Fakta Zimbabwe

Herunder kan du læse en række praktiske oplysninger i forbindelse med rejser til Zimbabwe.
 • Sprog Engelsk og forskellige bantussprog
 • Hovedstad Harare
 • Indbyggere 14, 5 mio.
 • Religion Kristendom og islam
 • Valuta Amerikansk dollar
 • Areal 390.759 km2

Værd at vide

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Zimbabwe kan variere alt efter, om Danmark har sommer- eller vintertid:

Sommertid: 0 timer
Vintertid: +1 time

Drikkepenge

På vores rejser kommer du i kontakt med hverdagslivet og dets skikke. Der kan være forhold, du ikke synes om eller ikke er vant til, som for eksempel skikken med drikkepenge. I mange lande er drikkepengesystemet mere organiseret, end vi som danskere er vant til, og der er en forventning om, at lokalguider og chauffører i løbet af rejsen modtager en vis sum drikkepenge, da lønnen i servicebranchen ofte er afstemt derefter. Vi angiver et beløb i vores rejseprogram, således at du hjemmefra kan tage højde for dette. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, man vælger at besøge, og som man derfor bør respektere. For en god ordens skyld må vi understrege, at drikkepenge naturligvis er frivillige.

Ved krydstogter gælder andre regler, se det specifikke program for din rejse.

Valuta og kreditkort

Zimbabwe har et multi-valuta-system, og som rejsende kan du bruge amerikanske dollars og sydafrikanske rand. De fleste valutaer kan veksles overalt i Zimbabwe, men mange steder gives der en dårlig kurs for danske kroner. Det er derfor bedre at veksle penge hjemmefra.

Vær opmærksom på, at du i Zimbabwe med stor sandsynlighed hverken kan hæve kontanter eller betale med internationale kreditkort. Vi anbefaler derfor, at du medbringer kontanter i form af amerikanske dollars (USD) og gerne nogle af dem i små 1- og 5-dollar-sedler, så du undervejs kan købe drikkevarer, små souvenirs eller måltider, der ikke er inkluderet i rejsens pris.

Vores erfaring er, at det kan være problematisk at hæve kontanter på sit kreditkort, men disse forhold ændres konstant, og kreditkort vinder mere og mere frem. Kreditkort accepteres på de fleste større lodges og souvenir-butikker.

Elektricitet

I Zimbabwe bruger man 220 volt. Ofte er det trebenede flade stik der bruges, man bør derfor medbringe et adaptersæt med mange valgmuligheder.

På safarilodges og -camps er der ofte kun elektricitet ca. kl. 5-10 om morgenen og igen ca. kl. 18-23 om aftenen.

Telefon og internet

Den internationale landekode for Zimbabwe er +263. Det er dyrt at bruge mobiltelefon fra Zimbabwe til at foretage og modtage opkald, sende sms samt gøre brug af datatrafik – tjek evt. med dit mobilselskab om dækning og priser i Zimbabwe.

Der er internetadgang på de fleste hoteller i større byer samt på nogle af de større safarilodges/-camps. På lodges og camps kan forbindelsen dog være upålidelig og lidt dyr.

Hygiejne

Hoteller og større restauranter har moderne/vestlige toiletforhold. Ude i byen kan man dog komme ud for såkaldte pedaltoiletter og manglende toiletpapir. Standarden på offentlige toiletter eller i landområder kan også forekomme primitiv. Medbring selv toiletpapir eller en pakke intimservietter, og evt. hånddesinfektions-gel (fås bl.a. på danske apoteker). Så er behovet for vand ikke så påtrængende.

Rygning
Under al flyvning og transport er der rygeforbud. Det er ligeledes også forbudt at ryge på de fleste offentlige steder.

Zimbabwe­rejser

 • Elefanternes kongerige og Victoria Falls

  Enestående safarirejse til Chobe Nationalpark i Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe

  4,4
  • 17-01-2024
  • 10 dage
  • 32.998,–
  fra København
 • Victoria Falls, Rovos Rail og Big Five-safari

  Med verdens mest luksuriøse tog gennem Zimbabwe og Sydafrika – kombineret med de imponerende Victoria Falls og Big Five-safari

  4,7
  • 2 afrejser
  • 13 dage
  • Fra 44.998,–
  fra København
Kontakt os

Ring til os på
tlf. 36 98 98 98
og hør nærmere