. Panorama-ruten og lokalbesøg – med skandinavisk vært på campen

  4,8
  • 13 afrejser
  • 10 dage
  • Fra 13.998,–
  fra København
 • Malta – korsriddernes ø

  Fornem den romantiske tidløshed på de gyldne middelhavsøer Malta og Gozo, og oplev nogle af verdens ældste og mest imponerende kulturhistoriske skatte

  4
  • 3 afrejser
  • 8 dage
  • Fra 6.498,–
  fra København
 • Lofoten til lands og til vands

  Eventyret venter nord for polarcirklen! Oplev Lofotens smukke landskaber og spejd efter nordlysets fortryllende skær

  • 23-10-2019
  • 5 dage
  • 9.498,–
  fra København
 • Malaysia og Borneo

  Pulserende storbyer, kolonihistorie, tropisk regnskov og orangutanger – den malaysiske halvø og Borneo har alle komponenter til en komfortabel oplevelsesrejse

  • 3 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 14.998,–
  fra København